Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με τη συσκευή

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και η δική μου μπαταρία με στοκ 5.0+elementalx. Οθόνη στο αυτόματο, τοποθεσία κλειστή, αποκλειστικά χρήση WiFi.

Ελα πλακα κανεις?κοντα 5 ωρες?

Λιγο δυσκολο νομιζω.βγαζω 3 ωρες και κατι με στοκ , code blue και ολα τα αλλα κλειστα.πως το κανεις πες μας :p

model: nexus 5

android: AOSP 7.0

kernel : ElementaX -N5-2.04

Baseband : M8974A-2.0.50.2.21

Build number : LRX21O

• Απαντήσεις 976
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ελα πλακα κανεις?κοντα 5 ωρες?

Λιγο δυσκολο νομιζω.βγαζω 3 ωρες και κατι με στοκ , code blue και ολα τα αλλα κλειστα.πως το κανεις πες μας :p

Βάλε τέρμα χαμηλά τη φωτεινότητα και Wi-Fi και θα βγαλεις 7 ώρες :p

Βάλε τέρμα χαμηλά τη φωτεινότητα και Wi-Fi και θα βγαλεις 7 ώρες :p

δεν νομίζω πως αμα βάλεις χαμηλά την φωτεινότητα και βγάλεις το wifi θα γίνουν τρελές αλλαγές.

ψάχνουμε κάτι άλλο νομίζω....

:p

model: nexus 5

android: AOSP 7.0

kernel : ElementaX -N5-2.04

Baseband : M8974A-2.0.50.2.21

Build number : LRX21O

Θεωρώ ότι η χρήση που κάνω στο τηλέφωνο είναι αυτή του μέσου χρήστη. Τηλέφωνα, μηνύματα, ίντερνετ, Tapatalk, youtube, mp3, update εφαρμογών. Εχω μόνο δύο widget. Δεν ασχολουμαι με social network οπότε δεν έχω "ασκοπους" συγχρονισμους.

Τη ROM την εγκατέστησα με clean install και πιστεύω αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε ένα λειτουργικό που ο κάθε χρήστης κάνει ό,τι γουσταρει, δεν μπορούμε να έχουμε ota αναβάθμιση και να τα θέλουμε να λειτουργούν όλα άψογα. Εδώ οι άλλοι με iOS και έχουν προβλήματα στις αναβαθμίσεις, εμείς δεν θα έχουμε;...

Smile...

Εκοψα τον chrome και έβαλα ταπατοκ για τα φόρουμ και όσα τέλος μπαίνουν και εκτοξευτηκε και άλλο το σοτ. Ο chrome μου είχε σπάσει τα νεύρα. Η κατανάλωση του ηταν μεγαλύτερη της οθόνης, 19% οθόνη, 22% o chrome . Με είχε βολεψει πάντως και στην kit kat δεν είχε πρόβλημα. Ηταν πρωτο πίσω απο την οθόνη αλλά ποτε πανω σπό αυτήν. Τώρα ψάχνω browser για fb , twitter και γενικά μέχρι να τον φτιάξουν , εκτός αν είναι προσωπικό προβλημα .Δούλεψα λίγο το playstore για να κατεβασω javelin , lightning και cm browser, δούλεψα και το antutu ενα τεστ που το έβαλα χθες στο διπλανό θέμα με σκορ 41.500 αμα θυμάμαι καλα , ταπατοκ για τα φόρουμ και chrome για fb , twitter κτλ. Δούλεψα και λίγο javelin , cm browser ,θα τους δουλεψω για λιγες μέρες για να δω ποιος είναι ο λιγοτερο ενεργοβόρος. Εκτος αν έχετε να προτείνεται κάποιον καλυτερο browser.

Εκοψα τον chrome και έβαλα ταπατοκ για τα φόρουμ και όσα τέλος μπαίνουν και εκτοξευτηκε και άλλο το σοτ. Ο chrome μου είχε σπάσει τα νεύρα. Η κατανάλωση του ηταν μεγαλύτερη της οθόνης, 19% οθόνη, 22% o chrome . Με είχε βολεψει πάντως και στην kit kat δεν είχε πρόβλημα. Ηταν πρωτο πίσω απο την οθόνη αλλά ποτε πανω σπό αυτήν. Τώρα ψάχνω browser για fb , twitter και γενικά μέχρι να τον φτιάξουν , εκτός αν είναι προσωπικό προβλημα .Δούλεψα λίγο το playstore για να κατεβασω javelin , lightning και cm browser, δούλεψα και το antutu ενα τεστ που το έβαλα χθες στο διπλανό θέμα με σκορ 41.500 αμα θυμάμαι καλα , ταπατοκ για τα φόρουμ και chrome για fb , twitter κτλ. Δούλεψα και λίγο javelin , cm browser ,θα τους δουλεψω για λιγες μέρες για να δω ποιος είναι ο λιγοτερο ενεργοβόρος. Εκτος αν έχετε να προτείνεται κάποιον καλυτερο browser.

Και εγώ το ίδιο παρατηρώ με το Chrome. Έχει όντως περισσότερο sot από screen... Cm browser από εμένα πάντως..

Κατεβασα ενα σωρο browsers απο το Playstores . Τους δουλεψα ολους τουλαχιστον 2 λεπτα. Θελω σε fb , twitter και σε κανα δυο φορουμ που δεν μπαινουν στο ταπατοκ να αποθηκευονται οι κωδικοι. Εμπαινα που λες στις ρυθμισεις και επελεγα να με ρωταει ή να αποθηκευονται αυτοματα ή οτι ειχε ο καθενας. Και οταν πηγαινα να ξαναμπω δεν τους αποθηκευε . Τεσσερις-πεντε εφυγαν αμεσως. Mετα απο ολα αυτα κρατησα cm και javelin που τους αποθηκευουν και κρατησα και τον Lightning που εχω επιλεξει να τους αποθηκευει αλλα δεν το κανει :p και αμα δεν μου βγουν οι αλλοι δυο και ρουφανε και αυτοι ,θα κρατησω αυτον γιατι ειναι πολυ απλος και μου αρεσει αυτο.

Fb και twitter ειναι αθλιες σαν εφαρμογες, δεν προσφερουν τιποτα και παντα εμπαινα απο τον browser οποτε ουτε λογος να τις κατεβασω.

O chrome ομως ρουφαει αβερτα . Δεν ξερω τι εχει παθει στην 5.0 :wacko:

Τουλαχιστον 100% πανω σε ποσοστο. Απο κει που εβλεπα 10-12% , στην 5.0 εφτανε στο 22-23%

Mετα απο αυτο , ναι μπορω να πω οτι η βελτιωθηκε η μπαταρια :happy:

Αλλα ο chrome τον παιρνει :down:

Κατεβασα ενα σωρο browsers απο το Playstores . Τους δουλεψα ολους τουλαχιστον 2 λεπτα. Θελω σε fb , twitter και σε κανα δυο φορουμ που δεν μπαινουν στο ταπατοκ να αποθηκευονται οι κωδικοι. Εμπαινα που λες στις ρυθμισεις και επελεγα να με ρωταει ή να αποθηκευονται αυτοματα ή οτι ειχε ο καθενας. Και οταν πηγαινα να ξαναμπω δεν τους αποθηκευε . Τεσσερις-πεντε εφυγαν αμεσως. Mετα απο ολα αυτα κρατησα cm και javelin που τους αποθηκευουν και κρατησα και τον Lightning που εχω επιλεξει να τους αποθηκευει αλλα δεν το κανει :p και αμα δεν μου βγουν οι αλλοι δυο και ρουφανε και αυτοι ,θα κρατησω αυτον γιατι ειναι πολυ απλος και μου αρεσει αυτο.

Fb και twitter ειναι αθλιες σαν εφαρμογες, δεν προσφερουν τιποτα και παντα εμπαινα απο τον browser οποτε ουτε λογος να τις κατεβασω.

O chrome ομως ρουφαει αβερτα . Δεν ξερω τι εχει παθει στην 5.0 :wacko:

Τουλαχιστον 100% πανω σε ποσοστο. Απο κει που εβλεπα 10-12% , στην 5.0 εφτανε στο 22-23%

Mετα απο αυτο , ναι μπορω να πω οτι η βελτιωθηκε η μπαταρια :happy:

Αλλα ο chrome τον παιρνει :down:

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ τον cm browser. Περιμένω όμως να κάνει κανένα update ο Chrome γιατί τον είχα συνηθίσει...

To Wifi το ανοιγοκλείνεις όταν είναι να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή?

Κώστας

Ναι, αλλά είναι προσωπικό θέμα. Δεν εχω λογο να το έχω ανοιχτό. Επίσης , το βάζω σε εξοικονόμηση ενέργειας όταν το βάζω σε stand by πχ στον ύπνο. Γιατι αμα έχει κανένα awake και αν ειναι και μεγαλο να μην πιασει μεγάλες συχνότητες. Κατα τις 10 το πρωι φαίνεται ενα μικρο awake. Αλλα δεν γλυτώνεις μπαταρία , μπορεί πχ 1% αν εχεις κάνα awake σε 7-10 ώρες ύπνου.

Δεν χρειάζεται να το ανοιγοκλεινεις με το χέρι. Πηγαίνεις στα σύνθετα του Wi-Fi στο υπομενού να παραμείνει ενεργοποιημένο και ορίζεις "ποτέ". Ετσι ανοιγοκλεινει το Wi-Fi μαζί με την οθόνη, σχεδόν.
Smile...

Ο Chrome τον τελευταίο καιρό τραβάει περισσότερο και από την οθόνη.. Έβαλα τον Chrome beta και όλα καλά..! Max 10% κατανάλωση..

Δεν χρειάζεται να το ανοιγοκλεινεις με το χέρι. Πηγαίνεις στα σύνθετα του Wi-Fi στο υπομενού να παραμείνει ενεργοποιημένο και ορίζεις "ποτέ". Ετσι ανοιγοκλεινει το Wi-Fi μαζί με την οθόνη, σχεδόν.

Την ξέρω την ρύθμιση και την έχω δοκιμάσει αλλά δεν δουλεύει σωστά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρεις αυτό που δείχνει ο φίλος στα παραπάνω screenshot για αυτό και την ψιλιάστηκα ότι το κάνει χειροκίνητα.

Να πω και εγώ την άποψή μου επι του θέματος χωρίς φυσικά να έχω διάθεση να θίξω κανέναν.

Ενα smartphone πρέπει να το αξιολογούμε στον τομέα της αυτονομίας με τα διάφορα μπιχλιμπίδια του ενεργά. Το να κλείνω 3G, wifi, location reporting, Google Now και τα υπόλοιπα καλούδια της συσκευής, να χαμηλώνω τη φωτεινότητα και να αποφεύγω τις απαιτητικές εφαρμογές (όπως games) για να την κάνω με το ζόρι να πιάσει τις 5 ώρες οθόνη, είναι λάθος και δημιουργεί και λάθος εικόνα για τη συσκευή. Είναι σαν να έχεις ένα σπορ αμάξι, να αλλάζεις ταχύτητα στις 1500 στροφές για να κρατήσεις χαμηλά την κατανάλωση και να λες στους φίλους σου ότι τελικά αυτό το αμάξι δεν καίει πολυ. Καταλήγεις έτσι όμως να μην ευχαριστιέσαι το αμάξι και αντίστοιχα καταλήγουμε να μην ευχαριστιόμαστε το έξυπνο κινητό μας...

Κώστας

Συμφωνω σε αυτα που λες αλλα πως ειπα παραπανω το θεμα ειναι προσωπικο και δεν εχει να κανει αμεσα με το κινητο. Με 2-3 ωρες την ημερα απο το κινητο ειμαι κομπλε και τις οποιες τις βγαζει αν τα εχεις ανοιχτα. Αλλιως δουλευει ο καθενας το κινητο του. Απλα το εβαλα για να γινει καποια συγκριση με αλλα screen shot που εχω βαλει με την 4.4.4 ή το να δειξω οτι ρουφαει ο chrome πολυ παραπανω απο την κιτ κατ και να αλλαξω browser. Για συγκριση κι μονο και μονο με αλλα δικα μου screen shot και οχι με καποιου αλλου χρηστη που κανει διαφορετικη χρηση στο κινητο του.

Αμα υπαρξει λογος θα το ανοιξω και δεν θα κατσω να το σκεφτω απλα σε μενα δεν χρειαζεται . Το εκμεταλλευομαι το κινητο και χωρις να τα εχω ολη μερα ανοιχτα.

δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά εγώ άλλαξα Launcher και είδα μεγάλη διαφορά με lollipop.

έβγαλα το Google και έβαλα dodoI.

δεν το έχω λειτουργήσει ακόμα πολύ αλλά σε μια μέρα και κάτι που είδα ακόμα σε IDLE το κινητό με ανοιχτά δεδομένα και wifi απο 4-5% τώρα είμαι στο 2%.

με μια μέτρια χρήση που πριν κάθε 12 ώρες ήμουν οριακά τώρα είδα μεγάλη διαφορά. έβγαλα την μέρα...

εγώ παιδιά που είχα θέμα τρελό με την αυτονομία με 5.0 και το φόρτιζα 2 φορές κάθε μέρα εχθές τυχαία επειδή μου κρασσαριζε επανειλημμένα το app του fb το έσβησα και είπα ας το αφήσω εκτός μπας και....και τελικά παιδιά με το που έφυγε το fb ήρθε στα ίσα και η μπαταρία,,,βγάζω πλέον μιάμιση μέρα με την ίδια χρήση...δεν ξέρω κατά πόσο έφταιγε όντως το fb αλλά εγώ δεν το ξαναβάζω ούτε για δοκιμή με αυτά που τράβηξα πριν...

εγώ παιδιά που είχα θέμα τρελό με την αυτονομία με 5.0 και το φόρτιζα 2 φορές κάθε μέρα εχθές τυχαία επειδή μου κρασσαριζε επανειλημμένα το app του fb το έσβησα και είπα ας το αφήσω εκτός μπας και....και τελικά παιδιά με το που έφυγε το fb ήρθε στα ίσα και η μπαταρία,,,βγάζω πλέον μιάμιση μέρα με την ίδια χρήση...δεν ξέρω κατά πόσο έφταιγε όντως το fb αλλά εγώ δεν το ξαναβάζω ούτε για δοκιμή με αυτά που τράβηξα πριν...

Κάπου είχα διαβάσει οτι η εφαρμογή του facebook είναι πολύ μεγάλη και κακογραμμένη (εκτός απο το οτι ζητάει πρόσβαση στα πάντα) με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολλή μπαταρία και να κάνει συχνά wakelocks στη cpu, οπότε μάλλον το καλύτερο είναι facebook μέσω browser.

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

θύμα του wifi bug κι εγω. Τραγική μπαταρία, δεν χρειαζεται να ποστάρω εικόνα . 3-4% battery drain σε wifi ανά ώρα χωρις καν να αγγίξω το κινητό. Είναι απορίας άξιο που εμφανίζεται σε μερικούς μόνο όταν αλλοι βγάζουν 4 ωρες + sot:blink: Παρακολουθω και το θέμα στο xda http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/help/battery-drain-t2939701 . Καμία λύση έως τώρα. Το παλεύουν κάποιοι με τις ρυθμίσεις στα modem τους.. Δεν νομίζω ότι εκει είναι το θέμα. Εχω κάνει ήδη 2 factory reset και τίποτα. Τέτοιο bug έχω να δω απο τους τελευταίους μήνες της froyo στο Galaxy S μου. Ελπίζω μονο στην 5.0.1 και ανα δεν διορθωθει κι εκει ..πάμε για Μoto X.. κρίμα:worry:
Δεν επιτρέπονται αγγελίες εκτός Buy&Sell.

Παιδιά πέρα από το ότι η μπαταρία με λολιποπ δεν μου τα λέει καλά η μάλλον καθόλου καλά (πριν μου έβγαζε οθόνη +1 ώρα περίπου) μέσα στην μπαταρία από τις ρυθμίσεις μου λέει πχ οθόνη ότι τρώει 5% οθονη Google 2% και γενικά δεν ξεπερνάνε όλα μαζί το 20%... ΤΙ παίζει?!?!?

Πολύ ευχαριστημένος από στοκ 5.0+elementalx.

Αυτονομία 1μιση μέρα. Οθόνη στο αυτόματο 4 ώρες και 15'. Ομιλία 47 λεπτά. Wi-Fi=> internet, tapatalk, mail, ενημερώσεις εφαρμογών. Σήμα 60% 2g για κλήσεις, 20% 3g και 20% 4g για mail και ιντερνετικο ράδιο.

Smile...

Κάντε ένα πείραμα γιατι ειδα διαφορά.. WiFi - -) advanced--) wifi frequenced band διαλέξτε πρώτα το 5ghz και μετά το 2,4ghz...εχει πολύ καλύτερο idle.

Και εγώ είχα το ίδιο θέμα και έβγαλα το facebook.. Επόμενο πρόβλημα chrome. Πρώτο σε κατανάλωση. Έκανα reset (clear cache, clear data), δοκίμασα να το κάνω και disable και να βάλω chrome beta αλλά τίποτα. 1:30 ώρα οθόνη βγάζω φουλ στο 3g βέβαια (με απενεργοποιημένο στις ρυθμίσεις το 4g αφού έτσι και αλλιώς δεν έχει η wind).. Stock όλα με root

s21 ultra 256

Εγώ μετά από ξεκλείδωμα bootloader οπότε σβήστηκαν όλα έχω δει μια μικρή βελτίωση στην αυτονομία. Δε πιάνω τα επίπεδα της KitKat αλλά δεν είναι αυτό το χάλι που ήταν στην αρχή.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με τη συσκευή