Jump to content

zeppos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    75
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

zeppos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Άρα υπάρχει γενικό θέμα με μεγάλες καθυστερήσεις; Γιατί μόλις διαπίστωσα ότι οι τελευταίες δύο παραγγελίες μου από Κίνα είναι λογικά στο τελωνείο η μία από αρχές Γενάρη και η άλλη από αρχές Φλεβάρη. Λέω "λογικά" γιατί τα δέματα έχουν μπει Ελλάδα αλλά ο αριθμός αποστολής δεν φαίνεται στο σύστημα των ΕΛΤΑ, οπότε μάλλον δεν το έχουν παραλάβει ακόμα (εκτός αν αναλαμβάνουν κι άλλες μεταφορικές κάποιες αποστολές από China Post και Turkey Post, οπότε τρέχα γύρευε).
  2. :cry: edit: oops, μόλις είδα ότι το βίντεο έχει ξαναμπεί
  3. Για "τσαπατσούλικα" δεν ξέρω πάντως μέσες άκρες το ΜΜ βγήκε περίπου την ίδια περίοδο σε 815 και 818. Επιπλέον για το τελευταίο δεν νομίζω να έχουν αναφερθεί προβλήματα bootloop, πιθανώς φοράει ελαφρώς διαφορετική μητρική; Η σημαντικότερη (πρακτικά και η μοναδική) διαφορά 815/818 είναι πως το δίκαρτο δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Κατά τ' άλλα είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης αν θα επιλέξεις τη μία ή τις 2 κάρτες. Εγώ χρησιμοποιώ 2 SIM εδώ και δέκα χρόνια (ακόμα κι όταν δεν τις χρειαζόμουν πραγματικά) και αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί κάποιος να θέλει να περιορίζεται σε μία μόνο κάρτα. Υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι για να αγοραστεί ένα dual SIM κινητό, ειδικά τώρα πια που ακόμα και τα flagships κυκλοφορούν με υποστήριξη δύο καρτών (παλιότερα ήταν επιεικώς τραγική η κατάσταση στις διαθέσιμες συσκευές, κυρίως στην Ευρώπη).
  4. Στο ebay τα αυθεντικά δερμάτινα covers έχουν κανα 40άρι (και βάλε). Τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα πουλάνε το κινητό χωρίς δεύτερο καπάκι (αυτό έγινε και με το δικό μου). Ελάχιστο το κακό, αφού ούτως ή άλλως οι εναλλαγές καπακιών έχουν νόημα αν δεν βάλεις καθόλου θήκη (έγκλημα) ή έστω προτιμήσεις διαφανή θήκη. Στις δε καλές θήκες που δεν μπαινοβγαίνουν εύκολα (UAG κλπ), μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο καπάκι.
  5. Αλήθεια, πόσο κάνουν τα LG/Samsung flagships στην Κίνα;
  6. Θα παραθέσω πρόχειρα όλα τα σχόλια περί κάμερας που γράφτηκαν στις τελευταίες 10+ σελίδες της συζήτησης, εκτός από αυτά του φίλου Roid_rage: (αν θυμάμαι καλά, όλα ανήκουν σε διαφορετικούς χρήστες) Από τη μία δεν είναι δίκαιο να συγκρίνουμε την κάμερα του Mi5 με αυτές κινητών (θεωρητικά) διπλάσιου κόστους, όμως όπως ειπώθηκε ήταν η ίδια η Xiaomi που καλλιέργησε αυτές τις προσδοκίες. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να πιανόμαστε μόνο από την κάμερα, στο κάτω-κάτω δεν αγοράζουμε φωτογραφική μηχανή αλλά smartphone. Για μένα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία η ιδιαίτερη τσιμπημένη τιμή πώλησης (400-450 ευρώ) για κινητό χωρίς εγγύηση, με χρόνο αποστολής που μετριέται στις εβδομάδες, με άγνωστη διαθεσιμότητα για το (άφαντο) μοντέλο Pro (το μοναδικό που με ενδιέφερε), με ανάγκη σκαλίσματος λογισμικού/bootloader που να μπορεί να δουλεύει out of the box χωρίς (με δόση υπερβολής) να χρειαστεί να περάσω 5 firmwares από πάνω κλπ. Ακόμα κι έτσι όμως, αν είχε κυκλοφορήσει το ρημάδι το Pro λογικά θα το είχα παραγγείλει κι ας είχε ένα πεντακοσάρικο. Δυστυχώς η Xiaomi δεν επιβεβαίωσε ούτε καν το ρητό shut up and take my money.
  7. Ειδικά για την κάμερα έχουν γραφτεί δεκάδες σχόλια στις αμέσως προηγούμενες σελίδες και οι περισσότεροι αποφαίνονται πως είναι μέτρια προς αποδεκτή, αλλά τίποτα παραπάνω. Ακόμα κι έτσι το κινητό αξίζει τα λεφτά του, έστω και με το καπέλο των κινεζομάγαζων. Εννοείται για το Pro 4/128 ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
  8. ^ Αυτό. Κι εμένα έκανε βδομάδες μέχρι να σαλέψει, είχα μια ισπανική έκδοση στην οποία φαίνεται άργησε να σταλεί το upgrade (είτε με OTA, είτε με καλώδιο). Υπομονή. Μην νομίζεις ότι αλλάζουν και πολλά πράγματα με την αναβάθμιση.
  9. ...στάλθηκε τίποτα τελικά;
  10. Nope, έτσι φαίνεται: http://s16.postimg.org/egcymbl6t/Screenshot_2016_04_10_15_07_04.png (σε Marshmallow) Μπορεί να έχει να κάνει με το είδος του Bluetooth headset, ποιος ξέρει. Σε κάποιους εμφανίζει επιλογές profile, σε άλλους το connection access. Τα ίδια που λένε και εδώ.
  11. Δεν έχω δει να υπάρχει τέτοια επιλογή.
  12. Η αλήθεια είναι πως δεν πολυχρησιμοποιώ τη δεύτερη SIM για κλήσεις, οπότε για μένα οι εναλλαγές είναι σχετικά σπάνιες. Το κουμπί το αφαίρεσα γιατί θέλω να κρατάω το συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης καθαρό, οι 3 επιλογές είναι αρκετές. Θα μπορούσαν όμως να βάλουν την δυνατότητα που υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια στα Samsung (και όχι μόνο στα "κινέζικα" κινητά) με την επιλογή κάρτας κατά την κλήση. Είναι το απλούστερο δυνατό και εύληπτο σενάριο. Δείτε πχ. κάτω αριστερά, πατάς 1 ή 2 και τέλος: http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2013/03/Galaxy-Grand-Duos-Dialer-Messaging.jpg Πόσο πιο απλό; Για τα Noise Suppression/Voice Clarity δεν βρήκα καμια σοβαρή ανάλυση, ούτε υπέρ, ούτε κατά. Το περίεργο είναι που εξ' ορισμού είναι απενεργοποιημένα. Πάει να πει κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ή θα τρώνε περισσότερη μπαταρία κατά την κλήση ή κάπως θα αλλοιώνουν τη φωνή με σκοπό να την κάνουν, υποτίθεται, πιο καθαρή. Θα τα δοκιμάσω στην πράξη (μαζί και το Smart forward) και θα επανέλθω. Προς το παρόν προσπαθώ να καταλάβω πως στο καλό θα κάνω το κινητό να συνδέεται αυτόματα με το bluetooth handset που έχω πάρει για το αυτοκίνητο. Το headset είναι προφανώς συνέχεια αναμμένο και σε standby. Όταν όμως επιστρέφω στο αυτοκίνητο, είτε έχω το BT του κινητού ήδη ενεργοποιημένο είτε το ανάψω εκείνη την ώρα, το pairing δεν γίνεται αυτόματα και πρέπει να πατήσω 3-4 κουμπιά μέχρι να το κάνω να σαλέψει (δηλ. να συνδεθεί στο headset). Πιθανόν η λύση είναι μια εφαρμογή σαν αυτή. Αλλιώς re-pair όπως προτείνουν εδώ.
  13. Για το πρόβλημα με το active dual SIM (που ομολογώ ούτε εγώ το ήξερα), η μοναδική λύση μάλλον είναι η ενεργοποίηση του Smart forward (Settings => Network => Call => Common => Smart forward). Το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει στην πράξη, δεν ξέρω αν υποστηρίζεται για όλους τους παρόχους κλπ. Δεν νομίζω να υπαρχει εναλλακτική όμως. Για το άλλο που λες με την επιλογή SIM κατή την κλήση, είναι όντως πολύ εκνευριστικό. Τόσα χρόνια στα Samsung duos είχα συνηθίσει να επιλέγω τον αριθμό κλήσης και μετά απλώς να πατάω 1 ή 2. Τώρα πρέπει να θυμάμαι να αλλάζω την κάρτα από το menu (έχω απενεργοποιήσει το τέταρτο κουμπί κάτω δεξιά που έκανε το SIM switch). Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα Noise Suppression και Voice Clarity τα χρησιμοποιείτε; Είναι απενεργοποιημένα by default. Αν τα ενεργοποιήσω μπορεί να έχουν άλλες παρενέργειες εκτός από τις προφανείς (πχ. να ακούγεται πολύ μπουκωμένη η φωνή λόγω των φίλτρων), για παράδειγμα να τρώει αρκετά περισσότερη μπαταρία κλπ;
  14. Υποτίθεται προσφορά $392 το 32GB στο gearbest.
  15. Το Kenu πιάνει πάρα πολύ καλά, ούτε το ίδιο κουνιέται, ούτε το κινητό. Όμως θέλει αρκετή προσοχή κατά το βάλε-βγάλε γιατί πάνω στη βιασύνη άνετα μπορεί να σπάσει το πλαστικό του αεραγωγού (έτσι την πάτησε φίλος μου). Εξαρτάται και από το ίδιο το αυτοκίνητο βέβαια. Α, επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις εξαρχής το Kenu Airframe+ και όχι το απλό Airframe. Αν θυμάμαι καλά το πρώτο είναι για κινητά μέχρι 6 ίντσες ενώ το δεύτερο έως 5. Το θέμα όμως είναι και τα μικρότερα κινητά χωράνε μια χαρά στο Airframe+, πχ. κατάφερα να εγκαταστήσω το ίδιο καλά το Z5 compact (4,6") αλλά και το G4 (5,5"). Με λίγα λόγια το plus θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον ό,τι μέγεθος συσκευής και να έχεις (σε λογικά πλαίσια, μην πας πχ. και βάλεις κινητό 3"), οπότε αξίζει η αγορά του και δεν πειράζει που είναι ελαφρώς ακριβότερο. ----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- 1. Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει πάρα πολύ, πάντως είναι μακράν το τηλέφωνο με τον καθαρότερο ήχο κλήσης που έχω ακούσει ποτέ (χωρίς να έχω πολλά μέτρα σύγκρισης είναι η η αλήθεια). Τις πρώτες φορές που μίλησα, πραγματικά σκάλωνα και γύριζα ενστικτωδώς να κοιτάξω το ηχείο αφού η φωνή του συνομιλητή ακουγόταν απίστευτα καθαρά. 2. Έχει. 3. Προσωπικά δεν έχω ιδέα, αλλά φαντάζομαι ότι όποιον (ευχαριστημένο) κάτοχο Nexus και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι είναι το smooth-ότερο κινητό στο άπαν σύμπαν και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, ανεξαρτήτου τιμής. Ούτε οι Apple fans δεν κάνουν έτσι. Το 5Χ το έψαξα αρκετά πριν προβώ σε αγορά, αλλά τελικά διάβασα αρκετές αρνητικές κριτικές και αξιολογήσεις που με έκαναν να στραφώ αλλού ακόμα και αν η τιμή του έχει υποχωρήσει αρκετά. Μάλλον όμως θα πρέπει να απαντήσει κάποιος που τα έχει δουλέψει και τα δύο.
×
×
  • Create New...