Jump to content

Microsoft Windows 10

dimitris44
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχουμε διαβάσει ότι τα Windows 10 αν αλλάξεις σκληρό δεν χάνεται η άδεια... Δηλαδή η άδεια που ακριβώς «αποθηκεύεται»??

Επίσης αν ο δίσκος καταστραφεί ξαφνικά, πως θα τα βάλω στον καινούριο.. Φαντάζομαι θα μπουτάρω από κάποιο στικάκι κτλ και θα τα ενεργοποιήσει μόνο του?

Powerd by OnePlus 7 Pro

Έχουμε διαβάσει ότι τα Windows 10 αν αλλάξεις σκληρό δεν χάνεται η άδεια... Δηλαδή η άδεια που ακριβώς «αποθηκεύεται»??

Στον λογαριασμό που διατηρεί ο καθείς στην Microsoft. Φαντάζομαι πως η άδεια περιέχει και τα serial numbers του κάθε σημαντικού κομματιού που περιέχεται στον υπολογιστή (CPU, MB).

Επίσης αν ο δίσκος καταστραφεί ξαφνικά, πως θα τα βάλω στον καινούριο.. Φαντάζομαι θα μπουτάρω από κάποιο στικάκι κτλ και θα τα ενεργοποιήσει μόνο του?

Θα ενεργοποιηθούν μόλις βάλεις τα στοιχεία του λογαριασμού MS. Δεν ξέρω τί γίνεται στην περίπτωση που όλοι οι λογαριασμοί είναι local.

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

Το ίδιο ισχύει αν βάλεις νέο ssd στο ίδιο σύστημα;

Τι γίνεται με τον υπάρχον δίσκο που έχει ήδη περασμένα τα windows;

Πρέπει να τον ξεσυνδεσω πρώτα;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

ζητάει πάλι το κλειδί.

Εγώ που άλλαξα μητρική τουλάχιστον έτσι έγινε.

Η μητρική είναι ένα από τα κομμάτια που συνδέεται με την άδεια, όπως και η CPU. Για τους HDD δεν νομίζω να ισχύει αυτό...

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

Η μητρική είναι ένα από τα κομμάτια που συνδέεται με την άδεια, όπως και η CPU. Για τους HDD δεν νομίζω να ισχύει αυτό...

Μα αμα κάνεις φρέσκο install πάλι θα θέλει το κλειδι.

Xiaomi 12 Pro

Δηλαδή αν αλλάξω μητρική χάνω το λειτουργικό μου;

Καλημέρα σε όλους . Έχω ένα πρόβλημα με αποσυνδέσεις στο wifi απο την ώρα που αναβάθμισα απο Windows 8.1 σε 10. Έχω δοκιμάσει μερικές λύσεις που βρήκα στο Ίντερνετ αλλα το πρόβλημα επιμένει. Ενώ συνδέεται κανονικά με πετάει και μετα θέλει restart για να ξανασυνδεθει. Γνωρίζει κανεις τι μπορει να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω κι εγώ προβλήματα τόσο με αποσυνδέσεις όσο και με πλήρη αδυναμία εντοπισμού δικτύου. Σε καινούργιο Dell laptop που υποστηρίζει κανονικά Windows 10.

Κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να κάνω "επίλυση προβλημάτων" από τις ρυθμίσεις του δικτύου...

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Πριν 8 μήνες πήρα το DELL 17' core i7. Απο μια Βλακεία δικιά μου (που έντεχνος απέκρυψα απο το service) χτύπησε δίσκο. Μίλησα με την DELL και την επόμενη μέρα, ηρθε στο σπιτι τεχνικός με καινούργιο δίσκο, όπου τοποθέτησε, και μου έβαλε τα Win8,1 μιας που ηταν υποχρεωμένος να επαναφέρει το σύστημα με τα Win που τα είχα αγοράσει. Αμέσως μου ηρθε ειδοποίηση για τα Win 10 όπου πέρασα, χωρείς να μου ζήτηση κλειδιά, κανονικά σαν αναβάθμιση.......!

*** Άρα προφανώς με του που πέρασα τα Win10 την πρώτη φορά, μου τσέκαρε την μητρική .....!

*** Μάγκες, εκπληκτικό το SERVICE της DELL, μου το έλεγαν αλλά αν δεν σου τύχει, δεν εκτιμάς...!!!

Edited by mariodj

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Πριν 8 μήνες πήρα το DELL 17' core i7. Απο μια Βλακεία δικιά μου (που έντεχνος απέκρυψα απο το service) χτύπησε δίσκο. Μίλησα με την DELL και την επόμενη μέρα, ηρθε στο σπιτι τεχνικός με καινούργιο δίσκο, όπου τοποθέτησε, και μου έβαλε τα Win8,1 μιας που ηταν υποχρεωμένος να επαναφέρει το σύστημα με τα Win που τα είχα αγοράσει. Αμέσως μου ηρθε ειδοποίηση για τα Win 10 όπου πέρασα, χωρείς να μου ζήτηση κλειδιά, κανονικά σαν αναβάθμιση.......!

*** Άρα προφανώς με του που πέρασα τα Win10 την πρώτη φορά, μου τσέκαρε την μητρική .....!

*** Μάγκες, εκπληκτικό το SERVICE της DELL, μου το έλεγαν αλλά αν δεν σου τύχει, δεν εκτιμάς...!!!

offtopic πόσο το πήρες το λαπτοπ εάν επιτρέπεται;

Προφανώς, αλλά αν αλλάξεις μητρική τότε θα πρέπει να συνεννοηθείς με την MS για να ισχύει η άδεια εκτός κι αν είχες κλειδί VLM ή για μέχρι 3 υπολογιστές.

Προφανώς, αλλά αν αλλάξεις μητρική τότε θα πρέπει να συνεννοηθείς με την MS για να ισχύει η άδεια εκτός κι αν είχες κλειδί VLM ή για μέχρι 3 υπολογιστές.

Βρε συ,σου έχω γράψει τι έκανα.

είχα κλειδί από windows 7 αυθεντικά,αγορασμένα μαζί με ένα λαπτοπ που απεβίωσε.Ο Κωδικός είναι έγκυρος αν χρησιμοποιείται σε ένα μηχάνημα κάθε φορά.;)

Xiaomi 12 Pro

Βρε συ,σου έχω γράψει τι έκανα.

είχα κλειδί από windows 7 αυθεντικά,αγορασμένα μαζί με ένα λαπτοπ που απεβίωσε.Ο Κωδικός είναι έγκυρος αν χρησιμοποιείται σε ένα μηχάνημα κάθε φορά.;)

Σε windows 7 όταν άλλαξα μητρική και επεξεργαστή έπρεπε να επικοινωνήσω με MS για να γίνει η ενεργοποίηση. Μπορεί να έχει αλλάξει η πολιτική από τότε.

Σε windows 7 όταν άλλαξα μητρική και επεξεργαστή έπρεπε να επικοινωνήσω με MS για να γίνει η ενεργοποίηση. Μπορεί να έχει αλλάξει η πολιτική από τότε.

άλλα το 7 με τα 10.Και για τα 10 πολλά ακούστηκαν,αλλά να που το έκανα.:lol:

Xiaomi 12 Pro

offtopic πόσο το πήρες το λαπτοπ εάν επιτρέπεται;

DELL Notebook Inspiron 5748 17.3'' , Intel i7-4510U

921€ το είχα πάρει απο ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΥ ( exoplizin.gr) μιας που εκεί (τότε) είχαν 13% Φ.Π.Α.;)

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

• 1 month later...

Καλημέρα παιδιά,

Ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν αξίζει να μεταβώ από τα Windows 7 pro που έχω στα 10,

το laptop που έχω είναι Toshiba Satellite A300, intel centrino inside, 3g ram αγορασμένο τον Δεκέμβριο του '08.

Καθημερινή χρήση κάνω χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα,

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ας κάνουμε όλοι τον κόσμο λίγο καλύτερο!:)

Καλημέρα παιδιά,

Ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν αξίζει να μεταβώ από τα Windows 7 pro που έχω στα 10,

το laptop που έχω είναι Toshiba Satellite A300, intel centrino inside, 3g ram αγορασμένο τον Δεκέμβριο του '08.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχει κάποια τρελή διαφορά.

Αν κάνεις την δουλειά σου, κάτσε όπως είσαι.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλημέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πολύ!

ακομα και να εχει υποστηριξη απο την Toshiba, τα ρισκα που θα παρεις ειναι πολλα, καλυτερα να ακολουθησεις το "αν δουλευει δεν το πειραζουμε....

Καλημέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πολύ!

Eγώ έχω το http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a300-15j/ (ίσως να έχουμε και το ίδιο) με 3GB μνημη.Είχε αγοραστεί με vista,πέρσυ του πέρασα τα 7 και απο μονο του έβγαλε ότι μπορεί να παει στα 10αρια.Το έκανα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Ολα δουλευουν ρολόι.Ακόμα και τα προγράμματα της τοσιμπα μπορείς να βαλεις,των 7 είναι συμβατά.

Αν του βάλεις και ssd θα πετάει!!!

Το μονο που δεν δουλευει είναι τα ηχεια harman/kardon γιατί σκίστηκαν οι μεμβράνες τους και δεν μπόρεσα να βρω ανταλλακτικά,έτσι έβαλα εξωτερικά ηχεία.Ασχετο πρόβλημα όμως τα 10αρια :lol:

Σας ευχαριστώ πολύ,

δεν θα το τολμήσω εφόσον δουλεύει άριστα και έχει και τα χρονάκια του,

θα γνωρίσω τα 10 όταν θα αγοράσω καινούριο!

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Eγώ έχω το http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a300-15j/ (ίσως να έχουμε και το ίδιο) με 3GB μνημη.Είχε αγοραστεί με vista,πέρσυ του πέρασα τα 7 και απο μονο του έβγαλε ότι μπορεί να παει στα 10αρια.Το έκανα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Ολα δουλευουν ρολόι.Ακόμα και τα προγράμματα της τοσιμπα μπορείς να βαλεις,των 7 είναι συμβατά.

Αν του βάλεις και ssd θα πετάει!!!

Το μονο που δεν δουλευει είναι τα ηχεια harman/kardon γιατί σκίστηκαν οι μεμβράνες τους και δεν μπόρεσα να βρω ανταλλακτικά,έτσι έβαλα εξωτερικά ηχεία.Ασχετο πρόβλημα όμως τα 10αρια :lol:

Ακριβώς αυτό με 3g ram όμως.

Κι εγώ γύρω στο χρόνο έχω που έβαλα τα 7 pro από vista και επίσης έχω βάλει και ssd,

φοβάμαι να το τολμήσω μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Κρίμα για τα ηχεία σου, η harman είναι κορυφαία στον χώρο!

Ας κάνουμε όλοι τον κόσμο λίγο καλύτερο!:)

Σας ευχαριστώ πολύ,

δεν θα το τολμήσω εφόσον δουλεύει άριστα και έχει και τα χρονάκια του,

θα γνωρίσω τα 10 όταν θα αγοράσω καινούριο!

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ακριβώς αυτό με 3g ram όμως.

Κι εγώ γύρω στο χρόνο έχω που έβαλα τα 7 pro από vista και επίσης έχω βάλει και ssd,

φοβάμαι να το τολμήσω μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Κρίμα για τα ηχεία σου, η harman είναι κορυφαία στον χώρο!

Δεν χρειάζεται καμια τόλμη για να περάσεις τα 10ρια. Κάνε το και δεν θα θες να γυρίσεις στα 7ρια. Αλλά και να θες, η διαδικασία επιστροφής είναι πανεύκολη και το PC σου θα είναι όπως το άφησες. Κανένας κόπος.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Καλημέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πολύ!

Με 3gb ram σε δύο αρθρώματα 1gb + 2gb η μνήμη σου δεν δουλεύει σαν ddr2 αλλά σαν ddr χάνεις τα δύο κανάλια ή αλλιώς πέφτεις στη μισή ταχύτητα 12.8gb/s αν έχεις σκοπό να κρατήσεις τον υπολογιστή σου αρκετό καιρό ακόμη χτύπα ένα δίδυμο 2gb so-dimm από το ebay. Πρέπει να είναι ίσα τα μεγέθη των 2 αρθρωμάτων για να δουλέψει σαν ddr2.

Όσο για το win 10 είμαι υπέρ της μετάβασης εξάλλου μπορείς να επιστρέψεις αν τα βρεις σκούρα μέσα σε ένα μήνα.

Edited by roll