StratosGR Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Μόνο ο εκτελωνιστής μέσω κούριερ στο αεροδρόμιο, ζητάει περίπου ένα κατοστάρικο... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Μόνο ο εκτελωνιστής μέσω κούριερ στο αεροδρόμιο, ζητάει περίπου ένα κατοστάρικο... Για αυτό με βλέπω να το γυρίζω στις γνωστές αλυσίδες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gx2 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Πήρα τηλ την FEDEX,όλα μαζί τα έξοδα που μου περιέγραψες για τον εκτελωνισμό για αξια κινητού 234 ευρω,κρατήσου... Παρα κάτι... 400 ευρω! Φυσικά τους είπα να επιστρεψουν το δέμα στον πωλητή & θα επιδιώξω να μου το ξαναστειλει με δικη μου επιβαρυνση να το παραλάβω μέσω ΕΛΤΑ.Οδυνηρή εμπειρία,αλλα τώρα έμαθα! Θα κοιτάζω πριν παραγγείλω ποιον φορεα χρησιμοποιεί ο πωλητης για να αποκλείσω ότι είναι courier!!! Τι εννοείς με το "Παρα κάτι... 400 ευρω"; Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που σου είπε ο makap. δηλ συνολικά ΦΠΑ + Δασμοί + έξοδα εκτελωνισμού max 130 €. Οτιδήποτε παραπανω σου είπαν από το τηλέφωνο είναι ή λάθος του υπαλλήλου που μίλησες ή εκ του πονηρού. Εκτός και αν το "Παρα κάτι... 400 ευρω" αφορά το συνολικό τελικό κόστος μαζί με το κόστος αγοράς. Παράθεση :innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Τι εννοείς με το "Παρα κάτι... 400 ευρω"; Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που σου είπε ο makap. δηλ συνολικά ΦΠΑ + Δασμοί + έξοδα εκτελωνισμού max 130 €. Οτιδήποτε παραπανω σου είπαν από το τηλέφωνο είναι ή λάθος του υπαλλήλου που μίλησες ή εκ του πονηρού. Εκτός και αν το "Παρα κάτι... 400 ευρω" αφορά το συνολικό τελικό κόστος μαζί με το κόστος αγοράς. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου! Μου έστειλε ο πωλητής invoice 100 euro μαζί με τα ναυλα για να μην μου φορτώσουν και επιπλέον ναυλα,όταν το προσκομισα μου ζήτησαν 152 ευρω,άρα δεν ήταν λάθος... Αν τους πήγαινα PayPal invoice 235 euro... Θα με εγδυνσν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gx2 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Δυστυχώς σε έγδυσαν έτσι και αλλιώς. Δε θα έπρεπε να πληρώσεις παραπάνω από 80€ (24 φπα + 50-60 εκτελωνισμός). Δές εδώ: Ενημέρωση των καταναλωτών για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων Αν θέλεις ανέβασε τα αποδεικτικά που σου έδωσαν για τα 150€ (Σβήσε πρώτα τα προσωπικά σου στοιχεία). Παράθεση :innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 (edited) ΟΔυστυχώς σε έγδυσαν έτσι και αλλιώς. Δε θα έπρεπε να πληρώσεις παραπάνω από 80€ (24 φπα + 50-60 εκτελωνισμός). Δές εδώ: Ενημέρωση των καταναλωτών για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων Αν θέλεις ανέβασε τα αποδεικτικά που σου έδωσαν για τα 150€ (Σβήσε πρώτα τα προσωπικά σου στοιχεία). Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Μάλλον μου χαμογέλασε λίγο η τύχη! Από εκεί που ο πωλητής δεν δεχοταν επιστροφή γιατί επικαλούνταν υψηλό κόστος επιστροφής! Έκανα μια τελευταία προσπάθεια ύστερα από συμβουλές των φίλων στο my phone και ζήτησα επιστροφή μέσω του eBay και ως δια μαγείας! Η FedEx με ενημέρωσε ότι ο πωλητής αποδεχτηκε την επιστροφη και μου έδωσαν και tracking number και το ονομα του υπαλλήλου της FedEx στην Κίνα που εδωσε την εντολή.Ισως,ίσως λέω,δεν ξέρω... Το eBay υπολόγισε την καταναλωτική μου φερεγγυοτητα(τετραψηφιο 100% positive feedback) και τον πιεσε.Ισως έγινε και ετσι Τώρα ειμαι περίεργη τι θα μου προτείνει ο πωλητής όταν παραλάβει το δέμα! Αποστολη με ελτα ή refund μείον τα έξοδα επιστροφής; Edited February 22, 2017 by margarita12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gx2 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Αν έχεις το χρόνο, εγώ θα σου πρότεινα να πάς στο αεροδρόμιο και να εκτελωνίσεις μόνη σου το δέμα σύμφωνα με αυτόν εδώ τον οδηγό. Θα σου στοιχίσει έως 80 € μαζί με τα έξοδα μετάβασης και δώρο το καφέ. Με αυτό το τρόπο θα έχεις άμεσα το τηλέφωνο στα χέρια σου με τελικό κόστος 310-320€. Αν επιστραφεί στο κινέζο θα πρέπει να περιμένεις 30 έως 60 μέρες να παραλάβει, να αποδεχθείς ίσως κάποιο εξωπραγματικό κόστος μεταφορικών (άλλωστε αποδεδειγμένα ο κινέζος ξέρει από fake τιμολόγια) που θα πρέπει να ξαναπληρώσεις ώστε να σου το ξαναστείλει ίσως, με απλό ταχυδρομείο, το οποίο μπορεί να μη σημαίνει 100% τελωνείο αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξαναβρεθείς στο σημείο που είσαι τώρα μετά από 3-4 μήνες. It's up to you. Παράθεση :innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 (edited) Αν έχεις το χρόνο, εγώ θα σου πρότεινα να πάς στο αεροδρόμιο και να εκτελωνίσεις μόνη σου το δέμα σύμφωνα με αυτόν εδώ τον οδηγό. Θα σου στοιχίσει έως 80 € μαζί με τα έξοδα μετάβασης και δώρο το καφέ. Με αυτό το τρόπο θα έχεις άμεσα το τηλέφωνο στα χέρια σου με τελικό κόστος 310-320€. Αν επιστραφεί στο κινέζο θα πρέπει να περιμένεις 30 έως 60 μέρες να παραλάβει, να αποδεχθείς ίσως κάποιο εξωπραγματικό κόστος μεταφορικών (άλλωστε αποδεδειγμένα ο κινέζος ξέρει από fake τιμολόγια) που θα πρέπει να ξαναπληρώσεις ώστε να σου το ξαναστείλει ίσως, με απλό ταχυδρομείο, το οποίο μπορεί να μη σημαίνει 100% τελωνείο αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξαναβρεθείς στο σημείο που είσαι τώρα μετά από 3-4 μήνες. It's up to you. Σε ευχαριστω πολύ!!! Ήδη το δέμα είναι εκτος Ελλάδος,κοίταξα το tracking number πριν λιγο Την Παρασκευή το παραλαμβάνει πίσω μέσω FedEx.Όσο για τα υπόλοιπα,απόκτησα μια εμπειρία για αποφυγή μελλοντικών κακοτοπιών με κόστος ενφια. Ας το δω και από την αστεία πλευρά γιατί με τόσο άγχος στην ζωή μας δεν βγαίνει... Edited February 22, 2017 by margarita12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rhtoras Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Παίδες έχω ένα κινητό στο aliexpress που λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα αλλά στο Elta tracking γράφει singapore. Να ανησυχήσω? Επίσης ένα κινητό που πήρα 10 περίπου μέρες πριν από αυτό πάλι από αλιεξπρες Γράφει στο Αλί απλά ότι το έχει κάνει shipping αλλά εδώ Ελλάδα γράφει ότι είναι netherlands δηλαδή ακόμα να έρθει. Μια απορία είναι η εξής:Παίζει να είναι τελωνείο? Δεν το πιστεύω... Παίζει απλά να άργησε να ενημερωθεί το elta tracking? Εγώ το αποδίδω στο ali οπού το tracking σύστημα του δεν είναι και το καλύτερο. Τι λέτε κ εσείς? Παράθεση oneirofono.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Παίδες έχω ένα κινητό στο aliexpress που λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα αλλά στο Elta tracking γράφει singapore. Να ανησυχήσω? Επίσης ένα κινητό που πήρα 10 περίπου μέρες πριν από αυτό πάλι από αλιεξπρες Γράφει στο Αλί απλά ότι το έχει κάνει shipping αλλά εδώ Ελλάδα γράφει ότι είναι netherlands δηλαδή ακόμα να έρθει. Μια απορία είναι η εξής:Παίζει να είναι τελωνείο? Δεν το πιστεύω... Παίζει απλά να άργησε να ενημερωθεί το elta tracking? Εγώ το αποδίδω στο ali οπού το tracking σύστημα του δεν είναι και το καλύτερο. Τι λέτε κ εσείς? Κατέβασε το 17track στο κινητό σου και τσέκαρε το και από εκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Παίδες έχω ένα κινητό στο aliexpress που λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα αλλά στο Elta tracking γράφει singapore. Να ανησυχήσω? Επίσης ένα κινητό που πήρα 10 περίπου μέρες πριν από αυτό πάλι από αλιεξπρες Γράφει στο Αλί απλά ότι το έχει κάνει shipping αλλά εδώ Ελλάδα γράφει ότι είναι netherlands δηλαδή ακόμα να έρθει. Μια απορία είναι η εξής:Παίζει να είναι τελωνείο? Δεν το πιστεύω... Παίζει απλά να άργησε να ενημερωθεί το elta tracking? Εγώ το αποδίδω στο ali οπού το tracking σύστημα του δεν είναι και το καλύτερο. Τι λέτε κ εσείς? Απλα περιμένεις και στα δυο να εμφανιστούν στο site των ΕΛΤΑ.Δεν μπορεις να κανεις κατι και ουτε πρεπει να ανησυχείς απο τωρα για τελωνειο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 @margarita12 @herake Μιλάτε για δύο διαφορετικές διαδικασίες, η πρώτη έχει θέμα με εταιρεία courier και ο 2ος με ΕΛΤΑ. Δεν έχει καμία σχέση η μια διαδικασία με την άλλη. Η τελωνειακή νομοθεσία είναι ίδια αλλά οι μεταφορικές την εφαρμόζουν διαφορετικά. Όλες οι courier χρεώνουν, για ΟΛΑ τα δέματα, εκτός από ΦΠΑ για αξίες CIF μέχρι 150€, ΚΑΙ δασμό για αξίες πάνω από 150€+ αμοιβή εκτελωνιστή+ αποθήκευτρα +μικροέξοδα. Αντίθετα, τα ΕΛΤΑ, για τα δέματα που μπαίνουν στο τελωνείο και όχι όλα, χρεώνουν ΦΠΑ ανεξάρτητα από το αν η αξία CIF ξεπερνάει τα 150€, και τέλη ΕΛΤΑ 12€, για τη διαδικασία εκτελωνισμού, χωρίς να χρεώνουν α) δασμό για αξίες πάνω από 150€, β) αποθήκευτρα και γ) μικροέξοδα. Αλλά και η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική, αφού με τις courier μπορείς να δείξεις τα παραστατικά σου και να παρακολουθήσεις ή να κάνεις τη διαδικασία ενώ στα ΕΛΤΑ δεν μπορείς γιατί την κάνει ο τελωνειακός που υπηρετεί εκεί. Βέβαια, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστροφή του δέματος δεν ενδιαφέρει εσένα πλέον (Μαργαρίτα) αλλά είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρει τα μέλη του forum να μάθουν ποια είναι αναλυτικά όλα τα ποσά που σου ζήτησαν από τη Fedex. Έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν δικαιολογούνται τα νούμερα που έγραψες σε διάφορα posts. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να τελειώσει με τον καλλίτερο τρόπο η περιπέτειά σου. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 @margarita12 @herake Μιλάτε για δύο διαφορετικές διαδικασίες, η πρώτη έχει θέμα με εταιρεία courier και ο 2ος με ΕΛΤΑ. Δεν έχει καμία σχέση η μια διαδικασία με την άλλη. Η τελωνειακή νομοθεσία είναι ίδια αλλά οι μεταφορικές την εφαρμόζουν διαφορετικά. Όλες οι courier χρεώνουν, για ΟΛΑ τα δέματα, εκτός από ΦΠΑ για αξίες CIF μέχρι 150€, ΚΑΙ δασμό για αξίες πάνω από 150€+ αμοιβή εκτελωνιστή+ αποθήκευτρα +μικροέξοδα. Αντίθετα, τα ΕΛΤΑ, για τα δέματα που μπαίνουν στο τελωνείο και όχι όλα, χρεώνουν ΦΠΑ ανεξάρτητα από το αν η αξία CIF ξεπερνάει τα 150€, και τέλη ΕΛΤΑ 12€, για τη διαδικασία εκτελωνισμού, χωρίς να χρεώνουν α) δασμό για αξίες πάνω από 150€, β) αποθήκευτρα και γ) μικροέξοδα. Αλλά και η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική, αφού με τις courier μπορείς να δείξεις τα παραστατικά σου και να παρακολουθήσεις ή να κάνεις τη διαδικασία ενώ στα ΕΛΤΑ δεν μπορείς γιατί την κάνει ο τελωνειακός που υπηρετεί εκεί. Βέβαια, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστροφή του δέματος δεν ενδιαφέρει εσένα πλέον (Μαργαρίτα) αλλά είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρει τα μέλη του forum να μάθουν ποια είναι αναλυτικά όλα τα ποσά που σου ζήτησαν από τη Fedex. Έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν δικαιολογούνται τα νούμερα που έγραψες σε διάφορα posts. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να τελειώσει με τον καλλίτερο τρόπο η περιπέτειά σου. Σε ευχαριστώ! Υπόψιν όμως cif 150 ευρω ισχύει για τα ΕΛΤΑ.Για τις courier το cif είναι δυστυχως στα 30 ευρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Σε ευχαριστώ! Υπόψιν όμως cif 150 ευρω ισχύει για τα ΕΛΤΑ.Για τις courier το cif είναι δυστυχως στα 30 ευρω Δεν ήθελα να το γράψω στο προηγούμενο post αλλά κάνεις λάθος. Το έγραψα πιο μαλακά και συγκεκριμένα ότι "η νομοθεσία είναι ίδια", αφού είναι εκείνη της ΕΕ. Κάτι μπερδεύεις με τα "30€" και, σε κάθε περίπτωση αξία CIF σημαίνει κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Δεν ήθελα να το γράψω στο προηγούμενο post αλλά κάνεις λάθος. Το έγραψα πιο μαλακά και συγκεκριμένα ότι "η νομοθεσία είναι ίδια", αφού είναι εκείνη της ΕΕ. Κάτι μπερδεύεις με τα "30€" και, σε κάθε περίπτωση αξία CIF σημαίνει κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά! Τα ΕΛΤΑ έχουν από 150 cif για τελωνείο,οι courier ο,τιδηποτε υπερβαίνει 30 ευρω cif τα στελνουν τελωνειο.Ετσι μου είπαν από την FedEx,αν μου είπαν μπούρδες τότε sorry! Αυτό το τριήμερο που έμπλεξα με τα γρανάζια του τελωνειου κοντεψαν να με τρελάνουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά! Τα ΕΛΤΑ έχουν από 150 cif για τελωνείο,οι courier ο,τιδηποτε υπερβαίνει 30 ευρω cif τα στελνουν τελωνειο.Ετσι μου είπαν από την FedEx,αν μου είπαν μπούρδες τότε sorry! Αυτό το τριήμερο που έμπλεξα με τα γρανάζια του τελωνειου κοντεψαν να με τρελάνουν... Εκείνοι μάλλον στα είπαν λάθος, για δικούς τους λόγους, και τα μεταφέρεις. Η ατέλεια για εισαγωγές από τρίτες χώρες είναι για αξία CIF 22€. Οι courier ελέγχουν την αξία και αν είναι πάνω από 22€ περνάνε το δέμα από το τελωνείο ενώ στα ΕΛΤΑ είναι πολύ πιο χαλαρά και τα περισσότερα δέματα, ανεξαρτήτως αξίας, περνάνε συνήθως, ενώ, το τελευταίο τρίμηνο, κάνουν ένα δειγματοληπτικό έλεγχο, κυρίως, στα κινητά. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Εκείνοι μάλλον στα είπαν λάθος, για δικούς τους λόγους, και τα μεταφέρεις. Η ατέλεια για εισαγωγές από τρίτες χώρες είναι για αξία CIF 22€. Οι courier ελέγχουν την αξία και αν είναι πάνω από 22€ περνάνε το δέμα από το τελωνείο ενώ στα ΕΛΤΑ είναι πολύ πιο χαλαρά και τα περισσότερα δέματα, ανεξαρτήτως αξίας, περνάνε συνήθως, ενώ, το τελευταίο τρίμηνο, κάνουν ένα δειγματοληπτικό έλεγχο, κυρίως, στα κινητά. Στην δικη μου περίπτωση ο πωλητής είχε δηλώσει cif 30 euro και τοτσιμπησαν το δέμα... πάντως οι εκτελωνιστές των courier και τα έξοδα αποθήκης που χρεώνουν συγκριτικά με τα ΕΛΤΑ είναι κλοπη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Στην δικη μου περίπτωση ο πωλητής είχε δηλώσει cif 30 euro και τοτσιμπησαν το δέμα... πάντως οι εκτελωνιστές των courier και τα έξοδα αποθήκης που χρεώνουν συγκριτικά με τα ΕΛΤΑ είναι κλοπη Οι courier ποτέ δεν στηρίζονται στη δηλωμένη αξία, για ευνόητους λόγους, και πριν από κάθε ενέργεια (πχ εξουσιοδότηση για τον εκτελωνισμό), τηλεφωνούν πάντα στον παραλήπτη και ζητούν απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Εμενα το ολο σκηνικο μου θυμιζει τις κλησεις της τροχαιας. Βγαινουν να μαζεψουν λεφτα, ουδεποτε ενοιαξε κανεναν η οδικη ασφαλεια. Τωρα λοιπον μαλλον γκρινιαξαν οι μεγαλες εταιρειες που χανουν πωλησεις κινεζικων κινητων η και σε συνδιασμο με την κυβερνητικη ροτα-φορολογουμε τα Παντα-οδηγησε στο να μπαινουν τελωνειο εκτος των κινητων και τζαμακια θηκες tv box κλπ και στην καλυτερη να βγαινουν με ενα 3ευρω. Ας μην ωραιοποιουμε τα πραγματα η απλα να συντασσομαστε με την "νομιμοτητα", αυτα εκτος μπανανιας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 παλικαρια επειδη εχω χασει καποια επεισοδια,,,ερωτηση...απο gearbeast η μεθοδος Expedited Shipping σημαινει τελωνειο???θελω να παρω ενα λαπτοπ 13,3 ιντσες...και λεει αποστελεται απο κινα..εχω στειλει και ticket να μου απαντησουν αλλα επειδη δεν του εχω εμπιστοσυνη γι αυτο ρωταω εσας,,,,αν μαλιστα εχει παραγγειλει καποιος με αυτη την μεθοδο ας μας πει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Ο έλεγχος στην Μπανανία που λες όμως είναι δειγματοληπτικος..Ενώ σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης ότι έχει αξια πανω απο 22€ περνάει τελωνείο και πάνω από 150 έχει και cif.. Margarita ότι κάνει πανω απο 22€ περνάει τελωνείο είτε από courier είτε από ΕΛΤΑ(στα ελτα πιθανόν να μην περάσει βέβαια)βάση οδηγίας,ότι εχει αξία πανω απο 150€ πληρώνεις έξτρα cif και στις δύο..απλά στα ελτα συνήθως δεν το χρεώνουν..στα ελτα δεν πληρώνεις έξοδα αποθηκεύσεις και πληρώνεις για τον εκτελωνισμο 12€ στα ΕΛΤΑ..Στην courier σου χρεώνουν ένα 80/100 ευρω σαν αμοιβή του εκτελωνιστη.. Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 παλικαρια επειδη εχω χασει καποια επεισοδια,,,ερωτηση...απο gearbeast η μεθοδος Expedited Shipping σημαινει τελωνειο???θελω να παρω ενα λαπτοπ 13,3 ιντσες...και λεει αποστελεται απο κινα..εχω στειλει και ticket να μου απαντησουν αλλα επειδη δεν του εχω εμπιστοσυνη γι αυτο ρωταω εσας,,,,αν μαλιστα εχει παραγγειλει καποιος με αυτη την μεθοδο ας μας πει.. Μην το παρεις! Μονο με dhl το στελνουν. Το επιχειρησα 2 φορες και ακυρωσα. Αν βρεις λυση, πες μου κι εμενα (απο αλλου φυσικα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Ο έλεγχος στην Μπανανία που λες όμως είναι δειγματοληπτικος..Ενώ σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης ότι έχει αξια πανω απο 22€ περνάει τελωνείο και πάνω από 150 έχει και cif.. Margarita ότι κάνει πανω απο 22€ περνάει τελωνείο είτε από courier είτε από ΕΛΤΑ(στα ελτα πιθανόν να μην περάσει βέβαια)βάση οδηγίας,ότι εχει αξία πανω απο 150€ πληρώνεις έξτρα cif και στις δύο..απλά στα ελτα συνήθως δεν το χρεώνουν..στα ελτα δεν πληρώνεις έξοδα αποθηκεύσεις και πληρώνεις για τον εκτελωνισμο 12€ στα ΕΛΤΑ..Στην courier σου χρεώνουν ένα 80/100 ευρω σαν αμοιβή του εκτελωνιστη.. Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος την έννοια της "αξίας CIF". Είναι όρος της εμπορικής διαδικασίας και σημαίνει ότι ο πωλητής έχει ευθύνη για το κόστος του αγαθού που πουλάει, τη μεταφορά του στον προορισμό του αγοραστή, προσφέροντας μια ελάχιστη ασφάλεια που επιλέγει ο αγοραστής. Αυτή τη συνολική αξία CIF (κόστους+μεταφορικών+ασφάλειας) χρησιμοποιεί η τελωνειακή νομοθεσία για την επιβολή των εξόδων εκτελωνισμού του αγαθού, δηλαδή ΦΠΑ, δασμού και λοιπών εξόδων. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 Μην το παρεις! Μονο με dhl το στελνουν. Το επιχειρησα 2 φορες και ακυρωσα. Αν βρεις λυση, πες μου κι εμενα (απο αλλου φυσικα) παθων δηλαδη εισαι...περιμενω απαντηση μεν και απο αυτους αλλα δεν τους εχω εμπιστοσυνη και εγω το ψαχνω απο αλλου αμα βρω κατι θα σου πω..ριξε και μια ματια στο ebay απο ευρωπη,,εκει θα κοιταξω τωρα και εγω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos Δημ. February 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2017 παιδια απο tinydeal που γραφει DPD european express ξερει κανεις για τελωνειο??εχει ψωνισει κανεις ετσι?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts