Jump to content

Σταυροφορία για την διάσωση των ελληνικών εισαγωγικών

Φίλιππος
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοντά στον αφανισμό βρίσκονται τα ελληνικά εισαγωγικά!

Σε μεγάλο μέρος του έντυπου τύπου και σε ολόκληρο το διαδίκτυο χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά πλέον τα ξένα εισαγωγικά ", αντί των ελληνικών, και αισθητικά ανώτερων, « και ».

Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στην αφομοίωση! Τα ελληνικά εισαγωγικά βγαίνουν με το πάτημα του αριστερού alt και των πλήκτρων [{ ή }].

http://pyralopex.de/misc/ee.jpg

Διάδωσέ το!

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το αν είναι ομορφότερα, είναι υποκειμενικό θέμα.

Εγώ προτιμώ τα ", αυτά χρησιμοποιώ και δε νιώθω καθόλου τύψεις και καθόλου ανθέλληνας κι όλα τα συναφή που μπορεί να μου προσάψετε :)

Σόρρυ, αλλά τα ελληνικά εισαγωγικά μου φαίνονται τελείως αντιαισθητικά...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (17 Δεκ. 2004 , 22:43)

Τα ελληνικά ερωτηματικά βγαίνουν με το πάτημα του αριστερού alt και των πλήκτρων [{ ή }].

Προφανώς ήθελες να πεις "τα ελληνικά εισαγωγικά" αντί "ερωτηματικά".

Όσο για το ότι βγαίνουν με το συνδυασμό L.Alt+{ ή L.Alt+} μάλλον το έχεις μπερδέψει λίγο.

Τα "ελληνικά" εισαγωγικά εμφανίζονται αν είναι ενεργοποιημένα τα Ελληνικά, όταν συντάσσεις ένα κείμενο στο Word. Μάλιστα, το Word "μαντεύει" αν θα βάλει το "<<" ή το ">>" ανάλογα με το πού το πληκτρολογείς (πριν γράψεις μια λέξη ή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της αντίστοιχα).

Anywayz, κι εγώ δεν τα πολυσυμπαθώ τα "ελληνικά" εισαγωγικά. Αυτό βέβαια δε με κάνει λιγότερο Έλληνα από κανέναν άλλο. Και στην τελική, ας μάθουμε πρώτα να γράφουμε σωστά και μετά βάζουμε και τα εισαγωγικά.

:shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kotetsi (18 Δεκ. 2004 , 00:16)

Όσο για το ότι βγαίνουν με το συνδυασμό L.Alt+{ ή L.Alt+} μάλλον το έχεις μπερδέψει λίγο.

Αυτό ισχύει. Απλά πρέπει να έχεις το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά. Δοκίμασέ το. Επίσης όταν γράφεις Unicode μπορείς να τα εμφανίσεις με Alt+171 / Alt+187.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (17 Δεκ. 2004 , 22:32)

Το αν είναι ομορφότερα, είναι υποκειμενικό θέμα.

Εγώ προτιμώ τα ", αυτά χρησιμοποιώ και δε νιώθω καθόλου τύψεις και καθόλου ανθέλληνας κι όλα τα συναφή που μπορεί να μου προσάψετε :)

Σόρρυ, αλλά τα ελληνικά εισαγωγικά μου φαίνονται τελείως αντιαισθητικά...

Η αισθητική είναι θέμα καλλιέργειας· μάλλον πρέπει να κάνεις λίγο παρέα με τον φίλο μας τον VassileiosAthens.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (17 Δεκ. 2004 , 22:42)

Τα « και » βγαίνουν μόνο όταν το πληκτρολόγιο είναι στα Ελληνικά.

Γιατί να βάλεις ελληνικά είσαγωγικά αν γράφεις αγγλικά; Αν γράφεις greeklish, τα ελληνικά εισαγωγικά σε μάραναν :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kotetsi (17 Δεκ. 2004 , 23:16)

Προφανώς ήθελες να πεις "τα ελληνικά εισαγωγικά" αντί "ερωτηματικά".

Τι εννοείς; :whistle: :innocent:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kotetsi (17 Δεκ. 2004 , 23:16)

Τα "ελληνικά" εισαγωγικά εμφανίζονται αν είναι ενεργοποιημένα τα Ελληνικά, όταν συντάσσεις ένα κείμενο στο Word. Μάλιστα, το Word "μαντεύει" αν θα βάλει το "<<" ή το ">>" ανάλογα με το πού το πληκτρολογείς (πριν γράψεις μια λέξη ή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της αντίστοιχα).

Βλακείες! Σου έβαλα και screenshot για να μην μπερδεύεσαι!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Netuser (17 Δεκ. 2004 , 23:38)

Get a Life....:)

Kai as asxolhthoume me to an o mitsotakis eiani gkantemis h oxi!

Έφτιαξα και σχετική σημαία (δες κάτω), εμπνευσμένη από το τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών.

http://pyralopex.de/misc/s.gif

Προτιμω τα " για να κανω και την σχετική κίνηση όταν μιλάω :p

Αλλα και για μενα πιο ομορφα αισθητικα ειναι τα " , ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο.Εδω παλευω με το office για να μη μου βγαζει << οταν γραφω ελληνικα. . .

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (18 Δεκ. 2004 , 02:14)

Γιατί να βάλεις ελληνικά είσαγωγικά αν γράφεις αγγλικά; Αν γράφεις greeklish, τα ελληνικά εισαγωγικά σε μάραναν :p

Απλά το επεσήμανα. Κάποιοι μπορεί να μπερδευτούν και να νομίσουν ότι δε δουλεύει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (18 Δεκ. 2004 , 02:14)

Η αισθητική είναι θέμα καλλιέργειας· μάλλον πρέπει να κάνεις λίγο παρέα με τον φίλο μας τον VassileiosAthens.

"Και του χρόνου φουντούνια", όπως λέει κι ένας φίλος μου :lol:

" Και του χρόνου φουντούνια"

Ουυυυυυυυυυυυυυυ 666 αλλοθρησκοι ουυυυυυυυυυυυυ σιξ χαντρεντ σιξτι σιξ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ :devil:

Σωστε τη πολικη αρκουδα, την καρετα καρετα, τον Αρη, σωσον κυριε τον λαον σου και την κληρονομια σου :!:

G E T A L I F E :rolleyes:

To παιδί άνοιξε ένα θέμα που το θεωρεί σοβαρό. ΓΙατί πρέπει να του το γ@μήσετε κάποιοι;

Επί του θέματος με ενοχλεί πιο πολύ η χρήση του "?" αντί του ελληνικού ";" κι ας το κάνω κι ο ίδιος πολλές φορές!

Και προσπαθώ να βάλω τα ελληνικά εισαγωγικά και δε μου βγαίνουν... :o

Το θεμα με το ερωτηματικο ειναι οτι στα Ελληνικα το ; δεν μπαινει (τουλαχιστον στο πληκτρολογιο μου) αν δεν κανω εναλαγη σε Αγγλικα κατι το οποιο βαριεμαι οταν γραφω (ξερετε καμια φορα δεν το περνει η με παει στο file κλπ)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AquaSonic (18 Δεκ. 2004 , 16:17)

Το θεμα με το ερωτηματικο ειναι οτι στα Ελληνικα το ; δεν μπαινει (τουλαχιστον στο πληκτρολογιο μου) αν δεν κανω εναλαγη σε Αγγλικα κατι το οποιο βαριεμαι οταν γραφω (ξερετε καμια φορα δεν το περνει η με παει στο file κλπ)

Στα Ελληνικά το ; είναι συνήθως στη θέση του Q. Ισχύει σε εσένα; Η θέση αυτή βολέυει ιδιέταιρα, αφού 9 στις 10 προτάσεις τελειώνουν σε σίγμα ή άλφα!

Εδώ δεν ξέρουμε να γράφουμε Ελληνικά, τα εισαγωγικά μας πείραξαν;

Στα ελληνικά χρησιμοποιώ τα « »...

Όταν γράφω αγγλικά χρησιμοποιώ τα " ".

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

«Φίλιππος»

Πολυ καλο φιλε μου καθως ποτε μου δεν το ειχα βρει τον συνδιασμο για να τα ενεργοποιησω ;)

Το αν θα λειψει αυτο απο την γραφη μας στο Internet ειναι το ελαχιστο.

Εγω χαιρομαι απεριοριστα οταν ακουω παμπολλες λεξεις στα αγγλικα κ ειναι ελληνικες (ειναι χιλιαδες οι κλεμενες λεξεις που χρησιμοποιουν οι Αγγλοι)

Αυτο με κανει να νιωθω υπερηφανος σαν ελληνας,γιατι η γλωσσα μας ειναι σημασιολογικη (η επιστημη που ασχολειται με την ζωη λεγεται ΒΙΟ-ΛΟΓΙΑ)

δηλαδη οτι η λεξη εχει πραγματικο ονομα κ εννοια,οχι απλως ειπαμε...ας το ονομασουμε ετσι.... επειδη μας αρεσε

The Future Belongs To The Brave

san grafistas pou eimai

kai me spoudes grammatografias

aisthitika, ta symbola tou latinikou alfabhtou

einai pio KALOSXEDIASMENA apo ayta tou ellhnikou

logw tis gerhs meleths pou rixane stin dysi epi 400 xronia

gia tin kalligrafia twn grammatwn

tin eyanagnosia tous

kai tin armoniki syndesi tou enos stoixeiou dipla sto allo

to ellhniko alfabhto antegrafh kakhn kakws apo xeirografa

kai den epexergasthke aisthitika arketa logw tou mikrou koinou pou apeythynetai, mono ston ellhnismo dhladh

i akalaisthisia, se sxesi me ta latinika, twn ellhnikwn stoixeiwn afora kyriws ta mikra (peza) grammata

afou den ypirxan stin arxaiotita bre! :)

ayta

• 3 weeks later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (18 Δεκ. 2004 , 00:14)

Έφτιαξα και σχετική σημαία (δες κάτω), εμπνευσμένη από το τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών.

http://pyralopex.de/misc/s.gif

Εμενα σαν το σημα της Citroen μου φαινεται, με μια κλιση στα πλαγια! http://imagespsa.free.fr/images/france/citroen/2002_citroen.gif

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος swiffer ( 7 Ιαν. 2005 , 17:17)

Εμενα σαν το σημα της Citroen μου φαινεται, με μια κλιση στα πλαγια! http://imagespsa.free.fr/images/france/citroen/2002_citroen.gif

To απόγευμα στο δρόμο είδα ένα τέτοιο σήμα και ήρθε στο μυαλό μου αυτό το πράγμα. Μπήκα τώρα να το ποστάρω και είδα οτι με πρόλαβες :lol: :p