Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω...ξέρετε τί σημαίνουν τα αρχικά στις παραγγελίες από singapore Post;

..το δεύτερο γράμμα για την ακρίβεια...έχει να κάνει με το βάρος ή τί;

Είχα παραγγείλει μια ταμπλέτα απο Geekbuying, ο κωδικός αποστολής άρχιζε με RF*

Όταν είχα παραγγείλει κινητο από to2c έγραφε RB*

Τώρα που παρήγγειλα ταμπλέτα απο aliexpress αρχίζει με RQ*

Το Geekbying είχε πακετάρει τη ταμπλέτα με heavy-duty προστατευτικό πλαστικών αεροσωλήνων

Από aliexpress μου είπαν ότι τυλίγουν τη συσκευασία με bubble-wrap και μετά τη βάζουν σε δεύτερο χαρτονένιο κουτί, οπότε το βάρος μάλλον είναι μεγαλύτερο.

Φοβάμαι μήπως το βάρος παίξει κάποιο ρόλο στο τελωνείο.

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θυμάμαι καλά καπου εδω μεσα διαβασα οτι πρέπει να εχει σχέση με την τοπική μεταφορική που το στέλνουν..

RQ QUANTIUM

RF 4PX

ΚΤΛ

Αν θυμάμαι καλά καπου εδω μεσα διαβασα οτι πρέπει να εχει σχέση με την τοπική μεταφορική που το στέλνουν..

RQ QUANTIUM

RF 4PX

ΚΤΛ

Δεν έχει σχέση με την μεταφορική αλλά με το μέγεθος του κουτιού, είχα ρωτήσει ένα τύπο στα τοπικά ΕΛΤΑ, τώρα κατά πόσο ισχύει...

Πχ όλα τα κινητά που έχω παραγγείλει από διάφορα μαγαζιά έχουν RF και δεν στάλθηκαν όλα με 4PX

Άκυρο... διαβάστε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/S10_(UPU_standard) και εδώ http://pls.upu.int/document/2011/an/cep_c_4_gn_ep_4-1/src/d008_ad00_an01_p00_r00.pdf

Edited by Romanos

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

μια ασχετη ερώτηση...πως μπορεί να αποδείξει ο πωλητής οτι το προιόν έχει φτάσει σπίτι σου? με λίγα λόγια, πηγαινω παραλαμβανω το πακέτο απο ελτα, δηλώνω μετα το 45ημερο οτι δεν έχω παραλάβει τίποτα και παίρνω τα λεφτα μου πίσω...είμαι τελείως αρχάριος, οπότε ας το εξηγήσει κάποιος...

Απο τη στιγμη που το παραλαμβανεις καταχωρειται. Ειτε στο φερει ο ταχυδρομος ειτε το παρεις απο τα ΕΛτα. Αλωστε πας με ταυτοτητα και καταχωρειται οτι το παρελαβες και τα στοιχεια σου.
Let Max2 + LeIta eui.

Απο τη στιγμη που το παραλαμβανεις καταχωρειται. Ειτε στο φερει ο ταχυδρομος ειτε το παρεις απο τα ΕΛτα. Αλωστε πας με ταυτοτητα και καταχωρειται οτι το παρελαβες και τα στοιχεια σου.

Εξαρτάται από το εάν έχει tracking number. Εγώ π.χ έχω θυρίδα, και ότι χωράει μέσα και είναι χωρίς αριθμό, το βάζουν εκεί και το παίρνω. Οπότε δεν υπογράφω, και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι το παρέλαβα .... :p

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

κι αν δεν είναι registered και απλά το αφησουν κάτω στην πιλοτή? δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι δεν ήρθε? επί τη ευκαιρία, το Standard International Flat Rate Postage είναι συστημένο ή όχι?πρόκειται να ρθουν και να παρατήσουν δέμα αξίας 150 ευρώ έτσι? ρωτάω γιατι σε προηγούμενες αγορές, κατι screen protectors και ένα keyboard τα είχα βρει μεσα στο γραμματοκιβώτιο χωμένα...

Πάντα συστημένα τα στέλνουν.

Εσύ τώρα ζητάς τρόπο για να κάνεις απατεωνιά.

Ξέχασε το.

To μονο σε πακετο που εχω βρει οχι απλα παρατημενο, αλλα καποιος ταχυρομος θεωρησε καλη ιδεα ηταν να το πεταξει στην αυλη, 3 μετρα σχεδον απο την πορτα. Αλλα μιλαμε για πολυ ελαφρυ πακετο απο Γερμανια, συγκεκριμενα φιλτοχοανη. Τωρα αν καποιος παραγγειλει κινητο 200ε και το ζητησει απλη αποστολη (που δεν νομιζω να κανουν) ειναι δικο του ρισκο αν θα του το παρατησουν σε αυλες, πηλωτες και εισοδους.
Let Max2 + LeIta eui.

Πάντα συστημένα τα στέλνουν.

Εσύ τώρα ζητάς τρόπο για να κάνεις απατεωνιά.

Ξέχασε το.

το ακριβώς ανάποδο φίλε..φοβάμαι μη μου κάνει απατεωνιά και μετά χάσω το προιόν και πάρω απλά τα λεφτά μου πίσω..αυτο δε με συμφερει για 2 λόγους..1) το κέρδισα 130 ευρώ αντι για 180 που κάνει, και 2) έχω ήδη αγοράσει όλα τα παρελκόμενα αξεσουάρ αξίας 10 ευρώ..καταλαβαινεις..

Καλησπέρα , εδώ και σχεδόν 40 μέρες έστειλα πίσω στην Κίνα (ανάθεμα την ώρα) ένα κινητό με σκοπό ή να μου στείλει άλλο ή να πάρω τα λεφτά μου πίσω .

Το πρόβλημα είναι οτι δεν βρίσκουν τον παραλήπτη , ενω ο μ...ς ο κινέζος μετά απο πολλά email όλο πάει να το πάρει αλλά δεν πάει .

Εχω ανοίξει Dispute στο AlieExpress και περιμένω ...., εδω και μια εβδομάδα στο γνωστό

trackitonline.ru δείχνει :Unsuccessful delivery attempt 民治配SòngZhàn (51813101) null (RE296902132GR) μπορεί να ξέρει κανείς τι γίνεται;

Απο τα ΕΛΤΑ που μίλησα μου ειπανε οτι αν δεν βρεθεί ο παραλήπτης το δέμα επιστρέφεται στον αποστολέα.

το ακριβώς ανάποδο φίλε..φοβάμαι μη μου κάνει απατεωνιά και μετά χάσω το προιόν και πάρω απλά τα λεφτά μου πίσω..αυτο δε με συμφερει για 2 λόγους..1) το κέρδισα 130 ευρώ αντι για 180 που κάνει, και 2) έχω ήδη αγοράσει όλα τα παρελκόμενα αξεσουάρ αξίας 10 ευρώ..καταλαβαινεις..

Το "απλό' ταχυδρομείο δεν εξυπακούεται ότι δεν θα είναι συστημμένο, δεν είναι χαζός ο οποιοσδήποτε πωλητής να στείλει κάτι ακριβό χωρίς να έχει απόδειξη ότι το παρέλαβες. Εφ'όσον είναι τηλέφωνο των 130 ευρώ, μόνο με υπογραφή θα το παραλάβεις. Εάν δεν σου δώσει tracking number, τότε κάτι "βρωμάει", και να μας πείς και ποιός είναι ο πωλητής να τον έχουμε στα "υπ'όψιν" ....

Το "απλό' ταχυδρομείο δεν εξυπακούεται ότι δεν θα είναι συστημμένο, δεν είναι χαζός ο οποιοσδήποτε πωλητής να στείλει κάτι ακριβό χωρίς να έχει απόδειξη ότι το παρέλαβες. Εφ'όσον είναι τηλέφωνο των 130 ευρώ, μόνο με υπογραφή θα το παραλάβεις. Εάν δεν σου δώσει tracking number, τότε κάτι "βρωμάει", και να μας πείς και ποιός είναι ο πωλητής να τον έχουμε στα "υπ'όψιν" ....

δε μου έχει δώσει μέχρι στιγμής...έχουν περάσει ήδη 4 μέρες απο την παραγγελία και 3 από τη μέρα που του ζητησα tarcking number...nirvana2898775 αυτος ειναι ο πωλητής

δε μου έχει δώσει μέχρι στιγμής...έχουν περάσει ήδη 4 μέρες απο την παραγγελία και 3 από τη μέρα που του ζητησα tarcking number...nirvana2898775 αυτος ειναι ο πωλητής

Ζήτησέ του ξανά tracking number, και εάν δεν σου δώσει, μπες στο resolution center και ζήτησε ακύρωση, οπότε θα δεις τι θα κάνει. Εάν τελικώς δεν σου δώσει, στις 40 ημέρες κάνε dispute και ζήτησε επιστροφή χρημάτων.

(Πάντως έπρεπε να το πείς πιό μπροστά, γιατί αγόρασα σήμερα από αυτόν με 7 ευρώ ένα ασύματο ηχειάκι που έχει κανονικά 15 ...., λες να μου κάνει τα ίδια ;;; :lol: )

Ζήτησέ του ξανά tracking number, και εάν δεν σου δώσει, μπες στο resolution center και ζήτησε ακύρωση, οπότε θα δεις τι θα κάνει. Εάν τελικώς δεν σου δώσει, στις 40 ημέρες κάνε dispute και ζήτησε επιστροφή χρημάτων.

(Πάντως έπρεπε να το πείς πιό μπροστά, γιατί αγόρασα σήμερα από αυτόν με 7 ευρώ ένα ασύματο ηχειάκι που έχει κανονικά 15 ...., λες να μου κάνει τα ίδια ;;; :lol: )

δεν ξέρω ρε συ..δηλαδή το να μη μου δωσει tracking αλλά να συνεχίσω κανονικά την αγορά μεχρί τις 45 μέρες δεν το προτείνεις? αν τότε δω οτι δε λέει να έρθει, τοτε πάω για resolution center..

δεν ξέρω ρε συ..δηλαδή το να μη μου δωσει tracking αλλά να συνεχίσω κανονικά την αγορά μεχρί τις 45 μέρες δεν το προτείνεις? αν τότε δω οτι δε λέει να έρθει, τοτε πάω για resolution center..

Εφ'όσον μπορείς να περιμένεις, και αυτό γίνεται ... δική σου είναι η επιλογή φίλε μου. :)

China Post Parcel No.RC*********CN Tracking Results

item No. Year Status Location Destination Country Date

RC*********CN 2014 Export Security Scan Shenzhen Greece 20140220 1739

RC*********CN 2014 Received by China Post Shenzhen Greece 20140220 1822

RC*********CN 2014 Export Customs Scan Shenzhen Greece 20140221 0740

RC*********CN 2014 Sent to airline Beijing Greece 20140227 2105

RC*********CN 2014 Export Security Scan Shenzhen Greece 20140304 0931

RC*********CN 2014 In Customs-Control warehouse Shenzhen Greece 20140304 0952

RC*********CN 2014 Export Security Scan Shenzhen Greece 20140304 1921

RC*********CN 2014 Export Customs Scan Shenzhen Greece 20140305 0731

Εδω τι γινετε ρε παιδια? Βολτες κανει το δεμα? Και τι ειναι ολα αυτα τα scan, καινουριο συστημα??

Ξέχασα να αναφέρω ότι στις παραγγελίες που έκανα από pandawill μου ήρθαν κανονικά με 2η μπαταρία!

Και τα 2 πακέτα.

Έχω κάνει παραγγελία στις 27/2. Στις 4/3 έγινε η χρέωση, πήρα tracking number αλλά ακόμα δεν το βρίσκει στη singpost. Δεν του έστειλα μήνυμα ως τώρα...
ZTE Blade, ZTE Nubia Z5s mini, Coolpad F1, Samsung Galaxy S6, OnePlus 5T, Samsung Galaxy S20 5G (SD865), Google Pixel 4a.

Ποιον να πιστέψω τώρα; Περιμένω το πρώτο πακέτο μου απο Κίνα (MiniDeal) και βλέπω:

• Singapore Post:: 6/3 Received from customer, 8/3 Despatched to overseas
  • ΕΛΤΑ: 6/3 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS
  • TrackChecker app: 6/3 Item in conta IPS με το σηματάκι των ΕΛΤΑ δίπλα.

Τελικά πότε έφυγε; Και αν "Κλείσιμο απο IPS" σημαίνει οτι το αεροπλάνο έφυγε, το ερώτημα είναι με τι αεροπλάνο το στέλνουν και κάνει 15 μέρες να φτάσει. :lol:

Παίδες το τράγκινγκ στην κατάσταση "κλείσιμο από ips" πόσο καιρό κολλάει???

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

το cube u30gt2 που το φθηνότερο το εβρισκα 170 στο geekbuying, το κερδισα σε auction με 131 ευρώ...ειναι ευκαιρια!!παρόλο όμως που στο estimated delivery γράφει 20 μαρτιου-10 απριλίου, μετα απο επικοινωνια μου ειπε οτι θα κάνει από 35-45 μέρες, και μπορει να φτάσει ως και 6-8 βδομάδες...

Απλά πράγματα. Αν σου δωσει tracking number, θα ρθει σε 30 μερες το πολύ. Αν δεν σου δωσει tracking number, δεν προκειται να σου στειλει ταμπλετ, κι απλά περιμενει να κανεις υπομονη ,να περασουν οι 45 μερες και να σου φαει τα λεφτα. Αμφιβαλω πως θα σου δωσει το U20gt2 με 130€, σιγά μην χαριζει ταμπλετ.

Αν δεν παρεις tracking number, κανε dispute σε 5 βδομαδες με αιτιολογια πως δεν εχει ερθει ακομη, ώστε να παρεις τα λεφτα πίσω

Επειδή θέλω να παραγγείλω 2 συσκευές και θα κάνω 2 παραγγελίες με κάποιες μέρες διαφορά μεταξύ τους. 1 εβδομάδα μεταξύ παραγγελιών είναι καλά ή θέλει παραπάνω καιρό?

Γιατι να μην τα παραγγειλεις την ιδια μερα; :blink:

Έχω κάνει παραγγελία στις 27/2. Στις 4/3 έγινε η χρέωση, πήρα tracking number αλλά ακόμα δεν το βρίσκει στη singpost. Δεν του έστειλα μήνυμα ως τώρα...

Κανε υπομονη λιγες μερες ακομη. Διαβασε και το οδηγο αν δε βαριέσαι

Ποιον να πιστέψω τώρα; Περιμένω το πρώτο πακέτο μου απο Κίνα (MiniDeal) και βλέπω:

• Singapore Post:: 6/3 Received from customer, 8/3 Despatched to overseas
  • ΕΛΤΑ: 6/3 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS
  • TrackChecker app: 6/3 Item in conta IPS με το σηματάκι των ΕΛΤΑ δίπλα.

Τελικά πότε έφυγε; Και αν "Κλείσιμο απο IPS" σημαίνει οτι το αεροπλάνο έφυγε,

6/3 έφυγε απο σιγκαπούρη.
το ερώτημα είναι με τι αεροπλάνο το στέλνουν και κάνει 15 μέρες να φτάσει. :lol:

Διάβασε τον οδηγό στο πρώτο post

Thanks Stavros :)

To σχόλιο για το αεροπλάνο ήταν πλακίτσα, ξέχασε το :)

Δε πειράζει, ήμαστε δω για να ενημερώνουμε κ να μαθαίνουμε

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Απλά πράγματα. Αν σου δωσει tracking number, θα ρθει σε 30 μερες το πολύ. Αν δεν σου δωσει tracking number, δεν προκειται να σου στειλει ταμπλετ, κι απλά περιμενει να κανεις υπομονη ,να περασουν οι 45 μερες και να σου φαει τα λεφτα. Αμφιβαλω πως θα σου δωσει το U20gt2 με 130€, σιγά μην χαριζει ταμπλετ.

Αν δεν παρεις tracking number, κανε dispute σε 5 βδομαδες με αιτιολογια πως δεν εχει ερθει ακομη, ώστε να παρεις τα λεφτα πίσω

μου έδωσε tracking number (17track.net) αλλά ακομα ισχυριζεται οτι θα αργήσει λόγω εκτενούς ελέγχου στα ηλεκτρονικά είδη από το τελωνείο..ο συγκεκριμένος τύπος έκανε επι 3-4 μέρες auctions και η αλήθεια είναι οτι ήμουν απο αυτούς που το πήραν πολύ φθηνά...απο τα 15 συνολικά auctions κυμαίνονταν απο 130 ως 170 ευρώ τα νικητήρια bids..pipo m9 pro και cube u30gt2 τα προιόντα...

PS: http://www.ebay.com/sch/iPads-Tablets-eBook-Readers-/171485/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&LH_Auction=1&_ssn=nirvana2898775

δείτε όποιος θέλει τα auctions..σημερα δίνει ένα cube και ένα pipo (λήγουν σε 3 ώρες) και αργότερα το βράδυ δίνει και άλλο pipo...μέχρι πριν λιγες μέρες ειχε auctions κάθε 2 ώρες

Edited by aggeloszog