Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1520

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για παράδειγμα όταν πατούσες τις επαφές ή τις ρυθμίσεις ή το ημερολόγιό κτλ στο πάνω μέρος της οθόνης έχει τις επικεφαλίδες της κάθε σελίδας. Αυτές λοιπόν αλλά και το κείμενο από κάτω ήταν τεράστια καθώς ήταν απλά μεγέθυνση των υπαρχόντων μενού κι όχι βελτιστοποιημένα για τόσο μεγάλη οθόνη δείχνοντας περισσότερες πληροφορίες κτλ. Αρα ότι εβλεπα πχ στις 4 ίντσες το ίδιο εβλεπα μεγενθυμενο στις 6.

http://www.insideris.com/wp-content/uploads/2012/07/windowsphone8-7.png

Ναι, έχει αναφερθεί αυτό νομίζω. Δεν έχω την συσκευή Αλλά πραγματικά αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για παράδειγμα όταν πατούσες τις επαφές ή τις ρυθμίσεις ή το ημερολόγιό κτλ στο πάνω μέρος της οθόνης έχει τις επικεφαλίδες της κάθε σελίδας. Αυτές λοιπόν αλλά και το κείμενο από κάτω ήταν τεράστια καθώς ήταν απλά μεγέθυνση των υπαρχόντων μενού κι όχι βελτιστοποιημένα για τόσο μεγάλη οθόνη δείχνοντας περισσότερες πληροφορίες κτλ. Αρα ότι εβλεπα πχ στις 4 ίντσες το ίδιο εβλεπα μεγενθυμενο στις 6.

http://www.insideris.com/wp-content/uploads/2012/07/windowsphone8-7.png

Μάλλον λάθος εντύπωση σχηματισες.

Τα wp έχουν optimizations για μεγάλες οθόνες ήδη από το 2013 (8.0 GDR3).

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/18814_How_is_Windows_Phone_8_optimis.php

Να ρωτήσω κάτι??Επειδή δεν έιχα ποτέ WP συσκευή. Έχει φίλος στο hotmail λογαριασμό του αποθηκευμενες όλες τις επαφές οτυ. Θέλει να το κάνει επαναφορα εργοστασιακών. Μετά πως θα τις ξαναπεράσει ?? Έχει κάτι αντίστοιχο με τα android που δημιουργώντας λογαριασμό στο play store με το gmail συγχρονίζουμε μετά όλες τις επαφές μας ?? Ευχαριστώ. και σόρρυ αν είμαι off topic.
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Μάλλον λάθος εντύπωση σχηματισες.

Τα wp έχουν optimizations για μεγάλες οθόνες ήδη από το 2013 (8.0 GDR3).

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/18814_How_is_Windows_Phone_8_optimis.php

Στη θεωρία ναι. Στην πράξη όμως όχι. Αυτό που είδα χθες ήταν απλά μια μεγέθυνση των μικρότερων μενού με τεράστια fonts λες και προοριζόταν για κάποιον με προβλήματα όρασης. Ίσως κάπου να υπάρχει μια ρύθμιση που μου διέφυγε αλλά η πρώτη εντύπωση δεν ήταν καλή. Αλλά ακόμα και στο link που έβαλες οι διαφορές μεταξύ των δύο οθονών είναι ελάχιστες έως μηδενικες.

Τέλος πάντων δεν θέλω να σας χαλάσω το θέμα ούτε και την διάθεση. Πήγα με την διάθεση απλά να επιβεβαιώσω την επιλογή μου και να το αγοράσω και απογοητευτηκα. Κρίμα για την Nokia που αντί να πέσει μαχομενη με το δικό της λειτουργικό ή επιλέγοντας και το Android μαζί με τα WP κτλ προτίμησε τα $ της MS και τον Δουρειο Ίππο της (Elop) με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που διαθεσατε για να με βοηθήσετε και ίσως τα πούμε ξανά σε κάποιο άλλο θέμα.

εαν δεν σου αρεσει μην το παρεις φιλε μου, εγω με το 1520 ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και ειδικα απο την μπαταρια. Το μονο που μου λειπει ειναι 1-2 παιχνιδια αλλα εχω ενα φθηνο ταμπλετακι αντροιντ και τα παιζω εκει οποτε θελω. Edited by kampamarou

εαν δεν σου αρεσει μην το παρεις φιλε μου, εγω με το 1520 ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και ηδικα απο την μπαταρια. Το μονο που μου λειπει ειναι 1-2 παιχνιδια αλλα εχω ενα φθηνο ταμπλετακι αντροιντ και τα παιζω εκει οποτε θελω.

Μην το παίρνεις προσωπικά. Απλά το έψαξα αρκετά και αφού ρώτησα και στο συγκεκριμένο θέμα είπα να μοιραστώ τις απόψεις μετά την σύντομη επαφή που είχα με το 1520.

Και φυσικά δεν λέω ότι είναι κακό τηλέφωνο. Το αντίθετο. Είναι το πρωτο μαζί με το 930 που με έκανε να σκεφτώ σοβαρά τα WP και αν ειχε Android μάλλον θα το ειχα αγοράσει ήδη. Η ποιότητα είναι καλή (αν και έχω βαρεθεί τα πλαστικά κινητά), η κάμερα επίσης καλή και η μπαταρία αριστη από όσο έχω διαβασει. Επίσης από specs είναι μια χαρά, η οθόνη είναι εντυπωσιακή ενώ το θεωρώ σταθμό ως το πρωτο hi end phablet των WP.

Από εκεί και πέρα βέβαια το κυριο πρόβλημα είναι τα WP καθως τα θεωρώ τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω από Android & iOS, το market είναι σχετικά φτωχο και είτε λείπουν κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιώ είτε είναι επί πληρωμη όταν στο Android πχ είναι δωρεάν. Και αλλά πολλά θεματακια που με ενοχλούν τόσο στα WP όσο και στα W8 που έχω στο tablet μου αλλά εκεί τουλάχιστον έχω το παλιο καλό desktop και τις άπειρες εφαρμογές του.

Τελοσπαντων καλή συνέχεια παιδια.

Μην το παίρνεις προσωπικά. Απλά το έψαξα αρκετά και αφού ρώτησα και στο συγκεκριμένο θέμα είπα να μοιραστώ τις απόψεις μετά την σύντομη επαφή που είχα με το 1520.

Και φυσικά δεν λέω ότι είναι κακό τηλέφωνο. Το αντίθετο. Είναι το πρωτο μαζί με το 930 που με έκανε να σκεφτώ σοβαρά τα WP και αν ειχε Android μάλλον θα το ειχα αγοράσει ήδη. Η ποιότητα είναι καλή (αν και έχω βαρεθεί τα πλαστικά κινητά), η κάμερα επίσης καλή και η μπαταρία αριστη από όσο έχω διαβασει. Επίσης από specs είναι μια χαρά, η οθόνη είναι εντυπωσιακή ενώ το θεωρώ σταθμό ως το πρωτο hi end phablet των WP.

Από εκεί και πέρα βέβαια το κυριο πρόβλημα είναι τα WP καθως τα θεωρώ τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω από Android & iOS, το market είναι σχετικά φτωχο και είτε λείπουν κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιώ είτε είναι επί πληρωμη όταν στο Android πχ είναι δωρεάν. Και αλλά πολλά θεματακια που με ενοχλούν τόσο στα WP όσο και στα W8 που έχω στο tablet μου αλλά εκεί τουλάχιστον έχω το παλιο καλό desktop και τις άπειρες εφαρμογές του.

Τελοσπαντων καλή συνέχεια παιδια.

Καλημέρα

Το μαρκετ είναι σε πολύ καλά επίπεδα.. Έχει ότι θα θελήσεις.. Όμως άμα είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν στο έπακρο τις δυνατοτητες του Android μην πας σε WP

Δηλαδή εφαρμογές που μπαίνουν και αλλάζουν ρυθμίσεις του λειτουργικού γαιτι εδώ δεν περνούν άδεια από το λειτουργικό τέτοιες επαφές.. Πχ να χτυπάει το κινητό ακόμα και στο αθόρυβο για μια συγκεκριμένη επαφή.. Η από την άλλη να συνεργάζεται το κινητό σου με noname smart λάμπες η να αναβαθμίσεις άλλη συσκευή μέσω Bluetooth

Πέρα από αυτά που δεν τα βρίσκεις ούτε σε ios τα έχει όλα και θα γλυτώσεις από οποιοδήποτε κόλλημα έστω και αμελητέο θα γλυτώσεις από το χαώδεις android και θα έχεις και το καλύτερο πληκτρολόγιο, αναβαθμίσεις πολύ καλύτερη από αντροιντ σχεδόν σαν ios και ακόμα καλύτερες βάζοντας πια με το γελοίο τρόπο ότι είσαι developer

Από τα 8.1 γίνεται καλύτερη διαχείριση της οθόνης μικρά fonts μικρότερο πληκτρολόγιο κλπ

Κωνσταντινος

WP7 Developer : Errorholic Developers

APPS: EZInput 2.0 Greek

TyTNii Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.1 | Rhodium Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.5 | LEO ROM:AthineOS: WM6.5 , WM6.5.5\

Επανέρχομαι μιας και δεν μου απάντησε κανείς..

Αγόρασα ενα Nokia Lumia 1520 μεταχειρισμένο και μου φαίνεται οτι η μπαταρία του δεν αντέχει πολύ. Ενδεικτικά να σας πω οτι βάση της εφαρμογής αντέχει (με πλήρη φόρτιση): Σε αναμονή 39 ώρες ,ομιλία 3 ώρες, wlan 7 ώρες ,μουσική 13 ώρες

Εσείς πιστεύετε οτι χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία του?

δηλαδη μιλησες 3 ωρες και εσβησε το κιν?

Δεν νομίζω ,λογικά άκουσε 13ωρες μουσική .

giphy.gif

Βασικά αν λέει 40 ώρες αναμονή είναι καλά, όσο το δουλεύεις το κινητό μαθαίνει την χρήση και σου βγάζει πλέον πόση μπαταρία μένει ανάλογα με την χρήση που κανεις τελευταία. Αν με βαριά χρήση σε βγάζει μέχρι το βράδυ είσαι οκ. Συμβουλή μου είναι να περάσεις την τελευταία developer preview μετά κάνε ένα reset και είσαι οκ. Bugs δεν υπάρχουν .

Καλησπέρα...σημερα είχα βάλει το ξυπνητήρι και ανακάλυψα ότι η ένταση του ήχου δεν είναι και πολύ δυνατή...Μιλαω πάντα σε σχέση με την ένταση της κλήσης...

Το έχω στο δυνατότερο σημείο και μου φαίνεται το ξυπνητήρι ότι χτυπάει πολύ σιγά...

Ειναι 10/10 στο ringer and notification και στο 30/30 media and apps αλλά έχει διαφορα στην ένταση ο ήχος κλήσεις με τον ήχο ξυπνητήριου....

Μήπως υπάρχει και κάποια αλη ρύθμιση που αγνοώ;;;

Έχετε και εσείς διαφορες σστην ένταση μεταξύ ήχου κλησης και ξυπνητηριού;;;;

Ευχαριστω

Edited by jimlost

Ξεκινάει απο χαμήλα και όσο δεν ξυπνάς δυναμώνει. Μετά απο 5' αν δεν ξυπνήσεις σου πετάει ένα 3310...

Σωστό και αυτό,με μόνη διαφορά ότι δυστυχώςδεν μεγαλώνειη ενταση...Παντός είναι ένα κλικ πιο κάτω από το 920 που είχα,όπως και από το 620 που έχει η γυναίκα μου.

Το μόνο μείον που έχω βρει στη συσκευή είναι η ένταση στο ξυπνητήρι...

Edited by jimlost

Σωστό και αυτό...Παντός είναι ένα κλικ πιο κάτω από το 920 που είχα,όπως και από το 620 που έχει η γυναίκα μου.

Το μόνο μείον που έχω βρει στη συσκευή είναι η ένταση στο ξυπνητήρι...

Αν δεν σου αρκεί υοτε άλλαξέ τον και βάλε έναν πιο δυνατό.;)

Αν δεν σου αρκεί υοτε άλλαξέ τον και βάλε έναν πιο δυνατό.;)

Μα αυτό λέω...

Κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής ενός ήχου η ένταση του είναι πολύ δυνατή,όταν τον επιλέξεις και τον βάλεις ήχο ξυπνητήρι τότε είναι μικρότερη η ένταση.

Αυτό εννοώ...

Το έχω κάνει με όλους τους ήχους...

Στην αναπαραγωγή είναι δυνατός,αν τον επιλέξεις τότε είναι ένα κλικ κάτω στην ένταση...

Για δες το...

Μα αυτό λέω...

Κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής ενός ήχου η ένταση του είναι πολύ δυνατή,όταν τον επιλέξεις και τον βάλεις ήχο ξυπνητήρι τότε είναι μικρότερη η ένταση.

Αυτό εννοώ...

Το έχω κάνει με όλους τους ήχους...

Στην αναπαραγωγή είναι δυνατός,αν τον επιλέξεις τότε είναι ένα κλικ κάτω στην ένταση...

Για δες το...

1020 έχω οπότε δεν μπορώ να το τσεκάρω. Απλα σου λέω να βάλεις έναν ήχο που είναι από την "φύση" του δυνατός. Πχ έναν διαπεραστικό ηχο έτσι ώστε όσο και να μειωθεί, παλι να είναι δυνατός.

1020 έχω οπότε δεν μπορώ να το τσεκάρω. Απλα σου λέω να βάλεις έναν ήχο που είναι από την "φύση" του δυνατός. Πχ έναν διαπεραστικό ηχο έτσι ώστε όσο και να μειωθεί, παλι να είναι δυνατός.

Για τσέκαρε το στο 1020.

Πήγαινε στην αφυπνηση κάνε αναπαραγωγή σε ένα ήχο από την λίστα που σου εμφανίζει,επέλεξε τον ήχο για ξυπνητήρι βάλε να χτυπήσει και θα δεις ότι ο ήχος είναι μικρότερος σε ενταση όταν τον επιλέξεις σε σχέση με την αναπαραγωγή του ίδιου ήχου στην λίστα...

Καλησπερα στην ομαδα,απο σημερα εγινα και εγω μελος αγοραζοντας ενα λευκο,μερικες ερωτησεις στους εμπειρους

1.υπαρχει εφαρμογη σε στυλ task manager να μας δειχνει το υπολοιπο μνημης και να κλεινει ολες τις εφαρμογες που δουλευουν στο παρασκηνιο?

2.στην android πλατφορμα που ημουν τα τελευταια 4 χρονια υπαρχει μια εφαρμογη που ετρεχε σε ρουτ βεβαια συσκευες η adaway για να μην εμφανιζονται ολες αυτες οι διαφημισεις που βρισκονται σε free apps,υπαρχει κατι αντιστοιχο εδω?

3.υπαρχει καμμια εφαρμογη που να κανει ολα τα tiles transparent?

Aυτα τα ολιγα προς το παρων ελπιζω να μην σας ζαλισα

η συσκευη γενικα μου αρεσει πραγμα που δεν το περιμενα σε τετοιο βαθμο ειχα να αγορασω windows mobile απο την εποχη του htc artemis lol

Ευχαριστω εκ των προτερων

Παναγιωτης

Καλησπερα στην ομαδα,απο σημερα εγινα και εγω μελος αγοραζοντας ενα λευκο,μερικες ερωτησεις στους εμπειρους

1.υπαρχει εφαρμογη σε στυλ task manager να μας δειχνει το υπολοιπο μνημης και να κλεινει ολες τις εφαρμογες που δουλευουν στο παρασκηνιο?

2.στην android πλατφορμα που ημουν τα τελευταια 4 χρονια υπαρχει μια εφαρμογη που ετρεχε σε ρουτ βεβαια συσκευες η adaway για να μην εμφανιζονται ολες αυτες οι διαφημισεις που βρισκονται σε free apps,υπαρχει κατι αντιστοιχο εδω?

3.υπαρχει καμμια εφαρμογη που να κανει ολα τα tiles transparent?

Aυτα τα ολιγα προς το παρων ελπιζω να μην σας ζαλισα

η συσκευη γενικα μου αρεσει πραγμα που δεν το περιμενα σε τετοιο βαθμο ειχα να αγορασω windows mobile απο την εποχη του htc artemis lol

Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα και καλορίζικη η συσκευή!

Γενικά να έχεις υπόψιν σου ότι τα Windows Phone είναι ένα σχετικά κλειστό λειτουργικό και δεν μας επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες όπως για παράδειγμα να βλέπουμε τι διεργασίες τρέχουν στο παρασκήνιο, πόση μνήμη ram καταναλώνουν και τα σχετικά.

1. Υπάρχει η "οικονομία μπαταρίας" για να ορίζεις ποιά εφαρμογή θα τρέχει στο παρασκήνιο αλλά για να τις κλείνεις όλες μαζί δεν υπάρχει κάτι. Κρατάς το πλήκτρο back πατημένο και τις κλείνεις μία μία.

2. Ο μόνος τρόπος για να γλιτωσεις από διαφημίσεις εφαρμογών είναι να αγοράσεις τις εφαρμογές. Αν και προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου spamming από διαφημίσεις σε όσες εφαρμογές έχω χρησιμοποιήσει.

3. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για να κάνεις διαφανή τα tiles αλλά χάνεις τις ειδοποιήσεις που μπορεί να έχει το κάθε ένα. Ένα παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής: Transparency Tiles.

Να σε ενημερώσω μιας και είσαι νέος στην παρέα μας, ότι όταν θέλουμε να προτείνουμε ή να μας προτείνουν εφαρμογές έχουμε ξεχωριστό θέμα στην ενότητα της πλατφόρμας των Windows Phone με τίτλο Προτάσεις εφαρμογών για Windows Phone 8, για απορίες και προβλήματα σχετικά με εφαρμογές το θέμα Γενικές Απορίες Εφαρμογών για Windows Phone 8 και για ότι αφορά το λειτουργικό των Windows Phone 8 το θέμα [Επίσημο] Windows Phone 8 Series, ενώ στα επίσημα θέματα των συσκευών απευθυνόμαστε για ό,τι έχει να κάνει αποκλειστικά με την εκάστοτε συσκευή. :)

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Άλλο ένα αρνητικό που έχει ο IE είναι ότι δεν υποστηρίζει live streaming και μου φαίνεται πολύ περίεργο που το Moto G το υποστηρίζει...

Συγκεκριμένα είχα μπει σε σελίδα για να δω έναν αγώνα και μου έβγαλε error και προσπάθησα από το Moto G και μου τον έδειξε κανονικά...

Δεν ξέρω αν βάλω κάποιον άλλο browser θα μπορώ να δω αλλά σίγουρα η MS πρέπει να κάνει κάτι και γιαυτο...

Βασικά αν λέει 40 ώρες αναμονή είναι καλά, όσο το δουλεύεις το κινητό μαθαίνει την χρήση και σου βγάζει πλέον πόση μπαταρία μένει ανάλογα με την χρήση που κανεις τελευταία. Αν με βαριά χρήση σε βγάζει μέχρι το βράδυ είσαι οκ. Συμβουλή μου είναι να περάσεις την τελευταία developer preview μετά κάνε ένα reset και είσαι οκ. Bugs δεν υπάρχουν .

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Το κινητό από οτι μου ειπαν ήταν απο δώρο οπότε δεν εχει χρησιμοποιηθεί πολύ. Απλά με παραξένεψε το γεγονός οτι στα specifications υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές. Ας πούμε οτι αντέχει μέχρι 27 ώρες συνομιλίας! Εμένα μαζί με το bluetooth ανοιχτό αν μιλήσω 3-4 ώρες πέφτει η μπαταρία κατά 50% περίπου. Επίσης άσχετο αλλά μπορώ να δω κάπου την διάρκεια της κάθε κλήσης?