pektis7 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εγώ χθες παρέλαβα μία action camera των 24$ από gearbest χωρίς να πληρώσω τελωνείο. Μπορεί να τη γλίτωσα όμως θα σταματήσω να αγοράζω από Κίνα για ένα διάστημα μέχρι να δω αν θα χαλαρώσει όλο αυτό. Πιστεύω ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν το πέτυχαν. Να μας κάνουν να προτιμάμε τα ελληνικά καταστήματα πλέον και ας είναι πιο ακριβά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 (edited) Ειπαμε να πληρωνουμε αυτο που αναλογει, σωστο ειναι, αλλα η κατασταση ,μερικες φορες ειναι για γελεια η για κλαματα! Αξια κινητου 50 $. Ο ηλιθιος Κινεζος εγραψε απεξω gift, phone, 40 $!!!. Το μπασανε λοιπον τελωνειο με εξοδο αυθημερον, το κοστολογησαν 100, εκοψαν το αντιστοιχο κουστουμι και μου τοστειλαν! Να κανεις ενσταση δεν εχει νοημα, οποτε εγω τι πληρωσα τωρα? Φορο για κατι που δεν αγορασα? Το θεμα θα εχει και συνεχεια. Edited December 14, 2016 by Evaggelos1 Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varajohn Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Παράθεση SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. δηλαδη η ταριφα ειναι 36 + 10 + 8? Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Αν εννοεις εμενα καλε μου φιλε, οχι δεν ηξερα, ουτε ηθελα να μαθω. Δυστυχως ομως εμαθα με το ζορι. Στα εξοδα εκτελονισμου που αναφερεσε, μαλλον εχεις δικιο, αλλα δεν πληρωνεις μονο αυτα. Πληρωνεις και ΦΠΑ ο οποιος βεβαια εχει αμεση σχεση με την αξια του αντικειμενου. Εμενα το κοστολογησαν 100 Ε, ενω ειναι πολυ λιγοτερη. (Η πραγματικη και οχι αυτη που πληρωσα, η οποια ηταν ακομη μικροτερη μιας και το πηρα σε προσφορα!). Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 δηλαδη η ταριφα ειναι 36 + 10 + 8? Πολλές φορές ναι εδώ μου χρέωση μπόλικες φορές δέματα 1€ 10+8 θα κολλήσουν σε κάτι μεγαλύτερο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 ομοίως τηλεφωνα δε εαν πήγαινα από εκεί θα έκανα κάτι ή τζαμπα τον κόπο ???? Εάν είσαι κοντά, είναι η καλλίτερη κίνηση. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Λοιπόν επειδή κάποιοι δεν γνωριζουν τα έξοδα εκτελωνισμού είναι τα ίδια ανεξάρτητα από την αξία του δέματος οπότε το κόστος που βλέπετε είναι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν έχει να κάνει με την αξία. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα η διαδικασία πάντως είναι αυτή. Από που προκύπτει αυτό; Έχουν γραφτεί πολλά posts με διαφορετικές αξίες κινητών και, φυσικά, διαφορετικά ποσά ΦΠΑ. Τα μόνα που είναι ίδια είναι τα τέλη (8+4=) 12€ των ΕΛΤΑ σ' αυτά τα δέματα. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εχει τυχει σε κανεναν να αγορασει από Ευρωπαικη αποθηκη κινεζου και να του ζητουν τελωνειο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
edemfinaki Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Εχει τυχει σε κανεναν να αγορασει από Ευρωπαικη αποθηκη κινεζου και να του ζητουν τελωνειο? Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε Παράθεση See you on another ROM :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spdiv1972 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε το κακο ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη ποικιλια ακομα ,αλλα εστειλα εμαιλ στην selina απο vickmall και μου ειπε οτι θα αρχισουν να στελνουν περισσοτερες ποσοτητες για να υπαρχει στοκ Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Δεν υπάρχει κίνδυνος από ευρώπη... Ποτε Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araditsas Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Μη λέμε ότι νάνε ρε παιδιά έτσι για να γράψουμε κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
edemfinaki Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ποτε μην λες ποτε! Επειδή ουτε τον Κινεζο εμπιστεύομαι αλλα ουτε και τον ελληνα δημοσιο υπαλληλο! Οχι. Ποτε δεν περνάει απο ευρώπη. Δεν γίνεται. Παράθεση See you on another ROM :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Όσοι παραλάβατε δέμα που πέρασε τελωνείο το είχαν ανοίξει? Και αν ναι πως το έκλεισαν ύστερα και σας το έδωσαν? Μπορεί κάποιος να ανεβάσει καμία φωτογραφία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Από χώρες εντος Ε.Ε δεν περνάει. Από Αλβανία π.χ που ειναι εκτος Ε.Ε μπορεί να περάσει τελωνείο ή από Αγγλια αν βγει τελικά εκτος θα περνάνε κανονικά Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxkel Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 2016-12-13 07:49 YED THES/NIKIS, ITEM ARR YED THES/NIKIS 2016-12-02 02:10 K D. THESSALONIKIS, ITEM UNLOADED 2016-12-01 18:23 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM LOADED 2016-12-01 18:17 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM UNLOADED 2016-12-01 13:22 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA) 2016-11-23 15:16SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD δεν ξερω αν γραφω στο σωστο νημα, αλλα το δεμα μου φαινεται οτι μπηκε τελωνειο....διαβασα λιγες σελιδες πριν και απ'ότι καταλαβα τσιμπανε ολα τα δεματα απο κινα? δηλ. τερμα το τσαμπε? και τωρα τι γινεται? περιμενω ειδοποιηση? το κοστος περιπου? σορρυ που ρωταω πολλα αλλα...πρωτη φορα... Παράθεση enjoy your life...:p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ναι μπηκε. Το ποσο θα το μαθεις. Τελος το "τζαμπα" Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Γιατι μου φαινεται ότι καποια πονηρια παιζεται και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση να περασει πακετο ερχομενο από ευρωπαικη αποθηκη τελωνειο? Γιατι μου εχει τυχει από ΚΙΝΑ να κανει π.χ το τηλ. 59 ευρω και από EU αποθηκη 63(+7 ευρω μεταφορικα)και ρωταω λοιπον πως γινεται και ποση φορολογια μπορει να εχει ευρωπαικο κρατος το 59 να γινεται 63, κοντα 7% μου βγαινει και απ'οτι νομιζω 7% επιβαρυνση από ΚΙνα δεν πιστευω να παιζει σε καμια ευρωπαικη χωρα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Γιατι μου φαινεται ότι καποια πονηρια παιζεται και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση να περασει πακετο ερχομενο από ευρωπαικη αποθηκη τελωνειο? Γιατι μου εχει τυχει από ΚΙΝΑ να κανει π.χ το τηλ. 59 ευρω και από EU αποθηκη 63(+7 ευρω μεταφορικα)και ρωταω λοιπον πως γινεται και ποση φορολογια μπορει να εχει ευρωπαικο κρατος το 59 να γινεται 63, κοντα 7% μου βγαινει και απ'οτι νομιζω 7% επιβαρυνση από ΚΙνα δεν πιστευω να παιζει σε καμια ευρωπαικη χωρα! Μεταφορες εντος Ευρώπης απλα δεν υπαρχει τελωνείο!Μην ψαχνεις πως και γιατι στην διαφορα τιμης.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Γιατι μου φαινεται ότι καποια πονηρια παιζεται και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση να περασει πακετο ερχομενο από ευρωπαικη αποθηκη τελωνειο? Γιατι μου εχει τυχει από ΚΙΝΑ να κανει π.χ το τηλ. 59 ευρω και από EU αποθηκη 63(+7 ευρω μεταφορικα)και ρωταω λοιπον πως γινεται και ποση φορολογια μπορει να εχει ευρωπαικο κρατος το 59 να γινεται 63, κοντα 7% μου βγαινει και απ'οτι νομιζω 7% επιβαρυνση από ΚΙνα δεν πιστευω να παιζει σε καμια ευρωπαικη χωρα! Το 59 έγινε 63 γιατί απλά δεν πέρασε από τελωνείο και δεν επιβλήθηκε φόρος. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Όσοι παραλάβατε δέμα που πέρασε τελωνείο το είχαν ανοίξει? Και αν ναι πως το έκλεισαν ύστερα και σας το έδωσαν? Μπορεί κάποιος να ανεβάσει καμία φωτογραφία? Ναι ανοιγμενο ειναι. Προσεκτικα παντως. Στην συνεχεια το εκλεισαν με την γνωστη αυτοκολλητη ταινια και απο πανω δεσιμο με την χοντρη και σκληρη ταινια που δενουν τα χαρτοκιβωτια στις μεγαλες συσκευασιες ( δεν ξερω πως λεγεται). Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Γιατι μου φαινεται ότι καποια πονηρια παιζεται και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση να περασει πακετο ερχομενο από ευρωπαικη αποθηκη τελωνειο? Γιατι μου εχει τυχει από ΚΙΝΑ να κανει π.χ το τηλ. 59 ευρω και από EU αποθηκη 63(+7 ευρω μεταφορικα)και ρωταω λοιπον πως γινεται και ποση φορολογια μπορει να εχει ευρωπαικο κρατος το 59 να γινεται 63, κοντα 7% μου βγαινει και απ'οτι νομιζω 7% επιβαρυνση από ΚΙνα δεν πιστευω να παιζει σε καμια ευρωπαικη χωρα! Να ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα που προβληματίζει μερικούς. Κάθε εισαγόμενο αντικείμενο και, γενικά, αγαθό, όπως λέει η νομοθεσία, φορολογείται με βάση την αξία CIF (κόστος+ μεταφορικά+ ασφάλεια) που έχει. Στην περίπτωση εισαγομένων από τον κατασκευαστή ή αντιπρόσωπο, όπως πχ στην περίπτωση των αυτ/των, ο κατασκευαστής ορίζει μια χαμηλή τιμή κόστους και υπολογίζεται η αξία CIF πάνω στην οποία βγαίνει ο ΦΠΑ και δασμός, δηλαδή τα έξοδα εκτελωνισμού. Προστίθεται και το κέρδος του Έλληνα αντιπροσώπου και διαμορφώνεται η τιμή πώλησης για τον Έλληνα καταναλωτή. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον οποιοδήποτε κατασκευαστή, πχ την Xiaomi, που από σήμερα θα αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την InfoQuest, όπως έχουμε διαβάσει, αλλά και από κάθε μαγαζί που έχει ανοίξει αποθήκη στην Ευρώπη. Εάν η αποθήκη βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως πχ του Vickmall, εισάγει τα προιόντα με κάποια τιμή CIF, προφανώς χαμηλότερη από αυτή που αγοράζουμε απ' ευθείας από το οποιοδήποτε μαγαζί στην Κίνα, σ' αυτήν υπολογίζεται ο ΦΠΑ, προστίθεται το κέρδος της αποθήκης και προκύπτει η τιμή πώλησης στον τελικό ευρωπαίο καταναλωτή. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 (edited) Να ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα που προβληματίζει μερικούς. Κάθε εισαγόμενο αντικείμενο και, γενικά, αγαθό, όπως λέει η νομοθεσία, φορολογείται με βάση την αξία CIF (κόστος+ μεταφορικά+ ασφάλεια) που έχει. Στην περίπτωση εισαγομένων από τον κατασκευαστή ή αντιπρόσωπο, όπως πχ στην περίπτωση των αυτ/των, ο κατασκευαστής ορίζει μια χαμηλή τιμή κόστους και υπολογίζεται η αξία CIF πάνω στην οποία βγαίνει ο ΦΠΑ και δασμός, δηλαδή τα έξοδα εκτελωνισμού. Προστίθεται και το κέρδος του Έλληνα αντιπροσώπου και διαμορφώνεται η τιμή πώλησης για τον Έλληνα καταναλωτή. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον οποιοδήποτε κατασκευαστή, πχ την Xiaomi, που από σήμερα θα αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την InfoQuest, όπως έχουμε διαβάσει, αλλά και από κάθε μαγαζί που έχει ανοίξει αποθήκη στην Ευρώπη. Εάν η αποθήκη βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως πχ του Vickmall, εισάγει τα προιόντα με κάποια τιμή CIF, προφανώς χαμηλότερη από αυτή που αγοράζουμε απ' ευθείας από το οποιοδήποτε μαγαζί στην Κίνα, σ' αυτήν υπολογίζεται ο ΦΠΑ, προστίθεται το κέρδος της αποθήκης και προκύπτει η τιμή πώλησης στον τελικό ευρωπαίο καταναλωτή. Στην περίπτωση των "ευρωπαικών αποθηκών" δεν ισχύει αυτό. Απλά όπως είπε και ο zananiro δεν έχουν περάσει τελωνείο όταν μπήκαν στην Ε.Ε. Το πως έγινε....δεν ξέρω. Αλλά για ζήτα απόδειξη. Δε θα πάρεις τίποτα και ακόμα και στην περιγραφή του δέματος ισχύει ότι ισχύει και στις αποστολές από Κίνα... Αν είχαν εκτελωνιστεί κανονικά στην Ε.Ε. δεν θα υπήρχε λόγος να συμβαίνουν αυτά. Η μικρή διαφορά στην τιμή όπως αυτή που ανέφερε πριν ο valsam για μένα τουλάχιστον είναι η αξία των μεταφορικών από την Ισπανία π.χ. προς την Ελλάδα. Edited December 15, 2016 by StratosGR Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 Eτσι δηλ. δικαιολογειτε τα μονο 10 ευρω διαφορας στην τιμη Κινας -Ελλαδας? http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367845.html?wid=11 http://youhou.gr/Doogee-X5-MAX-PRO-BLACK Μακαρι λοιπον να ισχυσουν τα πιο πανω παραδείγματα και στα xiaomi που θα φερνει η Infoquest γιατι αν είναι να δοσω ένα 20ρικο παραπανω για ένα κινητο και εχω αμεση παραλαβη και εγγυηση τελειωσε το παιχνιδι των αγορων από Κινα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. December 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2016 (edited) Eτσι δηλ. δικαιολογειτε τα μονο 10 ευρω διαφορας στην τιμη Κινας -Ελλαδας? http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367845.html?wid=11 http://youhou.gr/Doogee-X5-MAX-PRO-BLACK Μακαρι λοιπον να ισχυσουν τα πιο πανω παραδείγματα και στα xiaomi που θα φερνει η Infoquest γιατι αν είναι να δοσω ένα 20ρικο παραπανω για ένα κινητο και εχω αμεση παραλαβη και εγγυηση τελειωσε το παιχνιδι των αγορων από Κινα! Ένα tip. Ποτέ μην κοιτάς τις τιμές σε ευρώ αλλά σε δολλάρια, μιας και είναι αυτό το νόμισμα στο οποίο θα γίνει η πληρωμή. Αν προσέξεις σε διάφορα sites, θα δεις να γράφουν ας πούμε το ίδιο ποσό σε δολάρια και αν το αλλάξεις σε ευρώ, αμέσως να έχουν διαφορά στην τιμή. Είναι θέμα της ισοτιμίας που χρησιμοποιεί το κάθε site για να σε βοηθήσει. Την πειράζουν λίγο μερικά sites για να σου φαίνονται φθηνότερα από τα άλλα... ---- Στην περίπτωση της Xiaomi δεν θα ισχύουν προφανώς τα κολπάκια των κινέζικων ιντερνετικών καταστημάτων, μιας και μιλάμε για κατασκευαστή και για επίσημο αντιπρόσωπό του εδώ. Τώρα το τι τιμές θα υπάρχουν θα δείξει. Edited December 15, 2016 by StratosGR Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts