Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δύο ερωτήσεις για τον music player.

1. παίζει FLAC αρχεία;

2. Αν έχω περασμένα στα ID tag των τραγουδιών στίχους τους δείχνει;

Και μια για τον explorer.

Αν υπάρχει μια παραπομπή σε video του youtube την ανοίγει;

Ευχαριστώ.

Δύο ερωτήσεις για τον music player.

1. παίζει FLAC αρχεία;

2. Αν έχω περασμένα στα ID tag των τραγουδιών στίχους τους δείχνει;

Και μια για τον explorer.

Αν υπάρχει μια παραπομπή σε video του youtube την ανοίγει;

Ευχαριστώ.

Ο stock music player δεν παίζει flac αρχεία, αλλά εάν κατεβάσεις τον moliplayer είσαι οκ.

Κανονικά όλα τα video από youtube.

Ως συσκευη? Ισως η μετρια αυτονομια του..

Αν εννοεις σαν λειτουργικο τα Windows Phone, τοτε ενα κακο ειναι το μεγαλο battery drain καποιων εφαρμογων "τριτων".. Και καποια αλλα πραγματακια που θελουν δουλεια ακομα σε σχεση με το Store των Android..

Ολα αυτα κρατοντας βεβαια τεραστια πισινη καθως ερχονται τα 8.1 σε ενα μηνα..

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

»Follow me on Instagram @aris.fydanakis

Ως συσκευη? Ισως η μετρια αυτονομια του..

Αν εννοεις σαν λειτουργικο τα Windows Phone, τοτε ενα κακο ειναι το μεγαλο battery drain καποιων εφαρμογων "τριτων".. Και καποια αλλα πραγματακια που θελουν δουλεια ακομα σε σχεση με το Store των Android..

Ολα αυτα κρατοντας βεβαια τεραστια πισινη καθως ερχονται τα 8.1 σε ενα μηνα..

+1020

τα ειπε ολα

( θα προσθετα και το βαρος βεβαια):)

• Administrators
Καλησπέρα παίδες,

θα σας ήταν εύκολο να παραθέσετε τυχόν αρνητικά χαρακτηριστικά του κινητού;

Ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες και θα πάρεις μια εικόνα για αυτό που ζητάς.

Modpic.gif

Προχτές χωρίς να το πειράζω ή οτιδήποτε, έκανε επανεκκίνηση. Όταν άνοιξε, όλα κομπλέ... Ούτε μπαταρία είχε χάσει ούτε τπτ! Έγινε και σε κανένα άλλο αυτό?

Ήταν καμιά αναβάθμιση ή να αρχίσω να ανησυχώ?

Τώρα που είπατε για βάρος... εκτος απ' το γεγονός ότι εγώ δεν το θεωρώ γενικά βαρύ, λύστε μου μια απορία...: έχει κανείς και το lumia 800 να τα κρατήσει την ίδια στιγμή σε κάθε χέρι και να μου πει ποια είναι η αίσθηση που έχει για το βάρος συγκριτικά; Ξέρω τι λένε τα νούμερα, τα έψαξα όταν έπιασα το 1020 και είπα "πλάκα κάνουν, μα αυτό είναι πιο ελαφρύ απ' το 800" ... και με έκπληξη διάβασα ότι το 1020 είναι πιο βαρύ (158gr VS 142gr).

Και δεν ήταν εντύπωση της πρώτης επαφής ή συνήθειας, το τεστάρω κατά διαστήματα κι ακόμη και τώρα, το 1020 πάντα μου κάνει πιο ελαφρύ στο χέρι. Tι στο καλό, ίσως να αφήνει αυτή την αίσθηση λόγω διαφορετικής κατανομής του βάρους στο χέρι λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του και του τρόπου που το κρατάμε;

Edited by apVga

Τώρα που είπατε για βάρος... εκτος απ' το γεγονός ότι εγώ δεν το θεωρώ γενικά βαρύ, λύστε μου μια απορία...: έχει κανείς και το lumia 800 να τα κρατήσει την ίδια στιγμή σε κάθε χέρι και να μου πει ποια είναι η αίσθηση που έχει για το βάρος συγκριτικά; Ξέρω τι λένε τα νούμερα, τα έψαξα όταν έπιασα το 1020 και είπα "πλάκα κάνουν, μα αυτό είναι πιο ελαφρύ απ' το 800" ... και με έκπληξη διάβασα ότι το 1020 είναι πιο βαρύ (158gr VS 142gr).

Και δεν ήταν εντύπωση της πρώτης επαφής ή συνήθειας, το τεστάρω κατά διαστήματα κι ακόμη και τώρα, το 1020 πάντα μου κάνει πιο ελαφρύ στο χέρι. Tι στο καλό, ίσως να αφήνει αυτή την αίσθηση λόγω διαφορετικής κατανομής του βάρους στο χέρι λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του και του τρόπου που το κρατάμε;

Σε εμενα βαλε +22 γραμμαρια γιατι του φοραω τη θηκη της ασυρματης φορτισης που δυστυχως σα δυνατοτητα δεν την ειχε ενσωματωμενη :(

Ε εντάξει, κι εγώ με θήκη το έχω. Δεν ξέρω βέβαια πόσο πιο βαριά ή ελαφριά μπορεί να είναι από την ασύρματη, αλλά δεν νομίζω να έχουν καμιά τρελή διαφορά. :)

Εγώ πάντως θέλω το κινητό να είναι βαρύ, να το νιώθεις στιβαρό στο χέρι, οπότε μετά το samsung wave είναι το δεύτερο κινητό που πέρασε από τα χέρια μου και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική αίσθηση! (γούστα είναι αυτά... :wacko::))

^ +1000. Και στιβαρό στο χέρι για να μην νιώθεις ότι κρατας κάτι ψεύτικο που θα φοβάσαι μη σου φύγει κιόλας, αλλά μου αφήνει πάντα και την αίσθηση γερής ποιότητας κατασκευής.

Λοιπον με τη γερμανικη λυθηκε εντελως το θεμα του να γυριζουν οι φωτογραφιες στην εκθεση ,οταν εβγαζα φωτο παραλληλα με το εδαφος! Για μπαταρια δεν εχω κανενα συμπερασμα ακομα ειναι νωρις. Λιγο σπασιμο που ειχε καμμια δεκαρα bloatware του bing σαν εφαρμογες και επρεπε να τις βγαζω.

Καλησπέρα,

Καινούργιος στο myphone, ζητώ λίγη κατανόηση, μπαίνω αμέσως στο θέμα.

Κάνοντας έρευνα αγοράς για το 1020 και παράλληλα διαβάζοντας τις 147 σελίδες του θέματος :wacko:, διαπίστωσα οτι πέρα από την ποιότητα κατασκευής του κινητού (για την οποία μου αρέσει η συγκεκριμένη εταιρία) υπάρχουν αρκετά ''κοινά'' θέματα με:

μπαταρία (σε κάποιους λήθηκε το θέμα αφού πήγαν σε κατάστημα lumia care σε κάποιους άλλους όχι, είτε με αναβάθμιση, unlocked factory firm κτλ.)

συσκευές με κωδικο προέλευσης διαφόρων χωρών (CV) της ΕΕ με και χωρίς vodafone logo(branded,ect.) και μάλιστα αναφέρθηκε και διαφορά στη χώρα κατασκευής. Σε μια σελίδα γράφει κάποιος ότι έχει lumia 1020 made in finland και κάποιος made in china.

Δεν είμαι σίγουρος τελικά αν βλέπω φαντάσματα ή εαν ισχύουν μερικά από αυτά, παντως ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ 1020 MADE IN FINLAD! και (CV).

Θα μπορούσα να βρώ κάτι τέτοιο ή απλά δεν ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Καινούργιος στο myphone, ζητώ λίγη κατανόηση, μπαίνω αμέσως στο θέμα.

Κάνοντας έρευνα αγοράς για το 1020 και παράλληλα διαβάζοντας τις 147 σελίδες του θέματος :wacko:, διαπίστωσα οτι πέρα από την ποιότητα κατασκευής του κινητού (για την οποία μου αρέσει η συγκεκριμένη εταιρία) υπάρχουν αρκετά ''κοινά'' θέματα με:

μπαταρία (σε κάποιους λήθηκε το θέμα αφού πήγαν σε κατάστημα lumia care σε κάποιους άλλους όχι, είτε με αναβάθμιση, unlocked factory firm κτλ.)

συσκευές με κωδικο προέλευσης διαφόρων χωρών (CV) της ΕΕ με και χωρίς vodafone logo(branded,ect.) και μάλιστα αναφέρθηκε και διαφορά στη χώρα κατασκευής. Σε μια σελίδα γράφει κάποιος ότι έχει lumia 1020 made in finland και κάποιος made in china.

Δεν είμαι σίγουρος τελικά αν βλέπω φαντάσματα ή εαν ισχύουν μερικά από αυτά, παντως ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ 1020 MADE IN FINLAD! και (CV).

Θα μπορούσα να βρώ κάτι τέτοιο ή απλά δεν ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1) Μην κοιτάζεις το τί γράφεται εδώ μέσα σε σχέση με τη γενικότερη αξιοπιστία ενός μοντέλου. Τα μισά posts εδώ μέσα είναι λόγω ημιμάθειας συσκευής/λειτουργικού και τα άλλα μισά που πραγματικά αφορούν κάποιο hardware πρόβλημα αποτελούν αμελητέο στατιστικό δείγμα σε σχέση με τις πωλήσεις μίας συσκευής. Με άλλα λόγια, σε φορουμ γράφουν όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο (δικαιολογημένο ή όχι) πρόβλημα. Γι' αυτό φαίνεται γεμάτο κάθε θέμα με προβλήματα.

2) Έχω την εντύπωση (δεν είμαι βέβαιος) πως το τελευταίο smartphone της Nokia που κατασκευάσθηκε στο Salo της Φιλανδίας είναι αυτό του avatar μου. Αν θυμάμαι καλά, η γραμμή παραγωγής μεταφέρθηκε στην Κίνα.

Αυτό με το logo branded δεν είναι κάτι το περίεργο, η Voda τα έχει με branded rom, οπότε όποιος το πήρε από Voda έχει και το logo στο boot, στους άλλους που τα πήραν από άλλες αλυσίδες είναι με καθαρή/not branded ρομ.

Εκτός αν δεν θυμάμαι κάτι καλά, ανέφερε ποτέ κάποιος ότι το πήρε από vodafone και δεν ήταν voda branded η μαμά ρομ του;

Edited by apVga

1) Μην κοιτάζεις το τί γράφεται εδώ μέσα σε σχέση με τη γενικότερη αξιοπιστία ενός μοντέλου. Τα μισά posts εδώ μέσα είναι λόγω ημιμάθειας συσκευής/λειτουργικού και τα άλλα μισά που πραγματικά αφορούν κάποιο hardware πρόβλημα αποτελούν αμελητέο στατιστικό δείγμα σε σχέση με τις πωλήσεις μίας συσκευής. Με άλλα λόγια, σε φορουμ γράφουν όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο (δικαιολογημένο ή όχι) πρόβλημα. Γι' αυτό φαίνεται γεμάτο κάθε θέμα με προβλήματα.

2) Έχω την εντύπωση (δεν είμαι βέβαιος) πως το τελευταίο smartphone της Nokia που κατασκευάσθηκε στο Salo της Φιλανδίας είναι αυτό του avatar μου. Αν θυμάμαι καλά, η γραμμή παραγωγής μεταφέρθηκε στην Κίνα.

Ευχαριστώ πολύ,

Απλά επειδη προέρχομαι από htc touch hd(windows),hd2,htc desire hd,samsung s3 και ηθελα να φυγω απο android(παιδικη χαρα σε οριμενες εφαρμογες) ειπα να ψαξω λιγακι πριν αποφασισω. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα για την λειτουργικοτητα-απλοτητα των wp.

Το 1020 κοστιζει απο 400-700 ευρώ και παρατηρησα οτι στα πολυ ακριβα δε αναγραφει ούτε vodafone logo ούτε EU .Να πω επίσης οτι τηλεφωνησα σε nokia care και μου ειπαν οτι το μοντελο δε διατιθεται! Ξαναρωτάω αν εννοεί οτι δεν το έχει σε απόθεμα και μου ειπε οτι σταματησε να διατιθεται!! Θα πάρω βεβαιως και σε άλλο καταστημα γιατι οπως εσύ είπες η ημιμάθεια (και απο χρηστες και απο πωλητές/service) είναι στα ύψη..

Ευχαριστώ πολύ,

Απλά επειδη προέρχομαι από htc touch hd(windows),hd2,htc desire hd,samsung s3 και ηθελα να φυγω απο android(παιδικη χαρα σε οριμενες εφαρμογες) ειπα να ψαξω λιγακι πριν αποφασισω. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα για την λειτουργικοτητα-απλοτητα των wp.

Το 1020 κοστιζει απο 400-700 ευρώ και παρατηρησα οτι στα πολυ ακριβα δε αναγραφει ούτε vodafone logo ούτε EU .Να πω επίσης οτι τηλεφωνησα σε nokia care και μου ειπαν οτι το μοντελο δε διατιθεται! Ξαναρωτάω αν εννοεί οτι δεν το έχει σε απόθεμα και μου ειπε οτι σταματησε να διατιθεται!! Θα πάρω βεβαιως και σε άλλο καταστημα γιατι οπως εσύ είπες η ημιμάθεια (και απο χρηστες και απο πωλητές/service) είναι στα ύψη..

Μίλησα με πλαίσιο και θα το έχει εντός της εβδομάδας στα 349€......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Ευχαριστω,

Με 349 λογικά μαύρο voda θα ναι..

Όχι μόνο μαύρο και νομίζω πώς δεν είναι Vodafone (ας το επιβεβαιώσουν όσοι πήραν απο την προηγούμενη προσφορά)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Όχι μόνο μαύρο και νομίζω πώς δεν είναι Vodafone (ας το επιβεβαιώσουν όσοι πήραν απο την προηγούμενη προσφορά)

έτσι αλλάζει το θέμα, αν επιβεβαιωθεί θα 'ναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση..

Μίλησα με πλαίσιο και θα το έχει εντός της εβδομάδας στα 349€......

ΠΑΙΔΙΑ! ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ 2 lumia care της θεσ/κης και μου ειπαν το ιδιο(οτι δε διατιθεται μου ειχαν πει στην επαρχια)! οτι σταματησε να διατιθεται η συσκευη 1020 unbranded απο τον επισημο διανομέα. Μάλιστα ο ένας πωλητης μου είπε ότι του έκανε και του ίδιου τρομερή εντύπωση και οτι στην ελλαδα πουλησε περιπου 1000 κομματια και γι αυτο ισως!:wacko:

Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΠΑΙΔΙΑ! ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ 2 lumia care της θεσ/κης και μου ειπαν το ιδιο(οτι δε διατιθεται μου ειχαν πει στην επαρχια)! οτι σταματησε να διατιθεται η συσκευη 1020 unbranded απο τον επισημο διανομέα.

To "unbranded" το είπαν συγκεκριμένα αυτοί? Γιατί αν ναι, γεννιέται το ερώτημα: δηλαδή, θα διατίθεται πουθενά branded? Branded μόνο της Voda ήταν, η οποία ξεστόκαρε και τέλος. Κι επίσης δεν κατάλαβα τα της 'επαρχίας'. Αθήνα ας πούμε θα διατίθεται?

Aπίστευτοι είναι, τους κάνεις μια ερώτηση και σε μπερδεύουν περαιτέρω από χίλιες πλευρές LOL

Edited by apVga

To "unbranded" το είπαν συγκεκριμένα αυτοί? Γιατί αν ναι, γεννιέται το ερώτημα: δηλαδή, θα διατίθεται πουθενά branded? Branded μόνο της Voda ήταν, η οποία ξεστόκαρε και τέλος. Κι επίσης δεν κατάλαβα τα της 'επαρχίας'. Αθήνα ας πούμε θα διατίθεται?

Aπίστευτοι είναι, τους κάνεις μια ερώτηση και σε μπερδεύουν περαιτέρω από χίλιες πλευρές LOL

Για Αθήνα δε γνωρίζω..

Ποιο συγκεκριμένα εχθές σε νησί της χώρας, κατάστημα nokia care μου είπε ότι δε διατίθεται πλέον απ' τον επίσημο διανομέα. Δε το πίστεψα και σήμερα κάλεσα 2 nokia care στην Θεσσαλονίκη. Το ένα κατάστημα μου είπε ότι υπάρχει σε διαθεσιμότητα από το διανομέα στα 699 ευρώ - CV (unbranded).

Το δεύτερο κατάστημα μου είπε (πιάσαμε και την κουβέντα-πολύ εξυπηρετικός) και αυτό ότι δε διατίθεται και ότι του κάνει εντύπωση! Ίσως λέει επειδή δεν πούλησαν πάνω από 1000 (περίπου) κομμάτια στην Ελλάδα να έστειλαν τα υπόλοιπα σε χώρα με μεγαλύτερη ζήτηση, μου είπε επίσης (αφού έψαξε στο διανομέα) ότι είναι διαθέσιμο μόνο το 1020 voda με 480 ευρώ!!!

Τι να πω..

Μόνο για τα κίτρινα 1020 δεν έχουν ακουστεί άσχημες εντυπώσεις από ότι θυμάμαι.. Δεν υπονοώ κάτι αλλά δεν πιστεύω ούτε σε συγκυρίες..

Συγνώμη που δεν έβγαλα συμπέρασμα..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...