Jump to content

iPhone 6

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, να ρωτήσω κάτι περίεργο (και λυπάμαι αν έχει αναφερθεί ξανά): ξαδερφάκι μου πήρε το 6αρι μετά απο το 5αρι που είχε. Ανοίγει λοιπόν το τηλέφωνο και ειναι να κανει τις ρυθμίσεις. Βάζει γλώσσα, χώρα, βρίσκει δίκτυο κι εκεί που ειναι να κανει setup as new ή επαναφορά απο iCloud - iTunes, βάζει τα στοιχεία του αλλά του γράφει ότι απαιτείται iOS 8.3... (Γιατί τέτοιο ειναι στο πεντάρι και προφανώς το τηλέφωνο ειναι με πιο παλιά έκδοση) και δεν προχωράει...

Το έχει συναντήσει κανεις αυτό;

Ericsson GH 688 --> Nokia 7110 --> Siemens SL45 --> Nokia 6510 --> Nokia 6600 --> Motorola MPx 220 --> Mitac MIO A701 --> Motorola RAZR V3 --> HTC Touch --> Motorola V525 --> iPhone 3G --> SE x10 mini --> LG P970 --> SGN i9250 --> i9505 --> iPhone 5s 16 GB --> iPhone 6 64GB --> iPhone 7 plus 256GB ---> iphone SE 128GB ---> iphone SE 2020 256 GB

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας, να ρωτήσω κάτι περίεργο (και λυπάμαι αν έχει αναφερθεί ξανά): ξαδερφάκι μου πήρε το 6αρι μετά απο το 5αρι που είχε. Ανοίγει λοιπόν το τηλέφωνο και ειναι να κανει τις ρυθμίσεις. Βάζει γλώσσα, χώρα, βρίσκει δίκτυο κι εκεί που ειναι να κανει setup as new ή επαναφορά απο iCloud - iTunes, βάζει τα στοιχεία του αλλά του γράφει ότι απαιτείται iOS 8.3... (Γιατί τέτοιο ειναι στο πεντάρι και προφανώς το τηλέφωνο ειναι με πιο παλιά έκδοση) και δεν προχωράει...

Ας κανει επαναφορα ως νεα συσκευη ας προχωρησει ολα τα βηματα χωρις να το σεταρει. μετα κανει ενημερωση σε 8.3 μετα κανει επαναφορα ρυθμισεων και περιεχομενου και οταν ξανα ανοιξει απο την αρχη κανει επαναφορα απο icloud.μια προχειρη λυση που σκεφτηκα

Nokia 8800 Scirocco

Ας κανει επαναφορα ως νεα συσκευη ας προχωρησει ολα τα βηματα χωρις να το σεταρει. μετα κανει ενημερωση σε 8.3 μετα κανει επαναφορα ρυθμισεων και περιεχομενου και οταν ξανα ανοιξει απο την αρχη κανει επαναφορα απο icloud.μια προχειρη λυση που σκεφτηκα

Το σκεφτήκαμε. Αλλά λίγο περίεργο (κουλό) δεν ειναι;

Ericsson GH 688 --> Nokia 7110 --> Siemens SL45 --> Nokia 6510 --> Nokia 6600 --> Motorola MPx 220 --> Mitac MIO A701 --> Motorola RAZR V3 --> HTC Touch --> Motorola V525 --> iPhone 3G --> SE x10 mini --> LG P970 --> SGN i9250 --> i9505 --> iPhone 5s 16 GB --> iPhone 6 64GB --> iPhone 7 plus 256GB ---> iphone SE 128GB ---> iphone SE 2020 256 GB

Αυτό γίνεται μόνο όταν το υπάρχον backup (iOS 8.3), προσπαθεί κάποιος να το εγκαταστήσει σε παλαιότερη έκδοση και είναι λογικό. Από τη στιγμή που η συσκευή είναι καινούρια, κάνετε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια διαμορφώστε τη συσκευή χωρίς να εισάγεται Apple ID, και password. αναβαθμίστε και κατά τη διαμόρφωση, μπορεί να επιλέξετε επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας. :)

Όχι δεν είναι.

Αυτό γίνεται μόνο όταν το υπάρχον backup (iOS 8.3), προσπαθεί κάποιος να το εγκαταστήσει σε παλαιότερη έκδοση και είναι λογικό. Από τη στιγμή που η συσκευή είναι καινούρια, κάνετε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια διαμορφώστε τη συσκευή χωρίς να εισάγεται Apple ID, και password. αναβαθμίστε και κατά τη διαμόρφωση, μπορεί να επιλέξετε επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας. :)

Οκ, έγινε. Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο

...και καποια αλλα πραγματα χειροτερα επισης. :)

Ε φυσικό είναι. απλά σχετίζεται με το τι τελικά χρησιμοποιείς και αν αυτά που χρησιμοποιείς σε βολεύουν καλύτερα. Εξαρτάται τι θέλεις.

Στα άσχετα , πχ εμένα με έχει "φτιάξει" το ότι συνδέεται με 2 bluetooth συσκευές (handset και car kit) και με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο αυτόματα μου αλλάζει σε αυτό και μόλις βγω χρησιμοποιώ το handset (άχρηστο πράγμα στους περισσότερους).

Ας επιχειρήσουμε...

προσωπικα ηθελα να αλλαξω να φυγω λιγο απο samsung και απ το να πηγαινα παλι σε galaxy δηλαδη s6 η edge προτιμησα να αλλαξω παρασταση.Εχοντας το δουλεψει σε καταστημα δεν ενθουσιαστηκα και τοσο ακομα ενα samsung με android ειπα. Βεβαια το s4 με εβγαλε ασπρο προσωπο για τα 2 χρονια που το κρατησα.
Βασιλης

Καλησπέρα παιδιά

Ισως να εχει απαντηθεί απειρες φορές αλλά βάζω το 6 αρι για φόρτιση πάντα οταν είναι στο 30 εως 40% η μπαταρία και το αποσυνδέω απο τη φόρτιση αμέσως οταν παει στο 100%..μήπως κάνω καμμιά ......πατατιά και δεν το ξέρω ??:wacko:

Καλησπέρα παιδιά

Ισως να εχει απαντηθεί απειρες φορές αλλά βάζω το 6 αρι για φόρτιση πάντα οταν είναι στο 30 εως 40% η μπαταρία και το αποσυνδέω απο τη φόρτιση αμέσως οταν παει στο 100%..μήπως κάνω καμμιά ......πατατιά και δεν το ξέρω ??:wacko:

Μια χαρα το πας, απλα οταν παει 100% ασ'το κανα μισαωρο και μετα βγαλ'το!

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Μια χαρα το πας, απλα οταν παει 100% ασ'το κανα μισαωρο και μετα βγαλ'το!

Ο λόγος; Θέλω να πω δηλαδή πως τεκμηριώνεται αυτό την στιγμή που έχει πολύ εξελιγμένο κύκλωμα φόρτισης το iphone;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Καλησπέρα παιδιά

Επειδή εχω διαβάσει αρκετά σε καθημερινή βάση το καλύτερο είναι να φορτίζεις την μπαταρία από 20-80%.

1-2 φορές τον μήνα πλήρη αποφόρτιση και φόρτιση έως το 100% αλλά το αφήνουμε και λιγο παραπάνω όπως αναφέρθηκε κανα μισάωρο αφού γράψει 100

Βέβαια εγώ στο δικό μου δεν το τηρώ. Από 20-80 ούτε μια μέρα δεν βγάζω όποτε το φορτίσω όποτε να ναι και το βγάζω όποτε να ναι.

Nokia 8800 Scirocco

Επειδή εχω διαβάσει αρκετά σε καθημερινή βάση το καλύτερο είναι να φορτίζεις την μπαταρία από 20-80%.

1-2 φορές τον μήνα πλήρη αποφόρτιση και φόρτιση έως το 100% αλλά το αφήνουμε και λιγο παραπάνω όπως αναφέρθηκε κανα μισάωρο αφού γράψει 100

Βέβαια εγώ στο δικό μου δεν το τηρώ. Από 20-80 ούτε μια μέρα δεν βγάζω όποτε το φορτίσω όποτε να ναι και το βγάζω όποτε να ναι.

Εχεις δίκιο γιατί αυτά που λές αναφέρει και η APPLE......αλλά και εγω πολλές φορές τα εχω κάνει ανάστα γιατί δεν μπορώ να το τηρώ πάντα

Ευχαριστώ παιδιά

Εχεις δίκιο γιατί αυτά που λές αναφέρει και η APPLE......αλλά και εγω πολλές φορές τα εχω κάνει ανάστα γιατί δεν μπορώ να το τηρώ πάντα

Ευχαριστώ παιδιά

Παντως αν θες να καταστρεψεις την μπαταρια γρηγορα αστο να φορτιζει στα 100%

Το καλυτερο για την μπαταρια ειναι αυτο που σου ειπε και το παιδι πιο πανω να μην την αφηνεις να πεφτει κατω απο 30% και να την βγαζεις μεχρι 80-90% Μια πληρως αποφορτιση και φορτιση μεχρι το 100% τον μηνα η το διμηνο και δεν χρειαζεται να εισαι απο πανω εφοσον οταν φτασει στο 100% μετα απο πεντε λεπτα σταματαει η φορτιση απο μονη της

iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th

Εγώ διαφωνώ. Είχα το 3GS 2,5 χρόνια και το φορτιζα όπως με βόλευε. Προσπαθούσα κάθε μήνα να το αφήσω τουλάχιστον μια φορά κάτω από το 20% και έκανα δουλειά φόρτιση μέχρι το 100%. Αποτέλεσμα; Δεν άλλαξα ποτέ μπαταρία!

Το 5s δεν το είχα αρκετό καιρό για να πω με ασφάλεια αν ισχύει το ίδιο.

Αν όμως μετρήσετε το ρεύμα που τραβάει δηλαδή τα Ampere θα δείτε ότι μέχρι το 80% τραβάει κανονικά 0,96 με 1 ενώ μετα πέφτει στα 0,6 Άρα από μόνο του φροντίζει για το σωστό τροπο φόρτισης της μπαταρίας.

Δεν έχετε παρά να το μετρήσετε και εσείς. Τωρα το να το αφήσω μισή ώρα όταν έχει πάει 100% ενώ δεν "τραβάει" και ρεύμα ε το θεωρώ ανούσιο.

Όπως έγραψα πιο πάνω θα ήθελα να μάθω που στηρίζεται αυτή η άποψη τεκμηραιωμενα.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Εγώ διαφωνώ. Είχα το 3GS 2,5 χρόνια και το φορτιζα όπως με βόλευε. Προσπαθούσα κάθε μήνα να το αφήσω τουλάχιστον μια φορά κάτω από το 20% και έκανα δουλειά φόρτιση μέχρι το 100%. Αποτέλεσμα; Δεν άλλαξα ποτέ μπαταρία!

Το 5s δεν το είχα αρκετό καιρό για να πω με ασφάλεια αν ισχύει το ίδιο.

Αν όμως μετρήσετε το ρεύμα που τραβάει δηλαδή τα Ampere θα δείτε ότι μέχρι το 80% τραβάει κανονικά 0,96 με 1 ενώ μετα πέφτει στα 0,6 Άρα από μόνο του φροντίζει για το σωστό τροπο φόρτισης της μπαταρίας.

Δεν έχετε παρά να το μετρήσετε και εσείς. Τωρα το να το αφήσω μισή ώρα όταν έχει πάει 100% ενώ δεν "τραβάει" και ρεύμα ε το θεωρώ ανούσιο.

Όπως έγραψα πιο πάνω θα ήθελα να μάθω που στηρίζεται αυτή η άποψη τεκμηραιωμενα.

Το ιδιο φορτιζει και το λαπτοπ μου μετα τα 80% φορτιζει πιο αργα. Οταν ομως ενεργοποιω το utility της sony για την μπαταρια με το που φτανει στα 80% σταματαει το φορτισμα απο μονο του.

http://www.digitallife.gr/suntirisi-mpatarias-service-buzz-20524

iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th

Το ιδιο φορτιζει και το λαπτοπ μου μετα τα 80% φορτιζει πιο αργα. Οταν ομως ενεργοποιω το utility της sony για την μπαταρια με το που φτανει στα 80% σταματαει το φορτισμα απο μονο του.

http://www.digitallife.gr/suntirisi-mpatarias-service-buzz-20524

Οπως πολύ σωστά λέει και στο λινκ που έδωσες:

"Οι περισσότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούν ταχεία φόρτιση, ώστε η μπαταρία να φορτιστεί γρήγορα έως το 80% και στη συνέχεια, μεταβαίνουν σε συντηρητική φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι ενα τηλέφωνο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα φόρτισης έως το 80% και άλλο τόσο από το 80% έως το 100%."

Πολύ σωστά έγραψες και πιο πάνω

Μια πληρως αποφορτιση και φορτιση μεχρι το 100% τον μηνα η το διμηνο και δεν χρειαζεται να εισαι απο πανω εφοσον οταν φτασει στο 100% μετα απο πεντε λεπτα σταματαει η φορτιση απο μονη της

Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ! Εγώ αλλο ζήτησα. Δεν είδα ακόμα κανέναν να μου δίνει κάποια εξήγηση γιατί πρέπει να αφήσω το κινητό στην φόρτιση αφού πάει 100%....

ΥΓ. Εννοείτε πως με τεχνολογίες όπως η Quick Charge 2.0 κλπ θα αλλάξουν κάπως οι συνήθειες μας, αν και αυτά έχουν κάποιες προϋποθέσεις.

Δείτε και εδώ: https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/quick-charge

http://www.androidcentral.com/what-qualcomm-quick-charge

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην καλείται ο τηλεφωνητής αν κατά λάθος (πολύ εύκολο λόγω της διάταξης) αν πατηθεί το κουμπί του τηλεφωνητή;

myphone.gr Legal Advisor

Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB

Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας !.Σε λίγο καιρό θα γίνω κάτοχος ενός iphone 6 από us .Παίζει να είναι κλειδωμένο ? και να μη δουλεύει εδώ? Αν αυτό που θα μου φέρουν είναι μπορεί η εδώ apple να το ξεκλειδώσει?Υπάρχουν διαφορές στα software-hardware? Πως θα το ξέρω πιο πριν από την συσκευασία διακρίνεται? (θα μου το φέρει φίλος ).Για το καλώδιο της φόρτισης το ξέρω οτι είναι διαφορετικό αλλά δεν με πειράζει?Ευχαριστώ!

Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ! Εγώ αλλο ζήτησα. Δεν είδα ακόμα κανέναν να μου δίνει κάποια εξήγηση γιατί πρέπει να αφήσω το κινητό στην φόρτιση αφού πάει 100%....

Καπου το ειχα διαβασει παλιοτερα αλλα δε θυμαμαι. Αν κοιταξεις, ομως, καποια apps που κανουν maintenance στις μπαταριες, θα δεις οτι δε σου λενε να το βγαλεις απο την πριζα με το που παει 100%, αλλα το αφηνουν για κανα μισαωρο επιπλεον στο ρευμα.

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Κάτσε πάνω από το κινητό και βγάλε το από την πρίζα με το που φτάσει το 100%. Την επόμενη φορά μην κάτσεις πάνω από το κινητό και βγάλε το κινητό πιο μετά (ας πούμε στο μισάωρο) και κάνε την ΙΔΙΑ χρήση και δες μετά σε πόση ώρα πήγε στο 99% και στις 2 περιπτώσεις.

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας !.Σε λίγο καιρό θα γίνω κάτοχος ενός iphone 6 από us .Παίζει να είναι κλειδωμένο ? και να μη δουλεύει εδώ? Αν αυτό που θα μου φέρουν είναι μπορεί η εδώ apple να το ξεκλειδώσει?Υπάρχουν διαφορές στα software-hardware? Πως θα το ξέρω πιο πριν από την συσκευασία διακρίνεται? (θα μου το φέρει φίλος ).Για το καλώδιο της φόρτισης το ξέρω οτι είναι διαφορετικό αλλά δεν με πειράζει?Ευχαριστώ!

Ναι, ενδέχεται να είναι κλειδωμένο σε κάποιον από τους τέσσερις μεγάλους φορείς δικτύου. Αυτοί είναι η AT&T, T-Mobile, η Verizon και η Sprint. Κάθε μια από αυτές τις εταιρίες έχει τη δική της πολιτική περί ξεκλειδώματος του iPhone. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως οι δύο πρώτες χρησιμοποιούν δίκτυο GSM, ενώ οι άλλες δύο κάνουν χρήση τεχνολογίας CDMA. Οι δύο αυτοί τύποι δικτύου είναι ασύμβατοι μεταξύ τους.

Η Apple δεν ξεκλειδώνει συσκευές. Μόνο οι φορείς δικτύου το κάνουν. Ωστόσο υπάρχουν υπηρεσίες στο Internet, οι οποίες ισχυρίζονται πως μπορούν να ξεκλειδώσουν τα iPhones, αλλά με το αζημίωτο φυσικά. Μια τέτοια υπηρεσία είναι αυτή. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια απ αυτές, οπότε δεν έχω και γνώμη για την αξιοπιστία τους.

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μη μπλέξεις με κλειδωμένη συσκευή και ειδικά από τη Sprint! Όσο αφορά τη Verizon, λέγεται πως τα iPhone 6/6Plus είναι ξεκλείδωτα στο GSM, και πως μπορούν να λειτουργήσουν σε δίκτυα εκτός των ΗΠΑ. Προσωπικά δεν το έχω επιβεβαιώσει, οπότε και επιφυλάσσομαι.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Καπου το ειχα διαβασει παλιοτερα αλλα δε θυμαμαι. Αν κοιταξεις, ομως, καποια apps που κανουν maintenance στις μπαταριες, θα δεις οτι δε σου λενε να το βγαλεις απο την πριζα με το που παει 100%, αλλα το αφηνουν για κανα μισαωρο επιπλεον στο ρευμα.

To έχω προσέξει αυτό που λες αλλά αυτά τα προγράμματα είναι obsolete! Αν βάλεις Αμπερόμετρο θα δεις ότι σταματάει να "τραβάει" ρεύμα :)

Κάτσε πάνω από το κινητό και βγάλε το από την πρίζα με το που φτάσει το 100%. Την επόμενη φορά μην κάτσεις πάνω από το κινητό και βγάλε το κινητό πιο μετά (ας πούμε στο μισάωρο) και κάνε την ΙΔΙΑ χρήση και δες μετά σε πόση ώρα πήγε στο 99% και στις 2 περιπτώσεις.

Πολύ μπακαλίστικο αυτό που λες και καθόλου σωστό! Απο την στιγμή που έχω τον μετρητικό εξοπλισμό και τις γνώσεις γιατί να κάνω τέτοια διαδικασία...;

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

To έχω προσέξει αυτό που λες αλλά αυτά τα προγράμματα είναι obsolete! Αν βάλεις Αμπερόμετρο θα δεις ότι σταματάει να "τραβάει" ρεύμα :)

Πολύ μπακαλίστικο αυτό που λες και καθόλου σωστό! Απο την στιγμή που έχω τον μετρητικό εξοπλισμό και τις γνώσεις γιατί να κάνω τέτοια διαδικασία...;

θεωρητικά, πάντα, οι φορτιστές συνεχίζουν να στέλνουν ρεύμα, απλά το κύκλωμα φόρτισης το κόβει. αλλά.., κάθε χ δευτερόλεπτα ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας έτσι λαμβάνει για μικρό χρονικό διάστημα ρεύμα. το λεγόμενο spike. Με αυτό τυχόν ξεστρατισμένα ιόντα ευθυγραμμίζονται στην μπαταρία και η μπαταρία παρότι έχει το ίδιο voltage, καταλήγει να έχει πιο ομοιογενές φορτίο. γι αυτό και σε όλες τις μπαταρίες (από κινητά μέχρι αεροπλάνα) συστήνεται να μένουν στη φόρτιση λίγο ακόμα, ανάλογα τη χωρητικότητα που έχουν.

η τεχνική του spike στις πιο μεγάλες υλοποιήσεις με ακριβούς φορτιστές, εφαρμόζεται με μεγαλύτερο ρεύμα φόρτισης του νορμαλ, αλλά ακόμα και έτσι κάνει κάποια δουλειά. αυτά τα θεωρητικά.

• The title was changed to iPhone 6
  • The topic was unpinned