makap Δημ. May 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2016 Η EMS είναι courier αλλά εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ και σε περίπτωση που σταματήσει το δέμα στο τελωνείο η διαδικασία είναι διαφορετική. Ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα (ΦΠΑ για αξια CIF έως 150€) και το τέλος ΕΛΤΑ (12€) και προωθεί το δέμα στο Γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, στο οποίο αυτός πληρώνει για να το παραλάβει. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaoder Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Καλησπερα σας. Θα ηθελα να ρωτησω αν για αγορα οποιασδηποτε κατηγοριας αντικειμενων απο ebay υπαρχει το οριο των 22 ευρω για να μην αφορα το τελωνειο. Και αν ναι, αυτο το οριο ισχυει και για μαζικη παραγγελια που δεν ξεπερνα τα 22 ευρω. Δε ζηταω πως να γλιτωσω τελωνειο. Απλα ρωταω αν υπαρχει νομος. Ευχαριστω προκαταβολικα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Η νομοθεσία ξεχωρίζει τς αγορές από τρίτες χώρες σε εμπορικού (ατέλεια 22€), δηλαδή όταν πληρώνεις για να αγοράσεις, και μη εμπορικού χαρακτήρα (ατέλεια 45€), όταν στο στέλνει συγγενικό πρόσωπο και δεν πληρώνεις και όχι με βάση τον πωλητή (ebay, mazon, κινεζομάγαζο, ιδιώτης κλπ) Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LuNaTiC-Abuser Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 Επανέρχομαι με το θέμα μου απλά για ενημέρωση... Περίμενα τηλεφώνημα την επόμενη της επικοινωνίας μου με το τελωνείο μιας και όταν με καλέσανε δεν ήταν δυνατό να μιλήσουμε... Είχε φτάσει 2 παρά και δεν με είχανε καλέσει ακόμα έτσι αποφάσισα να πάρω μόνος μου ένα τηλέφωνο. Πέτυχα στο νούμερο που μου δώσανε ένα γραφείο δίπλα από τους αρμόδιους και μια ευγενική κυρία φώναξε έναν αρμόδιο. Προσπάθησα να του πω όταν με ρώτησε τι γίνεται με το δέμα ότι η τιμή που γράφτηκε πάνω είναι η τιμή της μηχανής όταν αγοράστηκε πριν χρόνια και χωρίς πολλά πολλά όταν στο τέλος των ρώτησα "εγώ τώρα πρέπει να κάνω κάτι?" μου απάντησε " όχι όχι κλείσε και θα σου στείλουμε το δέμα σου" Υπήρχε μετά από αυτό άμεση ενημέρωση στο tracking και το δέμα έφτασε μετά από 2-3 μέρες αν θυμάμαι ακριβώς χωρίς να πληρώσω το παραμικρό... Αυτά ! Παράθεση http://img822.imageshack.us/img822/166/400x90.jpg StarCraft2 Hellenic Community @ http://www.StarCraft2.gr StarCraft 2 Gaming Stream @ http://www.Twitch.tv/Lunaticoldschool Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 Επανέρχομαι με το θέμα μου απλά για ενημέρωση... Περίμενα τηλεφώνημα την επόμενη της επικοινωνίας μου με το τελωνείο μιας και όταν με καλέσανε δεν ήταν δυνατό να μιλήσουμε... Είχε φτάσει 2 παρά και δεν με είχανε καλέσει ακόμα έτσι αποφάσισα να πάρω μόνος μου ένα τηλέφωνο. Πέτυχα στο νούμερο που μου δώσανε ένα γραφείο δίπλα από τους αρμόδιους και μια ευγενική κυρία φώναξε έναν αρμόδιο. Προσπάθησα να του πω όταν με ρώτησε τι γίνεται με το δέμα ότι η τιμή που γράφτηκε πάνω είναι η τιμή της μηχανής όταν αγοράστηκε πριν χρόνια και χωρίς πολλά πολλά όταν στο τέλος των ρώτησα "εγώ τώρα πρέπει να κάνω κάτι?" μου απάντησε " όχι όχι κλείσε και θα σου στείλουμε το δέμα σου" Υπήρχε μετά από αυτό άμεση ενημέρωση στο tracking και το δέμα έφτασε μετά από 2-3 μέρες αν θυμάμαι ακριβώς χωρίς να πληρώσω το παραμικρό... Αυτά ! ...τύχη βουνό... Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaoder Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω για αγορα lg g2 απο hong kong ποιο τροπο αποστολης να επιλεξω ωστε να συνεχισει με ελτα και ΟΧΙ με courier στην Ελλαδα; Standard Int'l Shipping Economy Int'l Postage Standard International Flat Rate Postage Ευχαριστω εκ των προτερων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 Και οι τρεις επιλογές πρέπει να σημαίνουν ταχυδρομείο. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaoder Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 (edited) Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση :) Οταν με το καλο φτασει Ελλαδα τα ελτα θα παρατησουν το δεμα στην πορτα εκτεθιμενο; το αντικειμενο ειναι αυτο http://www.ebay.com/itm/172008859993?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Πιστευετε οτι με αυτη την κριτικη ειναι αξιοπιστο; Εχω βρει και με 99% αλλα δυο φορες που επικοινωνησα μαζι τους δε μου απαντησαν οποτε επελεξα αυτο. Συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα επειδη παραγγελνω 1η φορα απο ebay εχω πολλες αποριες. Edited May 18, 2016 by impreza_sti Συνεχόμενα μηνύματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. May 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2016 99% θα αφησει ειδοποίηση Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2016 Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση :) Οταν με το καλο φτασει Ελλαδα τα ελτα θα παρατησουν το δεμα στην πορτα εκτεθιμενο; το αντικειμενο ειναι αυτο http://www.ebay.com/itm/172008859993?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Πιστευετε οτι με αυτη την κριτικη ειναι αξιοπιστο; Εχω βρει και με 99% αλλα δυο φορες που επικοινωνησα μαζι τους δε μου απαντησαν οποτε επελεξα αυτο. Συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα επειδη παραγγελνω 1η φορα απο ebay εχω πολλες αποριες. Το δέμα είναι μικρό, ταξιδεύει με ταχυδρομείο και το φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι. Για να είσαι σίγουρος ότι θα το παραλάβεις, θα ζητήσεις από τον πωλητή να το στείλει συστημένο με μια ένα από τα γνωστά ταχυδρομεία (Ολλανδικό, Σιγκαπουριανό) και να σου δώσει το tracking number. Έτσι, εάν δεν σε βρει, θα αφήσει ειδοποιητήριο. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaoder Δημ. May 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2016 Γεια σας. Παρηγγειλα τελικα δυο lg g2 απο τον ιδιο κινεζο. Εκανα δυο ξεχωριστες παραγγελιες. Μετα απο λιγη ωρα μου ρθε μηνυμα μονο για τη μια παραγγελια οτι ευχαριστουν και θα το στειλουν εντος 2 εργασιμων. Για το αλλο κινητο δεν ανεφεραν κατι. Οταν πηγαινω να δω το Purchase History μου βγαζει δυο ιδια κινητα οτι τα εχω παραγγειλει και τα εχω πληρωσει. Γνωριζετε αν υπαρχει πιθανοτητα να τα στειλουν μαζι στο ιδιο πακετο; Αν γινοταν αυτο θα επιβαρυνομουν και απο δασμους και φπα εφοσον η συνολικη τους αξια ξεπερνα τα 150ευρω. ευχαριστω για το χρονο σας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2016 Περιγράφεις ένα υποθετικό σενάριο και ζητάς απαντήσεις ενώ γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί, στην ακραία περίπτωση. Είτε θα επικοινωνήσεις με τον πωλητή είτε θα περιμένεις την εξέλιξη της αποστολής του ή των δεμάτων. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. May 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2016 Καλύτερα να εκανες τις αγορες σε διαστημα 2 3 ημερων :) Τωρα ναι, υπάρχει περίπτωση να τα στείλει μαζί Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaoder Δημ. May 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2016 Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι τα στελνουν μαζι τότε η τιμή του δεματος θα ναι 270 ευρώ περίπου. Ποσα θα ζητήσει το τελωνειο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2016 Τα υποθετικά σενάρια δεν σε βοηθάνε, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το ζητούμενο. Περίμενε να ξεκαθαρίσει ο τρόπος αποστολής, να μάθεις τις δηλωμένες αξίες πάνω στο αυτοκόλλητο και άλλα στοιχεία για να περιορίσουμε τα σενάρια. Εάν εξακολουθείς να ζητάς νούμερα, η νομοθεσία ορίζει ΦΠΑ για αξίες CIF από 22€ και πάνω και δασμό για αξίες πάνω από 150€ (μη ρωτήσεις ποιος είναι ο δασμός γιατί πρέπει να είσαι εκτελωνιστής για να ξέρεις σε ποια δασμολογική κλάση θα τα βάλει ο τελωνειακός). Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tweaked Mind Δημ. May 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2016 Παίδες μου καλησπερα! Είμαι ένας απο τους πολλούς άσχετους που το παίζουν σχετικοί και πήρα μεσω indiegogo το ρολογακι omate rise 3 πληρωνοντας και shipping παρακαλώ!κυριος με τα ολα μ δηλ. Ελα μου ομως που με.καλεσαν κυριακατικα απο dhl και μου παν να μου κανουν τον εκτελωνισμο αυτοί και θα μου κανουν και έκπτωση( ούτε με ξερουν) αλλιως λεει πρεπει να το κανω μονος μ και μου αραδιασε ενα σορό διαδικασίες. Υποψιαζομενος ρωταω εσας που ξερετε κατι τι παραπανω: Αξιζει να κανω μονος τον εκτελωνισμο η εκανα που εκανα τη μακακια και πληρωσα κουριερ να πληρωσω και τον εκτελωνισμο τους???:p Παράθεση How long? Not long, 'cause what you reap is what you sow Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. May 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2016 Παίδες μου καλησπερα! Είμαι ένας απο τους πολλούς άσχετους που το παίζουν σχετικοί και πήρα μεσω indiegogo το ρολογακι omate rise 3 πληρωνοντας και shipping παρακαλώ!κυριος με τα ολα μ δηλ. Ελα μου ομως που με.καλεσαν κυριακατικα απο dhl και μου παν να μου κανουν τον εκτελωνισμο αυτοί και θα μου κανουν και έκπτωση( ούτε με ξερουν) αλλιως λεει πρεπει να το κανω μονος μ και μου αραδιασε ενα σορό διαδικασίες. Υποψιαζομενος ρωταω εσας που ξερετε κατι τι παραπανω: Αξιζει να κανω μονος τον εκτελωνισμο η εκανα που εκανα τη μακακια και πληρωσα κουριερ να πληρωσω και τον εκτελωνισμο τους???:p Δεν ξέρω αν ισχύει ακομα αυτος ο οδηγός αλλα ρίξε τον μια ματιά μεχρι να απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος για την διαδικασία .... http://www.akouseto.gr/ektelonismos-o-apolytos-odigos/2/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. May 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2016 Παίδες μου καλησπερα! Είμαι ένας απο τους πολλούς άσχετους που το παίζουν σχετικοί και πήρα μεσω indiegogo το ρολογακι omate rise 3 πληρωνοντας και shipping παρακαλώ!κυριος με τα ολα μ δηλ. Ελα μου ομως που με.καλεσαν κυριακατικα απο dhl και μου παν να μου κανουν τον εκτελωνισμο αυτοί και θα μου κανουν και έκπτωση( ούτε με ξερουν) αλλιως λεει πρεπει να το κανω μονος μ και μου αραδιασε ενα σορό διαδικασίες. Υποψιαζομενος ρωταω εσας που ξερετε κατι τι παραπανω: Αξιζει να κανω μονος τον εκτελωνισμο η εκανα που εκανα τη μακακια και πληρωσα κουριερ να πληρωσω και τον εκτελωνισμο τους???:p Δεν σχολιάζω την απόφασή σου να στείλει ο πωλητής το δέμα με courier, αφού τη σχολίασες μόνος σου, αλλά στον οδηγό της υπογραφής μου θα βρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον εκτελωνισμό. Εάν τον κάνουν αυτοί θα πληρώσεις, επιπλέον του ΦΠΑ (βάσει απόδειξης είτε paypal είτε κάρτας), και αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60-70€ανάλογα με την αξία), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα, ενώ αν το εκτελωνίσεις εσύ θα γλυτώσεις μόνο την αμοιβή. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. May 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2016 Παίδες μου καλησπερα! Είμαι ένας απο τους πολλούς άσχετους που το παίζουν σχετικοί και πήρα μεσω indiegogo το ρολογακι omate rise 3 πληρωνοντας και shipping παρακαλώ!κυριος με τα ολα μ δηλ. Ελα μου ομως που με.καλεσαν κυριακατικα απο dhl και μου παν να μου κανουν τον εκτελωνισμο αυτοί και θα μου κανουν και έκπτωση( ούτε με ξερουν) αλλιως λεει πρεπει να το κανω μονος μ και μου αραδιασε ενα σορό διαδικασίες. Υποψιαζομενος ρωταω εσας που ξερετε κατι τι παραπανω: Αξιζει να κανω μονος τον εκτελωνισμο η εκανα που εκανα τη μακακια και πληρωσα κουριερ να πληρωσω και τον εκτελωνισμο τους???:p Τώρα την πάτησες και απλώς πλήρωνε.Αφού ήξερες το εδώ σάιτ,στο οποίο έχει γραφτεί κατά κόρον ΠΟΤΕ ΚΟΥΡΙΕΡ, τι την ήθελες την dhl; Εν πάσει περιπτώσει,αν δεν στην κάνουν αυτοί,θα πρέπει να πας εσύ στο αεροδρόμιο,οπότε αν έχεις χρόνο και υπομονή,μπορείς να πας.Ρώτα τους όμως πρώτα πόσα θέλουν,και πάρε στο αεροδρόμιο στα δέματα να ρωτήσεις πόσα θα πάρουν αυτοι αν πας εσύ εκεί.Κάποτε έπαιρνα εδώ τηλ και ρώταγα.Κάνε μία προσπάθεια.http://www.aia.gr/traveler/ Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tweaked Mind Δημ. May 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2016 Καλα το ξερω οτι ρωταω εκ των υστερων και δεν περιμενω θαυματα. Την επομενη φορα θα ειμα υποψιασμενος τι σημαινει shipping...:cool: thx μαγκες! Παράθεση How long? Not long, 'cause what you reap is what you sow Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
partsa_klos22 Δημ. June 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2016 Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω κάποια βραχιόλια από μία σελίδα από αυστραλια κ φοβάμαι για τα έξοδο εκτελωνισμου γτ αυτοί λένε ότι το στέλνουν δωρεαν αλλά μπορεί να έχει έξοδα εκτελωνισμου εδώ. Εδώ στα φέρνουν μετά με ελτα. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό που γράφουν πιο πάνω ότι αν το προϊόν είναι κατω από 22 ευρώ δεν πληρωνεις; Ή θα πληρώσεις πχ φπα; Λέω αν πάρω παραπάνω από 22 ευρώ να τα κάνω σε δύο παραγγελίες καλύτερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. June 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2016 Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω κάποια βραχιόλια από μία σελίδα από αυστραλια κ φοβάμαι για τα έξοδο εκτελωνισμου γτ αυτοί λένε ότι το στέλνουν δωρεαν αλλά μπορεί να έχει έξοδα εκτελωνισμου εδώ. Εδώ στα φέρνουν μετά με ελτα. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό που γράφουν πιο πάνω ότι αν το προϊόν είναι κατω από 22 ευρώ δεν πληρωνεις; Ή θα πληρώσεις πχ φπα; Λέω αν πάρω παραπάνω από 22 ευρώ να τα κάνω σε δύο παραγγελίες καλύτερα Η ατέλεια για εισαγωγή από τρίτες χώρες είναι, πράγματι, 22€, αλλά θα ήταν καλλίτερο να δώσεις κάποια στοιχεία και, αν θέλεις, το link αυτού που σκοπεύεις να αγοράσεις, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
partsa_klos22 Δημ. June 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2016 Η ατέλεια για εισαγωγή από τρίτες χώρες είναι, πράγματι, 22€, αλλά θα ήταν καλλίτερο να δώσεις κάποια στοιχεία και, αν θέλεις, το link αυτού που σκοπεύεις να αγοράσεις, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. http://dappervigilante.com/pages/shipping-and-returns αυτή είναι η σελίδα κ γράφει στο λινκ για τις αποστολές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. June 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2016 Ζήτησα link του αντικειμένου που θέλεις να αγοράσεις. Από την πολιτική αποστολής δεμάτων προκύπτει ότι δεν είναι σίγουρη η δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα και πρέπει να το διευκρινίσεις. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
partsa_klos22 Δημ. June 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2016 Ζήτησα link του αντικειμένου που θέλεις να αγοράσεις. Από την πολιτική αποστολής δεμάτων προκύπτει ότι δεν είναι σίγουρη η δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα και πρέπει να το διευκρινίσεις. Ναι έτσι αναφέρουν. Έστειλα να τους ρωτησω πριν λίγες μέρες κ μου απάντησαν οτι εξαρτάται από τον εκτελωνιστη στην ελλαδα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts