Jump to content

WP 8.1 Developers Preview

x8052
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω διαφωνώ. Ειναι καλή η ελευθερία που έδωσε η Ms σε αυτό το θέμα. Στο κάτω κάτω δεν έγινε και κάτι καταστροφικό. Οποιος θέλει μπορεί πολύ απλά να γυρίσει σε 8.0 Ασε που τώρα θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και θα δοκιμάζουν μόνο οι συνειδητοποιημένοι....

Βρε κι εγώ δε χαλάστηκα για την dp που πρέπει να γυρίσω σε 8. Χαλάστηκα που από το πρωί προσπαθώ και δε περάει από τα 8 στα 8.1...

- There is no place like 127.0.0.1 -

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Βρε κι εγώ δε χαλάστηκα για την dp που πρέπει να γυρίσω σε 8. Χαλάστηκα που από το πρωί προσπαθώ και δε περάει από τα 8 στα 8.1...

Επίσησ η ΜS προτείνει όταν υπάρχουν τέτοια κολλήματα κατά την διάρκεια του update το hard reset με το συνδυασμό κουμπιών που περιγράφεται εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=392493

Και να έχεις full μπαταρία.

Edited by katsiletra

.

Αν δεν καταλαβαίνετε για πιο λόγο συμμετέχετε στην dp δικό σας θέμα.

Νομίζω ότι το thread είναι να κάνουμε συζήτηση για την 8.1 dp και όχι να γκρινιάζουμε όλη την ώρα.

Αλλιώς δημιουγήστε καινούριο Θέμα για παράπονα από την 8.1 dp.

..... εντελώς εκτός Θέματος!

- Ακου να δεις πως έχουν τα πράγματα φίλε μου. Επειδή εδώ σε λίγο κάποιοι θα μας βάλετε και τιμωρια!!!

- Το θέμα του παρόντος θρεντ δεν έχει να κανει με την dp 8.1 ;;; Μήπως είμαι σε λάθος θρεντ;; !!!

- Τέλος πάντων προγραμματιστής δεν είμαι και απ' την στιγμή που μου δίνουν την δυνατότητα να βάλω στην συσκευή μου την δοκιμαστική έκδοση του μελλοντικού λειτουργικού τους ,θα ακούσουν και τα παράπονα αλλά και τους επαίνους μου.

- Και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι τυχαία η απρόσκοπτη διανομή της δοκιμαστικής έκδοσης.

- Για μένα είναι έξυπνο αυτο που κάνουν και το θεωρώ θετικο, γιατί έτσι έχουν μεγαλύτερη βάση δειγματοληψίας από το feedback των συσκευών μας, αλλά και από τις φωνές μας στα ανάλογα φορουμς !! Απ' αυτο μόνο θετικά μπορείς να περιμένεις στην τελική έκδοση! Ή λάθος το σκέφτομαι;

- Δηλαδή αν είμασταν προγραμματιστές τι θα γράφαμε στο παρόν θρεντ; δεν θα σχολιαζαμε τα νεα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν; δεν θα φωνάζαμε για κάποια σημεια του λειτουργικου που ενδεχομένως "χάλασαν" ;; .... δεν θα κριτικαραμε κάποια πράγματα που περιμέναμε και δεν ήρθαν;;

- Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον οι γνωστες και εμπειροι χρηστες του φόρουμ να δείξουν κατανόηση προς τους λιγοτερο έμπειρους;; ... αφού γνωρίζουν εξ αρχής ότι θα εγκαταστήσει την δοκιμαστική έκδοση και η κουτσή Μαρία ;;;;

- Τελικά φίλε μου .... μάλλον εσείς γκρινιαζετε:X

- Και τώρα στην ουσια. Πριν 3-4 μερες εναντιώθηκα με την προβληματική απόδοση του browser στην desktop εκδοχη του και όπως αναφερα, από λίγο διάβασμα στα νεα χαρακτηριστικά της preview ,οι τεχνικοί της Ms εστίασαν στην εξέλιξη της mobile εκδοχης του ie 11 ώστε να συμβαδίζει ή να είναι και καλύτερος από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

- Παρόλα αυτά όμως είναι αρκετοί οι χρήστες (κι εγω μέσα) που θελουμε την σωστή λειτουργια της desktop εκδοχής. Αυτο που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι αν είναι εσκεμμενο να στρεψουν τον κοσμο στην mobile version ή τους ξεφυγε και θα το διορθώσουν !!!

- Ήηη .... οι νέες βελτιωμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν στον ie 11 δεν είναι συμβατές προς τα πίσω ,με τα παλαιάς κοπής σαιτς!!!; ... Αν οντως ειναι έτσι τα πράγματα... δεν είναι προβλημα του browser πλέον ,αλλα της ασυμβατότητας κάποιων ισοτόπων που χρειάζονται νέα σχεδίαση!!!

- Σε δοκιμες που εκανα σε ξένα σαιτς ειδα πως κανει σωστο καλιμπράρισμα στο κομμάτι που διαβάζεις, αλλά έχω την εντύπωση πως με πηγαινε στην mobile έκδοση (engadget, Gizmodo) κι ας ειχα επιλεξει στα settings desktop version!

- Έτσι μετά από 5 hard resets χωρίς να δω αλλαγή στα εμφάνιση του browser κι επειδή είμαι φαν του myphone ,κατεβασα το εργαλείο επαναφοράς της Νοκια και πέρασα την έκδοση που μου εμφάνισε (1,56GB) (3058.50000.1424.0003) η οποία μου εγκατέστησε την 8.10.12393.890 με cyan. Και πλέον η συσκευή λειτουργεί άριστα ... καλύτερα από πρώτα. Πλέον βλέπω και τα εξώφυλλα των άλμπουμ!!!!!! Πρώτα δεν.... από την πρώτη preview που εγκατέστησα και μετά ... γιοκ!!! Και νομιζα ότι ήταν προβλημα της εφαρμογής!! Η αλήθεια είναι πως με το πρώτο hard reset ,εμφανιστηκαν όλα τα εξώφυλλα?

- Η συσκευή μου 625, είχε από το κουτι wp 8.0 black. Πέρασα σε preview 8.1(8.10.12397.895) πάνω στην οποία έκατσε η επίσημη cyan. Και στο καπάκι με την διόρθωση του error έβαλα την preview update 1 που στην ουσία ήταν δυο απανωτά updates(8.10.12400.899/8.10.14147.180), δηλαδή αχταρμάς από επικαλύψεις λογισμικού!!!

- Τελειώνοντας θα πρότεινα στους φίλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα να κατεβάσουν το Nokia recovery tool και να ακολουθήσουν την παναπλη διαδικασία εγκατάστασης του τελευταιου λειτουργικού που θα τους εμφανισει, κάνοντας ολικο φορματ όμως στην συσκευή!! Το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει !!!

Φιλικα

- Stathis -

- Ακου να δεις πως έχουν τα πράγματα φίλε μου. Επειδή εδώ σε λίγο κάποιοι θα μας βάλετε και τιμωρια!!!

- Το θέμα του παρόντος θρεντ δεν έχει να κανει με την dp 8.1 ;;; Μήπως είμαι σε λάθος θρεντ;; !!!

- Τέλος πάντων προγραμματιστής δεν είμαι και απ' την στιγμή που μου δίνουν την δυνατότητα να βάλω στην συσκευή μου την δοκιμαστική έκδοση του μελλοντικού λειτουργικού τους ,θα ακούσουν και τα παράπονα αλλά και τους επαίνους μου.

- Και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι τυχαία η απρόσκοπτη διανομή της δοκιμαστικής έκδοσης.

- Για μένα είναι έξυπνο αυτο που κάνουν και το θεωρώ θετικο, γιατί έτσι έχουν μεγαλύτερη βάση δειγματοληψίας από το feedback των συσκευών μας, αλλά και από τις φωνές μας στα ανάλογα φορουμς !! Απ' αυτο μόνο θετικά μπορείς να περιμένεις στην τελική έκδοση! Ή λάθος το σκέφτομαι;

- Δηλαδή αν είμασταν προγραμματιστές τι θα γράφαμε στο παρόν θρεντ; δεν θα σχολιαζαμε τα νεα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν; δεν θα φωνάζαμε για κάποια σημεια του λειτουργικου που ενδεχομένως "χάλασαν" ;; .... δεν θα κριτικαραμε κάποια πράγματα που περιμέναμε και δεν ήρθαν;;

- Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον οι γνωστες και εμπειροι χρηστες του φόρουμ να δείξουν κατανόηση προς τους λιγοτερο έμπειρους;; ... αφού γνωρίζουν εξ αρχής ότι θα εγκαταστήσει την δοκιμαστική έκδοση και η κουτσή Μαρία ;;;;

- Και τώρα στην ουσια. Πριν 3-4 μερες εναντιώθηκα με την προβληματική απόδοση του browser στην desktop εκδοχη του και όπως αναφερα, από λίγο διάβασμα στα νεα χαρακτηριστικά της preview ,οι τεχνικοί της Ms εστίασαν στην εξέλιξη της mobile εκδοχης του ie 11 ώστε να συμβαδίζει ή να είναι και καλύτερος από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

- Παρόλα αυτά όμως είναι αρκετοί οι χρήστες (κι εγω μέσα) που θελουμε την σωστή λειτουργια της desktop εκδοχής. Αυτο που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι αν είναι εσκεμμενο να στρεψουν τον κοσμο στην mobile version ή τους ξεφυγε και θα το διορθώσουν !!!

- Ήηη .... οι νέες βελτιωμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν στον ie 11 δεν είναι συμβατές προς τα πίσω ,με τα παλαιάς κοπής σαιτς!!!; ... Αν οντως ειναι έτσι τα πράγματα... δεν είναι προβλημα του browser πλέον ,αλλα της ασυμβατότητας κάποιων ισοτόπων που χρειάζονται νέα σχεδίαση!!!

- Σε δοκιμες που εκανα σε ξένα σαιτς ειδα πως κανει σωστο καλιμπράρισμα στο κομμάτι που διαβάζεις, αλλά έχω την εντύπωση πως με πηγαινε στην mobile έκδοση (engadget, Gizmodo) κι ας ειχα επιλεξει στα settings desktop version!

- Έτσι μετά από 5 hard resets χωρίς να δω αλλαγή στα εμφάνιση του browser κι επειδή είμαι φαν του myphone ,κατεβασα το εργαλείο επαναφοράς της Νοκια και πέρασα την έκδοση που μου εμφάνισε (1,56GB) (3058.50000.1424.0003) η οποία μου εγκατέστησε την 8.10.12393.890 με cyan. Και πλέον η συσκευή λειτουργεί άριστα ... καλύτερα από πρώτα. Πλέον βλέπω και τα εξώφυλλα των άλμπουμ!!!!!! Πρώτα δεν.... από την πρώτη preview που εγκατέστησα και μετά ... γιοκ!!! Και νομιζα ότι ήταν προβλημα της εφαρμογής!! Η αλήθεια είναι πως με το πρώτο hard reset ,εμφανιστηκαν όλα τα εξώφυλλα?

- Η συσκευή μου 625, είχε από το κουτι wp 8.0 black. Πέρασα σε preview 8.1(8.10.12397.895) πάνω στην οποία έκατσε η επίσημη cyan. Και στο καπάκι με την διόρθωση του error έβαλα την preview update 1 που στην ουσία ήταν δυο απανωτά updates(8.10.12400.899/8.10.14147.180), δηλαδή αχταρμάς από επικαλύψεις λογισμικού!!!

- Τελειώνοντας θα πρότεινα στους φίλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα να κατεβάσουν το Nokia recovery tool και να ακολουθήσουν την παναπλη διαδικασία εγκατάστασης του τελευταιου λειτουργικού που θα τους εμφανισει, κάνοντας ολικο φορματ όμως στην συσκευή!! Το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει !!!

Φιλικα

Φαίνεται από τα κατεβατά ποιοι γκρινιάζουν συνέχεια......:ninja:

Και παρέθεσα εδώ: https://dev.windows.com/en-us/develop/devpreview αν δεν το είδες.

Ήθελες και συμετείχες στο στην developer preview, οπότε μην επαναλαμβάνεσαι γι' αυτά που έπαθες!!!

Και επίσης ο φίλος niotheros έχει παραθέσει πώς γίνεται η επαναφορά στα 8 από την preview πολλές φορές εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=391188

Edited by katsiletra

Εγώ μόλις πέταξα την greece Vodafone και πέρασα Ιταλικη cv μπας και επιτέλους πάω επίσημα στη cyan...

Εγώ μόλις πέταξα την greece Vodafone και πέρασα Ιταλικη cv μπας και επιτέλους πάω επίσημα στη cyan...

Για δοκίμασε και πες τι θα γίνει...

Ρε παιδιά πολύ αργεί η λήψη... Έχω μισή ώρα για να φτάσει στο 2%.

Πάει δεν είναι γραφτό μου φαίνεται...

edit: χτυπησε η λήψη. Πάει τη βλέπω τη δουλειά σα ζόμπι αύριο στο γραφείο....

edit 2: χτυπαει παλι η εγκατασταση. Παιδια πλεον θεωρω δεδομενο οτι υπαρχει θεμα σημερα...

Edited by Jamesc

Φιλικα

Έχεις δει στο μενου, διευκόλυνση πρόσβασης, μια επιλογή που λέει, ζουμ κλπ.

Πχ στο site enikos.gr που δεν το γυριζει σε mobile εκδοση, μπορώ για λεον να κανω ζουμ.

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

Πχ στο site enikos.gr που δεν το γυριζει σε mobile εκδοση, μπορώ για λεον να κανω ζουμ.

Απο εκει συμβιβαζόμαστε πια για να κάνουμε ζουμ, αλλά το κακό είναι ότι δεν το κάνει σε όλα τα site.

Πρέπει να καταλάβετέ ότι αυτό το πρόβλημα είναι των κακογραμμένων σαιτ...πραγμα που η μικρομαλακακης συμβιβάστηκε. Για να ακολουθήσει όχι το καθιερωμένο πρότυπο που έπρεπε αλλά του χαζομηλοφωνου...όσο για την επιλογή αυτή στην βοήθεια πρόσβασης,αυτή ήταν ο λόγος που λειτουργούσε το ζοομ στις προηγούμενες εκδόσεις,απλά πλέον δεν είναι default επιλεγμένη....

Ειλικρινά σταματήστε να κάνετε φασαρία χωρίς να,θέλετε να,ενημερωθείτε πρώτα...

KTLK

Πρέπει να καταλάβετέ ότι αυτό το πρόβλημα είναι των κακογραμμένων σαιτ...πραγμα που η μικρομαλακακης συμβιβάστηκε. Για να ακολουθήσει όχι το καθιερωμένο πρότυπο που έπρεπε αλλά του χαζομηλοφωνου...όσο για την επιλογή αυτή στην βοήθεια πρόσβασης,αυτή ήταν ο λόγος που λειτουργούσε το ζοομ στις προηγούμενες εκδόσεις,απλά πλέον δεν είναι default επιλεγμένη....

Ότι και να υιοθέτησε η ΜΣ, κακώς το υιοθέτησε όσον αφορά μια σημαντική μερίδα χρηστών. Αφού λοιπόν αυτή η υιοθέτηση πέρασε πρώτα στο preview, θα το συζητάμε στο νήμα του preview. Όταν περάσει επίσημα σε όλες τις official αναβαθμίσεις θα το συζητάμε στο νήμα των WP 8.1. Όποιος ενοχλείται ας υποδείξει στους συντονιστές να χωρίσουν το νήμα στα ποστ που συζητάμε για τον browser, ώστε να μην ενοχλούμε ορισμένους, στον βαθμό που γκρινιάζουν για τις αναφορές μας στον νέο browser και ...μας ενοχλούν.

Φιλικά πάντα.:)

- Το πρόβλημα μου είναι στο καλιμπραρισμα του κειμένου στην οθόνη της συσκευής το οποίο πια δεν γίνεται!! Γύρισα πίσω με το εργαλείο της νοκια, επίσημη cyan 8.1 και το κείμενο προσαρμοζεται άριστα στην οθόνη, μετά πειράζοντας την μεγέθυνση κειμένου στην διευκόλυνση πρόσβασης έχω και το επιθυμητό μέγεθος χαρακτήρων!!! Και όλα είναι τέλεια.

- Στο update 1 το κείμενο σε desktop Mode δεν αναδιπλωνεται για να προσαρμοστεί στην επιφάνεια της οθόνης με αποδεκτό μέγεθος γραμματοσειρας. Παραμένει όπως στην επιφάνεια οθόνης υπολογιστή, έτσι σε μια οθόνη smartphone το κείμενο είναι ακατανόητο!! Δεν πιάνει το double tap διότι το κείμενο είναι είδη προσαρμοσμενο στο πλάτος της οθόνης, μπορείς να το μεγαλώσεις με pinch To zoom, όμως μετά θα πρέπει να σέρνεις δεξια-αριστερα για να διαβάσεις :X

- Όλα αυτά τα παρατηρώ στη σελίδα του φόρουμ του myphone, οπότε θεωρώ πως συμβαίνει αυτό που γράφει ο φίλος από κάτω.. Ότι η ms προσάρμοσε την λειτουργία του browser στα βελτιωμένα νέα πρότυπα χάνοντας την προς τα πίσω συμβατότητα με τα παλιάς τεχνολογίας σαιτς;

- Αν η σκέψη μου είναι λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τι έχει συμβεί με τον browser.

- Να μάθουμε θέλουμε φίλε μου!!!!! Αν κάποιος από εσάς τους γνώστες γνωρίζει κάτι, ας το παραθεσει να το μάθουμε κι εμείς που δεν έχουμε καταλάβει. Αυτός δεν είναι άλλωστε κι ο σκοπός του φόρουμ;;;

- Και σταματήστε πια να μας μαλώνετε!!!

- Να σας πω εγώ τι βλέπω που δεν είμαι προγραμματιστής, αφού έφαγα 2 γεμάτες μέρες με δοκιμές και πολύ ταλαιπωρία;,.... Στο 625 ο browser της 8.1 update κρασάρει, ασχέτως της ασυμβατότητας που παρατηρώ σε desktop Mode.

- Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα!!! Μετά από 5 φορματς και μια καθαρή εγκατάσταση από 8.1 cyan σε 8.1 update αυτό αποκομιζω. Και μου κακοφαινεται διότι με την dp 8.1 δούλευαν όλα ρολόι.!! Τουλάχιστον τα βασικά!!!

- Αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί κάνουν τα παγώνια και δεν το έχουν αναγνωρίσει ακόμα. Κι ας το φτιάξουν όποτε !!

- Τις τελευταίες μέρες τα σχόλια που συναντώ από τους reviewers σχετικά με τον ie 11, είναι πόσο βελτιωμένος είναι, τι νέες καινοτομίες κουβαλάει.... Και αναρωτιέμαι!!! Δεν τους έχει κλείσει ξαφνικά καμία φορά;; Δεν τους κολλάει στην προσαρμογή από portrait σε landscape??? :worry:

Φιλικά

Edited by hitech
- Stathis -

Εγώ προβλήματα με την 8.1 dp δεν είχα όσο ήμουν αναβαθμισμένος από 8 black. Αυτό μέχρι που μια μέρα χωρίς κανένα λόγο χάθηκε το Live account μου και το mail οπότε αναγκαστικά έκανα hard reset Που με πήγε καθαρή σε 8.1 dp.

Από τότε άρχισαν τα κουσούρια που έχω δει κατα καιρούς εδώ μέσα να κυκλοφορούν όπως αδικαιολόγητα restart, να κλέινουν οι εφαρμογές μόνες τους και άλλα τέτοια ωραία.

Επιπλέον αναβάθμιση σε gdr1 δε γινόταν με καμία κυβέρνηση, χτύπαγε.

Μόνη λύση η πολυπόθητη Cyan. Μετά κόπωςν και βασάνων καταφερα να περάσω μια ιταλική καθαρή 8 και ήρθε η Cyan.

Πλέον τα 8.1 δουλεύουν άψογα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα όπως όταν είχα πάει σε dp 8.1 πρώτυη φορά.

Συμπέρασμα; Δε ξαναβάζω dp. και ο λόγος είναι απλός. Τα 8.1 ήταν επανάσταση. Δε μπορούσα να περιμένω χωρίς να τα βάλω. Τα επόμενα updates όμως δε δίνουν τρομερές προσθήκες οπότε θα περιμένω τις επίσημες.

Το μόνο που ίσως να κάνω είναι να βάλω ελληνική rom λόγω της *******ς με το + στις προβλέψεις του πληκτρολογίου που δεν έχει η ιταλική..

Συμπέρασμα; Δε ξαναβάζω dp. και ο λόγος είναι απλός. Τα 8.1 ήταν επανάσταση. Δε μπορούσα να περιμένω χωρίς να τα βάλω. Τα επόμενα updates όμως δε δίνουν τρομερές προσθήκες οπότε θα περιμένω τις επίσημες.

Κάτι παρόμοιο θα κάνω κι εγώ, και για τους ίδιους λόγους. Θα περιμένω όμως να τελειώσουν οι διακοπές και να γυρίσω, για να μην κάθομαι τωρα να τυρρανιέμαι με το τηλέφωνο. Δεν πιστευω ότι οι επόμενες εκδόσεις θα έχουν τόσο μεγάλες διαφορές όσο είχε απο την 8 στην 8.1.

Αν έχουν, βλέπουμε...

Να υπενθυμίσω ότι στο παρόν θέμα συζητάμε για την Developers Preview έκδοση στην οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν bugs και αστάθειες στη λειτουργία της συσκευής. Ο σκοπός της συζήτησής μας είναι να τα επισημαίνουμε. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιστροφής στην επίσημη έκδοση του λογισμικού με την βοήθεια του οδηγού "Διαδικασία Επαναφοράς Lumia από την Developer Preview" για όποιον πιστεύει ότι η συσκευή του δεν τον βολεύει με αυτή τη δοκιμαστική έκδοση.

Τέλος να ενημερώσω ότι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στις συζητήσεις μας. Διαγράφηκαν ποστ! Παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας!

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Να υπενθυμίσω ότι στο παρόν θέμα συζητάμε για την Developers Preview έκδοση στην οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν bugs και αστάθειες στη λειτουργία της συσκευής. Ο σκοπός της συζήτησής μας είναι να τα επισημαίνουμε. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιστροφής στην επίσημη έκδοση του λογισμικού με την βοήθεια του οδηγού "Διαδικασία Επαναφοράς Lumia από την Developer Preview" για όποιον πιστεύει ότι η συσκευή του δεν τον βολεύει με αυτή τη δοκιμαστική έκδοση.

Τέλος να ενημερώσω ότι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στις συζητήσεις μας. Διαγράφηκαν ποστ! Παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας!

Niothere, έχουμε δικαίωμα στο παρόν νημα να συζητάμε για τα bugs ή τα features που μας ενοχλούν στην 8.1 ή να ανοίξουμε άλλο νήμα; Ασχετα με το αν θα επαναφέρουμε ή όχι το τηλέφωνο μας απο την dp.

Niothere, έχουμε δικαίωμα στο παρόν νημα να συζητάμε για τα bugs ή τα features που μας ενοχλούν στην 8.1 ή να ανοίξουμε άλλο νήμα; Ασχετα με το αν θα επαναφέρουμε ή όχι το τηλέφωνο μας απο την dp.

Στο παρόν θέμα συζητάμε ότι αφορά την Developers Preview έκδοση του λειτουργικού. Αυτή σίγουρα θα περιλαμβάνει bugs και αστάθειες της ορθής λειτουργίας της συσκευής οπότε η συζήτηση συμπεριλαμβάνει και αυτά. Έχουμε όμως και την υποχρέωση να κάνουμε σωστή και εποικοδομητική συζήτηση τηρώντας τους Ο.Π.Χ.

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

1. όσο άρτια και να είναι μια dp, πάντα θα υπολείπεται της πλήρους έκδοσης από τη στιγμή που λείπει το firmware.

2. όσοι βάζουμε τη dp, το κάνουμε εν γνώσει μας ότι μπορεί να συναντήσουμε προβλήματα - το ότι δεν είμαστε developers αλλά τους υποδυόμαστε, το γνωρίζουμε, συν ότι η Microsoft προειδοποιεί πως δεν είναι έκδοση που απευθύνεται σε καταναλωτές και μπορεί να ακυρώσει μέχρι και την εγγύηση

το να λέμε ότι η διαδικασία είναι εύκολη και προσβάσιμη σε όλους είναι υποκριτικό, δε μας παίρνει κανένας από το χέρι,

κι αν η διαδικασία ήταν πιο περίπλοκη, οι ίδιοι εμείς πάλι θα φωνάζαμε που θα ήταν περίπλοκη νομίζω

3. κάθε dp όπως και κάθε διανομή οποιουδήποτε λογισμικού στην αρχή παρουσιάζει προβλήματα και στη συνέχεια αυτά λύνονται

4. εννοείται πως άλλο τα bugs που στην πορεία θα διορθωθούν (μέχρι την τελική έκδοση)

και άλλο οι κεντρικές επιλογές και αποφάσεις που συνειδητά ενσωματώνονται σε μια νέα έκδοση (σε σχέση με την προηγούμενη) -

αν πχ το πρόβλημα με το desktop mode του ΙΕ οφείλεται σε αβλεψία, αυτή θα πρέπει καρτερικά να αναμένεται ότι θα διορθωθεί σε μια επόμενη διανομή dp

αν όμως πρόκειται για μια επιλογή και αλλαγή κατεύθυνσης της MS που δεν έτυχε απλώς, τότε τα σχόλια έχουν βάση

Bloomberg: "BlackBerry Ltd. (BBRY)’s share of the smartphone market is quickly vanishing"..."to 0.8 percent in 2014 and may slip to 0.3 percent by 2018" - “The question of whether BlackBerry can survive continues to surface,” IDC said...

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-28/blackberry-market-share-to-fall-to-0-3-in-2018-idc-says.html

Στο παρόν θέμα συζητάμε ότι αφορά την Developers Preview έκδοση του λειτουργικού. Αυτή σίγουρα θα περιλαμβάνει bugs και αστάθειες της ορθής λειτουργίας της συσκευής οπότε η συζήτηση συμπεριλαμβάνει και αυτά. Έχουμε όμως και την υποχρέωση να κάνουμε σωστή και εποικοδομητική συζήτηση τηρώντας τους Ο.Π.Χ.

Όσον αφορά όσους ενόχλησαν τα νέα features/bug, που γράφουμε, μια χαρά εποικοδομητική συζήτηση κάνουμε για το θέμα που μας καίει.

Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά για το τι θεωρεί ο καθένας εποικοδομητικό και τι όχι, καθώς και το πόσο τον ενδιαφέρει το κάθε νημα για να το παρακολουθεί. Δεν θα προσαρμοστούν οι απορίες και οι συζητησεις ενός νηματος μόνο σε όσα έχουν ενδιαφέρον για μια μερίδα των χρηστών, απο την στιγμή που το νημα απευθύνετε σε όλους και δεν υπάρχει άλλο ανάλογο.

Απο την στιγμη που μπορούμε να γράφουμε λοιπόν σε αυτό το νημα και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε κάποιο άλλο νημα για να συζητάμε όσοι δεν βάλαμε την dp για να την αξιολογούμε και να στέλνουμε feedback πίσω στην ΜΣ, αλλά αντίθετα για να λάβουμε πρώτοι τις νέες δυνατότητες και να τις αξιολογήσουμε σαν μέσοι χρήστες (μιας και έδωσε η ΜΣ την ευκαιρία στην κουτσή Μαρία να βάλει την dp, για αυτόν ακριβώς τον λόγο), θα συνεχίσουμε να γράφουμε κανονικά στο παρόν νήμα και ελπίζω οι developers συνομιλητές μας, να το σεβαστούν.

Όσον αφορά όσους ενόχλησαν τα νέα features/bug, που γράφουμε, μια χαρά εποικοδομητική συζήτηση κάνουμε για το θέμα που μας καίει.

Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά για το τι θεωρεί ο καθένας εποικοδομητικό και τι όχι, καθώς και το πόσο τον ενδιαφέρει το κάθε νημα για να το παρακολουθεί. Δεν θα προσαρμοστούν οι απορίες και οι συζητησεις ενός νηματος μόνο σε όσα έχουν ενδιαφέρον για μια μερίδα των χρηστών, απο την στιγμή που το νημα απευθύνετε σε όλους και δεν υπάρχει άλλο ανάλογο.

Απο την στιγμη που μπορούμε να γράφουμε λοιπόν σε αυτό το νημα και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε κάποιο άλλο νημα για να συζητάμε όσοι δεν βάλαμε την dp για να την αξιολογούμε και να στέλνουμε feedback πίσω στην ΜΣ, αλλά αντίθετα για να λάβουμε πρώτοι τις νέες δυνατότητες και να τις αξιολογήσουμε σαν μέσοι χρήστες (μιας και έδωσε η ΜΣ την ευκαιρία στην κουτσή Μαρία να βάλει την dp, για αυτόν ακριβώς τον λόγο), θα συνεχίσουμε να γράφουμε κανονικά στο παρόν νήμα και ελπίζω οι developers συνομιλητές μας, να το σεβαστούν.

Γιατί δεν μένουμε στην ουσία του νήματος με το απαντάμε ο ένας στον άλλο;

Και όσον αφορά τα bugs, προβλήματα, κτλ να τα συζητάμε, αλλά όταν εσένα πχ. σε καίει το θέμα με το browser και είναι η κύρια συσκευή σου γιατί δεν γυρνάς στα 8; Και αν έχεις και Ιταλικό firmware θα πάρεις και τη Cyan επίσημα και δεν θα έχεις θέματα να σε ενοχλούν.

Nα ξαναθυμίσω ότι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στις συζητήσεις μας!

Θερμή παράκληση να μην συνεχιστεί το off topic και το τι επιτρέπεται να γράφεται ή όχι σε αυτό το θέμα καθώς ο τίτλος είναι ξεκάθαρος!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

.... αν πχ το πρόβλημα με το desktop mode του ΙΕ οφείλεται σε αβλεψία, αυτή θα πρέπει καρτερικά να αναμένεται ότι θα διορθωθεί σε μια επόμενη διανομή dp

αν όμως πρόκειται για μια επιλογή και αλλαγή κατεύθυνσης της MS που δεν έτυχε απλώς, τότε τα σχόλια έχουν βάση

- Αυτό ακριβώς προσπάθησα να επισημάνω εδώ και μια εβδομάδα.... Το ίδιο και κάποιος άλλος φίλος αντιλαμβανομαι ότι έκανε!!!

- Η ανησυχία μου είναι ακριβώς αυτό που επισημενεις... Αν είναι ακουσιο ή... Εκούσιο :O , και αυτό ψάχνω να ανακαλύψω.

- Και στις δύο περιπτώσεις υπομονή θα υπάρξει. Στηρίζω την πλατφόρμα μιας και.τη θεωρώ πολλά υποσχόμενη!!

- Αλλά από την σιωπή και τις επευφημιες των.reviewers... φοβάμαι για το δεύτερο.

- Stathis -

Εκούσιο είναι. Αν διαβάσεις κάποια ποστ που μετέφερε ο mobiuser το λένε καθαρά.

Επίσης είναι κάτι που δεν αφορά μονο την dp αλλά θα περάσει και στις επίσημες.

Εκούσιο είναι. Αν διαβάσεις κάποια ποστ που μετέφερε ο mobiuser το λένε καθαρά.

Επίσης είναι κάτι που δεν αφορά μονο την dp αλλά θα περάσει και στις επίσημες.

Αυτές οι μ******* είναι που δε μου αρέσουν! :mad:

Huawei Nova 5T

Σύντομα θα έρθει αναβάθμιση για τις συσκευές με το Update 1 της developer preview καθώς διέρρευσε η έκδοση λογισμικού 8.10.14152.0