Jump to content

Θανατική ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

trinyak
 Κοινοποίηση

Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;  

462 members have voted

1. 1. Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

• Υπέρ - Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται όπως τους αξίζει.
      136
    • Κατά - Η ζωή είναι ύψιστο αγαθό. Υπάρχουν και άλλες τιμωρίες.
      307
    • Δ.Ξ. / Δ.Α.
      19

Recommended Posts

Και γω υπερ ειμαι. Υπαρχουν περιπτωσεις εγκληματων κλπ που ειναι βεβαιο οτι οτι οι κατηγορουμενοι δεν προκυται να συμορφωθουν απο την παραμονη τους στις φυλακες, οταν βγουν τα ιδια θα κανουν. Αντε να αδειαζουν οι φυλακες σιγα σιγα :p

• Απαντήσεις 691
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κατά τη γνώμη μου το ύψιστο αγαθό δεν είναι η ζωή αλλά η ελευθερία.

Είμαι υπερ της θανατικής ποινής για πολύ συγκεκριμένα εγκλήματα.

(όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές της δημοσκόπησης δεν με καλύπτουν)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

και μια που μιλαμε γι αυτο...

θανατωθηκε ο Σανταμ Χουσειν σημερα...

γι αυτο τι εχετε να πειτε?

Μα... γι αυτό μιλάμε τόση ώρα.....:confused: :confused:

Κατα. Κανενας ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα να αποφασισει για τη ζωη ενος ανθρωπου, οτι κι αν εχει πραξει :(

και μια που μιλαμε γι αυτο...

θανατωθηκε ο Σανταμ Χουσειν σημερα...

γι αυτο τι εχετε να πειτε?

Εμενα μ'αρεσε οτι ειπαν πως ο Μπους ειχε ζητησει να μην τον ξυπνησουν σε περιπτωση που κοιμοταν την στιγμη που τον εκτελουσαν...:dizzy: :chair:

Κατα της θανατικης ποινης για πολλους και διαφορους λογους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εμενα μ'αρεσε οτι ειπαν πως ο Μπους ειχε ζητησει να μην τον ξυπνησουν σε περιπτωση που κοιμοταν την στιγμη που τον εκτελουσαν...:dizzy: :chair:

Γιατί να τον ξυπνήσουν;

Εκτός αν ήθελε να το δει live...

Aλλά αυτός δεν ξυπνάει με τίποτα.....

Χρόνια πολλά!!:)

Δεν θεωρείς ότι μια ποινή που σου στερεί την ελευθερία για πάντα είναι πολύ σκληρότερη από την θανατική??

Και από την άλλη ποιος λέει ότι τη ζωή την αφαιρεί μόνο ο θεόε, αλλά την ελευθερία μπορεί και ο άνθρωπος?

Καλά, για τον Μπους, δεν το συζητώ, κανονικά αυτός έπρεπε να είναι στην θέση του Σαντάμ.

Γιατί να τον ξυπνήσουν;

Εκτός αν ήθελε να το δει live...

Aλλά αυτός δεν ξυπνάει με τίποτα.....

Θα το δει μετα σε μαγνητοσκοπηση!!!

Χρόνια πολλά!!:)

Δεν θεωρείς ότι μια ποινή που σου στερεί την ελευθερία για πάντα είναι πολύ σκληρότερη από την θανατική??

Και από την άλλη ποιος λέει ότι τη ζωή την αφαιρεί μόνο ο θεόε, αλλά την ελευθερία μπορεί και ο άνθρωπος?

Ευχαριστω!:)

Τωρα στο θεμα, ειναι πολυ απολυτο αυτο που λες, στην τελικη δεν γινεται να μην τιμωρειται καθολου ο ενοχος...Εξαλλου η δικη μου "ιδεα" για το πως θα επρεπε να ηταν οι φυλακες απεχει πολυ απο το το πως ειναι οντως οι φυλακες σημερα...Θα αναφερω αυτα που ειχα πει και σε ενα αλλο φορουμ για το θεμα...

Η θανατοινη ποινη(περαν ολων των αλλων λογων που την καθιστουν απαραδεκτη) νομιζω εχει εφαρμοστει και σε καποιους οι οποιοι στην συνεχεια(μετα θανατον δηλαδη) αποδειχθηκαν αθωοι...Αυτο και μονο σαν σκεψη ειναι απιστευτο...

Εκτος αυτου ομως, και περαν του γνωστου "κανενας δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρει ζωη" κ.τ.λ. πιστευω οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιο και αφελες να περιμενει κανεις να μειωθει η εγκληματικοτητα και η τρομοκρατια σε μια χωρα, οταν το ιδιο το κρατος και η δικαιοσυνη προαγουν την "δολοφονια"...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστω!:)

Τωρα στο θεμα, ειναι πολυ απολυτο αυτο που λες, στην τελικη δεν γινεται να μην τιμωρειται καθολου ο ενοχος...Εξαλλου η δικη μου "ιδεα" για το πως θα επρεπε να ηταν οι φυλακες απεχει πολυ απο το το πως ειναι οντως οι φυλακες σημερα...Θα αναφερω αυτα που ειχα πει και σε ενα αλλο φορουμ για το θεμα...

Η θανατοινη ποινη(περαν ολων των αλλων λογων που την καθιστουν απαραδεκτη) νομιζω εχει εφαρμοστει και σε καποιους οι οποιοι στην συνεχεια(μετα θανατον δηλαδη) αποδειχθηκαν αθωοι...Αυτο και μονο σαν σκεψη ειναι απιστευτο...

Εκτος αυτου ομως, και περαν του γνωστου "κανενας δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρει ζωη" κ.τ.λ. πιστευω οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιο και αφελες να περιμενει κανεις να μειωθει η εγκληματικοτητα και η τρομοκρατια σε μια χωρα, οταν το ιδιο το κρατος και η δικαιοσυνη προαγουν την "δολοφονια"...

Περιπτώσεις δικαστικής πλάνης πάντα θα υπάρχουν...Στην θανατική ποινή δεν υπάρχει πισωγύρισμα και αυτό είναι μεγάλο μείον.Αλλά σε πόσες υποθέσεις έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο??Σε πολύ λίγες...

Πάντως έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο.

Η θανατική ποινή δεν έχει σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας και φυσικά δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο.

Πετυχαίνει όμως την αποκατάσταση του περι δικαίου αισθήματος, αν επιβάλεται πχ σε μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών ή σε κατά συρροή δολοφόνους κλπ κλπ.(είναι οι περιπτώσεις που λέμε ότι "αυτός θέλει σκότωμα").

Επιπλέον, δεν νομίζω ότι είναι κανείς από εμας διατεθιμένος να πληρώνει το φαί και όλα τα άλλα έξοδα τέτοιων εγκληματιών.(γιατί οι φυλακιμένοι κοστίζουν, για όσους δεν το είχαν σκεφτεί αυτό)

Δεν φτάνει δηλ. που έκεναν ότι έκαναν, τους πληρώνουμε και από πάνω.

Πέραν αυτού, υπάρχουν και εφαρμόζονται σε άλλα κράτη εναλλακτικές μορφές ποινικού σωφρονισμού(προσφορά κοινωφελούς εργασίας πχ)αν εννοείς κάτι τέτοιο, αλλά τέτοιες μορφές σίγουρα δεν αρμόζουν σε βαριές μορφές εγκληματικότητας.

Σεβαστη η γνωμη σου...

Αμα σου δινανε την δικαιωδοσια να σκοτωνεις εσυ τους κατηγορουμενους σε θανατο θα το εκανες..?

αμα ητανε η δουλεια μου και ζουσα απο αυτο θα το εκανα.

αν και δεν θα ητανε οτι καλυτερο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η θανατική ποινή δεν έχει σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας και φυσικά δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο.

Πετυχαίνει όμως την αποκατάσταση του περι δικαίου αισθήματος, αν επιβάλεται πχ σε μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών ή σε κατά συρροή δολοφόνους κλπ κλπ.(είναι οι περιπτώσεις που λέμε ότι "αυτός θέλει σκότωμα").

Επιπλέον, δεν νομίζω ότι είναι κανείς από εμας διατεθιμένος να πληρώνει το φαί και όλα τα άλλα έξοδα τέτοιων εγκληματιών.(γιατί οι φυλακιμένοι κοστίζουν, για όσους δεν το είχαν σκεφτεί αυτό)

Δεν φτάνει δηλ. που έκεναν ότι έκαναν, τους πληρώνουμε και από πάνω.

Η αποκατασταση του "¨περι δικαιου αισθηματος, οπως την ονομαζεις, θεωρεις οτι απεχει πολυ απο τον ορο "εκδικηση","οφθαλμος αντι οφθαλμου" κ.τ.λ.; Το μονο που πετυχαινει μια τετοια πραξη ειναι να αποδεικνυει πως και η ιδια οι δικαιοσυνη δεν ειναι καλυτερη απο αυτον που διεπραξε το εγκλημα...;)

Οσο για το θεμα των εξοδων, δηλαδη θα τους σκοτωνουμε για να εχουμε ενα στομα λιγοτερο να ταιζουμε;:blink: Οτι κι αν εχει κανει καποιος, δεν παυει να ειναι ανθρωπος. Αν ειναι ετσι να καταργηθουν οι φυλακές(που κοστιζουν τοσα σε μας) και να εφαρμοσουμε το συστημα του "εκλεψες, σου κοβουν το χερι, σκοτωσες, θα σε σκοτωσουν"...

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω ειμαι ΥΠΕΡ σε 2 περιπτωσεις:

1)στους βιαστες μικρων παιδιων και

2)στους εμπορους ναρκωτικων

Δ τους λυπαμαι καθολου και τους αξιζει κατι τετοιο!

Βεβαια το να καταδικασεις καποιον σε θανατο, κανει ολους οσους αναμιχθηκαν στην αποδωση αυτης της ποινης (δικαστες, ενορκους κλπ) εγκληματιες και δολοφονους. Ξερω, κανενας δεν εχει το δικαιωμα να κρινει ποιος ζει και ποιος πεθαινει αλλα ουτε και αυτοι (βιαστες-εμποροι) εχουν το δικαιωμα να καταστρεφουν τις ζωες των αλλων-ειναι χειροτερο αυτο που κανουν απο το να σκοτωναν τα θυματα τους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Διαφωνώ, αν τον σκοτώνεις τον ****** τον λυτρώνεις. 2 δευτερα και τελίωσε. πρέπει να τους βασανίζουν μέχρι να πεθάνουν. εκτός αυτούς που δεν το έκαναν τελίως εις γνώη τους. και γιαυτούς που δεν είνα σίγουρο. γιατί εχουν πάει άδικα τόσοι άνθρωποι και μετα σου στέλνουν κόλλιφα με συλληπιτιρια. Αν δουν κάποιον να αρχίζει να καθαρίζει κόσμο αυτόν να τον μαστιγώσουν καμια 100 φορές να φέρει τα μίλια του και μετά να αρχίζει το κυρίως πιατο
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Η αποκατασταση του "¨περι δικαιου αισθηματος, οπως την ονομαζεις, θεωρεις οτι απεχει πολυ απο τον ορο "εκδικηση","οφθαλμος αντι οφθαλμου" κ.τ.λ.;

lol, δεν την ονομάζω εγώ έτσι, έτσι λέγεται γενικώς.:)

Δεν διαφέρει καθόλου από την εκδίκηση, είναι εκδίκηση.

Μα και το θύμα, αυτό που θέλει είναι να εκδικηθεί.

Και το βρίσκω λογικό και ανθρώπινο.

Απλά, σου λέει ο νόμος ότι δεν θα το κάνεις εσύ, μόνος σου και όπως σου αρέσει και σε βάρος όποιου νομίζεις ότι φταίει.

Το μονο που πετυχαινει μια τετοια πραξη ειναι να αποδεικνυει πως και η ιδια οι δικαιοσυνη δεν ειναι καλυτερη απο αυτον που διεπραξε το εγκλημα...
;)

Ε, εντάξει, έχεις στο μυαλό σου μια χριστιανική εκδοχή της δικαιοσύνης.

Εγώ έχω μια πιο γήινη και ανθρώπινη...

Σάμπως, το να ανταποδίσεις τα ίσα δεν είναι δίκαιο?

Οσο για το θεμα των εξοδων, δηλαδη θα τους σκοτωνουμε για να εχουμε ενα στομα λιγοτερο να ταιζουμε;:blink: Οτι κι αν εχει κανει καποιος, δεν παυει να ειναι ανθρωπος. Αν ειναι ετσι να καταργηθουν οι φυλακές(που κοστιζουν τοσα σε μας) και να εφαρμοσουμε το συστημα του "εκλεψες, σου κοβουν το χερι, σκοτωσες, θα σε σκοτωσουν"...

Τα ανθρώπινα όντα δεν φυλακίζονται....

Η ελευθερία κοστίζει πιο πολύ από την ζωή...

Αυτό για μένα είναι αξία ζωής.Μπορεί βέβαια, κάποιος άλλος να έχει άλλη άποψη και αυτό είναι σεβαστό.Αλλά προσωπικά θεωρώ την ελευθερία πιο σημαντική από την ζωη.

Και έτσι, αφού έχω να επιλέξω ανάμεσα σε οριστική απώλεια της ελευθερίας ή της ζωής, θα προτιμούσα να με σκοτώσουν, παρά να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον, χωρίς κανένα όνειρο, χωρίς κανένα σκοπό...

paides den mporoume na paroume kati pou den mporoume na dosoume piso apo enan anthropo, oso arrostimena egglimata kai an ehei diapraxei. skopos tis dikaiosunis kai ton nomon den einai toso i timoria alla o sofronismos ton egglimation kai i asfaleia ton politon.

otan ftanoume se tetoia paradeigmata opos i thanatiki katadiki pisteuo pos i koinonia ehei apotuhei sto rolo tis, diladi na diafulattei tis anthropines zoes.

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Και έτσι, αφού έχω να επιλέξω ανάμεσα σε οριστική απώλεια της ελευθερίας ή της ζωής, θα προτιμούσα να με σκοτώσουν, παρά να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον, χωρίς κανένα όνειρο, χωρίς κανένα σκοπό...

Ο λογος που ειναι ετσι οπως το περιγραφεις στα bold ειναι ενα μεγαλο θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση περι σωφρονιστικου συστηματος("σωφρονισμο" θα επρεπε να παρεχει και οχι στερηση ελευθεριας) αλλα τεσπα. Και πιστεψε με αν ερχοταν ποτε εκεινη η ωρα(χτυπα ξυλο) δεν θα προτιμουσες να πεθανεις, ειναι το μονο σιγουρο...;)

paides den mporoume na paroume kati pou den mporoume na dosoume piso apo enan anthropo, oso arrostimena egglimata kai an ehei diapraxei. skopos tis dikaiosunis kai ton nomon den einai toso i timoria alla o sofronismos ton egglimation kai i asfaleia ton politon.

otan ftanoume se tetoia paradeigmata opos i thanatiki katadiki pisteuo pos i koinonia ehei apotuhei sto rolo tis, diladi na diafulattei tis anthropines zoes.

Πολυ σωστη αποψη, και την εξεφρασες πολυ σωστα, μπραβο!:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

skopos tis dikaiosunis kai ton nomon den einai toso i timoria alla o sofronismos ton egglimation kai i asfaleia ton politon

Η έννοια του σοφρωνισμού δεν μπορεί να έχει εφαρμογή ούτε όταν μιλάμε για ισόβια.

Σε αυτό έχεις μεγάλο δίκιο, αλλά δεν αφορά την θανατική ποινή.Αφορά άλλα πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πιο πρίν.

skopos tis dikaiosunis kai ton nomon den einai toso i timoria alla o sofronismos ton egglimation kai i asfaleia ton politon.

Απο αυτους που εχουν διαπραξει ΤΑ εγγληματα ποσο σιγουρος εισαι οτι θα τους βοηθησει το συστημα να επανελθουν στην κοινωνια και επισης ποσο θελουν οι ιδιοι να βελτιωθουν? Οσο για την ασφαλεια...την μια μπαινουν και πριν το καταλαβεις ειναι εξω παλι.

Αυτα περι ελευθεριας,αξιας της ζωης κλπ ας τα σκεφτονται οι ιδιοι πριν διαπραξουν τα εγγληματα και οχι εμεις να τους λυπουμαστε. Και στην τελικη ολοι εμεις μιλαμε απ`εξω, αν μας ειχαν καθαρισει κανεναν δικο μας ποσο θα ειχαμε την ιδια αποψη?

Εγώ πάντως είμαι κατά.Έτσι κι αλλιώς στη φυλακή μπορεί να είναι πιο βασανιστικό απο ότι μια θανατική ποινή.Έτσι στη φυλακή θα σαπίζει όλη του τη ζωή με τη στέρηση της ελευθερίας του.Αρκεί βέβαια να μην αποδράσει...!

Η έννοια του σοφρωνισμού δεν μπορεί να έχει εφαρμογή ούτε όταν μιλάμε για ισόβια.

nai sumfono gi' auto evala kai tin asfaleia ton politon meta, kathos uparhoun kai periptoseis aniates.

Αυτα περι ελευθεριας,αξιας της ζωης κλπ ας τα σκεφτονται οι ιδιοι πριν διαπραξουν τα εγγληματα και οχι εμεις να τους λυπουμαστε. Και στην τελικη ολοι εμεις μιλαμε απ`εξω, αν μας ειχαν καθαρισει κανεναν δικο μας ποσο θα ειχαμε την ιδια αποψη?

nai se auti tin periptosi tha legame alla omos tote den tha vlepame xekathara kai tha eihame empathia apenanti se auta ta atoma.

Εγώ πάντως είμαι κατά.Έτσι κι αλλιώς στη φυλακή μπορεί να είναι πιο βασανιστικό απο ότι μια θανατική ποινή.Έτσι στη φυλακή θα σαπίζει όλη του τη ζωή με τη στέρηση της ελευθερίας του.Αρκεί βέβαια να μην αποδράσει...!

ontos thumitheite ton douri pou ton viazane kathimerina oi sugratoumenoi tou mehri pou autoktonise.

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

ειμαι κατα της θανατικης ποινης.υπερ του σωφρονισμου φυσικα..

οι λογοι πολλοι

ο βασικοτερος ολων ειναι οτι κανενας δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει τη ζωη του αλλου.

σε οποιοδηποτε εγκλημα θεωρω προτιμοτερο να αφησεις τον αλλο να περασει ολη τη ζωη του σε ενα μπουντρουμι(οχι κελι πολυτελειας) παρα να τον σκοτωσεις...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

σε οποιοδηποτε εγκλημα θεωρω προτιμοτερο να αφησεις τον αλλο να περασει ολη τη ζωη του σε ενα μπουντρουμι(οχι κελι πολυτελειας) παρα να τον σκοτωσεις...

Γυναικίες ευαισθησίες...:p

ΥΓ. Χρόνια πολλά freak!!!:)

δεν ειναι θεμα φυλου αλλα ανθρωπιας...

υγ.χρονια πολλα μπεγνη μου!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*