Jump to content

myphone POLL: Τα γραφικά περιβάλλοντα και η «Nexus εμπειρία»

DJDB
 Κοινοποίηση

«Nexus εμπειρία» ή παραμετροποίηση από τον εκάστοτε κατασκευαστή;  

601 members have voted

1. 1. «Nexus εμπειρία» ή παραμετροποίηση από τον εκάστοτε κατασκευαστή;

• Προτιμώ τη «Nexus εμπειρία» με stock Android
      229
    • Προτιμώ τα γραφικά περιβάλλοντα των κατασκευαστών
      79
    • Θέλω και τα δύο, με δυνατότητα μετάβασης από το ένα στο άλλο
      273
    • Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ
      20

Recommended Posts

Μακάρι όντως όλες η εταιρείες να έβγαζαν pure android και απλά να σου έδιναν επιλογή για να βάλεις τα εκάστοτε καλούδια τους με ότι συνεπάγεται (περιορισμός μνήμης κλπ) Ως χρήστης s3 το touchwiz καρκίνωμα το άντεξα 3 μέρες και μόλις ανακάλυψα το play store, tfs shell και nova launcher και τέλος:lol:

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μέχρι να πάρω το nexus 7 θα έλεγα ότι δεν με πειράζουν οι εκδόσεις των εταιριών. Τώρα που έζησα όμως την nexus εμπειρία γνωρίζω ότι και το επόμενο τηλέφωνο μου θα είναι nexus. Βαρέθηκα να κάνω root για να βγάζω το σκουπιδαριό των εταιριών ώστε να φέρω το τηλέφωνο στα μέτρα μου. Δεν θέλω να μπλέκω με πλάγιες οδούς ξεκλειδώματος πια, που βάζουν σε ρίσκο την εγγύηση της συσκευής.

Ψήφισα την πρώτη επιλογή.

επελεξα την πρωτη επιλογη. εννοειται nexus εμπειρια. η μονη με design consistency across the board και updates στην ωρα τους. οι εταιρειες επισης πρεπει με τα skins να δινουν τις δικιες τους πινελιες αλλα ΟΧΙ να αλλαζουν την android εμπειρια και να παραβαινουν τα android guidelines οπως κανει πχ η samsung. με τον τροπο αυτο απλα δημιουργουν προβλημα στην αναπτυξη του οικοσυστηματος καθως και στους χρηστες

Καλά κάνει η Samsung και προσθέτει το κάτι παραπάνω και τα gazillion χρήστες που τη προτιμούν το αποδεικνείουν.

Αλήθεια, γιατί δεν σε ενοχλεί που η Nokia προσθέτει experience στα WP σε σχέση με τους υπόλοιπους vendors ;

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Καλά κάνει η Samsung και προσθέτει το κάτι παραπάνω και τα gazillion χρήστες που τη προτιμούν το αποδεικνείουν.

Αλήθεια, γιατί δεν σε ενοχλεί που η Nokia προσθέτει experience στα WP σε σχέση με τους υπόλοιπους vendors ;

δε με προσεχεις... ας προσθεσει οτι θελει. τα guidelines του android μπορει να μην τα πειραζει? η nokia προσθετει εφαρμογες δικες της στο wp. δε σου αλλαζει την wp εμπειρια...

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Μέχρι τώρα προτιμώ το stock android, αυτό και ψήφισα. Παρ' όλα αυτά νομίζω όλοι θα θέλαμε την ευκολία να περνάμε από τη μια στην άλλη κατάσταση εύκολα και χωρίς backup/reflash/restore.

από την δημοσκόπηση λείπουν οι επιλογή κανένα από τα 2 και θέλω να κάνω την συσκευή μου όπως γουστάρω

πέρα από τον χαβαλέ το android είναι ένα λειτουργικό σύστημα με εφαρμογές δηλαδή θα μου ήταν πιο χρήσιμο να επιλέγω εγώ για ποια προγράμματα θέλω να τρέχω και να έχω την δυνατότητα να καταργώ χωρίς να χρειάζεται ροοτάρισμα και να μπορώ να τα ξαναβάλω εάν το μετανιώσω και νομίζω οι περισσότεροι που επιλέγουν το android θα το ήθελαν έτσι

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Η Google «ξάφνιασε» αρκετούς τις τελευταίες εβδομάδες, παρουσιάζοντας τις δικές της εκδόσεις δύο νέων high-end συσκευών, εξοπλισμένες αυτήν την φορά με «καθαρόαιμο» Android και όχι με κάποια έκδοση του η οποία είναι «εμπλουτισμένη» με τα διάφορα περιβάλλοντα εργασίας που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές ή τις εφαρμογές με τις οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στα Android smartphones τους.

Δεν ξάφνιασε κανέναν, είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα βγουν τάμπλες και κινητά από όλες τις εταιρίες με τις δικές της εκδώσεις android, αν ψάξετε παλαιότερα νέα του myphone θα τα βρείτε.

Όλα καλά.

το μεγαλο προβλημα ειναι η διαθεσιμη μνημη που σπαει σε 3-4 κομματια ..ελεος Linux/android

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Δεν θέλω τίποτε από όλα αυτά και ταυτόχρονα τα θέλω όλα!

Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα καθήσω να δοκιμάσω όλα τα UIs, όλους τους launchers και θα καταλήξω. Θα προσαρμοστώ σε ό,τι και αν μου δώσουν. Αλλά αν κάπου διαβάσω ότι πχ αυτός ο launcher έχει το τάδε χαρακτηριστικώ που μου αρέσει, ε, θα τον βάλω και μετά θα προσαρμοστώ σε κάποιες από τις παραξενιές του, αρκεί να μην είναι τίποτα που μου σπάει τα νεύρα. Μου άρεσε το touwiz, αλλά είπα να δοπιμάσω και τίποτε άλλο. Διάβασα για τον nova, μου άρεσε, τον έβαλα, τον κράτησα και πιθανότατα θα τον κρατήσω σε όποιο τηλέφωνο πάρω μελλοντικά, αρκεί να μη δω κάπου αλλού κανένα χρακτηριστικό που θα μου γυαλίσει τρομερά. Τα ίδια κάνω και σε εφαρμογές, βρήκα έναν music player που με καλύπτει περισσότερο από τον μανίσιο, ο τελευταίος πήρε πόδι.

Συνοπτικά, τί κάνω σε ένα καινούργιο τηλέφωνο πλέον:

-Root

-Πέταγμα των σαβουροεφαρμογών, εγκατάσταση αυτών μου με βολεύουν

-Παίζω με το UI για δύο τρεις ημέρες

-Εγκαθιστώ τον Nova.

Λίγο με ενδιαφέρει αν το κινητό έχει stock android ή τί UI φοράει, το τηλέφωνο αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα το κάνω όπως μου αρέσει.

Ψήφισα και τα δύο γιατί θα ήθελα να μπορώ να τα έχω όλα. Από την άλλη, η «Nexus» εμπειρία δεν είναι μόνο το pure Android και το pure Android δεν είναι μόνο launcher. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα (Launcher/SMS, χάρτες και άλλο πρόσθετο λογισμικό) αλλά και διάφορες εγγενείς λειτουργίες που προσθέτουν τα (σοβαρά) custom UIs των κατασκευαστών, τα οποία ενδεχομένως να παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον. Από την άλλη, δεν μπορείς να πεις ότι αγοράζεις κινητό με Sense, πχ., και του αλλάζεις Launcher και είναι Nexus, γιατί όλο το bloatware του Sense υπάρχει ακόμα "από πίσω" και προκαλεί καθυστερήσεις για χαρακτηριστικά που μπορεί να μη χρησιμοποιείς.

Τέλος, για μένα Nexus εμπειρία είναι το ελεύθερο κλείδωμα/ξεκλείδωμα του bootloader και η γενικότερη αίσθηση ότι έχεις ένα κινητό που ο κατασκευαστής στο έδωσε για να το κάνεις ότι θες. Αυτό, ξεφεύγει από τα αυστηρά όρια του αν έχει ή όχι custom UI.

@gesamfunai: Αυτό είναι καθαρά επιλογή του κατασκευαστή. Αν θέλει τα βάζει όλα σε ένα partition και καθαρίζει, το θέμα είναι τότε θα είχες θέματα στα updates κλπ. Τώρα μπορείς εύκολα να κάνεις ένα format το partition του λειτουργικού και να μην επηρεαστούν τα δεδομένα σου (και έτσι μπορείς να έχεις OTA updates) ή μπορείς να αλλάξεις kernel και να μην "ενοχλείται" το υπόλοιπο λειτουργικό. ;)

Edited by liberostelios

Υπαρχουν 2 διαφορετικα πραγματα :

stock android compiled & tested απο google ή απλα μεταβαση σε καθαρο περιβαλλον με απενεργοποιηση των extras και απο κατω ολο το εσωτερικο να το εχει τρεξει ο κατασκευαστης ?

Αν θελουμε την πρωτη κατασταση μιλαμε για dual boot phone και αυτο θεωρω πως θα μπορει να δωσει το full experience.

Και αυτο γιατι ως γνωστο το license του android επιτρεπει στους κατασκευαστες να πειραζουν τα παντα οπως επιθυμουν. Αρα αν καποιος βαλει χερι σε ενα core component για να βοηθησει πχ το sense αυτο μπορει να χαλασει το performance στο καθαρο περιβαλλον. Ακομα και ο compilation παιζει τον ρολο του.

Αρα συνοψιζοντας, για να εχουμε πραγματικα καλη εμπειρια στο vanilla android θα πρεπει ολες οι βιβλιοθηκες να ειναι πιστοποιημενες απο την ιδια την google και να μην εχει βαλει προσθηκες ο κατασκευαστης. Δεν αρκει να κανεις disable καποια processes.

Αν ισχυει αυτο τοτε οκ το προτιμω να εχω και τα 2 περιβαλλοντα με δυνατοτητα επιλογης. Διαφορετικα stock android και μονο.

Δε θα πω ότι τρελαίνομαι για την pure εμπειρία.

Έπειτα θα δούμε πόσο nexus είναι αυτές οι 2 συσκευές μόλις θα ανακοινώνουν νέα αναβάθμιση.

Pmmt,πέταμα εφαρμογών και είμαι εντάξει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μέχρι τώρα προτιμώ το stock android, αυτό και ψήφισα. Παρ' όλα αυτά νομίζω όλοι θα θέλαμε την ευκολία να περνάμε από τη μια στην άλλη κατάσταση εύκολα και χωρίς backup/reflash/restore.

σύμφωνο απόλυτος με τον φίλο..... :)

Εμένα η ιδέα να μπορείς να μεταβαίνεις απ'τη μια κατάσταση στην άλλη όποτε θέλεις μου φαίνεται ωραία.

Η απαντηση δεν ειναι τοσο ευκολη...

Θεωρητικα θα ψηφιζα "Nexus Εμπειρια", αλλα το θεμα πηγαινει αλλου...

Αν αγορασω ενα NEXUS ΔΕΝ θα εχω ραδιο, ΔΕΝ θα εχω video-call, ΔΕΝ θα εχω αποσπωμενη μπαταρια, ΔΕΝ θα εχω sd card...

Αν αγορασω καποια αλλη συσκευη με "Nexus Εμπειρια", τι θα εχω απο ολα αυτα?

Και αν υποθεσουμε οτι γνωριζω οτι το S4 ΔΕΝ εχει ετσι κι αλλιως ραδιο ή το One ΔΕΝ εχει ετσι κι αλλιως δυνατοτητα sd καρτας... Αντε λοιπον, οτι τα "καταπινω" αυτα...

Με την δυνατοτητα video κλησης τι γινεται???

Θα επιτρεπει το pure Android κατι τετοιο, ή παπαλα ΚΑΙ αυτο?

(Kαι μην μου πειτε για Skype, Viber κλπ κλπ...! Μιλαω για την δυνατοτητα video κλησης μεσω παροχου, ΧΩΡΙΣ ανοικτα data ή wifi...)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ψηφισα Nexus εμπειρια μιας και ειμαι ηδη κατοχος.Το να εχεις ενα κινητο γεματο bloatware και μετα να βαλεις stock δεν σε κανει nexus μιας και θα τρεχουν ολα απο πισω.
Δημήτρης

Ψηφισα Nexus εμπειρια μιας και ειμαι ηδη κατοχος.Το να εχεις ενα κινητο γεματο bloatware και μετα να βαλεις stock δεν σε κανει nexus μιας και θα τρεχουν ολα απο πισω.

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα... Αν βγαλεις το bloatware, ΔΕΝ θα τρεχει τιποτα απο πισω... ΟΥΤΕ βεβαια θα ειναι Nexus...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η απαντηση δεν ειναι τοσο ευκολη...

Θεωρητικα θα ψηφιζα "Nexus Εμπειρια", αλλα το θεμα πηγαινει αλλου...

Αν αγορασω ενα NEXUS ΔΕΝ θα εχω ραδιο, ΔΕΝ θα εχω video-call, ΔΕΝ θα εχω αποσπωμενη μπαταρια, ΔΕΝ θα εχω sd card...

Αν αγορασω καποια αλλη συσκευη με "Nexus Εμπειρια", τι θα εχω απο ολα αυτα?

Και αν υποθεσουμε οτι γνωριζω οτι το S4 ΔΕΝ εχει ετσι κι αλλιως ραδιο ή το One ΔΕΝ εχει ετσι κι αλλιως δυνατοτητα sd καρτας... Αντε λοιπον, οτι τα "καταπινω" αυτα...

Με την δυνατοτητα video κλησης τι γινεται???

Θα επιτρεπει το pure Android κατι τετοιο, ή παπαλα ΚΑΙ αυτο?

(Kαι μην μου πειτε για Skype, Viber κλπ κλπ...! Μιλαω για την δυνατοτητα video κλησης μεσω παροχου, ΧΩΡΙΣ ανοικτα data ή wifi...)

Νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος:

Γιατί προσάπτεις τους περιορισμούς συγκεκριμένων συσκευών στην εμπειρία Nexus?

Αν ένα Nexus είχε FM tuner, θα είχε και εφαρμογή (αν όχι, απλά του βάζεις-ίσως να χρειαστεί να πειράξεις και λίγο kernel)

Αν το τηλέφωνο έχει αποσπώμενη μπαταρία, έχεις (πχ Galaxy Nexus)

Αν έχει SD card, το ίδιο.

Τώρα για τη βιντεοκλήση, καταλαβαίνω πώς το βλέπεις, αλλά εμένα δε μου έχει λείψει ποτέ - δεν ξέρω και πόσο δύσκολο θα ήταν να κλέψεις πχ το dialer της Samsung και να έχεις και στο Nexus S4.

Νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος:

Γιατί προσάπτεις τους περιορισμούς συγκεκριμένων συσκευών στην εμπειρία Nexus?

Αν ένα Nexus είχε FM tuner, θα είχε και εφαρμογή (αν όχι, απλά του βάζεις-ίσως να χρειαστεί να πειράξεις και λίγο kernel)

Αν το τηλέφωνο έχει αποσπώμενη μπαταρία, έχεις (πχ Galaxy Nexus)

Αν έχει SD card, το ίδιο.

Τώρα για τη βιντεοκλήση, καταλαβαίνω πώς το βλέπεις, αλλά εμένα δε μου έχει λείψει ποτέ - δεν ξέρω και πόσο δύσκολο θα ήταν να κλέψεις πχ το dialer της Samsung και να έχεις και στο Nexus S4.

Δεν προσαπτω εγω τιποτα, τα Nexus (ως γνωστον) ΔΕΝ εχουν αυτες τις δυνατοτητες, προφανως λογω προδιαγραφων Google! Σωστα? Σωστα...

Αν το HTC One για παραδειγμα ΠΟΥ ΕΧΕΙ ραδιο, εξακολουθησει να εχει και με το pure Android, ολα καλα (για 'μενα). Αν "το κοψουν" για να γινει ακριβως σαν Nexus, κακως (παλι για 'μενα). Ετσι τουλαχιστον το βλεπω εγω...

Για το dialer της Samsung που λες, δεν γνωριζω αν γινεται... Ισως και να εχεις δικιο

Το Galaxy Nexus ειχε αποσπωμενη μπαταρια...?????????

Υ.Γ. Αν αγοραζα τωρα συσκευη και το Nexus 4 ειχε 32gb ram, θα ηταν η πρωτη μου επιλογη... Δεν ειμαι αντιθετος, απλα λεω τι θα προτιμουσα, γενικοτερα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτά που δεν έχουν τα κανονικά nexus π.χ. galaxy nexus,nexus 4 δεν τα έχουν γιατι δεν ήθελε η google να τα έχουν.Ετσι το επέλεξε.Οπότε ναι προσωπικά συμφωνώ με τον stabill.Eιναι αρνητικά της nexus εμπειρίας.Και όχι η βιντεοκλήση δεν είναι απλά "βάζω τον dialer" και δουλεύει.Προσωπικά πάντως αν ήταν να πάρω ένα nexus phone αυτό θα ήταν το s4 nexus με την προυπόθεση ότι όποτε θέλω ειτε επίσημα,ειτε ανεπίσημα μέσω xda να του φορτώνω την κανονική s4 ρομ και να δουλεύει σαν κανονικό s4.To ιδανικό φυσικά θα ήταν να έχει dual boot

@stabill

Nαι το galaxy nexus έχει αποσπώμενη μπαταρία.

Edited by bbbb

Εξαρτατε το UI. Αν είναι HTC τότε Sence , αν είναι Samsung τότε Nexus
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Ψήφισα ότι θέλω και τα δυο, γιατί από την μία μ'αρέσει η Nexus εμπειρία και η απλότητα του stock android, αλλά από την άλλη μου φαίνεται κάπως βαρετό και έτσι κάποια μετάβαση σε ένα άλλο UI θα ήταν πολύ ευχάριστο.
Φιλικά, Κύρος.:)

δε με προσεχεις... ας προσθεσει οτι θελει. τα guidelines του android μπορει να μην τα πειραζει? η nokia προσθετει εφαρμογες δικες της στο wp. δε σου αλλαζει την wp εμπειρια...

Guidelines <> ευαγγέλιο , κοινώς , δεν σε υποχρεώνει η Google ντε και καλά να κάνεις τα πράγματα όπως θέλει. Και καλά κάνει.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Συμφωνώ.Αν έπρεπε κάτι να υποχρεώνει η google τους κατασκευαστές να κάνουν κατά την γνώμη μου,ειναι να κλειδώνουν τον bootloader οπως στα nexus.Δηλαδή με την απλή εντολή fastboot oem unlock να μπορει ο χρήστης να ξεκλειδώνει τον bootloader και να κάνει root κτλ.Register σε σελίδες με καταγραφή του imei,counters κτλ ειναι απλά απαράδεκτες τακτικές για ενα ανοιχτό λειτουργικό