Jump to content

Coolpad F1 (8297W)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρα τα νέα είναι καλά! Η γλώσσα αν υπήρχε θα ηταν ακόμα καλύτερα. Έτσι απο βδομάδα με την άδεια ξεκιναω κ αλλαγές στο κινητό..:p

• Απαντήσεις 26,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• azuli

1779

• jpower73

3461

• mixanikosgr

890

• grgz

1033

Top Posters In This Topic

Με το titanium backup παγώνεις τον default messanger και στη συνέχεια εγκαθιστας το go sms pro τον δηλώνεις ως default και περνάς κανονικά το smsc της εταιρείας που είσαι. Δούλεψαν τα sms του υπολοίπου προς την cosmote καθώς και ένας κώδικος που μου έστειλε η τράπεζα για να δουλέψω με e-banking.

Ευχαριστω για τις διευκρινησεις καταρχην :)

Το smsc γιατι πρεπει να περαστει χειροκινητα?

Δεν περναει αυτοματα ετσι και αλλιως?

Εφοσον ειμαστε με 2 διαφορετικων εταιριων καρτες sim, θα πρεπει να περαστει και των 2, σωστα?

Εγώ το smsc το έβαλα χειροκίνητα απο τις ρυθμίσεις του go SMS pro,επίσης κατέβασα και την ελληνική γιατί αλλιως δεν δεχόταν μυνήματα!

Αυτό που αναφέρθηκε :

"Ανοίγουμε το mobileuncle tools και πάμε στο engineer mode/android/device info/smsc και βάζουμε το νούμερο του provider"

Πρέπει να γίνει ή είναι άκυρο;

Απλά διαγράφουμε την δική του,βάζουμε αλλη εφαρμογή μυνημάτων κ τερμα!;

Εγώ προχώρησα στο παραπάνω βήμα γιατί όπως φαίνετε σε κάποιες ρομ δεν παίρνει αυτόματα τον smsc από την SIM. Αν φυσικά η όλη διαδικασία γίνεται και από go sms pro, φαντάζομαι είναι πιο εύκολο.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εφοσον ειμαστε με 2 διαφορετικων εταιριων καρτες sim, θα πρεπει να περαστει και των 2, σωστα?

Στην δική μου περίπτωση, έπρεπε να περαστεί χειροκίνητα και δεν έχω βρει τρόπο να περάσω το smsc και για τις 2 κάρτες.

Ξέρει κανένας αν γίνετε με το go sms να περαστεί το smsc και από τις 2 κάρτες?

Παιδια εαν δεν βαριετε καποιος φιλος,ας κανει ενα οδηγο σχετικα με τα sms,βημα-βημα τι ακριβως κανουμε,ωστε να περαστει και στην αρχικη σελιδα,μην το ψαχνει ο κοσμος σε διασπαρτα post.:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Καμιά βοήθεια για το #1646 παιδιά; Μπορεί να σχετίζεται με το nvram warning: err=0x10 που μου βγάζει στη λίστα με τα διαθέσιμα Wi-Fi δίκτυα;

Παιδια εαν δεν βαριετε καποιος φιλος,ας κανει ενα οδηγο σχετικα με τα sms,βημα-βημα τι ακριβως κανουμε,ωστε να περαστει και στην αρχικη σελιδα,μην το ψαχνει ο κοσμος σε διασπαρτα post.:)

Φίλε μου, να καταλήξουμε πρώτα τι πρέπει να κάνουμε και για τις 2 κάρτες και μετά θα φτιάξουμε έναν οδηγό.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δοκιμάσω την δεύτερη κάρτα, μιας και έχω βάλει μια SIM μόνο για ιντερνέτ που δεν δέχεται sms. Όταν το δοκιμάσει κάποιος με επιτυχία, θα ξέρουμε καλύτερα.

Όσο είχα την stock εφαρμογή το smcs μπήκε αυτόματα. Τώρα με το smsgo pro έπρεπε να το βάλω εγώ. Τώρα σε οτι αφορά για τα dual sim φυσιολογικά πρέπει να περαστούν και τα δυο smsc. Εγώ προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ με δύο κάρτες οπότε δεν μπορώ να κάνω δοκιμές και να σας πω. Για εσάς όμως που δεν μπορείτε να βρείτε πως περνιέται το δεύτερο smsc πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του gosms εκεί που λέει others και τσεκάρετε εαν είναι τικαρισμένο το enable dual sim card mode.

Sony Ericsson GA 628-Sony Ericsson T10s-Nokia 8850-Panasonic X70-Motorola V3-Samsung D500-Sony Ericsson K750i-Sony Ericsson Hazel-Lenovo A660-Lenovo A820-Coolpad F1-THL 5000-Elephone P8000- Oukitel k6000 Plus - Xiaomi Redmi 9 4gb/64gb

Φίλε μου, να καταλήξουμε πρώτα τι πρέπει να κάνουμε και για τις 2 κάρτες και μετά θα φτιάξουμε έναν οδηγό.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δοκιμάσω την δεύτερη κάρτα, μιας και έχω βάλει μια SIM μόνο για ιντερνέτ που δεν δέχεται sms. Όταν το δοκιμάσει κάποιος με επιτυχία, θα ξέρουμε καλύτερα.

Nαι οκ αλλα......

Δεν εχουμε ολοι 2 sim βρε.:)Σε εμενα και σε πολλους αλλους φιλους η 2η sim ειναι αχρηστη επι τις ουσιας.

Ας κανουμε εαν ειναι εφικτο εναν 1ο οδηγο,εστω και για την μια sim,και το παλευουμε μετα για την 2η sim.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Nαι οκ αλλα......

Δεν εχουμε ολοι 2 sim βρε.:)Σε εμενα και σε πολλους αλλους φιλους η 2η sim ειναι αχρηστη επι τις ουσιας.

Ας κανουμε εαν ειναι εφικτο εναν 1ο οδηγο,εστω και για την μια sim,και το παλευουμε μετα για την 2η sim.

Λογικό είναι αυτό,πιστεύω οτι αν βγει μετα για δυο καρτες μπορεί να γίνει η διόρθωση κ να προστεθεί.

Αν μείνει έτσι θα χαθεί μέσα στο χαμό των μηνυμάτων.

Μόλις πήρα χαμπάρι και εγώ ότι δεν λαμβάνω μηνύματα από 4-5αψήφια νούμερα ... Και έλεγα ότι γλίτωσα από όλα τα SMS με τις προσφορές ... :blink: Ερώτηση από έναν άσχετο τι είναι το smsc ...? Υπάρχουν SMS που δεν πρέπει να χάνω και προσπαθώ να καταλάβω την συζήτηση που γίνεται .

Επίσης καθώς χρησιμοποιώ το τηλέφωνο εδώ και 2 μήνες μια ταπεινή άποψη από κάποιον που γενικά δεν είναι ιδιαίτερα σχετικός αλλά χρησιμοποιεί το κινητό πολύ .

Το τηλέφωνο για τα λεφτά του είναι πολύ καλό με καλή οθόνη απίστευτη ταχύτητα κτλ . Η ένταση του ήχου είναι μεγάλο θέμα (εμένα το MobileUncle δεν μου δουλεύει γιατί δεν ξέρω ) . Η ένταση είναι θέμα όταν το τηλέφωνο είναι ακουμπισμένο με την πλάτη και η μόνη λύση που πιάνει είναι το αυτοκόλλητο που προτάθηκε σε προηγούμενο post . Εγώ αυτό που κάνω είναι να φροντίζω το κινητό να ακουμπάει κάπου ώστε να παίρνει "αέρα" από κάτω ...

Όσο αφορά τις ROM έχω ακολουθήσει το Thread από το πρώτο post , για μένα επέλεξα να μείνω με ότι είχε απάνω . Για το Goole Maps (που crashaρει) επέλεξα και έβαλα το Sygic που σε συνδυασμό με το πολύ καλό GPS του τηλεφώνου είναι μόνιμη Off Line Λύση . Για το Data Usage κτλ που επίσης δεν δουλεύουν συνήθισα χωρίς αυτά . Για τις κινεζικές εφαρμογές επέλεξα να τις αγνοώ καθώς δεν είδα το τηλέφωνο να καθυστερεί πουθενά . Για τα SMS θα δώ τι θα κάνω ....

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι η μαμίσια εφαρμογή dialer γιατί δεν σου επιτρέπει από την πρώτη οθόνη να γράψεις όνομα και πρέπει να μπεις στα contacts και εκεί πρέπει να γράψεις το όνομα ακριβώς (κεφαλαία - πεζά - τόνους ...) . Αλλά και αυτό το συνήθισα ...

Εγώ που έχω το τηλέφωνο σαν εργαλείο περισσότερο και δεν με "τρώει" να το πειράξω εκτός και εάν υπάρχει "ουσιαστικό" πρόβλημα (για μένα ..) δεν έχω βρει λόγο να αλλάξω ROM ειδικά με ότι έχω διαβάσει εδώ .

Μια μικρή σημείωση. Όπως έγραψα παραπάνω διαβάζω το Thread τακτικά και δεν έχω χάσει post . Όντως πολλές ερωτήσεις γίνονται συνέχεια ΑΛΛΑ να ξέρετε ότι το THREAD είναι bloated και είναι δύσκολο να βρεις απάντηση σε μερικά ερωτήματα ειδικά εάν είσαι άσχετος καθώς πολλές φορές η ορολογία είναι θέμα . Ο περισσότερος κόσμος (και εγώ μέσα) δεν ξέρει/ήξερε τι είναι το recovery (ειδικά ότι υπάρχουν είδη) και πολλά άλλα από αυτά που αναφέρονται εδώ μέσα. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους προσπαθούν να διαφωτίσουν εμάς τους "αναλφάβητους" :p ειλικρινά σας αξίζουν συγχαρητήρια για την υπομονή και το χρόνο σας.

Ίσως όμως θα ήταν χρήσιμο στο αρχικό post να αναφέρονται κάποιες βασικές πληροφορίες όπως:

1) Καλύτερη ROM δεν υπάρχει

2) Επιλογές ROM (εναλλακτικές τις default) είναι

α) MIUI --> link (ή post)

β) AOSP ---> link

3) Προβλήματα των ROM ¨έως σήμερα

α) MAMA ROM SMS , Google Maps, κτλ

β) ΜIUI Μπλα Μπλα

γ) ASOP Μπλα Μπλα

4) Διαδικασία Root --> Link

5) Διαδικασία εγκατάστασης Recover

6) Διαδικασία αλλαγής ROM

7) Γνωστά προβλήματα Ηχείο, BlueTooth κτλ

κτλ

Ίσως να βοηθούσε , και πάλι ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους :)

Μια ερωτηση να κανω,οταv θελω να φλασαρω μια ρομ παντα πρεπει να βαζω το αρχειο σε external sd η μπορω και να το βαλω στην internal storage φλασαρω απο εκει?

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

Nαι οκ αλλα......

Έφτιαξα έναν πρόχειρο οδηγό στο φόρουμ του 7320. Δοκιμάστε το για να δούμε αν δουλεύει σε όλους.

Έφτιαξα έναν πρόχειρο οδηγό στο φόρουμ του 7320. Δοκιμάστε το για να δούμε αν δουλεύει σε όλους.

Μόλις το δοκίμασα με 2 sim και χωρίς να διαβάσω τον οδηγό. :p

Έχω Vodafone και Wind, το πρόγραμμα ενεργοποίησε αυτόματα το dual sim mode, το μόνο που επέλεξα είναι (από τις προηγμένες ρυθμίσεις) ότι η εργοστασιακή εφαρμογή sms έχει απεγκατασταθεί (την πάγωσα με το Titanium back up) και δοκίμασα να λάβω και να στείλω sms από και προς τις 2 sim, κάτι που έγινε κανονικά χωρίς να βάλω αριθμό smsc. Έλαβα αμέσως μήνυμα από τη Wind, κάτι που είχα ξεχάσει :lol: , άρα τα τετραψήφια δουλεύουν κανονικά.

MMS δεν δοκίμασα ακόμα, θα το κάνω σε λίγο.

Edited by grgz

Αναφέρεσαι για αυτον εδώ έτσι ;

Οδηγός για λήψη sms από 4-5φια νούμερα σε Coolpad 7320/F1 με την μαμά ρομ

• Πρώτα από όλα, θεωρείτε ότι το σύστημα μας είναι root.

•Παγώνουμε την εφαρμογή messaging.apk της μαμάς ρομ με titanium backup. Αν δεν υπάρχει η πληρωμένη έκδοση του titanium περνούμε backup το messaging.apk και μετά το σβήνουμε από το σύστημα.

• Κατεβάζουμε έναν άλλο sms client από το play store και τον εγκαθιστούμε. Προσωπικά έβαλα το gosms free.

• σε περίπτωση που δεν μπορούμε να στείλουμε και να λάβουμε sms, τότε πρέπει νε εισάγουμε τον smsc κωδικό του provider. Αυτό γίνετε με 2 τρόπους, είτε μέσω gosms advance settings ή με το mobileuncle tools.

• gosms: settings/send&receive/sms&mms advance settings/enable customized smsc και βάζουμε το δικό μας.

•mobileuncle tools:

engineer mode/android/device info/smsc

Μετά από όλη την διαδικασία δοκιμάζουμε να στείλουμε και να λάβουμε sms.

Απλα τον παρουσιάζω να υπάρχει και εδώ.

Μόλις το δοκίμασα με 2 sim και χωρίς να διαβάσω τον οδηγό. :p

Έχω Vodafone και Wind, το πρόγραμμα ενεργοποίησε αυτόματα το dual sim mode, το μόνο που επέλεξα είναι (από τις προηγμένες ρυθμίσεις) ότι η εργοστασιακή εφαρμογή sms έχει απεγκατασταθεί (την πάγωσα με το Titanium back up) και δοκίμασα να λάβω και να στείλω sms από και προς τις 2 sim, κάτι που έγινε κανονικά χωρίς να βάλω αριθμό smsc. Έλαβα αμέσως μήνυμα από τη Wind, κάτι που είχα ξεχάσει :lol: , άρα τα τετραψήφια δουλεύουν κανονικά.

MMS δεν δοκίμασα ακόμα, θα το κάνω σε λίγο.

MMS από Vodafone έστειλα, δεν λαμβάνω όμως. Από Wind δεν μπορώ να δοκιμάσω γιατί δεν έχει μονάδες.

Αναφέρεσαι για αυτον εδώ έτσι ;

Οδηγός για λήψη sms από 4-5φια νούμερα σε Coolpad 7320/F1 με την μαμά ρομ

• Πρώτα από όλα, θεωρείτε ότι το σύστημα μας είναι root.

•Παγώνουμε την εφαρμογή messaging.apk της μαμάς ρομ με titanium backup. Αν δεν υπάρχει η πληρωμένη έκδοση του titanium περνούμε backup το messaging.apk και μετά το σβήνουμε από το σύστημα.

• Κατεβάζουμε έναν άλλο sms client από το play store και τον εγκαθιστούμε. Προσωπικά έβαλα το gosms free.

• σε περίπτωση που δεν μπορούμε να στείλουμε και να λάβουμε sms, τότε πρέπει νε εισάγουμε τον smsc κωδικό του provider. Αυτό γίνετε με 2 τρόπους, είτε μέσω gosms advance settings ή με το mobileuncle tools.

• gosms: settings/send&receive/sms&mms advance settings/enable customized smsc και βάζουμε το δικό μας.

•mobileuncle tools:

engineer mode/android/device info/smsc

Μετά από όλη την διαδικασία δοκιμάζουμε να στείλουμε και να λάβουμε sms.

Απλα τον παρουσιάζω να υπάρχει και εδώ.

Καλά έκανες φίλε μου. Δεν το έβαλα και εδώ για να μην ποστάρω το ίδιο σε μήνυμα σε 2 πλευρές.;)

MMS από Vodafone έστειλα, δεν λαμβάνω όμως. Από Wind δεν μπορώ να δοκιμάσω γιατί δεν έχει μονάδες.

Μάλλον βιάστηκα λίγο να χαρώ εχθές. Εκεί που νόμιζα οτι με το gosms pro λύθηκε το πρόβλημα με τα μηνύματα (κανονικά μηνύματα, απο 4ψήφιο η 5ψήφιο) στην πορεία η λήψη μηνυμάτων μοιάζει να μην λειτουργεί. Έλαβα 3-4 μηνύματα στην αρχή αλλά μετά μπλόκαρε το σύμπαν. Σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα απο φίλους μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκίμασα να αλλάξω app έβαλα το texta και το handcent sms αλλά γινόταν το ίδιο πράγμα. Συνεπώς παιδιά κάτι δεν πάει καλά.

Sony Ericsson GA 628-Sony Ericsson T10s-Nokia 8850-Panasonic X70-Motorola V3-Samsung D500-Sony Ericsson K750i-Sony Ericsson Hazel-Lenovo A660-Lenovo A820-Coolpad F1-THL 5000-Elephone P8000- Oukitel k6000 Plus - Xiaomi Redmi 9 4gb/64gb

Μάλλον βιάστηκα λίγο να χαρώ εχθές. Εκεί που νόμιζα οτι με το gosms pro λύθηκε το πρόβλημα με τα μηνύματα (κανονικά μηνύματα, απο 4ψήφιο η 5ψήφιο) στην πορεία η λήψη μηνυμάτων μοιάζει να μην λειτουργεί. Έλαβα 3-4 μηνύματα στην αρχή αλλά μετά μπλόκαρε το σύμπαν. Σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα απο φίλους μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκίμασα να αλλάξω app έβαλα το texta και το handcent sms αλλά γινόταν το ίδιο πράγμα. Συνεπώς παιδιά κάτι δεν πάει καλά.

Μέχρι στιγμής sms στέλνω και λαμβάνω από και προς τις 2 sim. MMS στέλνω από τη μία αλλά δεν λαμβάνω.

Ηρθε χτες και το δικο μου.. Ολα κομπλε, τα ακουστικα που εστειλαν δωρο (beats) ειναι αρκετα μουφα αλλα δουλευουν κανονικοτατα.. Η οθονη ειναι πολυ καλυτερη απ οσο περιμενα, για ταχυτητα κλπ δεν θα πω γτ πριν ειχα σουργελο :p Φυσικα δεν θα ηταν ολα τελεια, η μπαταρια αδειαζει με παραλογο ρυθμο και δεν καταλαβαινω γιατι.. Σε 13 λεπτα εχει πεσει στο 90% με wifi και πρωτο σε καταναλωση το cell standby... :s

Ηρθε χτες και το δικο μου.. Ολα κομπλε, τα ακουστικα που εστειλαν δωρο (beats) ειναι αρκετα μουφα αλλα δουλευουν κανονικοτατα.. Η οθονη ειναι πολυ καλυτερη απ οσο περιμενα, για ταχυτητα κλπ δεν θα πω γτ πριν ειχα σουργελο :p Φυσικα δεν θα ηταν ολα τελεια, η μπαταρια αδειαζει με παραλογο ρυθμο και δεν καταλαβαινω γιατι.. Σε 13 λεπτα εχει πεσει στο 90% με wifi και πρωτο σε καταναλωση το cell standby... :s

Αν εχεις ορεξη για δοκιμη, βαλε τη miui rom και θα δεις μεγαλη διαφορα στην μπαταρια.

Οι τέσσεροι τροχοί κινούν το σώμα, οι δύο την ψυχή.