Jump to content

Lenovo Vibe X2

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κανεις με το V40 (cu) διαθεσιμο; ουτε ενας δεν εχεις την 4.4.2;

Δεν μας λες από που μπορούμε να τσεκάρουμε ποια version έχουμε στο κινητό μας για να σε βοηθήσουμε ?

• Απαντήσεις 2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

κανεις με το V40 (cu) διαθεσιμο; ουτε ενας δεν εχεις την 4.4.2;

Την 4.4.2 θα την εχουν καμποσοι (εγω το εδωσα το Χ2), αλλα πρεπει να τους πεις τροπο να κανουν extract το αρχειο για να στο ανεβασουν καπου και εσυ να μπορεις να το εισαγεις. Τοτε που ειχα δει, δεν υπηρχε η v40 σε flashable μορφη zip. Ριξε και μια ματια στο θεμα του xda, μηπως εχει βγει κατι σχετικο.

Αν ο κωδικος ειχε δημοσιευτει σε φορουμ ή δινοταν απο καθεναν σε δεκα, ο Χαραλαμπος δεν θα ασχολειτο να φτιαξει τοσες versions.

Και την χρειαζομαστε την δουλεια του για πολλα κινητα.

Δουλευει lollipop εκδοση για το Χ2 τωρα, ειναι σε beta φαση, την στελνει σε οσους εχουν κανει δωρεα.

Μακάρι να την τελειώσει σύντομα γιατί με τι δικιά του kitkat, λύσαμε τα πιο πολλά προβλήματα.

Δεν μας λες από που μπορούμε να τσεκάρουμε ποια version έχουμε στο κινητό μας για να σε βοηθήσουμε ?

Το σημείο που εμφανίζει το modem είναι το εξής:

Menu -> Ρυθμίσεις ->Σχετικά με το τηλέφωνο -> Στοιχεία Συσκευής

Εκεί βλέπουμε την έκδοση android κτλ.

Το 3ο από πάνω πεδίο, είναι ο αριθμός modem.

Παράδειγμα, εγώ που φοράω την V41 λέει:

Έκδοση βασικού φάσματος( Υποδοχή 1)

X2-CU.V41, 2015/05/11 10;14

Αν κάποιος έχει εκεί το X2-CU.V40 και είναι και ρουταρισμένος θα χρειαστούμε τα εξής αρχεία μετά:

Με Root Explorer ( είμαστε ρουταρισμένοι φυσικά ) πάμε:

system -> etc -> firmware και εκει μέσα ψάχνουμε 3 αρχεία.

1) catcher_filter_1_lwg_n.bin

2) cather_filter_ext.bin

3) modem_1_lwg_n.img

Τώρα, όποιος είναι πρόθυμος να το κάνει, θα πρέπει αυτά τα 3 αρχεία να τα κάνει copy - paste σε έναν φάκελο στον σκληρο του κινητού.

Μετά να το συνδέσει με PC και να τα μεταφέρει στο PC.

Τέλος, να τα κάνει upload στο google drive ( το πιο εύκολο ) και να μοιραστει και με τους άλλους την διεύθυνση για να το κατεβάσω και εμείς και να το δοκιμάσουμε. Αυτα.

Το σημείο που εμφανίζει το modem είναι το εξής:

Menu -> Ρυθμίσεις ->Σχετικά με το τηλέφωνο -> Στοιχεία Συσκευής

Εκεί βλέπουμε την έκδοση android κτλ.

Το 3ο από πάνω πεδίο, είναι ο αριθμός modem.

Παράδειγμα, εγώ που φοράω την V41 λέει:

Έκδοση βασικού φάσματος( Υποδοχή 1)

X2-CU.V41, 2015/05/11 10;14.

Menu -> Ρυθμίσεις ->Σχετικά με το τηλέφωνο -> Πληροφορίες Συσκευής

έκδοση υλικού : Χ2_ΜΒ_Η203

Φοράω VIBE V2.0_1514_5_26_1_ST_X2_CU του Baralajbi.

Αν ξερετε τι φοράει η έκδοση του Baralajbi και είναι V40 ευχαρίστως να τα ανεβάσω.

Δεν υπάρχει στο μενού "έκδοση modem"

ούτε Έκδοση βασικού φάσματος( Υποδοχή 1)

Edited by dimitris2004

καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

δεύτερον με πρόλαβε ο φίλος kokofli. ακριβώς όπως σας τα είπε.

φίλε kokofli ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου στο post #1567, αλλά 3g με τπτ ούτε με την V41 ούτε με την AP. Πριν με 4.4.2 ήμουν κομπλέ άλλα δεν σκέφτηκα να κρατήσω backup το μόντεμ.

όποιος έχει την καλοσύνη να μπει στην διαδικασία θα ήμουν υπόχρεος.

Πέρα από αυτό η συσκευή με το γλυφιτζουρακι είναι πολύ μπροστά...κατ εμε!

Edited by stra7

Menu -> Ρυθμίσεις ->Σχετικά με το τηλέφωνο -> Πληροφορίες Συσκευής

έκδοση υλικού : Χ2_ΜΒ_Η203

Φοράω VIBE V2.0_1514_5_26_1_ST_X2_CU του Baralajbi.

Αν ξερετε τι φοράει η έκδοση του Baralajbi και είναι V40 ευχαρίστως να τα ανεβάσω.

Δεν υπάρχει στο μενού "έκδοση modem"

ούτε Έκδοση βασικού φάσματος( Υποδοχή 1)

Στην lolipop, είναι το menu όπως σου είπα πάντως...

http://i61.tinypic.com/9pm8vr.jpg

φίλε kokofli ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου στο post #1567, αλλά 3g με τπτ ούτε με την V41 ούτε με την AP. Πριν με 4.4.2 ήμουν κομπλέ άλλα δεν σκέφτηκα να κρατήσω backup το μόντεμ.

όποιος έχει την καλοσύνη να μπει στην διαδικασία θα ήμουν υπόχρεος.

Και εγώ έχω προβλήματα ακόμα. Ειδικά με το 4G.

Το modem που είχα εγώ με την CU είναι το 41 δυστυχώς. Και εγώ το ψάχνω το V40, μήπως και δουλέψει καλύτερα...

Το V40 έχει πάντως ημερομηνία:

X2-CU.V40, 2014/12/23 13:29

( Bρήκα την πληροφορία σε ενα ξένο forum. )

Edited by kokofli

Δεν αμφιβάλω ότι είναι όπως τα λες.

Απλά ρώτησα μπας και στραβώθηκα και δεν το βλέπω.

http://i61.tinypic.com/9pm8vr.jpg

Και εγώ έχω προβλήματα ακόμα. Ειδικά με το 4G.

Το modem που είχα εγώ με την CU είναι το 41 δυστυχώς. Και εγώ το ψάχνω το V40, μήπως και δουλέψει καλύτερα...

Το V40 έχει πάντως ημερομηνία:

X2-CU.V40, 2014/12/23 13:29

( Bρήκα την πληροφορία σε ενα ξένο forum. )

Εγώ με την 4.4.2 να σου πω την αλήθεια δεν είχα κοιτάξει ποια έκδοση είχα άλλα είχα 3G.Παρατήρησα οτι με το AP μόντεμ έχω καλύτερο σήμα από ότι με το V41. οπότε μέχρι να βρεθεί κάτι θα το γυρίσω πάλι στην AP.

Βρήκα στο κλασσικό Ρώσσικο site , modem cu to ap αρχείο και αλλάζει πιό πολλά αρχεία μέσα στο κινητό.

Χαρακτηριστικά αλλάζει:

system -> etc ->extmddb

τα αρχεία:

BPLGUInfoCustomApp_MT6261_S00_MAUI_11CMD_W14_18_MP_V6_P1

BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6261_S00_X2_MD2_V26

system -> etc -> firmware

τα αρχεία:

catcher_filter_1_lwg_n

catcher_filter_ext

LENOVO6595_LWT_L_BOOTLOADER_V005_MT6261_X2-L_MD2_V3.bin

modem_1_lwg_n

system -> etc -> mddb

τα αρχεία:

BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6595_S00_X2-AP-L_V2_1_lwg_n

DbgInfo_LR9.W1421.MD.LWTG.MP_X2_ROW_AP_L_X2-AP-L_V2_2015_05_20_16_26_1_lwg_n

Θα κανω backup τα δικά μου, θα το δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις.

Όποιος θέλει να το δοκιμάσει, είναι αυτό:

http://4pda.ru/forum/dl/post/6447414/Patch_CU_modem_for_AP.zip

Update: @@, και αυτό V41 είναι. Και όλα τα εξτρά αρχεία που αντικαταστεί, είναι default AP όλα...

Edited by kokofli

Και τα άλλα 2 κινητά των φίλων που τα παρήγγειλα μαζί με το δικό μου και είναι απείραχτα (cu version), στις πληροφορίες συσκευής δεν έχουν τα σχετικά στοιχεία.

https://drive.google.com/file/d/0B4fai69pFpApcGtWLWJhemdGdEU/view?usp=sharing

Αν δεν κάνω λάθος αυτό πρέπει να είναι το μόντεμ V40.

High End valve amplifiers.....

ΝΟΚΙΑ Ν8 - ΝΟΚΙΑ 9 PureView

https://drive.google.com/file/d/0B4fai69pFpApcGtWLWJhemdGdEU/view?usp=sharing

Αν δεν κάνω λάθος αυτό πρέπει να είναι το μόντεμ V40.

Σωστός! Είναι V40!

http://i58.tinypic.com/14m9uaf.jpg

Οπότε αν μπορεί κάποιος αρχηγός του φόρουμ να το βάλει στην πρώτη σελίδα για να υπάρχει

High End valve amplifiers.....

ΝΟΚΙΑ Ν8 - ΝΟΚΙΑ 9 PureView

Ωραίος, ευχαριστουμε! θα το δοκιμασω και θα πω εντυπώσεις!

αν δεν κανω λαθοσ πρεπει να κανω copy μονο το montem.img μεσα στο system/etc/firmware σωστα?

ενω ειμαι root δεν με αφηνει να κανω move , δελετε h rename το παλιο τι κανω λαθος?

Edited by stra7

Σωστός! Είναι V40!

http://i58.tinypic.com/14m9uaf.jpg

αντικατεστησες όλα τα αρχεία που έχει μέσα το zip η μόνο το montem.img;

επειδη τα εχω κανει....μην πω πως μαλλον θα περασω ξανα την x2-ap.

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα από την αναβάθμιση σε AP lollipop.

Όπ ως και ο weedsmd στο post #1721 είχα το ίδιο πρόβλημα με κόλλημα στο Lenovo logo, γιατί και εγώ πρώτα αναβάθμισα σε AP 224 από 223, και μετά πήγα να περάσω superSu μέσα από το TWRP_v2.8.6.0_X2-AP_Lollipop_5.0.

Να πω ότι στην όλη διαδικασία δεν μου χρειάστηκε τελικά το TWRP_v2.8.6.0.

Χάρη στο επόμενο post του ael1964, φλασαρα μόνο το system αρχείο και το κινητό άνοιξε κανονικά στην AP 223 και έγινε η πάλι αναβάθμιση σε AP 224. Όπως έχει ξαναειπωθεί για να κάνει updates το κινητό πρέπει να έχει το Lenovo recovery.

Τις sim τις έβλεπε κανονικά αλλά μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις (wind στο πρώτο slot και Vodafone στο δεύτερο slot). Όταν ενεργοποιούνταν τα δεδομένα και επέλεγα μια από τις 2 sim μέχρι να την επιλέξει, την κάρτα που επέλεγα την ονόμαζε είτε sub1 είτε sub2 και δεν είχα ποτέ δεδομένα.

Οπότε έπρεπε να γίνει root για την αντικατάσταση του αρχείου modem….img.

Για να γίνει root έφαγα 2 ώρες, καθώς το kingroot αποτύγχανε συνέχεια. Τελικά με την 80η περίπου φορά τα κατάφερε να το rootάρει. Δοκίμασα και το genius root αλλά τίποτα.

Με το root explorer αντικαταστάθηκε το αρχείο modem….img και οι κάρτες δουλεύουν πλέον κανονικά. Ακόμα και η δεύτερη έβγαλε ένδειξη Η++ στα δεδομένα (4g δεν υπάρχει στην περιοχή).

Το κινητό σαφώς καταναλώνει λιγότερη ram από ότι με την 4.4.2 (είτε αυτήν που ήρθε, είτε με του baralajbi).

Το μόνο που δεν άρεσε είναι ότι πάνω δεξιά στις κεραίες των καρτών δεν έχει την ένδειξη G, 3G, για την κινητή τηλεφωνία.

Παραθέτω και τις εικόνες από τις εκδόσεις του modem πριν και μετά.

http://i57.tinypic.com/2nsx6v4.jpg http://i61.tinypic.com/2nis7fa.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραίος, ευχαριστουμε! θα το δοκιμασω και θα πω εντυπώσεις!

αν δεν κανω λαθοσ πρεπει να κανω copy μονο το montem.img μεσα στο system/etc/firmware σωστα?

ενω ειμαι root δεν με αφηνει να κανω move , δελετε h rename το παλιο τι κανω λαθος?

Προσωπικά αντικατέστησα μόνο το modem.....img. Δεν πείραξα κάτι άλλο.

Όταν είσαι στο root Explorer απλά επέλεξε το αρχείο που θέλεις να εγκαταστήσεις.

Μετά permissions και τσεκάρεις ότι βλέπεις στην εικόνα.

http://i57.tinypic.com/264rgb4.jpg

Μετά το κάνεις αντιγραφή, πας στο etc/firmware και τους λες Copy here.

Edited by dimitris2004

Καλημέρα παιδιά,

πριν λίγες μέρες μου ήρθε το κινητό από mini(cu έκδοση) και από τα πρώτα apps που άρχισα να κατεβάζω μου εμφάνισε ένα πρόβλημα "δεν υπάρχει επαρκής διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος".Κάποια(ελάχιστα) apps παρόλα αυτά συνεχίζουν να κατεβαίνουν απλά στα περισσότερα έχω αυτό το πρόβλημα. Ούτως ή άλλως ήθελα να κάνω flash τη rom με eu version, αυτό βέβαια δεν ξέρω αν θα διορθώσει το πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να με καθοδηγήσει κάποιος στα post που αναλύουν τη διαδικασία για τη rom?

Ευχαριστώ πολύ

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα από την αναβάθμιση σε AP lollipop.

Όπ ως και ο weedsmd στο post #1721 είχα το ίδιο πρόβλημα με κόλλημα στο Lenovo logo, γιατί και εγώ πρώτα αναβάθμισα σε AP 224 από 223, και μετά πήγα να περάσω superSu μέσα από το TWRP_v2.8.6.0_X2-AP_Lollipop_5.0.

Να πω ότι στην όλη διαδικασία δεν μου χρειάστηκε τελικά το TWRP_v2.8.6.0.

Χάρη στο επόμενο post του ael1964, φλασαρα μόνο το system αρχείο και το κινητό άνοιξε κανονικά στην AP 223 και έγινε η πάλι αναβάθμιση σε AP 224. Όπως έχει ξαναειπωθεί για να κάνει updates το κινητό πρέπει να έχει το Lenovo recovery.

Τις sim τις έβλεπε κανονικά αλλά μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις (wind στο πρώτο slot και Vodafone στο δεύτερο slot). Όταν ενεργοποιούνταν τα δεδομένα και επέλεγα μια από τις 2 sim μέχρι να την επιλέξει, την κάρτα που επέλεγα την ονόμαζε είτε sub1 είτε sub2 και δεν είχα ποτέ δεδομένα.

Οπότε έπρεπε να γίνει root για την αντικατάσταση του αρχείου modem….img.

Για να γίνει root έφαγα 2 ώρες, καθώς το kingroot αποτύγχανε συνέχεια. Τελικά με την 80η περίπου φορά τα κατάφερε να το rootάρει. Δοκίμασα και το genius root αλλά τίποτα.

Με το root explorer αντικαταστάθηκε το αρχείο modem….img και οι κάρτες δουλεύουν πλέον κανονικά. Ακόμα και η δεύτερη έβγαλε ένδειξη Η++ στα δεδομένα (4g δεν υπάρχει στην περιοχή).

Το κινητό σαφώς καταναλώνει λιγότερη ram από ότι με την 4.4.2 (είτε αυτήν που ήρθε, είτε με του baralajbi).

Το μόνο που δεν άρεσε είναι ότι πάνω δεξιά στις κεραίες των καρτών δεν έχει την ένδειξη G, 3G, για την κινητή τηλεφωνία.

Παραθέτω και τις εικόνες από τις εκδόσεις του modem πριν και μετά.

http://i57.tinypic.com/2nsx6v4.jpg http://i61.tinypic.com/2nis7fa.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προσωπικά αντικατέστησα μόνο το modem.....img. Δεν πείραξα κάτι άλλο.

Όταν είσαι στο root Explorer απλά επέλεξε το αρχείο που θέλεις να εγκαταστήσεις.

Μετά permissions και τσεκάρεις ότι βλέπεις στην εικόνα.

http://i57.tinypic.com/264rgb4.jpg

Μετά το κάνεις αντιγραφή, πας στο etc/firmware και τους λες Copy here.

δυστυχώς με κανένα montem.img απ όσα δοκίμασα δεν μου δούλεψε το 3G και τα data. συγκεκριμένα δοκίμασα AP , V40,V41.

έστειλα mail στο vickmall από όπου αγόρασα το κινητό να μου στείλουν την έκδοση που μου είχαν περάσει όταν και αγόρασα το κινητό. Μέσα σε λίγη ώρα μου την έστειλαν και την πέρασα (4.4.2), αμέσως εμφάνισε φουλ σήμα, 3G και data , ως δια μαγείας όλα έπαιζαν.

αυτό που μένει είναι να κρατήσω backup το μόντεμ να ξαναπεράσω την AP και να αντικαταστησω το μόντεμ(για αρχή θα αντικαταστησω μονο το montem.img).

θα επανελθω συντομα με νεα.

ΥΓ1:απο την στιγμη που δεν σου εμφανιζει την ενδειξη 3g , πως ξερεις οτι παιζει;

ΥΓ2: ευχαριστώ για την βοήθεια, ελπίζω να βγάλω άκρη και να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Edited by stra7

ΥΓ1:απο την στιγμη που δεν σου εμφανιζει την ενδειξη 3g , πως ξερεις οτι παιζει;

Είναι θέμα lollipop από ότι κατάλαβα. πλέον στις κεραίες δεν βγαζει το G ή 3G. Βγάζει μόνο τις μπάρες για κάθε κάρτα. Δες και τη φωτό πιο πίσω του KOKOFLI. δείχνει πλέον μόνο το 4G των δεδομένων του.

Προσοχή: αναφέρομαι στο σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Για τα δεδομένα βγάζει κανονικά σηματάκια για το είδος τους.

Edited by dimitris2004

Είναι θέμα lollipop από ότι κατάλαβα. πλέον στις κεραίες δεν βγαζει το G ή 3G. Βγάζει μόνο τις μπάρες για κάθε κάρτα.

Προσοχή: αναφέρομαι στο σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Για τα δεδομένα βγάζει κανονικά σηματάκια για το είδος τους.

οκ, θα το ελεγξω και εγω να δω τι εμφανιζει.

και κατι ακυρο...ολη την ωρα γραφω montem αντι modem μιλατε ρε παιδια...ντροπη!!!:p :p :p

παρακαλω την βοηθεια σας εχω το ελληνικο lenovo x2 και οταν συνδεεται με bluetooth ακουστικο δεν ακουγετε ο ηχος παρα μονο ενας θορυβος ..εχω δοκιμασει πολλα μοντελα ....εχει προβλημα:O

δυστυχώς με κανένα montem.img απ όσα δοκίμασα δεν μου δούλεψε το 3G και τα data. συγκεκριμένα δοκίμασα AP , V40,V41.

έστειλα mail στο vickmall από όπου αγόρασα το κινητό να μου στείλουν την έκδοση που μου είχαν περάσει όταν και αγόρασα το κινητό. Μέσα σε λίγη ώρα μου την έστειλαν και την πέρασα (4.4.2), αμέσως εμφάνισε φουλ σήμα, 3G και data , ως δια μαγείας όλα έπαιζαν.

αυτό που μένει είναι να κρατήσω backup το μόντεμ να ξαναπεράσω την AP και να αντικαταστησω το μόντεμ(για αρχή θα αντικαταστησω μονο το montem.img).

θα επανελθω συντομα με νεα.

ΥΓ2: ευχαριστώ για την βοήθεια, ελπίζω να βγάλω άκρη και να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα.

έβαλα τα 3 αρχεία απο την 4.4.2 η εκδοσή ήταν V38(το μόνο που δεν δοκίμασα είναι να αλλάξω και το αρχείο BPLGUI*******), αποτέλεσμα....κανένα μια από τα ίδια!:cry:

ένδειξη 3g όχι, data όχι. Ας μας ενημερώσει και κάποιος άλλος που έχει την x2-ap_row και όλα παίζουν σωστά αν φαίνονται οι ενδείξεις 3g δίπλα σε κάθε κάρτα (φίλε dimitris2004 πιστεύω τα λεγόμενα σου άπλα θα ήθελα να έχουμε και μια δεύτερη γνώμη για σιγουρευτούμε ότι όντως είναι έτσι). Γυρίζω πάλι στην 4.4.2.

Για όποιον θέλει να δοκιμάσει και αυτό το μόντεμ τα 3 αρχεία βρίσκονται εδώ:

https://drive.google.com/folderview?id=0B66ue3j3yk3EZnlGSUhNNkprZ0E&usp=sharing

Καλησπέρα παιδιά, έκανα αντιγραφή τα αρχεία του modem από το κινητό μου που φοράει την CU ROM όπως μου το έστειλαν απο το vickmall,το κινητό πιάνει κανονικά 3G και data και στις δυο σιμ (όχι ταυτόχρονα εννοείτε).Ελπίζω να φανούν χρήσημοι και ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος μιας και είναι το πρώτο μου post.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-tEqj8jTp-8VlB5VGl2T04zSFE&usp=sharinghttp://