Jump to content

Κινέζικα κινητά: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, απορίες

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.Πήρα πρόσφατα το uhans i8 (και παίζει να μαι ο μόνος) και έχω μεγάλο πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις όταν είναι κλειδωμένη η οθόνη.Ενώ για το gmail ερχονται κανονικα ειδοποιήσεις, για messenger viber κτλ δεν ερχονται,παρά μόνο αν μπω και ανοιξω τις εφαρμογές. Έψαξα στις ρυθμίσεις και στην μπαταρία έβαλα να μην κάνει βελτιστοποίηση σε αυτές τις εφαρμογές (μήπως εκλεινε απο κει) , εχω βάλει να είναι πάντα ανοιχτό το wi fi κτλ αλλά δεν...

Είμαι σε απογνωση , αν κάνεις έχει επίσης το uhans i8 και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει γιατί θα το πετάξω στον τοίχο :angry:

Edit: Υπάρχει περίπτωση αν το κάνω root να στρώσει; Μόλις το χω πάρει και γι αυτό το σκέφτομαι

Και άλλα κινητά έχουν θέμα με τις ειδοποιήσεις του viber. Είναι θέμα λογισμικού και δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Μία λύση την οποία ακολουθώ και εγώ είναι να έχεις πάντα ανοιχτή στο παρασκήνιο την εφαρμογή και να την "κλειδώσεις" για να μην κλείνει κιόλας. Σε κάθε κινητό είναι διαφορετική η διαδικασία κλειδώματος οπότε δε μπορώ να σου δώσω λεπτομέρειές για το κινητό σου.

• Απαντήσεις 12,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά καλησπέρα.Πήρα πρόσφατα το uhans i8 (και παίζει να μαι ο μόνος) και έχω μεγάλο πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις όταν είναι κλειδωμένη η οθόνη.Ενώ για το gmail ερχονται κανονικα ειδοποιήσεις, για messenger viber κτλ δεν ερχονται,παρά μόνο αν μπω και ανοιξω τις εφαρμογές. Έψαξα στις ρυθμίσεις και στην μπαταρία έβαλα να μην κάνει βελτιστοποίηση σε αυτές τις εφαρμογές (μήπως εκλεινε απο κει) , εχω βάλει να είναι πάντα ανοιχτό το wi fi κτλ αλλά δεν...

Είμαι σε απογνωση , αν κάνεις έχει επίσης το uhans i8 και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει γιατί θα το πετάξω στον τοίχο :angry:

Edit: Υπάρχει περίπτωση αν το κάνω root να στρώσει; Μόλις το χω πάρει και γι αυτό το σκέφτομαι

Ειναι θεμα λογισμικου toy Viber. Δεν το κανει μονο στο δικο σου αλλα και στο samsung j3 φιλου μου. Με ρουτ δεν ξερω, αλλα οτι και να προσπαθησα δεν το καταφερα.

Φιλε μου δοκιμασε: Ανοιξε το viber, πηγαινε ρυθμισεις, μετα ειδοποιησεις και τελος τικαρε το νεο αναδυομενο μηνυμα

Tο έκανε και σε xiaomi redmi note 4. Μετά την τελευταία αναβάθμιση έφτιαξε.

Για να έρχονται οι ειδοποιήσεις άφηνα το viber να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο.

Και άλλα κινητά έχουν θέμα με τις ειδοποιήσεις του viber.

Tο έκανε και σε xiaomi redmi note 4. Μετά την τελευταία αναβάθμιση έφτιαξε.

Πείτε με... παλιομοδίτη, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμώ απλώς να επιστρέψω σε κάποια προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής που δεν έχει το πρόβλημα και απλώς να περιμένω να ακούσω/διαβάσω ότι σε κάποια νεώτερη έκδοση το -όποιο- πρόβλημα διορθώθηκε.

(οκ, μπορεί βέβαια να χρειαστεί να ψάξει κανείς για το παλαιότερο .apk για εγκατάσταση, καθώς το play store δεν υποστηρίζει... υποβάθμιση εφαρμογών! :))

• 3 weeks later...

Παιδια καλημερα. Ενα Κινεζικο κινητο τετραετιας που μεχρι προχθες δουλευε αψογα, αρχισε να κανει "νερα".. Συγκεκριμενα:

1. Αρχικα διαπιστωσα οτι αφημενο στην ακρη (χωρις χρηση) και σε airplane mode μου αδειασε την μπαταρια σε 3 ωρες. Δοκιμασα και με αλλη μπατταρια αλλα τα ιδια.

2. Χωρις χρηση, αλλα και σε χρηση, ζεσταινεται παραπανω απο το κανονικο (Το cooler κοκκινιζει και δειχνει 40 βαθμους). Σβηστό δεν ζεσταινεται ουτε τρωει την μπατταρια.

3. Η αποκριση σε ολα εχει επηρεαστει αρνητικα, αργει στο touch, αργει να αναψει η οθονη στο power, αργει να συνδεθει με το wifi, αργει να κανει εγκατασταση καποιας καινουριας εφαρμογης. (Το downloading γινεται κανονικα αλλα για να γινει installation κανω επανεκκινηση). Αργει ακομα και στο σβησιμο του (power off).

5. Φαινεται οτι εχει χασει το root, γιατι διαπιστωσα οτι καποιες εφαρμογες που απαιτουσαν root δεν ανταποκρινονται. Εξ αλλου, τo root checker δειχνει not rooted.

4. Εκανα ενα καθαρισμα με AVG αλλα δεν βρηκε τιποτα.

Παρακαλω θελω τη γνωμη σας. Γενικοτερα, πιστευετε οτι μπορει να ειναι προβλημα hardware, και οπως και να εχει, ποιο ειναι το πρωτο βημα?

Υ.Γ. Να σημειωσω τα στατιστικα μπατταριας:

Android System: 55%

Google Services: 29%

Screen: 5%

Media: 4%

Ολα τα υπολοιπα ειναι πιο κατω..

Edited by guideman

ΓΙΩΡΓΟΣ:clap:

Πως μπορεί ένα σβηστό κινητό να ζεσταίνεται ή να τρώει μπαταρία; lol

Δοκίμασε να δεις στα στατιστικά μπαταρίας αν βρεις κάποια που να κάνει το πρόβλημα. Να έχει παράλογα μεγάλη κατανάλωση δηλαδή.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Ομως δεν διαβασες προσεκτικα αυτα που εγραψα. Σε καποιο σημειο αναφερω "Σβηστο δεν ζεσταινεται ουτε τρωει την μπατταρια".

Στα στατιστικα της μπατταριας δεν δειχνει κατι που να την τρωει υπερβολικα, αλλα ουτε και το wakelock detector δειχνει κατι σπουδαιο. Ξεχασα να αναφερω οτι δοκιμασα και με αλλη μπατταρια αλλα τα ιδια. Πιστευω οτι και το χασιμο του root δεν ειναι συμπτωση. Το κακο ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι προβλημα hardware...

Edited by guideman

αφου εβγαλε τετραετια νομιχω οτι αρκετα καλα ειναι

Χμμ..φιλαρακι ξερεις τι γινεται? Το τηλεφωνακι αυτο εχει ΟΛΑ οσα θελω. Σημερα δεν κυκλοφορουν πολλα 5ιντσα και πιο μεγαλο δεν θελω με την καμμια. Ασε που με το ρουτ, custom recovery και custom ROM, μονο..φραπε δεν κανει. Γι αυτο στεναχωριεμαι..

Θα το παλεψω ομως, απλα δεν ξερω απο που να αρχισω. Μαλλον αρχικα θα κοιταξω να το ξανακανω ρουτ. Μετα, αν δεν στρωσει, factory reset και μετα θα ξαναπερασω ROM. Μηπως ειναι προβλημα software. Αν ειναι προβλημα hardware και δεν κατσει τιποτε απ ολα αυτα, υπαρχει και αλλη λυση. Εχω ενα ιδιο με σπασμενη οθονη...

Παιδια καλημερα. Ενα Κινεζικο κινητο τετραετιας που μεχρι προχθες δουλευε αψογα, αρχισε να κανει "νερα".. Συγκεκριμενα:

1. Αρχικα διαπιστωσα οτι αφημενο στην ακρη (χωρις χρηση) και σε airplane mode μου αδειασε την μπαταρια σε 3 ωρες. Δοκιμασα και με αλλη μπατταρια αλλα τα ιδια.

2. Χωρις χρηση, αλλα και σε χρηση, ζεσταινεται παραπανω απο το κανονικο (Το cooler κοκκινιζει και δειχνει 40 βαθμους). Σβηστό δεν ζεσταινεται ουτε τρωει την μπατταρια.

3. Η αποκριση σε ολα εχει επηρεαστει αρνητικα, αργει στο touch, αργει να αναψει η οθονη στο power, αργει να συνδεθει με το wifi, αργει να κανει εγκατασταση καποιας καινουριας εφαρμογης. (Το downloading γινεται κανονικα αλλα για να γινει installation κανω επανεκκινηση). Αργει ακομα και στο σβησιμο του (power off).

5. Φαινεται οτι εχει χασει το root, γιατι διαπιστωσα οτι καποιες εφαρμογες που απαιτουσαν root δεν ανταποκρινονται. Εξ αλλου, τo root checker δειχνει not rooted.

4. Εκανα ενα καθαρισμα με AVG αλλα δεν βρηκε τιποτα.

Παρακαλω θελω τη γνωμη σας. Γενικοτερα, πιστευετε οτι μπορει να ειναι προβλημα hardware, και οπως και να εχει, ποιο ειναι το πρωτο βημα?

Υ.Γ. Να σημειωσω τα στατιστικα μπατταριας:

Android System: 55%

Google Services: 29%

Screen: 5%

Media: 4%

Ολα τα υπολοιπα ειναι πιο κατω..

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (υπόψιν, χάνεις τα πάντα να πάρεις backup) και αν κάνει τα ίδια τότε πνέει τα λοίσθια.....!!!:dizzy:

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Παιδια καλημερα. Ενα Κινεζικο κινητο τετραετιας που μεχρι προχθες δουλευε αψογα, αρχισε να κανει "νερα"..

Να υποθέσω ότι έχει Android 4.4 πάνω...;

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.

Να υποθέσω ότι έχει Android 4.4 πάνω...;
Ενα παλιο καλο ΖΤΕ 975 με 4.2.2;)

Οπωσδήποτε επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων και μετά βλέπεις...

Sent from my C106 using Tapatalk

Θα το τολμησω. Εκεινο που με παραξενευει ειναι που εχασε το root..

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (υπόψιν, χάνεις τα πάντα να πάρεις backup) και αν κάνει τα ίδια τότε πνέει τα λοίσθια.....!!!:dizzy:
Δηλαδη, αν δεν στρωσει με factory reset, υπαινισσεσαι πως ειναι προβλημα hardware? Edited by guideman

Ενα παλιο καλο ΖΤΕ 975 με 4.2.2;)

Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι απ' ό,τι έχω δει, ειδικά τα 4.4 για κάποιο λόγο φαίνεται να τα έχουν... σκίσει ιοί και malware (έχω πολυάριθμα παραδείγματα από φίλους και γνωστούς).

Λογικά όμως και το 4.2 δε θα πηγαίνει πίσω...

Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες - factory reset. Μου δημιουργεί την εντύπωση (οκ, φάνηκε και από τα παραπάνω :p) ότι κάτι... κακόβουλο έχει κάτσει στο τηλέφωνο. Ελπίζω με το reset να το ξεφορτωθείς.

Καλά θα είναι όμως (υποθέτοντας ότι θα συνέλθει) να του βάλεις μετά ένα antivirus. Προσωπική μου προτίμηση, σαν πρόγραμμα χωρίς περιττά features (και "features" - βλέπε bloatware), με πραγματικά ελάχιστο -αναλογικά- footprint στη συσκευή και επιβάρυνσή της (άρα ιδανικό και για παλιές/λιγότερο ισχυρές συσκευές), αλλά και πραγματικά πολύ καλό στο να... τσακώνει threats είναι το Dr. Web Light, που το έχω σε όλες τις συσκευές μου (το έχω βάλει και στα Android 4.4 φίλων που προανέφερα, μετά από resets ή/και rebuilds και μέχρι στιγμής δεν τους έχει ξαναενοχλήσει κάτι!)

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο τους version, v11.1, δεν υποστηρίζει πλέον εκδόσεις Android παλιότερες από 4.4 (οπότε κι εγώ σε ένα παλιό tablet που έχω με 4.2, έχω μείνει με παλιότερη έκδοση του antivirus, το οποίο όμως κατεβάζει ενημερώσεις και λειτουργεί κανονικότατα!)

Φιλε μου παλιε, σ ευχαριστω για την απαντηση. Οντως, αυτες οι καθυστερησεις στην αναταποκριση του τηλεφωνου, οπως και η απενεργοποιηση του ρουτ με εβαλαν κι εμενα σκεψεις προς αυτη την κατευθυνση. Το Avast mobile security παντως δεν βρηκε τιποτα. Θα δοκιμασω κι αυτο που λες (τωρα) μπας και αποφυγω το factory reset. Θα ενημερωσω..:) Edited by guideman

Για την ιστορία (και για να... γελάσουμε λίγο με την περίπτωση), φίλος με ένα Lenovo A806 (με Android 4.4 πάνω), ζήτησε τη γνώμη μου όταν το τηλέφωνό του έγινε *πολύ* αργό - και άρχισε να κάνει διάφορα περίεργα.

Βάλαμε πάνω το Dr.Web και το βάλαμε να κάνει ένα scan.

Κάποια στιγμή που έφτασε τα... 211 threats found(!!!), είπαμε να σταματήσουμε το scan, πήρα το τηλέφωνο, του φλάσαρα ένα φρέσκο/καθαρό λειτουργικό και συνήλθε! :lol:

:lol::lol::lol: Λες να γινει και σε μενα το ιδιο..??:lol::lol: Γεγονος ειναι παντως οτι δεν εχω αρπαξει ποτέ ιο στο κινητο (αν αποδειχτει κατι τετοιο τελικα) και θα ειναι η πρωτη φορα. Σημερα καποια ωρα της ημερας θα το κανω, να δουμε τι θα παιξει.. Αν δεν στρωσει, εχουμε κι αλλες επιλογες, factory reset η αν παλι δεν στρωσει, φλασαρισμα της ROM απο την αρχη.. Ακομα και σε περιπτωση που ειναι hardware προβλημα (που δεν το νομιζω γιατι το κινητο λειτουργει, απλα ειναι πολυ αργο, ζεσταινεται και τρωει την μπατταρια), υπαρχει ενα ακομα στην οικογενεια με σπασμενη οθονη, οποτε θα γινει "εγχειρηση". Για την ωρα χρησιμοποιω ενα Android 7 που δυστυχως εχει eFuse partition protection και ως εκ τουτου δεν μου κανει ολα τα χατηρια..

Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες - factory reset. Μου δημιουργεί την εντύπωση (οκ, φάνηκε και από τα παραπάνω :p) ότι κάτι... κακόβουλο έχει κάτσει στο τηλέφωνο. Ελπίζω με το reset να το ξεφορτωθείς.

Το antivirus δεν βρηκε τιποτα. Προχωρησα σε factory reset και το μηχανακι εστρωσε. Βεβαια, τωρα θελει root, θελει Expose installer, θελει, θελει, θελει.. Προσπαθησα να το αποφυγω κανοντας restore απο CWM backup που ειχα κρατησει, αλλα δυστυχως δεν εβλεπε τον φακελλο clockworkmod. Τελος καλο, ολα καλα λοιπον. Τωρα, δουλεια..:rolleyes:

Surprise..!! Σημερα το πρωι παλι τα ιδια εκανε. :(:(

Απ οτι φαινεται μετα την επανεκκινηση "το χανει" πάλι.. Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια μπας και στρωσει ξαναφλασαροντας την ΡΟΜ..

Edited by guideman

Ελπίζω να στρώσει με το φλασάρισμα. Το πιο... βάρβαρο τέτοιο κρούσμα το είχα δει με το Jiayu G3S ενός φίλου, για το οποίο η καλύτερη εξήγηση που μπορώ -εκ των υστέρων- να δώσω είναι ότι είχε πάθει κάποιο corruption της εσωτερικής μνήμης (storage) - τα είχε... τελείως χαμένα.

Φαινόταν μάλλον για hardware πρόβλημα εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά από ένα φλασάρισμα όχι απλώς συνήλθε πλήρως και χρησιμοποιήθηκε για καιρό μετά, αλλά (νομίζω ότι) λειτουργεί μέχρι και σήμερα!

Το παραξενο ειναι οτι συνερχεται μετα απο factory reset (το κανω μεσω CWM) αλλα δεν το κραταει, το προβλημα επανερχεται μετα απο επανεκκινηση. Θα προσπαθησω με φλασαρισμα της ΡΟΜ μπας και κρασαρε καπου (ευκαιρια να δοκιμασω μια αλλη ΡΟΜ που θελω). Πραγματικα θελω να το φτιαξω γιατι με αυτο που χρησιμοποιω τωρα, παρα το εξαιρετικο hardware, υποφερω, δεν ειναι root (ουτε και γινεται) και δεν μπορω να εχω τις γνωστες ευκολιες.. Edited by guideman

Πας για φορματ, με κινδυνο να χασεις τα ΙΜΕΙ σου ( αλλα ευκολα τα ξαναβαζεις) μεσω flashtools εφοσον εχεις ΖΤΕ αρα φορας και ΜΤΚ.

Αν παλι στο ξανακανει τοτε μαλλον για ρομ το κοβω

Χμμ, θα φλασαρω την ΡΟΜ, δεν εχω αλλη επιλογη πια. Το ZTE αυτο εχει INTEL Atom z2580.. Edited by guideman

Ελπίζω να στρώσει με το φλασάρισμα.
Δυστυχω, αδικως ονειρευθημεν.. Φλασαρα οχι μια αλλα τρεις διαφορετικες ΡΟΜ. Μετα απο λιγο αρχισε τα κολληματα. Προφανως ειναι hardware προβλημα, σωστα?

Τωρα, θα παει για..ξεκουραση και μολις αντλησω κουραγιο θα κανω την εγχειρηση, να "παντρεψω" οθονη απο ενα και hardware απο αλλο, μπας και πετυχω κατι..:(:(:(