Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να αλλάξεις dpi φαντάζομαι χρειάζεται ρουτ σωστά; αν απλά ρουταρεις χωρίς να περάσεις άλλη ρομ updates otg παίρνει η μετά χρειάζεται όλα τα updates να τα περνάς με άλλο τρόπο;

Αν απλά κάνεις root και βγει update θα το πάρεις κανονικά αλλά θα χαθεί το root. Έχω την εντύπωση πως το SuperSU Pro διατηρεί το root μετά το update. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως.

Όσον αφορά το DPI, μόλις δοκίμασα στα 360 και ήταν υπερβολικά μικρά. Η status bar σχεδόν δε φαινόταν τόσο μικρή που ήταν. Το έβαλα στο 400 προς το παρόν και φαίνεται εντάξει.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχει καποιο το λογο το 361 αντι για 360? Γιατι εγω τωρα σε στοκ το εχω 360.

Όντως, είναι περίεργο αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να μάθω το γιατί. Και στο S2 που ήταν HDPI το βάζαν στο 182 αντί για 180 ας πούμε. Για τις XHDPI δεν ξέρω πόσο το είχαν αλλά εγώ στο Galaxy Nexus το έβαζα -40, δηλαδή στο 280 από 320 που ήταν το default. Τώρα, στις XXHDPI συσκευές, όπως το Nexus 5, μου φαίνεται πολύ να είναι -120 (480-360). Θα το δοκιμάσω αύριο μάλλον για να κρίνω.

Έχει να κάνει νομίζω με το multi dpi play store..

Έχει να κάνει νομίζω με το multi dpi play store..

Μπα, δε νομίζω. Το Multi DPI Play Store δουλεύει ό,τι DPI και να έχεις βάλει. Δηλαδή δεν είναι συγκεκριμένα τα DPI που υποστηρίζει σε αντίθεση με το stock Play Store που δουλεύει μόνο με συγκεκριμένα DPI. Κάποιος άλλος λόγος θα υπάρχει ή δε θα υπάρχει και το έκαναν έτσι για να μείνουμε με την απορία. Εγώ πάντως το κατέβασα στο 400 και είναι πολύ βολικό.

spacer.png

Αν απλά κάνεις root και βγει update θα το πάρεις κανονικά αλλά θα χαθεί το root. Έχω την εντύπωση πως το SuperSU Pro διατηρεί το root μετά το update. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως.

Όσον αφορά το DPI, μόλις δοκίμασα στα 360 και ήταν υπερβολικά μικρά. Η status bar σχεδόν δε φαινόταν τόσο μικρή που ήταν. Το έβαλα στο 400 προς το παρόν και φαίνεται εντάξει.

Αν θες περισσοτερο χωρο στις home screen, αλλα να κρατησεις τη μεγαλυτερη status bar, μπορεις να κρατησεις το DPI στο 400 και να αλλαξεις το Desktop Grid μεσω GravityBox.

Αν θες περισσοτερο χωρο στις home screen, αλλα να κρατησεις τη μεγαλυτερη status bar, μπορεις να κρατησεις το DPI στο 400 και να αλλαξεις το Desktop Grid μεσω GravityBox.

Χρησιμοποιώ Nova έτσι κι αλλιώς. Το status bar μπορώ να το κρατήσω στο default DPI αν αλλάξω το DPI της εφαρμογής SystemUI σε 480 για παράδειγμα με την εφαρμογή App Settings (Xposed Framework) η οποία έχει επιλογή για per app DPI. Βέβαια αλλάζει και το μέγεθος των QS tiles/notifications οπότε το αφήνω έτσι.

spacer.png

Με το greenfy με το + έχω επιλέξει να παγώσει κάποιες social applications όπως facebook.

Ποιες εφαρμογές λέτε να παγώσω η και να αφαιρέσω μέσω titanium???

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Με το greenfy με το + έχω επιλέξει να παγώσει κάποιες social applications όπως facebook.

Ποιες εφαρμογές λέτε να παγώσω η και να αφαιρέσω μέσω titanium???

Για πιο λόγο να το κάνεις; αφού η συσκευή πετάει ούτως ή άλλως.

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Παιδια, ενω φλασαρο κανονικα την catalyst μετα δεν μπορει να ανοιξει, μενει στο λογκο του νεξους κολλημενο... εχω κανει και wipe αλλα παλι τα ιδια!, τι να κανω;;
Σημείωση: Η εικόνα που θα επιχειρήσετε να «ανεβάσετε» δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 420 x 150 pixels και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 16,3 KB.

Βρε παιδια...κοντευω να παθω εγκεφαλικο..ολοι γραφετε εχετε catalyst....ποια ρομ ειναι επιτελους αυτη??υπαρχει μονο cataclysm...!αν μπερδευεστε τοτε φτανει και γραψτε το σωστα :lol:...γιατι το ψαχνω και λεω δεν γινεται το εχουν γραψει εδω καμια 6- 7 ατομα οτι εχουν catalyst..και τσουπ δεν βρισκω τιποτα στο xda!

Μηπως δεν βλεπω καλα?

Stupidity RuleZ Την Σημερον Ημεραν...

Για πιο λόγο να το κάνεις; αφού η συσκευή πετάει ούτως ή άλλως.

Για battery save

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

παιδια καλη χρονια! μια ερωτηση γιατι ειμαι καινουργιος με το nexus! υπαρχει τροπος να εξαφανισω τα soft keys και στο browsing να εχω ολη την οθονη?πρεπει να βαλω custom rom?και αν ναι ποια?

Μπορεις να το κανεις βαζοντας Xposed framework. Στη συνεχεια με το module App Settings, μπορεις να διαλεξεις ποιες εφαρμογες θες να τρεχουν σε immersive mode. Αλλιως με το gravity box, μπορεις να ρυθμισεις να εχεις immersive mode "on demand". Εγω π.χ το εχω ρυθμισει να ενεργοποιει το immersive mode σε long press του back key.

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά! Πριν λίγες μέρες παρέλαβα και τι δικό μου 5αρι! Προερχόμενος από το 4αρι έκανα με το καλημέρα τα κλασικά, unlock, root, kernel κλπ έχω όμως ένα θέμα: δε μπορώ να γυρίσω σε art με τίποτα! Με ρωτάει, κάνει reboot και αμέσως μετά μπαίνει πάλι σε dalvik! Ξέρει κανείς κάτι; Επίσης μια γενική ερώτηση, επειδή βάζω cm εδώ και χρόνια στα κινητά μου, για πρώτη φορά είπα να κρατήσω την μαμά και να βάλω gravity box και ενθουσιάστηκα γιατί κάνεις τα πάντα με αυτό, ποιος ο λόγος να βάλει κανείς custom rom?!? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!! :-)

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά! Πριν λίγες μέρες παρέλαβα και τι δικό μου 5αρι! Προερχόμενος από το 4αρι έκανα με το καλημέρα τα κλασικά, unlock, root, kernel κλπ έχω όμως ένα θέμα: δε μπορώ να γυρίσω σε art με τίποτα! Με ρωτάει, κάνει reboot και αμέσως μετά μπαίνει πάλι σε dalvik! Ξέρει κανείς κάτι; Επίσης μια γενική ερώτηση, επειδή βάζω cm εδώ και χρόνια στα κινητά μου, για πρώτη φορά είπα να κρατήσω την μαμά και να βάλω gravity box και ενθουσιάστηκα γιατί κάνεις τα πάντα με αυτό, ποιος ο λόγος να βάλει κανείς custom rom?!? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!! :-)

Δε μπαίνει σε art γιατί εχεις το gravity. Μόλις το βγαλεις τελείως τα γυρίσει...

Δε μπαίνει σε art γιατί εχεις το gravity. Μόλις το βγαλεις τελείως τα γυρίσει...

Άκου να δεις! Οπότε το βγάζω, το γυρίζω σε αρτ και το ξαναβάζω ή δεν είναι συμβατό καν;

Έχει και άλλες παρενέργειες το gravity?

Δε δουλεύει το Xposed framework με ART και γι' αυτό στο γυρνάει αυτόματα σε Dalvik. Ό,τι και να κάνεις, δε γίνεται να έχεις Xposed + ART. Όσο για το αν χρειάζεται custom ROM, είναι κάποια πραματάκια under the hood (που δε φαίνονται ως features) που ίσως προσδίδουν ταχύτητα ή καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας που εμπεριέχονται μόνο σε custom ROM και το GravityBox δεν μπορεί να προσφέρει. Επίσης, κάποιες ROM προσφέρουν 2-3 features παραπάνω ή έχουν καλύτερο UI ή περισσότερες επιλογές για ένα feature σε σχέση με το GravityBox.

spacer.png

Κι εγώ γενικά προτιμώ custom ROM, νομίζω έχει καλύτερη υλοποίηση στα features της η κάθε μια.

παιδια καλη χρονια! μια ερωτηση γιατι ειμαι καινουργιος με το nexus! υπαρχει τροπος να εξαφανισω τα soft keys και στο browsing να εχω ολη την οθονη?πρεπει να βαλω custom rom?και αν ναι ποια?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις αυτό που ζητάς. Θα πρέπει να είσαι root πάντως.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως μπορείς με ένα απλό application να εξαφανίσεις τα onscreen buttons και να τα κάνεις να εμφανίζονται μόνο όταν εκτελείς κάποιο συγκεκριμένο gesture (πχ να κάνεις swipe απο κάτω προς τα πάνω στο κάτω μέρος της οθόνης)

Κώστας

με σλιμκατ παιδια αλλαζει το dpi?τα nav keys?

Ναι και ναι :)

Βασικά, δεν έχει επιλογή για αλλαγή dpi αλλά έχει ήδη αλλαγμένο και προφανώς μπορείς να το αλλαξεις μόνος σου.. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που ρώτησες αλλά οκ :p

Ναι και ναι :)

Βασικά, δεν έχει επιλογή για αλλαγή dpi αλλά έχει ήδη αλλαγμένο και προφανώς μπορείς να το αλλαξεις μόνος σου.. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που ρώτησες αλλά οκ :p

εφοσον τρεχει το build.prop κανενα προβλημα..και εφοσον μπορει να μικρυνει καποιος τα nav keys,ολα καλα

ειναι ευκολο μερικα screenshots απο τα μενου της σλιμ?με τις παραμετροποιησεις?

Vamos Aris

με σλιμκατ παιδια αλλαζει το dpi?τα nav keys?

Ο ευκολότερος τρόπος ειναι να κατεβάσεις το texdroid dpi απο το play store,δοκιμάστε τον elemenentax επιλέξτε το cooler για τα χρώματα απογειωνει την οθόνη.

Μόλις πέρασα το bionic patch κλπ, τρομερή αλλαγή στην απόκριση! Όσον αφορά την μπαταρία θα δούμε εντός των ημερών! το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει στοκ Ρομ!!Ερώτηση τώρα: Όταν θα περάσω την επόμενη έκδοση του κερνελ, όλα αυτά τα patch(bionic, dalvik, sound boost, gamma κλπ) πρέπει να ξαναπεράσουν ή όχι;

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)