Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν μα εταιρία θέλει να αγοράσει από την Αμερική ένα επιστημονικό όργανο, ένα ανεμόμετρο π.χ., τι γίνεται με τον εκτελωνισμό? Πόσο θα πρέπει να πληρώσει?

Στην προσφορά της, η (αμερικάνικη) εταιρία που τα διαθέτει λέει για τη μεταφορά: UPS WORLD WIDE

Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com

spread it out!

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αν μα εταιρία θέλει να αγοράσει από την Αμερική ένα επιστημονικό όργανο, ένα ανεμόμετρο π.χ., τι γίνεται με τον εκτελωνισμό? Πόσο θα πρέπει να πληρώσει?

Στην προσφορά της, η (αμερικάνικη) εταιρία που τα διαθέτει λέει για τη μεταφορά: UPS WORLD WIDE

Συνηθως έχουν δικούς τους εκτελωνιστές.

Στην Αμερική τα πράγματα είναι λίγο αυστηρά. Εάν ο οποιοσδήποτε στείλει κάτι στο εξωτερικό και δεν δηλώσει την πραγματική αξία του αντικειμένου κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο και φυλάκιση. Αυτό κάνει τα πράγματα λίγο πιο πολύπλοκα διότι προφανώς το όργανο θα σταλεί με δηλωμένη αξία και όταν θα φτάσει εδώ στο Ελ. Βενιζέλος θα γράφει καθαρά και ξάστερα "Κόστος τάδε". Μάλιστα, επειδή η UPS είναι courier με εκπροσώπηση στην Ελλάδα, θα πληρώσεις υπέρογκα ποσά σαν τέλος εκτελωνισμού όπως συνηθίζουν να χρεώνουν οι courier. Μιλάμε για κόστος της τάξεως 80-150 ευρώ χωρίς βέβαια να περιλαμβάνεται ο φόρος. Οπότε δε δέχεσαι αποστολή με UPS. Αν ήταν USPS θα γλίτωνες αυτές τις γελοίες απαιτήσεις των ελληνικών courier γιατί θα παραδιδόταν από τα ΕΛΤΑ τα οποία έχουν δικό τους τελωνείο και χρεώνουν μόλις 4 ευρώ.

Δηλαδή αν τα στείλουν με USPS θα πληρώσω 4ευρώ+φφόρο μόνο?

Κι άλλη μια ερώτηση, αν το αντικείμενο εχει αξία 1400ευρώ , ο φόρος πόσος θα είναι? το ΦΠΑ μόνο ή πρέπει να υπολογίσω και κατι παραπανω?

spread it out!

πρόκειται για ανεμόμετρο. Επιστημονικό όργανο θεωρείται?

spread it out!

Πού μπορώ να βρω αυτούς τους πίνακες που λες?

spread it out!

Στο τελωνείο, που αλλού;

Έλεγα μήπως κυκλοφορούσαν στο ιντερνετ . . .

spread it out!

Δηλαδή αν τα στείλουν με USPS θα πληρώσω 4ευρώ+φφόρο μόνο?

Κι άλλη μια ερώτηση, αν το αντικείμενο εχει αξία 1400ευρώ , ο φόρος πόσος θα είναι? το ΦΠΑ μόνο ή πρέπει να υπολογίσω και κατι παραπανω?

Συγνώμη που παραθέτω το δικό μου μήνυμα, αλλα επειδή επείγομαι λίγο, θα ήθελα να μάθω σχετικά με το τι θα πληρώσω αν είναι με USPS...

Συνοψίζοντας πρόκειται για ενα ανεμοδείκτη-ανεμομετρο (μεγάλη κούτα μαλλον 100*35*15 cm). :worry:

spread it out!

Βρήκα αυτή τη σελίδα http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL όπου μπορείς να βρεις τους δασμούς βάσει της περιγραφής του αντικειμένου. Το ανεμόμετρο το έβαλα σαν όργανο μετεωρολογίας.

Λογικά εκτός από το δασμό και 4-6ευρώ υπάρχει κατι αλλο που μου διαφεύγει όσον αφορά στο τι θα πληρώσω?

spread it out!

Βρήκα αυτή τη σελίδα http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL όπου μπορείς να βρεις τους δασμούς βάσει της περιγραφής του αντικειμένου. Το ανεμόμετρο το έβαλα σαν όργανο μετεωρολογίας.

Λογικά εκτός από το δασμό και 4-6ευρώ υπάρχει κατι αλλο που μου διαφεύγει όσον αφορά στο τι θα πληρώσω?

Πολύ καλό το site και δεν το είχα στα υπόψιν μου. Όντως για κάτι τόσο ακριβό μη ρισκάρεις. Βρες έναν εκτελωνιστή και ρώτα τον. Αλλά μάλλον αυτά τα ποσοστά θα πληρώσεις. Και φυσικά σε αυτά θα προστεθεί το κόστος του εκτελωνισμού που οι κούριερ χρεώνουν τραγικά υψηλές τιμές ενώ τα ΕΛΤΑ 4 ευρώ.

• 4 weeks later...

Παίδες Καλησπέρα,

Έχω μια ερώτηση για τους γνώστες. Μένω στην Κίνα, δίπα στα σύνορα με το Χόνκ Κονκ στη πόλη που κατασκεύαζονται όλα τα ηλεκτρονικά. Θέλω να στείλω κάποια πράγματα σε γνωστούς μου. Netbooks, laptops κτλ αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος απο τα τελωνεία.

Επίσης πορείτε να πείτε ποια εταιρεία χρησιμοποιέιτε (HK post, Fedex, κτλ)

υχαριστώ,

rakomelo

Edited by impreza_sti

info.ricardo.gr/MicroChina

Tablets and more...

Greektabletscn.wordpress.com

Reviews Κινέζικων tablet και νέα απο την αγορά.

Το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι πρέπει να στείλεις με HK Post για να εξυπηρετηθεί στην Ελλάδα μέσω ΕΛΤΑ. Δε μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι θα γλιτώσεις τους δασμούς αλλά έχω παραγγείλει πάνω από 70 φορές από την Κίνα τα τελευταία 2 χρόνια και δε πλήρωσα ποτέ δασμούς. Βέβαια ήταν όλα της τάξης των 5 έως 150 ευρώ, όχι παραπάνω. Κυρίως γκατζετάκια και ανταλλακτικά για κινητά, φορητούς υπολογιστές όπως προσόψεις, οθόνες LCD από μικρές για κινητά έως και 17άρες για λάπτοπ, μητρικές και άλλα τέτοια.

• 3 weeks later...
γεια σας εχω κανει μια παραγγελια ενως ρουτερ απο HONG KONG και μου το εστειλαν με DHL courier. Η αξια του ειναι 105 dollars και 25 dollars τα μεταφορικα . με πηρε τηλ η DHL courier και μου ειπε οτι για να εκτελωνιστη πρεπει να πληρωσω 140 ευρω, ειναι δυνατον να θελει τοσα λεφτα για εκτελωνισμο?

Μπορείς να βρεις πόσο πωλείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να τους το τυπώσεις;

οχι γιατι ειναι κινεζικο δεν εχει ελλαδα τετοιο

Θα σου πρότινα να το στείλεις πίσω και να ζητήσεις στον πωλητή τα έξοδά σου μείον τα μεταφορικά.

δεν συμφεπρει μιληασ με τον πωλητη και για να γυρισει πισω το δεμα χρειαζονται περπου 150 δολλαρια ετσι μου ειπε .αυτοι εχοθν εκπτωση μονο οταν τα στενλουν οχι να τα παρουν παλι πισω.

δυστυχώς την πάτησες σε κάτι που θα έπρεπε να το ξέρεις από πριν...ό,τι έρχεται εκτός ΕΕ ,υπάρχει ο κίνδυνος να στον πιάσουν κανονικά! ή το παρατάς και χάνεις τα χρήματα που πλήρωσες, ή το παραλαμβάνεις και next time be careful..:(