Jump to content

Sony Xperia Z5 Compact

konstantinoslp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν μου έχει τέτοια επιλογή... Δεν θέλω να κατεβάσω άλλη εφαρμογή τώρα γιαυτό.. Το να το φλασαρω έχει σχέση με root κλπ?
If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κάνα νεο απο το android 6 υπάρχει? Μπήκε Μάρτιος...

Αυτό περιμένω και εγώ το marshmallow!

Θα ήθελα να διαβάσω ύστερα τι θα γράψουνε τα παιδιά για το πως αντιδράει ο 810 στην αναβάθμιση και ιδιαίτερα στο big issue για εμένα που είναι η μπαταρία-ενέργεια.

Κάπου διάβασα ότι στην sony έχουνε ''αδρανοποιήσει'' μερικούς πυρήνες του 810 ώστε να ρεφάρει από ενέργεια, στην ουσία δεν λειτουργεί ως 8πύρηνος προκειμένου να ρεφάρει σε ενέργειακη απόδοση που σπαταλάει ο ''λαίμαργος'' επεξεργαστής.

Μακάρι να ''δουλέψει'' καλύτερα στο marshmallow, είναι κρίμα ένας τόσο δυνατός επεξεργαστής να μην μπορεί να εξαντλήσει τα περιθώρια των μεγάλων δυνατοτήτων του.

Γειά σας,

θέλω να ρωτήσω αν έχει βγάλει προβλήματα αυτό το κινητο (z5 compact ) , αν αξίζει η αγορά του, αν η μπαταρία του διαρκεί ικανοποιητικά με καλή χρήση και αν ανταποκρίνετε καλά όταν δουλεύεις browser, pdf , viber , facebook ταυτόχρονα.

Και γενικά την αποψή σας.

Ευχαριστώ. Δεν θα το πάρω τώρα αλλά πιο μετά προς το καλοκαίρι.

Γειά σας,

θέλω να ρωτήσω αν έχει βγάλει προβλήματα αυτό το κινητο (z5 compact ) , αν αξίζει η αγορά του, αν η μπαταρία του διαρκεί ικανοποιητικά με καλή χρήση και αν ανταποκρίνετε καλά όταν δουλεύεις browser, pdf , viber , facebook ταυτόχρονα.

Και γενικά την αποψή σας.

Ευχαριστώ. Δεν θα το πάρω τώρα αλλά πιο μετά προς το καλοκαίρι.

Το κινητό ανταποκρινεται άψογα στις διεργασίες που αναφέρεις καθως διαθέτει δυνατό επεξεργαστή. Σε πολυ καλα επίπεδα βρίσκεται και η μπαταρια του, τα 2700mah σε συνδυασμό με την hd οθόνη των 4,6 ιντσων ειναι υπεραρκετά για να βγάλεις τη μερα με οτι χρήση και αν του κάνεις (εκτος απο βαρυ gaming)

Προς το καλοκαίρι που λες θα εχει πεσει κι αλλο η τιμη του οποτε τσίμπα το άφοβα

Ρε παιδιά... Εδώ και 2-3 σελίδες όλοι ρωτάνε το ίδιο πράγμα... Είπαμε οκ, αλλά διαβάστε λίγες σελίδες...

Μετά από ένα μήνα περίπου στην κατοχή μου, έχω να πω ότι σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το κινητό! Η μπαταρία του αντέχει άνετα την ημέρα και θέλει φόρτιση το βράδυ που πέφτω για ύπνο. Αρκετές φορές είναι και στο 40% αλλά το φορτίζω περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους κι επειδή στη δουλειά μπορεί να το χρειαστώ και να μην το αφήσω να κάνει πλήρη φόρτιση. Η κάμερά του είναι πολύ καλή, δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτήν, αλλά από video κλήσεις που έχω κάνει είμαι πολύ ευχαρισστημένος.

Το μόνο θέμα που έχω αντιμετωπίσει, είναι ότι κι εμένα όπως και κάποιου άλλου παιδιού που το ανέφερε, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το έχω ζορίσει, μου έχει κάνει δυο τρεις επανεκκινήσεις. Έχετε ιδιέα αν το θέμα είναι σοφτγουερικό ή έχει πρόβλημα το κινητό; Επίσης όταν ανάβω την οθόνη από κατάσταση stand by, μερικές φορές μου δείχνει την εικόνα πολύ ξεθωριασμένη, αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα φτιάχνει.

Τέλος, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων δουλεύει άψογα με στεγνά χέρια. Εμένα ιδρώνουν σχετικά εύκολα κι έχω ένα θέμα μ την αναγνώριση, αλλά δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Έχω βάλει τον ανττίχειρα του δεξιού χεριού και τον μέσο του αριστερού περισσότερες από μια φορές για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και πάλι μερικές φορές δεν αναγνωρίζει. Δεν είχα όμως πρροηγούμενη εμπειρία από αισθητήρα δαχτυλικών και δε μπορώ να ξέρω αν το πρόβλημα είναι της Sony ή είναι γενικότερο το θέμα όταν τα δάχτυλά σου είναι ιδρωμένα.

Overall, έχω να πω ότι είναι ένα άψογο κινητό που δεν κολλάει πουθενα, δε ζεσταίνεται (κι έχω περάσει το hearthstone μέσα και παίζω απο εκεί και δεν έχω προβλήματα υπερθέρμανσης, ίσα ίσα με το Ζ1 Compact είχα μεγαλύτερα προβλήματα υπερθέρμανσης, σε σημείο να ξεκολλήσει το πίσω καπάκι και να χάσω την αδιαβροχοποίηση). Από την άλλη, δεν είμαι απαιτητικός χρήστης, ούτε το κουράζω το κινητό, αλλά νομίζω ότι ακόμα κι αν χρειαστώ πιο απαιτητική χρήση, θα σταθεί σττο ύψος του!

Και κάτι off topic λίγο, υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσεις την θήκη από την κιτρινίλα που βγάζει; Πήρα μια της orzly, η οποία κολακεύει πάρα πολύ το κινητό χωρίς να του δίνει όγκο, αλλά με τον καιρό έχει αρχίσει και αλλάζει χρώμα και χάνεται η λευκάδα που έχει το κινητό (το οποίο το θεωρώ κόσμημα, ειδικά η πλάτη η frost white το κάνει πολύ premium).

Η μπαταρία του αντέχει άνετα την ημέρα και θέλει φόρτιση το βράδυ που πέφτω για ύπνο. Αρκετές φορές είναι και στο 40% αλλά το φορτίζω περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους κι επειδή στη δουλειά μπορεί να το χρειαστώ και να μην το αφήσω να κάνει πλήρη φόρτιση.

Πως το βλέπεις σε σύγκριση με το z1c, η μπαταρία κρατάει λιγότερο ή περισσότερο;

Μια ημέρα αντέχει και το z1c με βαριά χρήση και 1,5 αν του κάνεις ελαφριά χρήση.

Πόσο sot έχει περίπου?

Το g4 έχει περίπου 4 ώρες και έχω ξενερώσει καιρός σκεφτομαι σοβαρά να πάρω το z5 compact μιας και δεν βλέπω τον λόγο της 5,5 οθόνης.

Oneplus A6013

Ξεκίνησε και στο Z5c η αναβάθμιση της 6.0.

Γράψτε καμία εντύπωση όταν την πάρετε...

Πόσο sot έχει περίπου?

Το g4 έχει περίπου 4 ώρες και έχω ξενερώσει καιρός σκεφτομαι σοβαρά να πάρω το z5 compact μιας και δεν βλέπω τον λόγο της 5,5 οθόνης.

Την ιδια κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις έκανα εγω και δεν το μετάνιωσα.. η μόνη παραχώρηση που θα πρέπει να κάνεις ειναι οι low light φωτογραφίες και οι νυχτερινές λήψεις χωρίς φλας. Σε ολα τ άλλα θα μείνεις ευχαριστημενος.

Χωρίς gaming βγάζω άνετα 5 ωρες οθόνη με το compact, εχω βγάλει και 6ωρο με πιο συντηρητική χρήση βέβαια.

Την ιδια κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις έκανα εγω και δεν το μετάνιωσα.. η μόνη παραχώρηση που θα πρέπει να κάνεις ειναι οι low light φωτογραφίες και οι νυχτερινές λήψεις χωρίς φλας. Σε ολα τ άλλα θα μείνεις ευχαριστημενος.

Χωρίς gaming βγάζω άνετα 5 ωρες οθόνη με το compact, εχω βγάλει και 6ωρο με πιο συντηρητική χρήση βέβαια.

Δεν παίζω παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρει να βγάλω τέλειες φωτογραφίες το βράδυ.

Τι να τις κάνω τις τέλειες φωτογραφίες αν κλείσει το κινητό από μπαταρία και δεν θα μπορώ να βγάλω.???

Oneplus A6013

Το πήρα κι εγώ για τη γυναίκα, γύρω στα 350 από σκρουτζομάγαζο (ναι, δεν είχε handsfree αλλά μικρό το κακό). Μετά από σύντομη έρευνα αγοράς, απέρριψα LG G4 (λόγω παντοφλέ μεγέθους), Nexus 5X, Xperia Ζ3c, Samsung Alpha και στράφηκα προς το 32άρι Z5c. Νομίζω είναι (μακράν) ό,τι ακριβώς ήθελα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι πρώτες εντυπώσεις αρκετά θετικές και μέσες-άκρες σύμφωνες με όσα έχουν ήδη ειπωθεί εδώ μέσα. Το κινητό πετάει. Το προφανές μείον είναι το πάχος της συσκευής αλλά με το χρόνο θα συνηθιστεί. Σαν παρελκόμενα παρήγγειλα ήδη τη διάφανη θήκη Fusion Bumper της Orzly μαζί με το tempered glass τους.

Εις αναμονή του Marshmallow.

ps: 620 ευρώ σε Γερμανούς/Public και σία; Ποιος θα πάει να δώσει τόσα λεφτά; :blink:

Μου ήρθε σήμερα η marshmallow αλλά δεν έχω χρόνο να την περάσω γιατί θέλω να κάνω clean install. Την πέρασε κανείς να μας πει εντυπώσεις; Είναι αλήθεια ότι έχει καταργηθεί το stamina mode;

Εδώ ακόμα τίποτα, δεν σαλεύει.

Απ' ότι φαίνεται, stamina mode γιοκ:

https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z5-Z5-Compact-Z5-Premium/Android-Marshmallow-No-stamina-mode/td-p/1102131

Δεν έχει και μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο..αρκεί να είναι καλή η υλοποίηση. Πχ στο edge μου αν έχεις ανοιχτή την εξοικονόμηση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις sportstracker κτλ γιατί μόλις σβήσει η οθόνη κλείνει το gps. Άμα λοιπόν θες να πας μεγάλη προπόνηση δεν έχει εξοικονόμηση. Ελπίζω να μην είναι έτσι και τα σονυ..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Μου ήρθε σήμερα η marshmallow αλλά δεν έχω χρόνο να την περάσω γιατί θέλω να κάνω clean install. Την πέρασε κανείς να μας πει εντυπώσεις; Είναι αλήθεια ότι έχει καταργηθεί το stamina mode;

Την έχω 2 μέρες. Ναι έχει καταργηθεί το stamina mode.

Το τηλέφωνο έχει βελτιωθεί σε όλα.

Αφού πλέον η Google ενσωμάτωσε stamina mode περιττό η Sony να έχει το δικό της.

Τώρα μένει να αποδειχθεί ποσο αξιόπιστο είναι στην πράξη σε σχέση με την πολύ καλή υλοποίηση της Sony.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Όταν πάω στις Ρυθμίσεις --> Ενημέρωση Λογισμικού, μου εμφανίζει αυτό (είναι οι εφαρμογές που έχω απενεργοποιησει).

Δηλαδή δεν έχει να κοιτάξω για αναβάθμιση λογισμικού, κι ας το έχω βάλει να ψάχνει αυτόματα...

http://s11.postimg.org/h7ihpnqcv/Screenshot_2016_03_10_21_18_34.jpg' alt='Screenshot_2016_03_10_21_18_34.jpg'>

If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

Όταν πάω στις Ρυθμίσεις --> Ενημέρωση Λογισμικού, μου εμφανίζει αυτό (είναι οι εφαρμογές που έχω απενεργοποιησει).

Δηλαδή δεν έχει να κοιτάξω για αναβάθμιση λογισμικού, κι ας το έχω βάλει να ψάχνει αυτόματα...

http://s11.postimg.org/h7ihpnqcv/Screenshot_2016_03_10_21_18_34.jpg' alt='Screenshot_2016_03_10_21_18_34.jpg'>

Αν βιαζεσαι με flashtool κάνεις δουλειά

Αν θες δες το ποστ μου και πες μου αν ισχύει και εδώ αυτο με το gps και εξοικονόμηση ..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Αν θες δες το ποστ μου και πες μου αν ισχύει και εδώ αυτο με το gps και εξοικονόμηση ..

Το gps δουλεύει μόνο όταν το χρειάζεται το app αλλιώς είναι σε αναμονή και ασ είναι ανοιχτή η οθόνη ( αν κατάλαβα καλά τι λες)

Το gps δουλεύει μόνο όταν το χρειάζεται το app αλλιώς είναι σε αναμονή και ασ είναι ανοιχτή η οθόνη ( αν κατάλαβα καλά τι λες)

Άλλο λέω. Βάζεις sports tracker να πας μια βόλτα έχοντας ανοιχτή την εξοικονόμηση. Δουλεύει σωστα; γιατί στα Samsung δε δουλεύει μόλις σβήσει η οθόνη.. ενώ το sports tracker καταγράφει. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις τελείως λάθος διαδρομή με ευθείες γραμμές,

Η καμερα έχει βελτιωθεί καθόλου φίλε ειδικά σε αυτόματο και χαμηλές συνθήκες φωτισμού; Έδωσαν φουλ manual ρυθμίσεις ή μια απο τα ίδια;

Άλλο λέω. Βάζεις sports tracker να πας μια βόλτα έχοντας ανοιχτή την εξοικονόμηση. Δουλεύει σωστα; γιατί στα Samsung δε δουλεύει μόλις σβήσει η οθόνη.. ενώ το sports tracker καταγράφει. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις τελείως λάθος διαδρομή με ευθείες γραμμές,

Αυτό φίλε δε το γνωρίζω συγνώμη

Η καμερα έχει βελτιωθεί καθόλου φίλε ειδικά σε αυτόματο και χαμηλές συνθήκες φωτισμού; Έδωσαν φουλ manual ρυθμίσεις ή μια απο τα ίδια;

Έχει βελτιωθεί αρκετά και στο αυτόματο μπορείς να αυξομοιώσεις χρώμα και φωτεινότητα.

Μπαταρία βελτιώθηκε αρκετά

Λόγο δουλειάς δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ και πολύ με την MM

Γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένος από το update.

Ένα "πρόβλημα" στην mm είναι τα on screen buttons να πέφτουν πάνω στις μικροεφαρμογές, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις , αλλά με boot σε safe mode και μετά ξανά επανεκκίνηση λύνεται.

• The title was changed to Sony Xperia Z5 Compact