Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω το 640XL LTE και στις ρυθμίσεις>τηλέφωνο πιο κάτω από το «άγνωστος» στο «ο αριθμός τηλεφώνου μου», έχει κλίσεις και από κάτω εμφάνιση του αριθμού μου, ανοίγω και έχει τρεις επιλογές, σε όλους, σε κανέναν και στις επαφές μου, εάν εννοείς αυτό. Έχω δίκτυο Wind.

Το ίδιο και σε εμένα με Vodafone .......

Sent from mTalk Κώστας!!

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω το 640XL LTE και στις ρυθμίσεις>τηλέφωνο πιο κάτω από το «άγνωστος» στο «ο αριθμός τηλεφώνου μου», έχει κλίσεις και από κάτω εμφάνιση του αριθμού μου, ανοίγω και έχει τρεις επιλογές, σε όλους, σε κανέναν και στις επαφές μου, εάν εννοείς αυτό. Έχω δίκτυο Wind.

Σε όλα έτσι είναι νομίζω!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Οι παιδικές ασθένειες στο θέμα ειδοποιήσεων-live tiles δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ φαντάζομαι,εδώ και 1 χρόνο που είμαι με windows phone και έχοντας αλλάξει τρεις συσκευές (Lumia 640XL/930/950XL) αυτό το πράγμα που έχω ανοίξει και έχω διαβάσει μήνυμα στο viber και συνεχίζει να εμφανίζει ότι έχω ειδοποίηση και το κόλλημα στο live tile του fb να σκαλώνει και να δείχνει την ίδια ειδοποίηση με ξεπερνά..Δεν ξέρω αν είναι θέμα εφαρμογής ή των windows πάντως με εκνευρίζει αφάνταστα..

Οι παιδικές ασθένειες στο θέμα ειδοποιήσεων-live tiles δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ φαντάζομαι,εδώ και 1 χρόνο που είμαι με windows phone και έχοντας αλλάξει τρεις συσκευές (Lumia 640XL/930/950XL) αυτό το πράγμα που έχω ανοίξει και έχω διαβάσει μήνυμα στο viber και συνεχίζει να εμφανίζει ότι έχω ειδοποίηση και το κόλλημα στο live tile του fb να σκαλώνει και να δείχνει την ίδια ειδοποίηση με ξεπερνά..Δεν ξέρω αν είναι θέμα εφαρμογής ή των windows πάντως με εκνευρίζει αφάνταστα..

Εγώ δεν νομίζω να είναι θέμα εφαρμογής γιατί δεν είναι μόνο σε μια το πρόβλημα αλλά το έχει το Facebook,Viber,Instagram και ακόμα η εφαρμογή με ειδήσεις euronews που κολλάει το tiles και 5 μέρες με ένα τίτλο. Είναι θέμα Windows πως δουλεύει το live tiles.

Εγώ δεν νομίζω να είναι θέμα εφαρμογής γιατί δεν είναι μόνο σε μια το πρόβλημα αλλά το έχει το Facebook,Viber,Instagram και ακόμα η εφαρμογή με ειδήσεις euronews που κολλάει το tiles και 5 μέρες με ένα τίτλο. Είναι θέμα Windows πως δουλεύει το live tiles.

Απ την στιγμή που άλλες εφαρμογες δεν εχουν τετοιο θεμα μαλλον κατ εμε ειναι θέμα των συγκεκριμένων εφαρμογών

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Από τι θυμάμαι το viber θέλει απεγκατάσταση για να φύγει η ειδοποίηση :lol:

Το Viber δεν έχει τέτοια θέματα πλέον. Το fb έχει και βέβαια δεν είναι θέμα λειτουργικού. Για την ώρα αντιμετωπίζεται ανοίγοντας τις ειδοποιήσεις κατευθείαν απο την εφαρμογή και ΟΧΙ από την μπάρα ειδοποιήσεων.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Το Viber δεν έχει τέτοια θέματα πλέον. Το fb έχει και βέβαια δεν είναι θέμα λειτουργικού. Για την ώρα αντιμετωπίζεται ανοίγοντας τις ειδοποιήσεις κατευθείαν απο την εφαρμογή και ΟΧΙ από την μπάρα ειδοποιήσεων.

Εμένα το viber έχει αλλιώς δεν θα το έγραφα.

Από τι θυμάμαι το viber θέλει απεγκατάσταση για να φύγει η ειδοποίηση :lol:

Όχι απαραίτητα,θέλει ακόμα ένα μήνυμα αλλά να το διαβάζεις από το πλακάκι όχι από το notification bar και έτσι καθαρίζει.

Εμένα το viber έχει αλλιώς δεν θα το έγραφα.

Μήπως άπαντας τα μηνύματα απευθείας στο notification center?

Μήπως άπαντας τα μηνύματα απευθείας στο notification center?

Ναι το πατάω από εκεί για ευκολία,τώρα τα απενεργοποίησα τελείως να μην εμφανίζονται καθόλου εκεί.

Edited by Giwrgos_Gk

Ναι το πατάω από εκεί για ευκολία,τώρα τα απενεργοποίησα τελείως να μην εμφανίζονται καθόλου εκεί.

Δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσεις. Αρκεί να άπαντας μέσα από την εφαρμογή.

Δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσεις. Αρκεί να άπαντας μέσα από την εφαρμογή.

Καλά και εγώ που απαντάω μέσα από την εφαρμογή μια χαρά μένει ο άσσος στο live tile.

στις άλλες εφαρμογές δεν έχω πρόβλημα.

Xiaomi 12 Pro

Για να σας φεύγει η ειδοποίηση από το tile του Viber ,όταν είστε στη αρχική οθόνη του τηλεφώνου,πατήστε το βελάκι (αρ πληκτρο) όπου σας εμφανίζει τις τελευταίες ανοικτές εφαρμογές. Σβηστε από εκεί το Viber και μετά απλα ξανά ανοίξτε την εφαρμογή και τότε θα έχουν φύγει οι ειδοποιησεις από το tile.

Απ την στιγμή που άλλες εφαρμογες δεν εχουν τετοιο θεμα μαλλον κατ εμε ειναι θέμα των συγκεκριμένων εφαρμογών

Σε εμένα κολλάνε και εφαρμογές του κινητού όπως ημερολόγιο και τα mail και ξεκολλανε μόνο αν διαγράψω το tile και το δημιουργήσω ξανά. Καραμπινάτο πρόβλημα των 10. Στα 8.1 δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα.

TCL 40 NXTPAPER

Εμένα μόνο το Facebook έχει αυτό το προβλημα και παρουσιαστικε πριν 5 μέρες περίπου. Πριν δεν το είχα. Από όπου κι αν απαντήσω μένει.

Κι εγώ αυτό πιστεύω...

Edited by evris2013

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι στο θέμα που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα σχετικά το Caller ID το οποίο δεν υπάρχει καθόλου στο μενού, και επειδή κάποιοι είπαν ότι τους το βγάζει, παραθέτω δύο screenshots από το μενού για να δείτε ότι είναι άφαντο το Caller ID.

Link 1 https://1drv.ms/i/s!ApRcm31zY7NKrlr5YRBlgy4FkNuf

Link 2 https://1drv.ms/i/s!ApRcm31zY7NKrlkRpLTVQ0M-m9t5

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και τρίτο screenshot με τις παρακάτω επιλογές, δεν υπάρχει τίποτα σχετικό. Πριν λίγο καιρό υπήρχε το θυμάμαι πολύ καλά, αλλά με όλα αυτά τα beta builds που παιρνούσα και τα συνεχή Hard Reset μπορεί να το ****** το κινητό ξέρω γώ....Φταίει ο πάροχος λέτε (Cosmote, What's Up) ή να πάω για κανά ακόμα Hard Reset γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει ******* στις επανεκκινήσεις, μπορεί και 5-6 φορές την μέρα να κάνει.... :p

Edited by niotheros
Αφαίρεση άσεμνων εκφράσεων

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι στο θέμα που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα σχετικά το Caller ID το οποίο δεν υπάρχει καθόλου στο μενού, και επειδή κάποιοι είπαν ότι τους το βγάζει, παραθέτω δύο screenshots από το μενού για να δείτε ότι είναι άφαντο το Caller ID.

Link 1 https://p35a9g.dm2304.livefilestore.com/y3pEalMGXXxt9KSfQJLNGONBcwh2zOVVhWbJxzw8XwaZAcaZYI9Llc9GKXl7uL_N93zRI2OS-EkJgQyyC21UA5_kLdmeisn2CDqWK0Df5qaS4ki_bN5WCQFtBeJEu_PaidHJhqy2Q1Gz3bObo4jwq0Zcp5E8YD8jrw7379IeAVHWBo/wp_ss_20160905_0002.png?psid=1

Link 2 https://p35a9g.dm2304.livefilestore.com/y3pURSF5yKsN_8b5ckMVGHFWQsSUsN0BvebkAwGyr---mc04wZJWteh8rjD0Tmej1HG5bT7fdpwTyKDdFMz4p_DRBarjOXzLC8PNtqCAR9X0Qf78ESA8DlzhIPya33FCDm_ZoNC6yV6fDWi_hKgJvNXLXNkSItS0v_ur57MUOFNMFI/wp_ss_20160905_0001.png?psid=1

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και τρίτο screenshot με τις παρακάτω επιλογές, δεν υπάρχει τίποτα σχετικό. Πριν λίγο καιρό υπήρχε το θυμάμαι πολύ καλά, αλλά με όλα αυτά τα beta builds που παιρνούσα και τα συνεχή Hard Reset μπορεί να το ****** το κινητό ξέρω γώ....Φταίει ο πάροχος λέτε (Cosmote, What's Up) ή να πάω για κανά ακόμα Hard Reset γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει ******* στις επανεκκινήσεις, μπορεί και 5-6 φορές την μέρα να κάνει.... :p

Δεν μου ανοίγει κανένα από τα link!!!!

Μου βγάζουν και τα δυο "Σφάλμα HTTP 403". :(

Edited by niotheros

Για να σας φεύγει η ειδοποίηση από το tile του Viber ,όταν είστε στη αρχική οθόνη του τηλεφώνου,πατήστε το βελάκι (αρ πληκτρο) όπου σας εμφανίζει τις τελευταίες ανοικτές εφαρμογές. Σβηστε από εκεί το Viber και μετά απλα ξανά ανοίξτε την εφαρμογή και τότε θα έχουν φύγει οι ειδοποιησεις από το tile.

δεν πιάνει αυτό.

Xiaomi 12 Pro

Δεν μου ανοίγει κανένα από τα link!!!!

Μου βγάζουν και τα δυο "Σφάλμα HTTP 403". :(

FIXED !!

Link 1 https://1drv.ms/i/s!ApRcm31zY7NKrlr5YRBlgy4FkNuf

Link 2 https://1drv.ms/i/s!ApRcm31zY7NKrlkRpLTVQ0M-m9t5

Edited by bep1995

Εγώ συνεχίζοντας να χρησιμοποιώ παράλληλα ένα thl5000 με ένα 532, έχω να πω ότι τα Android έχουν καλύτερη υλοποίηση στις εφαρμογές.

Εγώ για παράδειγμα έχω κόλλημα με το Spotify. Στα w10 ανοίγει και παίζει μουσική μετά από δεησεις. Υπάρχουν φορές, που ενώ μπορεί να μιλήσω για 5 λεπτά σε κάποια κλήση, μετά κλείνει την εφαρμογή! Αυτό είναι μέχρι και επικίνδυνο όταν είμαι στο αμάξι. Επίσης σημαντικό, αν κατέβω κάπου για 3-5 λεπτά, η εφαρμογή κλείνει και πάλι. Το ίδιο και στα WP8.1 του 640, απλά τουλάχιστον εκεί η μουσική ξεκινούσε νορμάλ. Αυτό που συμβαίνει στα W10, είναι απλά απαράδεκτο.

Στο σάπιο Android που δουλεύω τώρα, το Spotify ξεκινάει να παίζει μουσική με ένα πάτημα από το widget. Η εφαρμογή ανοίγει άμεσα και το ίδιο γρήγορη και χωρίς κολλήματα είναι η κύλισης στα μενού. Η μουσική στους φακέλους κατεβαίνει αυτόματα σε ανυποπτες στιγμές. Και το καλύτερο ποιο είναι; χωρίς καν να βγάλω από την τσέπη το κινητό, όταν βάλω source το Bluetooth η μουσική ξεκινάει. Στο wp αυτό δεν γίνεται ποτέ!

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την ύπαρξη των tiles, ενώ δεν είναι διαδραστικά, όπως τα widget. Στο OneNote για παράδειγμα έχεις widget που μπορείς να πλοηγηθεις άμεσα στις πρόσφατες σημειώσεις. Απίστευτα βολικό. Αντίστοιχα στα w10, τώρα τελευταία η ίδια native εφαρμογή των Windows (!) κρασαρε και ορισμένες φορές απαιτούσε σύνδεση δεδομένων για να ανοίξω μια σημείωση! Ρε αιντε από εδώ. Το ίδιο γίνεται και για τους σελιδοδεικτες του Chrome, που και πάλι μπορείς να έχεις διαδραστικό widget.

Σε σχέση μάλιστα με τον άθλιο edge που μπορεί να κρασαρει 10 φορές, ο Chrome αν και πιο δυσκινητος, είναι σταθερότατος. Και επειδή έλεγα κι εγώ ότι μπορούν όλα να δουλέψουν από τον edge, αναθεωρησα πλήρως όταν έτρωγε κολλήματα στο fb και δεν μπορούσα να κάνω μια επικόλληση ή δε μου πετούσε πληκτρολόγιο για δημοσίευση. Τραγικά πράγματα, αλλά εκείνο το πάγωμα που έκανε στην ιστοσελίδα και μετά έπρεπε να τον κλείσεις για να επανέλθει, μπορώ να πω ότι ήταν τόσο συχνό που σχεδόν το συνηθισα!

Το ίδιο έκανα και για τις ταχείες κλήσεις, όπου μπήκε widget και μου έχει λύσει τα χέρια.

Αναθεωρώ λοιπόν, γιατί τα καλά των wp εξαφανίστηκαν. Δυστυχώς, δεν μπορούν να ανταγωνιστουν τα άλλα λειτουργικά. Άλλωστε είναι φανερη η ταφοπλακα που πέφτει, εφόσον οι εφαρμογές της ίδιας της ms, δουλεύουν καλύτερα και απροβληματιστα στο Android. Τρανο παράδειγμα ακόμη και το onedrive, που στο wp μου κολλούσε ο συγχρονισμός και η αποστολή των φωτογραφιών, ενώ στο Android είναι άμεση, απροβληματιστη, ενώ παρέχονται και πολύ βολικά widgets.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα μου έχει wp. Είναι απλό και εύκολο στο περιβάλλον των κλήσεων και του viber που χρησιμοποιεί κατά κορον. Επομένως και εδώ κολλάει το "περί ορέξεως κολοκυθοπιτα". Απλά για μένα, αν κάποιος δεν καλύπτεται σε βασικές λειτουργίες με τα wp, ας μη το σκέφτεται και πολύ, μιας και υπάρχει κι άλλος δρόμος, που έχει τεράστιες επιλογές και πολύ πολύ λιγότερα προβλήματα.

Τα βασικότερα πλεονεκτηματα των Windows για μένα: Απλό λειτουργικό, εξαιρετικοί χάρτες και GPS, πολύ καλό περιβάλλον κλήσεων με πολύ καλή διαχείριση των 2 Sim. Εξαιρετική εφαρμογή ημερολογίου και ειδήσεων οικονομίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισα:

--- τελευταία ένα bug μου έχανε το σήμα ενώ είχα ανοιχτά δεδομένα και δεν μπορούσα να κάνω κλήση. Έπρεπε να κλείσω τα δεδομένα για να επανέλθει το 2g σήμα.

---Άλλη φορά, δεν έπιανε 3g σήμα και έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση για να επανέλθει. Πολύ τακτικό και αυτό, ενώ παράλληλα απίστευτα σπαστικό γιατί είχα κλειστά δεδομένα χωρίς να το ξέρω / θέλω.

---Η εφαρμογή του καιρού με εμφανιζε στην Αφρική. Διορθώθηκε μετά από αδικαιολογητα πολύ καιρό και πολλές αναφορές για το ίδιο πράγμα.

--- Όταν εγραφες κάτι στο Word, αν άλλαζες στιγμιαία εφαρμογή, στην επιστροφή σου έπαιρνες ένα λευκό φύλλο. Ανύπαρκτο multitasking λοιπόν.

--- Κακή υλοποίηση και προβλήματα στην πλειονότητα των 3rd party εφαρμογών. Καμία επαφή με τον κόσμο.

--- Η επιλογή κειμένου και η κίνηση του κέρσορα έγινε πολύ δυσχρηστη.

Και μη λέμε για την Ram παιδιά. Αν είναι αυτή η δικαιολογία ας την αυξήσουν και ας μη το παίζουν "σπαρτιατες" χωρίς να μπορούν να είναι. Στο thl5000 που έχω στα χέρια μου, με 2gb ram, σπάνια ανεβαίνει πάνω από 50%, και με ένα σωρό εφαρμογές και λειτουργίες στο παρασκήνιο και περίπου 10 widget σε 4 οθόνες ΔΕΝ κολλάει, ούτε κλείνει εφαρμογές του παρασκήνιου. Φαντάζομαι τώρα πώς θα δουλεύει ένα Xiaomi Mi5s με 4gb και σε τιμή λίγο πάνω από το 950xl. Και το λέω αυτό γιατί ΉΜΟΥΝ σε μεγάλο δίλημμα για κάτι από τα δύο, αλλά τελικά θα επιστρέψουμε Android, που και αυτό έχει κουσούρια, αλλά είναι κατά πολύ λιγότερα.

Στάλθηκε από το thl 5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε σχέση μάλιστα με τον άθλιο edge που μπορεί να κρασαρει 10 φορές, ο Chrome αν και πιο δυσκινητος, είναι σταθερότατος.

http://prnt.sc/ced4i6

Κοίτα μετά την anniversary update υπήρχαν μερικά θέματα αποτι ξέρω γιατί και σε μένα δεν είχε περασει μέσα στο κινητό το Κέντρο σχολίων και χωρίς αυτό δεν μπορούσα να κάνω soft reset. Απλά μπόρεσα και το κατέβασα και είμαι οκ. ενας σε ένα σιτε έλεγε ότι δεν είχε μεσα τα πρόσθετα μετά την αναβάθμιση. Τώρα σε σένα κάτι τέτοιο θα έχει γίνει φαντάζομαι και μάλλον διορθώνεται μόνο με hard reset δυστυχώς.

PS. Εδώ έρχεται το παράπονο μου γιατί η MS δεν την νοιάζει να μας παρέχει ένα καλό εργαλείο για τέτοια προβλήματα. Θυμάμαι που είχα Sony και μέσω του xperia companion έκανα τα πάντα και προβλήματα να είχες στην αναβάθμιση μπορούσες να περάσεις ξανά την αναβάθμιση από πάνω χωρίς hard reset και να στήνεις τα πάντα από την αρχή.

Edited by sony76

Καλησπέρα, έχω μία απορία σχετικά με τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών με τον ίδιο λογαριασμό. Ξέρετε εάν λειτουργεί ο συγχρονισμός στα θέματα, ή στα χρώματα π.χ; Αν δεν κάνω λάθος, είχαν πει πως με τη redstone θα συγχρονίζονταν και τα θέματα, ή τα χρώματα μεταξύ συσκευών με τον ίδιο λογαριασμό. Έχω π.χ. σε laptop και στο Lumia 640XL LTE τον ίδιο outlook λογαριασμό, αλλά όταν αλλάζω τα χρώματα στο ένα, δεν αλλάζουν και στο άλλο. Όχι ότι με ενδιαφέρει, απλώς ενημερωτικά περισσότερο μήπως δεν δουλεύει σε μένα. Οι σελιδοδείκτες, το ημερολόγιο, η αλληλογραφία και γενικά όλα τα υπόλοιπα συγχρονίζονται κανονικά.

Καλησπέρα.

Να ρωτήσω κάτι;

Έχοντας Lumia 640 DS [3G] και έχοντας αναβαθμίσει σε 10 μέσω Σύμβουλου Αναβάθμισης και κάνοντας κανονικά τις αναβαθμίσεις [πλέον, με Anniversary] σε κάποιες φάσεις το τηλέφωνο κόλλαγε κ έβγαζε πως έχει σφάλμα η SD και να γίνει αντίστοιχη σάρωση.

Μια, δυο, τρεις, άλλαξα SD πιστεύοντας πως φταίει αυτή μα, φευ!, πάλι τα ίδια σε σημείο να αχρηστεύονται πολλές εφαρμογές και να μην απενεργοποιείται καν το τηλέφωνο χωρίς αφαίρεση μπαταρίας.

Σημειωτέον, στα 8.1 δεν έγινε ποτέ αυτό.

Είναι θέμα 10 οπότε... πρέπει να περιμένω πότε θα επιλυθεί;