Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest margarita12
Μην το παρεις! Μονο με dhl το στελνουν. Το επιχειρησα 2 φορες και ακυρωσα. Αν βρεις λυση, πες μου κι εμενα (απο αλλου φυσικα)

Να ρωτήσω κάτι;

Γιατί οι Κινέζοι στελνουν με dhl & FedEx;

Για λόγους presige ότι παρέχουν γρήγορη παραδοση; Ή μήπως έχουν κάνει συμφωνίες με τις εταιρίες για χαμηλά ή και δωρεάν κομιστρα και οι courier τα παίρνουν χοντρά απο εμάς τους πελάτες με την αφιξη;

Είναι δυνατόν να μην ξέρουν τι γίνεται;

Κάτι δεν πάει καλά...

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Να ρωτήσω κάτι;

Για λόγους presige ότι παρέχουν γρήγορη παραδοση; Ή μήπως έχουν κάνει συμφωνίες με τις εταιρίες για χαμηλά ή και δωρεάν κομιστρα και οι courier τα παίρνουν χοντρά απο εμάς τους πελάτες με την αφιξη;

Κάτι δεν πάει καλά...

Μεγαλα πακετα στελνουν με κουριερ γιατι δεν τα αναλαμβανουν τα ταχυδρομεια.

παθων δηλαδη εισαι...περιμενω απαντηση μεν και απο αυτους αλλα δεν τους εχω εμπιστοσυνη και εγω το ψαχνω απο αλλου αμα βρω κατι θα σου πω..ριξε και μια ματια στο ebay απο ευρωπη,,εκει θα κοιταξω τωρα και εγω..

Δε συμφερει η τιμη απο e bay.To spemall κανει τριγωνικη , αλλα στο aftersales σε κριτικες παιρνει 0.Θα περιμενω να πεσει η τιμη και να δω την αντιδραση των εμπιστων κινεζομαγαζων με τις ευρωπαικες αποθηκες.Απ αυτα που διαβαζω εδω μεσα αν πεσει τελωνειο ενα προιον 700 ευρω , καλυτερα να πας να το παρεις ο ιδιος απο κινα, συμφερει.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να ρωτήσω κάτι;

Κάτι δεν πάει καλά...

Προφανως για ασφαλεια δεματος γινεται ολο αυτο.Το Banggood μονο απο τα γνωστα, στελνει με ΕΜS (κουριερ κι αυτο) που καταληγει ομως στα ΕΛΤΑ.Αλλα πλεον κι αυτο μπορει να περασει τελωνειο , ειδικα αν δουνε μεγαλο κουτι...

Το Banggood μονο απο τα γνωστα, στελνει με ΕΜS (κουριερ κι αυτο) που καταληγει ομως στα ΕΛΤΑ.Αλλα πλεον κι αυτο μπορει να περασει τελωνειο , ειδικα αν δουνε μεγαλο κουτι...

Μια διευκρίνιση.

Η EMS είναι η εταιρεία courier των εθνικών ταχυδρομείων που είναι μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης.

Επομένως, αν ο αγοραστής επιλέξει να ταξιδέψει το δέμα του πχ από την Κίνα ή την Ιαπωνία με EMS γνωρίζει ότι το δέμα θα φτάσει στα ΕΛΤΑ, θα εκτελωνιστεί και θα παραδοθεί από την ΕΛΤΑ Courier.

Κανονικά θα έπρεπε να ζητάνε την απόδειξη του paypal η της κάρτας ανάλογα με τι πλήρωσες και να βάζουν το ΦΠΑ εκεί. Το πιο σωστό αυτό είναι δεν γίνεται να πληρώνεις 150 και να δίνεις ακόμα 50 ευρώ γιατί έτσι.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Σε εμενα τουλαχιστον αυτο που περιγραφεις έκαναν.

Σταματάνε στο τελωνείο με την αιτιολογια υποτιμολογημενο και μετα μου ζητανε το κοστος αγορας απο PayPal.

Να σημειωσω πως κανενα κουτι δεν μου ήρθε ανοιγμένο .

Τωρα πως γινεται να αποφασιζει ο ελεγκτής πως πρόκειται για μεγαλύτερη αξιας περιεχομενο χωρις να δινει σημασια στην κολημενη απόδειξη του πακέτου και κρινοντας μονο απο τον ογκο του , ειναι αποριας άξιο.

Εχω καταληξει πως το ολο θεμα ειναι απλως τύχη.

Το ιδιο πακετο μπορει να περάσει δεκα φορες και τις δυο όχι

Για τους ελέγχους στο τελωνείο (που απλά τόσο καιρό γλυτώναμε, δεν νομοθετηθηκαν τώρα) έχουμε τεράστια ευθύνη και εμείς.

Εξηγώ, είμαστε ένα μεγάλο ποσοστό που αγοράζει ένα κινητό από Κίνα μια φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια για προσωπική χρήση είτε επειδή δεν έχουμε χρήματα για την εγχώρια αγορά ή θέλουμε ένα μοντέλο που δεν το βρίσκουμε καν εδώ.

Υπάρχει όμως ένα άλλο τεράστιο ποσοστό είτε ιδιωτών είτε eshop που φέρνει δεκάδες συσκευές ανά μήνα. Όπως καταλαβαίνετε δεν αγοράζουν για προσωπική χρήση αλλά για παρεμποριο, άλλος βγάζει χαρτζιλίκι άλλος μεροκάματο. Ξέρω μέλος φόρουμ που έχει φέρει 25 συσκευές μόνο το 2016 και με ένα 30αρι καπέλο πουλάει σε φίλους. Μην αρχίσω για τις αγγελίες αλλού φόρουμ που βρίσκεις σφραγισμενες 100αδες συσκευές από Κίνα.

Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk

Σε εμενα τουλαχιστον αυτο που περιγραφεις έκαναν.

Σταματάνε στο τελωνείο με την αιτιολογια υποτιμολογημενο και μετα μου ζητανε το κοστος αγορας απο PayPal.

Να σημειωσω πως κανενα κουτι δεν μου ήρθε ανοιγμένο .

Τωρα πως γινεται να αποφασιζει ο ελεγκτής πως πρόκειται για μεγαλύτερη αξιας περιεχομενο χωρις να δινει σημασια στην κολημενη απόδειξη του πακέτου και κρινοντας μονο απο τον ογκο του , ειναι αποριας άξιο.

Εχω καταληξει πως το ολο θεμα ειναι απλως τύχη.

Το ιδιο πακετο μπορει να περάσει δεκα φορες και τις δυο όχι

Καμία απορία.

Ιδίως όταν η κολλημένη απόδειξη μπορεί να γράφει 5$ και μέσα να χει τηλέφωνο αξίας π.χ. 300 ευρώ.

Για τους ελέγχους στο τελωνείο (που απλά τόσο καιρό γλυτώναμε, δεν νομοθετηθηκαν τώρα) έχουμε τεράστια ευθύνη και εμείς.

Εξηγώ, είμαστε ένα μεγάλο ποσοστό που αγοράζει ένα κινητό από Κίνα μια φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια για προσωπική χρήση είτε επειδή δεν έχουμε χρήματα για την εγχώρια αγορά ή θέλουμε ένα μοντέλο που δεν το βρίσκουμε καν εδώ.

Υπάρχει όμως ένα άλλο τεράστιο ποσοστό είτε ιδιωτών είτε eshop που φέρνει δεκάδες συσκευές ανά μήνα. Όπως καταλαβαίνετε δεν αγοράζουν για προσωπική χρήση αλλά για παρεμποριο, άλλος βγάζει χαρτζιλίκι άλλος μεροκάματο. Ξέρω μέλος φόρουμ που έχει φέρει 25 συσκευές μόνο το 2016 και με ένα 30αρι καπέλο πουλάει σε φίλους. Μην αρχίσω για τις αγγελίες αλλού φόρουμ που βρίσκεις σφραγισμενες 100αδες συσκευές από Κίνα.

Ακριβώς αυτό !! Και για 25 συσκευές λες ? αν πας πίσω στα μηνύματα θα δεις post φορουμίτη που έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια κοντά 2000 κινητά (και το λέει με καμάρι κιόλας !!) και άλλοι που αγοράζουν κάθε μήνα 15-20 κινητά... Τι να λέμε τώρα ?? :rolleyes:

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Καμερα xiaomi 23 ευρώ ήρθε από gearbest με απλό ταχυδρομείο με tracking με νούμερο που αρχίζει από nl, μετά από 25 μέρες χωρίς τελωνείο. Μου έφυγε ενα μικρό άγχος, τωρα περιμένω ενα ηλεκτρονικό τσιγάρο με 19 ευρώ και άλλη μια καμερουλα με 13 οπότε ολα καλά λογικά Edited by samis2

Guest margarita12
Μεγαλα πακετα στελνουν με κουριερ γιατι δεν τα αναλαμβανουν τα ταχυδρομεια.

Δεν ήταν μεγάλο το πακέτο,κινητό είχε μέσα! Ξέρεις ποσα κινητα μου εχουν φερει τα Ελτά; ήταν να κάτσει η στραβή...

Πολύ μεγάλες αλήθειες...

Και για να προσθέσω και κάτι...

Πολλά καταστήματα φέρνουν προϊόντα έτσι.

Βέβαια είναι να απορείς αν το κάνουν για το παρεμπόριο ή απλά δέχονται πιέσεις και από μέγάλες εταιρείες.

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε όλοι την ευχαίρεια να αγοράσουμε κινητά με 200+€

Επίσης αν είναι ένα κινητό 50-70€ κ.λ.π κάπως θα έπρεπε να έχουν προνοήσει και να μας αφήνουν.

Ίσως αν βάζανε ονομαστικό όριο ανά μήνα σε παραγγελίες από ένα είδος να σταματάτε αυτό αλλά το Ελληνικό "δαιμόνιο" μυαλό θα έβρισκε τρόπο να εισάγει.

Πλάκα πλάκα όντως υπάρχει άτομο που έφερε 2000 συσκευές?

Wtf...

oneirofono.gr

Πρώτη φορά μου ήρθε δέμα από amazon.de το οποίο είχε ανοιχτεί και επανακολληθεί πρόχειρα!

Να υποθέσω για έλεγχο στο τελωνείο??? Είναι δυνατόν?

Δεν είναι λογικό, αλλά με βάζει σε υποψίες ότι είχε σταλεί από τη γερμανική DHL . Παρέλαβα από ΕΛΤΑ κανονικά πάντως

Λοιπόν παληκάρια, για να οργανωθούμε λίγο:

- Μίλησα με vickmall και Selina. Μετά από μια μακριά συζήτηση που είχαμε, μου ξεκαθάρισε ότι δν δέχονται να κάνεις άρνηση πακέτου, αν και εφόσον περάσει τελωνείο. Η αιτιολογία είναι ότι μπορεί ποτέ να μη φτάσει το πακέτο σε αυτούς,εαν κάνεις άρνηση. Η θα φτάσει σε μισό με ένα χρόνο. Μεταφέρω ότι μου είπε. Μου πρότεινε να πληρώσω το 20αρικο ($) να έχω το κεφάλι μ ήσυχο, να είναι και εκείνοι καλυμμένοι. Μετά από παζάρια, θα δώσει και κουπονάκι 3$. Μαζί και με κάτι πόντους π έχω, πάμε στα 5$ συνολική έκπτωση, οπότε όπως το βλέπω, θα έχω μια ''ζημία΄΄ της τάξης των 15$ αλλά και το κεφάλι μου ήσυχο. Ίσως σας δώσει και τίποτα άλλο, ανάλογα το κινητό, ρωτήστε και παζαρέψτε.

Εναλλακτικά τώρα, λέω να ρωτήσω banggood. Αυτά τουλάχιστον από τα ''αξιόπιστα'' και καλά. Κανά άλλο αξιόπιστο να ρωτήσω? Το gearbest μια κατάσταση ποιότητας demi, αλλά θα ρωτήσω και εκεί. Πού αλλού τώρα? Geekbuying? το2c και minideal επίσης ή απλά τα ''προσπερνώ'' αυτά?

Για να δούμε τι θα μου βγάλουν κ ποτε θα ξεμπλέξει κ εμενα... πρώτη φορά μου συμβαίνει...

3cf94d294475d0688e6c070409f1b4e8.jpg

IPhone 15 Pro 

Για να δούμε τι θα μου βγάλουν κ ποτε θα ξεμπλέξει κ εμενα... πρώτη φορά μου συμβαίνει...

Εμένα ακριβώς το ίδιο μου το χρέωσαν 150€.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμένα ακριβώς το ίδιο μου το χρέωσαν 150€.

κ πόσα πλήρωσες επιπλέον?

IPhone 15 Pro 

κ πόσα πλήρωσες επιπλέον?

48€ σύνολο. Στα ΕΛΤΑ. 36€ ΦΠΑ και 12€ τέλη! Δεν με πείραξε αυτό τόσο πολύ αλλά το ποσό καθυστερουνε να στο εκτελωνίσουν.

που μενετε;

In the down down of the writing we became robes...

περιεργο

τα νησια περναγαν σφαιρα....

μάλλον ολα περνάνε κεντρικά τώρα....

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

48€ σύνολο. Στα ΕΛΤΑ. 36€ ΦΠΑ και 12€ τέλη! Δεν με πείραξε αυτό τόσο πολύ αλλά το ποσό καθυστερουνε να στο εκτελωνίσουν.

ποσο πήρε φίλε

IPhone 15 Pro 

μάλλον ολα περνάνε κεντρικά τώρα....

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ποσο πήρε φίλε

Για να πάρεις μια ιδέα, εμένα μου έχουν το κινητό τελωνείο απο 26/1 και δεν έχει βγει ακόμα...