Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι, προπληρώνεις στην αμερικάνικη Αμαζόνα τα έξοδα εκτελωνισμού γιατί αποδίδει τον ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Κινεζος τι να αποδώσει και σε ποιον;

Και η απάντησή του που έγραψες στο άλλο forum είναι για γέλια.

Μα ολες οι απαντησεις του για γελια ειναι αλλα προσπαθω να ειμαι ευγενικος μηπως και το φερει ξανα σε Ισπανια και μπορεσω να το παρω.

Το αν μπορει να αποδωσει το ΦΠΑ στο ελληνικο δημοσιο δεν μπορω να το ξερω αλλα φανταζομαι οτι αν θελει μπορει. Προφανως και δε θελει και προφανως και δε θα προ-πληρωσει κανενα εξοδο τελωνειου αλλα αν μπορει το Αμαζον θα μπορουν ολες οι εταιρειες φανταζομαι.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μα ολες οι απαντησεις του για γελια ειναι αλλα προσπαθω να ειμαι ευγενικος μηπως και το φερει ξανα σε Ισπανια και μπορεσω να το παρω.

Το αν μπορει να αποδωσει το ΦΠΑ στο ελληνικο δημοσιο δεν μπορω να το ξερω αλλα φανταζομαι οτι αν θελει μπορει. Προφανως και δε θελει και προφανως και δε θα προ-πληρωσει κανενα εξοδο τελωνειου αλλα αν μπορει το Αμαζον θα μπορουν ολες οι εταιρειες φανταζομαι.

Την επόμενη φορά δεν θα πάρεις καμιά απάντηση.

Ευγενικός πάντως δεν είσαι.

Φιλικά Γιώργος

Aσφαλεια μονο απο 1-2 γνωστα καταστηματα απο Κινα και μονο με τριγωνικη,και προφανως με paypal,ολα τα αλλα μην εχετε αυταπατες.........τα χρηματα σας ρισκαρετε.

Γεγονος αυτο.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Είναι λάθος αυτό που σκέφτεσαι και φαντάζεσαι. Συγκρίνεις την Αμαζόνα με τον τυχαίο Κινέζο πωλητή και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει σχέση με την απόδοση ΦΠΑ στο Ελληνικό Κράτος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπεις ότι οι απατήσεις του είναι για γέλια, αλλά συνεχίζεις να τον εμπιστεύεσαι και να θέλεις να αγοράσεις από την ισπανική αποθήκη του.

Την επόμενη φορά δεν θα πάρεις καμιά απάντηση.

Ευγενικός πάντως δεν είσαι.

Σε ποιο σημειο ειδες οτι δεν ειμαι ευγενικος ακριβως? Ηδη μου απαντησε μετα απο πιεση κι αφου καταλαβε οτι δε θα παρω απο Κινα, οτι θα ξαναφερει στην αποθηκη της Ισπανιας το προιον στις 20/3.

Αλλα ναι οκ απαντηση δε θα παρω. Αυτο το πραγμα που κρινετε χωρις να εχετε ιδεα παιδες κατανταει λιγο κουραστικο ε

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Είναι λάθος αυτό που σκέφτεσαι και φαντάζεσαι. Συγκρίνεις την Αμαζόνα με τον τυχαίο Κινέζο πωλητή και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει σχέση με την απόδοση ΦΠΑ στο Ελληνικό Κράτος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπεις ότι οι απατήσεις του είναι για γέλια, αλλά συνεχίζεις να τον εμπιστεύεσαι και να θέλεις να αγοράσεις από την ισπανική αποθήκη του.

Διαβασε λιγο καλυτερα τι γραφω ρε φιλε πριν απαντησεις. Αν θελει να αποδωσει στο Ελληνικο δημοσιο το ΦΠΑ, οπως ακριβως μπορει να το κανει η Αμαζον μπορει και καθε αλλη εταιρεια. Το οτι ο κινεζος δε θελει το θεωρω δεδομενο και δε χρειαζεται να το γραψουμε 100 φορες, ναι?

Οσον αφορα το οτι θα το παραγγειλω απο Ισπανια οταν με το καλο το φερει το λεω γιατι το εχουν παραγγειλει και παραλαβει (το συγκεκριμενο ακριβως προιον) αρκετα ατομα απο Ελλαδα απο τον συγκεκριμενο πωλητη και απο τη συγκεκριμενη αποθηκη, χωρις προβληματα και καθυστερησεις. Αρα ναι σε αυτο το κομματι ειναι αξιοπιστος. Και ειναι ο μοναδικος που το φερνει στην Ευρωπη.

Τεσπα, τραβηξε πολυ το θεμα κι οπως παντα αντι να απανταμε στην ερωτηση που εχει γινει, απλωνει το θεμα και ο καθενας απανταει σε οτι καταλαβαινει.

Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις

Σε ποιο σημειο ειδες οτι δεν ειμαι ευγενικος ακριβως? Ηδη μου απαντησε μετα απο πιεση κι αφου καταλαβε οτι δε θα παρω απο Κινα, οτι θα ξαναφερει στην αποθηκη της Ισπανιας το προιον στις 20/3.

Αλλα ναι οκ απαντηση δε θα παρω. Αυτο το πραγμα που κρινετε χωρις να εχετε ιδεα παιδες κατανταει λιγο κουραστικο ε

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Διαβασε λιγο καλυτερα τι γραφω ρε φιλε πριν απαντησεις. Αν θελει να αποδωσει στο Ελληνικο δημοσιο το ΦΠΑ, οπως ακριβως μπορει να το κανει η Αμαζον μπορει και καθε αλλη εταιρεια. Το οτι ο κινεζος δε θελει το θεωρω δεδομενο και δε χρειαζεται να το γραψουμε 100 φορες, ναι?

Οσον αφορα το οτι θα το παραγγειλω απο Ισπανια οταν με το καλο το φερει το λεω γιατι το εχουν παραγγειλει και παραλαβει (το συγκεκριμενο ακριβως προιον) αρκετα ατομα απο Ελλαδα απο τον συγκεκριμενο πωλητη και απο τη συγκεκριμενη αποθηκη, χωρις προβληματα και καθυστερησεις. Αρα ναι σε αυτο το κομματι ειναι αξιοπιστος. Και ειναι ο μοναδικος που το φερνει στην Ευρωπη.

Τεσπα, τραβηξε πολυ το θεμα κι οπως παντα αντι να απανταμε στην ερωτηση που εχει γινει, απλωνει το θεμα και ο καθενας απανταει σε οτι καταλαβαινει.

Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις

Έγραψα παραπάνω τι έχεις με ασφάλεια φίλε,κατά τα άλλα προφανώς και ρισκάρεις τα χρήματα σου και την ψυχική υγεία σου....Καλές αγορές.

Έγραψα παραπάνω τι έχεις με ασφάλεια φίλε,κατά τα άλλα προφανώς και ρισκάρεις τα χρήματα σου και την ψυχική υγεία σου....Καλές αγορές.

Φιλε μου, σε γενικες γραμμες συμφωνω απολυτα μαζι σου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση εχω ηδη μιλησει με 3 ατομα απο FB που γραφουν στο Opel Club τα οποια παρηγγειλαν αυτο το συγκεκριμενο προιον απο αυτον τον πωλητη απο αυτην την αποθηκη (Ισπανια δλδ) και το παρελαβαν χωρις κανενα προβλημα. Σιγουρα δε θα εμπιστευθω κανεναν να μου στειλει απο Κινα επειδη λεει οτι θα πληρωσει αυτος το τελωνειο, αν δεν εχω την αντιστοιχη ασφαλεια του Paypaλ. Γι'αυτο και η αρχικη ερωτηση ηταν ακριβως αυτη, τι ακριβως ασφαλεια προσφερει το Ali σε σχεση με τα λεγομενα του πωλητη κι αν ειναι εφαμιλη του Paypal. Εφ'οσον πηρα την απαντηση οτι καλυπτει ΜΟΝΟ αν δεν ερθει το προιον καταλαβα οτι δεν αξιζει να ασχοληθω με αγορα απο Κινα. Απο Ισπανια ομως που δεδομενα δεν παιζει θεμα τελωνειου και αφου αν δεν ερθει το προιον με καλυπτει και το Αλι ε τοτε θα την κανω την παραγγελια οταν με το καλο ξαναγεμισει την αποθηκη της Ισπανιας.

Φιλε μου, σε γενικες γραμμες συμφωνω απολυτα μαζι σου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση εχω ηδη μιλησει με 3 ατομα απο FB που γραφουν στο Opel Club τα οποια παρηγγειλαν αυτο το συγκεκριμενο προιον απο αυτον τον πωλητη απο αυτην την αποθηκη (Ισπανια δλδ) και το παρελαβαν χωρις κανενα προβλημα. Σιγουρα δε θα εμπιστευθω κανεναν να μου στειλει απο Κινα επειδη λεει οτι θα πληρωσει αυτος το τελωνειο, αν δεν εχω την αντιστοιχη ασφαλεια του Paypaλ. Γι'αυτο και η αρχικη ερωτηση ηταν ακριβως αυτη, τι ακριβως ασφαλεια προσφερει το Ali σε σχεση με τα λεγομενα του πωλητη κι αν ειναι εφαμιλη του Paypal. Εφ'οσον πηρα την απαντηση οτι καλυπτει ΜΟΝΟ αν δεν ερθει το προιον καταλαβα οτι δεν αξιζει να ασχοληθω με αγορα απο Κινα. Απο Ισπανια ομως που δεδομενα δεν παιζει θεμα τελωνειου και αφου αν δεν ερθει το προιον με καλυπτει και το Αλι ε τοτε θα την κανω την παραγγελια οταν με το καλο ξαναγεμισει την αποθηκη της Ισπανιας.

Φιλε δικα σου τα χρηματα και προφανως δικο σου και το ρισκο.

Εχοντας εκαντονταδες αγορες,και ναι εχοντας φαει πολλες φολες κατα καιρους γραφω με την αναλογη εμπειρια πλεον.

Τωρα μην με βαζεις στο τρυπακι να γινω καφρος με το fb.......μην το ανοιξω το ριμαδι μου.....

Καλες αγορες.

Καλησπερα και απο εμενα. Μια γρηγορη ερώτηση να δω εαν εχω καταλαβει καλα . Για μια αγορα ~25€ απο ΑliExpress το max που μπορει να πληρωσω συνολικα είναι : 25€ (αγορά) + 24%ΦΠΑ + 15€ τελος εκτελωνισμου(CIF 22-150€)...? (max 46€) . Εαν δεν το "σκαναρουν" θα περάσει χωρις εξτρα χρεώσεις...? Edited by haralabosG

Καλησπερα και απο εμενα. Μια γρηγορη ερώτηση να δω εαν εχω καταλαβει καλα . Για μια αγορα ~25€ απο ΑliExpress το max που μπορει να πληρωσω μπορεί να ειναι 25€ (αγορά) + 24%ΦΠΑ (τελωνειο) + 15€ ΕΛΤΑ....? (max 46€)

Ναι, αγορά 25 και έξοδα 25*24%+15= 6 +15=21€

Ναι, αγορά 25 και έξοδα 25*24%+15= 6 +15=21€

Ευχαριστώ για την αμμεση απάντηση. Τα 15€ ειναι των ΕΛΤΑ ή τελοι εκτελωνισμου..?

Ευχαριστώ για την αμμεση απάντηση. Τα 15€ ειναι των ΕΛΤΑ ή τελοι εκτελωνισμου..?

Τα 15€ είναι το τέλος εκτελωνισμού που εισπράττουν τα ΕΛΤΑ για τη χαρτούρα.

Τα 15€ είναι το τέλος εκτελωνισμού που εισπράττουν τα ΕΛΤΑ για τη χαρτούρα.

Σε ευχαριστώ πολυ. Τα 15€ των ΕΛΤΑ που εαν θυμαμαι καλα τελικα δεν θα χρεωνουν ηταν επιπλεον...?

Δεν θα χρεώνουν για αντικέιμενα κάτω των 22 ευρώ ακόμα και αν γίνει η χαρτούρα του τελωνείου.

Δεν θα χρεώνουν για αντικέιμενα κάτω των 22 ευρώ ακόμα και αν γίνει η χαρτούρα του τελωνείου.

All clear now....+++:)

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την actual αξια (25€) που θα την βρουνε...? Θα με φωναξουν να προσκομισω αποκομα πιστωτικής..?

Την actual αξια (25€) που θα την βρουνε...? Θα με φωναξουν να προσκομισω αποκομα πιστωτικής..?

Εάν την χρειατούν, θα τη ζητήσουν.

Καλημέρα παιδιά. Μια ερώτηση γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τους τύπους στο τελωνείο. Είχα παραγγείλει από eBay μια μπαταρία λαπτοπ στα 15€ και από τις 30/01 είναι σε αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο. Σε email που τους είχα στείλει πριν 2-3 εβδομάδες μου είπαν ότι είναι β' προτεραιότητας. Που μπορώ να επικοινωνήσω μπας και δώσουν λίγο παραπάνω σημασία??

Καλημέρα παιδιά. Μια ερώτηση γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τους τύπους στο τελωνείο. Είχα παραγγείλει από eBay μια μπαταρία λαπτοπ στα 15€ και από τις 30/01 είναι σε αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο. Σε email που τους είχα στείλει πριν 2-3 εβδομάδες μου είπαν ότι είναι β' προτεραιότητας. Που μπορώ να επικοινωνήσω μπας και δώσουν λίγο παραπάνω σημασία??

Άμα είναι από Κίνα με το ταχυδρομείο θα κάνει 1 με 1,5 μήνα. Και φυσικά δεν θα γνωρίζεις τίποτα μέχρι να έρθει. Υπομονή.

Φιλικά Γιώργος

Άμα είναι από Κίνα με το ταχυδρομείο θα κάνει 1 με 1,5 μήνα. Και φυσικά δεν θα γνωρίζεις τίποτα μέχρι να έρθει. Υπομονή.

Αφού λέω ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 30/01 και είναι σε κατάσταση να μπει τελωνείο.

Αφού λέω ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 30/01 και είναι σε κατάσταση να μπει τελωνείο.

Δεν λεει κατι αυτο,και παλι περιμενεις φιλε.Υποθετω οτι δεν το χασανε καπου.

Εμενα εγραψε ΑΝΑΜΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ στις 5/2 και μετα εκανε 30 μερες να βγει στις 6/3. Η παραγγελια εγινε 12 Ιανουαριου, ενω η αποστολη ξεκινησε στις 15 Ιανουαριου. Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα μαζι τους μου ειπαν οτι ειναι Α προτεραιοτητας. Απλα τραγικη η κατασταση με τα τελωνεια και τα ΕΛΤΑ γενικα :worry:

ali.png

• 4 weeks later...

Καλησπέρα στην ομάδα...

Έχει παραλάβει κάνεις δέμα τώρα τελευταία;

Γενικά , ταχυδρομείο και τελωνείο δουλεύουν;

Περιμένω 2 δέματα από αγγλική αποθήκη του banggood (αποστολή 28/02 και 09/03) και άλλα 2 από Κίνα (αποστολή 10/02 και 07/03)

Για τα 3 δεν έχω tracking, ενώ για το δέμα που έφυγε 07/03 από Κίνα, από 19/03 είναι σε αναμονή άφιξης στη χώρα προορισμού...

Στάλθηκε από το MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eχω κι εγώ ένα δέμα που έπρεπε να έχει έλθει στις 28/2 από την Αγγλία αλλά δεν.Μάλιστα η Αmazon.de έχει αναρτήσει ειδοποίηση ότι τα δέματα προς την Ελλάδα καθυστερούν πολύ.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Εγώ περιμένω από Αμερική από τις 24/2. Βρίσκεται κολλημένο στη Βιέννη από 27/2.:wacko:
Φιλικά Γιώργος