Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αν αποφασίσει κανείς να αλλάξει kernel κρατώντας ίδια rom, αρκει ενα dirty flash του καινούργιου kernel χωρις wipes έτσι δεν είναι;

Σε έχασα.

Αν αποφασίσει κάποιος να αλλάξει kernel από τον stock/μαμίσιο της rom του, απλά φλασάρει τον custom που θέλει.

Αν έχεις βάλει ήδη κάποιον custom, και θέλεις να τον αλλάξεις, πρώτα dirty flash τη rom ώστε να γυρίσει στον stock της rom

και μετά αν θέλεις δοκιμάζεις ξανά άλλον kernel.

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν έχεις βάλει ήδη κάποιον custom, και θέλεις να τον αλλάξεις, πρώτα dirty flash τη rom ώστε να γυρίσει στον stock της rom

Αυτό ακριβώς με ενδιέφερε, ευχαριστώ

Alex

Σε έχασα.

Αν αποφασίσει κάποιος να αλλάξει kernel από τον stock/μαμίσιο της rom του, απλά φλασάρει τον custom που θέλει.

Αν θέλουμε να περάσουμε νεότερη έκδοση του ίδου custom kernel πάλι απαιτείται dirty flash? Δεν μπορούμε να τον περάσουμε πάνω στην προηγούμενη έκδοση?

Υ.Γ.: Καπετάνιο σε έχουμε ζαλίσει και θα πάρεις τα καράβια?:lol:

Αν θέλουμε να περάσουμε νεότερη έκδοση του ίδου custom kernel πάλι απαιτείται dirty flash? Δεν μπορούμε να τον περάσουμε πάνω στην προηγούμενη έκδοση?

Τον ίδιο χωρίς dirty flash εκτός και αν αναφέρει κάτι διαφορετικό ο developer στο OP του. Πάντα διαβάζουμε το αντίστοιχο thread του κερνελ ή της ρομ που θέλουμε να βάλουμε.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Αν γνωρίζω και έχω το χρόνο ευχαρίστως να απαντάω οτιδήποτε, αλλά βασικά αυτό που λέει

και ο Gialakias, διαβάζετε το OP και τις τελευταίες τουλάχιστον σελίδες του αντίστοιχου

thread του kernel ή της rom στο xda. Έτσι θα παίρνετε πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες.

Ευχαριστώ.

Έβαλα Purity αλλά μου φαίνεται λίγο περιορισμένη σε επιλογές. Αν είχε όσες επιλογές σου δίνει το GB θα ήταν τέλεια.

Τώρα πάω για LiquidSmooth και βλέπουμε.:)

Αν και με βλέπω να καταλήγω σε SinLessROM.

Θα την κοτσάρω και στο Nexus 7 να μην παραπονιέται.:lol:

Ερωτηση...για cyanogen 11, γιατι δεν μιλαει κανενας? Μεχρι και σε φιλου S2 που την περασα, επαθε πλακα. Σαν να πηρε λεει καινουριο κινητο νοιωθει! Στο δικο μας δεν αξιζει? Γνωμες ψαχνω, ξερω οτι ειναι υποκειμενικο θεμα, κι αν δεν περιμεναμε τωρα κοντα την 4.4.3 θα την ειχα βαλει ηδη...

Ερωτηση...για cyanogen 11, γιατι δεν μιλαει κανενας? Μεχρι και σε φιλου S2 που την περασα, επαθε πλακα. Σαν να πηρε λεει καινουριο κινητο νοιωθει! Στο δικο μας δεν αξιζει? Γνωμες ψαχνω, ξερω οτι ειναι υποκειμενικο θεμα, κι αν δεν περιμεναμε τωρα κοντα την 4.4.3 θα την ειχα βαλει ηδη...

Αν θες την άποψη μου, η cyanogen mod είναι για άτομα που έχουν κινητά με βαριά firmware που θέλουν να βάλουν κάτι ελαφρύ για να πάει καλύτερα η συσκευή τους. Στην περίπτωση μας όμως η stock Rom είναι ήδη όσο πιο ελαφριά και γρήγορη γίνεται ενώ ταυτόχρονα είναι παρά πολύ σταθερή οπότε γιατι να ασχοληθείς με cm; Για εμένα το ιδανικό είναι stock με gravity box για όσους δίνουν έμφαση στα tweaks και stock χωρίς gravity box αλλα με ART για όσους θέλουν την πιο γρήγορη δυνατή android εμπειρία. Ασφαλώς αν κάποιος θέλει να παίξει με cpu, gpu για να δώσει στη συσκευή καλύτερη αυτονομία, υπάρχουν ένα κάρο custom kernels.

Κώστας

Πριν 2 χρόνια καλή ήταν. Τώρα έχει μείνει πίσω κι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν φύγει μπροστά λόγω περισσότερων δυνατοτήτων και συχνότερων update. Και λογικό ο άλλος να πάθει πλάκα απ' τη στιγμή που πάει από samsung stock σε οποιαδήποτε custom aosp με πολλή παραμετροποίηση.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Ναι, συμφωνω. Ειναι τρελλη αλλαγη απο samy stock σε cyanogen. Μιλαμε για μια stock rom στα 580mb ενω cm ειναι 190mb. Ανασανε το κινητο. Αλλα περα απο αυτο, μου αρεσε πολυ το ολο στησιμο, και οι εξτρα επιλογες/ρυθμισεις, απο την lockscreen μεχρι τα αυτοματα updates της rom μεσα απο τις επιλογες απευθειας. Θα τσεκαρω ομως το παραπανω στησιμο με stock και gravity box, μιας και θελω καποια εξτρα tweaks πανω στην stock.

Συναγωνιστές έχω μια απορία για τα z2 patches.

π.χ. το patch για την dalvik αλλαζει τον τρόπο λειτουργιας της ή απλα τα δεδομένα της;

Δηλαδή αν κάνουμε wipe dalvik cache χάνεται η "αξία" του patch;

Edited by gtctsiamp

συναγωνιστες ειμαι ετοιμος να το τουρμπισω και εχω ανχω8ει λιγο... root , recovery kai flash την ρομ που 8ελω και τα gapps και ειμαι ετοιμος? δεν ξεχναω τιποτα ε?

ετοιμος...

Edited by taxudromos

συναγωνιστες ειμαι ετοιμος να το τουρμπισω και εχω ανχω8ει λιγο... root , recovery kai flash την ρομ που 8ελω και τα gapps και ειμαι ετοιμος? δεν ξεχναω τιποτα ε?

ετοιμος...

Για μένα root, recovery και gravity box/xposed και ύστερα βλέπεις αν σου λείπει κάτι...

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Παιδιά καλώς ήρθα στην παρέα σας! Έχει δοκιμάσει κανείς την mahdi rom; Την έχω εσω και τρεις μερες. Πολύ σταθερή και γρήγορη με καλή μπαταρία. Θέλω όμως να την δοκιμασω και σε συνδιασμό με elementalx και purified.

Συναγωνιστές έχω μια απορία για τα z2 patches.

π.χ. το patch για την dalvik αλλαζει τον τρόπο λειτουργιας της ή απλα τα δεδομένα της;

Δηλαδή αν κάνουμε wipe dalvik cache χάνεται η "αξία" του patch;

Τελικά το μελέτησα το θέμα.:D

Και ήθελα να αναφέρω μήπως κάποιος δεν το γνωρίζει, στο OP του θέματος στο xda αναφέρει πως πρέπει μετά το install των patches να κάνουμε wipe dalvik καθως επίσης πως κάνει για όλες τις Nexus συσκευές με 4.4+.

Επίσης προτείνεται το dalvik patch να χρησιμοποιείται σε deodexed roms, λογικά γιατί θα προσφέρει περισσότερο.

Edited by gtctsiamp

Slimkat έχεις δοκιμάσει? Την είχα στο galaxy nexus και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Στο nexus 5 δεν έχων βρει χρόνο να του κάνω root οπότε δεν έχω δοκιμάσει τίποτα.

Το xposed πλέον λειτουργεί με art? Αν και η αλήθεια είναι πως αν έχεις αρκετές εφαρμογές μετά από wipe cache κάνει πολύ ώρα να ξεκινήσει.

Συνήθως προτιμάτε το thread original development ή το development στο xda?

Edited by pagratios

Phone: Nexus 5

ROM: SlimKat

Kernel: ElementalX

Recovery: TWRP

Λοιπον η δικια μου εμπειρια με την puryti ειναι πως ειναι μια χαρα γρηγορη και με ολα αυτα που χρειαζομουν , αλλα η στοκ ειναι πιο γρηγορη.

( περασα απλα την puryti χωρις να πειραξω τιποτα αλλο)

τουλαχιστον στο να ανοιξει ενα βαρυ σαιτ και ενα σχετικα καλο παιχνιδι ειχε διαφορα , δεν μιλαμε για τραγικες διαφορες αλλα με την στοκ ειδικα το παιχνιδι το ανοιγε πιο γρηγορα.

Λοιπον η δικια μου εμπειρια με την puryti ειναι πως ειναι μια χαρα γρηγορη και με ολα αυτα που χρειαζομουν , αλλα η στοκ ειναι πιο γρηγορη.

( περασα απλα την puryti χωρις να πειραξω τιποτα αλλο)

τουλαχιστον στο να ανοιξει ενα βαρυ σαιτ και ενα σχετικα καλο παιχνιδι ειχε διαφορα , δεν μιλαμε για τραγικες διαφορες αλλα με την στοκ ειδικα το παιχνιδι το ανοιγε πιο γρηγορα.

Αν θελεις ταχυτητα σαν την stock και ακομα ποιο γρηγορη,τοτε η sinless rom ειναι μονοδρομος κατα την γνωμη μου.Ειναι stock στην ουσια αλλα με βελτιωσεις,εχει busybox & supersu εγκατεστημενα οπως και το viper4androind,και ο kernel τις τα σπαει και σε ταχυτητα αλλα και σε μπαταρια:)

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

ρε παιδιά ειμαι τελειως στοκ και δεν μπορω να αλλαξω το runtime σε ART. το επιλεγω κανει επανεκινηση και μετα οταν ξαναμπενω στις ρυθμισεις/development menu μου δειχνει παλι το dalvik. ΓΙΑΤΙ?

-Αγγελίες επιτρέπονται μόνο στο Buy&Sell.

-οκ, δεν θα το ξανακανω !!!

Ο ElementalX κατατάσσεται στους kernels με έμφαση στην ταχύτητα όπως ο Trinity ή στους kernels με έμφαση στην μπαταρία όπως ο franco?

ρε παιδιά ειμαι τελειως στοκ και δεν μπορω να αλλαξω το runtime σε ART. το επιλεγω κανει επανεκινηση και μετα οταν ξαναμπενω στις ρυθμισεις/development menu μου δειχνει παλι το dalvik. ΓΙΑΤΙ?

Είσαι σίγουρος ότι είσαι τελείως stock κι ότι δεν έχεις Xposed framework;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Το αρτ θα υποστηρίζεται στην επόμενη έκδοση του Android από το xposed ,ν5.0 γλειφιτζούρι
Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Το αρτ θα υποστηρίζεται στην επόμενη έκδοση του Android από το xposed ,ν5.0 γλειφιτζούρι

Το v5.0 είναι η έκδοση του android ή του xposed;

Είσαι σίγουρος ότι είσαι τελείως stock κι ότι δεν έχεις Xposed framework;

Οπως στο λεω. τελειως στοκ, μονο ροοτ και cwm. δεν μπορω να καταλα΄βω τι παιζει.

-Αγγελίες επιτρέπονται μόνο στο Buy&Sell.

-οκ, δεν θα το ξανακανω !!!

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)