vadergr Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Καποιες ερωτήσεις 1)Απο την micro hdmi μπορει να περάσει πολυκάναλος ηχος bitstream (dolby digital/dts ακομα και dts hd) ? 2)Αναπαραγωγη 1080p mkv απο hdmi την παιζει νεράκι? 3)Η usb του ειναι ικανή να δωσει ρευμα σε εξωτερικο δισκο 2.5" ? 4)Μεταξύ αυτού και του Dell venue pro τι θα διαλεγατε? Ευχαριστώ προκαταβολικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Καποιες ερωτήσεις 1)Απο την micro hdmi μπορει να περάσει πολυκάναλος ηχος bitstream (dolby digital/dts ακομα και dts hd) ? 2)Αναπαραγωγη 1080p mkv απο hdmi την παιζει νεράκι? 3)Η usb του ειναι ικανή να δωσει ρευμα σε εξωτερικο δισκο 2.5" ? 4)Μεταξύ αυτού και του Dell venue pro τι θα διαλεγατε? Ευχαριστώ προκαταβολικά Για το 3 μόνο που το δοκίμασα, τον έβλεπε το δίσκο, αλλά μου έκανε συχνές επανασυνδέσεις. Τον έχανε και τον ξαναβρισκε. Θέλει να το μελετήσω λίγο ακόμα... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. December 16, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Βλέπω πολύ σκληρές κριτικές... Δηλαδή το λάπτοπ μου, με core2duo είναι για πέταμα να υποθέσω... Τι κι αν με ssd πάνω και 4 γίγα ραμ πετάει.... gkp, Γιώργο, μπορεί να τρίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και για πέταμα. Πάντως εδω που τα λεμε την έννοια "τριζει"είναι σήμα κατατεθέν γνωστης εκ Νοτιας Κορέας που το εχει κάνει επιστημη κι ολας. Και αντε εδώ μιλαμε για προιον κοστους 330 ευρω που πες εστω καπως μετριαζεται και δικαιολογείται,αλλά τι να πεις για την σειρά Ativ Smart 700 και 1100 ευρω αντίστοιχα τα 2 tablet που η ποιότητα υλικων δεν απεχει καθολου απο το Toshiba. Εκει και αν τα παίρνεις στο κρανιο το λιγότερο και ζεις την απόλυτη ξενερα,εχοντας δωσει 2 και 3 παραπάνω φορές το κόστος μαλιστα. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 (edited) Διαβασα πολλες ομορφιες μαζεμενες, ας ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα: Οποιαδηποτε συγκριση γινεται με παιχνιδοταμπλετες τυπου ipad/android ειναι επιεικως ακυρες. Συγκρινουμε αστειες ταμπλετες με παιδικες εφαρμογες, με ταμπλετα που τρεχει τα παντα ολα. Κι οταν λεω τα παντα ολα, ναι τρεχει αψογα office 2013, one note 2013, acrobat reader pro, μtorrent και δε συμμαζευεται. Γρηγορα, πραγματικα γρηγορα (εκτος τοπου και χρονου τα παμπολλα κολληματα που αναφερονται παραπανω, μαλλον ο φιλος αλλο μηχανημα εχει). Κυριοι, τα specs του μηχανηματος αυτου ειναι αυτα που θα βρειτε και στα γραφεια πολυεθνικων και στα IT's μεγαλων εταιριων στη χωρα μας. Με αυτα τα μηχανηματα βγαινει δουλεια για πολυ κοσμο, για οικιακη χρηση και λιγη δουλιτσα δηλαδη δε μας κανουν??? Μια χαρα παιζουν και σε desktop ui, με τα σωστα sizing options. Στο metro ui, δε, που εχεις όλα τα βασικα (email, calendar, ie κλπ κλπ) εχεις την ανεση που θελεις από μια ταμπλετα που μπορεις να χειριστείς και μισοκοιμισμένος. Με σωστο multitasking, σωστα extensions, σωστη παραμετροποιηση, σωστα connectivity options (microsd, microhdmi, microusb) και δε συμμαζευεται. Ειπαμε, φυσικα και δεν ειναι σαν το core i7 vaio duo 13 που εχω, αλλα τα 329 ευρω τα αξιζει μεχρι τελευταιας δεκαρας - συνδεστε το και με ποντικι - πληκτρολογιο και θα δειτε τι μπορει να κανει και σε μεγαλη οθονη. Μαλιστα ειναι πιο γρηγορο και απο οτι ηδη πολυ καλο Asus T100. Εγω ενθουσιαστηκα τοσο πολυ με αυτες τις συσκευες που θα δοκιμασω και τις 3 αυτης της γενιας και θα κρατησω αυτη που με ικανοποιει περισσοτερο... Τελος, εχω αγορασει καμια 50αρια ipad, android tablets. Τελευταια σκουπίδια που μαζεψα ηταν τα ipad mini retina (gray, silver), που σκοτωσα σε μια μερα (ναι, ναι, παει κι η εποχη που "επιανες" λεφτα από ios tablet. Πλεον χασουρα 50 ευρω με το καλημέρα για ολοφρεσκο ταμπλετ) . Επιεικως για γελια αν μπουμε στη διαδικασια να τα συγκρινουμε είναι γενικα... @vadergr 1,2) Ναι, 3) Ναι, μονο αν ο σκληρος αρκειται με λιγα Α ρευματος. Δηλαδη αν σου παιζει και στη usb 2.0 του υπολογιστη σου, τοτε θα παιζει κι εκει... 4) Και τα 2 πολυ καλα. Το toshiba micro hdmi, το dell miracast (που παιζει ασυρματα ανετα 1080p). Πιο λεπτο και καλυτερα κατασκευασμενο το venue 8 pro. Διαλεγεις και παιρνεις. Edited December 16, 2013 by v@gelis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. December 16, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Διαβασα πολλες ομορφιες μαζεμενες, ας ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα: Οποιαδηποτε συγκριση γινεται με παιχνιδοταμπλετες τυπου ipad/android ειναι επιεικως ακυρες. Συγκρινουμε αστειες ταμπλετες με παιδικες εφαρμογες, με ταμπλετα που τρεχει τα παντα ολα. Κι οταν λεω τα παντα ολα, ναι τρεχει αψογα office 2013, one note 2013, acrobat reader pro, μtorrent και δε συμμαζευεται. Γρηγορα, πραγματικα γρηγορα (εκτος τοπου και χρονου τα παμπολλα κολληματα που αναφερονται παραπανω, μαλλον ο φιλος αλλο μηχανημα εχει). Κυριοι, τα specs του μηχανηματος αυτου ειναι αυτα που θα βρειτε και στα γραφεια πολυεθνικων και στα IT's μεγαλων εταιριων στη χωρα μας. Με αυτα τα μηχανηματα βγαινει δουλεια για πολυ κοσμο, για οικιακη χρηση και λιγη δουλιτσα δηλαδη δε μας κανουν??? Μια χαρα παιζουν και σε desktop ui, με τα σωστα sizing options. Στο metro ui, δε, που εχεις όλα τα βασικα (email, calendar, ie κλπ κλπ) εχεις την ανεση που θελεις από μια ταμπλετα που μπορεις να χειριστείς και μισοκοιμισμένος. Με σωστο multitasking, σωστα extensions, σωστη παραμετροποιηση, σωστα connectivity options (microsd, microhdmi, microusb) και δε συμμαζευεται. Ειπαμε, φυσικα και δεν ειναι σαν το core i7 vaio duo 13 που εχω, αλλα τα 329 ευρω τα αξιζει μεχρι τελευταιας δεκαρας - συνδεστε το και με ποντικι - πληκτρολογιο και θα δειτε τι μπορει να κανει και σε μεγαλη οθονη. Μαλιστα ειναι πιο γρηγορο και απο οτι ηδη πολυ καλο Asus T100. Εγω ενθουσιαστηκα τοσο πολυ με αυτες τις συσκευες που θα δοκιμασω και τις 3 αυτης της γενιας και θα κρατησω αυτη που με ικανοποιει περισσοτερο... Τελος, εχω αγορασει καμια 50αρια ipad, android tablets. Τελευταια σκουπίδια που μαζεψα ηταν τα ipad mini retina (gray, silver), που σκοτωσα σε μια μερα (ναι, ναι, παει κι η εποχη που "επιανες" λεφτα από ios tablet. Πλεον χασουρα 50 ευρω με το καλημέρα για ολοφρεσκο ταμπλετ) . Επιεικως για γελια αν μπουμε στη διαδικασια να τα συγκρινουμε είναι γενικα... @vadergr 1,2) Ναι, 3) Ναι, μονο αν ο σκληρος αρκειται με λιγα Α ρευματος. Δηλαδη αν σου παιζει και στη usb 2.0 του υπολογιστη σου, τοτε θα παιζει κι εκει... 4) Και τα 2 πολυ καλα. Το toshiba micro hdmi, το dell miracast (που παιζει ασυρματα ανετα 1080p). Πιο λεπτο και καλυτερα κατασκευασμενο το venue 8 pro. Διαλεγεις και παιρνεις. Οδοστρωτήρας ο Βαγγέλης,αλλά τα είπε στην πραγματική τους διάσταση χωρίς πολλά πολλά και περιττά να χαμε να λέμε. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 (edited) Οδοστρωτήρας ο Βαγγέλης,αλλά τα είπε στην πραγματική τους διάσταση χωρίς πολλά πολλά και περιττά να χαμε να λέμε. Αλεξ, τα λεω όλα διχως προκαταληψη για έναν απλουστατο λογο. Τα εχω δοκιμασει όλα, ειχα την τυχη να μπορω. Ουτε μου τα χαρισαν, ουτε τα βρηκα στο δρομο. Τα πληρωσα με τα hard earned χρηματα μου και μπορω να εκφερω αποψη μετα λογου γνωσεως και όχι από βιντεο στο youtube και "πληρωμένα" reviews. Edited December 16, 2013 by v@gelis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vadergr Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Πως δουλευει το miracast? Τι πρέπει να εχεις απο την μεριά της τηλεόρασης? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreoug Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 (edited) IT director με 10+ πιστοποιήσεις , 2 απο την Microsoft, w2k8 MCTP, CCNA, CISSP, 1500 χρήστες , 23 χρόνια στον χώρο, Μετσόβιο , πολύ ικανοποιημένος με το εργαλεία i5 hp που λιώνω καθημερινά, πλήρωσα το toshiba απο την τσέπη μου γιατί δεν ειναι company policy να μπαίνουν W8 στο domain, έδωσα και αλλά 100 για Bluetooth ποντίκι, καλώδια κλπ, το μηχανάκι ειναι για τα ρηχά και Ουτε κάν. Δεν λύνει το πρόβλημα εναλλακτικό PC & tablet, για την χρήση που χρειάζομαι. Προτιμώ laptop & ipad. Οι μάστορες που το κουμαντάρουν ας το χαρούν. Δεν χρειάζονται όλοι την εξεζητημένη χρήση ως viewer mkv, οπότε πάω πάσο. Να λέμε την γνώμη μας ειναι τρολαρισμα. Το είδαμε κι αυτό. I put the money where my mouth is, οποιος θέλει το δίνω 300 με 64αρα κάρτα, micro hdmi to VGA , micro hdmi to hdmi. micro USB to USB & Bluetooth mouse. PM me. Edited December 16, 2013 by andreoug Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 Δεν εχει νοημα να απαριθμήσουμε τα βιογραφικα μας... Από Μετσοβιο περασα κι εγω, δυο φορες μαλιστα γιατι την πρωτη δε χορτασα, αλλα τι σημασια εχει? Καλο είναι να ειμαστε open minded, εγω δε μιλησα για τρολαρισμα, ειπα ότι τα αλλα ταμπλετακια είναι λιγα. Το τελευταιο που κανω με αυτά τα μηχανάκια είναι να βλεπω mkv και να παιζω παιχνίδια... @vadergr Miracast adapter... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreoug Δημ. December 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2013 300 με 64αρα κάρτα, micro hdmi to VGA , micro hdmi to hdmi. micro USB to USB & Bluetooth mouse. PM me. I rest my case. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. December 17, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 (edited) IT director με 10+ πιστοποιήσεις , 2 απο την Microsoft, w2k8 MCTP, CCNA, CISSP, 1500 χρήστες , 23 χρόνια στον χώρο, Μετσόβιο , πολύ ικανοποιημένος με το εργαλεία i5 hp που λιώνω καθημερινά, πλήρωσα το toshiba απο την τσέπη μου γιατί δεν ειναι company policy να μπαίνουν W8 στο domain, έδωσα και αλλά 100 για Bluetooth ποντίκι, καλώδια κλπ, το μηχανάκι ειναι για τα ρηχά και Ουτε κάν. Δεν λύνει το πρόβλημα εναλλακτικό PC & tablet, για την χρήση που χρειάζομαι. Προτιμώ laptop & ipad. Οι μάστορες που το κουμαντάρουν ας το χαρούν. Δεν χρειάζονται όλοι την εξεζητημένη χρήση ως viewer mkv, οπότε πάω πάσο. Να λέμε την γνώμη μας ειναι τρολαρισμα. Το είδαμε κι αυτό. I put the money where my mouth is, οποιος θέλει το δίνω 300 με 64αρα κάρτα, micro hdmi to VGA , micro hdmi to hdmi. micro USB to USB & Bluetooth mouse. PM me. Βασικα πιστοποιησεις γνωσεων,μεταπτυχιακα,master κ.α δεν ειναι αντικείμενο του παρον θεματος. Ειναι περιττη η επιδειξιμανία που εκδηλωνεις θα ελεγα,σε καποιος αλλους κοινωνικους χωρους/εκδηλωσεις εκει μπορει να σου φανει πιο χρησιμη. Επισης πρεπει να μπορουμε να ξεχωρισουμε την εννοια ''δεν μας αρεσε/βολεψε'' μια αγορα/προιον,με το ''ειναι για πεταμα,δεν κανει τα βασικα, ειναι δηλαδη για καδο απορριματων'' ΔΕΝ ταυτιζονται αυτα τα πραγματα ποτε. Μπορει για ΕΣΕΝΑ να μην σου κανει,αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να το απαξιωνεις και να τα μηδενιζεις στο βαθμο που κανεις. Και σε εμενα πολλα δεν μου αρεσουν αλλα δεν τα απαξιωνω ουτε τα μηδενιζω. Και το οτι Υπαρχουν και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο που εχουν τιμησει το συγκεκριμενο tablet και ειναι ευχαριστημενοι που σημαινει οτι καλυπτει ικανοποιητικα καποιες αναγκες τους σημαινει οτι το tablet εχει την δικια του αξια(δεν γινεται εσυ μονο να ειδες τα στραβα και αυτοι οχι ετσι,αλλα παραλληλα να ειδαν και τα θετικα που εσυ τα αγνοησες επιδεικτικα) Μπορει για εσενα ο συνδυασμος λαπτοπ/ipad να σε καλυπτει καλυτερα,αλλους ομως μπορει και οχι να πχ εμενα αυτος ο συνδυασμος τον εχω αφησει στην ακρη,αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να το υποβαθμιζω οπως κανεις εσυ. Και σε καθε περιπτωση δεν μπορεις να αποκλεισεις μηπως επεσες σε ελλατωματκη παρτιδα,γιατι δεν παιζει το ενα και το αλλο που ανεφερες η' μηπως και το 32αρι τελικα δεν σε βολεψε ενω υπηρχε και 64αρι version του ιδιου μοντελου η' αλλες προτασεις και δεν εψαξες πιο διεξοδικα προτου κανεις την οποια αγορα δηλαδη. Και τελος τα θετικα και αρνητικα εχουν αναλυθει παμπολες φορες σε windows η' ipad/android αρα επρεπε να ξερεις τι αγοραζεις και τι θα περιμενεις απο την αγορα αυτη. Το να ριχνεις το φταιξιμο της αγορας σου με το να κανεις τετοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμους δεξια/αριστερα δεν ειναι πρεπουσα συμπεριφορα θα ελεγα και ουτε αποτελει ''να πω τη γνωμη μου'' Edited December 17, 2013 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkp Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Βλέπω πολύ σκληρές κριτικές... Δηλαδή το λάπτοπ μου, με core2duo είναι για πέταμα να υποθέσω... Τι κι αν με ssd πάνω και 4 γίγα ραμ πετάει.... gkp, Γιώργο, μπορεί να τρίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και για πέταμα. Μια δοκιμή θα με πείσει. Σύντομα ίσως το έχω στα χέρια μου οπότε θα γράψω ασφαλέστερα τις εντυπώσεις μου. Παράθεση Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010). Θα σε θυμόμαστε για πάντα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Μάλιστα Ευχαριστώ πολ'υ για τις πιστοποιήσεις που αναφέρετε ολοι και γω προσωπικά είμαι μέτοχος της ideal και παράλληλα μεταξύ των άλλων και πιστοποιημένος ελεγκτής πληροφοριακών συστημάτων και σε crisk- παρ όλα αυτά προσπάθησα να μείνω μακρυά απ την κουβέντα- γιατί μόνο αντικειμενικός δεν θα ήμουν (λόγω ideal) Επειδή όμως βλέπω να χοντραίνει το θέμα Για να εξηγούμαστε 1. πρόκειται για κάτι που πρώτη φορά εμφανίζεται στην αγορά (αν εξαιρέσεις το w3) στις 8 ιντσες και έχει ανάλογη χρησιμότητα 2. ΔΕΝ πρόκειται να σου υποκαταστήσει ποτέ το laptop σου, όσο και να το δουλέψεις, βασικές παράμετροι σε αυτό ποντίκι και φυσικό πληκτρολόγιο- εάν του προσθέσεις τα παραπάνω ειναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό 3. το android για να φτάσει να μην κάνει lag σε αντίστοιχη συσκευή πέρασαν 5+χρόνια και ακόμα παιδεύεται με ορισμένα θέματα 4. Είναι ένα άριστο μηχανάκι για παρουσιάσεις, office, και εργασίες on the go, ακόμα και σύνδεση σε vpn περιβάλλον την έπαιξε απροβλημάτιστα 5. Επίσης κατάφερεα και ενα υποτυπώδες multitasking με ταυτόχρονα ανοικτό excel και acl αρχειο για εξέταση data έχει πολλά πλην, δεν το συζητώ, αλλά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει, είναι αυτά που βασίζονται στην χρησιμότητα του, μέσω των windows και του office προσωπικά το δοκίμασα και δεν θα το αγοράσω, επειδή ψάχνω το κάτι λίγο παραπάνω και δεν παίρνω ποτέ συσκευές που μόλις έχουν βγει- αλλά θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ, κυρίως για παρουσιάσεις σε πελάτες και λόγω συνδεσιμότητας λόγω του mobility που μου παρέχει εως τότε.... θα περιμένω την 64biti έκδοση και θα λοξοκοιτάω για το transformer book 3 της asus. Αλλά από τα παραπάνω και τις εγγενείς αδυναμίες τους, έως και να χαρακτηριστεί ως "άχρηστο" υπάρχει πολύ δρομός...μονο άχρηστο δεν είναι πιστεύω δε, οτι μέχρι το πασχα θα δούμε θαύματα σε αυτά τα "μικρά γραφεία" όπως τα λέω εγω Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Craven Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη που είναι κάπου στην μέση... Ξεκίνησα προχθές να πάω να δω από κοντά τα 2 tablet που με ενδιέφεραν, το Encore και το LG g pad 8.3 Ήμουν σε μεγάλο δίλημμα καθώς είχα διαβάσει τα πάντα για αυτά τα 2 tablet και δεδομένου ότι το πρόβλημα στο LG έχει λυθεί στις νέες παρτίδες μεν αλλά απ την άλλη με δελέαζε και λόγω δουλειάς να έχω κανονικά windows παντού μαζί μου. Η δουλειά μου είναι προγραμματιστής και δεν περιμένω φυσικά να ανοίξω ένα VS σε ένα tablet αλλά δεν θα με χάλαγε να μπορώ να μπω με ευκολία με VPN στην δουλειά μου όταν χρειαστεί. Απ την άλλη κακά τα ψέμματα όπως έχουμε πει πολλές φορές, όλοι έχουμε και ένα laptop , ειδικά όσοι κάνουμε δουλειά οπότε το tablet δεν παύει να είναι μέσο ψυχαγωγίας και ΙΣΩΣ και κάτι συμπληρωματικό στην δουλειά μας. Με αυτά στο μυαλό πήγα να τα δω από κοντά και πριν πάω ομολογώ πως η ζυγαριά ήταν υπέρ του Encore με μόνο φόβο τα ίδια τα windows. Έτυχε στο κατάστημα να είναι ακριβώς δίπλα το ένα στο άλλο. Όσον αφορά τα windows και έχοντας Laptop υβριδικό με touch στο παρελθόν (HP) αλλά με δραματική εμπειρία του να χεις touch σε windows 7, τα 8.1 τελικά μου φάνηκαν καλύτερα απ ότι τα περίμενα... απ την άλλη όμως είχα την αίσθηση πως "κάτι λείπει" για να το θεωρήσω κάτι ολοκληρωμένο για tablet. Στο θέμα των windows λοιπόν τα αισθήματα ήταν ανάμικτα και θα τα συνοψίσω λέγοντας πως τα 8.1 είναι ένα ΠΟΛΥ καλό βήμα προς τον κόσμο των tablet αλλά προσωπικά θα περιμένω να δω την επόμενη ή και μεθεπόμενη έκδοση που πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς είναι στον σωστό δρόμο. Όσον αφορά το tablet τώρα και την εμπειρία των windows στις 8 ίντζες που για εμένα είναι η ιδανική διάσταση για tablet.. Η διαφορά στην χρήση ανάμεσα στα 2 tablet ήταν δυστυχώς για το Encore χαοτική.. δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής και ομορφιά που δεν συγκρίνονται μεν αλλά τα προσπερνάω δε αλλά όσον αφορά την οθόνη και την χρήση δεν υπήρχε σύγκριση (χωρίς να σημαίνει ότι τα windows δεν είναι σε καλό δρόμο). Παρόλα αυτά και ενώ κάποιος θα νομίζει πως αποφάσισα μετά απ αυτό σε 1 λεπτό να πάρω το LG, το πήρα μεν αλλά ακόμα παιδευόμουν στα διλήμματα για καμιά ώρα ακόμα. Ο λόγος είναι πως αν και μιλάω για χαοτικές ακόμα διαφορές απ την άλλη δεν πρέπει να παραβλέψω πως είναι μια νέα πολλά υποσχόμενη κατηγορία με αρκετά συν και είναι ένα πολύ αξιόλογο πρώτο εγχείρημα αυτά τα ταμπλετάκια στις 8 ίντζες και είμαι σίγουρος πως η επόμενη γενιά θα είναι πολύ βελτιωμένη, τα μείον λιγότερα και τα συν περισσότερα και η ψαλίδα (αν γίνουν σωστά βήματα σε software-hardware) θα κλείσει σε σχέση με το Android. Αλλά ακριβώς όταν έκανα αυτή την σκέψη περί επόμενης γενιάς κατάλαβα πως τα πράγματα δεν είναι έτοιμα ακόμα για κάτι τέτοιο... κατάλαβα πως ούτε το κομμάτι της ψυχαγωγίας θα το κάνω τόσο καλά όσο ένα android ίδιας τιμής αλλά και όταν έρθει η ώρα να κάνω λίγη δουλειά στο τέλος θα καταλήγω να παίρνω το laptop και το όλο σκεπτικό για τα windows τελικά απλά δεν έδενε ακόμα. Βέβαια απ την άλλη εγώ έχω ένα ultrabook οπότε δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.. ίσως κάποιος με desktop ή με ένα γομάρι laptop με 17άρα οθόνη να έχει περισσότερους λόγους να πάει προς το Encore. Δεν το πήρα λοιπόν και το θεωρώ πολλά υποσχόμενο μεν αλλά σχετικά ανέτιμο δε... αλλά σε καμιά περίπτωση όλα αυτά δεν δικαιολογούν ούτε ένα άκρο που εκθειάζει το συγκεκριμένο tablet ούτε όμως και το άλλο άκρο που το έχει βγάλει παντελώς άχρηστο. Μεμονωμένοι χρήστες που ξέρουν τι θέλουν και βάζουν άλλα πράγματα πάνω απ το κομμάτι της ψυχαγωγίας (πχ έχεις ένα πρόγραμμα σε windows που είτε σου έχουν δώσει ή έχεις φτιάξει εσύ και θες να το χεις παντού μαζί.. ή να χεις αυτό στο τσαντάκι σου και με ένα mouse έστω και με δυσκολία να κάνεις υποτυπώδη δουλειά) τότε εννοείτε το Encore αξίζει.. για την πλειοψηφία των αγοραστών όμως γιατί αυτή μετράει, είναι καλό αλλά θέλει δουλειά το όλο concept ακόμα. Περιμένω την επόμενη γενιά λοιπόν ελπίζοντας πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη που είναι κάπου στην μέση... Ξεκίνησα προχθές να πάω να δω από κοντά τα 2 tablet που με ενδιέφεραν, το Encore και το LG g pad 8.3 Ήμουν σε μεγάλο δίλημμα καθώς είχα διαβάσει τα πάντα για αυτά τα 2 tablet και δεδομένου ότι το πρόβλημα στο LG έχει λυθεί στις νέες παρτίδες μεν αλλά απ την άλλη με δελέαζε και λόγω δουλειάς να έχω κανονικά windows παντού μαζί μου. Η δουλειά μου είναι προγραμματιστής και δεν περιμένω φυσικά να ανοίξω ένα VS σε ένα tablet αλλά δεν θα με χάλαγε να μπορώ να μπω με ευκολία με VPN στην δουλειά μου όταν χρειαστεί. Απ την άλλη κακά τα ψέμματα όπως έχουμε πει πολλές φορές, όλοι έχουμε και ένα laptop , ειδικά όσοι κάνουμε δουλειά οπότε το tablet δεν παύει να είναι μέσο ψυχαγωγίας και ΙΣΩΣ και κάτι συμπληρωματικό στην δουλειά μας. Με αυτά στο μυαλό πήγα να τα δω από κοντά και πριν πάω ομολογώ πως η ζυγαριά ήταν υπέρ του Encore με μόνο φόβο τα ίδια τα windows. Έτυχε στο κατάστημα να είναι ακριβώς δίπλα το ένα στο άλλο. Όσον αφορά τα windows και έχοντας Laptop υβριδικό με touch στο παρελθόν (HP) αλλά με δραματική εμπειρία του να χεις touch σε windows 7, τα 8.1 τελικά μου φάνηκαν καλύτερα απ ότι τα περίμενα... απ την άλλη όμως είχα την αίσθηση πως "κάτι λείπει" για να το θεωρήσω κάτι ολοκληρωμένο για tablet. Στο θέμα των windows λοιπόν τα αισθήματα ήταν ανάμικτα και θα τα συνοψίσω λέγοντας πως τα 8.1 είναι ένα ΠΟΛΥ καλό βήμα προς τον κόσμο των tablet αλλά προσωπικά θα περιμένω να δω την επόμενη ή και μεθεπόμενη έκδοση που πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς είναι στον σωστό δρόμο. Όσον αφορά το tablet τώρα και την εμπειρία των windows στις 8 ίντζες που για εμένα είναι η ιδανική διάσταση για tablet.. Η διαφορά στην χρήση ανάμεσα στα 2 tablet ήταν δυστυχώς για το Encore χαοτική.. δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής και ομορφιά που δεν συγκρίνονται μεν αλλά τα προσπερνάω δε αλλά όσον αφορά την οθόνη και την χρήση δεν υπήρχε σύγκριση (χωρίς να σημαίνει ότι τα windows δεν είναι σε καλό δρόμο). Παρόλα αυτά και ενώ κάποιος θα νομίζει πως αποφάσισα μετά απ αυτό σε 1 λεπτό να πάρω το LG, το πήρα μεν αλλά ακόμα παιδευόμουν στα διλήμματα για καμιά ώρα ακόμα. Ο λόγος είναι πως αν και μιλάω για χαοτικές ακόμα διαφορές απ την άλλη δεν πρέπει να παραβλέψω πως είναι μια νέα πολλά υποσχόμενη κατηγορία με αρκετά συν και είναι ένα πολύ αξιόλογο πρώτο εγχείρημα αυτά τα ταμπλετάκια στις 8 ίντζες και είμαι σίγουρος πως η επόμενη γενιά θα είναι πολύ βελτιωμένη, τα μείον λιγότερα και τα συν περισσότερα και η ψαλίδα (αν γίνουν σωστά βήματα σε software-hardware) θα κλείσει σε σχέση με το Android. Αλλά ακριβώς όταν έκανα αυτή την σκέψη περί επόμενης γενιάς κατάλαβα πως τα πράγματα δεν είναι έτοιμα ακόμα για κάτι τέτοιο... κατάλαβα πως ούτε το κομμάτι της ψυχαγωγίας θα το κάνω τόσο καλά όσο ένα android ίδιας τιμής αλλά και όταν έρθει η ώρα να κάνω λίγη δουλειά στο τέλος θα καταλήγω να παίρνω το laptop και το όλο σκεπτικό για τα windows τελικά απλά δεν έδενε ακόμα. Βέβαια απ την άλλη εγώ έχω ένα ultrabook οπότε δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.. ίσως κάποιος με desktop ή με ένα γομάρι laptop με 17άρα οθόνη να έχει περισσότερους λόγους να πάει προς το Encore. Δεν το πήρα λοιπόν και το θεωρώ πολλά υποσχόμενο μεν αλλά σχετικά ανέτιμο δε... αλλά σε καμιά περίπτωση όλα αυτά δεν δικαιολογούν ούτε ένα άκρο που εκθειάζει το συγκεκριμένο tablet ούτε όμως και το άλλο άκρο που το έχει βγάλει παντελώς άχρηστο. Μεμονωμένοι χρήστες που ξέρουν τι θέλουν και βάζουν άλλα πράγματα πάνω απ το κομμάτι της ψυχαγωγίας (πχ έχεις ένα πρόγραμμα σε windows που είτε σου έχουν δώσει ή έχεις φτιάξει εσύ και θες να το χεις παντού μαζί.. ή να χεις αυτό στο τσαντάκι σου και με ένα mouse έστω και με δυσκολία να κάνεις υποτυπώδη δουλειά) τότε εννοείτε το Encore αξίζει.. για την πλειοψηφία των αγοραστών όμως γιατί αυτή μετράει, είναι καλό αλλά θέλει δουλειά το όλο concept ακόμα. Περιμένω την επόμενη γενιά λοιπόν ελπίζοντας πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Φίλε μου, συγγνώμη που θα στο πώ, αλλά έκανες ένα μεγάλο πόστ, χωρίς να λες ουσιαστικά τίποτα. Εντελώς φιλικά, μην παρεξηγηθείς, αλλά περίμενα να διαβάσω 1 , 2 ,3 πράγματα που σε χάλασαν (πχ, οθόνη? , ταχύτητα? κάτι) αλλά δεν γράφεις κάτι συγκεκριμένο. :( Αν θέλεις πες μας, τι ακριβώς σε χάλασε και τι περιμένεις να βελτιωθεί στις επόμενες γενιές, εκτός κι αν το μοναδικό σου παράπονο εστιάζεται στα windows. :) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. December 17, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 (edited) Το οτι υπαρχουν καποιες αδυναμιες ειναι λογικο και αναμενομενο εδω που τα λεμε. Ειτε απο την πλευρα των Windows ειτε κατασκευαστη και υλοποιηση. ΑΛΛΑ μιλαμε για τα πρωτα εγχειρηματα σε 8 ιντσες και παρ ολο τις αδυναμιες υπερεχουν ξεκαθαρα σε πολλες παραμετρους απο οποιαδηποτε αλλη προταση με mobile λειτουργικο. Σιγουρα θα δουμε βελτιωση σε ολους τους τομεις και εγω δηλαδη αν μου παρειχε καποιος κατασκευαστης full hd οθονη,με wacom digitazer και premium αλουμινενια κατασκευη και το μονο παραπανω σε specs θα ηθελα 4gb ram και θα το ειχα παρει εχθες κι ολας σαν δεξι χερι του Surface Pro 2. Οπως αντιστοιχα σε 10 εως 13 ιντσες υβριδικα με Haswell και Bay Trail εχουμε φτασει στη δευτερη γενια και εχουμε δει βελτιωση απο ολους τους κατασκευαστες και σε αυτονομιες και εξοπλισμο στις προτασεις που κυκλοφορουν η' θα κυκλοφορησουντο αμεσως επομενο διαστημα,το ΙΔΙΟ ακριβως θα δουμε και στην κατηγορια των 8 ιντσων μεσα στο δευτερο εξαμηνο του 14 και επειτα που θα βγουν και 64bit Windows με Bay Trail ηδη στα σκαρια ειναι το ThinkPad 8 και ο διαδοχος του ThinkPad 2 στις 10 ιντσες και σιγουρα θα ακολουθησουν ολοι οι αλλοι κατασκευαστες. Η κατηγορια των windows tablet ειναι μια πολλα υποσχομενη κατηγορια προιοντων που θα δουμε πολλα πολλα πραγματα παραπανω και οι περαιτερω βελτιωσεις ειναι απεριοριστες. Edited December 17, 2013 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Craven Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Φίλε μου, συγγνώμη που θα στο πώ, αλλά έκανες ένα μεγάλο πόστ, χωρίς να λες ουσιαστικά τίποτα. Εντελώς φιλικά, μην παρεξηγηθείς, αλλά περίμενα να διαβάσω 1 , 2 ,3 πράγματα που σε χάλασαν (πχ, οθόνη? , ταχύτητα? κάτι) αλλά δεν γράφεις κάτι συγκεκριμένο. :( Αν θέλεις πες μας, τι ακριβώς σε χάλασε και τι περιμένεις να βελτιωθεί στις επόμενες γενιές, εκτός κι αν το μοναδικό σου παράπονο εστιάζεται στα windows. :) Μα έγραψα ακριβώς ότι λες ότι δεν έγραψα... ότι με πείραξε και η οθόνη και η ταχύτητα (γενικότερα η ευκολία χρήσης) ενώ για τα windows που λες ότι έστιάζομαι έγραψα ακριβώς ότι ΔΕΝ έστιάζομαι στα windows τα οποία θεωρώ αν και όχι ολοκληρωμένα ακόμα, προς την σωστή κατεύθυνση (αν ήταν το πρόβλημα μου τα windows και όχι τα windows σε μια οθόνη μέτρια χαμηλής ανάλυσης και σε ένα tablet που ένιωθες στην χρήση πως "κάτι λείπει" συνεχώς, τότε απλά θα το έπαιρνα και θα ήλπιζα σε μια επόμενη έκδοση σύντομα. Έχω την εντύπωση ότι μου απάντησες χωρίς καν να χεις διαβάσει τι έγραψα και τι νόημα είχε ότι έγραψα (που πήγαινε στην φαγωμάρα που γίνεται και διαβάζω εδώ και μέρες).. Διά του λόγου το αληθές έγραψα, "Η διαφορά στην χρήση ανάμεσα στα 2 tablet ήταν δυστυχώς για το Encore χαοτική.. δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής και ομορφιά που δεν συγκρίνονται μεν αλλά τα προσπερνάω δε αλλά όσον αφορά την οθόνη και την χρήση δεν υπήρχε σύγκριση (χωρίς να σημαίνει ότι τα windows δεν είναι σε καλό δρόμο).". Τι παραπάνω ανάλυση θες να κάνω πάνω σε αυτό σε μια ώρα χρήσης σε ένα κατάστημα ακριβώς ώστε να σε βοηθήσω? Το θέμα είναι ότι αναφέρω ακριβώς αυτά που λες ότι δεν ανέφερα :) Όσο για το μέλλον ανέφερα ότι πρέπει να γίνουν ακόμα βήματα σε hardware (οθόνη, ποιότητα κατασκευής, βάρος, πάχος, ταχύτητα κτλ κτλ) αλλά και σε software (μια επόμενη έκδοση των windows περισσότερο user friendly και περισσότερο tablet και touch friendly. Τώρα αν μπορούσα να σου πω ακριβώς τις αλλαγές σε μεγαλύτερη ανάλυση θα δούλευα ή στην toshiba ή στην microsoft :) Η έννοια του post μου δεν ήταν να δείξω τις διαφορές ανάμεσα στα 2 tablet και να κάνω ένα VS .. αν κάτι τέτοιο περίμενες τότε λάθος και έπρεπε να το ξεκαθαρίσω. Η έννοια ήταν να δείξω ότι θεωρώ τα συγκεκριμένα tablet σε καλό δρόμο αλλά ανέτοιμα ακόμα χωρίς να είναι ούτε τέλεια όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι ούτε άχρηστα όπως άλλοι. Τόνισα δε και εκεί είναι το ζουμί, το για ποιούς κάνει ένα τέτοιο tablet και τι πρέπει να έχει στο μυαλό του κάποιος και να θέλει για να πάει απο τώρα στο Encore αντί να περιμένει την επόμενη γενιά σε hardware και software. Αν θες να διαβάζεις συγκριτικά, δεν είμαι reviewer και υπάρχουν 100δες στο google να βρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Craven Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Το οτι υπαρχουν καποιες αδυναμιες ειναι λογικο και αναμενομενο εδω που τα λεμε. Ειτε απο την πλευρα των Windows ειτε κατασκευαστη και υλοποιηση. ΑΛΛΑ μιλαμε για τα πρωτα εγχειρηματα σε 8 ιντσες και παρ ολο τις αδυναμιες υπερεχουν ξεκαθαρα σε πολλες παραμετρους απο οποιαδηποτε αλλη προταση με mobile λειτουργικο. Στο μισό συμφωνώ απόλυτα και αυτό είπα... είναι η πρώτη απόπειρα στην ουσία αυτή που γίνεται και γιαυτό πρέπει να την δούμε όχι απλά με επιείκεια αλλά με ελπίδα για κάτι καλό στο μέλλον αφού ξεκίνησε πολύ καλά για πρώτη απόπειρα. ΑΛΛΑ ακριβώς αυτό που λες είναι και το ελάττωμα του.. ότι είναι η πρώτη απόπειρα και αυτό ακριβώς λέω: ότι η πλειοψηφία του κόσμου που παίρνει ένα tablet όχι πρωτίστως για δουλειά αλλά για ψυχαγωγία μάλλον θα πρέπει να περιμένει την επόμενη γενιά για να κλείσει σε αυτό τον τομέα η ψαλίδα. Τώρα για το δεύτερο μισό... το "υπερεχουν ξεκαθαρα σε πολλες παραμετρους" δεν είναι επιχείρημα καθώς αυτό ισχύει και απ τις 2 πλευρές όπως καταλαβαίνεις. Το θέμα είναι τι απ τις παραμέτρους που υπερέχει κάθε πλευρά πραγματικά χρειάζεται ο καθένας μας και αν η υπεροχή αυτή σημαίνει και πρακτικά αυτή την στιγμή πραγματικά κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Μα έγραψα ακριβώς ότι λες ότι δεν έγραψα... ότι με πείραξε και η οθόνη και η ταχύτητα (γενικότερα η ευκολία χρήσης) ενώ για τα windows που λες ότι έστιάζομαι έγραψα ακριβώς ότι ΔΕΝ έστιάζομαι στα windows τα οποία θεωρώ αν και όχι ολοκληρωμένα ακόμα, προς την σωστή κατεύθυνση (αν ήταν το πρόβλημα μου τα windows και όχι τα windows σε μια οθόνη μέτρια χαμηλής ανάλυσης και σε ένα tablet που ένιωθες στην χρήση πως "κάτι λείπει" συνεχώς, τότε απλά θα το έπαιρνα και θα ήλπιζα σε μια επόμενη έκδοση σύντομα. Έχω την εντύπωση ότι μου απάντησες χωρίς καν να χεις διαβάσει τι έγραψα και τι νόημα είχε ότι έγραψα (που πήγαινε στην φαγωμάρα που γίνεται και διαβάζω εδώ και μέρες).. Διά του λόγου το αληθές έγραψα, "Η διαφορά στην χρήση ανάμεσα στα 2 tablet ήταν δυστυχώς για το Encore χαοτική.. δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής και ομορφιά που δεν συγκρίνονται μεν αλλά τα προσπερνάω δε αλλά όσον αφορά την οθόνη και την χρήση δεν υπήρχε σύγκριση (χωρίς να σημαίνει ότι τα windows δεν είναι σε καλό δρόμο).". Τι παραπάνω ανάλυση θες να κάνω πάνω σε αυτό σε μια ώρα χρήσης σε ένα κατάστημα ακριβώς ώστε να σε βοηθήσω? Το θέμα είναι ότι αναφέρω ακριβώς αυτά που λες ότι δεν ανέφερα :) Όσο για το μέλλον ανέφερα ότι πρέπει να γίνουν ακόμα βήματα σε hardware (οθόνη, ποιότητα κατασκευής, βάρος, πάχος, ταχύτητα κτλ κτλ) αλλά και σε software (μια επόμενη έκδοση των windows περισσότερο user friendly και περισσότερο tablet και touch friendly. Τώρα αν μπορούσα να σου πω ακριβώς τις αλλαγές σε μεγαλύτερη ανάλυση θα δούλευα ή στην toshiba ή στην microsoft :) Η έννοια του post μου δεν ήταν να δείξω τις διαφορές ανάμεσα στα 2 tablet και να κάνω ένα VS .. αν κάτι τέτοιο περίμενες τότε λάθος και έπρεπε να το ξεκαθαρίσω. Η έννοια ήταν να δείξω ότι θεωρώ τα συγκεκριμένα tablet σε καλό δρόμο αλλά ανέτοιμα ακόμα χωρίς να είναι ούτε τέλεια όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι ούτε άχρηστα όπως άλλοι. Τόνισα δε και εκεί είναι το ζουμί, το για ποιούς κάνει ένα τέτοιο tablet και τι πρέπει να έχει στο μυαλό του κάποιος και να θέλει για να πάει απο τώρα στο Encore αντί να περιμένει την επόμενη γενιά σε hardware και software. Αν θες να διαβάζεις συγκριτικά, δεν είμαι reviewer και υπάρχουν 100δες στο google να βρεις. Tότε ζητώ συγγνώμη, δεν διάβασα εγώ προσεκτικά το μήνυμά σου.:) Προσωπικά, η οθόνη μου φάνηκε υπερεπαρκής και από ταχύτητα πολύ ικανοποιητικό. Περιμένω να γυρίσει από το σέρβις, για περισσότερες εντυπώσεις... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Craven Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Tότε ζητώ συγγνώμη, δεν διάβασα εγώ προσεκτικά το μήνυμά σου.:) Προσωπικά, η οθόνη μου φάνηκε υπερεπαρκής και από ταχύτητα πολύ ικανοποιητικό. Περιμένω να γυρίσει από το σέρβις, για περισσότερες εντυπώσεις... Κανένα πρόβλημα :) Σίγουρα θα σου φανεί επαρκής η οθόνη σε γενικές γραμμές και συγκρινόμενο πχ με tablet των 150-200 ευρώ μια χαρά είναι η οθόνη του. Εφόσον όμως είναι στην κατηγορία των 300+ και είχε την ατυχία να το συγκρίνω με το LG που ήταν ακριβώς δίπλα.. καταλαβαίνεις την χαοτική διαφορά. Δεν είναι όμως πρόβλημα η οθόνη αν ο κύριος σκοπός σου δεν είναι όπως είπα η ψυχαγωγία. Το θέμα είναι όταν ο κύριος σκοπός σου είναι η δουλειά, να κάνει όντως γιαυτήν (γιατί γιαυτό θα το πάρεις τότε στην ουσία) και προσωπικά δεν ένοιωσα σίγουρος ότι είναι έτοιμο να στηριχθείς για δουλειά πάνω του. Είμαι σίγουρος όμως ότι σε γενικές γραμμές θα αφήσει τον αγοραστή ικανοποιημένο αν δεν το συγκρίνει σε σημεία με ακριβά tablet άλλο σκοπού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Κανένα πρόβλημα :) Σίγουρα θα σου φανεί επαρκής η οθόνη σε γενικές γραμμές και συγκρινόμενο πχ με tablet των 150-200 ευρώ μια χαρά είναι η οθόνη του. Εφόσον όμως είναι στην κατηγορία των 300+ και είχε την ατυχία να το συγκρίνω με το LG που ήταν ακριβώς δίπλα.. καταλαβαίνεις την χαοτική διαφορά. Δεν είναι όμως πρόβλημα η οθόνη αν ο κύριος σκοπός σου δεν είναι όπως είπα η ψυχαγωγία. Το θέμα είναι όταν ο κύριος σκοπός σου είναι η δουλειά, να κάνει όντως γιαυτήν (γιατί γιαυτό θα το πάρεις τότε στην ουσία) και προσωπικά δεν ένοιωσα σίγουρος ότι είναι έτοιμο να στηριχθείς για δουλειά πάνω του. Είμαι σίγουρος όμως ότι σε γενικές γραμμές θα αφήσει τον αγοραστή ικανοποιημένο αν δεν το συγκρίνει σε σημεία με ακριβά tablet άλλο σκοπού. Ipad mini 1st gen έχω και συγκριτικά, η οθόνη του τοσίμπα είναι μια χαρά. Μια χαρά μου φαίνεται και η οθόνη του mini βέβαια, γενικά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σε αυτά.:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DuAl_SuN Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Έχω διαβάσει τόσα πολλά αυτές τις 2 μέρες που πραγματικά δεν αντέχω και θα πω ορισμένα πραγματάκια. Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάμποσα tablet. Θα απαριθμήσω μόνο τα επώνυμα για συντομία... Ipad 2 , HTC Flyer , Samsung tab 2 7.0 , Archos 80 Titanium , Google Nexus 7 , Samsung Galaxy 10.1 , Ipad mini , IpAD air, Toshiba Encore 2 Το μοναδικό που με κάλυψε ως tablet ήταν το Ipad 2 , παρόλα τα μειονεκτήματα που έχει η Apple και το IOS και το οποίο το αντικατέστησα 2,5 χρόνια αργότερα με ένα IpAD Air το οποίο μαζί με μια θήκη της Logitech αποτελεί το tablet - netbook που χρησιμοποιώ (δεν έχω laptop). όταν διάβασα για τα νέα WInDows 8.1 tablet στις 8 ίντσες αποφάσισα να αγοράσω ένα για να δω πόσο χρήσιμα και εύχρηστα μπορεί να είναι. Κατέληξα στην αγορά του Encore λόγω του hdmi . Εντυπώσεις μέχρι στιγμής ΑΡΙΣΤΕΣ - αν εξαιρέσουμε ότι όσο είχα πάνω το MacAfee δεν μπορούσα να εγκαταστήσω τίποτα (αλλά έτσι είναι τα Windows...τα ξέρουμε). Η προσωπική μου άποψη είναι πως το tablet αξίζει κάθε ευρώ από τα λεφτά του . Βέβαια πρέπει να εξετάσουμε και για ποιο λόγο θέλει κάποιος ένα tablet. Για τους λόγους που το χρησιμοποιώ εγώ, δηλαδή ως ενα PC Που μπορώ να το έχω μαζί μου όπου πάω αλλά και ως ένα tablet με γενική χρήση νομίζω ότι με καλύπτει απόλυτα και πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε Android tablet έχει περάσει από τα χέρια μου. Είναι γρήγορο , δουλεύει απροβλημάτιστα , έχει battery life ισάξια του IPAD , έχει multitasting, το METRO UI είναι πολύ εύχρηστο με το touch ενώ και το desktop δουλεύετε αρκετά ικανοποιητικά. Ναι δεν είναι entertainment focused tablet όπως είναι τα android. Ναι δεν είναι λεπτό και ελαφρύ κι ούτε βολεύει να χρησιμοποιηθεί σαν e-book reader αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος που θέλει κάτι τέτοιο θα στρεφόταν ποτέ στο Encore. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα έπρεπε να ήταν τα netbook όταν είχαν κυκλοφορήσει. Ειδικά για κάποιον που δεν χρειάζεται Laptop και έχει ένα καλό Desktop νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τα λεφτά αυτά - και μην μου πείτε ότι με 330 ευρώ αγοράζετε καλύτερο PC ή λάπτοπ γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου (που δεν έχω). Για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τα Windows 8.1 tablets με τα Android ή τα IOS πρέπει αναγκαστικά να κάνουμε κάποιες παραδοχές και κάποιες διευκρινήσεις γιατί πολύ απλά τα λειτουργικά και η φιλοσοφία τους είναι εντελώς διαφορετική . Δεν θα πρότεινα ποτέ σε κάποιον που θέλει ένα IpaD να προτιμήσει ένα 8άρι Windows tablet , αλλά σε κάποιον που ψάχνει να αγοράσει ένα πολύ φτηνό laptop ή ένα netbook ή θέλει ένα tablet που να μπορεί να έχει και έναν πιο "επαγγελματικό" προσανατολισμό στη χρήση , θα του το πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Παράθεση Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2013 Ναι δεν είναι λεπτό και ελαφρύ Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τι μου προσφέρει περισσότερο το ανύπαρκτο πάχος του ipad mini? Μήπως θα το βάλω στην κωλότσεπη?? Ωραίο το λεπτό στο μάτι, αλλά μέχρι εκεί. Άλλη χρησιμότητα δεν έχει, ειδικά όταν μιλάμε για τάμπλετ. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Takis_dm Δημ. December 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2013 Παιδιά λίγες γρήγορες (αν και κάπως χαζές) ερωτήσεις. Τα specs του επιτρέπουν τη χρήση εξομοιωτών σαν το epsxe; Και παίζει παιχνίδια εποχής fallout 3; Το λάπτοπ μου δυστυχώς τα έφτυσε και θέλω να κάνω χρήση του tablet με hdmi σε οθόνη για browsing και λιιιγο gaming (αν και θα γονατίσει την μπαταρία αυτό και δεν είναι καλή ίδέα να το έχω μονίμως στην φόρτιση). Δυστυχώς όμως ένα "αποδεκτό" λάπτοπ κοστίζει περίπου 100 ευρώ πάνω και αυτό είναι και φορητό. Επίσης θα bootαρει linux απο usb; Παράθεση Back In Black Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DuAl_SuN Δημ. December 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2013 Παιδιά λίγες γρήγορες (αν και κάπως χαζές) ερωτήσεις. Τα specs του επιτρέπουν τη χρήση εξομοιωτών σαν το epsxe; Και παίζει παιχνίδια εποχής fallout 3; Το λάπτοπ μου δυστυχώς τα έφτυσε και θέλω να κάνω χρήση του tablet με hdmi σε οθόνη για browsing και λιιιγο gaming (αν και θα γονατίσει την μπαταρία αυτό και δεν είναι καλή ίδέα να το έχω μονίμως στην φόρτιση). Δυστυχώς όμως ένα "αποδεκτό" λάπτοπ κοστίζει περίπου 100 ευρώ πάνω και αυτό είναι και φορητό. Επίσης θα bootαρει linux απο usb; Για τέτοιο gaming Που το θες δεν νομίζω να σου κάνει καθώς και το GPu Chipchet είναι της INTEL και για memory Νομίζω μοιράζεται κομμάτι της RAM αλλά και τα 2 GB ram περιορίζουν πολύ αυτές τις δυνατότητες του μηχανήματος Παράθεση Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts