Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είναι θέμα ξένου ταχυδρομείου, όπως έχει παρατηρηθεί, αλλά θέμα εντολών στον τελωνειακό υπάλληλο για έλεγχο στα εισερχόμενα δέματα.

Θα μπορούσαμε να πούμε απλώς,ότι τα κούριερ,περνάνε πάντα από Τελωνείο,ενώ τα κλασικά ταχυδρομεία,μπορεί και να μην περάσουν.Αυτό είναι το σωστό.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα μπορούσαμε να πούμε απλώς,ότι τα κούριερ,περνάνε πάντα από Τελωνείο,ενώ τα κλασικά ταχυδρομεία,μπορεί και να μην περάσουν.Αυτό είναι το σωστό.

Ίσως δεν πρόσεξες την ερώτηση, που αφορά στα ταχυδρομεία.

Αυτό ενδιαφέρει τον nekmaria που ρώτησε, αφού είναι γνωστό ότι τα δέματα από τρίτες χώρες, που ταξιδεύουν με courier, σταματάνε οπωσδήποτε στο τελωνείο.

Δεν είναι θέμα ξένου ταχυδρομείου, όπως έχει παρατηρηθεί, αλλά θέμα εντολών στον τελωνειακό υπάλληλο για έλεγχο στα εισερχόμενα δέματα.

Πάντως διαφημίζεται εντόνως η eu express η οποία αποστέλλει μέσω γαλλικού ταχυδρομείου - εάν δεν απατώμαι- και ως intra europe δεν χρεώνεται vat σε ελληνικό τελωνείο

Το γνωρίζω, δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά μάλλον αξίζει αν πρόκειται για κινητά, tablets κλπ κάποιας αξίας.

Σήμερα πήρα 3 δέματα χαμηλές αξίας 22/35/28 χωρίς τελονειο... Αν και 28 μέρες ήταν στο κέντρο διαλογής.. Ουσιαστικά 19 μέρες περίμενα να έρθουν στην Ελλάδα και 28 ήταν στο κέντρο διαλογής

RS735386765NL

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 11-12-2016 16:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 08-01-2017 06:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 09-01-2017 09:47 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 09-01-2017 11:27 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το γλίτωσα το τελεωνείο;

RS735386765NL

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 11-12-2016 16:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 08-01-2017 06:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 09-01-2017 09:47 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 09-01-2017 11:27 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το γλίτωσα το τελεωνείο;

Συμφωνα με τα οσα γραφεις , ναι!:)

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170109/4adc38bd42b56744f4df5fb05929f87c.jpg τωρα τι να πιστεψω;αλλα γραφει το ολλανδικο ,αλλα γραφουν τα ελτα .......

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170109/4adc38bd42b56744f4df5fb05929f87c.jpg τωρα τι να πιστεψω;αλλα γραφει το ολλανδικο ,αλλα γραφουν τα ελτα .......

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εμένα στο sorting center λεει αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό.. μάλλον δεν έχουν καλό συγχρονισμό αλλά έτσι έκανε πάντα (τουλάχιστον στα δικά μου)

Την post nl να βλέπεις μέχρι να φτάσει εδώ... Μετά τα ΕΛΤΑ.

See you on another ROM :ninja:

Δε νομίζω να ασχολούμαστε με αυτά στο παρόν topic

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Σήμερα πήρα 3 δέματα χαμηλές αξίας 22/35/28 χωρίς τελονειο... Αν και 28 μέρες ήταν στο κέντρο διαλογής.. Ουσιαστικά 19 μέρες περίμενα να έρθουν στην Ελλάδα και 28 ήταν στο κέντρο διαλογής

Πω, χάλια μαύρα... Πριν όλη αυτή τη κατάσταση που είχα παραγγείλέι μου είχε έρθει σε 14 μέρες κι αν δεν ήταν αργία θα μου είχε έρθει 11-12. Που να το αργήσουν πολύ και οι Κινέζοι δηλαδή...

My Hall of Fame: Motorola V360, Samsung E590 & F700.

6.3.28 Xiaomi R3 'IDO' - 2/16 - Gold-Black (custom) - Global Dev

7.6.08 Xiaomi RN4 'MIDO' - 3/32 - All Black - Global Stable

Από Θεσσαλονίκη? Εγώ είμαι από Χαλκιδική και περιμένω 5 πακετάκια με το ακριβότερο να είναι 55 ευρώ.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Πραγματικά νομίζω ότι η κατάσταση με τους"εμπόρους" έχει ξεφύγει εντελώς. Έφερναν πάρα πολλά κομμάτια ο καθένας χωρίς τελώνιο βέβαια όπως και όλοι εμείς που περνάμε για τον εαυτό μας και μετά τα πουλούσαν.Και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι εδώ μέσα γιατί όλοι ξέρουμε τι γίνεται και ποιοι είναι.Οποτε παραβρομησε η δουλειά και την πληρώνουμε όλοι.Το μόνο καλό είναι ότι σε λίγο καιρό θα χαλαρώσουν τα πράγματα.

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά όπως πάντα.

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι.Απλα ρε φίλε τόση υποκρισία εδώ μέσα; Νομίζουν ότι είναι μάγκες και όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι;Και κλαίγονται κιόλας που το κακό κράτος είναι παράνομο και άλλες τέτοιες ιστορίες.Πραγματικα παρακολουθώ το νήμα από την αρχή γιατί έλεγα να πάρω κινητό για την γυναίκα μου που της έσπασε το παλιο και έχω πάθει πλάκα με αυτά που γράφονται από κάποιους.Και μετά φταίνε πάντα οι άλλοι

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι.Απλα ρε φίλε τόση υποκρισία εδώ μέσα; Νομίζουν ότι είναι μάγκες και όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι;Και κλαίγονται κιόλας που το κακό κράτος είναι παράνομο και άλλες τέτοιες ιστορίες.Πραγματικα παρακολουθώ το νήμα από την αρχή γιατί έλεγα να πάρω κινητό για την γυναίκα μου που της έσπασε το παλιο και έχω πάθει πλάκα με αυτά που γράφονται από κάποιους.Και μετά φταίνε πάντα οι άλλοι

Προσωπικά δεν μου αρέσει να γίνονται διακρίσεις. Άλλος πήρε κινητά αξίας 800 ευρώ και δεν πέρασε τελωνείο και άλλο πήρε κινητό για τη μάνα του με 100 ευρώ και πλήρωσε άλλα 40 ευρώ. Η να περνάνε όλα τελωνείο η κανένα. Δηλαδή ******ς είναι ο άλλος να πληρώσει? Όπως και να βάλουν όριο από ποσο και πάνω να περνάνε. Γίνεται να περνουμε πράγματα αξίας 10 ευρώ και να βάζουν καπέλο άλλα 15(12 ευρώ δασμοί 3 ευρώ ΦΠΑ)? Αυτά μόνο στην Ελλάδα. Ας μην μιλήσω και για τον ατελείωτο χρόνο που τα κρατάνε στα τελωνεία. Μιλάμε για 20 με 30 μέρες από όταν μπει τελωνείο.

Edited by impreza_sti

Από Θεσσαλονίκη? Εγώ είμαι από Χαλκιδική και περιμένω 5 πακετάκια με το ακριβότερο να είναι 55 ευρώ.

εγω αλλα12 μικρά περιμένω 10 από αυτά χωρίς track.... ήδη βαράνε 50 μέρες το ποιο λίγο 53 το πιο πολύ

να μαντέψω ολα ειναι θεσσαλονικη και όπως και αυτά τα 3 απλα δεν εχει ποιον να τα φέρει (έχουνε έλλειψη κόσμου από οτι ξέρω και στα ταχυδρομεία και στα τελωνεία )

Edited by egodemis

εγω αλλα12 μικρά περιμένω 10 από αυτά χωρίς track.... ήδη βαράνε 50 μέρες το ποιο λίγο 53 το πιο πολύ

να μαντέψω ολα ειναι θεσσαλονικη και όπως και αυτά τα 3 απλα δεν εχει ποιον να τα φέρει (έχουνε έλλειψη κόσμου από οτι ξέρω και στα ταχυδρομεία και στα τελωνεία )

Αρκεί να μην περάσουν τελωνείο θα έρθουν κάποια στιγμή. Μικροπραγματα όλα. Σε μας έρχονται στο ταχυδρομείο και πάμε και τα περνουμε δεν έχετε ταχυδρομος.

παιδια αποφασισα και εγω να στειλω με αφορμη τα παρακατω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 19-12-2016 04:04 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 02-01-2017 06:42 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 05-01-2017 11:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 05-01-2017 11:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

χαλασε της κοπελας μου ενα παλιο σμαρτφοουν σαμσουνγκ, και αποφασισα να της αγορασω σαν εκπληξη ενα καλο τηλεφωνο.. ετσι εκανα παραγγελια απο geekbuying.com το "le eco le max 2" μαζι με θηκη και το ειδικο τζαμι προστασιας 223 ευρω... Αφορμη ηταν και η αγορα που ειχε κανει ενας φιλος απο το συγκεκριμενο σαιτ (2 ζιαομι με κοστος καπου 400 ευρω)... Φυσικα εκεινος δεν πληρωσε τελωνειο και απ οτι ειχα διαβασει μεχρι σημερα ηταν πολυ σπανιο για καποιον να πληρωσει... Εχω στεναχωρηθει παρα πολυ, μιας και τα παραπανω χρηματα δεν περισσευουν... Ειναι βεβαιο οτι θα μπει δασμος;

Πάντως διαφημίζεται εντόνως η eu express η οποία αποστέλλει μέσω γαλλικού ταχυδρομείου - εάν δεν απατώμαι- και ως intra europe δεν χρεώνεται vat σε ελληνικό τελωνείο

η μονη λυση ειναι αυτη πλεον περιμενω ενα κινητο αξιας 400 ευρω αμα μπει τελωνειο το vickmall θα την πληρωσει γιατι πολυ απλα με διαβεβαιωσε οτι δεν θα μπει

Sony Ericsson V800 -> K850i -> Lg Optimus 7 (sold) -> Sony Ericsson Xperia Neo V ->ZTE V967S -> Asus Zenfone 2 4gb ram 2.3 ghz 64gb storage!(sold) -> Xiaomi Redmi Note 3 Prime (sold) -> Xiaomi mi5s 128gb ->Xiaomi Mi9 Lite 64gb

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ19-12-201604:04ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ02-01-201706:42ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ05-01-201711:53ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ05-01-201711:53ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

χαλασε της κοπελας μου ενα παλιο σμαρτφοουν σαμσουνγκ, και αποφασισα να της αγορασω σαν εκπληξη ενα καλο τηλεφωνο.. ετσι εκανα παραγγελια απο geekbuying.com το "le eco le max 2" μαζι με θηκη και το ειδικο τζαμι προστασιας 223 ευρω... Αφορμη ηταν και η αγορα που ειχε κανει ενας φιλος απο το συγκεκριμενο σαιτ (2 ζιαομι με κοστος καπου 400 ευρω)... Φυσικα εκεινος δεν πληρωσε τελωνειο και απ οτι ειχα διαβασει μεχρι σημερα ηταν πολυ σπανιο για καποιον να πληρωσει... Εχω στεναχωρηθει παρα πολυ, μιας και τα παραπανω χρηματα δεν περισσευουν... Ειναι βεβαιο οτι θα μπει δασμος;

Έχει ήδη μπει τελωνείο κρίμα. 70 με 80 ευρώ θα είναι το πρόσθετο κόστος 24% συν 12 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 19-12-2016 04:04 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 02-01-2017 06:42 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 05-01-2017 11:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 05-01-2017 11:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Υπάρχει περίπτωση η χρέωση να είναι λίγο χαμηλότερη (μερικές φορές είναι λίγο πιο ελαστικοί) αλλά κάπου εκεί θα κυμαίνεται δυστυχώς... Πέσαμε όλοι σε αυτή την περίοδο...

See you on another ROM :ninja:

η μονη λυση ειναι αυτη πλεον περιμενω ενα κινητο αξιας 400 ευρω αμα μπει τελωνειο το vickmall θα την πληρωσει γιατι πολυ απλα με διαβεβαιωσε οτι δεν θα μπει

Θα μας ενημερώσεις σχετικώς σε παρακαλω?

Στάλθηκε από το ONE A2001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ειναι δυνατον να εχει καποιος 400 euro να παρει ΔΩΡΟ ΤηΛ, και να μην εχει 60 να πληρωσει φορο ?

Σε ποια χωρα ζουμε παιδια ?

Μηπως ειμαστε οτι τρωμε.... ?

Δεν επιτρέπονται youtube links στην υπογραφή

- OUKITEL K6000 pro --- Xiaomi Redmi Note 4x --- Xiaomi Redmi Note 8 pro

...Edit by Dim_33....