Jump to content

Κλοπή ή απώλεια κινητού: Εμπειρίες, συμβουλές, αντιμετώπιση

Κοινοποίηση

Σας έχουν κλεψει ποτε το κινητο;  

552 members have voted

1. 1. Σας έχουν κλεψει ποτε το κινητο;

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ.να ελαφρυνω ενα κινητο πουχω υποψιν μου (xperia tipo).αλλωστε το avast για antitheft τοβαλα.οχι για antivirus...

Αν έχεις το greenify μπορείς να απενεργοποιήσεις το antivirus για να μην τρέχει συνέχεια και όταν χρειαστείς να μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του antitheft.

• Απαντήσεις 479
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν έχεις το greenify μπορείς να απενεργοποιήσεις το antivirus για να μην τρέχει συνέχεια και όταν χρειαστείς να μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του antitheft.

Τωωωρα...παει,το σουταρα.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Όχι ευτυχώς... Αν και κάποια στιγμή στο Attica στην Αθήνα μου έπεσε από την τσέπη σε ένα καναπέ. Να είναι καλά η δεσποινίς που μου το επέστρεψε...

GH388, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 6310i, Sharp GX15, Sony Ericsson K510i, Moto E770v, Moto RAZR V3i, Nokia E51, HTC Desire, maguro, mako, hammerhead, shamu, angler, marlin, taimen, bonito, coral, redfin, oriole, cheetah, husky & iPad 9th

• 2 months later...
Σημερα, για πρωτη φορα στη ζωη μου, εκλαπει το κινητο μου. Εφοσον το πηρα αποφαση οτι δεν προκειται να το βρω ποτε, αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος τροπος μεσω imei να μπλοκαριστει τελειως η συσκευη??? ετσι ωστε να μην την χαρει ουτε ο κλεφτης!!

Σημερα, για πρωτη φορα στη ζωη μου, εκλαπει το κινητο μου. Εφοσον το πηρα αποφαση οτι δεν προκειται να το βρω ποτε, αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος τροπος μεσω imei να μπλοκαριστει τελειως η συσκευη??? ετσι ωστε να μην την χαρει ουτε ο κλεφτης!!

δυστυχως δεν υπάρχει τροπος. κριμα να πάει χαμένη μια συσκευή για ενα πείσμα.

Ασε το λοιπόν να το χαρει ο κλεφτης η αυτός που θα το αγορασει από τον κλεφτη.:D

κι εγω παθών ειμαι. δεσ το αλλιως.

Διαφωνω... αν γινοταν να την μπλοκαρεις δε θα ειχαμε κλοπες (σχεδον) δες το κι ετσι :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Εγώ έχω βάλει cerberus με install μεσω recovery και αντέχει και σε factory reset.

Πολύ καλή επιλογή είναι όταν μπει άλλη κάρτα να στέλνει μύνημα με συντεταγμενες σε τρία κινητά που έχω περάσει

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

Εγώ έχω βάλει cerberus με install μεσω recovery και αντέχει και σε factory reset.

Πολύ καλή επιλογή είναι όταν μπει άλλη κάρτα να στέλνει μύνημα με συντεταγμενες σε τρία κινητά που έχω περάσει

Σε ποια συσκευή το έχεις βάλει? Custom rom η μαμά?

Αυτό το λειτουργεί με ρισετ το έχεις δοκιμάσει?

Τι έκδοση έχεις?

Σε οποιοδήποτε κινητό με root μπαίνει..

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

• 3 weeks later...
Παιδια καλησπερα εχθες μου κλέψανε το κινητο μου στο γκαζι ευτηχως για εμενα 2 εβδομαδες πριν ενεργοποιησα το συστημα εντοπισμου σε περιπτωση κλοπης! ειχα το XPERIA Z ! πηγα στην αστυνομια να υποβαλω μηνυση αλλα δεν βλεπω να κανουν δουλεια!εστειλα email, στη SONY και το IMEI μου και περιμενω μηπως το εντοπισουν να μου το βρουν! Θερμη παρακλαση υπαρχει καποιος που να ξερει καποιο κανονικο αληθινο site με συστημα εντοπισμου ωστε να καταφερω να το εντοπισω? σας παρακαλω πολυυυυ ! :(

δυστυχως δεν υπάρχει τροπος. κριμα να πάει χαμένη μια συσκευή για ενα πείσμα.

Ασε το λοιπόν να το χαρει ο κλεφτης η αυτός που θα το αγορασει από τον κλεφτη.:D

κι εγω παθών ειμαι. δεσ το αλλιως.

Μεταξύ μας πάντως, πιο πολύ για τον κλέφτη ακούγεσαι παρά για τον παθών.

Είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε να το χαρεί ο κλέφτης ; το πείσμα πιο είναι, το αυτονοητο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Παιδια καλησπερα εχθες μου κλέψανε το κινητο μου στο γκαζι ευτηχως για εμενα 2 εβδομαδες πριν ενεργοποιησα το συστημα εντοπισμου σε περιπτωση κλοπης! ειχα το XPERIA Z ! πηγα στην αστυνομια να υποβαλω μηνυση αλλα δεν βλεπω να κανουν δουλεια!εστειλα email, στη SONY και το IMEI μου και περιμενω μηπως το εντοπισουν να μου το βρουν! Θερμη παρακλαση υπαρχει καποιος που να ξερει καποιο κανονικο αληθινο site με συστημα εντοπισμου ωστε να καταφερω να το εντοπισω? σας παρακαλω πολυυυυ ! :(

Οσα σαιτ εντοπισμού υπάρχουν, είναι απατεώνες και ζητάνε χρήματα για να το βρουν. Δεν γίνεται τπτ. Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να βρεθεί.

Τα κινητά όταν τα κλέβουν, τα πουλάνε αμέσως τα κλεφτρόνια για πολύ λιγότερα της αξίας τους ευρώ. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ΜΗΝ αγοράζουμε τέτοια κινητά, είναι ανέντιμο και ανήθικο, συν του ότι συμβάλλουμε στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Προσοχή επίσης και πού το αφήνουμε, δεν θέλει και πολύ για να μας το βουτήξουν οι ελαφροχέρηδες.

Το σύστημα εντοπισμού το ενεργοποίησες μέσω κάποιας εφαρμογής ή υπάρχει στο λειτουργικό? Πχ σε windows phone και iOS αυτή η λειτουργία υπάρχει εξ' αρχής στο λειτουργικό και μέσω συγκεκριμένης διεύθυνσης μπορείς να εντοπίσεις το κινητό, αρκεί να είναι ανοιχτό.

Το να στο κλεψουνε ειναι ισως το λιγοτερο,αγοραζεις αλλο και αν εχεις αποθηκευσει και αλλου τον τηλεφωνικο καταλογο,εισαι οκ.

Το να σε σκοτωσουνε σαν τραγι για ενα S4 μαλλον ειναι ο κινδυνος του μελλοντος....

Μεταφερω το κειμενο στα αγγλικα,και δεν ειναι ιδιαιτερα βιαιο οπτικα το γεγονος στο βιντεο:

"A customer not like the others.

CCTV footage of a shopkeeper stabbed in the neck (1:20) and left to die, over the theft of a Samsung Galaxy S4.

The perpetrator is a student from Oran University, who left his victim lying down in pool of blood drained from the neck, who was found shortly after by another customer.

Police captured the criminal thanks to this video which was shared amongst networks in Algeria. The incident occurred in the Marval neighborhood of Oran"

http://www.youtube.com/watch?v=MkXmE1jClC4

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Το σύστημα εντοπισμού το ενεργοποίησες μέσω κάποιας εφαρμογής ή υπάρχει στο λειτουργικό? Πχ σε windows phone και iOS αυτή η λειτουργία υπάρχει εξ' αρχής στο λειτουργικό και μέσω συγκεκριμένης διεύθυνσης μπορείς να εντοπίσεις το κινητό, αρκεί να είναι ανοιχτό.

Οτι εχω μαυρισμενο εχω απορια και εγω.

Επισης, αν το κινητο δεν μπορεσεις να το παρεις πισω, μεσω του Imei μπορεις να το κλειδωσεις νομιζω στους παροχους, για να ειναι αχρηστη μετα η συσκευη. Αλλα ο καθε παθων ελπιζει πως θα βρει το κλεμμενο του κινητο οποτε δεν μπαινει στην διαδικασια, να κλειδωσει 400 ευρων τηλεφωνο που ισως πληρωνει ακομα με δοσεις.

Πως σου το εκλεψαν ομως; Σαζομαχιστικο, αλλα μου αρεσει να ακουω τετοιες ιστοριες. Το ειχες αφησει πανω στο τραπεζακι (σαν κλασσικος νεοελληνας) σε καφετερια στο γκαζι για ανα το προσεχουν οι Θαμωνες;, η στο πηραν με την βια, οπως εχω ακουσει αλλες ιστοριες, σε μερη ομως που δεν εχει κοσμο;

• 5 months later...

Καλησπέρα!

Ο γαμπρός μου έχασε το iphone5 σε ένα beach bar (καλός μ@@@)!!!

1000% κάποιος το βρήκε και το απενεργοποίησε

Πήγαμε στην Vodafone να το δηλώσουμε και να κάνει φραγή στον αριθμό του

Μας είπαν ότι θΑ ψάξουν να το βρουν μέσω IMEI και π@π@ρια μάντολες!!

Από όσα γνωρίζω, ακόμα και αν βάλει κάποιος άλλα sim card και δεν αλλάξει το IMEI με κάποιο "πανούργο" τρόπο, μπορεί να βρεθεί το όνομα του κατόχου της sim card που θα βάλουν μέσα μιας και είμαστε όλοι "φακελωμένοι"

Ισχύει αυτό?

Επίσης, γιατί στην Vodafone τους ρώταγα και δεν ήξεραν και πολλά, άμα δεν βάλουν κάποια sim card μέσα και το έχουν ανοιχτό και συνδεδεμένο στο internet με WIFi, το κινητό μπορεί να βρεθεί πάλι μέσω IMEI?

Παρακαλώ απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν κάτι σίγουρα λόγω δουλειάς/σχολής κτλ και όχι αβάσιμα πράγματα

Ευχαριστώ!!!

Καλησπέρα!

Ο γαμπρός μου έχασε το iphone5 σε ένα beach bar (καλός μ@@@)!!!

1000% κάποιος το βρήκε και το απενεργοποίησε

Πήγαμε στην Vodafone να το δηλώσουμε και να κάνει φραγή στον αριθμό του

Μας είπαν ότι θΑ ψάξουν να το βρουν μέσω IMEI και π@π@ρια μάντολες!!

Από όσα γνωρίζω, ακόμα και αν βάλει κάποιος άλλα sim card και δεν αλλάξει το IMEI με κάποιο "πανούργο" τρόπο, μπορεί να βρεθεί το όνομα του κατόχου της sim card που θα βάλουν μέσα μιας και είμαστε όλοι "φακελωμένοι"

Ισχύει αυτό?

Επίσης, γιατί στην Vodafone τους ρώταγα και δεν ήξεραν και πολλά, άμα δεν βάλουν κάποια sim card μέσα και το έχουν ανοιχτό και συνδεδεμένο στο internet με WIFi, το κινητό μπορεί να βρεθεί πάλι μέσω IMEI?

Παρακαλώ απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν κάτι σίγουρα λόγω δουλειάς/σχολής κτλ και όχι αβάσιμα πράγματα

Ευχαριστώ!!!

Μάλλον δεν υπάρχει κάποια βάσιμη απάντηση! Πάντως κι εγώ άκουσα ότι αν έχει sim κάρτα μέσα και είναι ενεργοποιημένο μπορούν να το βρουν μέσω IMEI!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Μ' αρέσει που θες απάντηση από ειδικό, ενώ ούτε στη Vodafone δεν ήξεραν να σου απαντήσουν.

Δες το παρακάτω άρθρο μήπως σε βοηθήσει:

http://www.safer-internet.gr/axristo-til-meta-apo-klopi/

Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να γκρινιάξω για την προστασία των κινητών. Μια καλή εφαρμογή antivirus και αντικλεπτικού (πχ από την ESET) κοστίζει 10-15 ευρώ το χρόνο. Αγοράστε το! Τόσα δώσατε για συσκευή και αξεσουάρ, στην προστασία του θα τσιγκουνευτείτε; Εκτός από την προστασία από κακόβουλο λογισμικό (που μπορεί να κλέψει και προσωπικά δεδομένα τώρα που με τα smartphones μπαίνουμε ακόμα και στο e-banking), μπορεί να στείλει sms σε προκαθορισμένους αριθμούς με ό,τι στοιχεία μπορεί να συλλέξει από τον κλέφτη (νέος αριθμός τηλεφώνου, εντοπισμός GPS και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και φωτογραφία του κλέφτη αν ενεργοποιηθεί η κάμερα).

http://www.eset.com/gr-en/home/products/mobile-security-android/

Τέλος, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε η Samsung όταν άνοιξα το καινούριο μου κινητό, είναι αν θέλω να ενεργοποιήσω το anti-theft. Δεν έχει τέτοια επιλογή στα iPhones;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μ' αρέσει που θες απάντηση από ειδικό, ενώ ούτε στη Vodafone δεν ήξεραν να σου απαντήσουν.

Δες το παρακάτω άρθρο μήπως σε βοηθήσει:

http://www.safer-internet.gr/axristo-til-meta-apo-klopi/

Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να γκρινιάξω για την προστασία των κινητών. Μια καλή εφαρμογή antivirus και αντικλεπτικού (πχ από την ESET) κοστίζει 10-15 ευρώ το χρόνο. Αγοράστε το! Τόσα δώσατε για συσκευή και αξεσουάρ, στην προστασία του θα τσιγκουνευτείτε; Εκτός από την προστασία από κακόβουλο λογισμικό (που μπορεί να κλέψει και προσωπικά δεδομένα τώρα που με τα smartphones μπαίνουμε ακόμα και στο e-banking), μπορεί να στείλει sms σε προκαθορισμένους αριθμούς με ό,τι στοιχεία μπορεί να συλλέξει από τον κλέφτη (νέος αριθμός τηλεφώνου, εντοπισμός GPS και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και φωτογραφία του κλέφτη αν ενεργοποιηθεί η κάμερα).

http://www.eset.com/gr-en/home/products/mobile-security-android/

Τέλος, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε η Samsung όταν άνοιξα το καινούριο μου κινητό, είναι αν θέλω να ενεργοποιήσω το anti-theft. Δεν έχει τέτοια επιλογή στα iPhones;

Φιλέ μού έχω αγοράσει το Cerberus.

Θεωρείται κορυφαίο αντικλεπτικο.

Αλλά....

Ακόμα και άν όλα λειτουργήσουν σωστά όταν το χρειαστείς. Πράγμα όχι αυτονόητο.

Υπάρχουν αρκετά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Θα σού δώσει ένα στίγμα κάπου...

Τί θα κάνεις;

Θα ρωτας όσους βρίσκονται εκεί άν έχουν το τηλέφωνο σού;

Θα το πεις στην αστυνομία;

Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν....

Αν ψάξεις με τα στοιχεία της SIM. Μόνο με εντολή εισαγγελέα θα προχωρήσει.

Δεν νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες.

Οκ σού δίνουν μια παραπάνω ασφάλεια αλλά εγώ κρατάω μικρό καλάθι....

Φιλέ μού έχω αγοράσει το Cerberus.

Θεωρείται κορυφαίο αντικλεπτικο.

Αλλά....

Θα σού δώσει ένα στίγμα κάπου...

Τί θα κάνεις;

Θα ρωτας όσους βρίσκονται εκεί άν έχουν το τηλέφωνο σού;

Θα το πεις στην αστυνομία;

Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν....

Αν ψάξεις με τα στοιχεία της SIM. Μόνο με εντολή εισαγγελέα θα προχωρήσει.

Δεν νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες.

Οκ σού δίνουν μια παραπάνω ασφάλεια αλλά εγώ κρατάω μικρό καλάθι....

Μπορείς να ενεργοποιήσεις το Αλαρμ του κινητού αν φτάσεις και έχεις βρει το στίγμα και είσαι κοντά στο σημείο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Κάτσε, αν πάω εγώ δηλαδή στην Αστυνομία με το sms του στίγματος και αποδείξεις ότι είναι δική μου η συσκευή, δε θα κάνουν κάτι; Έτοιμα τους τα δίνω, δεν τους ζητώ με τον απίστευτο φόρτο που έχουν να κάτσουν να ψάχνουν ψύλλο στ' άχυρα. Το κινητό ΜΟΥ το έχει ο τάδε. Νομίζω ότι θα πάνε. Δεν ξέρω, ίσως να είμαι κι αιθεροβάμων και να έχω υπερβολική πίστη στην Ελληνική Αστυνομία...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορείς να ενεργοποιήσεις το Αλαρμ του κινητού αν φτάσεις και έχεις βρει το στίγμα και είσαι κοντά στο σημείο.

Είναι μια καλή λύση πού μπορεί να έχει αποτέλεσμα...

Κάτσε, αν πάω εγώ δηλαδή στην Αστυνομία με το sms του στίγματος και αποδείξεις ότι είναι δική μου η συσκευή, δε θα κάνουν κάτι; Έτοιμα τους τα δίνω, δεν τους ζητώ με τον απίστευτο φόρτο που έχουν να κάτσουν να ψάχνουν ψύλλο στ' άχυρα. Το κινητό ΜΟΥ το έχει ο τάδε. Νομίζω ότι θα πάνε. Δεν ξέρω, ίσως να είμαι κι αιθεροβάμων και να έχω υπερβολική πίστη στην Ελληνική Αστυνομία...

Τί να σού πω φίλε μου. Θα εξαρτηθεί από το σε ποιόν θα πέσεις...

• 1 year later...

καποιος γνωστος βρηκε ενα κινητο.

Μαλλον εχει το cerberus διοτι χτυπησε αλαρμ κ εβγαλε τον ηχο της φωτογραφησης στην αναβολη.

τι προτεινετε να το κανει;

καποιος γνωστος βρηκε ενα κινητο.

Μαλλον εχει το cerberus διοτι χτυπησε αλαρμ κ εβγαλε τον ηχο της φωτογραφησης στην αναβολη.

τι προτεινετε να το κανει;

Περίεργη ερώτηση...

Να βρει τον ιδιοκτήτη και να το παραδωσει . Τι άλλο;

Edited by SERS1612