Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Φαίνεται να είναι στην Αγγλία στο Longdon

Άρα πρέπει να μιλήσει με τελωνείο Αγγλίας? Επειδή έχει πάνω από 10 μέρες στον τελωνειακό έλεγχο και μου φαίνεται περίεργο.

Άρα πρέπει να μιλήσει με τελωνείο Αγγλίας? Επειδή έχει πάνω από 10 μέρες στον τελωνειακό έλεγχο και μου φαίνεται περίεργο.

Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ φιλε,απλα περιμενεις,αυτα τα εχουν οι αγορες απο Κινα,εχει τύχει να περιμενω και 2 μηνες,αλλα και να ερθει σε 10 μερες,δεν υπαρχει τιποτα σιγουρο με τα Κινεζοπουλα.

Προφανως και το ξερατε οταν κανατε την εν λογο αγορα.

Υπομονη......:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ φιλε,απλα περιμενεις,αυτα τα εχουν οι αγορες απο Κινα,εχει τύχει να περιμενω και 2 μηνες,αλλα και να ερθει σε 10 μερες,δεν υπαρχει τιποτα σιγουρο με τα Κινεζοπουλα.

Να στε καλά παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντησεις.Αμ δε το ξέραμε,εγώ περυσι που είχα κάνει αγορά 60€ με priority direct mail μου ρθε μέσα σε 9 εργάσιμες.Περιμενα κάτι καλύτερο απ' το banggood με τόσες αγορές από Ελλάδα αλλά βλέπω να πέφτει στα χαλιά του gearbest,γενικά πιστεύω πως μας κατέστρεψαν μετά το 2016 τα τελωνεία.

Να στε καλά παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντησεις.Αμ δε το ξέραμε,εγώ περυσι που είχα κάνει αγορά 60€ με priority direct mail μου ρθε μέσα σε 9 εργάσιμες.Περιμενα κάτι καλύτερο απ' το banggood με τόσες αγορές από Ελλάδα αλλά βλέπω να πέφτει στα χαλιά του gearbest,γενικά πιστεύω πως μας κατέστρεψαν μετά το 2016 τα τελωνεία.

Υπαρχουν και χειροτερα σεναρια που εχουν γινει πραγματικοτητα δυστηχως,δεν βρισκεις ακρη ευκολα με τους Κινεζους,αμα αρχισουν και τα γλυκαναλατα email να δεις γελια!!!

Τεσπα υπομονη να εχετε πανω απο ολα.

Καλη συνεχεια.

Εμένα ήταν 19 ημέρες στην Αγγλία,και τώρα λέει Πολωνία,που βρίσκεται από τις 19/07.

Πάντως η τελευταία τους απάντηση,ήταν πολύ ξεκάθαρη χωρίς ναι μεν αλλά.Παραδέχτηκαν ότι την πάτησαν με τον μεταφορέα,ισχυρίζονται ότι τον αντικατέστησαν,και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μου επιστρέψουν αμέσως τα λεφτά αν δεν φτάσει το δέμα στις 25/08,χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις.

----- προσθήκη μηνύματος 79 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

...δεν είχε ξαναγίνει ποτέ εμένα τέτοια καθυστέρηση,και έχω πάρει δεκάδες πράγματα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φαίνεται να είναι στην Αγγλία στο Longdon

...και το δικό μου παρόμοιο είναι,αλλά βρίσκεται πάνω από 20 ημέρες στην Πολωνία από ό,τι γράφει το 17TRACK.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Εμένα ήταν 19 ημέρες στην Αγγλία,και τώρα λέει Πολωνία,που βρίσκεται από τις 19/07.

Πάντως η τελευταία τους απάντηση,ήταν πολύ ξεκάθαρη χωρίς ναι μεν αλλά.Παραδέχτηκαν ότι την πάτησαν με τον μεταφορέα,ισχυρίζονται ότι τον αντικατέστησαν,και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μου επιστρέψουν αμέσως τα λεφτά αν δεν φτάσει το δέμα στις 25/08,χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις.

...δεν είχε ξαναγίνει ποτέ εμένα τέτοια καθυστέρηση,και έχω πάρει δεκάδες πράγματα.

...και το δικό μου παρόμοιο είναι,αλλά βρίσκεται πάνω από 20 ημέρες στην Πολωνία από ό,τι γράφει το 17TRACK.

Καλό Σεπτέμβρη να πούμε.

...κοίτα,άλλη κουβέντα δεν πρόκειται να κάνω μαζι τους,Η θα πάρω το δέμα,ή θα μου εμβάσουν τα λεφτά,ή θα ανoίξω dispute στο PayPal.

Μη σου πω ότι θα πάω κατ´ ευθείαν σε escalation,αφού τους γράψω όλη την ιστορία και την υποχρέωση που ανέλαβαν να μου στείλουν τα λεφτά ή το δέμα στις 25...

Κοσμοτε,100Mbps.

670 αγορες απο το εν λογο καταστημα(ναι τις μετραω....:p)+ οσα μου στελνουν κατα καιρους για δοκιμες δωρακια κτλ.

Δεν εγραψα καπου οτι ειναι ο κανονας το 2μηνο ουτε το 10ημερα,γραφω τι μου εχει τυχει.

Λεφτα δεν εχασα ποτε παντως,αλλα απο χρονο μπολικο.

Εντάξει παιδιά σήμερα μεσημέρι update το tracking.. in transit (nysa) μετά από 23 μέρες στο customs inspection!Μακάρι μη περιμένουμε κάνα μήνα πάλι σε αυτό το σημείο.

Εντάξει παιδιά σήμερα μεσημέρι update το tracking.. in transit (nysa) μετά από 23 μέρες στο customs inspection!Μακάρι μη περιμένουμε κάνα μήνα πάλι σε αυτό το σημείο.

Εμένα είναι 23 μέρες στη κατάσταση "in transit (nysa)", αφού πέρασε 9 μέρες σε "customs clearance"...άντε και καλή λευτεριά...

Edited by vgiozo

• 2 weeks later...

Καλησπέρα!

Θα ήθελα την βοήθειά σας παρακαλώ. Έλαβα μήνυμα SMS ότι για τον εκτελωνισμό του δέματός μου απαιτείται paypal ή απόδειξη αγοράς. Εαν δεν τα προσκομίσω ποια είναι η επίσημη διαδικασία που ακολουθείται από το τελωνείο? Μήπως έχει κανείς εμπειρία σχετικά? Θα ανοίξουν το πακέτο (ή θα βασιστούν στην αναγραφόμενη τιμή στο customs declaration form) και θα προσδιορίσουν τον φόρο, ή υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν το πακέτο πίσω στον αποστολέα?

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο επίσημο παραστατικό (αποδεικτικό πληρωμής ή απόδειξη αγοράς) να προσκομίσω. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω φόρο εάν χρειαστεί. Η αποστολή του πακέτου είναι από γνωστό ( δέν αποτελέι εμπορική συναλλαγή) οπότε δεν έχω κάποιο παραστατικό να προσκομίσω το οποίο να προσδιορίζει την αξία του περιεχομένου.

Πώς πρέπει να κινηθώ? Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσω με το τελωνείο, να τους αναφέρω αναλυτικά το περιεχόμενο του πακέτου & να ζητήσω να το κοστολογήσουν αυτοί? Πώς ακριβώς θα πρέπει να το τεκμηριώσω το αίτημα μου? (πχ. Μου τα έστειλε ένας φίλος?) Το μόνο που θέλω σίγουρα να αποφύγω είναι το πακέτο να επιστραφεί πίσω στον αποστολέα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Edited by SLAYER

1. Δεν μπορεί να μην έχεις απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, αφού αγόρασες με έναν από τους δύο αυτούς τρόπους. Αυτή την απόδειξη σου ζητάνε.

2.Εάν δεν στείλεις απόδειξη, το πιθανότερο είναι ότι θα ανοίξουν το δέμα για να δουν το αντικείμενο και να υπολογίσουν τα έξοδα εκτελωνισμού, με βάση την αξία του.

3. Σ' αυτή την περίπτωση, θα στείλουν το δέμα με τα έξοδα εκτελωνισμού στο γραφείο ΕΛΤΑ της περιοχής σου και θα πληρώσεις γιανα το παραλάβεις.

4. Εάν δεν το παραλάβεις, αυτό θα επιστρέψει στο ΓΕΤΑ και είτε θα πάει στα αζήτητα είτε θα επιστρέψει στον αποστολέα, υπό προϋποθέσεις.

5. Εάν σου έστειλε το δέμα φίλος, συγγενής κλπ, μπορείς να εξηγήσεις στο τελωνείο την κατάσταση και χρησιμοποιήσεις την ατέλεια των 45€ που ισχύει για την περίπτωση αυτή.

Edited by makap

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπάρχει κάποιο link με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατέλεια των 45€ (στο ποσό περιλαμβάνονται τα έξοδα εκτελονισμου)? Το πακέτο το έστειλε συγγενής/φίλος. Περιέχει 2 περιοδικα, 2 αφίσες και 1 πολύ μικρο λουτρινο κουκλάκι (μέγεθος παλάμης) καθώς και μερικά ακόμα ψιλό πραγματακια πολύ μικρής αξίας . Το πακέτο λογικά πρέπει να έχει σχετικά μεγάλουτσικο μέγεθος λόγω των posters (αποθήκευση σε tubes). Συμφέρει καλύτερα να πληρώσω τα 45€, ή υπάρχει δυνατότητα να ζητήσω να το ανοίξουν και να κοστολογισουν την αξία των αντικειμένων (καθώς δεν έχουν μεγάλη αξία, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το αποδείξω) ?

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στην αξία είτε των 22€ είτε των 45€ περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά.

Στον οδηγό της υπογραφής μου θα βρεις λεπτομέρειες για το θέμα των 45€, στο τελευταίο κεφάλαιο.

Με δεδομένο ότι το δέμα περιλαμβάνει αυτά που περιγράφεις , θα στείλεις ένα μήνυμα στο geta@elta-net.gr εξηγώντας ότι το δέμα έρχεται από συγγενή και θα περιγράψεις το περιεχόμενο

Θα ζητήσεις να το ανοίξουν και να το κοστολογήσουν αυτοί εφόσον πρόκειται για δώρο από γνωστό.

Νομίζω ότι από το περιεχόμενο θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.

Τα 45 ευρώ είναι ατέλεια για δώρα από φίλους (μη εμπορικά ). Δεν τα πληρώνεις, απλά αν το βρούν κάτω από 45 ευρώ δεν πληρώνεις τίποτα, ενώ αν το κοστολογήσουν πάνω από 45 ευρώ πληρώνεις κανονικά.

Σήμερα πήρα μήνυμα από Banggood και μου ανακοινώνουν ότι θα μου γυρίσουν πίσω τα λεφτά της παραγγελίας μέσα σε 24ώρες.Η παραγγελία είχε γίνει στις 12 Ιουνίου.

Ουφφφφφ...

Κοσμοτε,100Mbps.

θα ηθελα μια βοηθεια.θελω να παραγγειλω από alliexpres ένα ρολοι που εχει σε προσφορα στα 29€.ξερουμε αν θα περασει τελωνειο?μεχρι τι ποσο περνανε ?ευχαριστω
οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

θα ηθελα μια βοηθεια.θελω να παραγγειλω από alliexpres ένα ρολοι που εχει σε προσφορα στα 29€.ξερουμε αν θα περασει τελωνειο?μεχρι τι ποσο περνανε ?ευχαριστω

Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€.

Το αν θα σταματήσει ή όχι στο τελωνείο δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Μέχρι 22€ (τελική τιμή με μεταφορικά) περνάνε ελεύθερα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€.

Το αν θα σταματήσει ή όχι στο τελωνείο δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Οντως lotto παιζεις.....

Δευτέρα πρωι περναει και ελεφαντας:D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τελικά σήμερα μου έκαναν refund από το Banggood.Ειδοποίησαν και από το PayPal.:)

Οι άλλοι,που υπέφεραν όπως εγώ τη μεγάλη καθυστέρηση,τι έκαναν,πήραν δέμα ή τα λεφτά τους πίσω;

Κοσμοτε,100Mbps.