Jump to content

myphone POLL: Μας ωφελούν πραγματικά τα AntiVirus στα κινητά;

Nagata
 Κοινοποίηση

Μας ωφελούν πραγματικά τα Antivirusq  

536 members have voted

1. 1. Μας ωφελούν πραγματικά τα Antivirusq

• Ναι, χρησιμοποιώ Antivirus και δεν έχω κολλήσει ποτέ ιο
      77
    • Οχι, χρησιμοποίησα Antivirus και παρ΄ολα αυτά κόλλησα ιο
      8
    • Δεν χρησιμοποιώ Antivirus
      434
    • Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ
      17

Recommended Posts

Φυσικά και δεν χρειάζεται.

Το μόνο χρήσιμο feature θα ήταν κάποιο anti-theft αλλά γι αυτό νομίζω δεν θες antivirus αναγκαστικά.

Σε free εκδοχή όμως δεν θυμάμαι να έχω βρει anti theft και μάλιστα με τις λειτουργίες που έχει το avast (χειρισμό μέσω sms).

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Antivirus σε κινητό android δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος, και περισσότερο κακό κάνει πάρα καλό. Ούτε στο λάπτοπ δεν έχω τέτοιο πρόγραμμα, στο κινητό θα είχα;

Εγώ προσωπικά το θεωρώ περιττό, επιπλέον "βαραίνει" το κινητό και του δημιουργεί κολλήματα. Τα οποιαδήποτε κενά ασφαλείας ή ο,τι άλλο βλαβερό προς το κινητό, το λειτουργικό και κατ' επέκταση εμάς, λύνονται με διάφορα update κατά καιρούς ή έκτακτα που δίνουν οι εταιρίες του κάθε λογισμικού(Apple, Google, Microsoft κ.λπ.). Επίσης τα "καλά" antivirus είναι και επί πληρωμή, οπότε αν τα κατεβάσουμε χαμένοι θα βγούμε!!! Edited by gadget19

• Apple iPhone X •

Space Grey - iOS 14.1 - 64GB

—————————————————

”You only live once. But if you do it right, once is enough.”

αν εχεις Android κινητο χρειαζεται :lol:

Καλό... Το άλλο με την Apple και τα κενά ασφαλείας το έχεις υπόψιν;

αν εχεις Android κινητο χρειαζεται :lol:

Αυτά να μην έλεγαν οι φανατικοί της Apple, και δεν θα τους... ειχαμε σε τοση υπόληψη σε όση τους έχουμε τώρα. :)

Έχω Android και δεν έχω κολλήσει ιό. Έχω Windows και δεν έχω μπλε οθόνες, κολλήματα και ιούς. Περιέργο εε; Το ίδιο και οι γονείς μου και οι αδερφή μου που είναι noobs. Αυτο και αν είναι περίεργο.

Τέλος πάντων νίκησες. Άρπα το link http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4718799#post4718799

Έχει το iOS κανα sandboxing της προκοπής και σύστημα permissions για να μπορείς να προστατευτείς στην "περίπτωση που"; (ή σε περίπτωση exploit; ) Όχι;; Είπα και γω. Τέλος πάντων δεν συνεχίζω μην σου χαλαω το reality distortion field. Το Android κολλάει ιούς, τα Windows δεν δουλεύουν. Οσοι πληρώνουν ίδια λεφτά (πάνω-κάτω) για να έχουν Galaxy S4 και HTC One ενώ θα μπορούσαν να πάρουν ένα iPhone είναι τρελοι. Ότι πεις.

Edited by Nagata
Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

αν εχεις Android κινητο χρειαζεται :lol:[/quote

Check out this story from The Verge: http://www.theverge.com/2013/6/6/4403328/leaked-verizon-nsa-surveillance-court-order

Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα, οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους!!!

Καλησπερα και απο εμενα.

Πρωτα απ'ολα, δεν εχω, ουτε ειχα, ουτε νομιζω οτι θα βαλω ποτε antivirus στο Android κινητο μου. Παρακολουθω καθημερινα το "κομματι" της δικης μου συσκευης στο forum (Galaxy S2) και απ'οτι εχω διαπιστωσει, κανενας δεν αντιμετωπισε προβληματα με viruses ή malware (νομιζω οτι μονο malware υπαρχει, ΑΝ υπαρχει).

Δευτερον, πιστευω οτι ακομα και αν συμβει κατι και το καταλαβουμε, μπορουμε ανετα να κανουμε ενα factory reset και να ξαναστησουμε απο την αρχη την συσκευη (σιγα το πραγμα)... Προκειμενου να φορτωσω την συσκευη με σαβουροεφαρμογες που ετσι κι αλλιως δεν γνωριζω ΑΝ ΟΝΤΩΣ προσφερουν κατι, χιλιες φορες ενα στησιμο απο την αρχη... Αλλωστε εχω πικρη εμπειρια απο anti-virus στο pc μου (ασχετα αν χρησιμοποιω), και δεν εχω σκοπο να κανω τα ιδια και στο κινητο μου.

Τριτον, ας αφησουμε καλυτερα τα iPhones... Λειτουργουν με τελειως διαφορετικη "φιλοσοφια" και απευθυνονται σε εντελως διαφορετικη κατηγορια χρηστων, οποτε δεν εχει νοημα καμμια απολυτως συγκριση (δεν το λεω υποτιμητικα, αυτη ειναι η πραγματικοτητα)

Αυτα τα ολιγα!

Σταυρος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εννοείται οτι ΔΕΝ χρειάζεται antivirus στο κινητό. Το βαραίνει τζάμπα και δεν κολλάς ιό έτσι στα καλά καθούμενα.

Στο pc όμως μπορεί να εισβάλλει trojan ακόμα κι από σελίδα που δεν το περιμένεις. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε πορνοσελίδες για να κολλήσεις. Σας πληροφορώ οτι περισσότερα trojan έχω μπλοκάρει σε αδιάφορες υποτίθεται σελίδες με ουδέτερο περιεχόμενο παρά σε πονηρού περιεχομένου. Ας είναι καλά το Avast. :cool:

Αγόρασα το πρώτο μου κινητό android smartphone και έβαλα το avast μίας και είναι δωρεάν. Από αυτά που διαβάζω είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να έχεις antivirus. Απλά σαν πραγματικά μη γνώστης του θέματος θα ήθελα να ρωτήσω ότι εγώ που χρησιμοποιώ το κινητό για να μπαίνω σε διάφορα site (τραπεζα, paypal, κλπ) για να πληρώνω και να βλέπω, που για μένα είναι σοβαρά, πως θα μπορούσα να προστατευτώ?

Και εγω πιστευω πως δεν χρειαζονται antivirus τα κινητά. Ενας καλυτερος ελεγχος στο play store ομως επιβαλεται να υπάρχει. Ειδικά οταν διαβαζω για κατι τέτοιο https://www.securelist.com/en/blog/8106/The_most_sophisticated_Android_Trojan απορω με αυτους που πιστευουν οτι βλέποντας τα permissions ειναι όλα ΟΚ !

Αγόρασα το πρώτο μου κινητό android smartphone και έβαλα το avast μίας και είναι δωρεάν. Από αυτά που διαβάζω είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να έχεις antivirus. Απλά σαν πραγματικά μη γνώστης του θέματος θα ήθελα να ρωτήσω ότι εγώ που χρησιμοποιώ το κινητό για να μπαίνω σε διάφορα site (τραπεζα, paypal, κλπ) για να πληρώνω και να βλέπω, που για μένα είναι σοβαρά, πως θα μπορούσα να προστατευτώ?

Ο μονος κινδυνος ειναι τα πορνο σαιτ και τα καζινο-στοιχημα.

Επειδη οι χρηστες τετοιων ιστοτοπων για καποιο λογο ειναι αφελεις, ευκολα δεχονται τη εγκατασταση εφαρμογων στις συσκευες τους.

Αν δεν ανηκεις σ αυτη τη κατηγορια, μη φοβασαι τιποτα.

Αν ανηκεις, δεν μπορεις να κανεις τιποτα.:D

εγώ πάντως καλού κακού,εγκατέστησα το kaspersky αυθεντικό απο τη σελίδα της kaspersky,μιας και το χρησιμοποιώ και στο pc και μ'έχει σώσει πολλές φορές...

hmmm... δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητο (αναλογα με την χρήση). Αλλα και να εχεις antivirus ειναι δυσκολο να σε προστατεψει απο κατι τετοιο...

https://www.securelist.com/en/blog/8106/The_most_sophisticated_Android_Trojan

Εγω εβαλα το avast. Απ τη στιγμη που κατεβαζω απο το ιντερνετ ταινιες, υποτιτλους, αρχεια κλπ ολο και κατι που "δε θελω" μπορει να πετυχω. Επισης με 1γιγα ραμ τα λιγα mb ραμ που τρωει το avast δεν επιβαρυνει ιδιαιτερα. Τσαμπα ειναι, επομενως γιατι οχι?

Ειχα παλιοτερα το zoner και προσφατα εβαλα το bitdefender,free εκδοσεις ολα. Ειδικα το δευτερο ειναι παναλαφρο και γρηγορο. Βαζω αρκετες εφαρμογες εκτος μαρκετ και μου χει χτυπησει συναγερμο μερικες φορες.

Better safe than sorry,τα mb που τρωει σε ραμ ειναι το 1/6 αυτων που τρωει το swype...

Για να έχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο πρέπει:

1) Να εγκαταστήσεις το APK εκτός market

2) Να δεις τα πάντα και τα κοάλα από permissions και να πατήσεις OK

3) Να σε ρωτήσει η συσκευή αν επιτρέπεις λειτουργίες administrator και να πεις πάλι OK

4) Να σε ρωτήσει η συσκευή αν θες να δώσεις root access σε ένα τυχαίο πρόγραμμα και να πεις πάλι OK

Ε, αν τα κάνεις όλα αυτά, μάλλον το τραβάει ο οργανισμός σου :)

Ο μονος κινδυνος ειναι τα πορνο σαιτ και τα καζινο-στοιχημα.:D

Για τα τσοντοσαιτ αυτη την αντιπωση ειχα και εγω αλλα δεν.....Οι ιδιοκτητες βγαζουν τρελα λεφτα,και ως εκ τουτου εχουν εννομο συμφερον να κρατουν τις ιστιοσελιδες τους ''καθαρες''.

http://www.cbsnews.com/8301-505124_162-57439538/what-are-the-most-dangerous-websites/?tag=contentMain;contentBody

Εις άνθρωπος,ζήλω θείω πεπυρωμένος,ολόκληρον διορθώσασθαι δύναται χώραν.

Το γεγονός και μόνο ότι το android δεν έχει registry και δεν τρέχει .exe αρχεία μου αρκει για να μην βάλω antivirus.Θεωρώ τον ευατό μου πιο ασφαλή να μπω σε ένα μη ασφαλές site απο το κινητό παρά από το pc.Επισης πολλές φορές όταν μου φέρνουν usb δίσκους και στικάκια,πρώτα τα συνδέω με το usb otg στο κινητό,βλέπω αν υπάρχουν τίποτε περίεργα .exe κτλ και μετά τα βάζω στο pc.Αρκετές φορές βρήκα σε δίσκους και στικάκια φίλων διάφορα "ζουζούνια" :p απο τα κλασσικά που κολλάνε στα windows.

Δε χρησιμοποιώ antivirus και δεν έχω κολλήσει ποτέ ιό στο κινητό. Για καλό και για κακό πάντως κρατάω ένα nandroid backup

Για τα τσοντοσαιτ αυτη την αντιπωση ειχα και εγω αλλα δεν.....Οι ιδιοκτητες βγαζουν τρελα λεφτα,και ως εκ τουτου εχουν εννομο συμφερον να κρατουν τις ιστιοσελιδες τους ''καθαρες''

Την εμπειρια μου αναφερω οτι προσπαθουν με troian κλπ να σε αναγκαζουν να επισκεπτεσαι τους μεν και οχι τους δε.

Βαζουν μπαρες στους browsers κλπ. Και αν βαλεις πιστωτικη, εχεις πιθανοτητα 80% να υπερχρεωθεις.

Σαν τεχνικος τα αντιμετωπιζω συχνα σε καθως πρεπει οικογενειες.

Επισης απ το λινκ που εδωσες η Νορτον ειναι οτι χειροτερο υπαρχει. Τελος παντων....τη γνωμη μου ανεφερα.

τα συνδέω με το usb otg στο κινητό,βλέπω αν υπάρχουν τίποτε περίεργα .exe κτλ και μετά τα βάζω στο pc..

Αν απενεργοποιησεις το autorun στον υπολογιστη, γλυτωνεις αυτη τη ταλαιπωρια.

Και προστατευεις το κινητο.