Jump to content

Έλεος πια με την Ε.Ε.! Windows XP reduced Media

kostas_pav
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η απόφαση της Ε.Ε. είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει και να πει μιά ένωση που κανένας δεν γνωρίζει τί και ποιανών πλέον συμφέροντα εξυπηρετεί, σαφώς δεν προστατεύει τον "ταλαίπωρο" καταναλωτή, αλλά του δημιουργεί νέα προβλήματα με δεδομένο τον μέσο όρο των χρηστών και τις περιορισμένες γνώσεις τους στους υπολογιστές...Άντε να εξηγήσεις, τί πλέον δεν περιέχει ο υπολογιστής ποιός και γιατί τα αφαίρεσαι και πού και πως αυτός μπορεί να τα αντικαταστήσει....Μου φαίνεται σαν ένα ημιτελές αυτοκίνητο, που μετά την αγορά πρέπει να ανακαλύψεις τον τρόπο το νέο όχημα να πάει στον "λαστιχά" να φορέσει τα νέα του πέλματα, εφόσον οι δικαστικές αποφάσεις έχουν απαγορεύσει αυτά να πωλούνται με ελαστικά κομπλέ....

...Θα πουν βέβαια κάποιοι (ο γνωστός αντίλογος του συρφετού...), έτσι θα είναι και φθηνότερα και θα μπορείς να επιλέξεις καλύτερη ποιότητα ελαστικών.... :wacko:

Η απόφαση φυσικά αυτή δεν εξυπηρετεί κανένα περισσότερο, παρά τα άνομα και πλάγια συμφέροντα όσων προσβάλλουν με αυτό τον τρόπο την κοινή λογική, προστατεύοντας μόνο την παχυλή τσέπη τους στο όνομα αφελών υποστηρικτών....Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, σαφώς ο καθένας που γνωρίζει μπορεί να χρησιμοποιεί ό,τι πιστεύει ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα, αλλά από την άλλη πλευρά δεν δέχομαι τον τεμαχισμό της κοινής λογικής και τις ανάγκες από την άλλη μιας κοινωνίας που προσπαθεί μόνη της βήμα προς βήμα, σκαλί προς σκαλί, να αγγίξει τον τεχνολογικό παράδεισο και κάποιοι προσπαθούν να βάλουν καρφιά στη ρώτα τους δείχνωντάς τους μετά ειλικρινούς βδελυγμίας τον σωστό δρόμο της παραποιημένης και "υπεράνω" λογικής τους....:" Όχι ο media player δεν είναι ο καλύτερος player, υπάρχουν άλλοι καλύτεροι και πιό γενναιόδωροι...." :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος terorist_arseni (27 Δεκ. 2004 , 15:19)

sygnomi ma ta WINDOWS XP REDUCED MEDIA einai ta kainourgia Windows thS Microsoft?

Kati exo dei gia auta sto PC MAGAZINE

Den tha ta lansaroun me tetio onoma.. to onoma paramenei to idio mexri neoteras

Αλήθεια έχετε σκεφτεί ότι με αυτήν την απόφαση θα μπορέσουν να επιβάλουν παρόμοια πράγματα και στις Ευρωπαϊκές εταιρίες διανομείς Linux; Βλέπετε κάποιον λόγο να μην το κάνουν; Μην ξεχνάτε ότι τώρα ξεκινάει ο άτυπος πόλεμος στον χώρο του ανοιχτού λογισμικού, με τις ευρεσιτεχνίες, τις πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα. Τώρα που έχει ψωμί (λεφτά)!!!
the show must go on...

Αν οι εταιρίες που διανέμουν linux δε δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσεις ότι σου βάζουν μέσα τότε και αυτές είναι απαράδεκτες.

Ας έχουν μέσα τα Windows και media player+internet explorer+windows explorer+windows messenger+outlook.

Εγώ όμως που θέλω να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο καλύτερο δώστε μου την ευκαιρία να τα σβήσω τελείως από το δίσκο μου.

Όπως είπε και άλλος χρήστης ας έβγαζε και μια τελείως σκέτη έκδοση των Windows και ας με άφηνε να τους βαλω μέσα ότι θέλω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (28 Δεκ. 2004 , 12:39)

Αν οι εταιρίες που διανέμουν linux δε δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσεις ότι σου βάζουν μέσα τότε και αυτές είναι απαράδεκτες.

Συνήθως (αν όχι πάντα) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης επιλέγεις εσύ ποιά πακέτα θα εγκατασταθούν.

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε. Σε οποιαδήποτε διανομή Linux έχεις το δυνατότητα να μην εγκαταστήσεις ότι πρόγραμμα δεν θέλεις, ή ακόμα και αν δεν σου δίνεται αυτή η δυνατότητα στην εγκατάσταση μετά μπορείς να το κάνεις άνετα. Μην συγκρίνουμε άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Ας έδινε και η MS την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις τον Media Player και τον IE και μετά όλα καλά.
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (28 Δεκ. 2004 , 16:10)

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε. Σε οποιαδήποτε διανομή Linux έχεις το δυνατότητα να μην εγκαταστήσεις ότι πρόγραμμα δεν θέλεις, ή ακόμα και αν δεν σου δίνεται αυτή η δυνατότητα στην εγκατάσταση μετά μπορείς να το κάνεις άνετα. Μην συγκρίνουμε άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Ας έδινε και η MS την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις τον Media Player και τον IE και μετά όλα καλά.

Kai omws dinei epilogi na kaneis unistall to windows media player apo ta 'windows components' :) gia to Internet explorer den eimai sigouros..

H oli fasaria pou egine me tin dikastiki entoli itan na min ginotane install euthis e3arxis...

Τα παντα μπορεις να απεγκαταστησεις στα Windows!! Τουλαχιστον στα Χp που εχω εγω... Και τον media player, και τον Internet Explorer και ολα.. Αρκει να πατε στο Control Panel-->Add or Remove Programs-->Add/Remove Windows components! Κανεις δεν σε αναγκαζει να κρατησεις τιποτα!!

Αυτό δεν είναι απεγκατάσταση, απλά εξαφανίζει τα links. Για δοκίμασε όμως να "βγάλεις" από εκεί τον IE και να τρέξεις το Windows Update. Τι έκπληξη.... Ο IE που "έβγαλες" ανοίγει πάλι...
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Ειδικά ο Internet Explorer είναι τόσο δεμένος με τα Windows που είναι αδύνατο να αφαιρεθεί χωρίς να "ακρωτηριαστεί" το σύστημα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (28 Δεκ. 2004 , 20:20)

Αυτό δεν είναι απεγκατάσταση, απλά εξαφανίζει τα links. Για δοκίμασε όμως να "βγάλεις" από εκεί τον IE και να τρέξεις το Windows Update. Τι έκπληξη.... Ο IE που "έβγαλες" ανοίγει πάλι...

Ακριβώς.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τα links, τα links τα σβήνω και με delete, το πρόβλημα μου είναι ο χώρος στο δίσκο, τον οποίο αν πάω να ελευθερώσω με delete το πιο πιθανό είναι να καταστρέψω τα Windows.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλά γιατί τόσο μίσος για τον ie;;; :blink: ...Ειδικά τώρα με το sp2 δεν έχει πλέον κανένα κόλλημα, ενώ ο ενσωματωμένος popup killer κάνει θαύματα....

....Βέβαια όσο τέλειο και αν είναι κάτι (δεν μιλάω μόνο για τον ie) πάντα πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο για να συνάδει με τις μονοτονίες και τις τεχνολογικές μας ανησυχίες και την ανάγκη για διαφοροποίηση μέχρι εσχάτων.... :whistle:

Το ότι δεν έχει κολλήματα δε σημαίνει ότι είναι και ότι καλύτερο.

Πλέον τον χρησιμοποιώ μόνο όταν πηγαίνω στο Windows Update, και αυτό γιατί παρόλο που έχω θέσει τον Firefox ως default browser το windows update καλεί τον ie. :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (27 Δεκ. 2004 , 10:05)

Η αφαίρεση του Windows Media Player από τα Windows είναι μια από χειρότερες αποφάσεις που έχω δει ποτέ. Είναι σαν να λέμε ότι μια διανομή Linux δεν μπορεί να περιέχει έναν Media Player.

Ναι αλλα μια διανομη Linux σου δινει να διαλεξεις καποιον απο αυτους που σου δινει καθε διανομη και οχι με το ζορι.

Ένας χρήστης ο οποιος αγοράζει ένα λειτουργικό περιμένει [ορθά] να μπορεί να κάνει κάποια βασικά πράγματα με αυτό χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει 1000 προγράμματα. Η ύπαρξη αυτών των προγραμμάτων δεν απαγορεύει την εγκατάσταση άλλων. Έχω paint, βάζω gimp, έχω Windows Media Player, βάζω Winamp, έχω Windows Messenger, βάζω Yahoo messenger.

Συμφωνω για αυτο θα μπορουσε να εχει ενα απλα βασικο εργαλειο για να κανεις καποια πραγματα και οχι να ενσωματωσει ενα προγραμμα που κανει τα παντα και σε "αναγκαζει" να μην βαζεις αλλο. Και λεω σε αναγκαζει γιατι απεγκατασταση δεν μπορεις να το κανεις και το "Ορισμος Προγραμματων" ειναι μια βλακεια καθως βαλε σε ενα μηχανημα firefox, κρυψε πληρως τον Internet Explorer και τραβα να ανοιξεις μια σελιδα που σου προτεινει ενας απο τον messenger να δεις τι θα ανοιξει.

Ποσοι απο μας σταματησαν να χρησιμοποιουν ICQ και αλλα γιατι λενε "δε βαριεσε που θα το κατεβαζω, αφου υπαρχει μεσα". Οσοι απο μας βαλανε firefox γιατι τον βαλανε; για 2-3 πραγματα που δεν εχει ο Internet Explorer και κυριως γιατι δεν εχει τις τρυπες που αποκτησε ο Internet Explorer λογω της ενσωματωσης.

Το ζητημα οτι ενα εμπορικο λειτουργικο πρεπει να προσφερει τα βασικα για την σωστη λειτουργια του λειτουργικου της και η ιδια η εταιρια να προσφερει επιπλεον λυσεις ειτε στα CD ειτε με το Internet. Αυτο βοηθα τον ανταγωνισμο καθως οι απλοι χρηστες κυριως κοιτανε τα CD απο τα περιοδικα και οχι τοσο το Internet.

Και θα θυμησω καποια προγραμματα: MS-DOS Shell (μη ενσωματομενο,επιλογη εγκαταστασης) vs Norton Commander, Windows Media Player 5,6,7 (μη ενσωματομενα) vs Winamp, Internet Explorer 1.0,2.0,3.0 (μη ενσωματομενα) vs Netscape Navigator,

Host

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (28 Δεκ. 2004 , 22:53)

Το ότι δεν έχει κολλήματα δε σημαίνει ότι είναι και ότι καλύτερο.

Πλέον τον χρησιμοποιώ μόνο όταν πηγαίνω στο Windows Update, και αυτό γιατί παρόλο που έχω θέσει τον Firefox ως default browser το windows update καλεί τον ie. :mad:

Windows Update = ActiveX

ActiveX = Firefox Unfriendly

Συμπέρασμα. Άμα βγάλεις τελείως τον IE έχεις προβλήματα. Το έχω δοκιμάσει (είχα σβήσει το iexplore.exe στο dllcache και είχα βάλει το firefox.exe στην θέση του iexplore.exe στο \Program Files\Internet Explorer).

+ ότι υπάρχει και το Embedded Active X control του Internet Explorer που χρησιμοποιείται από πολλές εφαρμογές για να δείχνουν σελίδες εύκολα "μέσα" στο πρόγραμμα.

Οπότε καλύτερα κράτα Firefox και ΙΕ για όποτε χρειάζεται. :)

Γενικά ο κόσμος προτιμά οτι είναι ενσωματωμένο απο το να χρειάζεται να εγκαθιστά καινούρια προγράμματα. Νομίζω όμως, οτι αν τα Microsoftικά προγράμματα δεν ήταν ενσωματωμένα πολύς κόσμος δεν θα τα κατέβαζε απλά γιατί θα έβρισκε σίγουρα κάτι καλύτερο.

Θεωρώ ως καλύτερη λύση την προαιρετική εγκατάσταση των Media PLayer και Internet Explorer με δυνατότητα φυσικά πλήρους απεγκατάστασης μετά.

Οσο για τις εταιρείες που πιθανόν επιθυμούν ομοιογένεια, ο Admin μπορεί εντελώς απλά να φροντίσει γι αυτήν.

Ασφαλώς πρόγραμματα αναπαραγωγής πολυμέσων και πλοήγησης στο Δίκτυο είναι εντελώς απαραίτητα στις μέρες μας. Αλλά αυτό δεν επιτρέπει την MS να τα εκμεταλλεύεται προς όφελός της για την προώθηση άλλων προιόντων ή και υπηρεσιών της. Για παράδειγμα, τώρα που έχω δηλώσει σαν stantard browser τον FireFox παρατηρώ ότι το MSN Messenger "παρανόμως" ανοίγει τον IE όταν κλικάρω το Inbox του Hotmail. Δηλαδή παρακάμπτει τις ίδιες τις ρυθμίσεις της... (γι αυτό συνιστώ Trillian).

Εκτιμώ ότι με την προαιρετική εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων (MP, IE, Messenger) η MS θα αναγκαστεί να τα προσέξει λίγο (αναβάθμιση σε ποιότητα και μείωση σε όγκο ΜΒ) και να δώσει και τον απαραίτητο αέρα στον ανταγωνισμό.

Να σημειώσω ότι αν όλοι μας πληρώναμε τα 115 ευρώ της Home ή τα 230 της Pro έκδοσης για αναβάθμιση των Windows (και φυσικά είχαμε νόμιμα αγορασμένες τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows και του Office) θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από την MS για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των προιόντων της. Αλλά, ως γνωστόν, η φθήνια τρώει τον παρά (και τον χρόνο μας)....

Χωρίς οι γνώσεις μου να είναι τεράστιες στα θέματα αυτά, πιστέυω πως φυσικό είναι μια εταιρεία που σχεδίασε τα windows να εγγυάται και να δίνει προτεραιότητα μόνο στα επιμέρους προγράμματα που αυτή έχει σχεδιάσει και όχι σε ό,τι άλλο σκέφτονται και φτιάχνουν τριτοι κατασκευαστές και προγραμματιστές....Από αυτή την άποψη δικαιολογώ την microsoft και τους περιορισμούς που ενδεχομένως βάζει σε ότι έχει σχέση με το λειτουργικό της και την αξιοπιστία του.... :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος christ-k (29 Δεκ. 2004 , 16:55)

Χωρίς οι γνώσεις μου να είναι τεράστιες στα θέματα αυτά, πιστέυω πως φυσικό είναι μια εταιρεία που σχεδίασε τα windows να εγγυάται και να δίνει προτεραιότητα μόνο στα επιμέρους προγράμματα που αυτή έχει σχεδιάσει και όχι σε ό,τι άλλο σκέφτονται και φτιάχνουν τριτοι κατασκευαστές και προγραμματιστές....Από αυτή την άποψη δικαιολογώ την microsoft και τους περιορισμούς που ενδεχομένως βάζει σε ότι έχει σχέση με το λειτουργικό της και την αξιοπιστία του.... :o

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να μας δίνει καν την δυνατότητα να εγκαθιστούμε 3d party προγράμματα γιατί τα δικά της... αρκούν (για τα πολύ βασικά).