Jump to content

Moto G (έκδοση 2014)

lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κακώς. Κάνε ένα factory reset. Πρόκειται για πολύ μεγάλο update και επιβάλλεται να το κάνεις. Μπορεί όχι τεράστια, αλλά θα δεις διαφορά.

Είχατε δίκιο. Εκανα factory reset και φαίνεται να έχει επανέλθει. Θα τσεκαρω και μπαταρια, εύχομαι να είναι όπως πριν.

• Απαντήσεις 4,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει διαβάσει κανείς αυτό το άρθρο;

"The Android 5.1.1 update to the Moto G (2nd gen) is rolling out over-the-air. The update is primarily focused on fixing security issues, namely the Stagefright security flaw. Head to Settings > About Phone > Software Update and see if your Moto G (2nd gen) is ready for the latest update."

Δεν καταλαβαίνω... υποτίθεται ότι η τελευταία αναβάθμιση που πήραμε ήταν για το Stagefright αλλά όχι η 5.1.1 :confused:

Edited by Conception

Πάντως μετά την τελευταία αναβάθμιση η μπαταρία είναι τραγική...είδα τραβάει πολύ ρεύμα οι πληροφορίες κυψέλης. Ούτε μέρα δεν βγάζει πια ακόμη και με ελάχιστη χρήση. Χάλια.

Νίκος

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

1) Και εμένα μου ήρθε το stagefright update και αντιμετώπισα πρόβλημα. Στην αρχή ξεχάστηκα και έκανα update ενώ είχα root. Λογικό λέω να μου πετάξει σφάλμα. Μετά όμως, αφού το απεγκατέστησα το root, πάω να κάνω το update, αλλά και πάλι μου έδειχνε πρόβλημα γύρω στη μέση του update. Απ' ο,τι βλέπω, δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση ως προς το γιατί κολλάει έτσι, σωστά;

2) Υπάρχει κανένας που να έχει κρατήσει το original recovery menu με τα ελληνικάκαι να μπορεί να μου στείλει το image του να το περάσω; Έβαλα το twrp, αλλά θέλω να γυρίσω πίσω στο στοκ, μέχρι να περάσω κάποια custom rom.

Λογικά δεν προχωράει γιατί δεν έχεις στοκ recovery.

Όσο καιρό μου έβγαζε το πρόβλημα είχα stock recovery. Το twrp το πέρασα αργότερα.

Γενικά από ότι έχω διαβάσει, στοκ recovery είναι προϋπόθεση για να μπορεί να εγκατασταθεί ota update. Ξεκλείδωτος bootloader δεν ενοχλεί π.χ.

Edit: τι εννοείς στοκ recovery menu με ελληνικά;

Γενικά από ότι έχω διαβάσει, στοκ recovery είναι προϋπόθεση για να μπορεί να εγκατασταθεί ota update. Ξεκλείδωτος bootloader δεν ενοχλεί π.χ.

Edit: τι εννοείς στοκ recovery menu με ελληνικά;

Εννοώ το εξής: Όταν πατάω Vol down + Power button μου βγάζει το fastboot menu. Εκεί το κατεβάζω στο recovery και το επιλέγω. Μετά, μπαίνει στο stock recovery και μου βγάζει το εξής: Τον Andy με 1 κόκκινο Θαυμαστικό από πάνω του και από κάτω μου γράφει: ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ. Επίσης, όταν έκανα wipe cache ή update, μου έδειχνε τον Andy με 1 πολύγωνο να γυρνάει στην κοιλιά του και έγραφε πάλι από κάτω 1 λεζάντα στα ελληνικά.

Όπως είπα και παραπάνω, έβαλα το twrp, αλλά τώρα το έβγαλα και πέρασα 1 image με stock reocovery το οποίο μου δείχνει τα παραπάνω, χωρίς όμως τα ελληνικά κείμενα, το "καμία εντολή" και τη λεζάντα όταν έκανε wipe cache. Αυτό εννοώ σαν ελληνικό recovery. Το μενού ήταν κανονικά στα αγγλικά, οι λεζάντες όμως κάτω από τον Andy με τις επεξηγήσεις ήταν στα Ελληνικά.

Συγγνώμη, αλλά έτσι όπως το έγραψες θα ψάχνει κανείς για recovery με menu στα ελληνικά.

Πείθει να ψάξεις στο xda. Όλο και κάπου θα έχουν το stock firmware. Εκεί λογικά θα μπορείς να πάρεις και να φλασάρεις μόνο τη recovery. Στη χειρότερη, αν έχεις πάλι πρόβλημα και δε σε νοιάζει να κάνεις ένα reset, περνάς όλη τη rom από την αρχή.

Πάντως μετά την τελευταία αναβάθμιση η μπαταρία είναι τραγική...είδα τραβάει πολύ ρεύμα οι πληροφορίες κυψέλης. Ούτε μέρα δεν βγάζει πια ακόμη και με ελάχιστη χρήση. Χάλια.

Νίκος

Δεν έχω θέμα, μου βγάζει 2 μέρες με κανονική χρήση. Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ότι τρέχουν λιγότερες υπηρεσίες google και έχει περισσότερη ελεύθερη ram. Καλύτερη απόδοση του κινητού συνολικά! Μήπως να του κάνεις ένα wipe/reset;

Edited by Conception

Συγγνώμη, αλλά έτσι όπως το έγραψες θα ψάχνει κανείς για recovery με menu στα ελληνικά.

Πείθει να ψάξεις στο xda. Όλο και κάπου θα έχουν το stock firmware. Εκεί λογικά θα μπορείς να πάρεις και να φλασάρεις μόνο τη recovery. Στη χειρότερη, αν έχεις πάλι πρόβλημα και δε σε νοιάζει να κάνεις ένα reset, περνάς όλη τη rom από την αρχή.

Ακριβώς εκεί μπήκα και βρήκα ένα stock recovery image. Ωστόσο, δεν έχει αυτές τις λεζάντες με τα ελληνικά που ψάχνω, συνεπώς φοβάμαι ότι το αντιμετωπίζει και αυτό σαν custom recovery. Εσύ προτείνεις να περάσω πλήρως την stock rom και αυτό θα στρώσει και το recovery;

Δεν έχω θέμα, μου βγάζει 2 μέρες με κανονική χρήση. Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ότι τρέχουν λιγότερες υπηρεσίες google και έχει περισσότερη ελεύθερη ram. Καλύτερη απόδοση του κινητού συνολικά! Μήπως να του κάνεις ένα wipe/reset;

Μάλλον κάτι τέτοιο χρειάζεται αλλά ποιος κάθεται να το στήσει από την αρχή? Θα κοιτάξω να το κρατήσω κάποια στιγμή που δεν θα το χρειάζεται η γυναίκα μου και θα το δοκιμάσω να σας πω.

Νίκος

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

Όντως το στήσιμο από την αρχή είναι βαρετό. Στο προηγούμενο κινητό που είχα υπήρχε μια εφαρμογή LG Backup που έσωζε τα πάντα, από αρχική οθόνη με εικονίδια όπως τα είχες μέχρι και τους κωδικούς των wi-fi! Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο... (μόνο αν κάνεις root υπάρχουν κάποιες εφαρμογές)

Ακριβώς εκεί μπήκα και βρήκα ένα stock recovery image. Ωστόσο, δεν έχει αυτές τις λεζάντες με τα ελληνικά που ψάχνω, συνεπώς φοβάμαι ότι το αντιμετωπίζει και αυτό σαν custom recovery. Εσύ προτείνεις να περάσω πλήρως την stock rom και αυτό θα στρώσει και το recovery;

χμ, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω που βλέπεις τις πολλές λεζάντες. Μία μόνο έχω δει εγώ προσωπικά, και είναι στο σημείο με το ρομποτάκι που περιγράφεις που γράφει καμία εντολή. Εκεί δεν έχει μπει ακόμη στη recovery και πρέπει να δώσεις εντολή να μπει με τον κατάλληλο συνδυασμό πλήκτρων.

Πιθανολογώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα με τη recovery ακόμα και βλέπεις το αρχικό μήνυμα στα αγγλικά. Αρκεί το αρχείο της rom που βρήκες να ήταν για το δικό σου τηλέφωνο. Δεν νομίζω να τίθεται θέμα για το αν το αντιμετωπίζει σαν custom. Αλλά ότι και να γίνει, είναι βέβαιο πως αν περάσεις όλη τη rom από την αρχή θα γίνει εργοστασιακό, πλην του ξεκλείδωτου bootloader, που σύμφωνα με όσα λένε δεν επηρεάζει τις αναβαθμίσεις.

Όντως το στήσιμο από την αρχή είναι βαρετό. Στο προηγούμενο κινητό που είχα υπήρχε μια εφαρμογή LG Backup που έσωζε τα πάντα, από αρχική οθόνη με εικονίδια όπως τα είχες μέχρι και τους κωδικούς των wi-fi! Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο... (μόνο αν κάνεις root υπάρχουν κάποιες εφαρμογές)

αν έχεις nova launcher μπορεις να παρεις manual backup.

αν εχεις τον google launcher, σε ρωταει αν θες να κανεις restore νομιζω... αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι με τον στοκ, ή με την εφαρμογή από το play αυτό

κωδικοί για wifi κρατάει backup το google account αν θες, σε ρωταει στην αρχη ;)

Δεν έχω αλλάξει launcher. Είναι τσεκαρισμένη η επιλογή για backup στο google account αλλά δεν έχω βρει πως να επαναφέρω τους κωδικούς wi-fi μετά από reset.

Δεν έχω αλλάξει launcher. Είναι τσεκαρισμένη η επιλογή για backup στο google account αλλά δεν έχω βρει πως να επαναφέρω τους κωδικούς wi-fi μετά από reset.

Μετά το reset, δε φαίνονται τα wifi στη λίστα, οταν όμως τα βρει, συνδέεται αυτόματα.

Τότε μάλλον θα κάνω κάτι λάθος εγώ, γιατί έχω πάντα τσεκαρισμένη την επιλογή για backup, αλλά μετά από reset δε μου συνδέεται αυτόματα σε κανένα wi-fi..ούτε καν με το δικό μου στο σπίτι! Ευχαριστώ πάντως.

Τότε μάλλον θα κάνω κάτι λάθος εγώ, γιατί έχω πάντα τσεκαρισμένη την επιλογή για backup, αλλά μετά από reset δε μου συνδέεται αυτόματα σε κανένα wi-fi..ούτε καν με το δικό μου στο σπίτι! Ευχαριστώ πάντως.

Γίνεται μόνο μετά από factory reset. Δεν μπορείς να τα ανακτησεις εκ των υστέρων.

http://goo.gl/Ab6IBP

Μετα απο μια ζορικη μερα χτες, ειδα οτι η μπαταρια μου ειναι στα ιδια οπως ηταν, απο τις 9 το πρωι με ολη μερα ανοιχτα τα δεδομενα και μερικες φορες λιγο και το gps, σχεδον 2 ωρες ανοιχτη οθονη στο 1/5 της φωτεινοτητας στις 8 το βραδυ ειχε πεσει στο 15%. Δεν ξερω βεβαια αν αυτο θεωρειται φυσιολογικο, αλλα με την κιτκατ ειχα πολυ καλυτερη αυτονομια, με τετοια χρηση θα ειχα σιγουρα 40-45% :(

Καλησπέρα παίδες,

έχω πάρει το κινητάκι για τον πατέρα μου αλλά όλο προβλήματα του δημιουργεί.. κολλάει σε άσχετες φάσεις, μετά απο 2 μέρες το ποσοστό της μπαταρίας δε κατεβαίνει και θέλει reboot κ.α.

(βεβαια εγω φταίω με το που το πήρα του το αναβάιμισα σε Android Lollipo απο KitKat που χε).

Προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση (5.2 νομίζω έχει βγει) αλλά με το που κατεβαίνει, κάνει Reboot και την περνάει υποτίθεται, με το που επανέρχεται μου βγάζει μήνυμα πως απέτυχε η αναβάθμιση.

Πως μπορώ να το κάνω Clean Install?? (χωρις ξεκλειδώματα Bootloader και λοιπές ιστορίες).

p.s. Μέσω Motorola Manager στο PC δε βγάζει καν την επιλογή αναβάθμισης :blink:

Καλησπέρα παίδες,

έχω πάρει το κινητάκι για τον πατέρα μου αλλά όλο προβλήματα του δημιουργεί.. κολλάει σε άσχετες φάσεις, μετά απο 2 μέρες το ποσοστό της μπαταρίας δε κατεβαίνει και θέλει reboot κ.α.

(βεβαια εγω φταίω με το που το πήρα του το αναβάιμισα σε Android Lollipo απο KitKat που χε).

Προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση (5.2 νομίζω έχει βγει) αλλά με το που κατεβαίνει, κάνει Reboot και την περνάει υποτίθεται, με το που επανέρχεται μου βγάζει μήνυμα πως απέτυχε η αναβάθμιση.

Πως μπορώ να το κάνω Clean Install?? (χωρις ξεκλειδώματα Bootloader και λοιπές ιστορίες).

p.s. Μέσω Motorola Manager στο PC δε βγάζει καν την επιλογή αναβάθμισης :blink:

1.Αν με το clean install εννοείς γύρισμα πίσω στην kitkat, δεν μπορείς. Μόνο με ξεκλείδωμα bootlader/custom rom μπορείς και αυτό θέλει ΔΟΥΛΕΙΑ.

2. 5.2 δεν υπάρχει, μάλλον ακόμα στην 5.0.1 είσαι και το update είναι απλά διορθώσεις για το stagefright bug.

Τι σου προτείνω? Απότι κατάλαβα, το έκανες στεγνό update από kitkat---lollipop. Κάνε ένα factory reset/clean cache. Αποδεδειγμένα πάει καλύτερα και πιο γρήγορα. Μετά πέρνα και τον nova launcher, κάνει το κινητάκι σφαίρα.

Αν θες κάτι πιο προχωρημένο, ξεκλείδωσε bootloader και πέρνα custom rom. Μόνο όμως εάν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις σε αυτά, αν όχι καλύτερα μην το κάνεις καθώς χάνεις και την εγγύηση και υπάρχει η πιθανότητα το τηλέφωνο να καταλήξει βαρίδι που κρατάς τα χαρτιά στο γραφείο σου, δηλαδή να μην λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ.

1.Αν με το clean install εννοείς γύρισμα πίσω στην kitkat, δεν μπορείς. Μόνο με ξεκλείδωμα bootlader/custom rom μπορείς και αυτό θέλει ΔΟΥΛΕΙΑ.

2. 5.2 δεν υπάρχει, μάλλον ακόμα στην 5.0.1 είσαι και το update είναι απλά διορθώσεις για το stagefright bug.

Τι σου προτείνω? Απότι κατάλαβα, το έκανες στεγνό update από kitkat---lollipop. Κάνε ένα factory reset/clean cache. Αποδεδειγμένα πάει καλύτερα και πιο γρήγορα. Μετά πέρνα και τον nova launcher, κάνει το κινητάκι σφαίρα.

Αν θες κάτι πιο προχωρημένο, ξεκλείδωσε bootloader και πέρνα custom rom. Μόνο όμως εάν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις σε αυτά, αν όχι καλύτερα μην το κάνεις καθώς χάνεις και την εγγύηση και υπάρχει η πιθανότητα το τηλέφωνο να καταλήξει βαρίδι που κρατάς τα χαρτιά στο γραφείο σου, δηλαδή να μην λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ.

Κατ αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση

Factory Reset/Clean Cache δοκιμασα ήδη αλλά το πρόβλημα παραμένει.. δεν ολοκληρώνει δηλαδή το Update. Και να φανταστείς του το πήρα με γνώμονα αυτό (εύκολες αναβαθμίσεις), αυτός ήθελε ενα Turbo X και του πα μακριαααα :p

Όσο για τα άλλα θα το έκανα 1) αν δεν ήταν δικό μου και 2) αν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Απ τη στιγμή που δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις.. άσε που παλιότερα που χα Android είχα κάνει τα πάντα στη κυριολεξία σε ενα Xperia X8 (Bootloader,kernel,Undervolting) και δε θέλω να "καώ" απειρες ώρες ξανά :ninja:

Απ ότι καταλαβα πάντως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με iTunes να πατάς ενα κουμπί (αντε 5 για το Android) και να γίνει Clean Restore ε;

• The title was changed to Moto G (έκδοση 2014)