Jump to content

Jolla Mobile (Sailfish OS)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάποιο otherHalf βλέπω.

Υπομονή.....!

Μακάρι να δούμε νέες εκπλήξεις από Jolla, τώρα που μας άφησε η Νόκια... :(

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Είναι tablet, crowdsourced: http://jolla.com/tablet

Πιάνει το στόχο σήμερα κιόλας από ό,τι φαίνεται...

https://www.indiegogo.com/projects/jolla-tablet-world-s-first-crowdsourced-tablet

Είναι tablet, crowdsourced: http://jolla.com/tablet

Πιάνει το στόχο σήμερα κιόλας από ό,τι φαίνεται...

https://www.indiegogo.com/projects/jolla-tablet-world-s-first-crowdsourced-tablet

Εγώ το χτύπησα πάντως και πιστεύω πως έχει αρκετά καλή συχέτιση τιμή - απόδοση. Βεβαίως τα χαρακτηριστικά θεωρούνται περσυνά, και φυσικά δεν εννοώ επεξεργαστή και ραμ (για τα οποία δεν χρειάζεται παραπάνω το sailfish για να τρέξει), αλλά κάμερες και πολύ μικρή μπαταρία.

Εγώ το χτύπησα πάντως και πιστεύω πως έχει αρκετά καλή συχέτιση τιμή - απόδοση. Βεβαίως τα χαρακτηριστικά θεωρούνται περσυνά, και φυσικά δεν εννοώ επεξεργαστή και ραμ (για τα οποία δεν χρειάζεται παραπάνω το sailfish για να τρέξει), αλλά κάμερες και πολύ μικρή μπαταρία.

Για την κατηγορία του καλό φαίνεται, αλλά σημαντικό μειονέκτημα η μπαταρία... Έχει από τις μικρότερες χωρητικότητες η μπαταρία του, για tablet... Εξαιρετική η προσπάθεια της Jolla πάντως! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Για την κατηγορία του καλό φαίνεται, αλλά σημαντικό μειονέκτημα η μπαταρία... Έχει από τις μικρότερες χωρητικότητες η μπαταρία του, για tablet... Εξαιρετική η προσπάθεια της Jolla πάντως! :)

Με εξαίρεση κάποιες ναυαρχίδες που κοστίζουν πολλαπλάσια κανένα tablet δεν έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία. Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε "προβλήματα" σε μια συσκευή που κάνει 189 την στιγμή που συσκευές με 400+ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά κερδίζουν στα σημεία. Λογικό ίσως λόγω τιμής.

Εγώ κρατάω τον 64bit intel Atom, το λειτουργικό, τα 2 GB RAM και φυσικά την τιμή. Καμία σχέση πχ με το Ν1 της Νοκια. Χίλιες φορές καλύτερα αυτό το ταμπλετ.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Με εξαίρεση κάποιες ναυαρχίδες που κοστίζουν πολλαπλάσια κανένα tablet δεν έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία. Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε "προβλήματα" σε μια συσκευή που κάνει 189 την στιγμή που συσκευές με 400+ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά κερδίζουν στα σημεία. Λογικό ίσως λόγω τιμής.

Εγώ κρατάω τον 64bit intel Atom, το λειτουργικό, τα 2 GB RAM και φυσικά την τιμή. Καμία σχέση πχ με το Ν1 της Νοκια. Χίλιες φορές καλύτερα αυτό το ταμπλετ.

Εγώ απορώ ποιοι είναι οι λόγοι να μη βάλει μια έστω καλύτερη μπαταρία ώστε να μην υπάρχει κάτι το μεμπτό στη συσκευή. Ποσο θα ανέβαζε το κόστος? Για την κάμερα που αναφέρθηκαν κάποιες ενστάσεις, προσωπικά πάντα, δεν με αφορά καθόλου γιατι χρησιμοποιώ πάντα το κινητό μου. Δεν έχω βγάλει ούτε μια (έστω δοκιμαστική) με το Toshiba μου.

Στα υπέρ του η επέκταση μνήμης (που απουσιάζει στο Nokia).

Υ.Γ. Καλώς έκανες και επανήλθες στο σωστό avatar...;)

Υ.Γ. Δεν σε είδα να σχολιάζεις το Ν1....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Στην πράξη θα φανεί η μπαταρία. Αν κάνει καλή εξοικονόμηση ενέργειας σαν το symbian, το sailfish, τότε θα αντέχει μια χαρά. Για την τιμή του είναι μια χαρά! Συγκρίσιμο π.χ. με το Lumia 2520 ή το N1, τα οποία είναι ακριβότερα και υστερούν σε κάποια σημεία (εννοώ στο hardware). Ήδη βλέπω είναι στο 300% του αρχικού στόχου! Μακάρι να πάρει τα πάνω της να φτιάξει κι άλλες συσκευές σιγά σιγά! Άντε ρε Jolla! :D

Εγώ απορώ ποιοι είναι οι λόγοι να μη βάλει μια έστω καλύτερη μπαταρία ώστε να μην υπάρχει κάτι το μεμπτό στη συσκευή. Ποσο θα ανέβαζε το κόστος? Για την κάμερα που αναφέρθηκαν κάποιες ενστάσεις, προσωπικά πάντα, δεν με αφορά καθόλου γιατι χρησιμοποιώ πάντα το κινητό μου. Δεν έχω βγάλει ούτε μια (έστω δοκιμαστική) με το Toshiba μου.

Στα υπέρ του η επέκταση μνήμης (που απουσιάζει στο Nokia).

Υ.Γ. Καλώς έκανες και επανήλθες στο σωστό avatar...;)

Υ.Γ. Δεν σε είδα να σχολιάζεις το Ν1....

Τι να γράψω για το N1? τα είπατε όλα.

Για την μπαταρία θα σου απαντήσω ότι απαντάτε και εσείς σε κάθε lumia. Δεν χρειάζεται. Χεχε

Θα φανεί μεν αλλά δεν πρέπει να κλαιγόμαστε από τώρα.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Τι να γράψω για το N1? τα είπατε όλα.

Για την μπαταρία θα σου απαντήσω ότι απαντάτε και εσείς σε κάθε lumia. Δεν χρειάζεται. Χεχε

Θα φανεί μεν αλλά δεν πρέπει να κλαιγόμαστε από τώρα.

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά την ίδια απορία έχω και για τα Lumia......:lol:

Γιατί δεν βάζουν κι εκεί λίγο μεγαλύτερη μπαταρία? Πόσο κοστίζει πια????

Όσο για την συγκεκριμένη συσκευή, δεν κλαίγομαι και ίσως το λειτουργικό πράγματι να κάνει πολύ καλή διαχείριση αλλα το ερωτηματικό παραμένει. Γιατί δεν βάζεις βρε ευλογημένε μια καλύτερη μπαταρία ώστε να μην κλαίγεται ο κόσμος....???

Αν κι έχω βάλει πλώρη για ένα SUrface 3, Θα το ξανασκεφτώ τώρα με το JollaTablet.

H κάμερα χρειάζεται μόνο για κλήσεις Skype - Viber.

To Sailfish δεν έχει native εφαρμογές σε κανένα απ'αυτά! :X:p:lol:

make love not work

Αξίζει αυτό το κινητό στα 250 που είναι προσφορά ή θα είναι 250ε πεταμένα στο τζάμπα ;

Υπαρχει κάτι να σε κρατήσει στο λειτουργικό ή είναι φάση Ν9 με ελάχιστες εφαρμογές ;

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αξίζει αυτό το κινητό στα 250 που είναι προσφορά ή θα είναι 250ε πεταμένα στο τζάμπα ;

Υπαρχει κάτι να σε κρατήσει στο λειτουργικό ή είναι φάση Ν9 με ελάχιστες εφαρμογές ;

Εμένα με εκνεύρισε που δεν το έδωσαν στο Ν9. Καταλαβαίνω βέβαια πως κάτι τέτοιο θα "έκοβε" δραματικά από τις πωλήσεις τους....

αμα το αγαπας αξιζει ρε φιλε!! και ας ειναι και κουτσο! :p

ρε παιδια το λειτουργικο βγήκε εδώ και 1 χρόνο. θέλετε 4456448686 εφαρμογές? Ακομα στο 1.0.8 είναι .Παντως υπάρχουν και οι android apps που καλύπτουν τα κενα και δουλεύουν ομαλά

https://twitter.com/ogiwrgos<>

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

The Microsoft & Nokia Motto: "We're the leaders, wait for us!"

ρε παιδια το λειτουργικο βγήκε εδώ και 1 χρόνο. θέλετε 4456448686 εφαρμογές? Ακομα στο 1.0.8 είναι .Παντως υπάρχουν και οι android apps που καλύπτουν τα κενα και δουλεύουν ομαλά

Το θέμα είναι να έχει 5-10 βασικές και πραγματικά χρήσιμες.

Εμένα με εκνεύρισε που δεν το έδωσαν στο Ν9. Καταλαβαίνω βέβαια πως κάτι τέτοιο θα "έκοβε" δραματικά από τις πωλήσεις τους....

Το Ν9 από όσο ξέρω υποστηρίζει Sailfish. Τι εννοείς ότι δεν το έδωσαν στο N9? Πριν από λίγο καιρό πουλούσε ένας το 64άρι Ν9 από Έβρο, με Android, Meego, Sailfish και Ubuntu, αλλά το είχε ακριβούτσικα και το πρόλαβε άλλος... :(

Το Ν9 από όσο ξέρω υποστηρίζει Sailfish. Τι εννοείς ότι δεν το έδωσαν στο N9? Πριν από λίγο καιρό πουλούσε ένας το 64άρι Ν9 από Έβρο, με Android, Meego, Sailfish και Ubuntu, αλλά το είχε ακριβούτσικα και το πρόλαβε άλλος... :(

Εννοώ να δοθεί επίσημα απο την Jolla. Όχι βέβαια πως ήταν υποχρέωσή της. Αλλοίμονο. Αλλά δικό τους "παιδί" ηταν βρε αδερφέ....

Είχα δει κι εγώ αυτη την αγγελία πριν από μηνες αλλα αυτός έψαχνε για κορόιδα. Δεν ξέρω πόσο το έδωσε τελικα. Όμως το android δεν δούλευε στο Ν9. Κάνει καποια πράγματα αλλα δεν ηταν λειτουργικό. Κάτι παρόμοιο με το sailfish. Μισοδουλειες (εκτός αν έχασα επεισόδια). Για το Ubuntu δεν γνωρίζω κάτι.

Ναι, υπάρχει. Είναι όμορφο και ιδιαίτερα άνετο στη χρήση.

Παίρνει updates κάθε 1-1.5 μήνα οπότε διατηρεί την αίσθηση του φρέσκου.

Είναι διαφορετικό.

Ιδιαίτερα συστήνεται αν δε γουστάρεις τη φάση με τη Google.

Το αρνητικό αντιστάθμισμα είναι η έλλειψη εφαρμογών. Υπάρχει και το android compatibility αλλά δεν είναι το ίδιο αίσθημα με τις native...

Για 250€ είναι μια χαρά. Αν ήχαν κάνει αυτή την έκπτωση μετά από 1 2 μήνες κυκλοφορίας που θα το παίρνανε όλοι όσοι το περίμεναν, θα πουλούσε άλλα τόσα σε εμάς που το θέλαμε αλλά ήμασταν επιφυλακτικοί..

Επίσης για μερικές ώρες κάποιοι πρόλαβαν να περάσουν κουπόνι έκπτωσης στην τιμή των 250 και έτσι τους βγήκε 160€ μαζί με τα μεταφορικά!!

Δυστυχώς όταν είδα το μέιλ για την έκπτωση και μετά τσέκαρα τα κουπόνια, είχαν περάσει ήδη 12 ωρες και δεν δούλευε κανένα κουπόνι στο checkout..

Εννοώ να δοθεί επίσημα απο την Jolla. Όχι βέβαια πως ήταν υποχρέωσή της. Αλλοίμονο. Αλλά δικό τους "παιδί" ηταν βρε αδερφέ....

Είχα δει κι εγώ αυτη την αγγελία πριν από μηνες αλλα αυτός έψαχνε για κορόιδα. Δεν ξέρω πόσο το έδωσε τελικα. Όμως το android δεν δούλευε στο Ν9. Κάνει καποια πράγματα αλλα δεν ηταν λειτουργικό. Κάτι παρόμοιο με το sailfish. Μισοδουλειες (εκτός αν έχασα επεισόδια). Για το Ubuntu δεν γνωρίζω κάτι.

Δυστυχώς το μόνο κινητό επίσημα με Sailfish είναι το Jolla. Παρόλα αυτά το έφτιαξαν ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή που είναι ξεκλειδωμένη από λειτουργικό. Στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία είναι και τα Ubuntu. Έχουν πολλά κοινά στην φιλοσοφία τους, ελευθερία, ιδιωτικότητα, συμβατότητα με ανδροειδή κλπ, αλλά από ό,τι έχω ακούσει το Ubuntu είναι αρκετά βαρύ και ίσως ενεργοβόρο, συγκρίσιμο με τα ανδροειδή. Οπότε το Sailfish κινείται στο στυλ της παλιάς καλής Νόκια με Symbian και Meego, αλλά με μεγαλύτερη ομαλότητα από ό,τι λένε γενικά... Ελπίζω στο 15 να δούμε κι άλλες συσκευές...

Το είχα πει ότι δεν πρόκειται να το δώσουν επίσημα. Ήθελαν και έκοψαν κάθε δεσμό με την Nokia.

Εδώ βέβαια βγήκε Lumia 900 και δεν πήρε τα wp8... Οι εταιρίες είναι ότι ναναι πολλές φορές...

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Το είχα πει ότι δεν πρόκειται να το δώσουν επίσημα. Ήθελαν και έκοψαν κάθε δεσμό με την Nokia.

Εδώ βέβαια βγήκε Lumia 900 και δεν πήρε τα wp8... Οι εταιρίες είναι ότι ναναι πολλές φορές...

Το διευκρίνισα βέβαια ότι δεν τους κατηγορώ γι αυτό. Πρώτον, δεν χρωστάνε τίποτα στη Nokia και στις συσκευές της και δεύτερον θα έκοβαν πωλήσεις απο την δική τους συσκευή. Ορθώς έπραξαν. Μόνο συναισθηματικά αν υποστήριζαν το Ν9 μιας και εινσι δικό τους παιδί....

υποστηριζει android & sailfish αλλα οχι πληρως λειτουργικα. ουτε καν σαν βασικη χρηση. απλα για να λεμε οτι παιρνει.. μην νομιζεις δηλαδη

The Beta Test is Over :lol:

Γιατί να πάρει sailfish το Ν9????

Μια χαρά είναι το MeeGo.

έχω και τις δύο συσκευές και το Ν9 με MeeGo μου φαίνεται ακόμα πολύ γρήγορο.

Αν δεν ήταν κάπως καλύτερο/νεότερο harware και δεν φεύγαν όλοι οι Devs για Sailfish δε θα το έπαιρνα καν το Jolla.

Ακόμα πιο πολλες χρήσιμες εφαρμογές έχω στο Ν9 παρά στο Jolla!

Πλέον, ούτε WhatsApp δεν έχει. Κάποια (native) εφαρμογή για επικοινωνία δεν υπάρχει.

έχει ελλείψεις τρανταχτές ακόμα το Jolla και μόνο σε Media και Browser υπερέχει.

make love not work