Vasileios Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 (edited) Συμμετέχω στην συζήτηση και δεν απαντάω μόνο σε σένα αλλά απευθύνομαι προς όλους. Τροποποίησα το αρχικό μου μήνυμα μια και έπρεπε να βάλω κάποια ακόμα στοιχεία και παραπομπή. Προσωπικά δεν περιμένω να αλάξει ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ. Edited February 17, 2020 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HIM Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 (edited) Οι δημόσιοι οργανισμοί είναι πολλοί και καθένας ελέγχεται από ανώτερο όργανο ή Ανεξάρτητη Αρχή, όπως πχ τα ΕΛΤΑ από την ΕΕΤΤ, η ΔΕΗ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΗΣΑΠ και ο ΟΑΣΑ από το Υπ. Μεταφορών κλπ. Τα ΔΣ κάθε δημόσιου οργανισμού αποφασίζουν για την τιμολογιακή τους πολιτική, που ελέγχεται από το αντίστοιχο όργανο. Η απορία σου είναι πολύ γενική και δεν υπάρχει μια και μόνη υπηρεσία η όργανο που να έχει αυτή την αρμοδιότητα. Στην περίπτωση των ΕΛΤΑ, που συζητάμε, θυμίζω την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, το 2011, στο θέμα των χρεώσεων που έβαζε. ----- προσθήκη μηνύματος 60 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Άλλη μια αναδημοσίευση του ανεύθυνου κειμένου σχετικά με την ΑΑΔΕ και τα ΕΛΤΑ. ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Εσύ έγραψες ότι νάναι υποστηρίζοντας ότι "Η κίνηση των ΕΛΤΑ, μιας ταχυδρομικής εταιρείας, συνιστά παρέμβαση στην τελωνειακή νομοθεσία: Η ΑΑΔΕ αποφάσισε να παρέμβει. Και με εγκύκλιό της να ζητήσει από τα ΕΛΤΑ να ακυρώσουν πάραυτα την επιβολή του «Τέλους Εκτελωνισμού»" και όχι εγώ. Και σου εξήγησα, όσο πιο απλά μπορούσα, ότι η απόφαση των ΕΛΤΑ για την επιβολή του τέλους εκτελωνισμού (15€), που ισχύει από τον ΙΟΥΝ 2017 και όχι τώρα, και στα δέματα με μηδενική διασάφηση, όπως ισχυρίζονται, ΔΕΝ έχει καμία σχέση και ΔΕΝ επηρεάζει την τελωνειακή νομοθεσία. Αντί να παραδεχθείς το λάθος σου, γράφεις άλλα αντ' άλλων ... EDIT Και επί του πιεστηρίου. Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο συμφορουμίτης Pappous ανάρτησε αυτό το post, στο οποίο αφενός επιβεβαιώνει τη ΜΗ σχέση ΑΑΔΕ και ΕΛΤΑ αφετέρου την απάντηση που έλαβε από την ΑΑΔΕ ότι η εντολή της απευθύνεται στα τελωνεία, στα οποία έχει αρμοδιότητα, και ορίζει ότι οι τελωνειακοί πρέπει να κολλάνε πράσινο αυτοκόλλητο στα δέματα με μηδενική διασάφηση. Φιλε μου η εμμονη σου τεινει να γινει παρεξηγησημη..... Αν εχεις σχεση εργασιας με ΕΛΤΑ,ΤΕΛΩΝΕΙΟ,ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΑΔΕ και κατεχεις το θεμα ας μας το γνωστοποιησεις ωστε να κανουμε μοκο,ειδαλως: Ο τονος της γραφης σου και η βαρυτητα για λεπτομερειες ειναι ανευ ουσιας. Το κρατος παρεμβαινει ναι η ου στις ΔΕΚΟ; Ο χρονος θα δειξει,δεν ειναι δα και το τελος του κοσμου αν παραμεινει το τελος,υπαρχουν και αλλες διαδρομες για αγορες. ΥΓ Αφου εσυ αποριπτεις τα δημοσιευματα,εμεις γιατι καλοπιστα πρεπει να αποδεχτουμε το post που παραθετεις;... Edited February 17, 2020 by HIM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 (edited) Παρεμβαίνει ως μέτοχος. Όχι ως κράτος. Με λίγα λόγια δεν εκδίδει κρατικές αποφάσεις. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, εγώ θεωρώ ότι παρεμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση η ΑΑΔΕ δεν επεμβαίνει στα ΕΛΤΑ Edited February 17, 2020 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HIM Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 Παρεμβαίνει ως μέτοχος. Όχι ως κράτος. Με λίγα λόγια δεν εκδίδει κρατικές αποφάσεις. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, εγώ θεωρώ ότι παρεμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση η ΑΑΔΕ δεν επεμβαίνει στα ΕΛΤΑ Οπως προανεφερες,παρενεβη στους αμεσα υφισταμενους της,τους τελωνιακους... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 Φιλε μου η εμμονη σου τεινει να γινει παρεξηγησημη..... Αν εχεις σχεση εργασιας με ΕΛΤΑ,ΤΕΛΩΝΕΙΟ,ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΑΔΕ και κατεχεις το θεμα ας μας το γνωστοποιησεις ωστε να κανουμε μοκο,ειδαλως: Ο τονος της γραφης σου και η βαρυτητα για λεπτομερειες ειναι ανευ ουσιας. Το κρατος παρεμβαινει ναι η ου στις ΔΕΚΟ; Ο χρονος θα δειξει,δεν ειναι δα και το τελος του κοσμου αν παραμεινει το τελος,υπαρχουν και αλλες διαδρομες για αγορες. ΥΓ Αφου εσυ αποριπτεις τα δημοσιευματα,εμεις γιατι καλοπιστα πρεπει να αποδεχτουμε το post που παραθετεις;... Μετά τη επιβεβαίωση, και από άλλους συμφορουμίτες ότι, η ΑΑΔΕ δεν έχει σχέση με τα ΕΛΤΑ, όπως επίμονα συνεχίζεις να υποστηρίζεις, δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση της συζήτησης μαζί σου, πολύ περισσότερο αφού ακολουθείς τη γνωστή πορεία όσων δεν έχουν επιχειρήματα για τις θέσεις τους και δεν αποδέχονται το λάθος τους. Συνέχισε να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα ... Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HIM Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 (edited) Ό,τι και να λες,το υπουργείο Οικονομικών έπαιξε μπάλα για την παύση της ανοησίας των ΕΛΤΑ. Σου αναγνωριζω πάντως πως είσαι πολύ καλός στο να βαπτίζεις το άσπρο μαύρο! Εις το επανιδείν. Edited February 17, 2020 by HIM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimikord Δημ. February 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2020 Πάντως το θέμα με τις καθυστερήσεις για έλεγχο στο τελωνείο, έχει καταντήσει αηδία. Έχω δέματα που κοντεύουν ένα μήνα στο τελωνείο. Και κάποια άλλα που έχουν φύσει Νοέμβρη από Κίνα και το tracking number εδώ και καιρό δεν δείχνει καμία νέα κίνηση. Σε δύο μάλιστα από αυτά έχω κάνει dispute. Δεν ξέρω αν φταίνε οι ρυθμοί που έχουν μάθει να εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι η αν πραγματικά δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, αλλά κάτι πρέπει να γίνει γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το μπαχαλο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. February 18, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2020 (edited) Αν δεν έχουν εξαφανιστεί τα δέματα... Edit: Από 4/12 αποστολή σήμερα εμφανίστηκε στο τοπικό ταχυδρομείο. Edited February 18, 2020 by AccelDrag Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggazas Δημ. February 18, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2020 Σήμερα πήρα και το 2ο δέμα αξίας 20€ χωρίς "έξοδα" ΕΛΤΑ.:) Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimikord Δημ. February 18, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2020 Σήμερα πήρα και το 2ο δέμα αξίας 20€ χωρίς "έξοδα" ΕΛΤΑ.:) Γιώργο θυμάσαι πότε είχε φύγει από Κίνα? για να δω αν έχω ελπίδες να παραλάβω κάποτε αυτά που περιμένω από το Νοέμβρη:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggazas Δημ. February 18, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2020 Γιώργο θυμάσαι πότε είχε φύγει από Κίνα? για να δω αν έχω ελπίδες να παραλάβω κάποτε αυτά που περιμένω από το Νοέμβρη:) 29 Δεκεμβρίου. Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hortatos Δημ. February 19, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2020 Γιώργο θυμάσαι πότε είχε φύγει από Κίνα? για να δω αν έχω ελπίδες να παραλάβω κάποτε αυτά που περιμένω από το Νοέμβρη:) To θέμα είναι βασικά από πότε έχει κολλήσει στο τελωνείο. Το δικό μου είναι εκεί από 30 Γενάρη χωρίς κανένα status update από τότε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. February 19, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2020 Ένα δικό μου μπήκε τελωνείο 1/2 περιμένοντας...ξεκόλλησε χθες 18/2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galiatsogio Δημ. February 19, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2020 Καλημέρα, σήμερα παρέλαβα δέμα αξίας 12€ από Κίνα. Ήρθε με το πράσινο αυτοκόλλητο. Δεν πλήρωσα κάτι επιπλέον. Περιμένω ένα δέμα ακόμα, ίδιο αντικείμενο, από τον ίδιο πωλητή, ίδιας αξίας. Τα παρήγγειλα δύο φορές γιατί ξεπερνούσαν την αξία των 22€. Τα παρήγγειλα με διαφορά μιας ημέρας από την αποστολή του πρώτου. Αν μου ζητήσουν ναπληρώσω κάτι στο δεύτερο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σήμερα παρέλαβα και το δεύτερο. Πάλι με πράσινο αυτοκόλλητο και πάλι μηδενικά τέλη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crAss Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Ερώτηση. Περιμένω δέμα από Σιγκαπούρη. Κόστισε 84 ευρώ και εξαρχής ήμουν οκ τα πληρώσω τέλη αφού η φθηνότερη τιμή από οπουδήποτε στην ΕΕ ήταν 150 ευρώ. Το δέρμα έφτασε Ελλάδα το tracking των ΕΛΤΑ έβγαλε το μήνυμα ότι θα περάσει τελωνείο και περίμενα το μήνυμα για να στείλω τιμολόγιο. Και αντί για αυτό ένα 24ωρο μετά βλέπω ότι το δέρμα βγήκε από το τελωνείο και έχει φτάσει στο ΚΔ Αττικής. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να το ανοίξουν και να επιβάλουν φπα χωρίς να ζητήσουν καν τιμολόγιο. Sent from my Mi A1 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Ερώτηση. Περιμένω δέμα από Σιγκαπούρη. Κόστισε 84 ευρώ και εξαρχής ήμουν οκ τα πληρώσω τέλη αφού η φθηνότερη τιμή από οπουδήποτε στην ΕΕ ήταν 150 ευρώ. Το δέρμα έφτασε Ελλάδα το tracking των ΕΛΤΑ έβγαλε το μήνυμα ότι θα περάσει τελωνείο και περίμενα το μήνυμα για να στείλω τιμολόγιο. Και αντί για αυτό ένα 24ωρο μετά βλέπω ότι το δέρμα βγήκε από το τελωνείο και έχει φτάσει στο ΚΔ Αττικής. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να το ανοίξουν και να επιβάλουν φπα χωρίς να ζητήσουν καν τιμολόγιο. Το πιθανότερο είναι ότι το δέμα σου (και όχι το δέρμα) πέρασε από το τελωνείο χωρίς χρεώσεις και αυτό οφείλεται, μάλλον, στη γενική αναμπουμπούλα μετά τα όσα συνέβησαν. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chios Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Προφανώς δεν το έλεγξαν οπότε δεν θα πληρώσεις τίποτα. Παράθεση Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus. Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boltsis Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Άμα πέρασε πέρασε φίλε μου!!Δε νομίζω να σε χρεώσουν κάτι επιπλέον, ήσουνα και τυχερός! Παράθεση Xiaomi Mi Mix 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 παιδια περιμενω κατι απο Αμερικη για το οποιο πληρωσα συνολο 160 δολλαρια και εχω και την αποδειξη αν μου ζητηθει ποσο θα πληρωσω τελεωνειο? Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 παιδια περιμενω κατι απο Αμερικη για το οποιο πληρωσα συνολο 160 δολλαρια και εχω και την αποδειξη αν μου ζητηθει ποσο θα πληρωσω τελεωνειο? Εάν έρχεται με ταχυδρομείο, ΦΠΑ 24% στην αξία με τα μεταφορικά, δασμό 2% περίπου και τέλος ΕΛΤΑ 20€ Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggazas Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Ερώτηση. Περιμένω δέμα από Σιγκαπούρη. Κόστισε 84 ευρώ και εξαρχής ήμουν οκ τα πληρώσω τέλη αφού η φθηνότερη τιμή από οπουδήποτε στην ΕΕ ήταν 150 ευρώ. Το δέρμα έφτασε Ελλάδα το tracking των ΕΛΤΑ έβγαλε το μήνυμα ότι θα περάσει τελωνείο και περίμενα το μήνυμα για να στείλω τιμολόγιο. Και αντί για αυτό ένα 24ωρο μετά βλέπω ότι το δέρμα βγήκε από το τελωνείο και έχει φτάσει στο ΚΔ Αττικής. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να το ανοίξουν και να επιβάλουν φπα χωρίς να ζητήσουν καν τιμολόγιο. Sent from my Mi A1 using Tapatalk Επειδή τα δέματα συνοδεύονται από το τιμολόγιο, νομίζω ότι έχει επιβληθεί ο φόρος τον οποίο θα σε καλέσουνε να πληρώσεις κατά την παραλαβή. Ποτέ δεν σε καλούν να πας τιμολόγιο εσύ. Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Επειδή τα δέματα συνοδεύονται από το τιμολόγιο, νομίζω ότι έχει επιβληθεί ο φόρος τον οποίο θα σε καλέσουνε να πληρώσεις κατά την παραλαβή. Ποτέ δεν σε καλούν να πας τιμολόγιο εσύ. Τα δέματα έχουν αυτοκόλλητο στο οποίο αναγάφεται η περιγραφή του περιεχομένου και η δηλωμένη αξία του από τον πωλητή. Απόδειξη και σπανίως τιμολόγιο βάζει ο Κινέζος μέσα, αλλά δεν ανοίγει το δέμα ο τελωνειακός για να το δει και να διαπιστώσει την αξία. Ζητάει απόδειξη κάρτας ή Paypal για να δει το πραγματικό ποσό που πληρώθηκε. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crAss Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν να μου ζητήσουν PayPal, αυτό περιμένα και δεν έγινε. Εκτός αν είχε δηλώσει ο Κινέζος την πραγματική αξία που δεν το πιστεύω. Sent from my Mi A1 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 20, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2020 Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν να μου ζητήσουν PayPal, αυτό περιμένα και δεν έγινε. Εκτός αν είχε δηλώσει ο Κινέζος την πραγματική αξία που δεν το πιστεύω. Αυτό που συνεάβαινε στο παρλθόν δεν έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο και, συγκεκριμένα, για το περιστατικό που συζητάμε. Μετά την ιστορία με τη χρέωση των 15€ από τα ΕΛΤΑ (3/2/20) σταμάτησε, για 1-2 βδομάδες, η συνηθισμένη διαδικασία, δόθηκε λύση στο πρόβλημα και διώχνουν δέματα για να αδειάσουν οι αποθήκες. Αυτή είναι η αιτία, κατά την άποψή μου, που το συγκεκριμένο δέμα πέρασε χωρίς να ζητήσουν απόδειξη. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 21, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2020 παιδια περιμενω κατι απο Αμερικη για το οποιο πληρωσα συνολο 160 δολλαρια και εχω και την αποδειξη αν μου ζητηθει ποσο θα πληρωσω τελεωνειο? 160 δολάρια είναι 148 ευρώ. Άρα θα πληρώσεις 24% Φ.Π.Α. και 15 ευρώ στα ΕΛΤΑ. Δασμό δεν θα πληρώσεις γιατί είσαι κάτω από 150 ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts