Jump to content

Doogee DG100


aiakos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Doogee Collo DG100

 

 

όσοι φίλοι συμφορουμίστες έχουν παραλάβει το κινητό από τον Οκτώβριο και μετά παρακαλούνται να ελέγξουν το firmware που έχει το κινητό τους. Εάν δούν έκδοση 0926 να ΜΗΝ προχωρήσουν σε ΚΑΜΙΑ εγκατάσταση firmware αλλά και ούτε recovery που θα βρουν σε αυτό το ποστ.

 

Ότι πρέπει να ξέρετε και να κάνετε…

 

Official ROMs και Updates:

  • Official ROM for FlashTool install 0812 --- LINK (password: geekbuying.com)
  • Official ROM for FlashTool install 0917 --- LINK

 

Basic Downloads

  • Driver Pack --- LINK
  • SP Flash Tool --- LINK
  • MTK Droid Tools --- LINK
  • MobileUncle MTK Tools --- LINK

 

 

ROOT

 

Θα χρειαστείτε:

  • Τους drivers, link παραπάνω
  • Τα παρακάτω αρχεία LINK

 

Επειδή αρκετοί έχουν πρόβλημα με την εγκατάσταση των drivers γι αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω πακέτο (περιλαμβάνει και εγκαθιστά όλους τους drivers που μπορεί να χρειαστείτε). Αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσατε.

Μέσα υπάρχουν 2 αρχεία bat. Το ένα κάνει Install και το άλλο Remove. Εάν ήδη έχετε περάσει κάποιους drivers και είχατε πρόβλημα… εκτελέστε πρώτα το remove.bat και έπειτα το install.bat. Θα σας ρωτήσει 4 (μία για κάθε πακέτο) φορές εάν θέλετε να εγκαταστήσετε driver που δεν φέρει ψηφιακή υπογραφή – επιλέξτε ναι σε κάθε περίπτωση.

 

Στο κινητό σας τώρα πηγαίνετε στα Settings (ρυθμίσεις) και πατάτε στο About Phone. Εκεί θα πρέπει να πατήσετε 7-8 φορές πάνω στο Build Number. Μόλις το κάνετε θα δείτε μήνυμα ότι έχετε ξεκλειδώσει το Developer Menu. Επιστρέφετε μία φορά πίσω και βρίσκετε το menu Developer Options και από εκεί τσεκάρετε το USB debugging.

 

Τώρα συνδέστε το κινητό με τον υπολογιστή σας. Αποσυμπιέστε το δεύτερο πακέτο αρχείων, μέσα στον φάκελο θα βρείτε ένα αρχείο με όνομα run.bat κάντε διπλό κλικ και περιμέντε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις τελειώσει… το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση. Όλα έτοιμα… το κινητό είναι ρουταρισμένο.

Σημείωση: Υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του script ρουταρίσματος να ζητηθεί επιβεβαίωση πάνω στο κινητό.

 

 

CWM recovery

 

 

1. Cannibal Open Touch Recovery 2.1.3

 

Πρόκειται για ένα recovery (cwm 6.0.3.4 based) με touch support. Υποστηρίζει Advanced backup όπου μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να πάρετε backup καθώς και advanced restore για επιλογή των στοιχείων που θα κάνει επαναφορά.

 

  • Κατά την πρώτη εκκίνηση θα σας ζητηθεί να κάνετε tap πάνω σε ένα κόκκινο κουτάκι για να γίνει το touch calibration (μπορείτε να το επαναλάβετε ανά πάσα στιγμή)
  • Επίσης το πρώτο σας backup θα κάνει αρκετή ώρα για να ολοκληρωθεί. Ο λόγος είναι ότι δημιουργείτε το δένδρο καταλόγων και ελευθερώνεται χώρος. Τα επόμενα backup θα είναι γρήγορα.
  • Τέλος, εάν θελήσετε να εγκαταστήσετε κάποιο zip το οποίο έχει δημιουργηθεί με "public keys" θα ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε "untrusted zip". Πατήστε Ναι και θα εγκατασταθεί.

 

Download Link

 

Intallation

-Δυστυχώς το κινητό δεν αναγνωρίζετε ακόμα ως MTK από τα mobileuncle toos οπότε και δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της cwm recovery από αυτά. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με φλασάρισμα.

 

Θα χρειαστείτε:

  • Το SP Flash Tool, link παραπάνω
  • Την stock rom, link παραπάνω
  • Το recovery.img

 

Θεωρώντας ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει τους drivers, κατεβάζετε τα παραπάνω αρχεία.

-απενεργοποιείτε το κινητό σας και αφαιρείτε την μπαταρία.

-κάνετε αποσυμπίεση τα Sp flash tool και την stock rom.

-στον φάκελο της ρομ αντικαθιστάτε το recovery.img με αυτό που κατεβάσατε (φυσικά το μετονομάζετε σε recovery.img).

-εκτελείτε το SP_Flash_Tool.

[ATTACH]36219[/ATTACH]

-πατάτε στο Scatter-loading

-μετακινείστε στον φάκελο που έχετε την ρομ και διαλέγετε το MT6572_Android_scatter.txt

-από την λίστα αποεπιλέγετε τα πάντα και αφήνετε τσεκαρισμένο ΜΟΝΟ το recovery

-πατάτε το Download

-τώρα συνδέστε το κινητό σας με τον υπολογιστή. ΜΗΝ βάλετε την μπαταρία (αν την βάλετε ΜΗΝ το ενεργοποιήσετε)

-θα δείτε την πρόοδο της εργασίας στο κάτω μέρος της οθόνης μέσω χρωματιστών μπαρών. Μόλις δείτε ένα παραθυράκι με πράσινο κύκλο και ένα ΟΚ τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε το κινητό και να το ανοίξετε.

 

Σημείωση:

Για να κάνετε boot στην recovery αφού πατήσετε σε κλειστό κινητό volumeUp+power θα δείτε ένα menu με τρεις επιλογές

1. recovery

2. fastboot

3. normal

θα πρέπει να επιλέξετε φυσικά την πρώτη επιλογή

 

 

2. CWM 6.0.3.7

 

Download Link

 

Intallation

Όμοια με την παραπάνω διαδικασία

 

 

 

Χρήσιμοι Οδηγοί και theming

 

Proximity Fix

για να ανάβει άμεση η οθόνη με την απομάκρυνση του τηλεφώνου από το κεφάλι σας.

Ανοίγεται με έναν root explorer το αρχείο build.prop που θα βρείτε μέσα στον /system φάκελο

στο τέλος του αρχείου προσθέστε τις παρακάτω γραμμές

 

ro.lge.proximity.delay=25

mot.proximity.delay=25

 

Παρακάτω θα βρείτε links για διάφορους χρήσιμους οδηγούς οι οποίοι θα σας φανούν χρήσιμοι.

 

Edited by StratosGR
shorten links
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 729
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να σαι καλα για τον οδηγο.Μολις προχτες παρελαβα το δικο μου.Η συσκευασια του προσεγμενη και πολυτελης,δεν δειχνει να περιεχει Κινεζικο των 60 ευρω.Δεν εχω δει σε Ελληνικο μαγαζι τετοια συσκευσια.Ολα τα παρελκομενα αν και δεν εχω προλαβει να τα δοκιμασω δειχνουν ποιοτικα.Το κινητο για τα χρηματα του απλα τα σπαει!Εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης σε πολυ καλο μεγεθος με 4αρα οθονη που με τα 320Κ χρωματα ειναι πολυ καλη,αρκετα λεπτο και πολυ ελαφρυ.Δεν το εχω δουλεψει πολυ αλλα το touch ειναι αξιοπρεπεστατο και ο επεξεργαστης φαινεται πολυ γρηγορος.Βεβαια δεν εχω σερφαρει ουτε εχω παιξει καποιο παιχνιδι.Ειναι η πρωτη πρωτη εντυπωση που ειχα βαζοντας μονο την μπαταρια χωρις SIΜ και παιζοντας μαζι του για κανα 10 λεπτο.Περισσοτερες πληροφοριες συντομα

Το ηχειο μου φανηκε χαμηλης εντασης.Αμα δηλαδη ειμαι στο εξω στο δρομο σχεδον δεν ακουω τον αλλο.Περνωντας καποια ρομ αυτο διορθωνεται?

Edited by arisg90
Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Το ηχειο μου φανηκε χαμηλης εντασης.Αμα δηλαδη ειμαι στο εξω στο δρομο σχεδον δεν ακουω τον αλλο.Περνωντας καποια ρομ αυτο διορθωνεται?

 

Κι εμένα μου φαίνεται αρκετά χαμηλό, αν και δεν έχω κάνει κανένα τεστ ακόμα (ούτε έχω sim μέσα επειδή προορίζεται για την αδερφή μου). Είχα ήδη περάσει το τελευταίο firmware 17 Σεπτ. 0917... βασικά ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα με το που άνοιξα το πακέτο οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Μπορεις βέβαια να προσπαθήσεις να βελτιώσεις λιγάκι το φαινόμενο με το FIX που παραθέτω στο τέλος του πρώτου ποστ. Το wifi δουλεύει πολύ καλά από χτες που είναι ανοιχτό... δυνατό σήμα χωρίς αποσυνδέσεις και καλές ταχύτητες.

Το touch του πράγματι είναι αρκετά καλό (αν και μόνο 2 σημείων). Το flash του είναι το κλασικό που έχουν όλα τα mediatek (κεράκι της Λαμπρής) αλλά του έδωσα ένα πουσάρισμα κι αυτού. GPS ακόμα αδοκίμαστο αν και έχει περαστεί το fix.

Από ταχύτητα τα σπάει πραγματικά... δεν περίμενα ότι ένα dual core θα ξεπερνούσε τα 11000 marks στο antutu και με αρκετά fps στο openGL. Η φωτεινότητα πολύ καλή και σε συνδυασμό με την ips οθόνη δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα ακόμα και στον ήλιο.

Επίσης εντύπωση μου έκανε το partition της μνήμης που έδινε πάνω από 1.25GB σε phone memory για εγκαταστάσεις... το οποίο σημαίνει ότι για normal χρήση (όπως η αδερφή μου) δεν χρειάζεται memory repartition.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την σύνδεση με bluetooth πληκτρολόγιο/mouse... (ναι το κινητό υποστηρίζει bluetooth HID)

Edited by aiakos
Link to comment
Share on other sites

Ποιο απο τα δυο firmware να περασω;;
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S
Link to comment
Share on other sites

Ποιο απο τα δυο firmware να περασω;;

 

Το τελευταίο βάλε... 0917 (στο flash tool θα σου δουλέψει χωρίς να έχει το τηλέφωνο κουμπωμένη μπαταρία)

Link to comment
Share on other sites

Κουμπώστε Usb και κάντε επανεκκίνηση, μια χαρά το παίρνει, δεν θέλει να βγάζετε μπαταρίες...
Link to comment
Share on other sites

αν μπορώ χωρίς μπαταρία το κάνω έτσι... σιγουριά ότι κινητό είναι OFF. χεεχεχεχεχε (φύλαγε τα ρούχα σου).

έχεις δοκιμάσει το τηλέφωνο? για πες μας κι εσύ τι λέει?

Link to comment
Share on other sites

Για τις 2-3 ώρες που το δούλεψα ήταν μια χαρά. Δεν κόλλησε πουθενά και το μόνο που μου παραπονέθηκε ο ένας κάτοχος είναι ότι έχει χαμηλή ένταση στο ακουστικό. Θα λυθεί από το engineer mode οσωνούπω...
Link to comment
Share on other sites

Το πηρα για εναν φιλο μου. Μου παραπονεθηκε οτι υπαρχει ενα θεμα με την δονηση...σαν να κανει περιεργο θορυβο ετοιμο να εκραγει. Και στο φεις οταν πας να μπεις μεσω μανισιου εξπλορερ οχι μεσω της εφαρμογης του φεισμπουκ, δεν φαινεται καλα η σελιδα.δοκιμαστε να μου πειτε. Επισης στο ινσταγκραμ δεν ανεβαζει φωτο οταν την τραβας.
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S
Link to comment
Share on other sites

Το πηρα για εναν φιλο μου. Μου παραπονεθηκε οτι υπαρχει ενα θεμα με την δονηση...σαν να κανει περιεργο θορυβο ετοιμο να εκραγει. Και στο φεις οταν πας να μπεις μεσω μανισιου εξπλορερ οχι μεσω της εφαρμογης του φεισμπουκ, δεν φαινεται καλα η σελιδα.δοκιμαστε να μου πειτε. Επισης στο ινσταγκραμ δεν ανεβαζει φωτο οταν την τραβας.

 

Το κινητό δυστυχώς σήμερα πήγε στον κάτοχο του οπότε δεν μπορώ πλέον να τεσταρω τίποτα.

1. για όσο το είχα δεν υπήρχε πρόβλημα με την δόνηση

2. Ποτέ δεν άνοιξα τον stock browser, αλλά μήπως το ανοίγει σε mobile εκδοση και όχι σε Full ?

3. έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή του και τραβάει φωτό από εκεί? για το share το προσπαθεί από το gallery?

Link to comment
Share on other sites

Για τις 2-3 ώρες που το δούλεψα ήταν μια χαρά. Δεν κόλλησε πουθενά και το μόνο που μου παραπονέθηκε ο ένας κάτοχος είναι ότι έχει χαμηλή ένταση στο ακουστικό. Θα λυθεί από το engineer mode οσωνούπω...

 

Χρησιμοποιώντας το engineer mode, ανέβηκε λίγο η ένταση, αλλά τώρα που το άκουσα και εγώ το κινητό σε ομιλία, ο ήχος δείχνει να του λείπουν όλα τα μπάσα και λίγα από τα μεσαία και ακούγεται βαθιά. Μου έδωσε την αίσθηση ελλατωματικού ακουστικού. Το άλλο Doogee που παρέλαβα ακούγεται καμπάνα. Και τα δύο φοράνε 0917 και root, καμία άλλη τροποποίηση δεν έγινε. Για πείτε καμιά ιδέα πριν το στείλω πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώντας το engineer mode, ανέβηκε λίγο η ένταση, αλλά τώρα που το άκουσα και εγώ το κινητό σε ομιλία, ο ήχος δείχνει να του λείπουν όλα τα μπάσα και λίγα από τα μεσαία και ακούγεται βαθιά. Μου έδωσε την αίσθηση ελλατωματικού ακουστικού. Το άλλο Doogee που παρέλαβα ακούγεται καμπάνα. Και τα δύο φοράνε 0917 και root, καμία άλλη τροποποίηση δεν έγινε. Για πείτε καμιά ιδέα πριν το στείλω πίσω...

 

Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές συσκευές με αυτό το πρόβλημα και δεν είναι μόνο η μια δική σου. Επίσης, έχεις παραλάβει και άλλο χωρίς το πρόβλημα. Εμένα μου ακούγεται σαν παρτίδα με πρόβλημα η οποία (μάλλον) τέλειωσε. Επομένως, μάλλον η λύση είναι να το στείλεις πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασες κάπου? Για δώσε link...

Και έχω και τρίτο που έρχεται και για να δω τι παίζει με εκείνο...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός θέλω να ρωτήσω αν η πίσω κάμερα είναι καλή.. Δηλαδή αν μπορείς να βγάλεις ένα έγγραφο και καμία αξιοπρεπή φωτογραφία τη μέρα.
Nokia 5210--->Nokia 6288--->LG KM900 Arena--->Samsung C3300K Champ---> THL W100---> Cubot Note S Black
Link to comment
Share on other sites

Το διάβασες κάπου? Για δώσε link...

Και έχω και τρίτο που έρχεται και για να δω τι παίζει με εκείνο...

Όχι και συγνώμη αν αυτή την εντύπωση έδωσα. Αυτό που λέω είναι, αν μετράω καλά, ότι εδώ μέσα είναι 3 κινητά με το ίδιο θέμα. Είναι κάπως απίθανο να πέτυχαν 3 μεμονωμένες συσκευές με πρόβλημα και να ήρθαν και οι 3 εδώ. Νομίζω πιο πιθανό το θέμα της παρτίδας (αν βέβαια, από δω και πέρα έρθουν κινητά χωρίς αυτό το θέμα).

Link to comment
Share on other sites

Παραγγειλα και εγω ενα Doogee μιας και τα 256Mb ram μου φενονται πολυ λιγα που εχουν τα αλλα MTK6572,αν και δεν 8α το χρισιμοποιω εγω.Τι λετε 8α εχω 8εμα με το ακουστικο?Να παω σε καποιο αλλο?Μια απο τα ιδια δεν ειναι και τα αλλα?Σας ευχαριστω.
Link to comment
Share on other sites

Και το δεύτερο Doogee έχει χαμηλό ήχο, οπότε μάλλον είναι έτσι στημένο από την ROM. Το πρώτο που το ανέβασα τα lever από το Engineer Mode-Hardware testing -Audio-Loudspeaker-sph και sph2, βελτιώθηκε αρκετά, αλλά θέλει κι άλλο. Περιμένουμε και απάντηση από το εργοστάσιο...
Link to comment
Share on other sites

Απο dx.com βλεπω και ειναι εξαντλημένο και δεν γραφει κανεις κατι για το ηχειο.Υπαρχει δηλαδη μεγαλη διαφορα στο εντασει του ηχου στο ηχειο,ειναι αισθητη απο αλλα κινητα?Το κινητο 8α δουλευει κυριως για κλησεις.
Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν δεν ακουγότανε πριν το πειράξω από Engineer mode.

 

Τι ακριβως εκανες στο engineer mode για να ανεβασεις την ενταση?

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Engineer Mode MTK (ή με τον dialer *#*#3646633#*#*) - Hardware testing - Audio - Normal mode - Type Sph (και μετά και το Sph2) και βάλε τα levels από 120 έως 150. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να θέλει και στο Audio - Loudspeaker το ίδιο.
Link to comment
Share on other sites

Engineer Mode MTK (ή με τον dialer *#*#3646633#*#*) - Hardware testing - Audio - Normal mode - Type Sph (και μετά και το Sph2) και βάλε τα levels από 120 έως 150. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να θέλει και στο Audio - Loudspeaker το ίδιο.

 

Να ρωτήσω σε MTK6589 πως μπορώ να κάνω τέτοια ρύθμιση ? τον συνδυασμό dialer τον έβαλα άλλα δεν έγινε τίποτα από πού μπορώ να μπω να το κάνω ??

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω σε MTK6589 πως μπορώ να κάνω τέτοια ρύθμιση ? τον συνδυασμό dialer τον έβαλα άλλα δεν έγινε τίποτα από πού μπορώ να μπω να το κάνω ??

 

MobileUncle Tools από το google play

-engineer Mode

--Engineer mode (MTK)

Link to comment
Share on other sites

MobileUncle Tools από το google play

-engineer Mode

--Engineer mode (MTK)

 

Σε ευχαριστώ πολύ ! με το ίδιο πρόγραμμα μπορώ να βελτιώσω και το WIFI?

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ ! με το ίδιο πρόγραμμα μπορώ να βελτιώσω και το WIFI?

 

Το κατέβασα έκανα τις ρυθμίσεις αλλά δεν τις κρατάει μόλις βγω από το πρόγραμμα τις χάνει χρειάζεται κάτι άλλο ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...