Jump to content

Nokia X

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πλέον και εγώ κάτοχος του Nokia X, σε μαύρο χρώμα. Φαίνεται αρκετά καλό ποιοτικά, στιβαρό κατασκευαστικά και «σοβαρό» σε full black. Στα του UI τώρα, επειδή σιχαίνομαι τα tiles το Rootαρα μέσω KingRoot και του έβαλα τον KitKat launcher. Πλέον θυμίζει Nexus 5 στο περίπου!

Εντυπώσεις από Δευτέρα, διότι το ΣΚ θα φάει τρελό σκίσιμο... :)

Με γεια Χρηστάρα : )

Τελικά είσαι πολύ μυστήριο τρένο κι εσύ (όχι πως το κατάλαβα απόψε δηλαδή)

Κάνεις ωραίες επιλογές με άποψη.

Περιμένουμε ένα mini review όταν και αν μπορέσεις.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

• Απαντήσεις 153
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πλέον και εγώ κάτοχος του Nokia X, σε μαύρο χρώμα. Φαίνεται αρκετά καλό ποιοτικά, στιβαρό κατασκευαστικά και «σοβαρό» σε full black. Στα του UI τώρα, επειδή σιχαίνομαι τα tiles το Rootαρα μέσω KingRoot και του έβαλα τον KitKat launcher. Πλέον θυμίζει Nexus 5 στο περίπου!

Εντυπώσεις από Δευτέρα, διότι το ΣΚ θα φάει τρελό σκίσιμο... :)

Προδωσες το iPhone σου εε; :p

Με γεια :)

Μην ξεχασεις να γραψεις εντυπωσεις γιατι ενδιαφερομαι...

Παιδιά σας ευχαριστώ! :) Για την ώρα iPhones τέλος, ήθελα να πειραματιστώ και με αυτό από περιέργεια. Ok, δεν είναι καθαρό droid, έχει φάση όμως. Και ζόρι σαν 1η μου droid συσκευή...

theProdigy, δυο χρόνια+ το μελετούσα. Αμαρτία να μην το πάρω! :D

Εγώ πάντως το πείραξα λίγο και έβαλα αυτή τη rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2774237 με nova και το κινητό πετάει!

Ερώτηση. Την φλάσαρα κι εγώ πριν, μου κολλάει όμως στο boot. Κάνει ήχο εκκίνησης αλλά σκαλώνει στο Nokia logo. Πρέπει να περάσω το SuperSU zip τώρα από τον manager;

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Παιδιά σας ευχαριστώ! :) Για την ώρα iPhones τέλος, ήθελα να πειραματιστώ και με αυτό από περιέργεια. Ok, δεν είναι καθαρό droid, έχει φάση όμως. Και ζόρι σαν 1η μου droid συσκευή...

theProdigy, δυο χρόνια+ το μελετούσα. Αμαρτία να μην το πάρω! :D

Ερώτηση. Την φλάσαρα κι εγώ πριν, μου κολλάει όμως στο boot. Κάνει ήχο εκκίνησης αλλά σκαλώνει στο Nokia logo. Πρέπει να περάσω το SuperSU zip τώρα από τον manager;

Εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα!

Είχα βάλει TWRP πριν τη φλασάρω.

Αφού μπούταρε κανονικά, φλάσαρα το SuperSU.

Η καλύτερη rom για το κινητό. Έλυσα τις ελλείψεις που είχε (προηγούμενο post) και το κινητό είναι σταθερότατο και σαφώς πιο γρήγορο!

Το μόνο της αρνητικό που δε με απασχολεί είναι το αγγλικό menu.

Εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα!

Είχα βάλει TWRP πριν τη φλασάρω.

Αφού μπούταρε κανονικά, φλάσαρα το SuperSU.

Η καλύτερη rom για το κινητό. Έλυσα τις ελλείψεις που είχε (προηγούμενο post) και το κινητό είναι σταθερότατο και σαφώς πιο γρήγορο!

Το μόνο της αρνητικό που δε με απασχολεί είναι το αγγλικό menu.

Το έλυσα το θέμα μου τελικά, μέσω recovery. Όντως καλή, αλλά μου φαίνεται πως αργεί λίγο. Ίσως γιατί του έχω αλλάξει τα φώτα τόσες ώρες...

plankton69 - Χρήστος 

Το έλυσα το θέμα μου τελικά, μέσω recovery. Όντως καλή, αλλά μου φαίνεται πως αργεί λίγο. Ίσως γιατί του έχω αλλάξει τα φώτα τόσες ώρες...

Παρέλειψα να σημειώσω ότι έχω βάλει και nova launcher. Είναι γρήγορη βάζοντας πάντα και την παράμετρο των χαμηλών προδιαγραφών σε hardware του κινητού.

Παρέλειψα να σημειώσω ότι έχω βάλει και nova launcher. Είναι γρήγορη βάζοντας πάντα και την παράμετρο των χαμηλών προδιαγραφών σε hardware του κινητού.

Μάλλον τα Viber/Skype το βάρυναν, γιατί τα έβγαλα και έστρωσε. Λογικό, 512MB RAM έχει... :p

Να κάνω κι ένα mini review από τα όσα έχω δει ως τώρα, κυρίως από hardware. Για το original software δεν μπορώ να έχω άποψη, το δούλεψα πάνω-κάτω 2 ώρες!

- SoC (CPU-GPU): Για τα λεφτά του, ο S4 Play είναι ικανοποιητικός. Ούτε να πάει τέρμα, ούτε όμως να σε πεθάνει στο lag. Με μαμά ROM έγραψα 7479 πόντους στο AnTuTu και as we speak 7609. Δεν δοκίμασα ακόμα κάποιο παιχνίδι για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τη GPU, αν λάβω υπ'όψη όμως το AnTuTu δεν σηκώνει και πολλά.

- RAM: Με 512MB, θέλει «χειρουργική ακρίβεια» το set up του. Ενδεικτικά, με Viber και Internet χθες γονάτισε. Χωρίς Viber στη μνήμη, τα πράγματα είναι κλάσεις ανώτερα, όχι φυσικά ανάλογα των S5/G3 κλπ. Για τα δεδομένα του όμως, είναι καλά.

- Κάμερα: Για μέρα/social media καλή. Νυχτερινή ούτε για αστείο, focus ανύπαρκτο. Για πρόχειρες φώτο, καλή.

- Οθόνη: Αρκετά καλή και φωτεινή, μου άρεσε αρκετά. Παρότι στις 4 ίντσες δεν με ενόχλησε ακόμα, αν και καλό είναι να πω πως το προηγούμενο smartphone μου ήταν στις 3,5 ίντσες. Ικανοποιητική και η ανάλυση της, στα 480x800 pixels.

- Μπαταρία: Βγάζει ολόκληρη μέρα άνετα όπως το βλέπω, ίσως και 2η. Χθες με στήσιμο/flashing κλπ έβγαλε μέρα γεμάτη σχεδόν. Σήμερα θα το έχω πιο χαλαρά για να στρώσει κιόλας, οπότε βλέπουμε.

- Κατασκευή: Τα ρέστα μου εδώ. Στιβαρό, ανθεκτικό και κυρίως ΑΞΕΓΑΔΙΑΣΤΟ. Ούτε τριγμοί, ούτε φτηνοδουλειές, ούτε τίποτα τσίπικο. Μου άρεσε σαν σύνολο.

- ROM: miniROM S5-Inspired ονομάζεται, οπότε να περιμένετε πολλά στοιχεία Samsung. Σύντομα θα έχω έτοιμο και οδηγό αυτής, οπότε θα τα πούμε εκεί αναλυτικότερα.

(αν δεν ανέφερα κάτι που θέλετε να μάθετε, feel free to inform me για να σας πω)

Σύνοψη: Το πήρα Παρασκευή απόγευμα και το βράδυ ένιωσα να το μετανιώνω. Μετά τη ROM όμως, το τηλέφωνο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αγόρασα. Ούτε laggy tiles, ούτε ελλείψεις σε Play Store, ούτε κολλήματα γενικά. Αυτό χρειαζόταν η Nokia, ένα Android device που μπορεί να πειραχθεί εύκολα. Παρότι το hardware δεν δίνει πολλά περιθώρια, πιστεύω πως αν αυτό το smartphone έβγαινε το 2011, αντί των Lumia, η Nokia θα ήταν σήμερα στη θέση της Samsung κι όχι εξαγορασμένη από την MS.

Για τα 129 ευρώ που έδωσα λοιπόν και στην παρούσα μορφή που το έχω, δεν μετανιώνω καθόλου που παράτησα το iPhone κι έβαλα αυτό 1ο!

plankton69 - Χρήστος 

στο eshop και μεχρι το σαββατο βραδυ σε crazy sundays το κοκκινο 99 ευρω !!

Ροζ είναι βασικά πιστεύω...

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Το 1gb ram, η μεγαλυτερη οθονη, ο καλυτερος επεξεργαστης , αλλα και οι καμερες το κανουν καλυτερο.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Ροζ είναι βασικά πιστεύω...

Bαθυ κοκκινο ειναι.

Edited by impreza_sti
Απαγορεύονται αγγελίες εκτός buy&sell

SMS από τον κάτοΧο φίλο μου:

"Ρε @#$%#$$#@#$@#$, με το που ανοίγω ή την Οπερα ή αυτον της Νοκια για να μπω ιντερνετ μου ανοίγει πρώτα το Google ότι και να κάνω. Πως αλλάζει αυτή η ^$$%^$%#ριά;"

Γνωρίζει κανείς;

Ώρα για τις ολοκληρωμένες εντυπώσεις μου γύρω από το Nokia X. Μετά από μια βδομάδα... απίστευτης χρήσης, 3 ROM στο ενεργητικό του (Stock/miniROM/AOSP Code Aurora) και ένα επεισοδιακό reflash to stock, έχω να πω τα εξής:

CPU-GPU: Για κάποιον περίεργο λόγο, κάτι μου λέει πως τον έχουν «πειράξει» εκεί στη Nokia προς το χειρότερο. Δεν γίνεται ο S4 Play (MSM8225) να αποδίδει τόσο χάλια, εκτός αν είναι τόσο low-spec. Σε γενικές γραμμές πάντως σηκώνει το λειτουργικό και τις λειτουργίες του ικανοποιητικά. 7700+ max score στο AnTuTu. Η GPU τώρα δεν είναι για πολλά, ως παράδειγμα έχω το Real Racing 3 που δεν έπαιξε ποτέ.

RAM: Με καλή διαχείριση, δεν «κρεμάει». Αν είστε όμως από αυτούς που τα αφήνουν όλα ανοιχτά ή φορτώνετε βαριά apps, το Nokia X δεν σας κάνει. Ίσως παίζει και το Viber καλά, δεν το δοκίμασα.

Μπαταρία: Μέρα με «άτσαλη» χρήση, πλέον έχω τελειώσει με το setting up και αρχίζω την κανονική χρήση. Θα υπάρξει και συμπληρωματικό post!

(Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει)

Το ξαναλέω. Αν δεν ασχοληθείτε με rooting/ROMs, το κινητό είναι σπαστικό. Στη μορφή που το έχω τώρα, είναι απίστευτο παιχνίδι για τα λεφτά του. Συνιστώ με προϋποθέσεις λοιπόν!

Edited by plankton69

plankton69 - Χρήστος 

• 2 weeks later...
Καλησπέρα σας. Έχω να αντιμετωπίσω το εξής πρόβλημα. Έχω και χρησιμοποιώ το nokia c5-03 και αγόρασα το nokia x dual sim. Δε μπορώ και δε ξέρω πως να μεταφέρω τις επαφές μου(κάπου 400) από το c5-03 στο x dual sim. Μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει ώστε να λύσω το πρόβλημά μου? Ευχαριστώ.

Όταν το σκαλίζαμε με τον φίλο που το έχει, θυμάμαι υπήρχε μέσα μια εφαρμογή Contacts Transfer, που μετέφερε μέσω bluetooth τις επαφές από άλλο τηλέφωνο. Δεν το χρησιμοποιήσαμε γιατί τις είχε back up σ' ένα antivirus κι απο κει έγινε πανεύκολα, αλλά νομίζω ότι και με το ConTransf. γίνεται η δουλειά σου.

Κάποιος να του λύσει το θέμα με το google, που πάντα εμφανίζεται όταν ανοίγει browser; Πως μπορεί να το αλλάξει αυτό; Το ψάχνει και δεν βρίσκει καμία ρύθμιση.

Προγραμματα για ταξι οπως το taxibeat ή taxiplon με εγκατασταση του apk απο 1mobile καταλαγει στο μηνυμα "η εγκατασταση απέτυχε". Λυνεται καπως αυτο;

• 2 weeks later...
Καλα ενταξει..ειναι ζωα εκει στην μικρομαλακή. Ακυρωνουν ενα κινητο που θα κανει παταγο στις αναπτυσσομενες αγορες;

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Και πολύ κράτησε η χαρά μας με το Nokia+Android σενάριο...

plankton69 - Χρήστος 

Πάλι καλά που υπάρχουν custom Ron και θα αξιοποιηθεί το κινητό.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

• 2 weeks later...
Προγραμματα για ταξι οπως το taxibeat ή taxiplon με εγκατασταση του apk απο 1mobile καταλαγει στο μηνυμα "η εγκατασταση απέτυχε". Λυνεται καπως αυτο;

Θέλει google play services..

Google Pixel 5

Θέλει google play services..

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εγώ με την εφαρμογή της winbank (Πειραιώς). την κατέβασα ως apk την εγκατέστησα και δε δουλεύει γιατί λέει ότι δε βρίσκει τα play services. Έχει κάποιος κάποια λύση;

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εγώ με την εφαρμογή της winbank (Πειραιώς). την κατέβασα ως apk την εγκατέστησα και δε δουλεύει γιατί λέει ότι δε βρίσκει τα play services. Έχει κάποιος κάποια λύση;

Ρίξε μια ματιά εδώ! :)

plankton69 - Χρήστος 

Το ξέρω το root αλλά ο λόγος που επέλεξα το τηλ είναι ότι προορίζεται για αδαή και δεν ήθελα να του πάρει η google τα δεδομένα. Οπότε το ότι δε μπορεί να μπει εκεί λύνει το πρόβλημα. Απλά δε μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο. Κι εγώ το 997D που έχω χωρίς google play το έχω, κατέβασα τις εφαρμογές από amazon και τέλος.

Το ξέρω το root αλλά ο λόγος που επέλεξα το τηλ είναι ότι προορίζεται για αδαή και δεν ήθελα να του πάρει η google τα δεδομένα. Οπότε το ότι δε μπορεί να μπει εκεί λύνει το πρόβλημα. Απλά δε μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο. Κι εγώ το 997D που έχω χωρίς google play το έχω, κατέβασα τις εφαρμογές από amazon και τέλος.

Δηλ. έχεις συσκευή ΧΩΡΙΣ google play services και δουλεύουν κανονικά εφαρμογές τύπου taxibeat?

Google Pixel 5

• The title was changed to Nokia X
  • The topic was unpinned