Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To Bluetooth ήταν ενεργοποιημένο και στις δύο συσκευές?

Πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το bluetooth για να δουλεύει το NFC?

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

To Bluetooth ήταν ενεργοποιημένο και στις δύο συσκευές?

Ναι, ήταν, γιατί είχα ήδη μεταφέρει κάποιες και μετά σκέφτηκα να δοκιμάσω το NFC.

Φορτίζω τώρα το 8Χ για να δω τί παίζει μεταξύ 10 και 8.1

Πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το bluetooth για να δουλεύει το NFC?

Νομίζω ναι. Κάπου το διάβασα!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Γίνεται να έχω περιοχή Ελλάδα και φωνή στους χάρτες Ελληνική αλλά το μενού να εμφανίζεται στα Αγγλικά ;

Sent from mTalk

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Δυστυχως οχι. Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω, ενω προτιμω το μενου στα Αγγλικα, αναγκαζομαι να το εχω στα ελληνικα για να εχω φωνητικες οδηγιες στους χαρτες.

Μπες και ψηφισε τα αντιστοιχα αιτηματα στο feedback μπας και το δουνε και το αλλαξουν

Ναι, ήταν, γιατί είχα ήδη μεταφέρει κάποιες και μετά σκέφτηκα να δοκιμάσω το NFC.

Φορτίζω τώρα το 8Χ για να δω τί παίζει μεταξύ 10 και 8.1

Μεταξύ των δύο συσκευών μου, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Θα δοκιμάσω το απόγευμα με τα droids του αδερφού μου.

Γεια σας, έχω ένα μικρό προβληματάκι με τα μηνύματα. Επειδή έχω ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε δύο βήματα (gmail account), αλλά και σε περιπτώσεις e-banking, όταν θέλω να μπω στον gmail λογαριασμό μου, μου έρχεται με sms ένας κωδικός επαλήθευσης, όπου αφού τον καταχωρήσω, μετά διαγράφω το μήνυμα. Όμως εάν χρειαστεί να κάνω πάλι τη διαδικασία μετά από κάποιες ημέρες, ή και εβδομάδες, μαζί με το τελευταίο μήνυμα με τον κωδικό επαλήθευσης, μου έρχεται και ο προηγούμενος, ή ακόμη και κάποιος παλαιότερος κωδικός πάλι με μήνυμα, που είναι διαγραμμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια μηνύματα με κωδικούς για e-banking, τα οποία ενώ τα έχω διαγράψει, μου εμφανίζονται πάλι αν χρειαστώ κάποιο νέον κωδικό. Έχω το 640XL LTE, όπου αφού είχα περάσει τα windows 10 mobile με technical preveiw, μετά εγκατέλειψα το πρόγραμμα insider και μάλιστα την τελευταία, 10586.318 την πήρα επίσημα, εκτός insider.

Γεια σας, έχω ένα μικρό προβληματάκι με τα μηνύματα. Επειδή έχω ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε δύο βήματα (gmail account), αλλά και σε περιπτώσεις e-banking, όταν θέλω να μπω στον gmail λογαριασμό μου, μου έρχεται με sms ένας κωδικός επαλήθευσης, όπου αφού τον καταχωρήσω, μετά διαγράφω το μήνυμα. Όμως εάν χρειαστεί να κάνω πάλι τη διαδικασία μετά από κάποιες ημέρες, ή και εβδομάδες, μαζί με το τελευταίο μήνυμα με τον κωδικό επαλήθευσης, μου έρχεται και ο προηγούμενος, ή ακόμη και κάποιος παλαιότερος κωδικός πάλι με μήνυμα, που είναι διαγραμμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια μηνύματα με κωδικούς για e-banking, τα οποία ενώ τα έχω διαγράψει, μου εμφανίζονται πάλι αν χρειαστώ κάποιο νέον κωδικό. Έχω το 640XL LTE, όπου αφού είχα περάσει τα windows 10 mobile με technical preveiw, μετά εγκατέλειψα το πρόγραμμα insider και μάλιστα την τελευταία, 10586.318 την πήρα επίσημα, εκτός insider.

Ακούγεται περίεργο. Δεν σου έχω λύση, αλλά υπάρχει workaround.

Θα κατεβάσεις το Authenticator app της Microsoft και θα το σετάρεις μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του google account σου (επέλεξε ότι έχεις android κινητό δεν έχει σημασία. Μόλις σου βγάλει το QR code για το κλειδί, παίζει μια χαρά).

Με το authenticator app δεν χρειάζεται να λαμβάνεις sms, σου παράγει κωδικούς όποτε θες.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png

Ακούγεται περίεργο. Δεν σου έχω λύση, αλλά υπάρχει workaround.

Θα κατεβάσεις το Authenticator app της Microsoft και θα το σετάρεις μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του google account σου (επέλεξε ότι έχεις android κινητό δεν έχει σημασία. Μόλις σου βγάλει το QR code για το κλειδί, παίζει μια χαρά).

Με το authenticator app δεν χρειάζεται να λαμβάνεις sms, σου παράγει κωδικούς όποτε θες.

Την γνωρίζω την εφαρμογή και τη χρησιμοποιώ. Όμως επειδή έχω και gmail account, εκεί σαν αντίστοιχη εφαρμογή ασφάλειας όπως το authenticator app της Microsoft, υπάρχει η επαλήθευση σε δύο βήματα, όπου όποτε θέλω να μπω στο gmail μου από άλλον υπολογιστή, μου έρχεται sms με έναν εξαψήφιο κωδικό μιας χρήσης, όπου και μετά τη χρήση του, τον διαγράφω . Όμως πάλι σε επόμενη φορά που μπορεί να χρειαστεί να λάβω νέο κωδικό με sms, μαζί του μου έρχεται και αυτός που έχω διαγράψει και θα πρέπει έτσι να προσέξω (ευτυχώς από την ημερομηνία του sms) ποιος είναι ο νεότερος κωδικός. Το ίδιο μου συμβαίνει και με τη λήψη μέσω sms κωδικών μιας χρήσης για τραπεζικές συναλλαγές μέσω e-banking. Μαζί με τη λήψη του νέου κωδικού, μου εμφανίζεται και ο προηγούμενος που έχω διαγράψει. Πρέπει να είναι κάποιο bug της εφαρμογής των sms, αλλά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα για να χρειαστεί ίσως κάποιο hard reset. Όταν με το καλό λάβουμε τη Redstone επίσημα, εάν χρειαστεί εκεί μπορεί να κάνω hard reset και έτσι να διορθωθεί και αυτό το προβληματάκι των sms. Απλώς το εγραψα για να δω μήπως το έχει και κάποιος άλλος.

Μήπως έχεις να συγχρονίζει τα sms σε όλες τις συσκευές; Γιατί καμιά φορά το κάνει αυτό που λες.

Καλησπέρα, έχω το nokia lumia 730 και έχω περάσει τα windows 10.

Έκανα και όλες τις ως τώρα αναβαθμίσεις.

1) Γιατί στην οθόνη έναρξης, μου εμφανίζει μόνο δύο στήλες με εικονίδια;

Έχω ενεργοποιήσει, την εμφάνιση περισσότερων πλακιδίων σε ενεργό.

2) Επίσης, υπάρχει τρόπος να βάλω τις γρήγορες συντομεύσεις, με όποια σειρά θέλω εγώ;

Αναφέρομαι σε αυτές που εμφανίζονται όταν κάνουμε σάρωση από το επάνω μέρος της οθόνης.

3) Πριν με τα 8,1, όταν έκανα με το βελάκι πίσω σε μία εφαρμογή αυτή έκλεινε, τώρα μένει στο παρασκήνιο, γιατί;

Edited by kakos
Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Καλησπέρα, έχω το nokia lumia 730 και έχω περάσει τα windows 10.

Έκανα και όλες τις ως τώρα αναβαθμίσεις.

1) Γιατί στην οθόνη έναρξης, μου εμφανίζει μόνο δύο στήλες με εικονίδια;

Έχω ενεργοποιήσει, την εμφάνιση περισσότερων πλακιδίων σε ενεργό.

2) Επίσης, υπάρχει τρόπος να βάλω τις γρήγορες συντομεύσεις, με όποια σειρά θέλω εγώ;

Αναφέρομαι σε αυτές που εμφανίζονται όταν κάνουμε σάρωση από το επάνω μέρος της οθόνης.

3) Πριν με τα 8,1, όταν έκανα με το βελάκι πίσω σε μία εφαρμογή αυτή έκλεινε, τώρα μένει στο παρασκήνιο, γιατί;

1) έκανες επαναφορά από back up? Μάλλον θα χρειαστεί hard reset.

2) Αυτό θα είναι δυνατόν στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση μετά τις 29 Ιουλίου.

3) Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν τα 10ρια.

1) έκανες επαναφορά από back up? Μάλλον θα χρειαστεί hard reset.

2) Αυτό θα είναι δυνατόν στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση μετά τις 29 Ιουλίου.

3) Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν τα 10ρια.

1) όχι δεν έκανα επαναφορά, όμως δοκίμασα και ξαναβάζω ένα ένα τα πλακίδια το ένα δίπλα στο άλλο και γίνεται.

δε κατάλαβα γιατί χάλασε η διάταξη, όμως αφού γίνεται δε πειράζει.

3) κακώς.

και δε καταλαβαίνω γιατί στα 8-αρια γινότανε και τώρα όχι.

Καλησπερα παιδια, πηρε ενας φιλος μου το 550, το αναβαθμισαμε κανονικα, του καναμε επαναφορα και μετα το στησαμε, ολα καλα μεχρι εδω, μετα το στησιμο αρχισε να του κανει κατι περιεργα κολληματα, δηλ. εβγαινε απο μια εφαρμογη ή τελειωνε μια κληση και το τηλεφωνο εγραφε φορτωση η συνεχεια, επρεπε να του κανουμε soft reset για να επανελθει και εκανε και επαννεκινισεις μονο του, του ειπα να το αφησει λιγακι μπας και στρωσει, αλλα 2 μερες τωρα του εσπασε τα νευρα.. σημερα του εκανα επαναφορα με το microsoft recovery tools, πηγαμε στην 107 και ξανα αναβαθμισα στην 318 και ξανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, το ξαναστησαμε απο την αρχη ολα καλα... με παιρνει τωρα και μου λεει οτι του το ξανα κανει.. τι να ειναι ρε παιδια, μηπως φταιει που η καρτα μνημης του που ειναι παλια και οχι class 10, εγω πιστευα οτι ειναι θεμα software, λετε να εχει θεμα η συσκευη?αν ειναι να την γυρισω πισω, παρακαλω βοηθηστε με, εχω ξενερωσει και εγω και το παιδι...

του πατερα μου παντως το 550 δουλευει σφαιρα.

Edited by kkoletsis

Καλησπερα παιδια, πηρε ενας φιλος μου το 550, το αναβαθμισαμε κανονικα, του καναμε επαναφορα και μετα το στησαμε, ολα καλα μεχρι εδω, μετα το στησιμο αρχισε να του κανει κατι περιεργα κολληματα, δηλ. εβγαινε απο μια εφαρμογη ή τελειωνε μια κληση και το τηλεφωνο εγραφε φορτωση η συνεχεια, επρεπε να του κανουμε soft reset για να επανελθει και εκανε και επαννεκινισεις μονο του, του ειπα να το αφησει λιγακι μπας και στρωσει, αλλα 2 μερες τωρα του εσπασε τα νευρα.. σημερα του εκανα επαναφορα με το microsoft recovery tools, πηγαμε στην 107 και ξανα αναβαθμισα στην 318 και ξανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, το ξαναστησαμε απο την αρχη ολα καλα... με παιρνει τωρα και μου λεει οτι του το ξανα κανει.. τι να ειναι ρε παιδια, μηπως φταιει που η καρτα μνημης του που ειναι παλια και οχι class 10, εγω πιστευα οτι ειναι θεμα software, λετε να εχει θεμα η συσκευη?αν ειναι να την γυρισω πισω, παρακαλω βοηθηστε με, εχω ξενερωσει και εγω και το παιδι...

Πολύ πιθανό να είναι θέμα συσκευής.

Αφού το έστησες 2 φορές απ την αρχή και πάλι δεν,μάλλον ελλατωματική.

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή χωρίς την SD?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Νομίζω κι εγώ (επειδή το έχω το κινητό) πως μια δοκιμή χωρίς την κάρτα επιβάλλεται. Νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα, το λέω γιατί κάποιες φορές το έχει κάνει και σε εμένα το συγκεκριμένο που περιγράφεις αλλά μόνο σε εφαρμογές που έχω στη SD.

Sent from mTalk Κώστας!!

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

3) κακώς.

και δε καταλαβαίνω γιατί στα 8-αρια γινότανε και τώρα όχι.

Για χαμηλοτερη καταναλωση το κανει. Οι εφαρμογες μενουν παγωμενες στην μνημη για οσο υπαρχει διαθεσιμη ram. Οχι μονο οι 6 -7 που φαινονται στον επιλογεα αλλα καμια φορα και περισοτερες παλιες. Σε περιπτωση που δεν υπαρχει χωρος στην μνημη για να ανοιξεις μια καινουργια , το λειτουργικο απλα αποδεσμευει το χωρο μνημης απο μια παλιοτερη και φορτωνει την καινουργια. Αν τις κλεισει τελειως και την ξαναχρειαστεις σε μια ωρα θα πρεπει να την ξαναδιαβασει απο τον αποθηκευτικο χωρο και να την περασει στην ram καταναλωνοντας εξτρα μπαταρια και φυσικα τρωγοντας χρονο. Ο παλιος τροπος δεν εχει πλεονεκτημα σε σχεση με τον καινουργιο.

Edited by georgb

Καλησπερα παιδια.

Γινεται να δημιουργησω ενα φακελο με φωτογραφιες σε στυλ αλμπουμ καμερας;

Δηλαδη οτι φωτογραφια τοποθετω σε εκεινο τον φακελο να ανεβαινει αυτοματα στο onedrive

και εξισου οτι φωτογραφια σβηνω να σβηνει και απο το onedrive;

Ναι από τον file manager... Αλλά ότι ανέβει στο OneDrive σβηνεται μόνο από εκεί... Όχι από τους φακέλους του κινητου...
Powerd by OnePlus 7 Pro

Ναι από τον file manager... Αλλά ότι ανέβει στο OneDrive σβηνεται μόνο από εκεί... Όχι από τους φακέλους του κινητου...

Δηλαδή δημιουργώ φάκελο μεσω του file manager και ατυτος θα συγχρονιζεται αυτοματα με το OneDrive ή θελει και καποια αλλη ρυθμιση.

Για χαμηλοτερη καταναλωση το κανει. Οι εφαρμογες μενουν παγωμενες στην μνημη για οσο υπαρχει διαθεσιμη ram. Οχι μονο οι 6 -7 που φαινονται στον επιλογεα αλλα καμια φορα και περισοτερες παλιες. Σε περιπτωση που δεν υπαρχει χωρος στην μνημη για να ανοιξεις μια καινουργια , το λειτουργικο απλα αποδεσμευει το χωρο μνημης απο μια παλιοτερη και φορτωνει την καινουργια. Αν τις κλεισει τελειως και την ξαναχρειαστεις σε μια ωρα θα πρεπει να την ξαναδιαβασει απο τον αποθηκευτικο χωρο και να την περασει στην ram καταναλωνοντας εξτρα μπαταρια και φυσικα τρωγοντας χρονο. Ο παλιος τροπος δεν εχει πλεονεκτημα σε σχεση με τον καινουργιο.

αν είναι έτσι, οκ, εγώ πίστευα πως οι εφαρμογές που είναι στο παρασκήνιο, καταναλώνουν και πόρους και μπαταρία.

κάτι ακόμη σχετικά με τα τo gmail, πριν με τα 8-αρια είχε εφαρμογή στο store την οποία και είχα κατεβάσει.

τώρα δεν τη βρίσκω τι κάνουμε σ αυτή την περίπτωση;

αν είναι έτσι, οκ, εγώ πίστευα πως οι εφαρμογές που είναι στο παρασκήνιο, καταναλώνουν και πόρους και μπαταρία.

κάτι ακόμη σχετικά με τα τo gmail, πριν με τα 8-αρια είχε εφαρμογή στο store την οποία και είχα κατεβάσει.

τώρα δεν τη βρίσκω τι κάνουμε σ αυτή την περίπτωση;

Ο κώδικας που τρέχει στο παρασκήνιο στα windows phone είναι ξεχωριστό κομμάτι από την κύρια εφαρμογή. Η κύρια εφαρμογή παγώνει τελείως όταν δεν φαίνεται στην οθόνη και δεν εκτελείται ούτε καταναλώνει επεξεργαστή. Το κομμάτι του κώδικα που εκτελείται στο παρασκήνιο για να κάνει παραδείγματος χάρη ενημέρωση του live tile κάθε 15 λεπτά ή να τσεκάρει αν ήρθε κάποια ειδοποίηση κτλ, θα εκτελεστεί ακόμα και αν είναι κλειστή η εφαρμογή. Γι αυτό βλέπεις να ενημερώνονται τα tiles και να έρχεται ειδοποίηση καινούργιου μέιλ ενώ οι εφαρμογές μπορεί να μην είναι καν ανοιχτές στην μνήμη. Ο μόνος τρόπος για να μην εκτελεστεί αυτός ο κώδικας είναι να πας στα settings ... background apps και να απενεργοποιήσεις τα δικαιώματα της εφαρμογής να εκτελεί κώδικα όταν είναι κλειστή. Κλείνοντας την από την μνήμη δεν σταματάει την εκτέλεση παρασκηνίου.

Το gmail το βλέπω κανονικά από το πρόγραμμα outlook. Σε αφήνει να βάλεις και λογαριασμό gmail αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και κάποια ξεχωριστή εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

Edited by georgb

Ξέρουμε τί παίζει με το NFC?

Συγκεκριμένα, δοκίμασα να στείλω από το 950 σε ένα G3 με ΜΜ κάποιες φωτό.

Ενεργοποιημένα τα πάντα, εννοείται.

Ακούμπησαν οι πλάτες, σφύριξε το 950 ότι κάτι έγινε, στην οθόνη του G3 βγήκε ένα μήνυμα σε στυλ "new tag..." κι από κάτω "winphone\..." κι αυτό, τέλος.

Είναι ακόμα όλα ασύμβατα μεταξύ τους (δλδ WinMobile vs Android vs IOS) και εν μέρει συμβατά μεταξύ τους?

Είναι κάποια τυχαία ασυμβατότητα? Πρέπει να κάνω και κάτι extra?

Μεταξύ των δύο συσκευών μου, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Θα δοκιμάσω το απόγευμα με τα droids του αδερφού μου.

Και στο G2mini (όποιο 5.χ.χ έχει απάνω) του αδερφού, ίδια συμπεριφορά με το G3.

Σφυράει, το LG βγάζει μήνυμα ότι προστέθηκε νέο "tag" και μέχρι εκεί. Δεν ολοκληρώνει τη μεταφορά.