Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τι site της ΕΕΤΤ:

"Για αντικείμενα µη εµπορικού χαρακτήρα:

-για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι.

.

.

.

Ως εµπορεύµατα µη εµπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαµβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγµατοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε µορφής πληρωµή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (µικρή) προορίζονται, χωρίς καµία αµφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ µέρους των παραληπτών."

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf&ved=2ahUKEwiDw-HJm_nkAhWLJFAKHUW3CsIQFjADegQIBxAB&usg=AOvVaw2M_ah6zzqxF54NGgyY_Qns

Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;

>Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:

για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,

τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους.

για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι.

>Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών.

Τα περιλαμβανόμενα στη σημείωση και υπογραμμισμένα από εμένα είναι οι προϋποθέσεις που έλεγα στο προηγούμενο post.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;

>Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:

για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,

τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους.

για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι.

>Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών.

Τα περιλαμβανόμενα στη σημείωση και υπογραμμισμένα από εμένα είναι οι προϋποθέσεις που έλεγα στο προηγούμενο post.

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Άλλωστε απάντησα στο παιδί που ρώτησε για ένα μεταχειρισμένο τιμόνι ποδηλάτου που δε νομίζω να μη προορίζεται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Δηλαδή αν φίλος μου στείλει ένα πακέτο με αντικείμενο που η τιμή όταν αγοράσθηκε προ 10ετίας ήταν 50€ και τώρα προφανώς δεν υπάρχει πουθενά, θα αναγκασθεί να βρει την τότε απόδειξη αγοράς; Που επίσης προφανώς, δεν υπάρχει.

Δηλαδή αν φίλος μου στείλει ένα πακέτο με αντικείμενο που η τιμή όταν αγοράσθηκε προ 10ετίας ήταν 50€ και τώρα προφανώς δεν υπάρχει πουθενά, θα αναγκασθεί να βρει την τότε απόδειξη αγοράς; Που επίσης προφανώς, δεν υπάρχει.

Ξεκινάμε από το ότι κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα εκτελωνίζεται είτε είναι καινούργιο είτε μεταχειρισμένο.

Εάν δεν πλήρωσες για το αντικείμενο που σου έστειλε ο φίλος και η αξία του (με τα μεταφορικά και τυχόν ασφάλεια) είναι πάνω από 45€, σύμφωνα με το τελωνείο, τότε θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού. Και αν δεν έχεις απόδειξη (αφού το έστειλε ο φίλος), τότε θα ορίσει ο τελωνειακός την αξία και θα πληρώσεις τα έξοδα.

Καλησπερα παιδια σκεφτομαι να αγορασω εναν cpu και εχω μια απορια....θα το αγορασω απο ebay και λεει οτι θα σταλει απο γαλλια(+μεταφορικα)...ξερετε αν θα πρεπει να πληρωσω και τελωνειο?

Δεν θα πληρώσεις αν ταχυδρομηθεί από την Γαλλία

Καλησπερα παιδια σκεφτομαι να αγορασω εναν cpu και εχω μια απορια....θα το αγορασω απο ebay και λεει οτι θα σταλει απο γαλλια(+μεταφορικα)...ξερετε αν θα πρεπει να πληρωσω και τελωνειο?

Προσοχή γιατί πολλοί Κινέζοι πωλητές στο ebay λένε ότι το αντικείμενο βρίσκεται στην ΕΕ αλλά στέλνουν από Κίνα. Μίλησε με τον πωλητή και επιβεβαίωσε τη χώρα αποστολής.

παντως αυτο με τα 45ε ατελεια σε ειδη για χρηση προσωπικη δεν ειναι πολυ φλου?

Δηλαδη τι σημαινει προσωπικη χρηση,ολα τα αντικειμενα που εχει ο καθενας σπιτι του για προσωπικη χρηση δεν ειναι?

Δε μπορω να σκεφτω τι εννοουνε..

Εγω τελικα κωλωσα με το τιμονι γι αυτο το λογο,πολυ αοριστο το αν και τι θα πληρωσω..

παντως αυτο με τα 45ε ατελεια σε ειδη για χρηση προσωπικη δεν ειναι πολυ φλου?

Δηλαδη τι σημαινει προσωπικη χρηση,ολα τα αντικειμενα που εχει ο καθενας σπιτι του για προσωπικη χρηση δεν ειναι?

Δε μπορω να σκεφτω τι εννοουνε..

Εγω τελικα κωλωσα με το τιμονι γι αυτο το λογο,πολυ αοριστο το αν και τι θα πληρωσω..

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας δεν είναι η προσωπική χρήση, αλλά η ΜΗ πληρωμή για το αντικείμενο.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας δεν είναι η προσωπική χρήση, αλλά η ΜΗ πληρωμή για το αντικείμενο.

Kαλησπερα τσακαλια!

Εκανα μια αγορα απο Hong Kong ενα Fusion Lens για I phone με κοστος μαζι με μεταφορικα 104 δολαρια

Πληροφοριακα επειδη απο οτι ειδα το εχετε τι παιζει ?

Λογικα ΦΠΑ 24% + 12e εκτελωνισμος

Αλλα δεν ζητησαν καποια αποδειξη η κατι αλλο

να και το Tracking των ΕΛΤΑ

1/10/2019, 09:40:36 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER)

1/10/2019, 06:16:28 ATHENS AIRMAIL CENTER RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

19/9/2019, 09:32:25 ATHENS AIRMAIL CENTER DISPATCH UNLOADED - AWAITING CUSTOMS INSPECTION

16/9/2019, 14:13:00 HONG KONG DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

12/9/2019, 15:31:00 HONG KONG POSTING/COLLECTION

ΦΠΑ 24% και 15€ τέλος ΕΛΤΑ.

Όταν το παραλάβεις, χωρίς να πληρώσεις, θα πεις τον εαυτό σου τυχερό. Υπάρχει και περίπτωση να έχουν χρεώσει τα έξοδα, χωρίς να ζητήσουν απόδειξη.

Όταν το παραλάβεις, χωρίς να πληρώσεις, θα πεις τον εαυτό σου τυχερό. Υπάρχει και περίπτωση να έχουν χρεώσει τα έξοδα, χωρίς να ζητήσουν απόδειξη.

Ευχαριστω φιλε!!

Ευχαριστω φιλε!!

Και κατι τελευταιο...

7/10/2019, 06:37:44 M.D. PEIRAIA ITEM ARRIVED AT

7/10/2019, 04:40:35 ATHENS SORTING CENTER DISPATCH LOADED (--> M.D. PEIRAIA)

4/10/2019, 15:20:10 ATHENS SORTING CENTER DISPATCH CLOSED (--> M.D. PEIRAIA)

4/10/2019, 13:20:10 ATHENS SORTING CENTER ITEM ARRIVED AT

4/10/2019, 09:39:01 ATHENS SORTING CENTER ITEM ARRIVED AT

1/10/2019, 15:34:21 ATHENS SORTING CENTER DISPATCH UNLOADED

1/10/2019, 09:40:36 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER)

1/10/2019, 06:16:28 ATHENS AIRMAIL CENTER RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

19/9/2019, 09:32:25 ATHENS AIRMAIL CENTER DISPATCH UNLOADED - AWAITING CUSTOMS INSPECTION

16/9/2019, 14:13:00 HONG KONG DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

12/9/2019, 15:31:00 HONG KONG POSTING/COLLECTION

το Δεμα εφτασε Πειραια να παω να το παρω???το φερνουν ?? δεν μου εχουν στειλει καποια ειδοποιηση.Μηπωσ ξερετε κατι????

Και κατι τελευταιο...

το Δεμα εφτασε Πειραια να παω να το παρω???το φερνουν ?? δεν μου εχουν στειλει καποια ειδοποιηση.Μηπωσ ξερετε κατι????

Εάν το δέμα είναι μεγάλο θα αφήσει ο ταχυδρόμος μήνυμα για να το πάρεις από το γραφείο της περιοχής σου, ενώ αν είναι μικρό θα το παραδώσει στη διεύθυνσή σου.

Εάν το δέμα είναι μεγάλο θα αφήσει ο ταχυδρόμος μήνυμα για να το πάρεις από το γραφείο της περιοχής σου, ενώ αν είναι μικρό θα το παραδώσει στη διεύθυνσή σου.

Μικρο ειναι! ξαναευχαριστωωω!!!

Δέμα από Ιαπωνία έχει φτάσει στο αεροδρόμιο από 28/9 και ακόμα περιμένω να περάσει τελωνείο...ωραία πράγματα...

έχουμε εικόνα πόσο καιρό σχετικά παίζει να καθυστερήσει?

Δέμα από Ιαπωνία έχει φτάσει στο αεροδρόμιο από 28/9 και ακόμα περιμένω να περάσει τελωνείο...ωραία πράγματα...

έχουμε εικόνα πόσο καιρό σχετικά παίζει να καθυστερήσει?

Αδερφε αν και δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να περιμενεις καμια 15αρια μερες περιπου.

τι ψαχνεις,ακριβεις ημερομηνιες σε κινεζικες παραγγελιες?!

Δεν υπαρχει κατι τετοιο.

Και όμως,την επομένη μου το φέρανε στο σπίτι.Ολα καλά.:)

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Φιλε οντως τυχερος οπως λες δεν πληρωσα τιποτα...Το αποδεικτικο για το τελωνειο ελεγε accesories for phone (no battery inc.) και κοστος 15 δολαρια και ουτε που το ανοιξαν στο τελωνειο

παλιαρια θυμιστε μου για gearbeast η μεθοδος για αποφυγη ειναι η eu priority line??ρωταω γιατι παραγγειλα απο εκει.. η η αλλη η priority direct mail??επειδη δεν θυμαμαι ρωταω παραγγελνω απο εξω αλλα συνηθως απο bangood,,,και δεν θυμαμαι την μεθοδο απο το gearbeast αν εβαλα την σωστη..

Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι και οι δύοι μέθοδοι είναι "ασφαλείς".

Ελπίζω να θυμάμαι καλά δηλαδή, γιατί μόλις προ δεκαλέπτου έριξα παραγγελία σε αυτούς για κινητό με την priority line... :)

Tο περίεργο είναι ότι για δεδομένο είδος με αξία 42 δολ.,η μεν priority κοστίζει 1,4,ενώ η ΕU 16,94.Οπότε τι γίνεται;:confused:

Πάντως βλέπω ότι το μαγαζί προτείνει τη φτηνή priority.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Συγνώμη επειδή μπερδεύτηκα, τελικά το ελάχιστο ποσό για αγορές εκτός Ε.Ε για αποφυγή τελωνείου , είναι 22 ευρώ η 45 ευρώ?Κάτι ειπώθηκε πριν για προσωπική χρήση και μπερδεύτηκα...
Xiaomi Mi Mix 3