Jump to content

Google Nexus 6 (by Motorola)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

και ναι...έπρεπε να το αποσυμπιέσεις και αυτό , ώστε να είναι όλα χύμα σε έναν φάκελο! :)

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

και ναι...έπρεπε να το αποσυμπιέσεις και αυτό , ώστε να είναι όλα χύμα σε έναν φάκελο! :)

Thanks, την αλλη φορα!!! :p

με το toolkit δε καταλαβαινω που σκαλωνε και δε τη περναγε αφου τα κανει όλα μονο του.

Κώστας

Σκέφτηκα να κάνω κι ένα post εδώ, στο ξαδερφάκι του Moto X 2nd gen. επειδή η οθόνη του είναι το ίδιο εκτεθειμένη. Κι αυτό για όσους δεν επιθυμούν, πιθανά, κάποια θήκη.

paintbull 9H

Βρήκα πληροφορίες για την επίστρωση του υλικού. Ισχυρίζονται ότι η εναπόθεση του υλικού αυτού σε ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια του κινητού (όχι μόνο την οθόνη) προσδίδει τα εξής:

1. Αντιχαρακτική προστασία με σκληρότητα διαμαντιού

2. Επιπλέον μηχανική αντοχή σε καταπόνηση της οθόνης έως και 9 φορές

3. Αύξηση της ευαισθησίας της οθόνης που σε πολλά κινητά η χρήση του κινητού μπορεί να γίνει και με γάντια

4. Υδροφοβική προστασία

5. Πλήρης αντοχή στην έκθεση στον ήλιο και την θερμότητα λόγω του φιλτραρίσματος της UV ακτινοβολίας κατά 90% και μείωση θερμικής αγωγιμότητας της οθόνης

6. Antigrafity προστασία που εξασφαλίζει την πάντα καθαρή οθόνη με ένα απλό σκούπισμα

7. Tέλεια αίσθηση κατά την χρήση της οθόνης σαν βελούδινο γυαλί

via

https://www.facebook.com/paintbull9H

http://www.paintbullprotec.gr/

Βρίσκεται Καλλιθέα, κόστος 15€

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Καλημέρα στην παρέα. Υπάρχει κάποιος που έχει μεταπηδήσει από OnePlus One σε Nexus 6 να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

Το σκέφτομαι σοβαρά λόγω της μεγάλης οθόνης. Σε συνολικό μέγεθος πιστεύω θα το συνηθισω μιας και το One δεν είναι μικρή συσκευή.

Επίσης μιας και είμαι μαθημενος στη Cyanogen υπάρχει αντίστοιχη stable ROM (όχι nightly) για το Nexus;

Είδα τη Blisspop και μου φάνηκε κάτι αντίστοιχο. Δε θέλω να μπλεχτω με kernels κτλ., μόνο Cyanogen based ROM και το double tap to wake/to sleep θέλω, μιας και η συσκευή θα χρησιμοποιείται κατά κόρον για επαγγελματικούς λόγους και αναζητώ τη σταθερότητα.

129026.png?1640591734

Παιδια σημερα πηρα και εγω την συσκευη.......ακουστε τι μου κανει....παω να παρω τηλεφωνο παιρνει κανονικα αλλα η οθονη απενεργοποιειται μεχρι να τελειωσει η κληση......δηλαδη ουτε να βαλω ανοικτη ακροαση μπορω ουτε να δυναμωσω την ενταση του ηχου.....τιποτα κατα την διαρκεια της κλησης ειναι σβηστη εντελως η οθονη.....και δεν ανοιγει οτι και να κανω!!! To ιδιο συμβαινει και οταν με καλουν....παταω απαντηση μιλαω κανονικα αλλα η οθονη παραμενει απενεργοποιημενη μεχρι να τελειωσει η κληση και δεν ενεργοποιειται οτι και να κανω......

Εχει καποιος καποια λυση??

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σκέφτηκα να κάνω κι ένα post εδώ, στο ξαδερφάκι του Moto X 2nd gen. επειδή η οθόνη του είναι το ίδιο εκτεθειμένη. Κι αυτό για όσους δεν επιθυμούν, πιθανά, κάποια θήκη.

paintbull 9H

Βρήκα πληροφορίες για την επίστρωση του υλικού. Ισχυρίζονται ότι η εναπόθεση του υλικού αυτού σε ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια του κινητού (όχι μόνο την οθόνη) προσδίδει τα εξής:

1. Αντιχαρακτική προστασία με σκληρότητα διαμαντιού

2. Επιπλέον μηχανική αντοχή σε καταπόνηση της οθόνης έως και 9 φορές

3. Αύξηση της ευαισθησίας της οθόνης που σε πολλά κινητά η χρήση του κινητού μπορεί να γίνει και με γάντια

4. Υδροφοβική προστασία

5. Πλήρης αντοχή στην έκθεση στον ήλιο και την θερμότητα λόγω του φιλτραρίσματος της UV ακτινοβολίας κατά 90% και μείωση θερμικής αγωγιμότητας της οθόνης

6. Antigrafity προστασία που εξασφαλίζει την πάντα καθαρή οθόνη με ένα απλό σκούπισμα

7. Tέλεια αίσθηση κατά την χρήση της οθόνης σαν βελούδινο γυαλί

via

https://www.facebook.com/paintbull9H

http://www.paintbullprotec.gr/

Βρίσκεται Καλλιθέα, κόστος 15€

Το εχω κανει και εγω το συγκεκριμενο,και εχει και δυο χρονια εγγυηση!!!

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

Παιδια σημερα πηρα και εγω την συσκευη.......ακουστε τι μου κανει....παω να παρω τηλεφωνο παιρνει κανονικα αλλα η οθονη απενεργοποιειται μεχρι να τελειωσει η κληση......δηλαδη ουτε να βαλω ανοικτη ακροαση μπορω ουτε να δυναμωσω την ενταση του ηχου.....τιποτα κατα την διαρκεια της κλησης ειναι σβηστη εντελως η οθονη.....και δεν ανοιγει οτι και να κανω!!! To ιδιο συμβαινει και οταν με καλουν....παταω απαντηση μιλαω κανονικα αλλα η οθονη παραμενει απενεργοποιημενη μεχρι να τελειωσει η κληση και δεν ενεργοποιειται οτι και να κανω......

Εχει καποιος καποια λυση??

ναι...βγάλε την ζελατίνα από την οθόνη :)

tempered glass του εχω βαλει Νικο!!!!

Εχεις δικιο με το που το εβγαλα δουλευει κανονικα.......καλα ρε παιδια χωρις προστατευτικο θα την εχω την συσκευη για να δουλευει η οθονη θα τρελαθουμε!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

tempered glass του εχω βαλει Νικο!!!!

Εχεις δικιο με το που το εβγαλα δουλευει κανονικα.......καλα ρε παιδια χωρις προστατευτικο θα την εχω την συσκευη για να δουλευει η οθονη θα τρελαθουμε!!!

Οχι...απλα θα παρεις την επομενη φορα "σωστο" tempered glass...

Το προβλημα που αντιμετοπιζες ειναι κλασσικο θεμα σε ολα τα συγχρονα κινητα με μερικα protectors τα οποια καλυπτουν τον proximity sensor. Ο αισθητηρας αυτος υπαρχει σε ολα τα συγχρονα κινητα στην προσοψη στο πανω μερος και οπως λεει και το ονομα του (proximity sensor = αισθητηρας εγγυτητας) ανιχνευει αν κατι βρισκεται πολυ κοντα του. Οποτε τον τοποθετουν κοντα στο ακουστικο της συσκευης με σκοπο να ανιχνευουν αν εχεις βαλει το κινητο στο αυτι σου, με απωτερο στοχο, οταν ανιχνευεται κατι τετοιο να κλεινει η οθονη για να μην πατας καταλαθως σημεια της οθονης με το μαγουλο σου την ωρα που μιλας με καποιον... Δηλαδη σε προστατευει απο την touch screen φυση των συγχρονων συσκευων ενω μιλας...

Καποια προχειροφτιαγμενα protectors που τον καλυπτουν ομως δημιουργουν (οχι παντα) προβλημα με την εννοια οτι αυτος καποιες φορες τα ανιχνευει "σαν το κεφαλι" σου, οποτε κλεινει την οθονη και την κραταει κλειστη...

Υπαρχουν και καλοφτιαγμενα protectors που να τον καλυπτουν και δεν δημιουργουν προβλημα (αν και αυτο ισως εξαρταται και απο την ευαισθησια του αναλογα τη συσκευη), αλλα γεγονος ειναι οτι αμα πας σε φτηνιαρικο tempered glass του 5ευρου ή τις χυμα ζελατινες που με 1 ευρω παιρνεις 5... τοτε καλυτερα να φροντισεις να μην τον καλυπτουν...

Αν ειναι ζελατινες και τις εχει αγορασει κανεις ηδη, γινεται και να κοψει με ψαλιδει εκεινο το σημειο πριν τις εγκαταστησει...επειδη παντα ειναι στο πανω μερος οποτε δεν ειναι δυσκολο, με αμφιβολο εμφανησιακο αποτελεσμα ομως...

Επειδη ετοιμαζομαι να παρω ενα μεταχειρησμενο Ν6 να κανω 2-3 ερωτησεις... κατ'αρχην ειναι απο e-shop.gr , αυτοι κανουν παραεισαγωγες και στα κινητα ή θα ειναι ελληνικο? Αν ειναι παραεισαγωγη παιζει κανενα θεμα με την εγγυηση στη cellcom?

Επισης επειδη του εχει κανει root ο χρηστης, σε περιπτωση που χρειαστει εγγυηση υπαρχει κανενα προβλημα να περαστει stock firmware και να παει? Εννοω δεν εχει τιποτα τυπου Knox , που να φανερωνει οτι πειραχτηκε παλιοτερα και να το αποριψουν στη cellcom ετσι?

Πρεπει να προσεξω τιποτα αλλο για τη συσκευη?

Μπορεί να είναι Motorola αλλά δεν έχει το κλείδωμα της που φαίνεται. Στο nexus άνετα κλειδώνει και ξεκλειδωνει.

Απο προσωπική εμπειρία με αλλαγμενες δυο συσκευές. Χτύπα ξύλο, εαν σου πάθει κάτι , το ξανακλειδωνεις και ουτε γάτα ουτε ζημιά.

Έτσι είναι. Στα κινητά της μοτορολα κανει κουμάντο η μοτορολα και η κάθε μοτορολα, στα nexus κανει κουμάντο η google. Αυτο άλλωστε είναι ενα απο τα πολλά πράγματα επειδή αποκαλείται nexus

Επειδη ετοιμαζομαι να παρω ενα μεταχειρησμενο Ν6 να κανω 2-3 ερωτησεις... κατ'αρχην ειναι απο e-shop.gr , αυτοι κανουν παραεισαγωγες και στα κινητα ή θα ειναι ελληνικο? Αν ειναι παραεισαγωγη παιζει κανενα θεμα με την εγγυηση στη cellcom?

Επισης επειδη του εχει κανει root ο χρηστης, σε περιπτωση που χρειαστει εγγυηση υπαρχει κανενα προβλημα να περαστει stock firmware και να παει? Εννοω δεν εχει τιποτα τυπου Knox , που να φανερωνει οτι πειραχτηκε παλιοτερα και να το αποριψουν στη cellcom ετσι?

Πρεπει να προσεξω τιποτα αλλο για τη συσκευη?

Ελληνικής αντιπροσωπιας είναι οι συγκεκριμενες συσκευές του eshop, έχω μια στα χέρια μου γιαυτό το ξέρω!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο internet παντως βρηκα οτι υπαρχει το Fastboot status το οποιο ειναι :

0 - Fresh out of the box.

3 - Unlocked

2 - Relocked

Αρα μπορουν να δουν αν καποια στιγμη πειραξες τον bootloader... Τωρα αν βγει καποια εφαρμογη που αυτο να το κανει 0 , ή αν δε τους νοιαζει λογω nexus και αυτο ισχυει και στο ελληνικο service (cellcom) αυτο ειναι αλλο θεμα.

Στο εξωτερικο παντως λενε πως ο παραγοντας nexus (το να μην πειραζει δηλαδη το να το εχεις πειραξει επειδη ειναι nexus) αφορα μονο συσκευες αγορασμενες απο το playstore και επιστροφης σε αυτο σε περιπτωση εγγυησης, ενω οι οροι της motorola λενε ξεκαθαρα οτι δεν ισχυει η εγγυηση σε πειραγμενες συσκευες.

ΤΥΠΙΚΑ βεβαια...γιατι και εκει διαβασα περιστατικα που τα κανανε relock και τα πηγανε για εγγυηση και δε τους ειπε κανεις τιποτα...μεχρι και πληρη αντικατασταση τους κανανε...

Οποτε καταλαβαινω οτι ειναι καπως ρευστο το θεμα...

Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξω? Εδω εχω διαβασει για φουσκωμα της μπαταριας οποτε να δω το καπακι στις γωνιες....τιποτα αλλο?

Δεν ισχύει για το fastboot διότι και στις τρεις συσκευές που πέρασαν το status ηταν 2 πριν το ξεκλειδωσω. Το φούσκωμα της μπαταρίας το είχα στην πρώτη συσκευή και είχε εμφανιστεί στην πλευρά του volume rocker και του on off. Δεν έχει κάτι άλλο να δεις οπτικά πέρα απο τα κλασσικά για φθορές του πλαισίου , της οθόνης

και της θύρας USB να ταιριάζει σωστά το καλώδιο και να μην παίζει.

Καλημέρα, αύριο παραλαμβάνω ένα Nexus 6 για να αντικαταστήσω το OnePlus One μου. Μαθημένος από τα καλούδια της Cyanogen θέλω κατευθείαν να περάσω μια ROM στο Nexus που να έχει τα εξής:

- Double tap to wake / to sleep

- Cyanogen Theme Engine

- Σταθερότητα

Δε θέλω να παίξω με kernels, firmwares κτλ. Θέλω μια ROM με τα παραπάνω, αξιόπιστη, να τη βάλω και να μην ασχοληθώ με bugs, φλασαρίσματα άλλων ROMs κτλ.

Ποια μου προτείνετε να την περάσω αύριο κατευθείαν;

129026.png?1640591734

Καλημέρα, αύριο παραλαμβάνω ένα Nexus 6 για να αντικαταστήσω το OnePlus One μου. Μαθημένος από τα καλούδια της Cyanogen θέλω κατευθείαν να περάσω μια ROM στο Nexus που να έχει τα εξής:

- Double tap to wake / to sleep

- Cyanogen Theme Engine

- Σταθερότητα

Δε θέλω να παίξω με kernels, firmwares κτλ. Θέλω μια ROM με τα παραπάνω, αξιόπιστη, να τη βάλω και να μην ασχοληθώ με bugs, φλασαρίσματα άλλων ROMs κτλ.

Ποια μου προτείνετε να την περάσω αύριο κατευθείαν;

Θα σου απαντήσω σίγουρα για 2 πρώτα. Έχω τη euphoria και τα έχει. Από σταθερότητα μια χαρά τη βλέπω. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Βγάζει κάθε βδομάδα νομίζω update. Δεν ξέρω κατά πόσο σε ενοχλεί αυτό.

:D

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για την απάντηση. Για Euphoria με βλέπω κι εμένα, μιας και η δεύτερη που κοιτούσα Blisspop παραέχει παραμετροποιήσεις που δε μου χρειάζονται και πολύ συχνά updates.

Updates όσο πιο αραιά τόσο το καλύτερο. Είμαι της άποψης να μην πολύ-πειράζω το system της ROM με συνεχείς αναβαθμίσεις.

Την κατέβασα μαζί με το Nexus toolkit να γίνει unlock bootloader και μετά root μαζί με εγκατάσταση TWRP. Κατέβασα και τα GApps από εδώ http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=banks&device=gapps , βλέπω ότι και αυτά γίνονται πολύ συχνά update. Θα πρέπει να τα ξανακατεβάζω με κάθε update;

129026.png?1640591734

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για την απάντηση. Για Euphoria με βλέπω κι εμένα, μιας και η δεύτερη που κοιτούσα Blisspop παραέχει παραμετροποιήσεις που δε μου χρειάζονται και πολύ συχνά updates.

Updates όσο πιο αραιά τόσο το καλύτερο. Είμαι της άποψης να μην πολύ-πειράζω το system της ROM με συνεχείς αναβαθμίσεις.

Την κατέβασα μαζί με το Nexus toolkit να γίνει unlock bootloader και μετά root μαζί με εγκατάσταση TWRP. Κατέβασα και τα GApps από εδώ http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=banks&device=gapps , βλέπω ότι και αυτά γίνονται πολύ συχνά update. Θα πρέπει να τα ξανακατεβάζω με κάθε update;

Από gapps εγώ έβαλα από εδώ http://www.androidrootz.com/2015/03/download-android-51x-lollipop-pa-gapps.html τα pico. Και μετά έβαλα ότι ήθελα από το playstore. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις μετά τίποτα. Θα γίνεται κανονικά το update των gapp.

:D

Ενδιαφέρον και το λινκ αυτό Βαγγέλη μιας και δείχνει τις διαφορές των πακέτων. I'll stick with the full GApps.

Πάντως σε κινητικότητα τα threads του Nexus είναι υπό το μηδέν σε σχέση με αυτά των OnePlus που παρακολουθούσα τόσους μήνες. Εντύπωση μου κάνει..

129026.png?1640591734

Ενδιαφέρον και το λινκ αυτό Βαγγέλη μιας και δείχνει τις διαφορές των πακέτων. I'll stick with the full GApps.

Πάντως σε κινητικότητα τα threads του Nexus είναι υπό το μηδέν σε σχέση με αυτά των OnePlus που παρακολουθούσα τόσους μήνες. Εντύπωση μου κάνει..

Ίσως επειδη για την ώρα όλα είναι ρόδινα και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα :p .. Βέβαια ίσως και να φταίει που το εχουμε αγοράσει λίγοι :shifty:

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Το πήρα το κινητάκι (lol για το υποκοριστικό :P), όταν γυρίσω από τη δουλειά θα ξεκινήσω το σκάλισμα.

Θέλω να το κάνω unlocked bootloader, root, και να περάσω το TWRP πριν κάνω το οτιδήποτε άλλο γιατί έτσι θα σβηστούν τα πάντα από τη συσκευή.

Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για λίγες μέρες (αν αντέξω) στοκ εντελώς, να το στήσω και μετά να πάρω ένα nandroid backup μέσω TWRP για να υπάρχει μελλοντικό σημείο αναφοράς σε περίπτωση που θελήσω να ξαναγυρίσω από τις custom roms.

Ερώτηση, με unlocked bootloader, root, και TWRP, λαμβάνουμε Over The Air αναβαθμίσεις από τη Google;

129026.png?1640591734

Το πήρα το κινητάκι (lol για το υποκοριστικό :P), όταν γυρίσω από τη δουλειά θα ξεκινήσω το σκάλισμα.

Θέλω να το κάνω unlocked bootloader, root, και να περάσω το TWRP πριν κάνω το οτιδήποτε άλλο γιατί έτσι θα σβηστούν τα πάντα από τη συσκευή.

Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για λίγες μέρες (αν αντέξω) στοκ εντελώς, να το στήσω και μετά να πάρω ένα nandroid backup μέσω TWRP για να υπάρχει μελλοντικό σημείο αναφοράς σε περίπτωση που θελήσω να ξαναγυρίσω από τις custom roms.

Ερώτηση, με unlocked bootloader, root, και TWRP, λαμβάνουμε Over The Air αναβαθμίσεις από τη Google;

Απο οσο γνωρίζω όχι.

Επίσης επειδή η 5.1.1 είναι να μας έρθει απο μερα σε μερα, για εμένα μείνε στοκ για μερικές μέρες με την 5.1 ;)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Βασίλη μέχρι την kit kat (4.4.*) , μπορούσες να πάρεις ΟΤΑ , έστω και αν ήσουν root. Πλέον, πρέπει να είσαι εντελώς stock, χωρίς καν root. Πράγμα που σημαίνει, ότι αν είσαι root και βγει νέα έκδοση, θα πρέπει να φλασάρεις το προηγούμενο system.img για να πάρεις κανονικά το ΟΤΑ.

Η 5.1.1 όπως είπε ο φίλος πριν, είναι πολύ κοντά, οπότε κάτσε όπως είσαι και τα στήνεις όπως θες αμέσως μετά! :)

• The title was changed to Google Nexus 6 (by Motorola)