Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 730

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γνωρίζετε μήπως γιατί στη lumia camera το iso ξεκινάει απο το 100; Είχα το 640 πριν κανα μήνα και θυμόμουν ξεκινούσε απο το 64. Φοράει άλλη έκδοση το δικό μας;

• Απαντήσεις 647
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γνωρίζετε μήπως γιατί στη lumia camera το iso ξεκινάει απο το 100; Είχα το 640 πριν κανα μήνα και θυμόμουν ξεκινούσε απο το 64. Φοράει άλλη έκδοση το δικό μας;

Ναι δεν είναι η ίδια εφαρμογή. Το 730 έχει την παλιά Lumia Camera ενώ το 640 την Lumia Camera 5.

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Ναι δεν είναι η ίδια εφαρμογή. Το 730 έχει την παλιά Lumia Camera ενώ το 640 την Lumia Camera 5.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσω τη νέα έκδοση στο κινητό μου;

Μπορώ με κάποιο bluetooth headset να ακούω ραδιόφωνο ασύρματα; (υπό την αίρεση βέβαια ότι θα έχω συνδέσει και τα handsfree για κεραία)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσω τη νέα έκδοση στο κινητό μου;

Από ότι ξέρω δε μπορείς. Ας περιμένουμε τα windows 10.

• 2 weeks later...

Καλημέρα, είμαι έτοιμος να παραγγείλω το Nokia Lumia 730 Dual SIM, έχω όμως μερικές ερωτήσεις.

1) Μπορώ να το χρησιμοποιώ τη μια γραμμή για hotspot και στην άλλη να δέχομαι κανονικά κλήσεις;

2) Από χάρτες πλοήγησης, μπορώ να περάσω το destinator;

3) Υπάρχει τρόπος να έχω την μια sim μόνο για κλήσεις και την άλλη μόνο για internet;

4) Έχει χωριστή υποδοχή για κάρτα μνήμης, η χρησιμοποιεί τη μία από τις δυο που είναι για sim;

5) Μπορώ να έχω goolge crome που κάνει αυτόματα μετάφραση, όλα τα site.

Edited by kakos
Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Καλημέρα, είμαι έτοιμος να παραγγείλω το Nokia Lumia 730 Dual SIM, έχω όμως μερικές ερωτήσεις.

1) Μπορώ να το χρησιμοποιώ τη μια γραμμή για hotspot και στην άλλη να δέχομαι κανονικά κλήσεις;

2) Από χάρτες πλοήγησης, μπορώ να περάσω το destinator;

3) Υπάρχει τρόπος να έχω την μια sim μόνο για κλήσεις και την άλλη μόνο για internet;

4) Έχει χωριστή υποδοχή για κάρτα μνήμης, η χρησιμοποιεί τη μία από τις δυο που είναι για sim;

5) Μπορώ να έχω goolge crome που κάνει αυτόματα μετάφραση, όλα τα site.

4) Χωριστή υποδοχή έχει.

5) Όχι, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή της Google στο Store.

4) Χωριστή υποδοχή έχει.

5) Όχι, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή της Google στο Store.

είναι αλήθεια πως, με τα Windows 10 mobile θα μπορούνε πλέον οι χρήστες να εγκαθιστούν android και ios εφαρμογές στο windows mobile κινητό τους. άρα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των εφαρμογών.

Το πρόγραμμα λέγεται Project Astoria.

κι αν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει στα ερωτήματα μου.

Edited by kakos
πρόσθετη ερώτηση.

είναι αλήθεια πως, με τα Windows 10 mobile θα μπορούνε πλέον οι χρήστες να εγκαθιστούν android και ios εφαρμογές στο windows mobile κινητό τους. άρα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των εφαρμογών.

Το πρόγραμμα λέγεται Project Astoria.

κι αν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει στα ερωτήματα μου.

Όχι οι χρήστες... Οι developers θα μπορούν μέσω του Project Astoria να μετατρέψουν μέσα σε λίγα λεπτά τις iOS ή Android εφαρμογές τους σε κώδικα για Windows και να τις διαθέτουν μέσω των Windows Store...

Βέβαια κάποια στιγμή είχε βρεθεί τρόπος να κάνεις port κάποια Android apps σε Windows Phone, αλλά κόπηκε όπως είναι λογικό... Βέβαια μπορεί να μην ήταν και τόσο καταλάθος αλλά να δοκίμαζαν κάτι... Στο μέλλον τα υπόλοιπα...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Φίλε σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Κι επειδή καταλαβαίνω πως είσαι γνώστης, πες μου για μένα που γνωρίζω μόνο ελληνικά, είναι μονόδρομος το

android ώστε να μπορώ να έχω browser τον goolge crome που μεταφράζει τα πάντα.

Edited by kakos
ορθογραφικό λάθος

3) Υπάρχει τρόπος να έχω την μια sim μόνο για κλήσεις και την άλλη μόνο για internet;.

1) Όχι, όταν δέχεσαι κλήσεις σε μία SIM η άλλη απενεργοποιείται οπότε αν απενεργοποιείται αυτή που δίνει ίντερνετ, το tethering θα κόβεται. Αν δέχεσαι κλήση σ'αυτή που σου δίνει ίντερνετ για το tethering, θα συνεχίζεται μόνο αν έχεις 3G (H), αν έχεις 2G η κλήση θα κόβει τα δεδομένα.

3) Όχι, οι κάρτες μπορούν να δέχονται κλήσεις/μηνύματα και να μπαίνουν στο ίντερνετ. Μπορείς να απενεργοποιήσεις μία από αυτές αλλά κόβεται τελείως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις αυτή που δεν θες για κλήσεις/μηνύματα για ίντερνετ και έξω στα tiles να κρατήσεις τα αντίστοιχα της κάρτας SIM που θα δέχεσαι κλήσεις/μηνύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άλλη δεν θα δέχεται τίποτα.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

για να δούμε τι κατάλαβα.

1) Εγώ έχω δυό sim η μία MONO για ίντερνετ 3G και η άλλη MONO για κλήσεις και sms.

όταν κάνω διαμοιρασμο δεδομένων και έχω εισερχόμενη κλήση η sms, θα διακόπτεται η πρόσβαση της κάρτας δεδομένων

σωστά; όταν τελειώσει η εισερχόμενη κλήση η το εισερχόμενο sms, θα ξανά έχω διαμοιρασμό δεδομένων αυτόματα;

και επίσης το ίδιο θα συμβεί, οταν κάνω χρήση του ίντερνετ στο κινητό;

5) ο Alex_tz παραπάνω μου γράφει πως δε γίνεται να βάλω για πρόγραμμα περιήγησης το google crome, εγώ νόμισα ότι γίνεται

γιατί το έχω στο tablet μου, που είναι με windwos 8,1.

Να ρωτήσω λοιπόν, μήπως το πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής έχει τρόπο να κάνει μετάφραση τις σελίδες που θα επισκέπτομαι;

Ευχαριστώ.

για να δούμε τι κατάλαβα.

5) ο Alex_tz παραπάνω μου γράφει πως δε γίνεται να βάλω για πρόγραμμα περιήγησης το google crome, εγώ νόμισα ότι γίνεται

γιατί το έχω στο tablet μου, που είναι με windwos 8,1.

Να ρωτήσω λοιπόν, μήπως το πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής έχει τρόπο να κάνει μετάφραση τις σελίδες που θα επισκέπτομαι;

Ευχαριστώ.

Στα Windows Phone 8.1, μπορείς να εγκαθιστάς εφαρμογές αποκλειστικά και μόνο από το κατάστημα. Η Google δεν έχει στο κατάστημα των WP εφαρμογές, οπότε και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τον Chrome. Στο tablet σου, έχεις full Windows 8.1 και μπορείς να εγκαταστήσεις αρχεία εκτός του καταστήματος (.exe αρχεία). Ο Internet Explorer που υπάρχει προεγκατεστημένος στη συσκευή σου δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.

σ ευχαριστώ και πάλι Alex_tz.

απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση και να δω κάτι με android.

πήρα την παρακάτω απάντηση από ένα χρήστη του συγκεκριμένου κινητού.

μπορεί κάποιος να μου πει αν πράγματι δουλεύει; γιατί εγώ δεν έχω συσκευή να κάνω δοκιμή.

.

με τον internet explorer. Η διαδικασία εχει ως εξής:

α) Ανοίγεις τον internet explorer του κινητού και πατάς επιλογές -> αγαπημένα -> προσθήκη

β) στο όνομα πληκτρολογείς ότι θέλεις (πχ "- Μεταφραστής", χωρίς τα ομοιωματικά)

γ) στη σελίδα πληκτρολογείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό (καλύτερα να μπεις από το κινητό και να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση):

javascript:(function(){var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.src = 'http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/default.aspx?f=js&to=el'; document.body.insertBefore(s, document.body.firstChild);})()

και σώζεις.

Η παραπάνω διαδικασία (α, β και γ) θα γίνει μόνο μια φορά. Από τώρα κι έπειτα μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις και πατάς αγαπημένα ->" - Mεταφραστής" (δηλαδή με 2 κινήσεις) και αυτόματα η σελίδα μεταφράζεται από το πρόγραμμα περιήγησης, όπως ακριβώς ζήτησες. Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιεί την αντίστοιχη υπηρεσία μετάφρασης σελίδων της Microsoft. Δε χρειάζεσαι τον άχρηστο google chrome (τον "ρουφιάνο" της Google) για να κάνεις μετάφραση σελίδων. Ελπίζω να σε κάλυψα πλήρως τώρα... Τέλος να πω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να δουλέψει και στον υπολογιστή σου, φιτάχνοντας bookmark με την παραπάνω διεύθυνση, ότι browser κι αν έχεις. Έτσι μπορείς να βγάλε και τον chrome από το σταθερό σου pc και να βάλεις κάποιο καλύτερο, όπως πχ firefox. ;-)

καμία απάντηση! :(:worry:

28-10-2015 Το παρήγγειλα σε γκρί χρώμα, στα 145 ευρώ με τα μεταφορικά.

Ελπίζω στη βοήθεια σας.

επίσης παρήγγειλα και μια θήκη, πιστεύετε πως πρέπει να πάρω και τζαμάκι προστασίας;

υ.γ. γιατί δε μπορώ να επισυνάψω φωτογραφίες;

Edited by kakos

Μετακινήθηκαν μερικά ποστ σχετικά με αξεσουάρ της συσκευής στο θέμα [Επίσημο] Αξεσουάρ (memory cards, hands free & άλλα). Εδώ γίνονται συζητήσεις μόνο για τη συσκευή, όχι για τα αξεσουάρ.

Ευχαριστώ. :)

λοιπόν το παρέλαβα, το φόρτισα και τώρα το μαθαίνω.

ποιος καλός άνθρωπος θα με βοηθήσει, να συγχρονίσω το microsoft outlook 2010 που έχω στον υπολογιστή μου με επαφές, ημερολόγιο, εργασίες και σημειώσεις,

με το lumia 730;

υ.γ με ασφάλεια γιατί έχω πολλά στοιχεία που δε πρέπει να χαθούν η να να τα δούνε άλλοι.

υ.γ2

με βγάζει μήνυμα, μια επικαιροποιημένη αναβάθμιση θα εγκατασταθεί στις 3-11-2015, η πατήστε εγκατάσταση τώρα.

τι να κάνω να πατήσω τώρα;

υ.γ3

να το κάνω windows 10 και πως γίνεται;

Edited by kakos

λοιπόν το παρέλαβα, το φόρτισα και τώρα το μαθαίνω.

ποιος καλός άνθρωπος θα με βοηθήσει, να συγχρονίσω το microsoft outlook 2010 που έχω στον υπολογιστή μου με επαφές, ημερολόγιο, εργασίες και σημειώσεις,

με το lumia 730;

υ.γ με ασφάλεια γιατί έχω πολλά στοιχεία που δε πρέπει να χαθούν η να να τα δούνε άλλοι.

Απλά πέρνα το MS account σου για βασικό... Εάν στο Outlook έχεις και άλλα account πήγαινε Ρυθμίσεις -> Email και Λογαριασμοί και πρόσθεσε όλα τα accounts του Outlook 2010 (ακόμα και gmail) και θα σου βγάλει τις επαφές του καθενός... Βασικά μπορείς να επιλέξεις από κάθε account τι θα συγχρονίζει, δηλαδή επαφές, ημερολόγιο, email.... Και στην κάθε εφαρμογή βέβαια μετά (Επαφές, Ημερολόγιο) μπορείς να επιλέξεις τι θα εμφανίζεται και τι όχι μέσω των ρυθμίσεων....

υ.γ2

με βγάζει μήνυμα, μια επικαιροποιημένη αναβάθμιση θα εγκατασταθεί στις 3-11-2015, η πατήστε εγκατάσταση τώρα.

τι να κάνω να πατήσω τώρα;

Κάντη...

υ.γ3

να το κάνω windows 10 και πως γίνεται;

Τα Windows 10 Mobile είναι ακόμα σε Technical Preview στάδιο (αν και πλησιάζουμε στην τελική τους μορφή)... Η συζήτηση για την Technical Preview γίνεται αποκλειστικά στο παρακάτω θέμα και μόνο, οπότε μπορείς να απευθυνθείς για απορίες εκεί: Windows 10 technical preview (Insider Program)

Μερικά χρήσιμα links:

[Επίσημο] Windows Phone 8 Series

Γενικές Απορίες Εφαρμογών για Windows Phone 8

Προτάσεις εφαρμογών για Windows Phone 8

Εφαρμογές Πλοήγησης για Windows Phone 8

Προτάσεις παιχνιδιών για Windows Phone 8

Background Images for Windows Phone 8.1

Για ότι άλλο εδώ είμαστε :)

Powerd by OnePlus 7 Pro

σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το κατεβατό που κάθισες και έγραψες, για μένα.

έχω κάνει προσθήκη των λογαριασμών μου, microsoft, outlook, gmail, kai yahoo.

στο gmail, kai yahoo μου γράφει απαιτείτε προσοχή δίχως περισσότερα στοιχεία και δε ξέρω τι να κάνω.

βέβαια έχω την αίσθηση πως η διαδικασία που μου έγραψες έχει να κάνει με τους λογαριασμούς για τα email μου,

και όχι για το συγχρονισμό με το outlook microsoft των office που έχω καταχωρημένα τις επαφές-τηλέφωνα μου,

ημερολόγιο, σημειώσεις και εργασίες (συγχώρα την ασχετοσύνη μου πρώτη φορά με τέτοιο τηλέφωνο)

Πάτα πάνω στους λογαριασμούς γιατί μπορεί να θέλει πάλι τον κωδικό...

Τώρα για το Outlook... Το Outllok είναι μια εφαρμογή που αποθηκεύει Επαφές Ημερολόγιο και mail από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς... ΠΧ αν έχεις μόνο ένα λογαριασμό (someone@hotmail.com) και τον βάλεις στο Lumia στις επαφές θα σου εμφανίζει τις επαφές του someone@hotmail.com που έχεις καταχωρήσει στο Outlook και στο Ημερολόγιο όλα τα ημερολόγια που έχουν καταχωρηθεί στο someone@hotmail.com.... Δεν είναι πλέον email αλλά λογαριασμοί που περιέχουν email, επαφές και ημερολόγιο ώστε να συγχρονίζουν όλα μεταξύ τους...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Πάτα πάνω στους λογαριασμούς γιατί μπορεί να θέλει πάλι τον κωδικό...

Τώρα για το Outlook... Το Outllok είναι μια εφαρμογή που αποθηκεύει Επαφές Ημερολόγιο και mail από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς... ΠΧ αν έχεις μόνο ένα λογαριασμό (someone@hotmail.com) και τον βάλεις στο Lumia στις επαφές θα σου εμφανίζει τις επαφές του someone@hotmail.com που έχεις καταχωρήσει στο Outlook και στο Ημερολόγιο όλα τα ημερολόγια που έχουν καταχωρηθεί στο someone@hotmail.com.... Δεν είναι πλέον email αλλά λογαριασμοί που περιέχουν email, επαφές και ημερολόγιο ώστε να συγχρονίζουν όλα μεταξύ τους...

1) το έχω κάνει πολλές φορές και μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα, οι κωδικοί είναι σωστοί, το έχω ελέγξει.

2) στο microsoft Outllok των office έχω μόνο επαφές τηλεφώνου, ημερολόγιο, εργασίες και σημειώσεις. δε το χρησιμοποιώ καθόλου για email.

3) πως το κάνεις αυτό που απαντάς με τις ερωτήσεις μια, μια;

όπως παραπάνω απάντηση 403. .

Edited by kakos

1) το έχω κάνει πολλές φορές και μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα, οι κωδικοί είναι σωστοί, το έχω ελέγξει.

2) στο microsoft Outllok των office έχω μόνο επαφές τηλεφώνου, ημερολόγιο, εργασίες και σημειώσεις. δε το χρησιμοποιώ καθόλου για email.

3) πως το κάνεις αυτό που απαντάς με τις ερωτήσεις μια, μια;

όπως παραπάνω απάντηση 403. .

1) Σβήστους κ ξαναπέρνα τους ή κάνε ένα soft reset

2) Ναι ρε συ άλλα όλα αυτά βασίζονται σε κάποιο ms account (το οποιο είναι με τη μορφή mail)... Μην κολλάς στη λέξη μαιλ, όλα ένα είναι...

Στο outlook 10 βεβαια δεν ξέρω αν παίζει επιλογή να μην βάλεις κάποιο λογαριασμό και να τον δουλεύεις τοπικά (έχω το 2016 κ δεν μπορώ να το δω). Εάν λειτουργεί το Outlook τοπικά δεν γίνεται να συγχρονιστούν (για αυτό λέγεται τοπικά) και θα πρέπει στο outlook να το συνδέσεις με το Microsoft Account σου (____@hotmail.com) για να συγχρονιστούν :)

3) Copy paste τον κώδικα παράθεσης :)

Powerd by OnePlus 7 Pro

μετά την αναβάθμιση σε 10 και ενώ όλα τρέχουν εμφανώς καλύτερα από πριν που είχα την technical, παρουσιάζει ελαφρά κακή ποιότητα λήψης φωτογραφίας σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό ( αυξημένος θόρυβος) κάτι που δεν το έκανε πριν, παρατήρησε κανείς κάτι αντίστοιχο?
samsung galaxy tab s 10.5 lte, nokia lumia 730, lenovo vibe shot, nokia lumia 930, motorola moto x style, iphone 6s plus, samsung note 9, iphone xs max...

1) Σβήστους κ ξαναπέρνα τους ή κάνε ένα soft reset

2) Ναι ρε συ άλλα όλα αυτά βασίζονται σε κάποιο ms account (το οποιο είναι με τη μορφή mail)... Μην κολλάς στη λέξη μαιλ, όλα ένα είναι...

Στο outlook 10 βεβαια δεν ξέρω αν παίζει επιλογή να μην βάλεις κάποιο λογαριασμό και να τον δουλεύεις τοπικά (έχω το 2016 κ δεν μπορώ να το δω). Εάν λειτουργεί το Outlook τοπικά δεν γίνεται να συγχρονιστούν (για αυτό λέγεται τοπικά) και θα πρέπει στο outlook να το συνδέσεις με το Microsoft Account σου (____@hotmail.com) για να συγχρονιστούν :)

3) Copy paste τον κώδικα παράθεσης :)

1) πως γίνεται το soft reset;

2) κάτι κατάφερα χωρίς να έχω πολύ-καταλάβει πως ακριβώς το έκανα.

3) για να περάσουν οι επαφές τηλεφωνικού καταλόγου, μήπως πρέπει να έχω και κάρτα sim μέσα; (δε νομίζω, αλλά λέω μήπως)

--

μετά από όλα όσα έκανα, στην οθόνη έναρξης έχουν εμφανιστεί τα εξής πλακίδια.

a) Gmail, στο οποίο βάζω το σωστό κωδικό και μου γράφει Εσφαλμένες πληροφορίες λογαριασμού gmail.

δε καταλαβαίνω τι γίνεται, αφού τα email αυτά μου τα δείχνει στο Google mail.

b) Google mail το οποίο συγχρονίζει κανονικά, όμως δε χωράνε στην οθόνη της συσκευής τα εισερχόμενα email

c) ημερολόγιο το οποίο μάλιστα είναι και συγχρονισμένο με εκατοντάδες υπενθυμίσεις, γιορτές κ.α. που έχω.

d) yahoo mail στο οποίο βάζω το σωστό κωδικό και μου γράφει Εσφαλμένες πληροφορίες λογαριασμού yahoo mail.