Jump to content

Sony Xperia L

nick2crete
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kατεβάστε την εφαρμογή wakelock detector και δείτε τι σας ξυπνάει την συσκευή.
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 983
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μετά από λίγο ψάξιμο, έλυσα το πρόβλημα με τη κατανάλωση της μπαταρίας!

Περιληπτικά : Το κινητό υποστηρίζει μια λειτουργία που λέγεται data dormancy. Αυτό θεωρητικά είναι για εξοικονόμηση ενέργειας σε συνεργασία με τις κυψέλες κινητής. Οι πάροχοι στην Ελλάδα δεν υποστηρίζουν αυτήν την λειτουργία (με επιφύλαξη αλλά αυτό διάβασα) . Οπότε, μόλις την απενεργοποιήσουμε στο κινητό, σταματάει η άσκοπη κατανάλωση μπαταρίας (σε μια νύχτα μου ξόδευε περίπου 12%, ενώ τώρα σχεδόν καθόλου!) Η εφαρμογή "τηλέφωνο" έχει πλέον ελάχιστη κατανάλωση.

Τη διαδικασία τη βρήκα εδώ http://forum.xda-developers.com/xperia-l/general/solved-xperia-l-fast-dormancy-issue-t2337716

Απλά πρέπει να είναι ροοτ το τηλέφωνο. Αν κάποιος θέλει βοήθεια, εδώ είμαστε!

Σε κάποιους το πρόβλημα είναι μικρό ενώ σε άλλους, μεγαλύτερο.Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία αυτή τρέχει, όταν το τηλέφωνο "κοιμάται" (είναι απλά standby) και όχι όταν το κινητό είναι ανοιχτό και δουλεύει. Οπότε όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος το τηλέφωνο τόσο λιγότερο "τρέχει" αυτή η λειτουργία και το αντίστροφο. Γι αυτό σε κάποιους η εφαρμογή "τηλέφωνο" (από εκεί τρέχει το data dormancy) είναι στο 50+% ενώ σε άλλους στο 10%.

Edited by nikotsal

στο δικό μου η εφαρμογή "τηλέφωνο" είναι στο 62% και μετά από reboot....

μπορείς να εξηγήσεις λίγο την διαδικασία γιατί στο link που έδωσες γίνεται λίγο χαμός...

έχω κάνει root στο τηλέφωνο

Edited by kyriakos2

Κατεβάζεις από το play το busybox (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.busybox.installer&hl=el) και το Build Prop Editor (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor&hl=el). Στο busybox απλά έχει ένα install, το κάνεις. Στο Build Prop Editor πατάς το + και γράφεις στο property name ro.semc.enable.fast_dormancy και στο value γράφεις false. (δες τη φωτο). Κάνεις save και reboot και είσαι έτοιμος!

Όταν το ξαναφορτίσεις και δεις τα στατιστικά μπαταρίας σου, λογικά το "τηλέφωνο" δε θα το δεις ή θα είναι ελάχιστο

Αν θες μετά, κάνε ένα ποστ τα αποτελέσματα...

Γεια χαρα σε ολους,εχω το XPERIA L ΚΑΙ ηθελα την βοηθεια σας στο εξης........Υπαρχει τροπος η καποια εφαρμογη να χαμηλωνει ξεχωριστα η ενταση στο volume των εισερχομενων sms-mms και ξεχωριστα στις εισερχομενες κλησεις??? Ευχαριστω εκ των προτερων...

Φιλε nikotsal μολις εκανα το TIPS σου και εχω βαλει το τηλεφωνο να φορτιζει....

Στο δικο μου Xperia L το θεμα με την εφαρμογη τηλεφωνο εχει παραγινει... Στο 75% η εφαρμογη λεμε...

Για να δουμε τωρα !!

HTC HD2 --> HTC ONE --> LG G2 --> SONY XPERIA L --> LG G2 --> Note 4 Snapdragon 805 --> SONY XPERIA M --> SAMSUNG NOTE 5 N920CD DUAL SIM BLACK 32GB --> NOKIA 220 --> SAMSUNG NOTE 5 N920CD DUAL SIM GOLD 32GB --> LG G5 32GB GOLD --> NOKIA 220 --> HUAWEI MATE 9 4/64GB MHA-L09 GRAY --> HUAWEI MATE 10 PRO 6/128GB BLA-L29 GRAY --> MATE 40 PRO 8/256GB NOH-NX9 BLACK

Παιδιά και σε μένα η μπαταρία ούτε μέρα δεν κρατάει με φυσιολογική χρήση.. Τι να κάνω... Είμαι και λίγο άσχετη.. :-(

Χαμήλωσε φωτεινότητα, κλείνε wifi/δεδομένα Διαδικτύου οσο δεν τα χρησιμοποιείς και κλείνε Bluetooth/gps τα βασικά.

http://gofortech.wordpress.com/

Μάθε για την τεχνολογία, Μίλα για την τεχνολογία, Πήγαινε για την τεχνολογία.

Και με όλα αυτά κλειστά αντέχει μέχρι το βράδυ

Μπες δες στις πληροφοριες μπαταριας τι σου την καταναλωνει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατεβάζεις από το play το busybox (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.busybox.installer&hl=el) και το Build Prop Editor (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor&hl=el). Στο busybox απλά έχει ένα install, το κάνεις. Στο Build Prop Editor πατάς το + και γράφεις στο property name ro.semc.enable.fast_dormancy και στο value γράφεις false. (δες τη φωτο). Κάνεις save και reboot και είσαι έτοιμος!

Όταν το ξαναφορτίσεις και δεις τα στατιστικά μπαταρίας σου, λογικά το "τηλέφωνο" δε θα το δεις ή θα είναι ελάχιστο

Αν θες μετά, κάνε ένα ποστ τα αποτελέσματα...

όντως πέτυχε...

σήμερα μετά από φόρτιση και reboot η εφαρμογή "τηλέφωνο" έπεσε στο 14%!!!

ελπίζω τώρα να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο χωρίς φόρτιση...

ευχαριστώ φίλος

Και με όλα αυτά κλειστά αντέχει μέχρι το βράδυ

Ενεργοποιείς το stamina;

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και κάνα 2 μήνες το xperia l της γυναίκας μου κάνει επανεκηνισεις στα καλά καθούμενα!Και πάει στο μενού "εισάγεται pin" και φυσικά δεν ανοίγει μέχρι να μπει το pin.Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά παρακαλώ τη βοήθεια σας.Ευχαριστώ.

<εννοείτε οτι είναι στο τελευταίο update 4.2.2>

Edited by GalaxyNote
Λάζαρος..

Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και κάνα 2 μήνες το xperia l της γυναίκας μου κάνει επανεκηνισεις στα καλά καθούμενα!Και πάει στο μενού "εισάγεται pin" και φυσικά δεν ανοίγει μέχρι να μπει το pin.Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά παρακαλώ τη βοήθεια σας.Ευχαριστώ.

Βοήθησες να κάνεις καθαρή εγκατάσταση του λογισμικού από την αρχή;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι το έχω ενεργοποιημενο συνέχεια...

----- προσθήκη μηνύματος 51 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ενεργοποιείς το stamina;

Ναι το έχω ενεργοποιημενο συνέχεια...

Tι εννοείς?

Δεν έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν το update αν αυτό εννοείς.Τώρα τι γίνεται.?

Λάζαρος..

Tι εννοείς?

Δεν έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν το update αν αυτό εννοείς.Τώρα τι γίνεται.?

Για μενα, προσπαθησε να ξαναπερασεις το λειτουργικο με καθαρη εγκατασταση μεσω sus.

Εκει που θα σε ρωτησει να ξαναπερασεις την εκδοση, θα σε ρωτησει αν θες να αναβαθμισεις χανοντας τα δεσομενα σου. Πατα αυτο. Φυσικα θα χασεις ο,τι εχεις στο τηλεφωνο (οχι στην sd) γιαυτο παρε τα απαραιτητα back ups.

Εδω του SUS.

https://app.box.com/s/4n7al2mt91vy7r1f9qr5

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα στατιστικά της μπαταρίας τι λένε;

Οθόνη 48%, τηλέφωνο 27%, chrome 12 %, λειτουργικό σύστημα 4%, ετοιμότητα κυψέλης 3%, adroid 2%, media server 2%, wifi 2%

Την φωτεινότητα την έχω ρυθμισμενη στο "μηδέν "

Αν είσαι ροοτ, λίγα ποστ πιο πίσω έχω έναν τρόπο να ρίξεις την κατανάλωση της εφαρμογής "τηλέφωνο" κατά πολύ. Απλά θέλει να ξέρεις τι κάνεις.

Καλημερα σε ολους παιδια !!!

Να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο nikotsal για το TIPS που μας ειπε οσον αφορα την ασκοπη καταναλωση μπαταριας απο την εφαρμογη "ΤΗΛΕΦΩΝΟ".

Επιτελους !!!!! Το Xperia L μου εστρωσε και η αυτονομια της μπαταριας εχει φτασει πλεον 48+ ωρες !!!

HTC HD2 --> HTC ONE --> LG G2 --> SONY XPERIA L --> LG G2 --> Note 4 Snapdragon 805 --> SONY XPERIA M --> SAMSUNG NOTE 5 N920CD DUAL SIM BLACK 32GB --> NOKIA 220 --> SAMSUNG NOTE 5 N920CD DUAL SIM GOLD 32GB --> LG G5 32GB GOLD --> NOKIA 220 --> HUAWEI MATE 9 4/64GB MHA-L09 GRAY --> HUAWEI MATE 10 PRO 6/128GB BLA-L29 GRAY --> MATE 40 PRO 8/256GB NOH-NX9 BLACK

Το ίδιο μου κάνει και εμένα στην 4.2.2, απλώς εμένα κάνει soft reboot

Για μενα, προσπαθησε να ξαναπερασεις το λειτουργικο με καθαρη εγκατασταση μεσω sus.

Εκει που θα σε ρωτησει να ξαναπερασεις την εκδοση, θα σε ρωτησει αν θες να αναβαθμισεις χανοντας τα δεσομενα σου. Πατα αυτο. Φυσικα θα χασεις ο,τι εχεις στο τηλεφωνο (οχι στην sd) γιαυτο παρε τα απαραιτητα back ups.

Εδω του SUS.

https://app.box.com/s/4n7al2mt91vy7r1f9qr5

Το έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα, περιμένω το update στo τελευταίo firmware μήπως λυθεί

Edited by bathan

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.8.0, Android 14)

Αυτό το κόλπο που λέτε με το τηλέφωνο έχετε παρατηρήσει αν επηρεάζει σήμα,σήμα δεδομένων κτλ;;

• The title was changed to Sony Xperia L