Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν είσαι Θεσσαλονίκη η βορεια θα το γραψει όταν φτάσει Θεσσαλονίκη το δεμα..αν κλείσει απο ΚΔ Θεσσαλονίκης Όλα καλα

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μας δουλεύουν μου φαίνεται!!!!!Κάποια περνάνε τώρα κάποια έρχονται μετά από ένα μήνα!Κάποια περνάνε από τελωνείο κάποια όχι!Τα πάντα γίνονται ανάλογα με τα κέφια τους!!!

δεν πάει ετσι

ξεκινάει η μέρα και λένε σήμερα έχουμε στόχο να κάνουμε έσοδα 10,000 πχ ποιο είναι το ελάχιστο ποσό δεμάτων που θα περάσουν τόσο ωραία περάστε και τα τα υπόλοιπα δώστε ελεύθερο να μην μπουκώσουμε

Μαλλον την πατησαμε με το τελωνειο...Σημερα ειδα αυτο..

SEND ITEM ABROAD 15-12-2016 02:41 SINGAPORE

RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE 22-12-2016

HIGHT-VALUE GOODS - OFFICIAL CUSTOMS DECLARATION REQUIRED 23-12-2016

ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY 23-12-2016

ποσο παει το μαλι για ενα xiaomi mi5.ξερει καποιος?

αν το περάσουν fast hand την γλύτωσες με κάνα 35 45 ευρω αν δεν το περάσουν fast hand βαράει και 100+

απο που τα παρηγγειλες? εγω τωρα που θελω να παρω ενα drone απο gearbest τι να κανω? εχει Netherlands air mail - Unregistered air mail και The united Arab emirates Registered.

από gearbest μέσω ΝL. Πάρτο φίλε με τόσο μεγάλη διαφορά που έχουν τα drone μιας και το έχω ψάξει σε σχέση με Ελλάδα, πάρτο και σε συμφέρει ακόμα και τελωνείο να περάσει.

Αλλα 2 πακετα περασαν σημερα,ευτηχως.....αμα τα ανοιγαν και εβλεπαν 2 mi mix........:lol:

!!!!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

...ολοι χαρουμενοι ..

αν γινοταν το ιδιο σε εσας , θα σας αρεσε ?

Δεν επιτρέπονται youtube links στην υπογραφή

- OUKITEL K6000 pro --- Xiaomi Redmi Note 4x --- Xiaomi Redmi Note 8 pro

...Edit by Dim_33....

Αλλα 2 πακετα περασαν σημερα,ευτυχως.....αμα τα ανοιγαν και εβλεπαν 2 mi mix........:lol:

2 Mi mix και στο ίδιο πακέτο;!!

Σ'αρέσουν τα extreme sports?

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Αλλα 2 πακετα περασαν σημερα,ευτηχως.....αμα τα ανοιγαν και εβλεπαν 2 mi mix........:lol:

!!!!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!

Τελικά υπάρχει Αγιος Βασίλης!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

2 Mi mix και στο ίδιο πακέτο;!!

Σ'αρέσουν τα extreme sports?

Εννοειται οτι ειναι ηδη πληρωμενα αυτα βρε...και φυσικα υπαρχει παντα η ασφαλεια του paypal.:)

Εννοειται οτι ειναι ηδη πληρωμενα αυτα βρε...και φυσικα υπαρχει παντα η ασφαλεια του paypal.:)

πληροφοριακά (πριν κάνα χρόνο) είχαμε πάρει από ενα site (κάψε με τώρα το όνομα δεν θυμάμαι αλλά ήταν ενα γνωστό πάντως) ενα κινείτο με 165 ευρω και για μεγαλη μας ατυχία (το λέω για μεγάλη καθώς παλιότερα από τελωνείο δεν πέρναγε τπτ σχεδον) περναει από τελωνείο (αγορά είχε γίνει με paypal κλπ ετσι δεν πολύ σκεφτήκαμε, είχαν βάλει και μεγάλο καπέλο θυμαμε στο τελωνείο.. ετσι δεν κάναμε παραλαβή και το αφήσαμε να φύγει........ ανοίγουμε μετά από λιγο case στο paypal.... και ουαλα απο την άλλη ο πωλητής απαντάει με track nuber όπου φάνηκε ότι έφτασε η συσκευη μεχρι το σπίτι μας (ο ναι έγραφε και διεύθυνση σε ένα ξεχωριστώ αρχείο) και ότι έγινε προσπάθεια παράδοσης 3 φορές (2 ήταν στην πραγματικότητα) και το paypal αποφάσισε υπέρ του πωλητή...

μετά ανοίξαμε ξανα case και αναγκάσαμε τον πολιτη να στείλει ξανά το δέμα (κάτι άλλο δεν μπορούσαμε να κάνουμε) και κλασσικά δεν πέρασε το τελωνείο και το παραλάβαμε (6 μήνες φάγαμε)

για αυτο προσοχή αν έχει tracking number και ανοίξεις case χαλαρά μπορούν να αποδείξουν οτι απλα δεν το παρελαβες σκόπιμα

Edited by impreza_sti

Μπορείς να το παραλαβεις, να το ανοίξεις μπροστά στον υπάλληλο, να το φωτογραφίσεις, να το μυρίσεις, να κάνεις τούμπες με αυτό αν θέλεις, μετά να το πακετάρεις πάλι, να το στείλεις πίσω και να σου κάνει refund το κατάστημα, αλλά όχι να παραλείψεις το ενδιάμεσο γλέντι και να γυρίσει μόνο του... Λογικό..

Μια πλήρης φόρτιση.

Μπορείς να το παραλαβεις, να το ανοίξεις μπροστά στον υπάλληλο, να το φωτογραφίσεις, να το μυρίσεις, να κάνεις τούμπες με αυτό αν θέλεις, μετά να το πακετάρεις πάλι, να το στείλεις πίσω και να σου κάνει refund το κατάστημα, αλλά όχι να παραλείψεις το ενδιάμεσο γλέντι και να γυρίσει μόνο του... Λογικό..

ναι με μοναδική διαφορά ...... οτι πρέπει να πληρώσεις τελωνείο (αν το κάνεις αιτώ ) η τουλάχιστον αυτό ακούστηκε

(βασικά ενα παιδί απο εδω το έχει υπάρχει ποιο πριν έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία με το τελωνείο (η ΕΛΤΑ δεν θυμάμαι)

Οποιος δεν βαριέται scroll back pages να το βρει

Δε νομιζω να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το PayPal και το κατάστημα αν εσύ πλήρωσες τελωνειο.

Εμένα με περιμένει στο ταχυδρομείο, αλλά μιας και δε νομίζω να το γυρίσουν πίσω μετά την προθεσμία των 10 ημερών, μιας και με ξέρουν εκεί, μάλλον θα πρέπει να το κανονίσω. Το geekbuying έχει ήδη συμφωνήσει. Εν καιρώ θα ξέρω..

Μια πλήρης φόρτιση.

Δε νομιζω να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το PayPal και το κατάστημα αν εσύ πλήρωσες τελωνειο.

Εμένα με περιμένει στο ταχυδρομείο, αλλά μιας και δε νομίζω να το γυρίσουν πίσω μετά την προθεσμία των 10 ημερών, μιας και με ξέρουν εκεί, μάλλον θα πρέπει να το κανονίσω. Το geekbuying έχει ήδη συμφωνήσει. Εν καιρώ θα ξέρω..

ναι για να παει πισω θα πρεπει να πεις τον λογο... πχ δεν ηταν αυτο που πηρα κλπ σε ολες της περιπτώσεις πάντως ενα 4~5 μηνες δεν γλυτώνεις.......

και γιατι να γινεται ολο αυτο? απλα δεν κάνεις ξανά παραγγελιά και τελος

Μπορείς να το γυρίσεις και χωρίς λόγο.. Δεν το συστήνω σε κανέναν, φαντάζομαι θα είναι σπάσιμο για κάθε μαγαζί, αλλά αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι..

Εγώ προσωπικά προτιμώ να τα δώσω στον Κινέζο που έκανε κανονικά τη δουλεια του παρά στο κράτος που δεν υπεισέρχεται πουθενά στη διαδικασία.

Μια πλήρης φόρτιση.

Μπορείς να το γυρίσεις και χωρίς λόγο.. Δεν το συστήνω σε κανέναν, φαντάζομαι θα είναι σπάσιμο για κάθε μαγαζί, αλλά αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι..

Εγώ προσωπικά προτιμώ να τα δώσω στον Κινέζο που έκανε κανονικά τη δουλεια του παρά στο κράτος που δεν υπεισέρχεται πουθενά στη διαδικασία.

καλα ναι μαζι σου (δεν ειπα το αντιθετο) αλλο λεω αφου ολοι βλεπουμε σχεδον ολα τα πακέτα περνάνε απο τελωνείο

γιατι προσπαθούμε να παίξουμε joker με της παραγγελίες και μετά οταν περνάνε να τα επιστρέφουμε κλπ?

πληροφοριακά (πριν κάνα χρόνο) είχαμε πάρει από ενα site (κάψε με τώρα το όνομα δεν θυμάμαι αλλά ήταν ενα γνωστό πάντως) ενα κινείτο με 165 ευρω και για μεγαλη μας ατυχία (το λέω για μεγάλη καθώς παλιότερα από τελωνείο δεν πέρναγε τπτ σχεδον) περναει από τελωνείο (αγορά είχε γίνει με paypal κλπ ετσι δεν πολύ σκεφτήκαμε, είχαν βάλει και μεγάλο καπέλο θυμαμε στο τελωνείο.. ετσι δεν κάναμε παραλαβή και το αφήσαμε να φύγει........ ανοίγουμε μετά από λιγο case στο paypal.... και ουαλα απο την άλλη ο πωλητής απαντάει με track nuber όπου φάνηκε ότι έφτασε η συσκευη μεχρι το σπίτι μας (ο ναι έγραφε και διεύθυνση σε ένα ξεχωριστώ αρχείο) και ότι έγινε προσπάθεια παράδοσης 3 φορές (2 ήταν στην πραγματικότητα) και το paypal αποφάσισε υπέρ του πωλητή...

μετά ανοίξαμε ξανα case και αναγκάσαμε τον πολιτη να στείλει ξανά το δέμα (κάτι άλλο δεν μπορούσαμε να κάνουμε) και κλασσικά δεν πέρασε το τελωνείο και το παραλάβαμε (6 μήνες φάγαμε)

για αυτο προσοχή αν έχει tracking number και ανοίξεις case χαλαρά μπορούν να αποδείξουν οτι απλα δεν το παρελαβες σκόπιμα

Ολα εχουν να κανουν με το καταστημα αγορας,και τι συμφωνια εχεις κανει μαζι τους.

Πλεον ευτηχως δεν εχω τετοια θεματα,μετα απο παρα πολλες αγορες,απο καποια συγκεκριμενα καταστηματα παντα,δεν μου εχουν κανει τιο παραμικρο,ολα ειναι θεμα το πως θα το χειριστεις απο την αρχη οταν ξεκινας καποιες συνεργασιες.:)

καλα ναι μαζι σου (δεν ειπα το αντιθετο) αλλο λεω αφου ολοι βλεπουμε σχεδον ολα τα πακέτα περνάνε απο τελωνείο

γιατι προσπαθούμε να παίξουμε joker με της παραγγελίες και μετά οταν περνάνε να τα επιστρέφουμε κλπ?

Όχι δεν περνάνε σχεδόν όλα περνάνε κάποια λίγα μη λέμε ότι θέλουμε.

Ας ρωτήσετε κανένα γνωστό ταχυδρόμο η ταχυδρομείο να δείτε τι θα σας πει ήμαρτον έχει παραγίνει η τρομοκρατία

Έλα Θεσσαλονίκη να σου πω πόσα λίγα περνάνε..ειδικά κινητά κτλ.. 4/5 κινητό ο κολλητος μου και τώρα ψάχνει από Ευρώπη.. Εμένα ενα πέρα σε Έτσι..το δεύτερο θα φανεί αν φτάσει σε κανένα μήνα

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Καλημέρα παιδιά! Περιμένω redmi 4 pro Θεσσαλονίκη, και δεν πέρασε! Ίσως υπάρχει ελπίδα πλέον! :)

2016-12-27 07:38 M.D. DYTIKIS THESSALONIKIS, ITEM ARR M.D. DYTIKIS THESSALONIKIS

2016-12-27 02:03 K D. THESSALONIKIS, ITEM IN CONTA K D. THESSALONIKIS

2016-12-26 22:45 K D. THESSALONIKIS, ITEM UNLOADED

2016-12-26 22:00 K D. THESSALONIKIS, ITEM ARR K D. THESSALONIKIS

2016-12-24 12:30 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-12-24 10:30 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-12-24 09:25 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-12-22 06:20 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM UNLOADED

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Δέμα που μου είχε κρατηθεί από 09/12 προχώρησε το Σάββατο και σήμερα πήρα και έμαθα το κουστούμι. 59 € ΦΠΑ και 12 το τέλος. Μέσα στο πακέτο έχει 2 κινητά αξίας110€(πραγματικής) στην Ελλάδα πωλούνται με 88€ το ένα με ΦΠΑ. Απορώ πως έβγαλε αξία 245 ευρώ ο εκτελωνιστής... Ξέρει κανείς πώς μπορώ να κάνω ένσταση για το ποσό που μου επιβαλανε?

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορείς να ζητήσεις αναδασμολόγηση αλλά, εκτός από το 10ευρω, που θα πληρώσεις, δύσκολα θα πετύχεις την αξία που θέλεις εσύ εάν υπάρχει στο διαδίκτυο η αξία που βρήκε (και έβαλε) ο τελωνειακός (και όχι εκτελωνιστής).

5 παραγγελίες περιμένω από Κίνα, οι 4 με tracking number και η μια άνευ (πολύ μικρής αξίας). Από τις 4 με tracking number οι 3 είναι μικρής αξίας (με max ~10$) και η μια (μια κάμερα Xiaomi Yi) αξίας ~44$.

Το πρώτο - από Bangood - με tracking number το παρέλαβα χθες χωρίς κάποια χρέωση και χωρίς να έχει ανοιχτεί το δέμα.

....................

Έχει φτάσει και το δέμα - από Geekbuying με SG post - με την κάμερα και η αναφορά tracking αναφέρει :

22/12/16 01:41 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΚΑΤ)

22/12/16 03:45 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

22/12/16 09:42 ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Είδομεν....

Καλά πάμε :D Πέρασε και παρέλαβα και την Ip κάμερα χωρίς χρεώσεις και χωρίς να έχει ανοιχτεί το δέμα. Ήταν το δέμα που λόγω όγκου και αξίας (~45$) είχα μια... αγωνία ;)

http://i298.photobucket.com/albums/mm261/X-HarrisX/DIAFORA/track%20Yi_zpsi7bshtqb.jpg

http://i298.photobucket.com/albums/mm261/X-HarrisX/DIAFORA/20161227_105314_HDR_zpsvufhaju0.jpg

Edited by harmon17

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Η νομοθεσία υπήρχε ήδη, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης), και με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ο ΦΠΚΥ ως αρμόδιος φορέας για τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων και οι σχετικές διαδικασίες.

Επίσης, στις 3 ΥΔΕ των ΕΛΤΑ, όπου υπηρετούν τελωνειακοί υπάλληλοι, δημιουργούνται τα ΓΕΤΑ, με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Γενικά, η ΚΥΑ δεν προσφέρει κάτι νέο στις υπάρχουσες διαδικασίες αλλά τις κωδικοποιεί στη συνεργασία ΦΠΚΥ και τελωνειακών υπηρεσιών, αφού οι περισσότερες (με μια γρήγορη ματιά) περιγράφονται στον αντίστοιχο Κανονισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης.