Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φαίνεται κάπως ότι έχεις φλασαρει την συσκευή; Αν του περάσεις ξανά την rom της Vodafone, μπορούν να ξέρουν ότι το έχεις κάνει μόνος;

Ξέρω ότι η Samsung εκεί πλέον μετρητές στις συσκευές της για αυτόν τον λόγο, αλλά ακόμα και αυτοί μηδενιζονται.

Ξέρουμε τι ισχύει για τα Lumia;

Ρωτάω γιατί έχω σκοπό να το κάνω, μιας και πρέπει να το πάω, γιατί η μπαταρία, μετά από όλες πραγματικά τις δοκιμές, δεν βγάζει 8ωρο.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Aloxa.... Πρέπει να πήρα το τελευταίο 1020 της wind !!!! Τι κινητό είναι σουπερ,αλλα είμαι κομμάτια για να ασχοληθώ τώρα

:(

μου το ματιάσανε !!! δεν παίζει το flash !!! κατέβασα και app με φακό τίποτα :(

έκανα και reset τίποτα :(

πρωί πρωί το πάω πίσω να δω πότε θα φέρουν καινούργιο τώρα !

Μόνο αν φλασάρης άλλη ρομ.

Ή μόνος σου και χάνεις την εγγύηση ή πας σε Nokia care όπως είχα πάει και εγώ όταν το είχα πάρει απ'τη Vodafone και είσαι οκ

Μετά το φλασαρισμα είδες βελτίωση στη μπαταρία? μήπως τελικά δημιουργεί το πρόβλημα η μαγειρεμενη rom της voda?

πριν:nokia n82+5800+x6+n8 SlimModed by Lagoskon+lumia 800+920+820+830+925+1020+930, huawei p8 lite+p9 lite+mate 10 pro, iphone 5c+5+5s+6, Xiaomi Redmi note 2+ redmi 3s gold+ redmi note 3 pro+Redmi Note 4+Redmi Note 5+Mi A1+Mi8 6/64+Mi9 6/128+Poco F3, samsung galaxy s3+s3 mini+s4+s6+s7+s7 edge+s8 plus+s9plus+s10 plus 8/128+note 9+Note 10 plus+s20 fe 5G+s21fe+s21ultra+s21plus+s22 plus+s23ultra

τώρα: s23 plus 8/512 & s21 fe 6/128

Μετά το φλασαρισμα είδες βελτίωση στη μπαταρία? μήπως τελικά δημιουργεί το πρόβλημα η μαγειρεμενη rom της voda?

Όχι δεν είδα βελτίωση.

Αν δεν είναι προβληματική η μπαταρία από μαμά(για να ξέρεις ότι αυτό φταίει) που δυστυχώς έχουν βγει πολλά προβληματικά, τότε ο άλλος ένοχος είναι ότι κολλάνε πολλές φορές διάφορα που τρέχουν από πίσω και σε κάνουν και χάνεις τη μπάλα στα καλά καθούμενα.

Είναι βασικό σημείο αυτό και πρέπει να το προσέξει η MS άμεσα.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Όχι δεν είδα βελτίωση.

Αν δεν είναι προβληματική η μπαταρία από μαμά(για να ξέρεις ότι αυτό φταίει) που δυστυχώς έχουν βγει πολλά προβληματικά, τότε ο άλλος ένοχος είναι ότι κολλάνε πολλές φορές διάφορα που τρέχουν από πίσω και σε κάνουν και χάνεις τη μπάλα στα καλά καθούμενα.

Είναι βασικό σημείο αυτό και πρέπει να το προσέξει η MS άμεσα.

Προβληματικές μπαταρίες σε τέτοιο ποσοστό αποκλείεται να υπάρχουν. Θεωρώ απίθανο να έχει παραμελήσει τόσο πολύ το quality check της η Nokia.

Eγώ πιθανολογώ πως οι περισσότερες περιπτώσεις battery drain είναι θέμα λογισμικού.

Παράδειγμα εγώ και ο κολλητός μου. Αγοράσαμε 2 vodafone branded 1020 με μία παραγγελία και με πολύ κοντινά imei (λογικά ίδια παρτίδα). Φλασάραμε από την πρώτη ημέρα βρετανική unbranded gdr3 rom. Εγώ είχα πάντοτε 1,5 ημέρα αυτονομία με τα πάντα ενεργοποιημένα και ο κολλητός το πολύ μία ημέρα με όλα κλειστά. Παρατήρησα στη συσκευή του πολλές φορές κόλλημα σε accounts (κυρίως yahoo και outlook) ενώ σε εμένα ποτέ. Η κατάστασή του έστρωσε μόνον μετά από hard reset. Και πλέον του έμαθα να ελέγχει που και που τις εφαρμογές παρασκηνίου και τα account sync του.

Edited by protsimer

Προβληματικές μπαταρίες σε τέτοιο ποσοστό αποκλείεται να υπάρχουν. Θεωρώ απίθανο να έχει παραμελήσει τόσο πολύ το quality check της η Nokia.

Eγώ πιθανολογώ πως οι περισσότερες περιπτώσεις battery drain είναι θέμα λογισμικού.

Παράδειγμα εγώ και ο κολλητός μου. Αγοράσαμε 2 vodafone branded 1020 με μία παραγγελία και με πολύ κοντινά imei (λογικά ίδια παρτίδα). Φλασάραμε από την πρώτη ημέρα βρετανική unbranded gdr3 rom. Εγώ είχα πάντοτε 1,5 ημέρα αυτονομία με τα πάντα ενεργοποιημένα και ο κολλητός το πολύ μία ημέρα με όλα κλειστά. Παρατήρησα στη συσκευή του πολλές φορές κόλλημα σε accounts (κυρίως yahoo και outlook) ενώ σε εμένα ποτέ. Η κατάστασή του έστρωσε μόνον μετά από hard reset. Και πλέον του έμαθα να ελέγχει που και που τις εφαρμογές παρασκηνίου και τα account sync του.

Εγώ που έκανα ότι και εσύ, και το άφησα μόνο με ένα outlook και καμία εφαρμογή μέσα στο Σ/Κ, το είδα να χάνει 30% σε 3 ώρες. Μέτα και από hard reset. Και με δοκιμή πάλι στην rom της Vodafone.

Δυστυχώς υπάρχουν γιατί εγώ αγόρασα 3 μοντέλα 1020 και τα 2 το είχαν, όπως και άλλο ένα απ'τα δύο που πρότεινα σε γνωστούς.

Να καταλάβεις αυτά που έχουν θέμα με τη μπαταρία ότι και να τους κάνεις έχουν μεγάλο battery drain. Μιλάω να τα έχεις ΌΛΑ κλειστά, μετά από hard reset, να έχεις το τηλέφωνο σε flight και τσεκαρισμένα να μη τρέχει τίποτα από πίσω.

Και να κατεβαίνει η μπαταρία σα να τη πίνεις με το μπουρi της σόμπας.

Εκεί είναι καθαρά θέμα μπαταρίας.

Αλλά δυστυχώς και σε άψογες μπαταρίες το λειτουργικό τρώει σκαλώματα που δεν επιτρέπονται σε τόσο smooth και δουλεμένο σύστημα.

Και αυτό πρέπει να.Το δύο άμεσα γιατί η Nokia με τις συσκευές της και οι προσφορές έφεραν πολύ κόσμο και είναι αμαρτία να φύγουν δυσαρεστημένοι από κάτι τέτοια.

Εμένα δε με νοιάζει ιδιαίτερα καθώς λόγο χόμπυ αλλάζω συχνά συσκευές αλλά ο ένας απ'τους δύο που το πρότεινα και του έκατσε το ελαττωματικό αντέδρασε κλασικά βάζοντας τα μαζί μου πρώτα που του το πρότεινα, και μετά λέγοντας καλά ήμουν με τη Samsung, μακριά από Nokia.

Κλείνοντας να πω ότι σε λίγο πάω να παραλάβω το 4ο μου 1020 απ'τη wind αυτή τη φορά, ελπίζω να μου βγει καλό γιατί θέλω να το κρατήσω αυτή τη φορά

Παντα φιλικα Μανος

Και εγώ παίδες που το πήρα είχε τρομερό πρόβλημα με την μπαταρία!!!Το έχω πάει όμως για επισκευή που θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση γιατί και να τα αλλάζεις με DOA δεν είναι σίγουρο ότι θα σου κάτσει καλό!!!Οπότε είμαι στην αναμονή και όταν το παραλάβω θα σας πάω τα αποτελέσματα

Υπάρχει περίπτωση να τρέχει κάποια εφαρμογή ή οτιδήποτε background και να μην φαίνεται? Με soft reset θα φύγει ή θέλει Hard?

Το θέμα μου είναι το εξής. Εγώ τα πήγαινα μια χαρά με την μπαταρία ένα μήνα που το έχω το κινητό... Τις τελευταίες 2 μέρες όμως άρχισε χωρίς λόγο να πέφτει γρήγορα η μπαταρία... Το μόνο που εγκατέστησα τις τελευταίες 6 μέρες είναι το mytube (τη δοκιμαστική έκδοση) το οποίο και έβγαλα σήμερα. Αν και αμφιβάλλω αν έφταιγε αυτό καθώς το είχα αποκλείσει από το παρασκήνιο...

Το πρωί μόλις την έβγαλα έκανα soft reset αλλά συνέχισε να χάνει αρκετή μπαταρία. Τώρα ξαναέκανα και περιμένω.

Anyway ας μου απαντήσει κάποιος στο πρώτο ερώτημα να ξέρω αν αξίζει το hard reset μην το ξαναστήνω από την αρχή όλο το τηλέφωνο...

Powerd by OnePlus 7 Pro

:(

μου το ματιάσανε !!! δεν παίζει το flash !!! κατέβασα και app με φακό τίποτα :(

έκανα και reset τίποτα :(

πρωί πρωί το πάω πίσω να δω πότε θα φέρουν καινούργιο τώρα !

Για πιο flash μιλάς? To xenon ή το led? Όταν βγάζεις φωτό/βίντεο δουλεύει?

Υπάρχει περίπτωση να τρέχει κάποια εφαρμογή ή οτιδήποτε background και να μην φαίνεται? Με soft reset θα φύγει ή θέλει Hard?

Ναι υπάρχει περίπτωση. Κλείσε την συσκευή κι άσε την κλειστή για 5-10' μήπως και στρώσει...

:rtfm:

Ναι υπάρχει περίπτωση. Κλείσε την συσκευή κι άσε την κλειστή για 5-10' μήπως και στρώσει...

Με το τελευταίο soft reset φαίνεται προς το παρών να έστρωσε... Θα το τσεκάρω μέχρι το βράδυ και άμα δεν γίνει τίποτα θα το κάνω αυτό... Ευχαριστώ...

btw Είχε κανένας άλλος θέμα όταν έβαλε τη δοκιμαστική έκδοση του mytube (αν και όπως είπα δεν νομίζω να φταίει αυτό)

Powerd by OnePlus 7 Pro

Για πιο flash μιλάς? To xenon ή το led? Όταν βγάζεις φωτό/βίντεο δουλεύει?

και τα 2 .. δεν δουλευε τίποτα.. και εδω είναι το πρόβλημα..

δεν έχουν στη wind 1020 και δεν ξέρω πότε θα έχουν..

έχουν ετοιμο όμως ενα 925....

Γιατί δεν το πας σε ένα Nokia Care (αν σου είναι εύκολο βέβαια) να στο φτιάξουν με την εγγύηση...? Αν θες τόσο πολύ το κινητό δεν υπάρχει λόγος να το δώσεις για το 920...
Powerd by OnePlus 7 Pro

Γιατί δεν το πας σε ένα Nokia Care (αν σου είναι εύκολο βέβαια) να στο φτιάξουν με την εγγύηση...? Αν θες τόσο πολύ το κινητό δεν υπάρχει λόγος να το δώσεις για το 920...

Αμαρτία δεν έιναι να ανοιχτεί ? αυτος είναι ο σκοπός τους DOA...

έχω χρόνια να πάρω brand new κινητο και αφου το πλήρωσα το θέλω του κουτιού ;)

Καλά ναι αλλά δεν θα έχει κάποιο θέμα... Αμαρτία θα είναι για μένα να μην πάρεις το κινητό :)

Πίεσε λίγο τη Wind να ψάξουν να σου βρουν κτλ και κάνε 2-3 μέρες υπομονή...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Μου ήρθε!

Τελικά είναι unbranded, δεν έχει κανένα logo στην εκκίνηση εξόν της Nokia.

Έχει την amper ακόμα πάνω και 15% μπαταρία.

Να δω τώρα πως θα τα πάει μετά το update.

Σκέφτομαι να το κρατήσω λίγο καθαρό στην αρχή να δω συμπεριφορά.

Παντα φιλικα Μανος

Μου αναβαθμίστηκε το touch και πλέον μπορείς να βγάλεις τη δόνηση στα window keys!!

Πως το αναβαθμισες??

Poco X3 nfc 6/128

Νομίζω με απλή αναζήτηση στο store δεν το βγάζει... Εγώ χρησιμοποιώ το SySApp Pusher για αναβαθμίσεις...
Powerd by OnePlus 7 Pro

Νομίζω με απλή αναζήτηση στο store δεν το βγάζει... Εγώ χρησιμοποιώ το SySApp Pusher για αναβαθμίσεις...

δεν ξέρω! Εμένα απλα μου το εβγαλε

http://www.windowsphone.com/s?appid=bbc57c87-46af-4c2c-824e-ac8104cceb38

Άντε κατάφερα κι εγώ επιτέλους να μην το ακουμπήσω (σχεδόν) και να ολοκληρώσω το τεστ:

Σε flight mode + wifi πάντα ανοιχτό + 3 live tiles κι εφαρμογές να τρέχουν +5 mail accounts + λίγο διάβασμα τα μέιλ και σουλατσάρισμα στα μενού του κινητού + 12 φωτο + 3 δί/τρίλεπτες κλήσεις + battery saver on από το 25% και μετά.

http://s22.postimg.org/z6f3x8va9/testtt.jpg

Αλλά δυστυχώς και σε άψογες μπαταρίες το λειτουργικό τρώει σκαλώματα που δεν επιτρέπονται σε τόσο smooth και δουλεμένο σύστημα.

Και αυτό πρέπει να.Το δύο άμεσα γιατί η Nokia με τις συσκευές της και οι προσφορές έφεραν πολύ κόσμο και είναι αμαρτία να φύγουν δυσαρεστημένοι από κάτι τέτοια.

Εμένα δε με νοιάζει ιδιαίτερα καθώς λόγο χόμπυ αλλάζω συχνά συσκευές αλλά ο ένας απ'τους δύο που το πρότεινα και του έκατσε το ελαττωματικό αντέδρασε κλασικά βάζοντας τα μαζί μου πρώτα που του το πρότεινα, και μετά λέγοντας καλά ήμουν με τη Samsung, μακριά από Nokia.

Δυστυχώς φίλε αυτό έγινε και με μένα. Ξαναγόρασα για 5η φορά nokia wp (το 925 τώρα, πριν 3 φορές το 800 και 1 φορά το 920) και το ξαναέδωσα στον μήνα διότι δεν είναι δυνατόν το s4 που χρησιμοποιώ ως πρώτο τηλέφωνο εδώ και 10 μήνες να του βγάζω τη πίστη όλη τη μέρα και να μου κρατάει 2 ημέρες (φαντάσου ότι η μπαταρία του έχει αρχίσει να πέφτει και σε απόδοση) και ταυτόχρονα το 925 απλά να το κοιτάω (!), με την πλέον ελάχιστη δυνατή χρήση και να μην βγάζει τη μέρα!!!:mad:

Και όλη την ημέρα να είμαι με το άγχος, κλείσε το nfc, κλείσε το bt, κλείσε το gps, κλείσε το άλλο, κλείσε όλες τις εργασίες στο παρασκήνιο κλπ Ειλικρινά μετά από πλήρη φόρτιση το πρωί το ακουμπούσα κατά το απογευματάκι στο τραπέζι και όταν το ξαναέπιανα μετά από κανά 3-4 ώρες φοβόμουνα μην έχει σβήσει τελείως!!! (μου συνέβει αυτό, δεν το φαντάζομαι). Πόσες ευκαιρίες να του δώσω???

Και επειδή χρειάζομαι (δυστυχώς σαν δεύτερο πλέον) ένα τηλέφωνο με την ποιότητα και την αξιοπιστία της nokia αποφάσισα να...ξαναγυρίσω στο πεθαμένο symbian και να ξαναγοράσω το αγαπημένο μου n8, να του περάσω και την rom του lagoskon και όσο με βγάλει.

ΥΓ κοίταζα τώρα στον υπολογιστή τις φωτογραφίες του γέρικου n8 και αυτές του φρέσκου wp 925 και είναι η μέρα με τη νύχτα...

πριν:nokia n82+5800+x6+n8 SlimModed by Lagoskon+lumia 800+920+820+830+925+1020+930, huawei p8 lite+p9 lite+mate 10 pro, iphone 5c+5+5s+6, Xiaomi Redmi note 2+ redmi 3s gold+ redmi note 3 pro+Redmi Note 4+Redmi Note 5+Mi A1+Mi8 6/64+Mi9 6/128+Poco F3, samsung galaxy s3+s3 mini+s4+s6+s7+s7 edge+s8 plus+s9plus+s10 plus 8/128+note 9+Note 10 plus+s20 fe 5G+s21fe+s21ultra+s21plus+s22 plus+s23ultra

τώρα: s23 plus 8/512 & s21 fe 6/128

ΥΓ κοίταζα τώρα στον υπολογιστή τις φωτογραφίες του γέρικου n8 και αυτές του φρέσκου wp 925 και είναι η μέρα με τη νύχτα...

Για μένα είναι απολύτως λογικό γιατί το symbian είναι ένα "φτασμένο" λειτουργικό ενώ τα windows phone τώρα αρχίζουν.

Το βλέπω και γω ότι το 1020 μου παρόλο που έχει πάνω έναν πάρα πολύ ισχυρό φακό η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι αυτή που θα περίμενε κάποιος.

Όπως και για το θέμα της μπαταρίας αλλά και των εφαρμογών ήμουν προετοιμασμένος από την αρχή και δεν έπεσα από τα σύννεφα (με χρήση 4g και wifi εναλλάξ σχεδόν όλη τη διάρκεια της ημέρας μου βγάζει 20 ώρες που είναι πολύ ικανοποιητικό για windows phone συσκευή!).

Εάν κάποιος περιμένει από ένα λειτουργικό που βρίσκεται σε νηπιακό επίπεδο να μπορεί να συγκριθεί σε δυνατότητες με το android ή το ios νομίζω ότι ονειρεύεται.

Το σημαντικό όμως είναι ότι παρόλο που είναι μέτρα πίσω σε δυνατότητες, σε απόδοση και καινοτομία είναι ήδη μπροστά...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...