Jump to content

XBMC: Open Source Home Theatre Software. All platforms

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχει πολυ μεγάλη διάφορα η ποιότητα του ήχου σε optical μονο σε 5.1 και αν έχεις και 5καναλο ενισχυτή

αλλιώς δεν εχει μεγάλη διαφορά με το αναλογικό 2.0 η optical 2.0 digital

η μεγαλη διαφορα ειναι στο μεγεθος- bandwith δηλαδή πχ. αν μια ταινια 720p σε 5καναλο ηχο(optical - digital) το μέγεθος του ήχου στην ταινία το λιγότερο θα είναι 500mb - 1000mb και αν μιλαμε σε dts 5.1 φτανουμε και το 1.5gb

σε digital 2.0(stereo) μπορεί να ειναι 300mb η σε analog 2.0(stereo)150mb αλλα και στη 2 περιπτώσεις του 2.0(stereo)ειναι μεγαλυτερο

σε μεγεθος το digital ...συνεπως θελεις παραπανω χρονο/καλη γραμη να streamαρεις μια ταινια 720p/1080p dolby digital 5.1, λιγοτερο σε dolby digital 2.0 και ακομα λιγοτερο σε analog 2.0

Πάντως και στο analog βλέπω ότι ο ενισχυτής βγάζει 5.1 ήχο και χωρίς να έχει δυνατότητα για μετατροπή απο 2.0.

Άρα μήπως και το analog βγάζει 5.1 , έστω και λίγο χαμηλότερης ποιότητας;

Πάντως περίεργο από τους κανονικούς players να παίζει καλά και μόνο το xbmc να τρώει το ζόρι.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από αναλογική σύνδεση, το καλύτερο που μπορείς να περάσεις είναι dolby pro logic, που είναι 4.0 (3 εμπρός κανάλια, 1 πίσω και όχι sub) με μειωμένη ποιότητα σε σχέση με τα ψηφιακά.

παιδια παω να κανω εγκατασταση την εκδοση που ειναι για το tronsmart promitheus και δεν το κανει...εχω περασμενη την εκδοση την βασικη frodo 12.2 .γνωριζει κανεις γιατι???μηπως πρεπει να σβησω την πρωρη εκδοση xbmc κ μετα να περασω την αλλη??

Πάντως και στο analog βλέπω ότι ο ενισχυτής βγάζει 5.1 ήχο και χωρίς να έχει δυνατότητα για μετατροπή απο 2.0.

Άρα μήπως και το analog βγάζει 5.1 , έστω και λίγο χαμηλότερης ποιότητας;

Πάντως περίεργο από τους κανονικούς players να παίζει καλά και μόνο το xbmc να τρώει το ζόρι.

δεν νομιζω μηπως εχει ετοιμα preset εμενα o δικος μου εχει. φαντασου στο digital o ηχος ερχεται κωδικοποιημενος και ο reciver/ενισχυτής σου αποκωδικοποιεί στο αναλογικο το περνει ετοιμο και κάνει simulation dolby prologic I h II 5.1 η dts Neo

σιγουρέψου οτι στα settings της συσκευής σου έχεις ηχο passthrough μονο ετσι θα παρεις digital (ac-3) από οπτική

π.χ έμενα στα settings της συσκευή μου...sound -> sound output devices-> rockchip-spdif passthrough

μονο απο εδω παιρνω 5καναλο digital. δες αν εχεις το ιδιο chipset και τσεκαρε

δεν νομιζω μηπως εχει ετοιμα preset εμενα o δικος μου εχει. φαντασου στο digital o ηχος ερχεται κωδικοποιημενος και ο reciver/ενισχυτής σου αποκωδικοποιεί στο αναλογικο το περνει ετοιμο και κάνει simulation dolby prologic I h II 5.1 η dts Neo

σιγουρέψου οτι στα settings της συσκευής σου έχεις ηχο passthrough μονο ετσι θα παρεις digital (ac-3) από οπτική

π.χ έμενα στα settings της συσκευή μου...sound -> sound output devices-> rockchip-spdif passthrough

μονο απο εδω παιρνω 5καναλο digital. δες αν εχεις το ιδιο chipset και τσεκαρε

Στο tv box που χρησιμοποιω, εχω και εγω το, passthrough ενεργοποιημενο αλλα ο ηχος παει μεσω hdmi στην tv , και το εκει με optical στον ενισχυτη.

Αλλα στα sound settings του XBMC δεν επρεπε και εκει στο Passthrough output device να εμφανιζει κατι;

Amazon Fire stick 4k max

Στο tv box που χρησιμοποιω, εχω και εγω το, passthrough ενεργοποιημενο αλλα ο ηχος παει μεσω hdmi στην tv , και το εκει με optical στον ενισχυτη.

Αλλα στα sound settings του XBMC δεν επρεπε και εκει στο Passthrough output device να εμφανιζει κατι;

δες το δικο μου setup http://img.tapatalk.com/d/13/12/05/vu2ymaty.jpg το λαθος που βλεπω εγω ειναι οτι στελνεις απο την tv στην συσκευη οι περισοτερες τtv δεν στελνουν passthrough 5καναλο αλλα μονο digital 2.0 toylaxiston οσες ξερω μαζι με τη δικια μου...δοκιμασε κατευθειαν απο τη συσκευη σου στον ενισχητη σου

εκει που εχω βλεπεις hdmi εγω το εχω αλλαξει γιατι δεν βλεπω πολλες 5 καναλες κανονικα το βαζεις optical.

Edited by mpalakis1

δες το δικο μου setup http://img.tapatalk.com/d/13/12/05/vu2ymaty.jpg το λαθος που βλεπω εγω ειναι οτι στελνεις απο την tv στην συσκευη οι περισοτερες τtv δεν στελνουν passthrough 5καναλο αλλα μονο digital 2.0 toylaxiston οσες ξερω μαζι με τη δικια μου...δοκιμασε κατευθειαν απο τη συσκευη σου στον ενισχητη σου

εκει που εχω βλεπεις hdmi εγω το εχω αλλαξει γιατι δεν βλεπω πολλες 5 καναλες κανονικα το βαζεις optical.

Το ιδανικό είναι αυτό που λες, αλλά έχω θέμα πώς θα αλλάζω τις 2 συσκευές που πάνε σε έναν ενισχυτή.

Έχω δηλαδή το tv box αλλά και την tv που βγάζουν optical και μόνο 1 υποδοχή στον ενισχυτή.

Πώς θα αλλάζω όταν θέλω να βλέπω απλή tv και μετά από το tv box;

Και κάτι για το subscription του XBMC.Πώς ακριβώς δουλεύει;

Έχω βάλει 5 σειρές εκεί. Πώς βλέπω ποια σειρά έβγαλε νέο επεισόδιο, χωρίς να μπαίνω μια μια σε κάθε σειρά.

Amazon Fire stick 4k max

εγώ ακολούθησα τις παρακάτω οδηγίες και το πρόβλημα λύθηκε.

Download http://www.mediafire.com/?75nxuvfh3ydfu7x

βγαλε το [Portable Mode].exe απο το ζιπαρισμενο αρχειο

και βαλτο στο φακελο του XBMC ("C:\Program Files (x86)\XBMC")

μετα θα ανοιγεις το [Portable Mode].exe πάντα ως διαχειριστής.

Να σαι καλά φίλε μου! Επιτέλους λειτούργησε :)

Παιδια καλημερα, εχτες το πρωι παρελαβα και εγω το cs968 απο merimobiles που ειχα παραγειλει στις 11/11. Ειχε προεγκατεστημενο το xbmc εκδοση alpha13 (και κατι ακομα εγραφε) και περασα το fusion. Δοκιμασα απο το 1channel ταινια αλλα και μια σειρα και μου τα επαιζε καπως σαν καρε καρε ή δεν ξερω πως ακριβος λεγεται, δεν ειχε κανονικη ροη η εικονα. Πως μπορω να το φτιαξω αυτο. Το εχω συνδεση σε μια lg 42sl8000 http://m.lg.com/gr/televisions/lg-42SL8000-lcd-tv .

Παιδια καλημερα, εχτες το πρωι παρελαβα και εγω το cs968 απο merimobiles που ειχα παραγειλει στις 11/11. Ειχε προεγκατεστημενο το xbmc εκδοση alpha13 (και κατι ακομα εγραφε) και περασα το fusion. Δοκιμασα απο το 1channel ταινια αλλα και μια σειρα και μου τα επαιζε καπως σαν καρε καρε ή δεν ξερω πως ακριβος λεγεται, δεν ειχε κανονικη ροη η εικονα. Πως μπορω να το φτιαξω αυτο. Το εχω συνδεση σε μια lg 42sl8000 http://m.lg.com/gr/televisions/lg-42SL8000-lcd-tv .

δοκιμασε να εγκαταστησεις καποια αλλη εκδοση xbmc οπως τη βασικη frodo 12.2 απο εδω ... http://xbmc.org/download/

γιατι ειναι κ πολλες αλλιως ρωτα τα παιδια που εχουν το ιδιο tv box και ειναι αρκετοι..δες και αυτο οι περισσοτεροι μιλανε για το tv box σου..

Λοιπόν κατάφερα και τα subscriptions να δείχνουν τα tv shows μου, αλλά δυστυχώς τα βγάζει αλφαβητικά μέσα στο μενού του T.V.SHOWS και όχι ανάλογα με το πότε προβλήθηκαν.

Πώς το φτιάχνω αυτό;

Υπόψη ότι αν πάω μέσα από το Video> Files και βρω τον φάκελο Tv shows, εκεί τα δείχνει σωστά με τα νούμερα των επεισοδίων στην αρχή.

Amazon Fire stick 4k max

δοκιμασε να εγκαταστησεις καποια αλλη εκδοση xbmc οπως τη βασικη frodo 12.2 απο εδω ... http://xbmc.org/download/

γιατι ειναι κ πολλες αλλιως ρωτα τα παιδια που εχουν το ιδιο tv box και ειναι αρκετοι..δες και αυτο οι περισσοτεροι μιλανε για το tv box σου..

Ρωτησα εδω γιατι η ερωτηση μου αφορα το xbmc. Στο θεμα για το tv box θα ηταν off topic.

παιδια το εχω κανει install..τα repos κανονικα δουλευουν..ελληνικο ποδοσφαιρο σε ποια δειχνει..?

επισης εχω κανει fav κατι "καναλια"..που μπορω να τα βρω..?

ευχαριστω

:thanks:

Ρε παιδεια εδω και 3 μερες δεν μου βρισκη υποτιτλους. το εχω στο νετμπουκ με την εκδοση 12,2 και στους υποτιτλους δεν βρισκη τπτ η λεη αποτυχια συνδεσης.τι γινετε?

Έχει διαφορά αν πχ ένα plugin το βάλω από fusion ή αλλού? Σε υπολογιστή μου παίζει πχ το 1channel κανονικά στο κινητό το ίδιο σε άλλο pc συνήθως καρεκαρε...

Έχει διαφορά αν πχ ένα plugin το βάλω από fusion ή αλλού? Σε υπολογιστή μου παίζει πχ το 1channel κανονικά στο κινητό το ίδιο σε άλλο pc συνήθως καρεκαρε...

Ετσι φαινεται.

Παντως απο superrepo ολα παιζουν οκ.

Μπορει καποιος να μου απαντησει για τα subscription που ρωτησα νωριτερα;

Amazon Fire stick 4k max

Ακόμα περιμένω να μου πει κάποιος για το πώς βγαίνουν στην σωστή σειρά τα επεισόδια των subscription.

Επίσης στο justxbmc v4 δεν δείχνει με τίποτα τους ελληνικούς χαρακτήρες των υποτίτλων.

Σε όλες τις άλλες εκδόσεις μου τους δείχνει κανονικά.

Υπάρχει κάτι επιπλέον για το just;

Amazon Fire stick 4k max

Προσπαθω να δω τον Ολυμπιακο αλλα τζιφος. Μπηκα στο football today και εχει προηγουμενους αγωνες, στο sportaholic δεν μπορω να βρω ποδοσφαιρο και στο sportsdevil δεν δουλευουν τα λινκ. Που να ψαξω και τι να κανω; Πως μπορω να βαλω το sopcast; Edited by guspsoras

Ακόμα περιμένω να μου πει κάποιος για το πώς βγαίνουν στην σωστή σειρά τα επεισόδια των subscription.

Επίσης στο justxbmc v4 δεν δείχνει με τίποτα τους ελληνικούς χαρακτήρες των υποτίτλων.

δεν εχω παρατηρησει κατι..βεβαια εγω χρησιμοποιω και την rom justxbmc το xbmc το εχω γυρισει v2.. περιμενω να βγαλει νεα σε λιγες μερες...ασε που δεν το πολυ σκαλιζω περιμενω να κατασταλαξουν καπου στο xbmc ..βαλε ,βγαλε βαρεθηκα

Edited by zxr

Επίσης στο justxbmc v4 δεν δείχνει με τίποτα τους ελληνικούς χαρακτήρες των υποτίτλων. Σε όλες τις άλλες εκδόσεις μου τους δείχνει κανονικά. Υπάρχει κάτι επιπλέον για το just;

Στο justxbmc v4 δεν έχω πρόβλημα με τα Ελληνικά και βλέπω κανονικά τους χαρακτήρες στο CX-919 που το έχω εγκατεστημένο. Κοίταξε μήπως σου ξέφυγε κάποια ρύθμιση.

αριστερά στο μενού, list, date modified και είσαι έτοιμος ;-)

sent from my ZTE v970

Υπαρχει οδηγος καπου για το πως να περασω το xbmc και να ανοιγουν τα βιντεο με mxplayer

Κατέβασε το αρχείο playercorefactory.xml και στη συνέχεια Αντιγραφή>Επικόλληση στη διαδρομή /sdcard/Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/userdata. Το αρχείο είναι ρυθμισμένο για αναπαραγωγή βίντεο με τον MX Player Free. Αν χρησιμοποιείς την έκδοση Pro κάνε επεξεργασία το αρχείο με το Notepad++ και άλλαξε τις γραμμές 178,181,184,190,193 από MXPlayerFree σε MXPlayerPro. Απαιτείται επανεκκίνηση του XBMC για να λειτουργήσει.

Τα subscriptions ακομα δεν μου δουλευουν.

Εχω περασει ολες τις σειρες, εχω επιλεξει να ενημερωνεται αυτοματα το library, αλλα τα καινουρια επεισοδια δεν εμφανιζονται.

Τι αλλο θελει.;

Amazon Fire stick 4k max

Κατέβασε το αρχείο playercorefactory.xml και στη συνέχεια Αντιγραφή>Επικόλληση στη διαδρομή /sdcard/Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/userdata. Το αρχείο είναι ρυθμισμένο για αναπαραγωγή βίντεο με τον MX Player Free. Αν χρησιμοποιείς την έκδοση Pro κάνε επεξεργασία το αρχείο με το Notepad++ και άλλαξε τις γραμμές 178,181,184,190,193 από MXPlayerFree σε MXPlayerPro. Απαιτείται επανεκκίνηση του XBMC για να λειτουργήσει.

ευχαριστω πολυ φιλε

Αυτό λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του xbmc;