Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22-01-2017 14:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-01-2017 15:31 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS) 22-01-2017 17:26 ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS)

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 27-01-2017 08:17 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 27-01-2017 11:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΥΕΔ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 27-01-2017 13:19 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Εχει κανένας τέτοια εμπειρία πολύ γρήγορα δεν βγήκε?

Αφου εκλεισε χωρις να λεει δασμοι μαλλον την γλίτωσες...

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

.

δεν ξέρω αν τι γλίτωσα η όχι άλλα μου φαίνεται λίγο περίεργο ...μακάρι τι να πω .από εκεί που κάνανε 1 και 2 εβδομάδες να τα περάσουν να το βγάζουν στης 3 ώρες .

Μήπως τωρα που εχουμε και επίσημα στην Ελλάδα τα xiaomi εχουν δώσει γραμμη να μην τα φέρνουμε απέξω;;

Λέτε να υπαρχει δάκτυλος.

Μήπως τωρα που εχουμε και επίσημα στην Ελλάδα τα xiaomi εχουν δώσει γραμμη να μην τα φέρνουμε απέξω;;

Τίποτα δεν είναι απίθανο..Τόσα μικρα μαγαζιά εδώ Ελλάδα όταν τα παιρνουνε με αυτόν τον τρόπο κατά 100αδες επόμενο είναι να γίνει οτι γίνει. Η infoquest πληρωνει κανονικά δασμούς κτλ. Με επίσημα στοιχεία από την εφημερίδα καθημερινή υπολογίζουν ότι οι απώλειες από ΦΠΑ από τα ελληνικά καταστήματα που εμπορεύονται κινητά και ταμπλέτες ανέρχονται σε τουλάχιστον 150.000.000€. Με αλλά λόγια αυτό που συνέβαινε τον τελευταίο χρόνο ήταν η κορυφή στο παγόβουνο για να ξεκινησουνε αυστηρότεροι έλεγχοι.

Πριν 10 χρόνια ερχόντουσαν 5 κιβώτια την μέρα από hong kong και τώρα μπορεί να έρχονται 500. Τα νούμερα προφανώς είναι κατά προσέγγιση αλλά εκφράζει το παράδοξο που συμβαίνει. Λέτε να μην το υποπτευθουν? Τα παραπάνω λόγια είναι του υπεύθυνου στο κατάστημα ΕΛΤΑ που εξυπηρετουμαι και δούλευε επι 20 χρόνια στο αεροδρόμιο στην Αθήνα.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by so93
iPhone 4 -Xiaomi Redmi Note 3 Pro- Zuk Z2- Χiaomi Redmi Pro- Mi5s

2017-01-26 04:13 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM LOADED

2017-01-26 00:00 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-25 22:00 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-25 07:16 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-23 06:05 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM UNLOADED

2017-01-22 13:49 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

2017-01-20 07:31 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2016-12-10 03:38 NETHERLANDS, SEND ITEM ABROAD

Origin Country - Tracking Consuming: 1494 ms

2017-01-20 09:31 The item has been processed in the country of destination

2017-01-20 07:50 The item has arrived in the country of destination

2016-12-13 11:20 The item is on transport to the country of destination

2016-12-10 03:38 The item is at the PostNL sorting center

2016-12-07 05:55 The item is pre-advised

Παραγγελια απο κινιτου 100 ευρω απο 11/11 μου ηρθε 26/1/17 χωρις τελωνειο μαλον ειχε παραπεσει

Minix Neo X8-H

Δεν έχουμε επίσημα στην Ελλάδα xiaomi.

Τίποτα δεν είναι απίθανο..Τόσα μαγαζιά εδώ Ελλάδα από Σκρουτζ όταν τα παιρνουνε με αυτόν τον τρόπο κατά 100αδες επόμενο είναι να γίνει οτι γίνει. Η infoquest πληρωνει κανονικά δασμούς κτλ.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι θα παραγγείλω ένα κινητό από skroutz και δε θα πάρω απόδειξη; γιατί δε νομίζω να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Τίποτα δεν είναι απίθανο..Τόσα μαγαζιά εδώ Ελλάδα από Σκρουτζ όταν τα παιρνουνε με αυτόν τον τρόπο κατά 100αδες επόμενο είναι να γίνει οτι γίνει. Η infoquest πληρωνει κανονικά δασμούς κτλ. Με επίσημα στοιχεία από την εφημερίδα καθημερινή υπολογίζουν ότι οι απώλειες από ΦΠΑ από τα ελληνικά καταστήματα που εμπορεύονται κινητά και ταμπλέτες ανέρχονται σε τουλάχιστον 150.000.000€. Με αλλά λόγια αυτό που συνέβαινε τον τελευταίο χρόνο ήταν η κορυφή στο παγόβουνο για να ξεκινησουνε αυστηρότεροι έλεγχοι.

Πριν 10 χρόνια ερχόντουσαν 5 κιβώτια την μέρα από hong kong και τώρα μπορεί να έρχονται 500. Τα νούμερα προφανώς είναι κατά προσέγγιση αλλά εκφράζει το παράδοξο που συμβαίνει. Λέτε να μην το υποπτευθουν? Τα παραπάνω λόγια είναι του υπεύθυνου στο κατάστημα ΕΛΤΑ που εξυπηρετουμαι και δούλευε επι 20 χρόνια στο αεροδρόμιο στην Αθήνα.

Τα νούμερα που λένε, υποθέτουν οτι θα αγοράζαμε τα προϊόντα απο Ελλάδα. Στις ανάλογες τιμές Ελλάδας όμως ...απλά δεν θα τα αγοράζαμε. Ή θα παίρναμε κάτι φθηνότερο. Οπότε η απώλειες είναι...θεωρητικές. Σίγουρα δημιουργούνται στρεβλώσεις στο εμπόριο, αλλά το να μιλάμε για ανταγωνισμό στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανέκδοτο (Τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, καταστήματα ηλεκτρονικών κλπ)

Δεν έχουμε επίσημα στην Ελλάδα xiaomi.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι θα παραγγείλω ένα κινητό από skroutz και δε θα πάρω απόδειξη; γιατί δε νομίζω να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Σόρρυ εννοούσα μικρομάγαζα, το διόρθωσα :)

Προσωπικά, έχω δει μαγαζί να αγοράζει κινεζικα κινητά και να κόβει απόδειξη σαν μεταχειρισμένα με προφανώς πολύ μικρότερη τιμή αγοράς.. και αυτό μπροστά στα μάτια μου. Φαντάσου από πίσω τι κάνουνε. Προφανώς δεν εννοώ ότι αυτό το κάνουνε όλοι, αλλά και αυτοί με τόση φοροκαταιγιδα και εισφορές που τους επιβάλλονται από το κράτος να πληρώσουνε αναγκάζονται σε τέτοιες ή παρόμοιες μεθόδους.

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα νούμερα που λένε, υποθέτουν οτι θα αγοράζαμε τα προϊόντα απο Ελλάδα. Στις ανάλογες τιμές Ελλάδας όμως ...απλά δεν θα τα αγοράζαμε. Ή θα παίρναμε κάτι φθηνότερο. Οπότε η απώλειες είναι...θεωρητικές. Σίγουρα δημιουργούνται στρεβλώσεις στο εμπόριο, αλλά το να μιλάμε για ανταγωνισμό στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανέκδοτο (Τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, καταστήματα ηλεκτρονικών κλπ)

http://www.kathimerini.gr/884801/article/oikonomia/epixeirhseis/apath-me-ton-fpa-mesw-diadiktyakwn-katasthmatwn

Edited by so93

Και καλά κάνουν αν με ρωτάς, εγώ ζητάω και να μη μου κόψουν αν γίνεται. Σε παλιότερο άρθρο είχα διαβάσει ότι το 68% της τιμής του προϊόντος είναι οι φόροι.

Δε θα αλλάξει η κατάσταση όπως λέει ο φίλος stargr, απλά κοιτάνε να αρπαξουν από όπου και αν γίνεται. Σε λίγο θα μειωθούν τα πακέτα και δε θα λαμβάνουν παλι

Μια πλήρης φόρτιση.

Doogee x9 pro αγορασμενο 70 ευρω τιμολογηθηκε για 100 ευρω cif.κουστουμακι 36 ευρω.χασουρα μεν αλλα μετα απο χρονια εκατονταδων παραγγελιων πρωτη φορα ετυχε.

Και καλά κάνουν αν με ρωτάς, εγώ ζητάω και να μη μου κόψουν αν γίνεται. Σε παλιότερο άρθρο είχα διαβάσει ότι το 68% της τιμής του προϊόντος είναι οι φόροι.

Δε θα αλλάξει η κατάσταση όπως λέει ο φίλος stargr, απλά κοιτάνε να αρπαξουν από όπου και αν γίνεται. Σε λίγο θα μειωθούν τα πακέτα και δε θα λαμβάνουν παλι

Φίλε μου συμφωνώ απολύτως σ αυτά που λες. Η κατάσταση είναι τραγική και κοιτάζουνε να κλέψουν από όπου μπορούν.. Δυστυχώς την πληρώνουμε πάντα οι πολλοί.

Απάτη με τον ΦΠΑ μέσω διαδικτυακών καταστημάτων

Μην έχετε κάποιοι απορίες γιατί ξεκίνησαν οι έλεγχοι που ήσαν "παγωμένοι" καιρό τώρα.

<< Το θέμα είναι σε γνώση των Αρχών της χώρας, ενώ ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Οικονομικών από επιχειρήσεις και συνδέσμους επιχειρήσεων, για να σπάσει το συγκεκριμένο «απόστημα» που νοθεύει τον ανταγωνισμό και προκαλεί μεγάλα διαφυγόντα έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο. Στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) έχει συσταθεί επιτροπή που διαβουλεύεται με το ΥΠΟΙΚ για την αντιμετώπιση του φαινομένου. >>

http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Απάτη με τον ΦΠΑ μέσω διαδικτυακών καταστημάτων

Μην έχετε κάποιοι απορίες γιατί ξεκίνησαν οι έλεγχοι που ήσαν "παγωμένοι" καιρό τώρα.

<< Το θέμα είναι σε γνώση των Αρχών της χώρας, ενώ ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Οικονομικών από επιχειρήσεις και συνδέσμους επιχειρήσεων, για να σπάσει το συγκεκριμένο «απόστημα» που νοθεύει τον ανταγωνισμό και προκαλεί μεγάλα διαφυγόντα έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο. Στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) έχει συσταθεί επιτροπή που διαβουλεύεται με το ΥΠΟΙΚ για την αντιμετώπιση του φαινομένου. >>

To αρθρο το διαβασες καθολου;

Στο συγκεκριμένο θέμα κάνουμε αναφορά για μεμονωμένα πακέτα. Τι σχέση εχει αν οι επιχειρήσεις εντος Ελλάδος δε δηλώνουν τον ΦΠΑ;

Η «κομπίνα» στήνεται μέσω εφήμερων e-shops που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και τα οποία προμηθεύονται στη χονδρική ηλεκτρονικές συσκευές από κράτη-μέλη της Ε.Ε. Στη συνέχεια, οι συσκευές διατίθενται στην ελληνική αγορά σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από το επίσημο δίκτυο διανομής των προϊόντων.

Παιδιά τί σημαίνει αυτό το μήνυμα;

29/1/17 12:06 - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Στάλθηκε από το ZTE A2017G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πρωτη φορα το βλεπω αυτο,ειχε μπει τελωνειο το δεμα σου;η φραση αυτη νομιζω οτι εννοει ανοιξαν το δεμα σου και το εβαλαν σε αλλη συσκευασια

Στάλθηκε από το Apollo μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορει η συσκευασία που ηρθε να μην ηταν σε καλη κατασταση και να την αλλαξαν.

Επειδή ο Γιώργος δεν αναφέρει θέμα τελωνείου, μπορεί να ήταν η συσκευασία κάπως και να το έβαλαν σε νέα.

Ναι, μου εχει τυχει και εμενα. Το δέμα ηρθε με κατεστραμμένη συσκευασια και στο ταχυδρομειο το έβαλαν σε νεα, προκειμενου γινει δυνατη η προώθηση του στον παραλήπτη.

Συνηθως στη περιπτωση αυτη ειναι κατεστραμμένο και το περιεχόμενο, οποτε ετοιμάσου σιγα σιγα.

Ελπιζω βεβαια να μην χρειαστει.

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Ναι, μου εχει τυχει και εμενα. Το δέμα ηρθε με κατεστραμμένη συσκευασια και στο ταχυδρομειο το έβαλαν σε νεα, προκειμενου γινει δυνατη η προώθηση του στον παραλήπτη.

Συνηθως στη περιπτωση αυτη ειναι κατεστραμμένο και το περιεχόμενο, οποτε ετοιμάσου σιγα σιγα.

Ελπιζω βεβαια να μην χρειαστει.

Το ιδιο ετυχε και σε εμενα 2-3 φορες,βρεγμενο ηρθε,ευτηχως εσωτερικα ηταν σε πλαστικη σακουλα και γλυτωσε.....παντως ειναι ασχετο με το τελωνειο αυτο.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Για να επανελθουμε στο θεμα μας, αν η infoquest εφερνε το Mi Max σε μια καπως λογικη τιμη σιγουρα θα επελεγα να το παρω απο εδω και να μην πληρωσω το "μπουγιουρντι".. οπως και να μην περιμενω ενα μηνα μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια..

Εχω παρει αρκετα φτηνοτερα gadget της Xiaomi χωρις ποτε κανενα προβλημα με τελωνιο. Τωρα ηταν η πρωτη φορα που παραγγειλα κατι σχετικα ακριβο (160 ευρω το Mi max σε προσφορα) και ατυχησα...

Edited by impreza_sti

Πφφφ γκαντεμιά πήρα ena xiaomi mi band 2 στα 17 ευρώ πέρασε τελονειο και γράφει ηλεκτρονικό ρολόι 100 ευρώ και μου λένε να πλυροσω 38 ευρώ

Ή πίσω στη μάνα του ή κάνεις αμφισβήτηση και επανυπολογισμο, πληρώνεις ένα 10ρικο αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα. Το 100 πού το βρήκαν; ούτε στο ίντερνετ έχει τόσο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά, ίσως βρήκαν κανένα Samsung smartwatch και είπαν "βάλτο ένα 100ρικο, τόσο έχουν αυτά τα διαόλια, τα σκαλίζει η κόρη μου"

Μια πλήρης φόρτιση.

Ή πίσω στη μάνα του ή κάνεις αμφισβήτηση και επανυπολογισμο, πληρώνεις ένα 10ρικο αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα. Το 100 πού το βρήκαν; ούτε στο ίντερνετ έχει τόσο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά, ίσως βρήκαν κανένα Samsung smartwatch και είπαν "βάλτο ένα 100ρικο, τόσο έχουν αυτά τα διαόλια, τα σκαλίζει η κόρη μου"

Ρώτησα για αμφισβήτηση είπαν θα φάω 10 ευρώ και μετά αν το κόστος είναι κάτω από 20 ευρώ θα φάω και ένα διευρω ακόμη = ότι θα κάνει ένα μήνα και πάνω...

Έκανα τον Κινέζο είπα ότι ξέχασα την ταυτότητα ας πάει πίσω αν πάρω τα 17 πίσω καλός αν όχι άστα δεν θα κάνω ολόκληρη διαδικασία που θέλουν και θα πλυροσω και ένα ρολόι ακόμη