Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν δύο εβδομάδες που ήμουν πάντως μια χαρά πήγαινε το δίκτυο παρότι μεσημέρι και πολύ κόσμος έξω.. Δίπλα στην Παπανδρέου σε ένα ταβερνάκι με απλό 4g ήμουν 53 με 28...και το απόγευμα μπαίνοντας στην πόλη από την πλευρά του αυτοκίνητο δρόμου ήμουν σχεδόν στα διπλα

Στάλθηκε από το VOG-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στην Παπανδρέου έχει Micro που χτυπάει στο δρόμο, τα οποία είναι τα μόνα που παίζουν καλά.. Και κέντρο δεν έχει τόσο θέμα. Σε εκοινο το σημείο του αυτοκίνητοδρομουδρόμο πιάνεις από την κεραία του λευκόνα που είναι αρκετά άδεια!

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στην Παπανδρέου έχει Micro που χτυπάει στο δρόμο, τα οποία είναι τα μόνα που παίζουν καλά.. Και κέντρο δεν έχει τόσο θέμα. Σε εκοινο το σημείο του αυτοκίνητοδρομουδρόμο πιάνεις από την κεραία του λευκόνα που είναι αρκετά άδεια!

Υ. Γ εδώ και 5 μέρες δεν έχω 3Ca στα κινητά που το υποστηρίζουν!!! Κάνει μέχρι δύο Ca και στις 2 κεραιες που έχουν τις 3 μπαντες

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1486

• georgemv

736

• cmvr

1009

• georgebad

1099

Τον άλλο μήνα ξεκινάει το ξήλωμα των NSN στην Αττική με πρώτον τον Πειραία και αντικατάσταση με Ericsson 5G.

Το κομμάτι του 5G θα παραμείνει ανενεργό μέχρι την δημοπρασία τέλη 2020.

Μέχρι τέλος 2020 όλη η Αττική θα παίζει με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Λογικά ήρθε η ώρα του ΜΙΜΟ.

https://www.kathimerini.gr/1067674/article/oikonomia/epixeirhseis/h-cosmote-3ekinaei-th-dhmioyrgia-toy-prwtoy-diktyoy-pempths-genias

----- προσθήκη μηνύματος 61 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κάνε ένα explain για μας τους θνητούς

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Δεν έχει πλήρωσε επιπλέον χρήματα στην Apple για να κάνει τα iPhone να πάνε πιο γρήγορα στο δίκτυό της.

Όχι ότι πάνε άσχημα, αλλά θα μπορούσαν ελαφρώς καλύτερα.

Κοιτούσα σήμερα τα modem configuration του iPhone 11 Pro Max για διάφορους carriers.

Σε Cosmote (αλλά και στους άλλους 2) είναι κομμένα σε 3CA downlink, no CA uplink.

Γιατί υποστηρίζει πχ 4CA σε άλλες συσκευές η Cosmote?

Επίσης πιο πολύ σημασία δεν έχει η υποστήριξη MIMO στα iPhones?

Γιατί υποστηρίζει πχ 4CA σε άλλες συσκευές η Cosmote?

Επίσης πιο πολύ σημασία δεν έχει η υποστήριξη MIMO στα iPhones?

Δεν ξέρω για άλλες συσκευές. Το ίδιο το δίκτυο κάνει 4CA στα βόρεια (στο κομμάτι της Ericsson)

Τον άλλο μήνα ξεκινάει το ξήλωμα των NSN στην Αττική με πρώτον τον Πειραία και αντικατάσταση με Ericsson 5G.

Το κομμάτι του 5G θα παραμείνει ανενεργό μέχρι την δημοπρασία τέλη 2020.

Μέχρι τέλος 2020 όλη η Αττική θα παίζει με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Λογικά ήρθε η ώρα του ΜΙΜΟ.

https://www.kathimerini.gr/1067674/article/oikonomia/epixeirhseis/h-cosmote-3ekinaei-th-dhmioyrgia-toy-prwtoy-diktyoy-pempths-genias

----- προσθήκη μηνύματος 61 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν έχει πλήρωσε επιπλέον χρήματα στην Apple για να κάνει τα iPhone να πάνε πιο γρήγορα στο δίκτυό της.

Όχι ότι πάνε άσχημα, αλλά θα μπορούσαν ελαφρώς καλύτερα.

Όλος ο νέος εξοπλισμός είναι MIMO. Φυσικά αρκεί να έχει και τις κατάλληλες κεραίες.

Είμαι σίγουρος ότι το δίκτυο θα πετάει μετά την αναβάθμιση. Όχι πως τα NSN ήταν άσχημα, απλά μιλάμε για νέο εξοπλισμό με πιο γρήγορες baseband, new radios, new antennas, new backhaul... Καλή επιτυχία στην Ericsson greece και την cosmote!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εάν τώρα έχει την απόδοση που έχει με MIMO και περισσότερο φάσμα όπου χρειάζεται το αποτέλεσμα θα είνι πολύ καλό.

Σε εξαιρετικά πολυσύχναστα μέρη, δεν θα μπορούσαμε να δούμε και LAA;

Εάν τώρα έχει την απόδοση που έχει με MIMO και περισσότερο φάσμα όπου χρειάζεται το αποτέλεσμα θα είνι πολύ καλό.

Τι είναι το LAA;

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Να χρησιμοποιήσει μέρος του ελεύθερου φάσματος των 5Ghz. Λίγα modems το υποστηρίζουν αλλά δίνει πολύ capacity.

Στη λίστα των features που θα ήθελα να δω είναι:

1. Mimo, tm4/tm9

2. TDD/FDD CA για να χρησιμοποιήσει την Β38

3. LAA (η ERICSSON έχει κάνει καταπληκτική υλοποίηση)

3. VRAN και CROSS PCI CA

4. LEAN CARRIER

5. Extended cell 200km LTE

6. Pdcp aggregation 5g

7. Turbo 256qam

8. Sleeping cells

9. Spectrum sharing 4g 5g

10. 8CA mmWave

Επιπλέον η cosmote πρέπει να αλλάξει τις κεραίες γιατί είναι παλιές. Να δώσει προσφορά για kathrein η Ericsson και να πάνε σε high gain antennas εφόσον προτιμάν υψηλές συχνότητες :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στη λίστα των features που θα ήθελα να δω είναι:

1. Mimo, tm4/tm9

2. TDD/FDD CA για να χρησιμοποιήσει την Β38

3. LAA (η ERICSSON έχει κάνει καταπληκτική υλοποίηση)

3. VRAN και CROSS PCI CA

4. LEAN CARRIER

5. Extended cell 200km LTE

6. Pdcp aggregation 5g

7. Turbo 256qam

8. Sleeping cells

9. Spectrum sharing 4g 5g

10. 8CA mmWave

Επιπλέον η cosmote πρέπει να αλλάξει τις κεραίες γιατί είναι παλιές. Να δώσει προσφορά για kathrein η Ericsson και να πάνε σε high gain antennas εφόσον προτιμάν υψηλές συχνότητες :)

Θα τα πάρετε εδώ, ή να σας τα τυλίξω για το σπίτι; :lol::D

Ας κάνω την Πυθία:

Lean carrier θα παίξει, ήδη παίζει στον βορρά

Β38 από ότι ξέρω πάει μόνο για NR

LAA δεν το βλέπω

Extended Cell 200km είναι πολύ φρέσκο, ίσως σε μερικά χρόνια. Για το Αιγαίο πολύ καλό.

Sleeping cells μάλλον όχι λόγω οικονομικού μοντέλου κεραιών (το ρεύμα το πληρώνει αυτός που παίρνει το νοίκι)

mmWave ανάλογα το πόσο θα φοβηθεί η ΕΕΤΤ τις αντιδράσεις του κόσμου, σίγουρα όχι σε πρώτη φάση

VRAN/CrossPCI CA είναι ήδη feature στα NSN, θα είναι λογικά μέσα στα requirements από day 1

Spectrum Sharing ναι, για να μπορεί το marketing department να πει 90% 5G κάλυψη

Θα τα πάρετε εδώ, ή να σας τα τυλίξω για το σπίτι; :lol::D

Ας κάνω την Πυθία:

Lean carrier θα παίξει, ήδη παίζει στον βορρά

Β38 από ότι ξέρω πάει μόνο για NR

LAA δεν το βλέπω

Extended Cell 200km είναι πολύ φρέσκο, ίσως σε μερικά χρόνια. Για το Αιγαίο πολύ καλό.

Sleeping cells μάλλον όχι λόγω οικονομικού μοντέλου κεραιών (το ρεύμα το πληρώνει αυτός που παίρνει το νοίκι)

mmWave ανάλογα το πόσο θα φοβηθεί η ΕΕΤΤ τις αντιδράσεις του κόσμου, σίγουρα όχι σε πρώτη φάση

VRAN/CrossPCI CA είναι ήδη feature στα NSN, θα είναι λογικά μέσα στα requirements από day 1

Spectrum Sharing ναι, για να μπορεί το marketing department να πει 90% 5G κάλυψη

Το θέμα είναι ότι για να δούνε το μεγάλο κέρδος του lean carrier είναι να σκεφτούν στπ σχεδιασμό ότι δε το έχουν και να το ενεργοποιήσουν για να δούνε το κέρδος στο cell edge. Αν πας αντίστροφα Όπως έχουν κάνει κάποιοι άλλοι πελάτες τότε απλά όχι μόνο δε βλέπεις βελτίωση αλλά το δίκτυο γίνεται χάλια.

Β38 πόσα mhz έχει; αν δεν έχει 50mhz δεν αξίζει για nr.

LAA είναι καλη φάση για γήπεδα και super contested areas. Με Verizon έχουμε δει 1gbps ταχύτητα κατα τη διάρκεια παιχνιδιού με LAA. Είναι τρέλα.

Πέρασε FFI το 200κμ FDD cell με telstra. Το αγόρασαν ήδη οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί, αλλά και οι κινέζοι (CMCC, China unicom). Βγάζει το ψωμί του για Β28.

Το sleeping cell θα πάει πάτο λες;:lol:

So ESS will be there. Day 1 100% κάλυψη 5g. Not bad.

[sIGPIC][/sIGPIC]

OFFTOPIC: είμαι Κροατία και τα δίκτυα και πιοσυγκεκριμένα της T mobile φυσάει... Μιλάμε για 400αρια speedtest και πουθενά κάτω από 80-90..ακυρο βέβαια με το θέμα αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που εκτός το ότι είναι πολύ προσεγμένη χώρα, είναι και πολύ μπροστά σε τηλεπικοινωνιες...

OFFTOPIC: είμαι Κροατία και τα δίκτυα και πιοσυγκεκριμένα της T mobile φυσάει... Μιλάμε για 400αρια speedtest και πουθενά κάτω από 80-90..ακυρο βέβαια με το θέμα αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που εκτός το ότι είναι πολύ προσεγμένη χώρα, είναι και πολύ μπροστά σε τηλεπικοινωνιες...

Ναι, το είχα παρατηρήσει και εγώ όταν περνούσα με το καράβι για Ιταλία. 4MIMO σε 3CA και 4MIMO στο band 20 :cool:

Hardware Ericsson (τουλάχιστον στο κομμάτι που συνδέθηκα εγώ)

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το θέμα είναι ότι για να δούνε το μεγάλο κέρδος του lean carrier είναι να σκεφτούν στπ σχεδιασμό ότι δε το έχουν και να το ενεργοποιήσουν για να δούνε το κέρδος στο cell edge. Αν πας αντίστροφα Όπως έχουν κάνει κάποιοι άλλοι πελάτες τότε απλά όχι μόνο δε βλέπεις βελτίωση αλλά το δίκτυο γίνεται χάλια.

Β38 πόσα mhz έχει; αν δεν έχει 50mhz δεν αξίζει για nr.

LAA είναι καλη φάση για γήπεδα και super contested areas. Με Verizon έχουμε δει 1gbps ταχύτητα κατα τη διάρκεια παιχνιδιού με LAA. Είναι τρέλα.

Πέρασε FFI το 200κμ FDD cell με telstra. Το αγόρασαν ήδη οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί, αλλά και οι κινέζοι (CMCC, China unicom). Βγάζει το ψωμί του για Β28.

Το sleeping cell θα πάει πάτο λες;:lol:

So ESS will be there. Day 1 100% κάλυψη 5g. Not bad.

Γιατί να γίνει χάλια το δίκτυο στην ενεργοποίηση αργότερα;

B38 έχουν 20MHz και άλλα 5MHz band 39

Το band 28 πιθανόν να έχει θέματα στην Ελλάδα. Θα δημοπρατηθεί στην καλύτερη τέλος του έτους και θα αποδοθεί αρχές 2021. Μάλλον θα είναι φουλ στην παρεμβολή από τους μη-ΕΕ γείτονες και το θες για το Αιγαίο. Οπότε ζονκ.

Το ESS πρέπει να δείξει την αξία του στο production και ακόμα έχει δρόμο, εγώ δεν θα το έκανα deploy από day 1. Μπορούν να κάνουν refarm σε NR 10MHz band 1, 10MHz band 3, το σχεδόν αχρησιμοποίητο 2ο block band 7, τα 20 MHz του TDD, κτλ. Όταν παίξει καλά-καλά το ESS ακόμα καλύτερα.

Οι χώρες που βάζουν Ericsson έχουν καλύτερα δίκτυα γενικά γιατί πιέζει και η Ericsson για επενδύσεις. Επιπλέον το hardware είναι τελείως modular άρα οι αναβαθμίσεις γίνονται γρήγορα. Ενα B1 radio γίνεται από 3g σε 4g και 5g με ρυθμίσεις.

Είδατε τι σημαίνει καλή εικόνα δικτύου για μια χώρα;

Η Κροατία αγοράζει και managed services. Για αυτό και δίκτυο είναι έτσι.

Για το lean carrier εννοώ ότι κάποιοι πελάτες νομίζουν ότι μπορούν να έχουν και 50% cell overlap χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και βαράνε χωρίς tilting... ο σκοπός του LEAN carrier είναι να μειώσει την παρεμβολή στο cell edge. Τέλος.

Και με Β20 μια χαρά θα παίξει το 200κμ. Το feature είναι έτοιμο. Στην Ελλάδα έχει άψογη χρήση.

Κάτσε να κάνει λεκανοπέδιο πρώτα να δούμε :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η γυναίκα με Vodafone συνδέθηκε σε Α1, άλλη εταιρεία.... Και εκεί τo speedtest με το που ξεκίνησε έγραψε 200+ για πλάκα. Είτε κέντρο πόλης είτε εθνική οδό... Παντού πετάει... Εμάς η πράσινη θα είχε καλές ταχύτητες. Αν έμπαινε κάποιος Κροάτης ας πούμε σε μπλε η κόκκινη θα έκλαιγε ο άνθρωπος.

Η γυναίκα με Vodafone συνδέθηκε σε Α1, άλλη εταιρεία.... Και εκεί τo speedtest με το που ξεκίνησε έγραψε 200+ για πλάκα. Είτε κέντρο πόλης είτε εθνική οδό... Παντού πετάει... Εμάς η πράσινη θα είχε καλές ταχύτητες. Αν έμπαινε κάποιος Κροάτης ας πούμε σε μπλε η κόκκινη θα έκλαιγε ο άνθρωπος.

Πιστεύεις ότι ο Κροάτης θα ερχόταν για να κάνει speed test ή για να ανεβάσει φωτό στο instagram?

Πιστεύεις ότι ο Κροάτης θα ερχόταν για να κάνει speed test ή για να ανεβάσει φωτό στο instagram?

Μη το λες. Στην Αμερική έχει γίνει χόμπυ. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντως εγω παίρνω τοπικές καρτες από κάθε χώρα για τσεκάρω ταχύτητες. Τα ίδια έχω να πω και για A1 και t mobile Αυστρίας... ΠΑΝΤΟΎ 4CA με mimo τουλάχιστον στο ανατολικό βόρειο τμήμα της χώρας...

Πάντως εγω παίρνω τοπικές καρτες από κάθε χώρα για τσεκάρω ταχύτητες. Τα ίδια έχω να πω και για A1 και t mobile Αυστρίας... ΠΑΝΤΟΎ 4CA με mimo τουλάχιστον στο ανατολικό βόρειο τμήμα της χώρας...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ookla είναι 20% πιο γρήγορη από Cosmote.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ookla είναι 20% πιο γρήγορη από Cosmote.

Η cosmote έχει πολύ παλιό δίκτυο. Είδα gen 1 radios, 2 ports antennas (1800,2600,800), μακρυά feeders. Γενικά αν αναβαθμίσει σωστά με την πυκνότητα που έχει βλέπω να περνάει και Swisscom. Θέλω να πω όμως σε αυτό το σημείο ότι πρέπει σιγά σιγά να κλείνει 2η γενιά ή 3η. Δεν αξίζει τον κόπο...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολλά δίκτυα ξεφορτονονται την 3η γενιά, και νμζ πρέπει να το κάνει και η cosmote όταν έχει το 3g αχρησημοποιητο

Στα της πολης μου, έχω δηλώσει 1000 φορές βλάβη και τα υπερπανυψηλα επίπεδα snr παραμένουν... Εντωμεταξύ μου έχουν πει ότι έχουν δηλώσει και άλλοι βλάβη στην περιοχη

Η cosmote έχει πολύ παλιό δίκτυο. Είδα gen 1 radios, 2 ports antennas (1800,2600,800), μακρυά feeders. Γενικά αν αναβαθμίσει σωστά με την πυκνότητα που έχει βλέπω να περνάει και Swisscom. Θέλω να πω όμως σε αυτό το σημείο ότι πρέπει σιγά σιγά να κλείνει 2η γενιά ή 3η. Δεν αξίζει τον κόπο...

Η στρατηγική στο DT group είναι να κλείσει το 2G (σε αντίθεση με Vodafone group που κλείνουν το 3G).

Με τον όγκο πελατών όμως που έχει ακόμα σε 2G, καλή τύχη...

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι σωστότερο να κλείσει πρώτα το 3g και σε μεταγενεστερη φάση η 2η γενιά.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Η στρατηγική στο DT group είναι να κλείσει το 2G (σε αντίθεση με Vodafone group που κλείνουν το 3G).

Με τον όγκο πελατών όμως που έχει ακόμα σε 2G, καλή τύχη...

Ξέρεις νούμερα; Γενικά θα μπορούσε να σηκώσει το κόστος κλεισίματος της 2ης. Δωσε αντικατάσταση συσκευής σε όσους το χρειάζονται ή μια μικρή επιδότηση. Μόνο το bps/hz κ Watt/hz να θεωρηθεί καλύτερη να κλείσει η 2η γενιά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξέρεις νούμερα; Γενικά θα μπορούσε να σηκώσει το κόστος κλεισίματος της 2ης. Δωσε αντικατάσταση συσκευής σε όσους το χρειάζονται ή μια μικρή επιδότηση. Μόνο το bps/hz κ Watt/hz να θεωρηθεί καλύτερη να κλείσει η 2η γενιά.

Αν κλήσει η δεύτερη γενιά θα βρεθούμε πολλοί με το σεθμα "κλήσεις έκτακτης ανάγκης" ας μην γελιόμαστε υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που το Edge μασ σώζει στην κυριολεξια