Jump to content

[CAR] Mazda RX8 / RX7 (άπαντα Wankel κινητήρων)

Alexel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

enas gnwstos exei ena cosmo k m to dinei 25xil e 2 xronwn me 100xil km omws...

poso dinei h mazda diarkeia zwhs ston kinhthra k poso sto rx7?

en olighs ap oti katalaba to 192hp bgazei oso ena 160hp?to 231hp to xei sthsei kaneis me gti ?

• Απαντήσεις 870
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στο RX7 κινητήρες που δεν είχαν πειραχθεί ιδιαίτερα συνήθως κρατούσαν έως τα 100Κχλμ. οπότε ήθελαν ανακατασκευή.

Στο RX8 ο κινητήρας έχει σαφώς καλύτερες προδιαγραφές μακροζωίας, το που οριοθετείται το τέλος όμως είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς. Πιστεύω πως θα φτάνει τα 150Κχλμ. ενώ από εκεί και πέρα θα μπαίνεις σε γκρίζα ζώνη.

Ζήτησε από το γνωστό σου να πάτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Mazda και να κάνετε έλεγχο συμπίεσης στους ρότορες. Εφόσον οι τιμές είναι ΟΚ σε γενικές γραμμές θα είναι ΟΚ και ο κινητήρας.

Σε σχέση με το GTI το RX8 μάλλον θα είναι μπροστά η διαφορά όμως θα είναι μικρή.

Στο RX7 κινητήρες που δεν είχαν πειραχθεί ιδιαίτερα συνήθως κρατούσαν έως τα 100Κχλμ. οπότε ήθελαν ανακατασκευή.

Ti ennoeis oti hthelan anakataskeuh?kai poso kostizei peripou auth??!

Apo oti katalavainw dhladh den axizei na agorasei kapoios twra ena rx-7!

βασικα τα τριγωνακια στην ακρη των ροτορων φαγωνονταν, παρολο που ειναι απο τιτανιο. αυτα κυριως χρειαζονταν αλλαγη. δεν θυμαμαι τωρα πως ονομαζονται αυτα. κατι λεπιδακια στις κορυφες του ροτορα..γκρ!!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Ti ennoeis oti hthelan anakataskeuh?kai poso kostizei peripou auth??!

Apo oti katalavainw dhladh den axizei na agorasei kapoios twra ena rx-7!

Ειδικά σε Βάνκελ ούτε εγώ ξέρω τί περιλαμβάνει ο όρος ανακατασκευή.

Γενικά πρόκειται για την πιο εκτεταμένη εργασία στον κινητήρα που λύνεται ολόκληρος και ό,τι έχει φθαρεί αντικαθίσταται υπολογίζονται εκ νέου οι ανοχές κ.ο.κ. Μετά από κάθε ανακατασκευή ο κινητήρας θεωρείται να έχει "0 χιλιόμετρα" δλδ κατά κάποιον τρόπο καινούργιος...και βέβαια θέλει (πολύ προσεκτικό και μεγάλης διάρκειας) στρώσιμο!

Το κόστος δεν το γνωρίζω καθόλου, 2-3Κ όμως πρέπει να είναι (ίσως να είναι πολύ παραπάνω βέβαια...)

Το RX7 αν είχε λογική τιμή σαν μεταχειρισμένο (15Κ για αυτοκίνητο 12ετίας) θα ήταν καλή επιλογή αν συνυπολόγιζες και το κόστος της επισκευής του κινητήρα. Τα αυτοκίνητα είναι ελάχιστα όμως (και στη Γερμανία όπου λόγο κυβισμού θα συνέφερε) και ο κάθε ένας ζητά ό,τι θέλει. Με 25Κ που θέλουν πολλοί βρίσκεις Μ3 Ε36, συνεπώς δεν τίθεται θέμα...

Ειδικά σε Βάνκελ ούτε εγώ ξέρω τί περιλαμβάνει ο όρος ανακατασκευή.

Γενικά πρόκειται για την πιο εκτεταμένη εργασία στον κινητήρα που λύνεται ολόκληρος και ό,τι έχει φθαρεί αντικαθίσταται υπολογίζονται εκ νέου οι ανοχές κ.ο.κ. Μετά από κάθε ανακατασκευή ο κινητήρας θεωρείται να έχει "0 χιλιόμετρα" δλδ κατά κάποιον τρόπο καινούργιος...και βέβαια θέλει (πολύ προσεκτικό και μεγάλης διάρκειας) στρώσιμο!

Το κόστος δεν το γνωρίζω καθόλου, 2-3Κ όμως πρέπει να είναι (ίσως να είναι πολύ παραπάνω βέβαια...)

Το RX7 αν είχε λογική τιμή σαν μεταχειρισμένο (15Κ για αυτοκίνητο 12ετίας) θα ήταν καλή επιλογή αν συνυπολόγιζες και το κόστος της επισκευής του κινητήρα. Τα αυτοκίνητα είναι ελάχιστα όμως (και στη Γερμανία όπου λόγο κυβισμού θα συνέφερε) και ο κάθε ένας ζητά ό,τι θέλει. Με 25Κ που θέλουν πολλοί βρίσκεις Μ3 Ε36, συνεπώς δεν τίθεται θέμα...

Pws katalavaineis oti ena autokinhto exei perasei apo anakataskeuh?

Kai sthn periptwsh pou to autokinhto einai 12etias pou vriskontai ta antalaktika?

Egw eimai anamesa se celica '98 kai rx-7 '93 kai exw kollisei.. allote akouw to ena allote to allo.. den xerw ti na pistepsw!

το RX7 που λες ειναι το RX7 II γιατι δεν κοιτας το III fd???

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

Μάλλον δέν θες να μάθεις μου φαίνετε! Σού είπα την λύση στις απορίες σου!

http://www.rx7.gr

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

i anakatakseui tou rx7 kostizei peripou 2000-3000

nai sinithws spane oi koryfes tou rotora (apex seals).

gia na katalaveis an enas kinitiras exei kanei anakataskeui,i an einai se kali katastasi pas se synergeio kai metras "sibiesi".

panw apo 8 sibiesi einai se poly kali kastasi.

9 einai aristo.

antallaktika vriskeis ta panta.

i mazda fernei kainourgia.

http://memimage.cardomain.com/member_images/4/web/700000-700999/700852_28.jpg

3xil re paidia τοσα πολλα? dhl allazoun pistonia mpieles ktl?

dhl oloi oi idiokthtes me wankel metrate subiesh ka8e toso k perimenete to mpam gia thn allagh?

as m apanthsei kapoios p xei kanei allagh sto rx7 toul.κ με τιμες εκτος αντ/πειας.

k an exoun bgalei akribws posa km 8elei rebuilt το rx8...

Δεν έχει πιστόνια ο wankel....

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

http://videos.streetfire.net/video/715A1092-37B1-4813-9755-0546D7554B71.htm leei turbo alla malakies atmosfaira einai..exete kana video ths prokophs?

oi rotores telos pantwn...exoun tosa polla lefta...?

exei kanei kaneis rektifie sto rx8 sto club tous?

nai sinithws spane oi koryfes tou rotora (apex seals).

α γεια σου!!!και δεν θυμομανε πως λεγονται!!

:lol:

Ρε μην πετάτε ότι να ναι! :D Άκου ρεκτιφιέ! Οι ρότορες πολύ σπάνια να αλλαχτούν δύσκολα παθένουν ζημιά! Το Rebilet παίζει ρόλο σε ποιόν θα το κάνεις και με τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις...Υπάρχουν άτομα που κάνουν rebielt με 1500-2000ε!

Ρε παιδειά υπάρχουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας! Μην τα ξαναγράφουμε 10 φορές....http://www.rx7.gr πιό απλά δέν γίνετε!

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

rebuild βρε συ Greddy rebuild ... το σκότωσες... :p

Για διαβάστε εδώ όσοι δεν ξέρετε να μάθετε τι είναι ο κινητήρας Wankel (προφέρεται Βάνκελ) ή/και περιστροφικός. :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Wankel_Cycle_anim_en.gif/180px-Wankel_Cycle_anim_en.gif

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

rebuild βρε συ Greddy rebuild ... το σκότωσες... :p

Για διαβάστε εδώ όσοι δεν ξέρετε να μάθετε τι είναι ο κινητήρας Wankel (προφέρεται Βάνκελ) ή/και περιστροφικός. :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Wankel_Cycle_anim_en.gif/180px-Wankel_Cycle_anim_en.gif

sorry βρε!:lol: :lol:

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

rx8 den exw akousei na spane logw xiliometrwn.

twra an o idioktitis to "espage" kathe mera oli mera kai parousiase provlima den to kserw.

ta rx7 "ypothetika" spagane konta sta 100.000.

alla den isxyei kati tetoio san nomos.

nai metras sibiesi, oxi omws kathe treis kai ligo.

to rebuilt kostizei apo 1500 mexri oso paei.

analogos se poion mixaniko tha peseis,

analogos an eisai xazoulis kai se koroidepsoun,

analogos tin zimia pou exei ginei sto moter.

pantws to na dwseis 2000 eurw kai na exeis kainourgio kinitira gia polla xronia akomi den mou fainetai kai kati ypervoliko.

http://memimage.cardomain.com/member_images/4/web/700000-700999/700852_28.jpg

υπαρχει και ενα μαστορακι στους αγιους αναργυρους που απο οτι ξερω κανει φοβερη δουλεια!

pantws to na dwseis 2000 eurw kai na exeis kainourgio kinitira gia polla xronia akomi den mou fainetai kai kati ypervoliko.

Ισως οχι για εναν περιστροφικο κινητηρα αλλα για εναν παλινδρομικο ειναι αρκετα λεφτα την στιγμη που τα συγχρονα μοτερ αντεχουν ακομα και μεχρι 300.000χλμ κανοντας απλα τα σωστα σερβις! ;)

Ισως οχι για εναν περιστροφικο κινητηρα αλλα για εναν παλινδρομικο ειναι αρκετα λεφτα την στιγμη που τα συγχρονα μοτερ αντεχουν ακομα και μεχρι 300.000χλμ κανοντας απλα τα σωστα σερβις! ;)

Ναι μόνο που με κοντά 300 άλογα και 2 tourbo τα ξεχνάς!:lol:

Και μιλάω για το 99+ Rx7...

Εξάλου την απόλαυση, τόν ήχο και τις επιδόσεις που θα σου δώσει ένας Wankel δέν μπορείς να τα βρείς από οποιόδήποτε παλινδρομικό...

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

Γενικα στις αποψεις σου εισαι παντα τοσο απολυτος, και αν ναι γιατι...?!?!

Εγω ας πουμε δεν πιστευω οτι καποιος Wankel θα μου προσφερει μεγαλυτερη απολαυση απο τον παλινδρομικο κινητηρα της M3!! ;) Και ας ειναι και ατμοσφαιρικος...

Αλλωστε θα καινε το ιδιο, ο παλινδρομικος δεν "καταναλωνει" λαδια, απο ηχο προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο (απο την Μ3, για να μην μιλησω για Μ3 Csl) ενω απο ιπποδυναμη ειναι και στα +43 αλογα!!

Και επειδη ανεφερες οποιονδηποτε παλινδρομικο να μην αναφερω καν τους V10/12 των BMW, Ferrari κλπ κλπ... ;)

Θεωρω οτι απο αποδοτικοτητα οι Wankel ειναι σε πολυ καλο σημειο αλλα εχουν και πολλες απαιτησεις που φανταζουν παραλογες σε σχεση με τους παλινδρομικους... Οταν βελτιωθουν στα σημεια το ξανασυζηταμε, μεχρι τοτε ομως εγω θα μεινω στους παλινδρομικους! ;)

υπαρχει και ενα μαστορακι στους αγιους αναργυρους που απο οτι ξερω κανει φοβερη δουλεια!

Rotary Beat

Δεν τον ξέρω προσωπικά μιας και δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο, αλλά περνάω σχεδόν καθημερινά απέξω και τα RX7 είναι παρατεταγμένα στη σειρά... :D

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Γενικα στις αποψεις σου εισαι παντα τοσο απολυτος, και αν ναι γιατι...?!?!

Εγω ας πουμε δεν πιστευω οτι καποιος Wankel θα μου προσφερει μεγαλυτερη απολαυση απο τον παλινδρομικο κινητηρα της M3!! ;) Και ας ειναι και ατμοσφαιρικος...

Αλλωστε θα καινε το ιδιο, ο παλινδρομικος δεν "καταναλωνει" λαδια, απο ηχο προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο (απο την Μ3, για να μην μιλησω για Μ3 Csl) ενω απο ιπποδυναμη ειναι και στα +43 αλογα!!

Και επειδη ανεφερες οποιονδηποτε παλινδρομικο να μην αναφερω καν τους V10/12 των BMW, Ferrari κλπ κλπ... ;)

Θεωρω οτι απο αποδοτικοτητα οι Wankel ειναι σε πολυ καλο σημειο αλλα εχουν και πολλες απαιτησεις που φανταζουν παραλογες σε σχεση με τους παλινδρομικους... Οταν βελτιωθουν στα σημεια το ξανασυζηταμε, μεχρι τοτε ομως εγω θα μεινω στους παλινδρομικους! ;)

Καλά έ δέν παίζεσε...1ον λέω δεν μπορείς να το βρείς από οποιοδήποτε παλινδρομικό. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα... Καλά τα +43 άλογα δέν μου λένε τίποτα γιατί σε stoc μορφή τρώει πολύ ξύλο η Μ3 από μαμά 99+ Rx7 αμφιβάλεις και γιαυτό μήπως? Τώρα για τα άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άν και κάτι μου λέει πως δέν έχεις μπεί σε Rx7...

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

Οχι, δεν εχω μπει ποτε σε Rx7! Μια φορα μπηκα σε ενα Rx8...

Οσο για το αν τρωει ξυλο η Μ3 απο ενα Rx7 δεν το γνωριζω και δεν με ενδιαφερει! ;)

Εγω απο ενα αυτοκινητο θελω αλλα πραγματα... Τα 1000 αλογα, τα διπλοτουρμπινα και γενικα τα Ιαπωνικα αυτοκινητα δεν με "τραβανε"! Εγω ειμαι πιο προς γερμανια πλευρα...

Τι να πεις, γουστα! :) ;)