Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest margarita12
Επειδή πολύ το κουράσαμε και τα off topic πέφτουν βροχη(βάζω & τον εαυτό μου μέσα).Η Κινα και ΗΠΑ είναι τρίτες χώρες,συνεπώς πληρώνεις τελωνείο.Ειχαμε καλομαθει τόσα χρόνια και τώρα μας κακοφάνηκε... Δεν θα εξέτασω τους λόγους που τώρα το τελωνείο κάνει το αυτονόητο,δεν γνωρίζω αν στο παρελθόν τα δέματα περνούσαν αέρα λόγω συμφωνίας όπως ισχυρίζεστε κάποιοι ή λόγω ανικανότητας,ούτε θα μπω στο τρυπάκι για δημοσιους-ιδιωτικούς υπαλλήλους.Το Κράτος μας αρέσει ή όχι ασκεί το νόμιμο,εγώ προσωπικά πλέον από ΕΕ αγορες,δόξα τω θεό,υπάρχει Αγγλια(ακόμα...),Γερμανια για αγορες στο eBay! Edited by margarita12

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγω να το πληρωσω τπ τελωνειο δεν ειπα οχι,αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι το ποσες μερες μενουν για ελενχο........αυτο μπορει να μου το λυση καποιος???

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Guest margarita12
Εγω να το πληρωσω τπ τελωνειο δεν ειπα οχι,αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι το ποσες μερες μενουν για ελενχο........αυτο μπορει να μου το λυση καποιος???

Δυστυχώς εκεί πάσχει το σύστημα!

Τα ΕΛΤΑ θα στο εκτελωνίσουν;

Δυστυχώς εκεί πάσχει το σύστημα!

Τα ΕΛΤΑ θα στο εκτελωνίσουν;

Εγω γραφω για αρκετα δεματα ενγκλωβισμενα,τα οποια ειναι μεσα κοντα στον μηνα,το οτι πασχει εκει το ξερω και εγω......λυσεις δεν βλεπω.

Τι να τις κανω της αναλυσεις επι των αναλυσεων κτλ χαριτωμενα.

Πλεον ειναι απιστευτα κουραστικο το ολο σεναριο,και με αυτα που γινονται θα παψουμε να φερνουμε απο εξω πραματα.

Τελος παντων αλλο ενα πακετο σημερα το κρατησαν απο οτι βλεπω τωρα......:X

Guest margarita12
Εγω γραφω για αρκετα δεματα ενγκλωβισμενα,τα οποια ειναι μεσα κοντα στον μηνα,το οτι πασχει εκει το ξερω και εγω......λυσεις δεν βλεπω.

Τι να τις κανω της αναλυσεις επι των αναλυσεων κτλ χαριτωμενα.

Πλεον ειναι απιστευτα κουραστικο το ολο σεναριο,και με αυτα που γινονται θα παψουμε να φερνουμε απο εξω πραματα.

Τελος παντων αλλο ενα πακετο σημερα το κρατησαν απο οτι βλεπω τωρα......:X

Λύση δεν υπάρχει! Η διαδικασία ειναι χρονοβόρα και αν υπολογισουμε τον όγκο παραγγελιών η κατασταση θα χειροτερέψει!

Δυο οι λυσεις! Ή συμβιβάζεσαι και περιμένεις ή δεν παραγγέλνεις από τριτες χώρες ξανά και καταφεύγεις για αγορές εντός ΕΕ.

Λύση δεν υπάρχει! Η διαδικασία ειναι χρονοβόρα και αν υπολογισουμε τον όγκο παραγγελιών η κατασταση θα χειροτερέψει!

Δυο οι λυσεις! Ή συμβιβάζεσαι και περιμένεις ή δεν παραγγέλνεις από τριτες χώρες ξανά και καταφεύγεις για αγορές εντός ΕΕ.

Νασαι καλα,ευχαριστω για τα νεα,ξερω πολυ καλα πως να το χειριστω,δεν εγραψες κατι νεο εδω,αλλα εγω ζηταω λυσεις βατες και ρεαλιστικες,και οχι κλασσικα Ελληνικα πασαλιματα.

Αφου θα μου τα παρουν να γινει σωστα η δουλεια,αλλα μαλλον ζηταω πολλα ε......

Υποψην δεν εχω κατι μαζι σου,απλα ετυχε να κανω παραθεση σε μυνημα σου.:)

Guest margarita12
Νασαι καλα,ευχαριστω για τα νεα,ξερω πολυ καλα πως να το χειριστω,δεν εγραψες κατι νεο εδω,αλλα εγω ζηταω λυσεις βατες και ρεαλιστικες,και οχι κλασσικα Ελληνικα πασαλιματα.

Στο έγραψα και πριν,λύση δεν υπάρχει! Στο χέρι σου φυσικά είναι πως θα το διαχειριστείς!

Εγώ πλέον θα αγοράζω μόνο από ΕΕ!

Στο έγραψα και πριν,λύση δεν υπάρχει! Στο χέρι σου φυσικά είναι πως θα το διαχειριστείς!

Εγώ πλέον θα αγοράζω μόνο από ΕΕ!

Για ποσες αγορες τον μηνα γραφεις εαν επιτρεπεται?

Καλα λυσεις υπαρχουν......

Η μόνη λύση, αν βρίσκεσαι στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας είναι η επίσκεψη στο τελωνείο (αεροδρόμιο) και να ακολουθήσεις τη διαδικασία που έγραψε άλλος συμφορουμίτης ζητώντας από τους υπαλλήλους να εκτελωνίσουν τα συγκεκριμένα δέματα που έχεις, εάν, βέβαια, το δεχτούν.

Guest margarita12
Για ποσες αγορες τον μηνα γραφεις εαν επιτρεπεται?

Καλα λυσεις υπαρχουν......

Αναλόγως,αγοράζω και από eBay & απο amazon αλλα και discogs & record shop x για μουσική.

Οποτε,έχω σχεδόν καταργήσει αγορες από ΗΠΑ & Κινα(εκτος και αν αξίζει τον κόπο).

Η μόνη λύση, αν βρίσκεσαι στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας είναι η επίσκεψη στο τελωνείο (αεροδρόμιο) και να ακολουθήσεις τη διαδικασία που έγραψε άλλος συμφορουμίτης ζητώντας από τους υπαλλήλους να εκτελωνίσουν τα συγκεκριμένα δέματα που έχεις, εάν, βέβαια, το δεχτούν.

Το εκανα 2 φορες,3η δεν το βλεπω.....:)

@margarita12

Για ποσα τεμαχια ρωτησα,1-2-5 πακετα?

Guest margarita12

It

Το εκανα 2 φορες,3η δεν το βλεπω.....:)

@margarita12

Για ποσα τεμαχια ρωτησα,1-2-5 πακετα?

Δεν υπάρχει standard,μπορεί 1 μπορεί και 3.Ιδιωτης είμαι,παραγγέλνω ανάλογα τις ανάγκες μου...

Το τελευταίο διμηνο όμως παραγγέλνω UK & DE

Δεν υπάρχει standard,μπορεί 1 μπορεί και 3.Ιδιωτης είμαι,παραγγέλνω ανάλογα τις ανάγκες μου...

Α μαλιστα καταλαβα,οποτε στην δικια σου περιπτωση δεν συμφαιρει το ρισκο.:)

Βάση νόμου τα πακέτα που μπήκαν τελωνείο καλώς μπήκαν. Όλα τα άλλα είναι περιττά για μένα. Τουλάχιστον οποίος παραλαμβάνει δέμα από τελωνείο ας γράφει ποτέ μπήκε αξία προϊόντων και πότε βγήκε έτσι για ενημέρωση σε όλους τους άλλους που περιμένουν για να έχουν μια ιδέα ποτέ θα παραλάβουν.

Δεν εχουμε να αναρωτιομαστε, 40 μερες κανει.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Το τελευταίο 3μηνο έχω πάρει ένα κινητό και αρκετά μικροπράγματα απο κίνα.Μόνο το κινητό μπήκε ΥΕΔ και βγήκε σε μια εβδομάδα περίπου με κόστος όσο ακριβώς έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο αφού είδαν απο τη σελίδα του μαγαζιού που το αγόρασα την πραγματική τιμή και χρέωσαν βάσει αυτής.Δε με πείραξε τόσο η πληρωμή του ΦΠΑ αλλά το έξτρα 12€ που το θεωρώ εντελώς άδικο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.

Απο εκει και πέρα συνεχίζω να παραγγέλνω και περιμένω διάφορα μπικικίνια :p χωρίς το άγχος του να πληρώσω έξτρα,αφού προσωπικά βλέπω ότι στο 99% των περιπτώσεων τα κινητά περνάνε μόνο

Ενημερωτικά, μετά από σχεδόν 40 ημέρες, φίλος παρέλαβε Xiaomi Mi5s, αξίας 270$ (=255€). Το τελωνείο τον χρέωσε 48€ (Φ.Π.Α.)+12€ (τα γνωστά έξοδα)=60€. Φτηνά την έβγαλε, διότι αφενός μεν το υπολόγισαν με αξία 200€, αφετέρου δεν του επέβαλλαν δασμό.

Γενικά, διαπιστώνω ότι συνήθως δεν επιβάλλουν δασμούς παρά μόνο Φ.Π.Α. και υποθέτω ότι η διαδικασία επιβολής τους ίσως να απαιτεί περισσότερη γραφειοκρατία, γι' αυτό και την αποφεύγουν.

Εάν, πάντως, πάμε σε καθεστώς εκτελωνισμού όλων των εισαχθέντων αντικειμένων, θεωρώ ότι το ιδανικότερο θα ήταν η διαδικασία να γίνεται μέσω Taxisnet. Να δημιουργηθεί σχετική εφαρμογή, όπου ο αγοραστής να μπαίνει με τους κωδικούς του και να καταχωρεί τόσο τον αριθμό αποστολής, όσο και την αξία αγοράς του προϊόντος, επισυνάπτοντας και αντίγραφο της συναλλαγής πληρωμής. Έτσι, δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα τύπου το πήρα σε προσφορά πριν δυο μήνες στη x τιμή, αλλά σήμερα το τελωνείο μου το εκτελώνισε βασιζόμενο στην y νυν τιμή.

Δεν βάζουν ως στιγμής δασμό λόγω πως πρέπει να βρουν την δασμολογική κλάση και κατόπιν να δουν άλλους τυχόν

παράγοντες -περιορισμούς-καθεστώτα-ποσοστώσεις-αντιντάπινγκ και άλλες χρεώσεις επί του δασμού που είναι

σε περιπτώσεις δεμάτων 2,7%. Δηλαδή για 200 € φορολογητέας αξίας η επιβάρυνση γίνεται 5,4 € .... ανάξιο λόγου,

χρέωσης και επαλήθευσης + καθυστέρηση :)

http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Το τελευταίο 3μηνο έχω πάρει ένα κινητό και αρκετά μικροπράγματα απο κίνα.Μόνο το κινητό μπήκε ΥΕΔ και βγήκε σε μια εβδομάδα περίπου με κόστος όσο ακριβώς έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο αφού είδαν απο τη σελίδα του μαγαζιού που το αγόρασα την πραγματική τιμή και χρέωσαν βάσει αυτής.Δε με πείραξε τόσο η πληρωμή του ΦΠΑ αλλά το έξτρα 12€ που το θεωρώ εντελώς άδικο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.

Απο εκει και πέρα συνεχίζω να παραγγέλνω και περιμένω διάφορα μπικικίνια :p χωρίς το άγχος του να πληρώσω έξτρα,αφού προσωπικά βλέπω ότι στο 99% των περιπτώσεων τα κινητά περνάνε μόνο

κινητα 99% , αφου εκει εχει ζουμακι απο φπα, κανουν και λαθη τα παλικαρια μας, σταματανε και θηκες και tempered glass μερικες φορες.... τι να κανεις ανθρωποι ειναι κ αυτοι.

With great power, comes great responsibility...

Μιας και ειπες μικροπραματα,σημερινο αξιας 9$...game controler...το τσεκαραν και αυτο.

image.jpgjpg images

Δεν βάζουν ως στιγμής δασμό λόγω πως πρέπει να βρουν την δασμολογική κλάση και κατόπιν να δουν άλλους τυχόν

παράγοντες -περιορισμούς-καθεστώτα-ποσοστώσεις-αντιντάπινγκ και άλλες χρεώσεις επί του δασμού που είναι

σε περιπτώσεις δεμάτων 2,7%. Δηλαδή για 200 € φορολογητέας αξίας η επιβάρυνση γίνεται 5,4 € .... ανάξιο λόγου,

χρέωσης και επαλήθευσης + καθυστέρηση :)

εδω για να εκτελωνισουν κανουν 35-40 μερες, πηρα τηλ στην ΥΕΔ και μου απαντησαν οτι ειναι μονο 2 ατομα..... Αυτος που το σηκωσε μαλιστα ηταν και μαντης, χωρις να του πω τπτ μου λεει "κινητο εχεις,ε?" - "ναι" του απαντησα, και μου λεει με ειρωνια "θα πρεπει να βγαλουμε αξια πρωτα και να πληρωσεις" ..... να πληρωσω ρε φιλε, αφου πρεπει να πληρωσω, οκ .... τελειωνε ομως εκει μεσα δημοσιε!!!!

With great power, comes great responsibility...

εδω για να εκτελωνισουν κανουν 35-40 μερες, πηρα τηλ στην ΥΕΔ και μου απαντησαν οτι ειναι μονο 2 ατομα..... Αυτος που το σηκωσε μαλιστα ηταν και μαντης, χωρις να του πω τπτ μου λεει "κινητο εχεις,ε?" - "ναι" του απαντησα, και μου λεει με ειρωνια "θα πρεπει να βγαλουμε αξια πρωτα και να πληρωσεις" ..... να πληρωσω ρε φιλε, αφου πρεπει να πληρωσω, οκ .... τελειωνε ομως εκει μεσα δημοσιε!!!!

:lol::lol::lol:Πολλα θες και εσυ.......

Ναι, ναι και να φανταστεί κανείς πως βγαίνει υπηρεσία εβδομαδιαία από 2 άτομα, φαντάσου λοιπόν να πρέπει

να κάνουν και γρήγορα :lol:

Πριν 20-25 χρόνια πάντως ότι εκτελωνίζονταν γίνονταν στα ΕΛΤΑ της περιοχής του παραλήπτη.

Δεν ξέρω μήπως θα πρεπε να το επαναφέρουν αυτό παρόλο που ο νόμος λέει στον πρώτο λιμένα εισόδου

της άφιξης της χώρας της Ένωσης.

http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Σου λέει ότι είναι μόνο δύο άτομα κι εσύ, αντί να τα βάλεις με τους εκάστοτε κυβερνώντες που εσύ κι εγώ ψηφίζουμε, που έχουν δίχως προσωπικό την υπηρεσία, τα βάζεις με τον υπάλληλο...

τι γινεται εαν δεν παραλαβω το δεμα ? επιβαρυνομαι κατι? το επιστρεφουν πίσω ? χάνω τα λεφτα μου ?

οποιος ξερει παρακαλω ας ενημερωσει!