Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πες ότι δεν έχεις πάει ποτέ σε εμπορευματικό σταθμό αεροδρομίου Θεσσαλονίκης κι Αθηνών, να συνεννοούμαστε....

..."δεν έχουμε από τέτοια (μεγάλα αεροδρόμια)"...όχι...γι αυτό γίνονται τα ΕΛΤΑ διαμετακομιστικό κέντρο για το κινέζικο ecommerce, γι αυτό και η ιδιωτικοποίηση λιμένων κι αερολιμένων είναι στη κορυφή της πολιτικής ατζέντας...γιατί δεν έχει κέρδος και δεν έχει κίνηση...

Ας συνδυάσουμε τον καταναλωτικό παροξυσμό με την κακομοιριά (αφού αργεί κάποιος λίγες μέρες να παραλάβει δέμα, δεν αξίζει αυτό το κράτος, τί να λέμε) να το αποτελειώσουμε τελείως το νήμα...

έχω πάει , στην Αθήνα , δεν είπα ότι δεν έχουμε , η άποψη μου είναι ότι έχουμε αλλά ΕΝΑ (άλλο το τι έχει κέρδος/κίνηση και άλλο το τι κάνουμε -π.χ. λιμάνι Θεσ/νίκης-)

εσύ τι περιμένεις από αυτό το νήμα και κάθεσαι και το παρακολουθείς ; για αυτό υπάρχει

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ύπαρξή του καθόλου...αν εξυπηρετεί σκοπούς πληροφόρησης...

...αν είναι για εκτόνωση και μόνο, κι αν οι συμμετέχοντες δεν κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν το αρχικό μήνυμα ή θεωρούν πως αν κολλήσει το δέμα από 11 μέχρι 13 "κάτι τρέχει", τότε η παραμονή του σε ενεργή κατάσταση απλώς ενθαρρύνει τον παροξυσμό των συμμετεχόντων...

...ανοίξτε ένα chat και βγάλτε το άχτι σας...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πες ότι δεν έχεις πάει ποτέ σε εμπορευματικό σταθμό αεροδρομίου Θεσσαλονίκης κι Αθηνών, να συνεννοούμαστε....

..."δεν έχουμε από τέτοια (μεγάλα αεροδρόμια)"...όχι...γι αυτό γίνονται τα ΕΛΤΑ διαμετακομιστικό κέντρο για το κινέζικο ecommerce, γι αυτό και η ιδιωτικοποίηση λιμένων κι αερολιμένων είναι στη κορυφή της πολιτικής ατζέντας...γιατί δεν έχει κέρδος και δεν έχει κίνηση...

Ας συνδυάσουμε τον καταναλωτικό παροξυσμό με την κακομοιριά (αφού αργεί κάποιος λίγες μέρες να παραλάβει δέμα, δεν αξίζει αυτό το κράτος, τί να λέμε) να το αποτελειώσουμε τελείως το νήμα...

Συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιες φορές (ίσως πολλές φορές) τα γραφόμενα ξεφεύγουν από τον σκοπό του θέματος. Από την άλλη όμως καταλαβαίνω την αγωνία όσων περιμένουν να παραλάβουν (κι εγώ μαζί) και το δικαιολογώ εν μέρει. Εξάλλου ένα forum εξυπηρετεί τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών του και αυτό είναι που γίνεται εδώ κατά κύριο λόγο.

Προσωπικά δεν κατηγόρησα ποτέ τα ΕΛΤΑ για ολιγωρία ή κακή λειτουργία. Η μόνη μου ανησυχία είναι να μη χαθεί το πακέτο μου. Από εκεί και πέρα προσπαθώ μαζί με άλλους να βρω μια άκρη γιατί αργεί και τι γίνεται για να καθησυχάσω αυτήν την ανησυχία μου.

Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου από την επίσκεψη σε έναν εμπορευματικό σταθμό αεροδρομίου για να μαθαίνουμε κι εμείς και να μη μιλάμε "έξω από το χορό" :)

Εγώ πάλι έχω το αντίθετο παράδοξο. Στο SGPost φαίνεται ότι το αντικείμενο δεν έφυγε ενώ στα ΕΛΤΑ οτι έφυγε......

RP341413588SG

ELTA

Τελευταίο γεγονός -- 2016-04-12 14:17 SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

Χώρα Προορισμού - Χρόνος Cache : 2016-04-15 07:50

2016-04-12 14:17

SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

Χώρα Προέλευσης - Χρόνος αναζήτησης: 5000 ms

2016-04-01 22:17

Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος που είναι το δέμα?

2016-04-14 11:38 GRATH / parcel dispatched from original office

2016-04-12 11:38 Wait Transport

το track number ειναι RF387156165SG

Tracking No.

RF387156165SG

Status

Despatched to overseas (Country code: GR)

Posting Date

12/04/2016

Status Date

14/04/2016

Είναι στο δρόμο για Ελλάδα. Από το http://www.17track.net

2016-04-14 11:38 SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

Χώρα Προέλευσης - Χρόνος αναζήτησης: 3424 ms

2016-04-14 11:38 Despatched to overseas (Country code: GR)

2016-04-12 11:38 Received from Customer

Κάπου στην Σιγκαπούρη βρίσκετε ... :)

Η ύπαρξή του καθόλου...αν εξυπηρετεί σκοπούς πληροφόρησης...

...αν είναι για εκτόνωση και μόνο, κι αν οι συμμετέχοντες δεν κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν το αρχικό μήνυμα ή θεωρούν πως αν κολλήσει το δέμα από 11 μέχρι 13 "κάτι τρέχει", τότε η παραμονή του σε ενεργή κατάσταση απλώς ενθαρρύνει τον παροξυσμό των συμμετεχόντων...

...ανοίξτε ένα chat και βγάλτε το άχτι σας...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε μερικα συμφωνω αλλα εχω και 2 μεγαλες αντιρησεις! 1ον) Σε πολλα τοπικ βλεπω απο πολλους δικαιολογημενα η μη τη καραμελα ,διαβασε το πρωτο ποστ μη γεμιζεις το νημα με ερωτησεις κτλ.Τα πρωτα ποστ πως νομιζεις οτι φτιαχνονται και ανανεωνονται? Εκατσε ενας χριστιανος μαζεψε τη προσωπικη του εμπειρια αλλα και τα σχολια και τη συμμετοχη του φορουμ και εγραψε ενα οδηγο-βοηθημα.Αρα με τη λογικη σου μολις ανεβει ο οδηγος κλειδωνουμε το νημα και εχουμε ενα ωραιο πινακα ανακοινωσεων και οχι φορουμ.Το συγκεκριμενο τοπικ ανοιχτηκε το 2013.Πιστευεις οτι δεν εχει αλλαξει κατι στις μεταφορες απο τοτε?Αν δεν γραψω εγω τη εμπειρια ο αλλος το παραπονο και ο παρακατω τη βλακεια του στη τελικη θα μεινουμε στο 2013.Προκειτε περι οδηγου δεν ειναι οι 10 εντολες να τις δεχομαστε αναντιρρητα.Ναι πολλες ερωτησεις επαναλαμβανονται εχεις δικιο,ειμαστε σε φορουμ και δη ελληνικο.

2ον)Μιλας για καταναλωτικο παροξυσμο χωρις να ξερεις σε ποιους απευθυνεσαι.Προσωπικα εχω την ιδια συσκευη 3 χρονια τωρα ,οπως καταλαβαινεις αν περιμεναν απο εμενα οι εταιριες θα ειχαν κλεισει, εμενα αυτος ο χαρακτηρισμος με προσβαλλει βαθυτατα.

Παιδιά είναι κανένας που έχει φτάσει το κινητό Ελλάδα και δεν έχει παραλάβει ακόμα??? Το δικό μου είναι Arrival at Destination από 2/4.

Ενώ ένα άλλο πακέτο από Gearbest που ήρθε με ΝL Post ενώ έφυγε από εκεί 5/4 και παρέλαβε εχθες.

Now: Xiaomi Mi A1 / Xiaomi Mipad 2

Βefore: Xiaomi Redmi Note 2/Xiaomi Redmi Note 3 pro/Meizu M2 Note

Παιδιά είναι κανένας που έχει φτάσει το κινητό Ελλάδα και δεν έχει παραλάβει ακόμα??? Το δικό μου είναι Arrival at Destination από 2/4.

Ενώ ένα άλλο πακέτο από Gearbest που ήρθε με ΝL Post ενώ έφυγε από εκεί 5/4 και παρέλαβε εχθες.

Μόνο ένας; Κοίτα λίγο πιο πίσω και θα καταλάβεις... Εμένα ας πούμε έχει φτάσει από 27/3...

τόσα μηνύματα (χωρίς ψάξιμο καν, απλά scroll πάνω , άντε πίσω 1-2 σελίδες) μα αυτό λένε :)

Eχω την εντύπωση οτι εδώ και μερικές μέρες δεν παραλαμβάνει κανένας απί sing post ..ουτε μια ανάρτηση παραλαβής .

Eχω την εντύπωση οτι εδώ και μερικές μέρες δεν παραλαμβάνει κανένας απί sing post ..ουτε μια ανάρτηση παραλαβής .

Αν θυμάμαι καλά μερικοί παρέλαβαν γρήγορα. Αλλά η πλειοψηφία αναμένει.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στα προηγούμενα μυνήματα βρήκα π.χ. αυτή την περίπτωση:

παιδια εγω μολις παρελαβα!απο minideal ηρθε ακριβως σε 15 μερες με SG:lol:

μια συντομη ανασκοπηση:22/3 το παρηγγειλα.

28/3 ενεργοποιηθηκε το tracking number στο track17 (όχι όμως κ στα ΕΛΤΑ).

29/3 το track17 δειχνει ότι εφτασε αεροδρομιο.το tracking number στα ΕΛΤΑ ακομα απενεργοποιημενο όμως.

ενεργοποιηθηκε στις 4/4 οπου κ εδωσε ειδοποιηση ότι μπηκε στο κεντρο διαλογης.

σημερα 6/4 όπως προειπα εφτασε το κιν στα χερια μου.:)

Edited by ellig

Από τις 6 Απριλιου έχει σταλεί η παραγγελία μου από ebay με nlpost αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε κανένα από τα γνωστά tracking sites δεν εμφανιζει κάτι σχετικά με την πορεια της. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι ο αριθμός αποστολής είναι σωστός και ότι σύντομα θα το πακέτο μου θα φτάσει. Είναι φυσιολογικό που δεν υπάρχει ενημέρωση.

Από τις 6 Απριλιου έχει σταλεί η παραγγελία μου από ebay με nlpost αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε κανένα από τα γνωστά tracking sites δεν εμφανιζει κάτι σχετικά με την πορεια της. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι ο αριθμός αποστολής είναι σωστός και ότι σύντομα θα το πακέτο μου θα φτάσει. Είναι φυσιολογικό που δεν υπάρχει ενημέρωση.

Ναι και εμένα άργησε κάπου 7 μέρες και άρχισε να μου δείχνει 5 λεπτά αφού είχα επικοινωνήσει με το μαγαζί... :lol:

Μπορεί να κάνει και λίγο παραπάνω από 10. Επικοινώνησε ξανά μαζί του από βδομάδα για να ρωτήσει εκείνος που βρίσκεται εφόσον δεν το εμφανίζει στο tracking μέχρι τότε.

Και εγώ από τις 2016-03-27 10:21 Arrival at Destination Post (Country: GR), από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση αγορά από Vickmall στάλθηκε στις 20.03.2016.

τα ιδια ακριβως και εγω φιλε μου..δεν ξερω τι να κανω.....

Παραγγελια 7/4/16 απο banggood με Nlpost ειναι ακομα ετσι δεν εχει αργισει λιγο η διαδικασια ?

Origin Country - Cache Time: 2016-04-15 15:53

2016-04-14 10:46 The item is ready for shipment

2016-04-12 03:04 The item is pre-advised

4/13/16 08:49 - The item is on transport to the country of destination, GREECE

Τελευταίο στάδιο δεν έχει αλλάξει από τότε !

Εμενα το ιδιο γραφει αλλα 14/04/16.Εχουμε ακομη ψωμι .Αν προχωρησει γραψε εδω .

Παραγγελια 7/4/16 απο banggood με Nlpost ειναι ακομα ετσι δεν εχει αργισει λιγο η διαδικασια ?

Origin Country - Cache Time: 2016-04-15 15:53

2016-04-14 10:46 The item is ready for shipment

2016-04-12 03:04 The item is pre-advised

Μια χαρά είσαι... Έχει πολύ βόλτα να κάνει ακόμα. Εγώ παραγγελία 29/03, ίδιο μαγαζί. Σιγά σιγά με πλησιάζει χαχαχαχ

Αριθμός: RS476925205NL

Κατάσταση πακέτου: Καθ 'οδόν

Χώρα Προορισμού: Ελλάδα

2016-04-12 19:33 NETHERLANDS, SEND ITEM ABROAD

2016-04-12 19:33 NETHERLANDS, ARRIVAL AT AIRPORT

Χώρα Προέλευσης: Ολλανδία

2016-04-14 09:19 The item is on transport to the country of destination

2016-04-12 19:33 The item is at the PostNL sorting center

2016-04-08 10:55 The item is ready for shipment

2016-04-07 10:23 The item is pre-advised

======================================