Jump to content

myphone POLL: Ραδιόφωνο και smartphones – Μια «πονεμένη» ιστορία

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;  

848 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;

• Πολύ σημαντική
      379
    • Αρκετά σημαντική
      286
    • Καθόλου σημαντική
      180
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      3

Recommended Posts

Αρκετά σημαντική για μένα. Αναγκάζομαι να έχω και δεύτερο κινητό (μπακατέλα :) ) μόνο για το έξτρα ραδιόφωνο που έχει. Είτε βρεθώ σε ένα γήπεδο και θέλω να ακούω τι γίνεται αλλού ... είτε στην θάλασσα και θέλω να ακούσω κάτι άλλο (από αυτά που έχω) και δεν θέλω να χαλάω μέσα σε ένα μήνα όλο το data πακέτο που έχω (και δεν είναι ήδη μεγάλο) και γενικά όπου χρειαστεί να ακούσω ραδιόφωνο και είμαι έξω αλλά όχι στο αμάξι...

απλά σημαντικό και παίζει ρόλο για το κινητό που θα επιλέξω....

• Απαντήσεις 246
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είναι αστείο και ρομαντικό που νομίζεις ότι η Samsung λαμβάνει υπόψιν την άποψη του Έλληνα χρήστη. Τα κινητά κατασκευάζονται με γνώμονα την παγκόσμια αγορά, και πίστεψέ με, αν αυτή είχε πρόβλημα με την απουσία FM, τότε στο επόμενο κιόλας μοντέλο θα είχε επανέλθει. Αλλά πολλοί το βρίσκουν περιττό, και κάποιοι άλλοι αδιάφορο, οπότε....;)

Που ειδες να μιλαω για Ελλαδα ? Φυσικα και ειμαστε ανευ σημασιας. Γενικα μιλαω

Μεσα σε ολα γιατι να μην εχουν και ραδιοφωνο, μαλιστα και χωρις να απαιτηται hands free? τοσα και τοσα μπορουν και εχουν τα εξυπνα κινητα. Τοσο δυσκολο ειναι να μπει και ενας δεκτης?
θες δε θες, θα γινει ο πολος σου κιοφτες

Φυσικά και είναι πολύ σημαντική!!!

Όλοι εσείς που μιλάτε για πακέτο δεδομένων, πόσες ώρες ακούτε την ημέρα/εβδομάδα ραδιόφωνο; Με μπαταρία πως την βγάζετε;

Βολτάρω με το ποδήλατό μου και θέλω το ραδιόφωνο. Έχει άλλη γλύκα από τα mp3.

Τα επιχειρήματα του τύπου "ας δώσεις λίγα παραπάνω για 1)... 2).... 3)...." είναι για μένα άκυρα. Ας αρχίσουν να αφαιρούν λειτουργίες.

Χωρίς να αποτελεί το βασικό κριτήριο αγοράς για μένα παρόλα αυτά είναι κάποιες φορές που θα θελα να έχει το nexus μου ραδιόφωνο!!!!!!!!! το θεωρώ αρκετά σημαντικό να υπάρχει.
Practice what you preach

Ψηφίζω αρκετά σημαντική.

To ραδιόφωνο FM στο κινητό το θεωρώ σημαντικό. Με νοιάζει να έχει.

Αλλά υπάρχουν και bluetooths με ραδιόφωνο FM οπότε υπάρχει εναλλακτική.

Αν έβγαινε όμως πρόγραμμα στην Q καρτοκινητή μερικά GB με χαμηλό κόστος ώστε να μπορώ να ακούω radio μέσω web τότε δε θα με ένοιαζε αν το κινητό ή το bluetooth έχει FM.

Ποσα GB χρειαζονται,για να μπορει κανεις να ακουει απο το Ιντερνετ ραδιο;

Μάλιστα! Με την ίδια λογική, αν στα επόμενα μοντέλα, σου κόψουν το wifi και είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς 3G, πάλι καλό θα σου φαίνεται!

Αντί να διαμαρτυρόμαστε που όλο και περισσότερο οι εταιρίες μας σπρώχνουν στις επί πληρωμή υπηρεσίες (βλ. cloud αντί κάρτα μνήμης, κτλ), τους δικαιολογούμε!

Δεν είναι περίεργο ότι όλες αυτές τις "ομορφιές" τις ξεκίνησε η Apple - το κακό είναι ότι τείνουν να γίνουν κανόνας και από τις άλλες εταιρίες.

Για τα αλλα,το κουβεντιαζουμε,αλλα για το ραδιοι,θα το ξαναγραψω,υπαρχει ενα ΒΤ και καθαρισες,αρα,προς τι το ...μισος;:p

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Που ειδες να μιλαω για Ελλαδα ? Φυσικα και ειμαστε ανευ σημασιας. Γενικα μιλαω

Αν μιλάς για εξωτερικό, τότε πρέπει να ξέρεις ότι εκεί ειδικά το FM είναι παντελώς αδιάφορο.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Για μενα δεν υπηρξε ποτε σημαντικη.Μιας και τα τελευταια 2 χρονια μεχρι και τωρα οι συσκευες μου δεν ειχαν ραδιοφωνο.Πιο παλια που ειχα smartphone με ραδιο δεν ανοιγε σχεδον ποτε!
Δημήτρης

μπα καθολου σημαντικο βαζεις οτι τραγουδια θελεις στο κινητο και ακους οτι σου αρεσει οποτε θελεις
Xiaomi Redmi Note 4 Snapdragon 4/64 (Black)

Την απάντηση την δώσανε πάρα πολλά παιδιά. Θα γράψω και εγώ το ίδιο λοιπόν. Σπάνια ακούω ραδιόφωνο στο κινητό (κυρίως όταν είμαι στον δρόμο και έχει μπάλα) αλλά δεν νοείται με τόσα φράγκα που δίνουμε για ένα κινητό να υπάρχει μία τόσο σημαντική (για πάρα πολλούς) λειτουργία. Εκτός των όσων είπατε για το σήμα 3g και την μπαταρία που το ραδιόφωνο καταναλώνει ελάχιστα, έστω για αυτή τη μία φορά που θα είμαι στο ξερονήσι με την κοπέλα σου και θα θέλεις το βράδυ να ακούσεις έναν σταθμό που λέει ο λόγος.

Όσο για την γελοία απάντηση της Samsung....Για πολλές φάπες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρκετα συμαντικο για μενα το ραδιο. Δεν εχω πλεον το χρονο (μερακι) να κατεβαζω μουσικη. Για αγορα αυτης ή για streaming - ασχολιαστο. Το lg optimus 3D που εχω δεν βγαινει με ραδιο αλλα τα παιδια στους xda μας το δωσανε απο το 2Χ οποτε και το πηρα.

Την απάντηση την δώσανε πάρα πολλά παιδιά. Θα γράψω και εγώ το ίδιο λοιπόν. Σπάνια ακούω ραδιόφωνο στο κινητό (κυρίως όταν είμαι στον δρόμο και έχει μπάλα) αλλά δεν νοείται με τόσα φράγκα που δίνουμε για ένα κινητό να υπάρχει μία τόσο σημαντική (για πάρα πολλούς) λειτουργία. Εκτός των όσων είπατε για το σήμα 3g και την μπαταρία που το ραδιόφωνο καταναλώνει ελάχιστα, έστω για αυτή τη μία φορά που θαι είμαι στο ξερονήσι με την κοπέλα σου και θα θέλεις το βράδυ να ακούσεις έναν σταθμό που λέει ο λόγος.

Όσο για την γελοία απάντηση της Samsung....Για πολλές φάπες

τι προσπαθεις να μας πεις ? :p :p

Μήπως γιατί, αν η συσκευή μου ΔΕΝ έχει κάμερα, γιατί να ασχολούμαι και να το θεωρώ κριτήριο αγοράς ή μή; θα παίρνω μαζί μου μια φωτογραφική που κάνει την ίδια δουλειά!
Sorry, αλλα το BT το χρησιμοποιείς ως gadget του κινητού. Δεν νομίζω ότι το trail of thought της απάντησης σου ειναι σχετικό. Παρ όλα αυτά σεβαστή η άποψή σου.

(Να το θέσω διαφορετικά ; Προφανώς και ειναι άλλο πράγμα το να μην έχει κάμερα από το να μην έχει ράδιο το κινητό σου. Απλά γιατί το BT σου δίνει ραδιο, ενώ το BT ειναι κάτι που ουσιαστικά έχεις μαζί σου, ειδικά σε ακριβές συσκευές - δες το OP μου. Από την άλλη, αν δεν έχεις κάμερα στο κινητό, όντως η εναλλακτική σου ειναι μια κάμερα αυτόνομη, που αλλιώς δεν θα υποχρεωνόσουν να έχεις. Not the same thing, is it ? )

Δεκτή η γνώμη σου, αλλά τη λογική δεν την καταλαβαίνω.

Δλδ αύριο θα αφαιρέσουν το GPS και θα πούμε "Ελάτε βρε παιδιά, 700 ευρώ δώσατε για ένα κινητό, δεν μπορείτε να αγοράσετε και GPS;"

Τα gps devices πεθαίνουν για χάρη των κινητών (πρακτικά). Δεν ειναι πιθανό αυτο΄που λες. Η λογική μου (θεωρώ ότι) ειναι απλή. Για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσω data για radio streaming όταν έχω BT με radio, για ποιο λόγο να χολοσκάω αν έχω radio στο κινητό μου όταν (τελικα) το radio ειναι independent ως option από το smartphone device?

Για τα αλλα,το κουβεντιαζουμε,αλλα για το ραδιοι,θα το ξαναγραψω,υπαρχει ενα ΒΤ και καθαρισες,αρα,προς τι το ...μισος;
Μια απάντηση ακόμα δεν πήρα... Edited by aroutis
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Για τα αλλα,το κουβεντιαζουμε,αλλα για το ραδιοι,θα το ξαναγραψω,υπαρχει ενα ΒΤ και καθαρισες,αρα,προς τι το ...μισος;:p

Το bt ράδιο είναι μια επιπλέον συσκευή Με την ίδια λογική και GPS δεκτή να μην έχει δεν έγινε και τίποτα αφού υπάρχει η επιλογή να αγοράσεις ξέχωρα νέο πλοηγό.

Για μένα το ράδιο είναι κριτήριο επιλογής που δεν μπορώ να παραβλεψω.

Στο αυτοκίνητο ακούω συνέχεια Ραδιόφωνο χρησιμοποιώντας το κινητό και όχι το ράδιο του αυτοκινήτου.

Ο λόγος είναι καθαρά πρακτικός αφού συνδέοντας με ένα καλώδιο των 20cm την Jack του κινητού με την aux του ράδιο CD του αυτοκινήτου έχω τον ήχο των κλήσεων του Ραδιοφώνου της συλλογής των τραγουδιών μου και του πλοηγού στα ηχεια.

Αυτό επίσης με διευκολύνει από το να ανοίγω η να κλείνω τον ήχο κάποιας συσκευής αφού όταν δέχομαι κλήση διακόπτεται αυτόματα ο ήχος του ράδιο του πλοηγού ή ότι αλλού μπορεί να τρέχει από κάτω και όλα αυτά επανέρχονται στο προσκήνιο μετά το τέλος της κλήσης.

Και όλα αυτά μόνο με μια κίνηση που αφορά την αποδοχή της κλήσης.

Ε με όλα αυτά γίνεται να μην επιζητω ράδιο στο smartphone μου;

Επίσης σε ότι αφορά το ιντερνετικό ράδιο προφανώς όσοι το προτείνουν δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Όσες φορές χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω βρισκόμενος εκτός πόλης και θέλοντας να ακούσω τους σταθμούς της πόλης μου , το αποτέλεσμα ήταν εκνευριστικό λόγο των συχνών διακοπών.

για μένα αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς η έλλειψη ραδιοφώνου και θα προτιμούσα να ακούγετε το ράδιο και χωρίς καλώδια!!!!!!!!!!!

Τα gps devices πεθαίνουν για χάρη των κινητών (πρακτικά). Δεν ειναι πιθανό αυτο΄που λες. Η λογική μου (θεωρώ ότι) ειναι απλή. Για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσω data για radio streaming όταν έχω BT με radio, για ποιο λόγο να χολοσκάω αν έχω radio στο κινητό μου όταν (τελικα) το radio ειναι independent ως option από το smartphone device?

Μια απάντηση ακόμα δεν πήρα...

Έτσι πέθαναν και τα φορητά ραδιόφωνα και τα walkman και τα mp3 players/ipod για χάρη των κινητών όμως, και τώρα ΟΣΟΙ το θέλουμε θα πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε bluetooth, ενώ για όλους όσους τους είναι αδιάφορο δεν προσθέτει τίποτα στην τιμή και στο βάρος να το έχει η συσκευή τους.

Ποιο είναι το λογικό?

Αν σε λίγο καιρό γίνει .....mainstream να ακούς ΟΤΙ θέλεις μέσω streaming, και οι εταιρίες, όπως τώρα, αφαιρέσουν την δυνατότητα απο τα κινητά να παίζουν mp3 γιατί "σιγά μωρέ, ακούς ότι θέλεις με streaming" πως θα σου φανεί? Πως θα σου φανεί όταν κάποιος που δεν ακούει ποτέ μουσική στο κινητό σου πει "πάρε ipod", λες και τον βαραίνει το κινητό του να έχει αυτή την δυνατότητα και ας μην χρησιμοπποιεί ο ίδιος ποτε?

Edited by octap79

Δεν υπάρχει ραδιοφωνάκι γιατί δεν φτιάχνονται μόνο για την Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ακούνε ραδιόφωνο μέσο internet. Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε smartphone με απενεργοποιημένη την λήψη δεδομένων γιατί τα προγράμματα data των εταιριών είναι για κλάματα .

Έτσι πέθαναν και τα φορητά ραδιόφωνα και τα walkman και τα mp3 players/ipod για χάρη των κινητών όμως, και τώρα ΟΣΟΙ το θέλουμε θα πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε bluetooth, ενώ για όλους όσους τους είναι αδιάφορο δεν προσθέτει τίποτα στην τιμή και στο βάρος να το έχει η συσκευή τους.

Ποιο είναι το λογικό?

Αν σε λίγο καιρό γίνει .....mainstream να ακούς ΟΤΙ θέλεις μέσω streaming, και οι εταιρίες, όπως τώρα, αφαιρέσουν την δυνατότητα απο τα κινητά να παίζουν mp3 γιατί "σιγά μωρέ, ακούς ότι θέλεις με streaming" πως θα σου φανεί? Πως θα σου φανεί όταν κάποιος που δεν ακούει ποτέ μουσική στο κινητό σου πει "πάρε ipod", λες και τον βαραίνει το κινητό του να έχει αυτή την δυνατότητα και ας μην χρησιμοπποιεί ο ίδιος ποτε?

Το αν προσθέτει κάτι δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Δεν υπάρχει ραδιοφωνάκι γιατί δεν φτιάχνονται μόνο για την Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ακούνε ραδιόφωνο μέσο internet. Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε smartphone με απενεργοποιημένη την λήψη δεδομένων γιατί τα προγράμματα data των εταιριών είναι για κλάματα .

ΑΝ δεν άκουγε ο κόσμος ραδιόφωνο, δεν θα υπήρχε χρόνια τώρα. Μια χαρά ακούνε, αλλού περισσότερο , αλλού λιγότερο. Δεν είδα κανένα ραδιοCD αυτοκινήτου χωρίς ραδιο, και δεν νομίζω να βγαίνει σε καμία χώρα κάτι τέτοιο.

Το αν προσθέτει κάτι δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις.

Δουλευόμαστε μάλλον...

για όσους θέλουν ράδιο μια καλή-αναγκαστική λύση είναι αυτό: http://www.skroutz.gr/s/258697/Sony-Ericsson-MW600.html;)

υπάρχουν πολλά τέτοια στην αγορά εδώ και χρόνια. Δεν είναι λύση, για πολλούς λόγους:

1) Επιπλέον κόστος, απαράδεκτο όταν ήδη έχεις δώσει ίσως και πολλές εκατοντάδες ευρώ.

2) Επιπλέον ξέμπαρκο εξάρτημα που πρέπει να θυμάσαι να έχεις μαζί σου

3) Δεύτερη συσκευή με μπαταρία που πρέπει να προσέχεις να είναι φορτισμένη

4) Το βασικότερο: Δεν συνεργάζεται με το κινητό σου, δεν ηχογραφεί, δεν αποθηκεύει κτλ κτλ. Ουσιαστικά δεν προσθέτεις ραδιόφωνο στο smartphone σου, απλά αγοράζεις ραδιόφωνο.

5) Μπορείς να ακούσεις μόνο από το ακουστικό/κά. Ανοιχτή ακρόαση από το μεγάλο ηχείο του κινητού δεν παίζει.

6) Πιθανότα να έχεις ήδη BT handsfree. Θα πρέπει να αναγκαστείς να το πετάξεις και να πάρεις νέο για να έχει ράδιο που δεν έχει πλέον το κινητό σου.

7) Το συγκεκριμένο γράφει πάνω Sony. Εμένα δεν με νοιάζει (δεν θα με χάλαγε και τίποτα να μην έγραφε), αλλά άλλος αν είχε δώσει εφτακοσάρες για κινητό άλλης μάρκας, ίσως του φαινόταν κάπως οξύμωρο.

8) όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να εξαλειφθούν απλά και μόνο με μια απόφαση μάρκετινγκ (διότι περί τέτοιου πρόκειται και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω) για ύπαρξη ραδιοφώνου εξ αρχής στο κινητό. Ο κατασκευαστής δεν μπορεί να σου κάνει την ζωή δύσκολη αν δεν του το επιτρέψεις.

Ειδικα με τις τιμες που εχουν τα smartphone απαιτω να εχει ραδιοφωνο.

όταν το κινητό των 15 ευρώ έχει ραδιόφωνο, δεν δικαιολογείται το εξυπνόφωνο των 700 ευρώ (και μάλιστα της ίδιας εταιρείας!!!) να μην έχει, ειδικά όταν ο δέκτης είναι πακέτο στο βασικό κύκλωμα από το εργοστάσιο έτσι ή αλλιώς. Απλά δεν υπάρχει δικαιολογία.

Απο την αλλη πλευρα, ας το παμε και στο αστειο της υποθεσης.

Ποιος θελει η ποιος εχει την διαθεση την σημερον ημερα με ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας και ολη αυτη την τρομοκρατια που θελουν οι δημοσιογραφοι να μας περασουν, να ακουει εκπομπες στο ραδιοφωνο?

Θελετε να ακουτε Τραγκα, Πορτοσαλτε, Πρετεντερη, Χατζηνικολαου, Καψη και το κακο συναπατημα?

Θα μου πει καποιος αλλος ομως, ναι αλλα θελω να ακουω μουσικη. Μουσικη περνας οση θελεις στην συσκευη σου και ακους οσο θες.

το ραδιόφωνο χρησιμεύει για τρία πράγματα: ενημέρωση, μουσική κι αθλητικά. Και για τα τρία μπορείς να βρεις μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αν θέλεις.

Για εμενα είναι πολυ σημαντικο!

Και όχι απλώς να έχει ραδιόφωνο, αλλά να μπορεί να παίξει και χωρίς να χρειαστεί να συνδέσω handsfree.

δυστυχώς ενώ είναι κάτι τεχνικά εφικτό κι όχι πολύ δύσκολα εφικτό, δεν έχουμε δει πολλές τέτοιες υλοποιήσεις. Σ' αυτά που δεν είναι απαραίτητο σου λύνει τα χέρια κυριολεκτικά.

Καλο λοιπον το ονλαην ραδιο αλλα με τα πακετακια δεν γινεται δουλεια, θελεις μια πραγματικα απεριοριστη συνδεση...

Και απεριόριστη να ήταν το data plan σου, πάλι δεν είναι λύση, εγώ π.χ. μέσα στο σπίτι μου δεν μπορώ καλά-καλά να μιλήσω στο κινητό, πόσο μάλλον να έχω σταθερά γρήγορη μετάδοση δεδομένων για strem radio. Ενώ αντίθετα το ράδιο μόνο του πιάνει μια χαρά.

Για να μην μιλήσουμε για κατανάλωση μπαταρίας...

5 χρονια ειχα iphone οποτε εμαθα να μην εχω ραδιόφωνο..

απίστευτη δήλωση.

Edited by alx1

ΑΝ δεν άκουγε ο κόσμος ραδιόφωνο, δεν θα υπήρχε χρόνια τώρα. Μια χαρά ακούνε, αλλού περισσότερο , αλλού λιγότερο. Δεν είδα κανένα ραδιοCD αυτοκινήτου χωρίς ραδιο, και δεν νομίζω να βγαίνει σε καμία χώρα κάτι τέτοιο.

Δουλευόμαστε μάλλον...

Κι όμως δε γνωρίζεις τι γίνεται έξω. Στην Αμερική όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της τελευταίας δεκαετίας έρχονται με δορυφορικό ραδιόφωνο. Δεν λέμε ότι το ράδιο ως θεσμός φθίνει, για το FM μιλάμε.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Κινητό τηλέφωνο χωρίς ραδιοφωνικό δεκτή απλά (απεχθάνομαι αυτη την έκφραση αλλά στη περίπτωση αυτή ταιριάζει απόλυτα) "ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ" για μένα! !

Μέγα λάθος θα ειναι των εταιριών να ακολουθήσουν αυτή τη πολιτική και ειναι ο μοναδικός λόγος που δε ξέρω "τη σχημα" εχουν τα iPhone, nexus, nokia920 και moto.

Επομένως ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ λόγος επιλογής. ;)

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Κι όμως δε γνωρίζεις τι γίνεται έξω. Στην Αμερική όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της τελευταίας δεκαετίας έρχονται με δορυφορικό ραδιόφωνο. Δεν λέμε ότι το ράδιο ως θεσμός φθίνει, για το FM μιλάμε.

Ας βγάλουν τότε κινητό με δορυφορικό ραδιόφωνο.

Ας βγάλουν τότε κινητό με δορυφορικό ραδιόφωνο.

LoL, ότι θέλουν ας κάνουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, η κατακραυγή για κάποιες συσκευές. Το επιχείρημα "Κάνει 700 ευρώ άρα πρέπει να έχει ραδιόφωνο" είναι αστείο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όλους. Όποιος θεωρεί το FM radio απαραίτητο, αγοράζει συσκευή αναλόγως.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3