Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ξέρει κανείς από το*iherb** με την νέα μέθοδο για Ελλάδα και την αποστολή μέσο Speedex + Prepaid Duties & Taxes included* αν πληρώνουμε τελωνείο η όχι?

Αφού λέει ότι είναι προπληρωμένο και ότι εκτελούνται μέσο Ηνωμένου Βασιλείου άρα θα έχουμε πρόβλημα στο εδώ τελωνείο? Αξία κοντά στα 26 ευρώ και όλα μαζί κοντά στα 44 μέσο PayPal φυσικά. Τι λέτε? Έχει κανείς πρόσφατα ψωνίσει από εκεί να μας πει για σίγουρα??

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch Ultra ;)

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

παιδια απο αγγλια περνανε τελωνειο τα προιοντα??...η οχι?ρωταω γιατι λεω να παραγγειλω ενα ταμπλετ απο ebay..και ο πωλητης ειναι απο αγγλια βλεποντας το item location..παρακαλω απαντηστε μου οποιος ξερει

παιδια απο αγγλια περνανε τελωνειο τα προιοντα??...η οχι?ρωταω γιατι λεω να παραγγειλω ενα ταμπλετ απο ebay..και ο πωλητης ειναι απο αγγλια βλεποντας το item location..παρακαλω απαντηστε μου οποιος ξερει

Να βεβαιωθείς στα σίγουρα ότι το ταμπλετ βρίσκεται στην Αγγλία και μετά να προχωρήσεις στην αγορά.

Η Αγγλία δεν έχει αλλαγή στο τελωνειακό καθεστώς μέχρι το τέλος του 2020, τουλάχιστον.

καλησπέρα,

μήπως γνωρίζετε ποιον από τους παρακάτω τρόπους αποστολής πρέπει να επιλέξω?

DHL HongKong Shipping 3-7 days

DHL Hongkong Zone 13 (Weight: 4.25) - $53.84

Trackable Express Airmail 9~15 days

Airmail EU 9~15 Days-No Duty (Weight: 4.25kg) - $45.33

Air Mail Shipping With Tracking NO.

Air mail 10 - 25 Days (Weight: 4.25) - $87.66

Η εταιρία είναι η https://www.xstron.com/ από Κίνα.

Ευχαριστώ πολύ!

kSJ1Srh

Απολύτως με κανέναν τρόπο. Με courier ακόμα και άναν συνδετήρα να φέρεις θα περάσει τελωνείο λόγο τωων υψηλών μεταφορικών.

Με ποια κριτήρια περνάνε πλέον τα δέματα από τελωνεία; θελω να παραγγείλω μια κάρτα μνήμης από Κίνα λέτε λόγω μικρού μεγέθους να μην περάσει ή δεν ισχύουν αυτά ;

70 ευρώ κοστίζει με μεταφορικά οπότε σε περίπτωση που το κρατήσουν ισχύει το 24% ΦΠΑ + 15 ευρώ ο εκτελωνισμός;

Ευχαριστώ.

Edited by venduza
HTC 10 / HTC M8 stock 6.0 / Google NEXUS 9

Με ποια κριτήρια περνάνε πλέον τα δέματα από τελωνεία; θελω να παραγγείλω μια κάρτα μνήμης από Κίνα λέτε λόγω μικρού μεγέθους να μην περάσει ή δεν ισχύουν αυτά ;

70 ευρώ κοστίζει με μεταφορικά οπότε σε περίπτωση που το κρατήσουν ισχύει το 24% ΦΠΑ + 15 ευρώ ο εκτελωνισμός;

Ευχαριστώ.

έτσι ακριβώς!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ.

Τα κριτήρια είναι η αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια). Εάν αυτή περνάει τα 22€ και μέχρι 150€, ο παραλήπτης χρεώνεται ΦΠΑ+15€ τέλος ΕΛΤΑ.

Καλημέρα έχω παραγγείλει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από Ολλανδία υποτίθεται τον Απρίλιο και η αποστολή έγινε με Post NL αν και υπάρχει γενικά τρομερή καθυστέρηση με τον εντοπισμό τους τελοσπαντων ξεκίνησε το δέμα από Ολλανδία από ότι φαινοταν και ενώ έφτασε σε σημείο μετά από 54 μέρες να λέει: the item ist in Transport to the country of Destination, πετάει ξαφνικά ότι το αντικείμενο πήγε στην Κίνα! (China/ Posting collection) τι λέτε να συμβαίνει γιατί είμαι και λίγο άσχετος. Τα παπούτσια πληρώθηκαν μεσω PayPal και φέρουν και τσιπ μεσα. Σε επικοινωνία με τον προμηθευτή μου είπε να κάνω υπομονη και θα έρθουν και πως εάν δεν παραλάβω θα μου επιστρέψει τα χρήματα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτό ότι από Ολλανδία να πάνε Κίνα; Τι φάση;

Καλημέρα έχω παραγγείλει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από Ολλανδία υποτίθεται τον Απρίλιο και η αποστολή έγινε με Post NL αν και υπάρχει γενικά τρομερή καθυστέρηση με τον εντοπισμό τους τελοσπαντων ξεκίνησε το δέμα από Ολλανδία από ότι φαινοταν και ενώ έφτασε σε σημείο μετά από 54 μέρες να λέει: the item ist in Transport to the country of Destination, πετάει ξαφνικά ότι το αντικείμενο πήγε στην Κίνα! (China/ Posting collection) τι λέτε να συμβαίνει γιατί είμαι και λίγο άσχετος. Τα παπούτσια πληρώθηκαν μεσω PayPal και φέρουν και τσιπ μεσα. Σε επικοινωνία με τον προμηθευτή μου είπε να κάνω υπομονη και θα έρθουν και πως εάν δεν παραλάβω θα μου επιστρέψει τα χρήματα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτό ότι από Ολλανδία να πάνε Κίνα; Τι φάση;

Στην περίοδο του ιού, όλα όσα γνωρίζαμε για τις μεταφορές δεμάτων 'αλλαξαν, κυρίως, από τη διακοπή των αεροπορικών πτήσεων, ακόμη και μεταξύ των χωρών τηυς ΕΕ.

Έτσι, οι καθυστερήσεις στη μεταφορά και παράδοση μεγάλωσαν αρκετά.

Για το θέμα της Κίνας, προτείνω να εξετάσεις αν ο αρχικός τόπος των παπουτσιών ήταν η Κίνα και όχι η Ολλανδία.

Αφού έχεις πληρώσει μέσω Paypal, μην ανησυχείς. Μια εβδομάδα μετά την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης μπορείς να ανοίξεις dispute και θα σε δθικαιώσει.

Τα κριτήρια είναι η αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια). Εάν αυτή περνάει τα 22€ και μέχρι 150€, ο παραλήπτης χρεώνεται ΦΠΑ+15€ τέλος ΕΛΤΑ.

Mαλλον δεν το έθεσα σωστά.

Όλα περνάνε από τελωνείο πλέον;

Και αν περνάνε ζητάνε απ'ολα τα δέματα τα παραστατικά ώστε να βγει και το ανάλογο πόσο πληρωμής;

Mαλλον δεν το έθεσα σωστά.

Όλα περνάνε από τελωνείο πλέον;

Και αν περνάνε ζητάνε απ'ολα τα δέματα τα παραστατικά ώστε να βγει και το ανάλογο πόσο πληρωμής;

Από το καλοκαίρι του 2017, τηρούνται αυστηρά οι διατάξεις για τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών δεμάτων από τρίτες χώρες.

Όταν οι τελωνειακοί αμφισβητούν τη δηλωμένη αξία που αναγράφεται από τον πωλητή, ζητάνε απόδειξη κάρτας ή Paypal.

Από το καλοκαίρι του 2017, τηρούνται αυστηρά οι διατάξεις για τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών δεμάτων από τρίτες χώρες.

Όταν οι τελωνειακοί αμφισβητούν τη δηλωμένη αξία που αναγράφεται από τον πωλητή, ζητάνε απόδειξη κάρτας ή Paypal.

Άρα δεν υπάρχουν κριτήρια και εξαρτιουνται όλα από τη κρίση των τελωνειακών.

Άρα δεν υπάρχουν κριτήρια και εξαρτιουνται όλα από τη κρίση των τελωνειακών.

Δεν ξέρω τι άλλο εννοείς ως κριτήρια, πέρα από εκείνα που ορίζει η (ευρωπαική) τελωνειακή νομοθεσία και ανέφερα στο προηγούμενο post.

Δεν ξέρω τι άλλο εννοείς ως κριτήρια, πέρα από εκείνα που ορίζει η (ευρωπαική) τελωνειακή νομοθεσία και ανέφερα στο προηγούμενο post.

Εννοώ κριτήρια για τα ποια δέματα ελέγχονται και ποια όχι.

Όσα περνάνε από τελωνεία ελέγχονται όλα ή γίνονται δειγματοληπτικοι έλεγχοι βάση τη κρίση των υπαλλήλων;

Δηλαδή πιο απλά υπάρχει πιθανότητα ένα δέμα να περάσει από τελωνείο ελεύθερα;

Η πιθανότητα αυτή υπάρχει πάντα και πολύ περισσότερο για δέματα που δεν μοιάζουν σε σχήμα με συσκευασία κινητού ή άλλου αντικειμένου μεγάλης αξίας.

Η πιθανότητα αυτή υπάρχει πάντα και πολύ περισσότερο για δέματα που δεν μοιάζουν σε σχήμα με συσκευασία κινητού ή άλλου αντικειμένου μεγάλης αξίας.

Οκ αυτό ήθελα να μάθω.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Θελω να παραγγείλω μια κάρτα μνήμης από Κίνα και δεδομένου του μικρού μεγέθους της σκέφτομαι να πάρω τα ρίσκα μου και να τη παραγγείλω.

Ούτως ή άλλως από Ελλάδα /Ευρώπη 105-110 τη βρίσκω ,70 τη βρίσκω από Κίνα, και φόρους να πληρώσω θα μου βγει μια η άλλη.

Οπότε γιαυτό ρωτάω αν ήταν σίγουρο το τελωνείο τη παίρνω από εδώ και ούτε χρόνος αναμονής ουτε τπτ αλλά από την άλλη αν υπάρχει έστω κ μικρή πιθανότητα να περάσει ελεύθερα νομίζω πως αξίζει να το ρισκάρω.

Edited by venduza

Οκ αυτό ήθελα να μάθω.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Θελω να παραγγείλω μια κάρτα μνήμης από Κίνα και δεδομένου του μικρού μεγέθους της σκέφτομαι να πάρω τα ρίσκα μου και να τη παραγγείλω.

Ούτως ή άλλως από Ελλάδα /Ευρώπη 105-110 τη βρίσκω ,70 τη βρίσκω από Κίνα, και φόρους να πληρώσω θα μου βγει μια η άλλη.

Οπότε γιαυτό ρωτάω αν ήταν σίγουρο το τελωνείο τη παίρνω από εδώ και ούτε χρόνος αναμονής ουτε τπτ αλλά από την άλλη αν υπάρχει έστω κ μικρή πιθανότητα να περάσει ελεύθερα νομίζω πως αξίζει να το ρισκάρω.

Να προσέχεις μην πάρεις μαϊμού. Παίζει απάτη με τη μνήμη. Εν ολίγοις προγραμματίζουν τον ελεγκτή της μνήμης ότι είναι π.χ. 64 gb και αυτοί βάζουν 8 gb. Όταν την συνδέσεις λέει μεν 64gb αλλά αν πας να γράψεις πάνω από 8... Την πάτησε γνωστός μου έτσι. Εγ ω δεν θα ψώνιζα ποτέ μνήμη από Κίνα

Εφτασαν εχθες καμια 10ρια πακετατακια,αγορα απο αρχες Μαρτιου.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Να προσέχεις μην πάρεις μαϊμού. Παίζει απάτη με τη μνήμη. Εν ολίγοις προγραμματίζουν τον ελεγκτή της μνήμης ότι είναι π.χ. 64 gb και αυτοί βάζουν 8 gb. Όταν την συνδέσεις λέει μεν 64gb αλλά αν πας να γράψεις πάνω από 8... Την πάτησε γνωστός μου έτσι. Εγ ω δεν θα ψώνιζα ποτέ μνήμη από Κίνα

Ωχ Κάνουν και τέτοια δε το γνώριζα...τα λαμογια οι Κινέζοι;

Ευχαριστώ για την ενημέρωση

οκ,παιδια εχω να ασχοληθω με το αθλημα περιπου 8 χρονια απο την τελευταια μου παραγγελια απο αμερικη,τις καλες μερες ...οπου ολα σχεδον περνουσαν..θελω να παραγγειλω μια ξυριστικη μηχανη απο αμερικη και βγαινει 80 δολλαρια συν τα εξοδα αποστολης αλλα 30 ,συνολο 110 δολλαρια.τι θα πληρωσω και ποσες πιθανοτητες εχει να περασει ελευθερο η. με το 3ευρω αν υπαρχει ακομα?πως ειναι τα πραγματα σημερα? γιατι εχω ακουσει οτι σκληρυναν..

οκ,παιδια εχω να ασχοληθω με το αθλημα περιπου 8 χρονια απο την τελευταια μου παραγγελια απο αμερικη,τις καλες μερες ...οπου ολα σχεδον περνουσαν..θελω να παραγγειλω μια ξυριστικη μηχανη απο αμερικη και βγαινει 80 δολλαρια συν τα εξοδα αποστολης αλλα 30 ,συνολο 110 δολλαρια.τι θα πληρωσω και ποσες πιθανοτητες εχει να περασει ελευθερο η. με το 3ευρω αν υπαρχει ακομα?πως ειναι τα πραγματα σημερα? γιατι εχω ακουσει οτι σκληρυναν..

Θα είσαι 38,5 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία. Τα τελευταία χρόνια τα περνάνε σχεδόν όλα άρα μην την πάρεις με την εντύπωση πως δεν θα περάσει

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωχ Κάνουν και τέτοια δε το γνώριζα...τα λαμογια οι Κινέζοι;

Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Αν και εκτός θέματος ισχύουν αυτά που που ειπώθηκαν από πάνω για τις ram. Εκτός αυτου πασάρουν και κάρτες γραφικών με ψεύτικα τσιπακια της nvidia και της amd οπότε προσοχή!!